Vihreä tee - Mahtava treeniboosteri

Vihreä tee

Vihreä tee teelehdistä haudutettuna antaa ainakin itsellä todella kovan boostin treeneihin ja muuhunkin päivään. Noin tunti ennen treeniä juotu kupillinen (pure) vihreää teetä (ilman maitoa ja sokeria) tekee punttitreenistä tai 30-60-minuutin aerobisesta treenistä todella helpon. Virtaa löytyy todella paljon.

Muutenkin päivän mittaan juotuna vihreän teen suurin energiateho saavuteaan noin tunti juomisesta, ja se kestää pari-kolme tuntia. 3-6 kupillista teetä päivässä joko teepusseista tai irtoteestä keitettynä antaa todella potkua ja antioksidanttisuojaa, sekä kaiken lisäksi pitää aineenvaihdunnan tehostuneena, joka tarkoittaa rasvan palamista.

Vihreäteekapseleita tai EGCG-kapseleita syödessä samaa energisyyttä ei saavuta. Kaiken lisäksi luonnollisessa muodossa teelehtiä kuumassa vedessä hauduttamalla kukaan ei ole poksauttanut maksaa, kuten vihreäteetiivisteitä käyttäen on silloin tällöin tapahtunut. En ole kuullut että vihreästä teestä teelehdistä haudutettuna olisi ollut kenellekkään haittaa, hyötyjä sen sijaan suuresti.

Itse pidän irtoteelehtiä/teepussia kiehautetussa vedessä noin 10 minuuttia, pakkauksissa suositellun 2-3 minuutin sijaan, koska tutkimuksissa on todettu vasta noin 30 minuutin haudutuksen alkavan tuhota tehoaineita. Pidemmällä haudutusajalla teevesi saa enemmän tehoaineita lehdistä ja teevesi jäähtyy samalla juotavan lämpimäksi. Liian jäähtynyt vihreä tee taas maistuu tupakantumppivedelle, eli maku kärsii pahasti. Itse sanoisin että toisin kuin teeohjeissa yleensä sanotaan, veden kannattaa olla juuri kiehahtunutta kaadettaessa se lasiin teelehtien päälle. Ensinnäkin kuuma vesi hauduttaa teelehdistä huomattavasti enemmän tehoaineita kuin hieman viileämpi noin 80 asteinen vesi. Toisekseen tutkimukset ovat todenneet että kuumempi vesi ei jurikaan vaikuta tehoaineiden häviämiseen, varsinkin kun niitä vapautuu huomattavasti enemmän kiehuvaan, tai lähes kiehuvaan teeveteen. Kiehahtaneella vedellä saat siis enemmän toimivia tehoaineita teeveteen joka tapauksessa.

Maitoa vihreän teen joukkoon ei kannata laittaa, sillä se blokkaa osan tehoaineista. Teelusikallinen tai ripaus hunajaa sen sijaan toimii hyvin, jos haluaa teestä maistuvampaa. Vihreän teen makuun tottuu ajan kuluessa, vaikka useimmille se ei ole maidotta maistuvaa alkuunsa.
Eri teemerkeissä on huomattavia makueroja. Esim. Rainbow vihreä pussitee maistuu omasta mielestä pahalta, sen sijaan esim. Twinings Pure Green Tea -teepussitee on laadukkaan neutraalin makuista. Yksi teepussi riittää yhteen kupilliseen kiehahtanutta teevettä.

Vihreä tee antaa paitsi energiaa myös rauhoittaa mieltä. Olo on energinen mutta samalla tasapainoinen. Se ei tee siis kierroksilla käyväksi vieteripupuksi kuten energiajuomat ja kahvi.

Kaksi kupillista vihreää teetä vastaa antioksidanttitasoltaan viittä annosta kasviksia.

Suosittelen bodaajille.

8

377

Vastaukset

 • Pillerit on paskaa. Nythän on tutkimuksin todettu että ravintolisäpillerit (E, B6-vitamiinit, foolihappo, rauta, sinkki, magnesium) aiheuttavat sairauksia ja eliniän lyhenemistä. Nämä käsitellyt tai synteettiset aineet eivät siis toimi kuten aito alkuperäinen ruoka. Vihreä tee tietenkin teelehdistä, niin saat kaikki teen aineet oikeassa suhteessa. Teetä on juotu Japanissa ties kuinka kauan ja sen haitat olisi huomattu jo aikaa sitten, jos niitä olisi. Jotain pillereitä on käytetty vasta korkeintaan muutama vuosikymmen ja huomattavan paljon suppeammalla populaatiolla, joten niiden mahdolliset haitat saattavat olla vielä piilossa.

 • Joo hakkaa vihreä tee 1:0 tabut. En tiedä löytyykö enää bodaajia, jotka ei vihreää teetä joisi päivässä vähintään 3 kupillista. Vähentää rasvaa, antaa energiaa, laittaa aineenvaihdunnan käyntiin, antaa julmetusti antioksidantteja, hoitaa hampaita ja ruuansulatuselimistöä, parastaa keuhkojen hapenottokykyä. Superfoodia!

 • Ala juoda vihreää teetä kahvin sijaan, tulet jo tämän elämänmuutoksen takia laihtumaan jopa 4,5kg kuudessa viikossa. Tämä siksi että kahvissa on orgaanisia happoja, jotka nostavat verensokeri-, insuliinitasoa. Insuliini estää rasvan poistumista kehostasi. Kun siirryt vihreään teehen, saat tarvitsemasi kofeiinin pysyäksesi pirteänä, mutta insuliinitasosi laskee ja kehon rasva alkaa kulumaan suhteellisen nopeaa tahtia. (lähde)

  Vihreäteeuute nopeuttaa rasvan palamista, todettiin äskettäin tutkimuksessa, joka tehtiin Geneven yliopistossa. Koehenkilöille annettiin vihreää teetä kapseloituna uutteena; puolet koehenkilöistä sai vastaavia lumekapseleita. Tutkijat mittasivat aineenvaihdunnan nopeutta 24 tunnin ajan. Teeuutetta saaneiden kalorit paloivat neljä prosenttia nopeammin ja kokonaisenergian kulutus lisääntyi lähes viisi prosenttia….. Tutkijat sanovat, että vihreästä teestä voi olla apua laihduttamisessa, vartalon muodon (body composition) parantamisessa, koska vihreä tee on termogeenista (kalorien polttoa nopeuttavaa) ja se hapettaa rasvoja energiaksi. Vihreää teetä pidetään sydänystävällisempänä kuin kahvia. Lähde: Am J Clin Nutr 1999;70:6, 1040-1045.

 • Pure Green Tea - Twinings of London on hyvä ja neutraalin makuinen vihreä tee, jota saa kaikista kaupoista pussiteenä. Itse laitan pussin juuri kiehahtaneeseen veteen ja pidän noin 10 minuuttia, että tee on juotavan lämmistä. Tehoaineita irtoaa paljon enemmän kun teevesi on kuumaa ja liotusaika pitkä. Tehoaineet häviävät tutkimusten mukaan vasta puolen tunnin liotuksen jälkeen. Kylmennyt tee maistuu muutenkin tupakantumppivedeltä. Tee tulee juoda ilman maitoa, joka blokkaa tehoaineita. Mielummin ilman sokeria, tosin hunajaa voi laittaa joukkoon, samoin sitruunaa.

 • Superfood pellet jo näköjään täälläki.

  • Sä oot yhä kreatiini ja beeta-alaniinitasolla ;)


 • Vihreä tee on antanut itselleni raudan lujan erektion.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  275
  3849
 2. En ymmärrä holokaustin kieltäjiä?

  Aivan sama kuin kieltäisi ettei 2 maailmansotaa ole ollutkaan. Onko heillä pimeä alue tuolta osin vai onko se tahallista kieltämistä. Jos myöntäisi se
  Maailman menoa
  101
  1346
 3. Tunsiko joku HA n ja missä oli töissä

  Myllymäen kaupunginosa liittyi surulliseen kaupunginosien joukkoon missä on tapahtunut kantasuomalaisten murha laittoman maahanmuuttajan toimesta. Pää
  Hämeenlinna
  40
  525