Turkis lämmittää?

Turkiton

Kertokaas nyt turkkeja käyttävät, että onko turkki todellakin lämpimämpi talvitakki kuin muut takit? Itse en turkkia omista, enkä ole tähän mennessä vielä päässyt tekemään vertailua omakohtaisesti. Tuntuu erikoiselta että joidenkin kannattaa ostaa tuhansia euroja maksava takki, vaikka tarjolla on paljon edullisempiakin vaihtoehtoja. Vai onko turkilla näyttöarvoa? Vai mikä muu tekee turkin hankinnan järkeväksi? Itse pohdiin tätä turkki asiaa aivan pelkästään taloudelliselta kantilta katsottuna ja samaa toivon teiltä vastaajiltakin. Mutta pahaa pelkään että tästäkin tulee paha turkkinainen vastaan kiltti kettutyttö keskustelu.

Ja mikäli turkki on niin erinomainen talvivaate, niin miksi turkkia käyttävät vain naiset? Luulisi, että miehetkin haluaisivat lämmintä päälleen.

7

302

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • untuvatakki

      Untuvatakki on lämpimämpi kuin mikään turkis, myös vedenpitävä, hengittävä ja tuulenpitävä ja soveltuu vaikeisiin sääolosuhteisiin paljon paremmin kuin turkikset. Jos haluaa pröystäillä eli pukeutua aika mauttomasti niin kyllä turkiksellakin tarkenee normaalitalvessa, mutta untuvatakki on paljon käytännöllisempi.

      Tällaisella pärjää tarvittaessa vaikka -50C pakkasessa jäätävässä myrskytuulessa arktisilla alueilla ja himalajalla:
      http://marmot.com/products/8000m_parka?p=216,302

    • .....

      Ladakin on lämmin auto talvella, kuten myös mersu, mutta se jokin ero niissä on..

    • turkis = lada

      Ensimmäiset pohjoisnavan retkikunnat pukeutuivat turkiksiin, ja se oli aika ankaraa touhua siihen aikaan. Nykyiset retkikunnat ovat kuin luksuslomalla lämpimissä untuvatakeissaan.

    • Kettutyttönen

      Itselläni on susiturkki ja alle ei tartte kovimmillakaan pakkasilla kun t-paidan.Turkiksen pitäminenhän on rohkeuskysymys,monikaan suomalainen ei siihen uskaltaudu....varsinkaan miehet mutte venäjällä joka naisella on turkki.

    • fur4ever

      Kyllä turkit ovat lämpimiä ja pitkän käyttöikänsä puolesta ne tulevat hyvinkin edullisiksi. Oma minkkiturkkini on noin 15 vuotta vanha ja edelleen kuin uusi. Ja on ollut todellakin käytössä joka talvi lähes päivittäin. Ja lisäksi turkki on helposti muodistettavissa. Tosin ajatonta mallia tuskin tarvitsee muodistaa.

      Kadulla näkee useasti naisia, joilla turkkien helmat maata viiltävät. Hyvin usein niissä on myös runsas kellohelma, leveät hihat ja kaulus. Minusta tuntuu, että tuollaiset turkit eivät ole kovinkaan käytännöllisiä, mutta kai niiden status liittyykin juuri tuohon näyttävyyteen. Ja enkä usko, että tuollaisia turkkeja käytetään vuosikausia. Kyllä niissä menee hyvää materiaalia hukkaan.

      Eli malliltaan ajaton turkki on järkevä valinta, "ökyturkki" taas ei.

    • Turkillinen

      Kyllä se vaan taas tuli todistetuksi tänä talvenakin, että turkki on yksinkertaisesti parasta päälle pantavaa talvisissa keleissä. Eikä turkin pukemiseen tarvita mitään paukkupakkasia. Ja mitä tuohon näyttämiseen taas tulee, niin kyllä sitä upeaa turkkia kelpaa näyttää muillekin. Ei se siellä naulakossa roikkumassa ilahduta ketään.

      • Anonyymi

        Kyllä turkikset ovat olleet tarpeen tänäkin talvena. Turkki on erinomainen talvitakki, sitä ei mitkään muut takit voita.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      437
      3226
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      397
      2724
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      117
      2719
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      163
      2123
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1947
    6. 175
      1365
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1327
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1206
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      75
      1160
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1020
    Aihe