Onko suom. naisella mahdollisuuksia päästä Japaniin töihin?

...................

Ja jos, niin miä hommia? Kohtuu "paskaduunitkin" harkittavissa.

10

4764

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 3+4

      Ihan samat mahikset kuin miehilläkin. Jos vain löytyy työnantaja, joka toimii viisumisponsorina, niin eipä siinä isompia ongelmia pitäisi olla. Muita vaatimuksia ei ole kuin se, että omaa jonkin sortin korkekoulututkinnon (esim. kandi tai AMK).

      Japanissa työviisumi kuuluu aina johonkin kategoriaan ja sillä viisumilla saa tehdä vain sen kategorian alaisia töitä. Sellaista työviisumia, jolla saisi tehdä mitä tahansa työtä, ei ole. Eli periaateessa sellaisia "paskaduuneja" ei ole mahdollista tehdä, ainakaan laillisesti (riippuen tietysti siitä, mitä tuolla käsitteellä tarkoitat).

      Viisumikategoriat löytyy täältä:
      http://www.mofa.go.jp/j_info/visit/visa/long/index.html

      Kiinnostavia työpaikkoja voi etsiskellä netistä usealtakin sivustolta, daijob.com ja gaijinpot.com lienevät suosituimpia.

      http://www.daijob.com/
      http://www.gaijinpot.com/

      Jonkinlainen japanin kielen taito olisi tietysti hyvä olla, muuten töitä voi löytyä nihkeästi. Tosin ei se mahdotonta ole silloinkaan, esim. IT-alalle haetaan välillä mm. koodareita, riittää kun englanti sujuu.

    • jutomera

      Ja tietty voi mennä hostessiksi (en suosittele) tai sitten kielenopettajaksi jos on tutkinto. Hostelleihin pääsee myös.

    • 87+5

      Kielenopettajaksi, ainakin englannin, on nykyään aika vaikea päästä sellaisen, joka ei ole äidinkielenään englantia puhuva. Lähes järjestään isot kielikoulut (ne joilla on useimiten myös lupa sponssata viisumi) edellyttää, että hakija on vähintäänkin suorittanut perus- ja keskiasteen koulutuksensa englanninkielisessä ympäristössä. Ainakin isommissa kaupungeissa näin, jossain syrjemmästä voi onnistua helpomminkin. Japaniin on sen verran halukkaita tulijoita englanninkielisistä maista, että kouluilla on varaa valita parhaat päältä.

      Yksi tapa mitä voi yrittää on hakea harjoittelupaikkaa tai opettajanpaikkaa erilaisten ohjelmien kautta, esim JET tai CIMO:n harjoittelupaikat. Monet Japaniin tulleet ovat saaneet ensimmäisen työlupansa ja viisuminsa sitä kautta ja päässeet siten alkuun. Vaikeinta on saada se ensimmäinen työhön oikeuttava viisumi, sen jälkeen sitä kategoriaa voi kyllä anoa muutettavaksi jos löytyy töitä, joka sitä vaatii.

    • asdyyy

      "Kohtuu "paskaduunitkin" harkittavissa."

      Olet todennäköisesti joku realiteetin kadottanut japani-ihkuttaja. Jos sinulta löytyisi yhtään itsekunnioitusta, niin tuskin edes harkitsisit paskaduunia täysin vieraassa maassa osaamatta edes kieltä. Ei se ruoho ole vihreämpää Japanissa.

      • YanbohMarboh

        Juu, ei ole vihreämpää ei... mutta ei se sen huonompaakaan ole, välttämättä.

        Ei sillä, kyllä japanilainen työkulttuuri suomalaiselle pääsääntöisesti sopii, vaikka erilainen onkin. Tietysti Japanissa ei kannata odottaa saavansa samalla tavalla lomia, ylityökorvauksia ym. ym. kuin Suomessa, siellä on omat kuvionsa minkä mukaan mennään. Rupeaako se sitten aikaa myöten ahdistamaan vai ei riippuu omasta asenteesta. Japani on kuitenkin sellainen paikka, että ne jotka sinne menevät, yleensä tietävät jo etukäteen mikä homman nimi on ja ovat siihen oikein asennoituneet ja hyväksyvät sen.

        Ulkomaalaisen on tosiaan hankala päästä edes tekemään noita "paskaduuneja". Käytännössä ainoa tapa millä saa luvan tehdä mitä tahansa työtä, on mennä naimisiin japanilaisen kanssa. Silloin voi työskennellä vaikka mäkkärin kassalla (kunhan kielitaito on riittävä). Muuten työt rajoittuu käytännössä erilaisiin asiantuntijatehtäviin.

        Täysin kielitaidottoman on tietysti vaikea saada yhtään mitään työtä, edes niitä "paskaduuneja", vaikka olisi luvatkin kunnossa (ellei sitten ole jo todella kokenut oman alansa ammattilainen ja omaa hyvät näytöt osaamisestaan).


      • Aloittaja...........

        Turha analysoida. Voi olla, että minulla on ihan muut syyt Japanin harkintaan kuin "ihkuttaminen". Ja paskaduuneja on joutunut tekemään Suomessakin, sillä itsekunnioitus on edellyttänyt olemaan ennemmin töissä kuin kortistossa.


    • Duunari Nipponista

      Oli syyt sitten mitkä tahansa niin kannattaa ne paskaduunit unohtaa, koska laillisesti et niitä voi tehdä - osa-aikaisia ja pätkätöitä varten ei saa viisumia. Paitsi jos olet mennyt naimisiin japanilaisen kanssa, se on jotakuinkin ainoa poikkeus (toinen on se, että omaat japanilaiset sukujuuret, esim. toinen vanhemmistasi on japanilainen).

      Suomalaiset eivät voi saada ns. Working Holiday -viisumia, jolla voisi tehdä pikkutöitä ja ehkä siinä samalla löytää jotain pysyvämpääkin.

      Kunhan sinulla on jonkin sortin korkeakoulututkinto, niin ei muuta kuin etsit kiinnostavia työpaikkoja ja otat yhteyttä sopivilta vaikuttaviin firmoihin. Monet Japanissa työskentelelvistä ulkomaalaisista on töissä ei-japanilaisissa firmoissa, kielitaitovaatimukset voi vaihdella paljonkin riippuen työtehtävistä ja alasta. Täysin japanilaisiin firmoihin pääseminen on astetta hankalampaa ja edellyttää yleensä todella hyvää japanin kielen taitoa, muiden sopivien meriittien lisäksi.

      Asun ja työskentelen Japanissa, joten jonkin verran tiedän täkäläisistä käytännöistä.

    • Sadede

      Koska aloittajan kysymys on melkein sama kuin omani, niin jatkan kysymykseni tänne. Onko kenelläkään minkäänlaista kokemusta työharjoittelusta Japanissa? Onko se ylipäänsä mahdollista?

      Opiskelen matkailualaa, suuntaukseni on tapahtumamatkailu eli mm. siis kokousten, messujen yms. tapahtumien järjestämistä. Sen verta olen asiaa tutkinut, että CIMO:n kautta ei tälle alalle ole Japanissa mitään. Finprota olen haikeana katsellut, että kovasti kiinnostaisi, mutta liekö siellä tarvetta tämän alan ihmiselle..? Ei ollut sitä paitsi Japanin toimisto edes haussa tänä vuonna.

      Koulullani ei ole mitään alan kontakteja Japaniin, joten homman järjestäminen jää kokonaan omalle kontolleni. Mikä ei haittaa muuten paitsi etten tiedä mistä aloittaa. :/ Melkein pitäisi varmaan suhteita olla vai mitä sanotte?

      Niin ja vielä se mainittakoon, että olen ollut Japanissa vaihtarina, joten kieli sujuu keskustelutasolla. Sanavarastoa koitan koko ajan kartuttaa lisää, se kun tuntuu edelleen olevan aika pieni. Ja tietty vähän päässyt jo jotkut asiat unohtumaan, mutta uskon, että kieli alkaa palautua nopeasti ja muuttuu sujuvammaksi jos pääsisin takaisin Japaniin.

      • Harumaki

        Työtähän tuollaisen harjoittelupaikan hankkiminen itse vaatii, mutta ei se varmaan täysin mahdotonta ole. Ensiaskel voisi olla tutustuminen saman alan koulutusta tarjoaviin japanilaisiin oppilaitoksiin ja katsoa, löytyisikö sitä kautta jotain. Jos löytyy, niin sitten vain yhteydenotto suoraan kys. kouluun. Oppilaitoksia voi hakea netistä ja lisäksi ainakin Japanin Suomen suurlähetystöllä on ollut listoja ja oppaita japanilaisiin oppilaitoksiin.

        Yksi vaihtoehto on se, että työharjoittelun sijaan etsit esim. loppu/päättötyön tekopaikkaa jostain japanilaisesta alan oppilaitoksesta. Tai jos opintosi ovat sopivassa vaiheessa, niin lähde uudelleen vaihtoon (todennäköisesti mahdollista olettaen, että kertomasi vaihtarijakso ei ollu nykyisen oppilaitoksesi kautta). Vaihtopaikkojakin voi kokeilla järjestää itse (voi olla helpompaakin kuin pelkän harjoittelupaikan järjestäminen).

        Helpointa homma luultavasti olisi, jos pääset jollain tapaa ensin paikan päälle. Siellä on helpompi etsiä paikallisia kontakteja ja mahdollisia harjoittelupaikkoja. Ellei muuta keinoa ole, niin kannattaa harkita esim. hakeutumista johonkin japanilaiseen kielikouluun. Sinulla olisi ihan hyvät lähtökohdat siihenkin, kun jo omaat kokemusta Japanista.


    • Anonyymi

      Nainen saa helposti töitä japanista, siellä on paljon seuralaisen työtä josta maksetaan hyvää palkkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe