Karppaus lihateollisuuden propagandahuijaus

Luomuruoka

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Selvitys Karppaustutkimusten taustalla amerikkalainen lihateollisuus/1135268972510?ref=tf_iHSuutisboksi_p1

Syökää siis terveellistä suomalaista perusruokaa, älkääkä tuhlatko rahojanne epäterveelliseen, suonia tukkivaan karppaukseen!

39

1366

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ÖNN ÖNN ÖNN

      0.5l kuset juon.

    • KULLI LASSITER

      Minä syön mitä saatana huvittaa! Karppaus ja larppaus jääköön nyhveröille ja hifistelijöille.

      Liha on hyvää ja ravitsevaa mutta niin on moni muukin asia.

      Katsokaa siitintäni!

    • Diudiudiu6

      Niin että syödään LEIPÄÄ vain kun LEIPÄ on niin hyvää ja terveellistä. LEIPÄTIEDOTUKSEN sivuilla kerrottiin.

    • Totuudesta

      Suomalainen "perusruoka" on surkean makuista ja yleensä mautonta ellei sitä mausta voilla ja suolalla. Senhän vuoksi kansa lihoo kun syö tätä "perusruokaa" suuria annoksia tai sitten sortuu syömään jotain fastfoodia ihan sen vuoksi kun kotipöperöt ei enää maistu.

      Suomalainen "perusruoka" siis helvettiin ja tilalle monipuolinen mutta silti harkittu ruokavalio eri maiden tarjoamista aineksista.

      Karppausta en tue mutta hiilihydraattien vähentäminen tekisi monelle hyvää kun kattelee ihmisten levenneitä perseitä Suomessa suomalaisella "perusruualla".

      Lapsillekin väkisin syötetään lapsesta asti mukaan lukien koulut tuota "perusruokaa" ja ei ihmekään että he valitsevat mieluummin jotain maukkaampaa.

      • mr.shephard

        Huhhuh, voi voi.

        Tiesitkö, että mausteita on tuhansia erilasia. Niillä saat kyllä perusruokaankin aikamoista vaihtelua, eikä ruokia silloin tarvitse voilla tai suolalla kyllästää. Muut mausteet vähentävät suolan tarvetta.

        Itsekin perusruokaa syön päivittäin, ja päivittäin sitä myös valmistan itse ja maukasta on. Valmisruokiin en koske, ne vasta mauttomia ovatkin. Sanottakoon vielä, että perusruoka lihottaa siinä missä kaikki muukin ruoka - liika on liikaa kaikessa. Annoskoot ovat avainsana, eikä se, mitä suuhun laittaa.


      • ÄläLopetaHiilareita

        Vähä hiilariset dietit tappaa lihakset. Onnea vain valitsemallesi tielle.

        Toki kannattaa katsella vähän mitä hiilihydraatteja syö, ettei kaikki tule sokerista... Mutta hiilihydraatteja ei saa missään nimessä unohtaa! 50% päivittäisestä energiansaannista tulee saada hiilihydraattien muodossa!


      • Totuudesta
        ÄläLopetaHiilareita kirjoitti:

        Vähä hiilariset dietit tappaa lihakset. Onnea vain valitsemallesi tielle.

        Toki kannattaa katsella vähän mitä hiilihydraatteja syö, ettei kaikki tule sokerista... Mutta hiilihydraatteja ei saa missään nimessä unohtaa! 50% päivittäisestä energiansaannista tulee saada hiilihydraattien muodossa!

        Onko luetun ymmärtämisessä jotain vaikeaa?

        Missä mainitsin millään tavalla lopettavani hiilarit?

        "Toki kannattaa katsella vähän mitä hiilihydraatteja syö, ettei kaikki tule sokerista... "

        Leivän mässyttäminen tai perunoiden rimpulointi suuhun päivät pitkät ei ole sen edullisempaa toimintaa.

        "Mutta hiilihydraatteja ei saa missään nimessä unohtaa! 50% päivittäisestä energiansaannista tulee saada hiilihydraattien muodossa! "

        Tuo on suhteellista.


      • Ex-läski punttispede

        Mikähän vika niissä kotipöperöissä eli perusruuassa on vikana?
        Millainen poskenperiä kutkutteleva makuelämys pitäisi saavuttaa päivittäisen ruokailun yhteydessä jotta pysyisimme hoikkina ja tyytyväisinä.

        Jos päivittäin pitää saada tälläinen harkittu alacarte, niin illat meneekin sen parissa.

        Olisiko nyt kuitenkin niin, että koululaiset lihoavat, kun koulun jälkeen asetutaan tietokoneen ääreen puolen kilon mässysäkin kanssa. Päälle vedetään batteria kuus tölkkiä ja viimeiseksi mennään etsimään kaapeista, josko olis naksuja jäänyt jonnekkin. Ruutua tuijotetaan yömyöhälle, ollaan väsyneitä, läskejä ja keskittymishäiriöisiä.
        Aikuisten lihoaminen perustuu ihan samaan, eli makuhermoja pitää kutkutella päivittäin ja moni vetää päälle pullokaupalla kaljaa ja siideriä muiden hermojen kutkutukseen.
        Kun ihminen opettelee nauttimaan tavallisesta terveellisestä perusruoasta, niin ei ole paino-ongelmia ja keho sekä mieli pysyy virkeänä.
        Ihan puhdasta faktaa on, että se ruoka, mikä on esimerkiksi voimailulajeja harrastavalle parasta on juuri se perusruoka.


      • Vhh on hyvä!!
        ÄläLopetaHiilareita kirjoitti:

        Vähä hiilariset dietit tappaa lihakset. Onnea vain valitsemallesi tielle.

        Toki kannattaa katsella vähän mitä hiilihydraatteja syö, ettei kaikki tule sokerista... Mutta hiilihydraatteja ei saa missään nimessä unohtaa! 50% päivittäisestä energiansaannista tulee saada hiilihydraattien muodossa!

        Maidossa on proteiinia juon paljon ja myös kermaa sillä lihakset kasvaa hyvin :))

        Sun väittämäsi on propagandaa, että vhh tappaa lihakset, ei pidä paikkansa.

        Itse olen noudattanut VHH yli vuoden, voin sanoa mulla kasvanut lihakset ja kunto . Rasvassa on enemmän energiaa kuin hiilarissa.


    • nainen20v, BMI 19,7

      Itse olen kyllä kaikesta huolimatta sitä mieltä, että kaikkea saa syödä, kunhan tekee sen kohtuudella. Leipä on hyvää, mutta ei silläkään kannata pelkästään elää. Samoin rasvat ja lihat ja no - kaikki muukin.

      Syön hiilareita. Ja rasvaa. Ja proteiinia. Sopivassa suhteessa ja sopivia annoksia kerrallaan.

    • perusMirkku

      Vai että perseet levinneet perusruualla?Uskallan väittää että monellakin se perusruoka on cola sipsit ja mikropizzat.Itse syön sitä oikeaa perusruokaa mahani täyteen joka päivä.Vältän kaikkea valmisruokaa ja käytän kermaa voita kasviksia kalaa lihaa ja marjoja ja painan 60kg (170cm)

    • läskisoosimies

      Höpö höpö. Hiilihydraatit lihottava sikalihavaksi, jos niiden kassa syö jotain muuta. Suomen ruokasuositukset ovat mallia Pohjois-Korea, vain yksi oikea malli ja totuus. Jokaisella ihmisellä on oikeus valita omat ruokatottumuksensa.

      • Ruokaa

        Suomen ruokasuositukset on kopio amerikkalaisten ruokasuosituksista.


    • Miss Mossad.

      Kalaa ja kasviksia
      Kanaa ja kasviksia
      Lihaa ja kasviksia
      Kananmunia ja kasviksia
      Makaronia ja kasviksia
      Riisiä ja kasviksia
      Perunoita ja kasviksia
      Ruisleipää ja kasviksia

      Yksi lusikallinen sokeria aamukahviin päivässä. Muita sokerituotteita en kaipaa. Vehnäjauhoja vain pastanmuodossa joskus. Voin mainiosti, olen pirteä aamusta iltaan saakka ja hyvin harvoin sairas. Ennen kärsin kaikki mahdolliset vaivat allergioista unettomuuteen ja erilaisiin kipuihin. Ruokaremontti tuo paljon hyvää elämään, suosittelen.

      • nornor

        Pupu takaisin pusikkoon.


    • oihoöiöhoihöoi

      Sinä et näköjään tiedä mitä on suomalainen perusruoka! =oD Suola ja voi kuuluu siihen suomalaiseen perusruokaan.

    • Ruoka on Nannaa

      Tunnen kolme ihmistä jotka on ollu karppaus kuurilla ja on se tehonnu tosi hyvin jos on oikeesti pysyny siinä eikä sortunu välil. Ite kokeilin kans ja olin ehkä viis päivää ;) mut sit kyllästyin kyttäämään kuinka paljon missäkin ruuassa on hiilihydraatteja ja mitä saa syödä ja mitä ei, mut täytyy sanoo et olo oli jotenkin iha hyvä sen "kuurin" aikana. Eikä se mitää pelkkää lihan popsimista ole. Pois jää sillon pääasiassa vain sokeri ja vilja....no tuleehan siitä aika laaja kirjo kun aattelee että tosi isossa osassa ruokia on jompaakumpaa.
      Ei siinä ihan nolla linjaa vedetä, koska onhan kasviksissa, marjoissa ja monissa maitotuotteissakin hiukan hiilareita, mutta alle 5/100g on mun käsittääkseni ihan ok käyttää, kun esim leivässä on helposti 40-60/100g ja sokeri on 100%. Mutta en rupee puhuu sen enempää puolesta tai vastaan jokanen tekee niiku parhaaks näkee ja karu tosiasiahan se on et se perse levii jos syö enemmän kun kuuluttaa niin myös varmaa karppaus kuurissa. Ite en voi vastustaa ruokaa ja ajan suuhun just sitä mikä hyvältä näyttää....sit täytyy vaa laittaa sen verran enemmän tossua toisen eteen et pysyy ees kohtalaisen järkevis mitois ;D

    • ö

      Tehkää vaan niinkuin viisaammat käskee

    • karppaus on vanha as

      karppaus mikään uusi asia ole. atkinsin dieetti. 70-luvun alussa syntyny. ja ny tollanen hysteria. silloin mollattiin toi atkinsin dieetti ihan maanrakoon ja ny kaikki toitottaa karppauksen puolesta. ei tarvis aina kaikkee uutta kokeilla montaakytvuotta.

    • LCHF! HIGH FAT!!

      Miksi tuo käsitys,että karppaaminen=proteiinidieetti elää niin sitkeästi??? Karppaamisessahan korvataan hiilareita RASVALLA! Eli rasvaista turkkilaista jogurttia, rasvaista kalaa, kermaa, voita, siemeniä jne..

      • vhh on hyvä

        Olen alkanut käyttää kuohukermaa turkkilaisjugurtin tilalle se on parempaa, maistuu hyvin kun pistää esim. mustikkaa joskus laitan maidon sekaan kermaa nam nam se rasva :)). Kerma on ruoan sielu


    • Kevyttuotteet

      Kevyttuotteet on propagandahuijaus!! - Ruokateollisuudelle se on kannattavaa puuhaa.

    • ompele suu kii

      Hohhoijaa. Oliko tarkoitus siis vain laihtua? konstit on monet.

      Useimmat hoikat ihmiset, urheilijatkin syövät ruisleipää ja puuroa ihan reilusti.

      Tietysti noi lihavat nyt ihastuu johonkin systeemiin sen laihtumisen vuoksi mutta oikeesti rasva ja kolesterolit voivat jollakin edistää sydän-verisuoni-maksajuttujen etenemistä.

    • Kenen propagandahuijaus on tämän paljastaminen?

      ruokateollisuus tuottaa korkean jalostusasteen tuotteita, joista paljon on valkoisia, nopean hiilarin aineita.. valkoiset jauhot riisit ym..

      Näitä kannattaa tuottaa, koska nopeat hiilarit, kuten sokerikin,antaa potkun ja sitten hetken päästä haluaa lisää..

      Vahva vastustus karppaamista kohtaan ei ole puolueetonta sekään. Voisin lyöda vetoa ettei tuon paljastanut tutkimus ole puolueeton.

      toki lihateollisuus ajaa asiaansa, kuten muukin.. -joten rahoittaa joitakin tutkimuksia, niin tekee muutkin..


      Nykyään tutkimustuloksiakin lukiessa saa käyttää maalaisjärkeä.. :)

    • Carbcarb

      Mielenkiintoista.
      Olen elänyt nyt vhh-ruokavaliolla viime lokakuusta, pyrin pitämään hiilarit alle 100g/pv.
      En mitenkään tiukkapipoisesti, joskus yli, joskus ali.
      Vihannesten määrä ruokavaliossani on lisääntynyt, koska käytän niitä lisukkeena entisten riisin, perunan ja makaronin sijaan.
      Enkä ole lähtenyt ylettömästi läträämän voilla ja pekonilla, nykyisin tosin voitelen leipäni (joko ruisleipä tai itse tekemäni siemenleipä), ja sitä pekoniakin syön välillä entisestä poiketen.

      Paino pudonnut 11 kg.
      Viime viikolla sain verikokeiden tulokset (otettu ihan eri syistä), hemoglobiini 135, kalsiumarvot hyvät, kolesteroli 5,1 (hdl 2,1 ldl 2,6), eli paremmat kuin viime mittauksessa jossa muistaakseni oli 6,6.
      Sokeriarvot hyvät, ei mitään viitteitä uhkaavaan diabetekseen.
      Ainoa että magnesiumarvot olivat hieman alakantissa (ei pahasti), lääkäri kehoitti ottamaan välillä 2 magnesiumnappia yhden sijasta...

      Eli, minulle on ihan sama, huijaako joku jotakuta toista tai onko kaiken takana liha- ja meijeriteollisuuden voitontavoittelu, minulle tärkeätä on se, että tämä ruokavalio sopii minulle.
      Eli mahdollistaa helpon painonpudotuksen (nyt täytyy jo vissiin pakosti alkaa syömään silloin tällöin vaikka peruna tai makaroni, ettei paino putoa liikaa), aiheuttaa virkeämmän olon ja paremman terveyden, ainakin veriarvojen kohentumisen perusteella :)

    • terveys ensin

      Minulle riittävät omat kokemukseni. Voin aivan hyvin olla leivättä ja makaroonitta, varsinkin kun ne minulle aiheuttavat:
      - nivel ja selkävaivoja
      - ripulia
      - ilmavaivoja
      - peräpukamia
      - kiihtynyttä virtsaamistarvetta (tuntui joskus ettei vessaan kerkiä)
      - "nälkä kasvaa syödessä" -ilmiön: muutaman tunnin kuluttua esim. ison pizzan syönnistä taas hirveä nälkä
      - sydän hakkaa hullun lailla muutaman tunnin ajan hiilihydraattiaterian jälkeen
      - unettomuutta (ilmavaivojen ym. seikkojen kautta)

      ja noita siis ilman kun jättää kokonaan pois viljatuotteet ja perunankin enimmäkseen.

      huolehtikoot toiset teko-heko-hihhuli-hiilijalanjäljistä, haluan tuntea itseni terveeksi.

      • vhh on hyvä

        vielä jätä rypsiöljy, se on myös monien vaivojen aiheuttama mm. nivelkivut ja ilmavaivat


    • Mitäsmemuista

      Minä minä minä, eikä kukaan muu. Jokainen tehköön niinkuin parhaaksi näkee, oman näkökulmansa asiaan tuovat voivat haistaa pitkän pas....

    • fghfdggfd

      Sokeri ja alkoholi on sontaa,, niitä välttelemällä pääsee jo pitkälle.

      Sokeri mehut, limsat, energiajuomat, karkit, siideri ja kaljatissuttelut pois.

    • Kissakala1

      Karppaus keksitiiin itse asiassa jo 1880-luvulla Amerikassa, kun eräs Banting niminen lääkäri määräsi lihavalle potilaalleen ruokavalioksi lihaan, kalaan, ja tärkkelyksettömiin kasviksiin perustuvan ruokavalion jossa jätettiin kokonaan pois vilja, peruna ja maissi. Ruokavalio toimi hyvin, sillä 150 -kiloinen potilas laihtui normaalipainoiseksi.

      Jos RUOTSISSA nykyaikana yhtä karppaus-tutkimusta on rahoittanut joku lihafirma, se ei tarkoita että lihateollisuus olisi keksinyt alunperin koko karppauksen.

      Karppaukseksi muuten voidaan laskea kaikki ruokavaliot jossa hiilarien määrä jää alle 100 g päivässä. Ainoastaan ketoosiin pyrkiessä esim. Atkinsin alkuvaiheessa hiilarien määrä nipistetään ihan olemattomiin, alle 20 g päivä. Sekin sallii yli puoli kiloa erilaisia vihreitä rehuja.

    • läskiä leivälle

      Syö tai kuolet, siinä ohje elämään.

    • tuoreruuan puolesta

      Alunperin ihmisen ruokavalio on koostunut karppauksen ruokavaliosta. On syöty tuoretta mitä on löydettysekä lihaa ja kalaa kun on kiinni saatu. Silloin ei ollut viljaa sotkemassa ruokavaliota. Vehnää, riisiä, cuskusia yms. alettiin viljelemään että saataisiin massoille ruokaa kun ihmiset lisäänty ja se oli halpaa.

    • vittuuntunu karppi

      Huvittavavaa ja samalla raivostuttavaa tämä vihapuhe ja propaganda jota viranomaiset keksivät karppaamisesta,hyväuskoiset ihmiset sitten uskovat kun "asiantuntija" sanoo.Alkaa olla jo hätä kädessä kun "terveysopit" jotka perustuvat pelkkään muunneltuihin tilastotietoihin(seven country study) ja kansantaruihin sekä myytteihin alkaa murentua.Suomalasille lampaille riittä kun proffa sanoo maagiset "vahva näyttö" sanat tai "tuhat tutkimusta" niin asian uppoo kuin veitsi margariiniin.Kumma juttu oli sitten mikä tahansa rahoitus VHH.tutkimuksen takana,tulos on aina sama.Ottakaa ihmiset pää pois perseestä ja lukekaa asiasta ennekuin lynkkaatte omilla aivoilla ajattelevat ihmiset. Älkää olko tyhmiä!!

    • HÖPÖ HÖPÖ!

      Kun ei tiedä ei myöskään saa ottaa kantaa! Olen itse Karpannut toukokuusta lähtien. Painoni on pudonnut 8 kg (nyt 60 kg!) ja voin todella hyvin. Väsymykseni on kadonnut, veren sokeriarvot ovat tippuneet normaaliin, kolesteroli- ja trigly-arvot ovat ihanteeliset (aiemmin kolesteroliarvot huonot). Jatkan vähähiilihydraattista ruokavaliota ja kerran viikossa herkuttelen pastalla. Olen jättänyt minimiin pastan, viljatuotteet, sokerin ja perunan. Kaikkea muuta saa ja pitää syödä! Kesä oli ihana, kun sai syödä grillattua ruokaa!! Selvittäkää tosiasiat ennen kuin alatte hepuloida. Nettisivuja on vaikka kuinka paljon ja vieläpä asiallista tietoa riittävästi.

      • HÖPÖ HÖPÖ‼

        Päivittäinen energiansaantini koostuu reilusti suurimmaksi osaksi hiilihydraateista; syön paljon leipää ja ruoalla riisiä/pastaa/perunaa päivittäin. Guess what - voin erinomaisen hyvin. BMI ~21,15, rasvaprosentti < 13 ja lihastakin enemmän kuin kokoisellani keskimäärin. Purkaa te mitä haluatte, niin minä nautin pullasta ja pastasta. =) Liikunnassa se salaisuus, mutta sitähän laiskat suomalaiset eivät ymmärrä.


    • voi on voita

      Huvittavaa on että suomen mediassa ei ole puhettakaan siitä mitä tapahtuu ruotsissa asian suhteen,siellä ollaa jo VIRALLISESTI hyväksytty VHH diabeetikkojen hoitomuotona,asian päätti ruotsin korkein terveysvirasto parin vuoden tutkinnan jälkeen jossa todettiin ettei VHH ole ihmiselle lainkaan vaarallista.Suomen viranomaset jääräpäisesti jatkaa epätoivoista valehteluaan ja manipulointiaan.Ruotsissa ja monessa muussa maassa professorit naureskelee Pohjois-Karjala-projektille ja surullisen kuuluisalle mielisairaala tutkimukselle jota pidetään "vahvana näyttönä" ns kovien rasvojen vaarallisuudelle,kyllä suomalainen osaa olla tyhmä kun se sitä oikein viranomaisen lupa.Jotkut ihmiset eivät osaa ottaa vastuuta omasta syömisestään vaan tarvii viranomaiset päättämään omasta puolesta mitä ruokaa sinne suuhunsa laittaa,sääliksi käy.Lisäksi uskotaan margariinien "terveys" vaikutuksiin vaikka tieteellistä näyttöä ei edes ole muuta kuin mainoksissa(jotka on tietysti margariiniteollisuuden rahoittamia)

      jos ettette muuten usko niin katsokaa vaikka http://www.youtube.com/results?search_query=rasvainen kupla&aq=f on meitä kusetettu aika rankasti.

    • Pupåååå

      Olen marketissa töissä ja olen jo vuosikymmenen ajan päässyt hyvin seuraaman mitä suomalaiset syövät. Perusruoalla, perunalla eikä täysjyväviljalla ei kukaan liho. Katsokaapa kaupassa seuraavan kerran hyllyjä: isoja limupulloja, sipsipusseja ja karkkipusseja. Isoa isoa isoa. Eineksiä, pizzoja, teollista rasvaa. Näillä ostoskärrit täyttyy. Kauppaan ajetaan autolla. Myös lapset opetetaan samaan. Sipsejä pizzoja, autolla mennään ja vapaa aika istutaan tietokoneen tai tv:n äärellä. Tämä varmistetaan erilaisilla tv-kanavilla.

      Itse syön monipuolista kasvisruokaa, ei eläinrasvoja tai juustoja. Täysjyväviljaa syön, samoin perunaa. Silloin tällöin herkuttelen hiilaripommilla, mutta sekin on itse leivottu kasvisrasvaan. Kevyttuotteita en ole ikinä käyttänyt, sillä en juuri edes käytä teollisia tuotteita. Hyötyliikuntaa harrastan aina kun voin, hissejä en käytä, muun liikunnan lisäksi. Itselläni ei ole televisiota, ja silloin kun oli niin katsoin siitä kaksi ohjelmaa viikossa. Eipä ole ollut ikinä ylipaino-ongelmia.

      Hyvään ja energiseen oloon ei tarvitse lihakuuria, riittää kun jättää sokerin ja valkeat viljat pois. Olon keveyden huomaa kolmessa päivässä. Ja totta kai laihtuu kun jättää pitsat ja viinerit pois, ei se liha siihen vaikuta. Ja totta kai noista tuotteista tulee myös terveysongelmia. Mutta on niitä muitakin hiilareita kuin pitsa, esim. täysjyväpuuro, tuorepuuro, idätetty vilja, täysjyväriisi…

      Lihansyönti, varsinkin ylenmääräinen mättäminen on ekologisesti kestämätöntä. Pelkää itsekkyyttä ryhtyä lihakarpiksi kun samat edut voisi saavuttaa muullakin terveellisellä ruokavaliolla.

    • kiweowe

      Ja kääntäen voidaan sanoa, että hiilareiden suosiminen suosii suurta osaa elintarviketeollisuutta. Makeiset, virvoitusjuomat, leipomotuotteet suurimpina. Jos näiden osuus menekistä laskee huomattavasti, sen vaikutus esim työllisyyteen elintarviketeollisuudessa ja kaupan alalla on suuri. Totta on että lihankaan syöntiä ei pidä kasvattaa vaan päinvastoin, mutta vihannesten ja hedelmien syöntia kannattaa lisätä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe