TROMBOSYTOPENIA - ITP

Onko sinulla kokemuksia trombosytopeniasta ja sen vaihtoehtoisista hoitomuodoista? Oletko kenties kokeillut homeopatiaa, akupunktiota tai ruokavaliomuutosta? Oletko kuullut Bio Trackeristä, jolla voidaan selvittää mahdollisen autoimmuunisairauden syy?

Itseltäni todettiin immunologinen trombostypenia noin 3 vuotta sitten, raskauden aikana. Tauti kroonistui, trombosyytit romahtivat alle 30 vuosi sitten vatsataudin yhteydessä. Siitä lähtien olen syönyt Prednisolonia, jonka syöminen päätettiin lopettaa pari päivää sitten. Trombot ovat yhä alhaiset, 60-70. Olisin erittäin kiitollinen kaikista vinkeistä tämän taudin hoidossa.

8

4729

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tyttö 16v

      Itselläni on myöskin trombosytopenia, arvot olleet 50-70 välillä. En ole koskaan kokeillut erityisemmin mitään keinoja, koska sairaus ei ole pahemmin häirinnyt elämääni. E-pillerit kuitenkin nostivat arvoja 100. Lääkärit aina sanoivat että jos jotain positiivista haluat tästä sairaudesta etsiä niin se, että veritulppia tuskin tulee koskaan. Mutta kuinka ollakkaan äskettäin todettin keuhkoveritulppa jonka johdosta aloitin marevan hoidot. Myöskin marevan on nostanut arvoja huimasti: nyt jo 130. E-pillerit siis voivat olla yksi ratkaisu, eikä hätää, omalla kohdallani ne tuskin olivat veritulpan syynä. Mutta kukin löytäköön oman ratkaisunsa :)

    • Tyttö 16v

      Onko sinulla nenäverenvuotoja yms. taudin kuvaan kuuluvia ongelmia? Itselläni nimittäin tuntui että lääkärit hermoilivat turhasta sillä haavat tms. eivät koskaan ole vuotaneet yhtään sen enempää kuin normaalilla ihmiselläkään. Eräs lääkäri sanoikin että verihiutaleet ovat vain normaalia tehokkaampia.

    • Huh, keuhkoveritulppa! Kaikkea olet joutunut kestämään, mutta onneksi upeasti selvinnyt siitä! Hieno juttu, että muut lääkitykset ovat nostaneet trombot mukavalle tasolle. :) Itselläni on toisinaan verenvuotoa nenästä tai ikenistä, veren makua suussa ja tietysti mustelma/petekia -herkkyys. Kuukautiset olivat aikaisemmin aivan järkyttävät runsaat, tuntui ettei mikään suoja riitä! Siihen onneksi auttoi hormonikierukka.

      Hematologin mielestä trombosyyttiarvoa 50 voidaan pitää turvallisena rajana mm. hieronnalle, ultraäänihoidoille, akupunktiolle tai mm. lentämiselle. Aina kun sairastun kunnon flunssaan tai vatsatautiin, trombot romahtavat tasolle 20-30, jolloin niitä on ehdottomasti hoidettava. Nyt kun elän vaihetta, jossa trombot ovat lähellä 50, aiheuttaa se kieltämättä ylimääräistä stressiä, kun ei tiedä, pääseekö esim. syyslomalla reissuun vaiko ei...

      Seuraavaksi hoitolinjaksi hematologi on ehdottanut pernan poistoa. Tähän en halunnut vielä ryhtyä, sillä noin puolella pernan poisto rauhoittaa taudin ja puolella ei. Päätimme että kokeilemme trombosyyttien kasvutekijähoitoa kortisonin rinnalla, jos ja kun trombot seuraavan kerran putoavat alle 50.

      Tuntuu, että sairauden ollessa melko harvinainen, kukaan ei oikein tiedä, mistä sairaus johtuu (miksi siis keho hyökkää itseään vastaan ja tuhoaa kaikki 'risut ja männynkävyt, mitä eteen tulee..). Joitakin amerikkalaisten naturopaattien (ravintoneuvojia) sivustoja olen silmäillyt, joissa viitataan ITP:n hoitoon luonnonmukaisesti. Esille nousevat aina maitotuotteiden ja gluteenituotteiden sekä sokerin poisjättäminen ja tiettyjen antioksidanttien ja vitamiinien (mm. A ja C) lisääminen. Ajattelin jostakin lähteä liikkeelle ja kokeilla jonkin sortin ruokavalioremonttia...

      Voihan olla, koska olet vielä nuori ja kehosi on mahdollisesti yhä murrosiän 'hormonipöllyissä', että tilanteesi tasaantuu vuosien myötä. :) Olen kuitenkin iloinen että arvosi nyt ovat tämän taudin näkökulmasta hulppeat! :))

    • Minä vain

      Kuulostaa siltä että voin olla erittäin tyytyväinen siihen ettei arvot ole ihan tuota luokkaa mitä sulla välillä! Tosin en kyllä tiedä mitä ne pienempänä on ollut, verta vuoti harvase päivä nenästä ja neuvolassa kyseltiin onko lasta pahoinpidelty kun on niin mustelmilla.. Mutta eipä kukaan hoksannut silloin tarkistaa noita arvoja. Eilen sain tietää että tämä ITP voisi olla syynä keuhkoveritulppaan. Verestä löytyi jotain fosfolipidi-vasta-ainetta joka altistaa tulpille. On kuitenkin vaikea tietää kumpi on muna ja kumpi kana, sillä keho voi alkaa kompensoimaan trombojen vähyydestä johtuvaa huonoa hyytymistä lisäämällä toisen tyyppistä hyydyttävää ainetta, toisaalta taas jos sitä vasta-ainetta on paljon veressä, keho ajattelee ettei tarvita niin paljoa verihiutaleita... Vaikea juttu. Eli ei se ole niin sanottua ettei meidän tilanteessakaan voisi veritulppaa tulla, tosin tilanteet ovat kyllä hiukan erilaisia :)

      • Minä vain

        Ja sulla tuskin sitä on jos raskaudet ovat olleet ihan ok, tuo vasta-aine nimittäin vaikeuttaa lasten saamista jonkun verran: keskenmenot ja sikiökuolemat on tosi yleisiä.. Sitä tässä nyt olen surrutkin, voinko ikinä saada elävää lasta :( Kai se on mahdollista mutta heti ensimmäisenä sitä vaan alkaa kuvittelemaan että pahin vaihtoehto toteutuu :/ Lääkäri suosittelikin lasten tekemistä nuorena, koska iän myötä keskenmeno riski yms kasvaa muutenkin. Että ei mitään paineita... :)


      • Minä vain kirjoitti:

        Ja sulla tuskin sitä on jos raskaudet ovat olleet ihan ok, tuo vasta-aine nimittäin vaikeuttaa lasten saamista jonkun verran: keskenmenot ja sikiökuolemat on tosi yleisiä.. Sitä tässä nyt olen surrutkin, voinko ikinä saada elävää lasta :( Kai se on mahdollista mutta heti ensimmäisenä sitä vaan alkaa kuvittelemaan että pahin vaihtoehto toteutuu :/ Lääkäri suosittelikin lasten tekemistä nuorena, koska iän myötä keskenmeno riski yms kasvaa muutenkin. Että ei mitään paineita... :)

        Heipä hei pitkästä aikaa!

        Perustin juuri facebookiin trombosytopeniaa sairastaville ja heidän omaisilleen 'vertaistukiryhmän'. Jos kiinnostuit, etsi ryhmä hakusanalla ITP Suomi. Olisi tosi mukava saada sinut ryhmään. Pidetään peukkuja että väki löytää toisensa. VOimia sairauden kanssa elämiseen!


    • Jukka71

      Osoite tuohon nimimerkki hoppfull mainitsemaan vertaistukiryhmään on: www.facebook.com/ITPvertaistuki

    • Anonyymi

      Mulla todettiin trombosytopenia eka kerran 2009, eli yhteensä 4 kertaa sen jälkeen ja nyt pari viikkoa sittten ikeneet vuotivat verta, menin päivystykseen ja trombosyytit 1. Kortisooni aloitettiin . Ja otettiin ulostusnäyte ja siinä todettiin helicobakteeri, ja siihen on nyt 3 lääkkeet. Yöunet ovat lyhyet nukakahtamislääkkeestä huolimatta. Osteoporoosiin prolia piikitys 2 kertaa vuodessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      74
      2180
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      174
      1701
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      155
      1577
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1368
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1362
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      290
      1207
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      135
      1079
    8. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1043
    9. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1042
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      54
      912
    Aihe