Puolisoni estää lauluharrastukseni

Tuohtunutta

Tiedän olevani hyvä laulaja mutta en saa koskaan laulaa kotona ja harjoitella. Tykkään soololaulusta ja lauleskelisin paljonkin, mutta se aina evätään. Onko olemassa jotain lauluharjoituspaikkoja? Tiedän kuorojutut, mutta soololaulajille? JOtain äänieristettyä kkoppia jossa saisi päästää sydämen kyllyydestä?

4

145

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • etelän akka

      Joo toi on ikävää ku ei saa laulaa just niin kovaa ku haluaa ja tarvii. Itelle on kanssa sanottu kun olen laulua alkanut luikauttamaan, että ole hiljempaa, naapurit häiriintyy. Ei sillä että en laulaa osaisi, mutku vanhemmat on aika ääniherkkiä olleet, äitee ihan neuroottinen jopa. :(

      Toivottavasti oot jo löytäny paikan!

    • Kovaa ja korkeelta

      Minä en tunne olevani mitenkään TOSI hyvä laulaja, mutta kylläkin nuotilleen menee ihan mukavasti. Yritän parasta aikaa kehittää laulautaitoani (ja ääntäni), jotta uskaltautuisin ensi syksynä yrittämään johonkin kuoroon. Ja tosiaankin välillä pitäisi todellakin päästä laittamaan oma ääni todella volyymille. Se on uskoakseni yksi keino, miten löytää lisää sävyjä äänestään ja korkeita ääniä nimenomaan.
      Korkeita ääniä harjoitelleskin pitäisi voida aloittaa vaikka yhtä ja samaa nuottia laulaen siten, että vähitellen koventaa ääntään maksimiin eli siis vähitellen kovempaa ja kovempaa yhtä ja samaa nuottia "pitkällä vedolla".
      Ongelmani on ollut se, että mieheni aina tyrmäsi lauluni sanomalla: älä kailota, älä hoilota, lopeta tuo jollottaminen. Kunnes tässä eräänä päivänä hän tokaisi: kyllä sinä voisit karaokeen mennä. Olin onneni kukkuloilla. Mutta vieläkään en uskalla täysiä antaa tulla, kuten tuntuu olevan välillä ihan pakottava tarve. Tutkin jo, että täällä on paikallisessa kirjastaossa äänieristetty huone (siellä on myös piano), jota saa varata ilman mitään maksua.
      Laulustani vielä sen verran, että tässä keskusteluosiossa on linkki laulunäytteeseeni. Eli tämä kuoro ja laulu -keskustelu ja juttu ”Miltäs tämä kuulostaa” ja nimimerkki ”Palautetta pliis”. Kyseinen laulu on silleen helpo, että se toimii ihan keskirekisterissä. Korkealta olen lauleskellut mm. Jo Karjalan kunnailla ja Lintu laulua sekä On suuri sun rantas autius. Nämä kuulostavat kauniilta juuri korkealta laulettuna, mutta en ole tuntenut olevani lainkaan kypsä laittamaan näistä mitään laulunäytteitä. rohkaisen itseäni kutienkin jatkossakin lataamalla tuonne Youtubeen milestäni suht onnistuneita kappaleita. Nyt on vasta tämä yksi.

    • 1+1

      Ota laulutunteja opettajalta! Siellä saat laulaa sydämmesi kyllyydestä ja samalla oppia lisää laulutekniikkaa. Opettaja saattaa myös tietää paikkoja jossa voit harjoitella kaikessa rauhassa.

      Jos rakastat laulaa, älä ihmeessä lopeta!

    • Jtpp

      Tämä nyt ei ole uskonnon asia, mutta seurakuntien toimipisteet pitäisi olla käytettävissä. Itse käyn harjoittelemassa soittamista ja laulamista seurakunkeskuksella, välillä kirkossakin. Eikä maksa mitään jos kuuluu kirkkoon. Kyllä jos ihminen haluaa harrastaa, siihen pitää antaa mahdollisuus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4540
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe