Tarviiko fysiikan ja kemian kursseja käydä numero järjestyksessä, sen jälkeen kun on käynyt 1 kurssit. Aikuislukiota aloittamassa ja haluisin ekana vuotena lukea enemmän fysiikan ja kemian kursseja jotta voisin alkaa lukea seuraavana vuonna jo Galenosta. Voiko esim. käydä järjestyksessä 1,3,7,2,5 jne. Jos käyn järjestyksessä niin en saisi ekana vuonna suoritettua kuin 1 kurssit kummastakin.
fysiikan ja kemian kurssit numero järjestyksessä?
8
3899
Vastaukset
- M. A. Temaatikko
Ei nyt ihan noinkaan. Kurssit 2 ja 3 ei niinkään väliä järjestyksessä. 4 ja 5 peräkanaa, kuten sitten 6 ja 7. Kurssin 8 voi taas käydä kun tahtoo. Pitkän matikan vektorikurssi (5) helpottaa huomattavasti kurssia 4, vaikkei välttämätön olekaan.
- lääkikseen tieni käy
ok, kiitos vastauksesta.
- 5yhyj5j56
Suositeltavaa olisi käydä kurssi 6 sähkö ennen kurssia 7 sähkömagnetismi, koska sähköstatiikan asioita käsitellään aikaisemmassa kurssissa.
Ja kuten joku jo aikaisemmin mainitsi kurssi 4 liikkeen lait kannattaa käydä ennen kurssia pyöriminen ja gravitaatio (5). - Rekisteröitymätön~
Kerron vielä oman *mielipiteeni*, en tiedä matematiikan osaamisestasi, joten huomauttelen myös matikankursseista (laaja).
(Tästä oli muuten vasta ketju)
Fysiikka:
1) Ykkönen olisi hyvä käydä ekana, mutta ei välttämätön, jos kokee omaavansa (anteeksi) hyvät pohjatiedot.
2) Kakkosen voi käydä heti perään.
3) Kolmosen voi suorittaa myös heti ykkösen jälkeen, joissain yksittäisissä asioissa matematiikan 3. (?) kurssista saattaa olla apua, mutta en pidä tätä mitenkään välttämättömänä.
4) Nelosen voi käydä suoraan ensimmäisen kurssin jälkeen, mutta matematiikan 5. kurssi (vektorit) tekee kurssista jossain määrin (=merkittävästi) helpomman.
5) Viidettä kurssia en missään tapauksessa kävisi ennen neljättä, sillä tulet tarvitsemaan neloskurssin perustietoja.
6) Kuudennen kurssin voi periaatteessa käydä heti ensimmäisen jälkeen, mutta kurssilla tulee hieman monimutkaisempia laskuja, joten suosittelen laskurutiinin hankkimista ennen sitä.
7) Seitsemättä kurssia en neuvoisi edes yrittämään ilman kuudetta, laskurutiini pätee tähänkin ja määritelmät muuttuvat tässä vaiheessa "oikeammiksi", joten joissain yksittäisissä laskuissa ja kaavojen johtamisista oli ainakin oman opettajani tapauksessa apua derivaatan tuntemisesta. Tämä itse asiassa päti jo edelliseen kurssiin, jossa laskettiin huippuarvoja.
8) Kahdeksannen kurssin voi käydä vaikka heti ensimmäisen jälkeen, kunhan osaa käyttää laskinta ja kymmenpotensseja sujuvasti.
Kokonaisuutena kannattaa tosiaan muistaa, että laskut ja teoria muuttuvat jossain määrin monimutkaisemmiksi kurssien edetessä vaikkei niihin välttämättä edellisten kurssien tietoja tarvitakaan, joten siinä mielessä numerojärjestys on (kahdeksatta kurssia lukuunottamatta...) perusteltu etenemistapa.
Kemia:
1) Ensimmäinen kurssi on kemiassa syytä käydä ensimmäisenä, mutta näinhän olit tekemässä. Kurssilla oppii aivan välttämättömiä peruskaavoja ja asioita.
2) Toisen kurssin voi käydä heti perään, ja itse myös suosittelisin tekemään näin. Toinen kurssi jatkaa melko selkeästi ensimmäisestä, ja vahvistaa taitoja perusreaktioiden ymmärtämisessä ja esimerkiksi funktionaalisten ryhmien tunnistamisessa. Sidosten, kvanttimekaanisen atomimallin sun muiden ymmärtäminen on myös hyödyllistä, jos haluaa rakentaa toimivaa kokonaiskuvaa siitä, miksi aineet käyttäytyvät miten käyttäytyvät.
3) Kolmannella kurssilla etenkin reaktiomekanismien yhteydessä on hyvä tuntea kakkoskurssin asioita. Kurssin loppupään energiaan liittyvä teoria on omasta mielestäni lukion kemian haastavin osa, mutta kurssin asioita tarvitsee viimeistään viidennessä kurssissa. Ai joo, jos olet käynyt fysiikka kakkosen, kaasuosuus tulee osoittautumaan *melkoisen* leppoisaksi.
4) Neloskurssin voi mielestäni käydä oikeastaan suoraan kakkosen tai jopa ykkösen jälkeen,
5) Viidettä kurssia en suosittelisi ennen kolmatta, mutta kyllä tämäkin on mahdollista. Neljännen ja viidennen kurssin keskenäisellä järjestyksellä ei siis ole pienintäkään merkitystä.
Kemian laskut ovat lähinnä laskimen solverin ja muutamissa tapauksissa logaritminäppäimen käyttöä, eivätkä ne vaadi matematiikankursseja.- Liikkeen lait
Itse asiassa derivaatan tuntemisesta on merkittävää etua jo neljännellä kurssilla. Esim. Pitää osata piirtää niitä aika-paikka kuvaajia aika-nopeus koordinaatistoon. Toisaalta ovathan ne kuitenkin sen verran helppoja, että hyvin pärjää ilmankin.
- öp
Kävin kemian kolmannen kurssin heti lukion toisessa jaksossa ensimmäisen kurssin jälkeen, eikä ollut mitään ongelmaa. En ollenkaan huomannut, että olisi pitänyt osata jotain toisesta kurssista. Reaktiomekanismit muuten ei kuulu pakolliseen opetussuunnitelmaan.
- jooooo
Itse kävin aikoinaan fysiikasta kurssit 1,2,4 ja 5 tässä järjestyksessä (arvosanat 10,9,7 ja 8), kaikki kemian kurssit (9,10,10,9,9 ja 9) ja lyhyen matikan
- jeseseses
Ite oon ny käyny fysiikka 1 kurssin ja ajattelin ottaa nyt fy 2 ja 3 samaa jaksoo ku uskonto ei kiinnosta. Kai sitä iha hyvi pärjää fy 3 vaikka ei opo käyny f2
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 773174
- 492400
- 322107
Sinkkujen kommentti järkyttävään raiskaukseen
Mikä on kommenttisi tähän järkyttävään raiskaukseen? https://www.is.fi/uutiset/art-2000011204617.html Malmin kohuttu sa4812102- 1371869
- 311735
Ryöstö hyrynsalmella!
Ketkä ryösti kultasepänliikkeen hyryllä!? 😮 https://yle.fi/a/74-20159313291691Sukuvikaako ?
Jälleen löytyi vastuulliseen liikennekäyttäytymiseen kasvatettu iisalmelainen nuori mies: Nuori mies kuollut liikenne91536Joskus mietin
miten pienestä se olisi ollut kiinni, että et koskaan olisi tullut käymään elämässäni. Jos jokin asia olisi mennyt toisi51240Hyvää yötä
Söpöstelen kaivattuni kanssa haaveissani. Halaan tyynyä ja leikin että hän on tässä ihan kiinni. *olet ajatuksissani61234