Onko demo turha ?

Puusta pudonnut

Tietääkös kukaan ketään joka olisi saanut sopimuksen pelkällä demolla ?

Me tehtiin demo ja laiteltiin sitä eri paikkoihin. Sitten meni jokin aika ja sattuman oikusta olin pääkaupunkiseudulla käymässä ja satuin yhden puulaakin ovenpieleen jonne tuli demo lähetettyä. Päätin olla rohkea ja kiskaista rivasta, menin sisään kyselemään.
Vajaa kolme varttia, josta vartti tai jotain oli odotusta, myöhemmin tulin ovesta ulos ja olin entistä epätietoisempi.

Lyhyessä tovissa tuli esille seuraavaa:

Heille tulee demoja niin paljon että eivät edes kuuntele niitä ellei:
- lähettäjä ole etukäteen jo tunnettu
- joku heidän tuntema suositellut
- tehty isossa/tunnetussa studiossa

Ja vaikka kuuntelisivat, täytyy vielä olla:
- näyttöjä ?
- näytöt dokumetoitu

Näytöt on sitä esim. että bändillä on hyvä keikkahistoria laajalla alueella ja bändi vetää ihmisiä (maksavia) keikoille.

Tällä päästään vasta siihen että voivat EHKÄ olla kiinnostuneita. Sen jälkeen alkaa vasta varsinainen arviointi siitä että menevätkö eteenpäin asiassa. Kuulemma tähän pisteeseen päässeistä ehkä yhden kymmenestä/kahdestakymmenestä kanssa mennään eteenpäin.

Mikä on 360 sopimus ?

Yksi kelvollinen näyttö kuulemma voisi olla että todisteellisesti demoja on jo myyty kohtuullisesti. Mikä on se kohtuullinen määrä ?

Minulle neuvo oli että tule uudestaan kun noi em. on about kasassa.

Putosin kuin Suomi puusta. Onko toi yleinen käytäntö ? Mitä kokemuksia muilla ? Onko demot turhia ?
Mekin laitettiin siihen rahaa yli tonni. Se mekin tajuttiin ettei millään kotidemolla mihinkään pääse mutta mutta..

6

135

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Masteroitu

      On noita demoja tullut laiteltua, jokunen.
      Yhden kerran ollaan saatu kiitokset yhteydenotosta, ei muuta.

    • KOhtuullista ON

      360 sopimus = 360 euroa ?

      Tosiasiassa: ei mitään hajuu.
      Meidän demoa on myyty 107 kpl 5 egee kpl huhtikuusta lähtien. Aika kohtuullista jo sanoisin, meille siis. Sitä en tiedä mikä on kohtuullista levy-yhtiölle.
      10000 kpl?

    • Moni putoo

      Sitä ne ainakin tsekkaa et onko bändi semmoinen johon kannattaa investoida. Myykö levyt, tuleeko keikoille maksavaa yleisöä jne. Se niitä kiinnostaa saako ne oman investoinnin takas ja että pysyykö bändi edes kasassa. Moni on kuulema hajonnut ennenkuin on edes valmista tai heti senjälkeen. Mä kässään 360 sopparin sellaiseksi että se kattaa kaiken manageroinnista keikkojen lipunmyynnin kautta mahdollisiin levyihin. Sen takii ne oottaa bändin olevan jotain lavallakin. Eli oikeastaan parempi kuin levyllä. Kun siellä levyllä kaikki on voitu hoonata kohdilleen. Lavalla puutteet näkyy jos sellaisia bändillä on. Joku väitti että tavallaan jossain muodossa ne kykyjenmetsästäjät on taas aika vaikuttavassa asemassa. Jos bändi herättää yleisön livenä, on investointi levy-yhtiölle perustellumpi ku ne tietää et levyn julkkarin jälkeen bändi kykenee promoo itseään, bändillä on jotain karismaa. Mut pelkällä demolla on aika vaikee päästä mihinkään ku eihän se ole mikään näyttö. Ennen demot oli jotain, osoitus siitä että bändi on tosissaan ku sillä saatto mennä mania nykyrahassa 20-50 toniakin siihen että oli vaivainen demo kasassa. Mut levy-yhtiölle se kerto heti et bändi on tosissaan, ne on satsanneet. Nykyään ku joku märkäkorvajunnukin voi vääntää huoneensä koulupöydällä illalla tietsikalla demon niin eihän niillä enää ole samaa näyttöarvoa. Ja just ton takia määrätkin on räjähtänyt. Voin hyvin kuvitella et niille tulee niitä, ja paljon, joka päivä. Kyl huomaa et toi yks kaveri kävi oikeesti jossain paikassa, sen verran ällistynyt on ja kysymykset on oikeasta asiasta.

    • Nykyään ei katsokaas riitä se, että bändi on hyvä tai että soitetaan virhettömästi.

      Tehkää omilla laitteilla demo ja painakaa itse kannet hoitaka aitse myös jakelut jokapaikkan. Ainaki olis KUNNOLLA nähty vaivaa. itte ainaki demottaisin vain muutaman limited kpl:n demoa.

    • harras harrastelija

      Joo. Ettei vaan olis kyse 360 astetta sopimuksesta eli "Stockmannin pyörö-ovesta", johon artisti jää ikuisesti pyörimään tyhjää. Lyhyemmin: "ei kaupallista potentiaalia ja goodbye". Tästähän on myös lyhyempi versio eli 180 astetta sopimus, jossa artisti yksinkertaisesti käännytetään ja heivataan ovesta kadulle eli "katusoittaja". Onneksi joistakin tuotantolafkoista vielä nousee muitakin artisteja kuin näitä "samalla muotilla tuotettuja". Tuotantoon sijoittajat tahtoo yleensä vain kylmää hynää. Toisaalta sitä saattaa syntyä myöhemmin paljonkin, jos uskoo riskillä "johonkin jennivartiaiseen". Toki sitten voidaan laittaa rekat liikkeelle kiertueen merkiksi ja videoita tehdä niin, että paukkuu. Kannattaiskohan ne demot sittenkin tsekata? Toisaalta demojahan voi tehdä ihan hartaasta harrastelustakin. Etenkin, jos "kaverit" täytyy pakottaa niitä kuuntelemaan, niin tuskinhan niitä muutkaan jaksaa.

    • P

      360° sopimus tarkottaa että samalla sainauksella sovitaan sekä levytys-, jakelu-, keikkamyynti- ja oheistuotekuviot. Kaikki on tavallaan saman katon alla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      441
      4748
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1692
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      92
      1425
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1336
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1286
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1161
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      56
      857
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe