Rypsiöljyä hiuksiin??

öljyinen

Tulipa tuossa mieleen keskusteluja lukiessani, että voisiko hiusten kuntoa parantaa tai hiuksia hoitaa ihan tavallisella rypsiöljyllä?

Monet kirjoittivat joistain oliiviöljyistä yms, mutta eikö se ole öljy mikä öljy?

30

16122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Turrjake

      Enpä ole kuullut kovin monen rypsiöljyä käyttävän hiuksiinsa, mutta mikseipä se voisi toimia? Sen sijaan olen kuullut että kookosöljy on erityisen hyvä hiusten pehmittäjä ja hoitaja.

    • Goldenlips

      Itse sekoutan kanamunan keltuaisen ja rypsiöljyä n. Ruokalusikallisen verran kun menen suihkuun - kosteuttaa, tekee hiuksista silkkiset ja pehmeät:)

    • kananmuna

      Eikö se keltuainen jähmety jos on lämmintä vettä?

      • Pitkätukka -77

        Keltuainen ei jähmety vaan valkuainen on se, mikä jämähtää, jos vesi on liian lämmintä. Ei se hyydy päähän vielä haaleasta vedestä, eli ihan hyvin voi käyttää vaikka kokonaisen kananmunan hiusten hoitamiseen. Käytin sitä aikoinaan ihan onnistuneesti, eikä päässäni ole ollut kertaakaan munakokkelia ;)

        Rypsiöljystä on itselläni huono kokemus. Kokeilin sitä kerran vuosia sitten hiusten hoitaiseen samaan tapaan kuin olen käyttänyt oliivi- ja kookosöljyjä. Rypsi ei sitten lähtenytkään pesussa ihan yhtä helposti pois kuin oliivi ja kookos... Ei kiitos enää toista kertaa rypsiä, edes päähän.

        Kookosöljy on ollut omille hiuksilleni paras öljy ja oliiviöljy melkein yhtä hyvä. Oliiviöljy on kookosta raskaampi ja hoitavampi öljy. Voin suositella kumpaakin. Moni tykkää myös jojobaöljystä. Kokeilemalla löytää oman suosikkinsa.


      • Rypsiöljy
        Pitkätukka -77 kirjoitti:

        Keltuainen ei jähmety vaan valkuainen on se, mikä jämähtää, jos vesi on liian lämmintä. Ei se hyydy päähän vielä haaleasta vedestä, eli ihan hyvin voi käyttää vaikka kokonaisen kananmunan hiusten hoitamiseen. Käytin sitä aikoinaan ihan onnistuneesti, eikä päässäni ole ollut kertaakaan munakokkelia ;)

        Rypsiöljystä on itselläni huono kokemus. Kokeilin sitä kerran vuosia sitten hiusten hoitaiseen samaan tapaan kuin olen käyttänyt oliivi- ja kookosöljyjä. Rypsi ei sitten lähtenytkään pesussa ihan yhtä helposti pois kuin oliivi ja kookos... Ei kiitos enää toista kertaa rypsiä, edes päähän.

        Kookosöljy on ollut omille hiuksilleni paras öljy ja oliiviöljy melkein yhtä hyvä. Oliiviöljy on kookosta raskaampi ja hoitavampi öljy. Voin suositella kumpaakin. Moni tykkää myös jojobaöljystä. Kokeilemalla löytää oman suosikkinsa.

        Miten sait sen rypsiöljyn pois kun itselläni päässä on tällä hetkellä:) ?


      • Shamans

        Varmaan olet jotenkin saanut... Oma konstini on seuraava. Eli lämmitetyn Rypsiöljyn hieron enimmäkseen päänahkaan ja saunan lämmössä sitä lempeästi levittelen myös latvoihin. Miedolla shampoolla ja lämpöisellä vedellä sitten varsinainen pesu ja huuhtelu. Hyvä hoitoaine (joskus terästän sopivalla essentia oil Aroma öljyllä 2-4 pisaraa suoraan täyteen hoitoaine pulloon) 2-3 min päässä.. Kuivaus pyyhkeen sisällä ja mielellään joku selviämistä helpottava, hiuksiin jätettävä hoito. Hellä selvittely. Tällä yritän saada pitkien hiuksieni yllättäin alkanutta lähtemistä kuriin. Kiiltoa kaivatessa toimi etikkavesi viimeisenä huuhteluvetenä aikoinaan hyvin.


    • lisätietoo please

      haloo, tietääkö kukaan muu?

    • ÖljyGuru

      Öljythän toimivat hiuksessa kahdella eri tavalla. Toiset öljyt muodostavat suojaavan pinnan hiuksen päälle ja toiset imeytyvät hiuksiin jossain määrin kosteuttaen hiusta. Hiukseen todistettavasti imeytyviä öljyjä ovat esim. kookos-, avokado- ja ekstraneitsytoliiviöljy. Itse käytän kookosöljyä jätettävänä hoitoaineena eli hieron hiuksiini hyvin pienen määrän öljyä (todella pienen määrän. Kannattaa olla varovainen, ettei tule laitettua liikaa). Öljyä voi käyttää myös "hoitonaamiona" eli sitä voi laittaa hiuksiin enemmän ja antaa sen olla niin pitkään kuin vain jaksaa. Kannattaa kokeilla erilaisia öljyjä ja erilaisia määriä.

      Hiuksiin imeytymättömät öljyt pitävät kosteuden hiuksen sisällä, mutta ne voivat myös estää kosteutta imeytymästä hiukseen. Kaikki öljyt, myös hiukseen imeytyvät, saattavat kertyä hiukseen, ja syväpuhdistus silloin tällöin on paikallaan, jos hiukset alkavat tuntua koppuraisilta tai muuten vain hassuilta. Hiukseen imeytymättömiä öljyjä ovat ainakin jojobaöljy ja kameliaöljy (kummatkin on hyviä hennolle tukalle, joka lätsähtää herkästi, etenkin tuo kameliaöljy kuulemma).

      Risiiniöljy on myös hyväksi päänahalle ja se imeytyy hiukseen. En maininnut sitä ylempänä, koska sitä ei voi käyttää yksinään. Se on niin paksua, ettei lähde hiuksista pois jos sitä laittaa pelkästään. Sitä kannattaa laimentaa jollakin toisella öljyllä. Risiiniöljyä saa ainakin apteekeista, jos kiinnostaa.

      Rypsiöljystä en oikeastaan tiedä muuta kuin sen, että sitä on hankala pestä pois. Suosittelen kokeilemaan mieluummin muita öljyjä. Ja muutenkin öljyt ovat niin erilaisia, että jos yksi öljy ei sovi, niin toinen saattaa tehdä ihmeitä. Eli ei se ihan niin mene, että öljy kuin öljy. Siitä vain kokeilemaan!

      PS. Voithan toki kokeilla rypsiöljyäkin. Jos varovasti laitat hiuksiin niin ei kai siitä haittaakaan ole. Jos kokeilet niin kerro, mitä tapahtui. :)

      • ÖljyGuru

        Jojoba- ja kameliaöljyistä ja vastaavista vielä. Niitä kannattanee käyttää kuten jätettävää hoitoainetta eli ihan pisara tai pari tukkaan.


    • Rypsiöljy

      Kokeilin rypsiöljyä hiusten latvoihin, tuntuu kuin hiukset olisivat saaneet siitä ns. suojakerroksen, toistekin kyllä laitan.

    • jennajaroosa

      kos sitä rypsiöljyä laittaa hiuksiin niin pitääkö se pestä pois? :)

      • jennajaroosa

        jos* :DDD


    • beibet

      tietysti pitää pestä pois hönö

    • Kananmunapää

      No kananmuna ainakin mulla autto, eli laitat sitä vaan hiuksiin (jos pitkät hiukset niin kannattaa kastella eka vedellä), laitat folion ja pyyhkeen päähän ja odotat 20-30 minuuttia, kauemminkin voi pitää jos haluaa.

      mut jos teillä on jotain kotikonsteja miten vois kuivat latvat saada pois niin kertokaa mulle, mulla on nimittäin ihan älyttömän karheet ja kuivan tuntuset hiukset, enkä viittis leikkaamaankaan mennä... :/

      Kananmunasta vielä sen verran että kannattaa pestä se tosi hyvin pois, mulla kun laitoin sitä niin jäi paha haju hiuksiin. :/ Ja jotkut sanoo että banaanimössöä voi laittaa myös kananmunan jälkee ns. hoitoaineeksi, itse en ole testannut mutta uskon sen toimivan :)

      • Pitkätukka -77

        Tässä kuivahiuksisen todella pitkätukkaisen naisen hyväksi havaitsema keino latvoille (ja yleensäkin kuiville hiusten pituuksille):

        Pesun jäljiltä pyyhekuiviin hiuksiin (latvoihin ja siitä ylöspäinkin vaikka kaulan korkeudelle asti) voi laittaa muutaman tipan kookosöljyä tai muuta hyväksi kokemaansa öljyä. Se imeytyy paremmin kosteisiin kuin kuiviin hiuksiin, ja jos sitä osaa laittaa sopivan vähän, ei lopputulos ole hiusten kuivuttua rasvainen. Öljyä otetaan ihan vähän kämmenelle ja hieraistaan kämmeniä yhteen, niin että öljy on niissä vain ohuena kalvona. Sitten vedetään hiuslatvat kämmenien välissä ja lopuksi vähän ylempääkin. Pehmentää mukavasti. Raja liiallisen öljymäärän ja sopivan määrän välillä on aika tarkka ja se löytyy kokeilemalla. Tietysti jos pidät hiuksia paljon kiinni esim. letillä tai vaikka nutturalla, ei satunnainen "öljykatastrofi" ole niin kamalaa kuin hiuksia auki pitävällä. Itse pidän häntäluupituisia hiuksiani enimmäkseen kiinni, joten on ollut varaa kokeilla...

        Tällä tavalla käytettyä öljyä ei tietenkään pestä lopuksi pois ;)


    • dfdfdfd

      Täältä negatiivisempi kokemus: laitoin oliiviöljyä, pesin pois ja nukuin yön yli jo kuivalla tukalla. Aamulla tukka näyttää pesemättömältä :l

    • MiteMeniOmastMielest

      Laitoin ite tänään rypsiöljyä päähän... Huono juttu kun en pessyt ihan kunnolla pois ja nyt yöllä ei saa nukuttua kun haisee hieman oudolle ja on todella rasvaisen näköiset.

    • erererererer

      Tietysti ne öljyt pitää pestä pois, nehän ovat vain tietyn hetken vaikuttamassa. Risiiniöljyä ovat useat suositelleet. Itse pesin joskus nuorena kananmunalla hiukset ja sain kehuja, miksi hiukseni olivat niin hyvännäköiset. Sitten olen jättänyt sen tavan, taidanpa ottaa revanssin ja alkaa uudelleen..jotain hoitavaa siinä on.

    • fdhdfhdfhdfh

      En suosittele. Menee tukkoon sekä viemäri, että hiukset pilalle. Menee pullollinen sampoota, ennenkuin rypsiöljyn saa pois. Se on todellista tahmaa. Joku käsitteli sillä autonsa maalipinnan, ja auto jouduttiin maalaamaan uudestaan.

      Laitoksissa saattavat edelleen käyttää ruokaöljyä karstan poistoon päästä, mutta silloin hiusten on oltava todella ohuet/vähäiset. Siis kyseessä vauva tai vanhus.

      Käyttäkää mieluummin mietoja pesuaineita hiuksissa, tai jotain luomuratkaisua, ja välttäkää turhia käsittelyitä, niin ei tarvitse kosteuttaa. Samoin hattu tai huppu päähän pakkasella. Kuiva ilma vie hiuksista kosteuden, joten pakkanen ja sauna ovat pahasta paljaaseen päähän. Jos öljyjä käytätte, niin niiden on oltava päänahalle ja hiuksille sopivia. Rypsiöljy ei ole. Sillä saa vain likaiset hiukset ja viemäriremontin tarpeen.

    • öljyinen

      Onko kukaan kokeillut hampunsiemenöljyä? Sehän on ainakin ruokaöljynä tosi ravitseva, omega-rasvahappoineen.. Hirveän hyvä tuoksuhan siinä ei ole. Pois pestäväksi lähinnä..

    • coconutsss

      Itse olen saanut omat hiukset kuntoon CocoVi kookosöljyllä. Itse tein näin että laitoin kaksi kananmunan keltuaista kuppiin sekä 1dl kookosöljyä sekaan (älä koskaan ota kookosöljyä käsillä purkista, vaan käytä aina lusikkaa!). Kookosöljy kannattaa sulattaa vesihauteessa ennenkuin sekoittaa sen keltuaisen kanssa, anna vaikuttaa 15-30min ja pese ensin haalealla/viileällä vedellä shampoon kanssa noin muutaman kerran että kananmuna ei jää hiuksiin sen jälkeen pese vielä 3 kertaa shampoolla että öljy irtoaa (kookosöljy ei irtoa kerran shampoo pesulla siksi viisi kertaa shampoolla, tämän jälkeen normaalisti hoitoaine jonka anna vaikuttaa 2-3min. Pese hiukset lopuksi kylmällä vedellä että hiussuomut sulkeutuu) . Olen hieronut kuiviin hiuksiin mutta tuloksia on tullut silti, hiuksistani on tullut todella kiiltävät, silkkisen sileät ja vahvemmat kun harjaan ei jää enään niin paljon hiuksia kuin ennen, kaikenlisäksi ne ovat kasvaneet nopeammin kuin normaalisti.

      Kookosöljy toimii myös aitoihin hiustenpidennyksiin! Paras hoitotuote mitä olen aitoihin hiusten pidennyksiin kokeillut on ehdottomasti kookosöljy, eli otat lusikalla kookosta purkista ettei käsiesi bakteerit mene sinne purkkiin. Hiero käsiäsi yhteen niin kauan että kookos sulaa ja laita kuiviin hiuksiin (Juurista latvoihin) Tee tämä mieluiten ennen nukkumaan menoa, laita yöksi huivi/tai paita päähän kun olet laittanut öljyn. Pese aamulla noin 3-5 kertaa shampoolla että öljy irtoaa ja laita hoitoaine ja anna vaikuttaa noin. 2min. Itselläni oli kärsineet, kuivat hiusnauha pidennykset. Kokeilin miten kookosöljy vaikuttaa pidennyksiin, niin hiuksistani tuli ihanan silkkisensileät ja todella kiiltävät! Pidennykseni olivat kuin uudet, samanlaiset mitä silloin kun tilasin ne :) turhaa höpötystä maksaa kampaamotuotteista koska omasta mielestäni kookosöljy toimii paremmin! Kookosöljyä voi käyttää myös pidennysten latvoihin. Minulla on siis hiusnauhat ommeltuna omiin hiuksiin, toimii myös clip-on pidennysten kanssa.

      • coconutsss

        Unohdin kertoa että kookosöljyä voi käyttää pelkästään mikäli haluaa että hiukset kiiltää, ovat sileät ja menevät parempaan kuntoon! Jos haluaa että hiukset kasvaa paremmin ja ovat vahvemmat niin silloin ota kananmunan keltuainen kaveriksi öljyyn. :) toivottavasti oli apua!


    • Heinzt

      Itse käytän ainoastaan ketsuppia. Ketsupin happamuus tekee hiuksesta eloisan.

    • Virailija

      Siis mun hiuksissa on kalju kohta ja yrtän saada sitä kasvamaan todella nopeasti auttaisko hiusöljyt siihen

      • OtaNeuvostaVaari

        Päänahan hierominen auttaa ainakin. Stressin vähentäminen ja tervashampoo myös.


    • Hulluatouhua

      Vedä ny vaikka moottoriöljyä hiuksiisi 😁

    • ettäsemmosta

      Itse kokeilin tuota rypsiöljyä. Noh, hiukan huonoin tuloksin :D Suihkusta tultuani kokeilin levittää mun etuhiuksiin jotka on kaikista huonokuntosimmat. Pesin pois (en shampoolla, huono idea siis) ja sitten kuivasin kuivaimella. Hiuksista tuli TODELLA kiiltävät ja rasvaisen näköiset :/ Yritin pestä uudestaan vedellä, näytti paremmalta, mutta silti hiukan rasvaisilta. Joo, käyttäkäämme tulevaisuudessa shampoota tämän pesuun :) Mutta hyvä puoli oli että mun etuhiukset ei enää näytä niin huonokuntosilta ja kuivilta ku ennen.

    • Anonyymi

      no mutta voiko hiusöljyä laittaa ripsiin?

    • Anonyymi

      Just... don't. Ei se öljy siellä hiuksissa enää mitään auta, rasvoittaa vaan ja sit on kamala rasitus hiukselle kun sitä jynssää pois. Jos johonkin on päässä pakko öljyä tunkea niin hiuspohja on se paikka, siellä se mahdollisesti ravitsee kasvavaa hiusta ja karvatuppia.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe