Tupakoinin lopettaminen, ilman "markkinakrääsää".

markkinointi jyrää

Oletteko tulleet ajatelleeksi, millainen business pyörii tupakkalakkojen, kuten laihdutuksenkin ympärillä.
Myydään, jos jonkinlaista pilleriä ja hilavitkutinta että "pääset eroon" tupakasta.
Riippuvuutta aiheuttava tekijä savukkeissa on nikotiini, josta siis pitäisi päästä eroon.
Tupakkateollisuus koettaa kaikin keinoin saada savukkeet vielä enemmän riippuvuutta aiheuttaviksi, jotta et pääsisi eroon.
Tuo samainen teollisuus on sitten muka mukana tuottamassa "korvaushoitoja" irtipääsemiseksi.
Nikotiini häviää elimistöstä 72 tunnin polttamattomuuden aikana, ja loppu riippuvuus onkin vain tapariippuvuutta.
Käyttämällä nikotiinikorvaushoitoja, laastarit purukumit, sähköröökit, tietämättään pitää itsensä edelleen koukussa nikotiiniin, ja taistelusta tulee pitkä ja usein häviöllinen.
Nikotiinipurkan sijaan pitäisi siis käyttää tavallista xylitolipurkkaa :) tai ei sitten yhtään mitään.
Helpoiten siis tupakasta pääsee eroon, vain jättämällä sen ja "hyppimällä seinille" noin 3 vrk, ja kestämällä vain ne todella lyhyet jaksot, jolloin röökiä tekee sietämättömästi mieli, ei se tapa....ja koko ajan vain helpottuu.
Loppujen lopuksi homma on yksinkertainen ja helppo, lopettaa vain ajattelemasta röökiä. ja kun himo iskee, kestää sen n. 3 minuuttisen, ja taas jättää ajattelematta.
Homma etenee huomaamatta oikeaan suuntaan.....tottakait välillä hermostuttaa raivarin partaalle, mutta mitä sitten.
Kun on ollut niin kova jätkä tai gimma, että on uskaltanut polttaa röökiä, on varmasti myös niin kova että pystyy kestämään nuo parin kolmen vuorokauden kolmeminuuttiset. Ne harvenevat tuon jälkeen koko ajan.
Jos menet siihen ansaan, että laitat itseesi nikotiinia tavalla tai toisella, niin rimpuilet ja kidut sitten pidempään.
Nyt miljoona markkinamiestä älähtää nikotiinikorvaushoidon puolesta.
Mutta jos annettaisiin alkoholistille alkoholia vieroitukseen ;) on sama juttu.
...Siis EI ! nikotiinituotteille, ja kohti raittiimpaa elämää helpommin ja yksinkertaisemmin.

124

7501

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itse -.

      ainakin vaan lopetin tupakan oston ja sen myötä polttamisen,enkä ole käyttänyt yhtään mitään korvaushoitoja..8.5.2011 vedin viimeiset savut ja siihen loppu.

      • BÅY

        niin, päätös se vaan on !


      • kova jätkä

        Sama juttu. Paitti että lopettamisesta tulee nyt 13 vuotta. Yks joulu junaa odotellessa teki mieli vetää rööki, mutta aski oli tyhjä. Aattelin että piruako sitä juoksemaan assan kiskalle tai muuten myöhästyn junasta. Kun olin kumminkin matkalla kauas ja vieraisille niin aattelin että josko nyt välipäivät olisin ilman. Ja kun selvisin ilman ja tulin uudeksvuodeks junalla takas niin aattelin että jos olis rakettien paukutteluun asti ilman. Ja sitten aattelin että jos vaikka loppiaiseen... vielä meni pari viikkoa kun refleksit aina kaiveli taskusta askia ja sytkää mutta päätin etten osta uutta askia. Räpäläsin sitä sytkäriä ja päätin että en polta ainakaan niin pitkään kun tässä sytkärissä kaasua pihisee. Sit se sytkä tyhjeni. Ja päätin että mitä mää nyt tyhjällä sytkällä tekisin kun ei oo tupakkaakaan, eikä tupakkaa kannata ostaa kun ei oo toimivaa sytkääkään. Osapuilleen elokuussa 1998 viskasin sen tyhjän sytkän linkka-assan roskikseen oltuani about 8 kk polttamatta ja samalla meni roskiin koko ajatus tupakasta.

        jes.


    • -85 kesäkuussa annoin Norttiaskin vaimolle, enkä ole takaisin pyytänyt. Ei ole tehnyt mieli aloittaa uudelleen.

    • Tottumiskysymys

      Toi on kyllä tosi. Nykysellä ylihypetyksellä kaikista riippuvuuksista saadaan ihmiset uskomaan entistä enemmän olevansa lopullisesti koukussa, eikä muuta tietä ole ulos kuin hauta. No ehkä vähän kärjistettyä, mutta pointtina menee. Nikotiinipurkan takia ainakin itselläni tuli aina vain rööki uudestaan mieleen vaikka kuinka sinnittelin. Kyllä kroppa muistaa sen tehokkaamman tavan saada se mielihyvä, ja aina vain paremmin jos ko ainetta jatkuvasti saa jatkuvasti lisää.

      Itse yritin lopettaa röökaamisen nikotiinipurkalla ja jossain välissä sähkötupakalla. Ei onnistunut. Jokunen kuukausi sitten aloin vähentämään röökaamista, Ensin tavotteeksi polttaa alle 10 päivässä, kun sain sen onnistumaan tarpeeksi pitkään, otin tavoitteeksi polttaa yhden päivässä antaen itselleni luvan 5 kertaa päivässä luistaa tuosta. ja yleensä vain muutama savu keuhkoihin röökistä. Projekti kesti pari kuukautta, mutta oli sen arvoinen. Nyt olen ollut polttamatta reilun kuukauden ja enää ei käy mielessä kuin silloin tällöin rööki ja todella lyhyen aikaa ilman mitään himoja. Ja moisen varalle pidän mukana aina omenoita. Jos röökinhalu iskee vanhasta tottumuksesta, kahvi, tai jokin vastaava, niin kaivan omenan ja rouskutan sitä. Suosittelen jos esimerkiksi kävely kadulla tuntuu oudolta ilman röökiä, omena vain taskusta niin hetken päästä oletkin jo unohtanut röökin.

    • 7_9_6_5__9

      Amen!

      Itse lopetin järjettömän sauhuttelun 22 vuoden jälkeen (jopa 60 savuketta päivässä), 12 vuotta sitten. Menetelmä oli juuri yllä kuvattu. Kolme päivää pyrittelin peukaloita ja hoin: en polta, en polta, en polta...

      Hyvin on mennyt. Uudelleen en ole aloittanut. On aivan hullua maksaa "tupla veroja" valtiolle, joko suoraan tupakassa tai nikotiinin korvikkeina.

    • niuraoöhgrupaw

      itse olen nyt ollut 10 viikkoa (vasta) polttamatta ja kyllä se rööki mielessä käy usein, mutta on niiin paljon helpompi hengittää, lenkkeilykin maistuu nykyään, ennen sitä puuskutti kävellessäkin, vaikka olen nuori ihminen ja viimeinen tikki oli se kun iski keuhkoputkentulehdus viidennen kerran vuoden sisällä ni lopetin. Ei kannata polttaa :)

    • savuttomuuden edistä

      tupakkamiehen käsikirja on hyvä lukea ja se edistää tupakasta eroon pääsemisestä suosittelen löytyy kirjastosta

    • 24 vuotta tupakoinut

      Jaa, oletko koskaan edes polttanut ? Nikotiiniriippuvuus on oikea ongelma, mutta sähkötupakka auttaa jos ei halua esim. häkää ja tervaa sisuksiinsa työntää. Usko huvikses, olen usein lopettanut tupakan polton ja vielä useammin aloittanut.

    • 22v

      Mutta mikä avuksi kun nikotiinirippuvuutta suurempi ongelma on tapariippuvuus?? Tupakka on valitettavasti iso osa elämääni. Suuri nautinto. Aamulla ensimmäinen rööki kahvikupin kera ulkona.. Taivaallista.
      Miten mä pääsen eroon siitä tavasta, jota tulisi varmasti ikävä. Tupakka vaan kallistuu koko ajan ja hampaat on keltaset.. Tupakoinnin lopettaminen olisi mahtava juttu kun olen vielä näin nuori, mutta en tiedä miten se onnistuisi.
      Kyllä minä vieroitusoireista selviäisin, mutta tapaa on vaikea muuttaa.

      • tuula1954

        Vaikka täällä joku sanoikin, että ei kannata ottaa nikotiini valmisteita mukaan, itse olen eri mieltä. otin yhteyttä sellaseen kun stumppi. fi, kysyäkseni neuvoa tupakan lopettamiseen. Siellä suositeltiin nikotiini laastareita, ja nicorette tabletteja. itse en nyt tietenkään ole jäävi vielä sanomaan mitään, mutta kävin 20. 4 perjantaina ostamassa nämä tuotteet. sunnuntaina 22.4. aloitin korvaus hoidon, ja tänään maanantaina, teki mieli tupakkaa, joten soitin yhteyttä stumppiin, se on ilmais numero, josta saa apua, myös silloin, kun tulee heikko hetki, ja soitinkin sinne, halu meni ohi, ja olenkin erittäin tyytyväinen. toivon näin onnistuvani. sanotaan ensimmäisen viikon olevan pahin. toivon näin saavani lopetettua tupakoinnin, se on tapa, mutta kyllä siitä eroon pääsee. vaikka näin keskustelemalla toisten kanssa. kannatan sinun edes yrittävän.


      • savuton11

        Vanha ketju, mutta stumppi.fi on nikotiinipurkkavalmistajien äänitörvi ja mainostaja.
        Olin foorumilla 'jäsen' vuosia sitten, mutta lensin ulos kun uskalsin epäillä kytkentää korvaustuotevalmistajien ja stumpin välillä.


    • dgbgdgggrg

      jep siihen tapaan on enemmän koukussa kun nikotiiniin.. olin 3 viikkoa ilman tupakkaa ja alkoholia , mutta humalassa en pystynyt olemaan polttamatta eli pitäisi lopettaa molemmat.

      • Eronnut Mallusta

        Tapariipuvuus. Tiedät varsin hyvin, tilanteet jolloin tuo tapariippuvuus iskee. Itselläni se oli jonkun työn valmistuessa, autolla kotipihaan saapuessa, kahvin jälkeen, etc. etc.
        Osan noista selätin vain naurahtamalla tuolle "nyt tupakalle" väläykselle, ja kävelemällä tilanteesta pois.
        Osan muuttamalla hieman tuota mielitekoon johtavaa tilannetta, kahvin päälle juon lasin raikasta vettä tai kylmää limua...mutta vain jos tupakan halu iskee.
        Teen sijaistoimintoja, sen sijaan että ennen kävelin kahvipöydästä ulos röökille, nut kävelen huuhtaisemaan kahvikupin ja laitan sen tiskikoneeseen....sitten menen tietokoneelle katsomaan päivän sään.
        Hampaiden pesu, kasvopesu, kävelylenkki, tai jotakin mukavaa jota ennen en ole tehnyt...tapariippuvuus.
        Tapa riippuvuus ja siitä tulee jopa hauskaa uusine kekseliäine juttuineen...
        -vaihda palanut lamppu
        -lakaise pihaa
        -tee kotiaskareita
        -huolla vaatteita
        ....kannattaa pestä kaikki vaatteet, jolloin ne eivät enää haise tupakalle... ja nauttia niiden raikkaudesta.
        -joskus riittää, kun vain vetää muutaman kerran oikein syvään henkeä, ja nauttii siitä......tupakoidessa siihen ei pystynyt.
        ...Kannattaa myös nauttia ajatuksesta, että olet paljon suositumpi mies/naismarkkinoilla, yleensä seurassa koska nyt tuoksut raikkaalle.
        Osta suusuihke, suhauta sitä silloin tällöin kun tapariippuvuus pitää tappaa.
        Toivottavasti näistä on sinullekin apua. ! siinä vain joitakin vinkkejä keksi itse lisää.


      • plex

        Miettikääpäs kaikki jotka kuvittelette tupakoinnin olevan tapariippuvuus, että onko teillä mitään muuta samantasoista TAPAriippuvuutta? Itselläni ei ainakaan ole. Olin riippuvainen vain ja ainoastaan siitä nikotiinista, vaikka varmasti muuta väitin. "Se on niin ihanaa" "se on suuri nautinto" "taivaallista" "en ole riippuvainen nikotiinista vaan siitä tavasta" ovat kaikki aivojen tapa viestiä, että elimistösi haluaa lisää nikotiinia. Tupakoinnin lopettaminen on todella helppoa kun luopuu nikotiinista LOPULLISESTI, eikä pidä tämän aineen riippuvuutta yllä esimerkiksi vähentämällä tupakointia tai käyttämällä vaihtoehtoisia nikotiinituotteita.

        T: 1,5 vuotta ilman tupakkaa ja nikotiinia


    • josdemokratiaaolisi

      Olen ajatellut samaa asiaa tältä kantilta: että heroinisteilta pitää poistaa metadonituotteet muut korvikkeet.

      TAI: tupakoijille pitää antaa ilmaiseksi korvaustuotteet myös.

      • josdemokratiaaolisi

        Suomen valtio on täynnä nuoria miehiä jotka haluaisivat lopettaa tupakan polttamisen, mutta ei ole rahaa.


      • Kerrasta poikki
        josdemokratiaaolisi kirjoitti:

        Suomen valtio on täynnä nuoria miehiä jotka haluaisivat lopettaa tupakan polttamisen, mutta ei ole rahaa.

        Luulisi olevan rahaa, jos on varaa polttaa.


    • 40v- röökiä riitti.

      Tupakointiin menee rahaa, ei tupakoinnin lopettamiseen. Se on täysin ilmaista, jättää vain tupakat ostamatta. Eikä polta.
      Vaikka tekee kipeää ei haittaa :) Ihanaa hemgittää ihanaa :) ja vain muutama päivä, ja nikotiini on poissa....viikon kuluttua on jo naurettavan helppoa, et vain ota sitä ainoatakaan henkosta lopettamisen jälkeen.
      Missä on Suomalainen Sisu, eikö muka kolmea päivää kestä pieniä vierotusoireita, kun parempi olo ja elämä ilman syöpäkäärylettä on edessä.
      Ja kyllähän se on niin, että olet KUNINGAS/ kuningatar, missä liikutkin, kun et polta.
      Nykyisin tuo tupakointi alkaa olla jo niin paheksuttua, että menee jo säälin puplelle katsoa tupakoitsijoita.
      Mutta tuo korvaushoitotuotteiden markkinointi säälittää vielä enemmän.
      Nikotiinia nikotinistille....vaikka juuri siitä pitäisi ensin luopua. Tapariippuvaiselle sähkösätkä, vaikka tavasta pitäisi luopua.
      Jos tupakointi on naurettavaa, on sähkösätkän kanssa touhuaminen vielä naurettavampaa, mutta olihan tietysti tissin jälkeen tutti.
      Kukaan noista nico-tuotteiden ja sähkösätkien kauppaajista ja kehuskelijoista ei oikeasti välitä terveydestäsi.......vaan ainoastaan rahoistasi, olethan helppo ja potentiaalinen uhri ostamaan sähkiksen tai jonkun kuurin päästäksesi helpommin eroon tupakasta.
      Oikotietä siihen ei ole, oma tahtosi ja mielesi salattu voima, niillä pääset eroon nikotiiniriippuvuudesta ja tapariippuvuudesta samalla kertaa.
      Usko itseesi älä markkinavoimien kehumiin korvaushömppätuotteisiin. Otat vain itseäsi niskasta kiinni ja siinä koko juttu.
      Aiemmin kokeilin kaikenlaisia nikotiini tuotteita, mutta nehän vain ylläpitivät kehon nikotiinipitoisuutta kuiskimassa, ota tupakkaa, ota tupakkaa siitä saat helpommin nikotiinit.
      Luettuani asioista riittävästi, tutkimalla nikotiinin vaikutusta ja kehon puhdistumista tupakan myrkyistä, huomasin että ainoa helpoin, ja nopein tie eroon tupakasta on jättää tupakka kerralla ilman nikotiinituotteita ja hilavitkuttimia.
      Jos minä pystyin siihen 40 vuoden tupakoinnin jälkeen...pystyt sinäkin.

    • Niia-Liia

      Ei kai keinoilla ole merkitystä? Tärkeintä on päästä eroon rökistä, eikö?

      Riippuvuutta on eritasoista ja voimakkuudetaan erilaista. Se, että joku on lopettanut tyyliin "cold turkey" eli seinään on hienoa. Ihan yhtä hienoa on se, että joku lopettaa vähentämällä tai nikotiinikorvaushoidolla.

      Kaikki keinot eivät sovi kaikille. Jos elämä olisi niin hiton yksioikoista, niin ei kai kukaan polttais, ainakaan kauaa.. Se, että täälläkin yritetään nostaa yhtä keinoa yli muiden ei myöskään auta asiaa niiden kohdalla, jotka ovat kokeilleet ja monta kertaa epäonnistuneet... Joillekin tulee retkahduksia, useitakin, ennen lopullista onnistumista. Jokainen yritys on kuitenkin eteenpäin ja lisää itsetuntemusta.

      • juppe juulius

        " Joillekin tulee retkahduksia, useitakin, ennen lopullista onnistumista. Jokainen yritys on kuitenkin eteenpäin ja lisää itsetuntemusta. "

        vaikka jaan mielipiteesi, niin täytyy kuitenkin muistaa että itsetuntemus ei aina ole hyväksi. Ikävä kyllä osa sitten luovuttaa muutaman epäonnistumisen jälkeen eli usko siihen onnistumiseen vähenee joka kerta, kun epäonnistuu. Lopussa ei enää usko että pääsee tupakasta irti ja lakkaa yrittämästä.


      • no smoke

        Olen tehnyt ilma korvaushoitoja 2 kertaa tupakkalakon, mutta nyt kun käytän korvaushoitoa jota olen lopettelemassa ,tiedän etten enää ikinä polta,tupakointi on tapa minulle,kun oikeasti haluaa olla poltamatta niin tupakasta myös pääsee eroon.


    • Itse aikoinaan sain lopetettua (ok, vain 1.5v ilman) tupakan polton... Itsellä asian mahdollisti jonkinasteinen ns. luomu... Ruusunmarkaa siinä oli kuiteskin, nikotiinia ei... Julkisella paikalla ei kyll tuota tuotetta (ihan tupakkakaupasta löysin tällaisen) kehannu poltella ku ihmiset oli heti ett *sniff sniff - tää ei oo normaalia * - .... Itsellä kun oli kuitenkin toi psyykkinen riippuvuus (joka kerta ku asunnosta ulos lähti ni käsi hapuili takin taskua jossa yleensä tupakkaa pidin)... Mutta 3 kk näitten ilman nikotiinia olevien savukkeiden kanssa ku meni ni siihen loppu myös tupakointi..( Tosin n. 10 vuotta jälkeenpäin käsi edelleen hakeutuu takin taskulle jossa aik. tupakoita säilytin, tuosta ei niin helpolla eroon pääsekään...)....

      • unitupakki

        totta...vielä joskus näen unta että polta...sitä hätkähtää hereille ja ajattelee että siinäkö se sitten oli ja kun olen ollut polttamatta niin kauan...katsoo sormiaan ja huokaisee...unta se olikin!


    • heppu hei

      Se mikä yhdelle on helppoa voi toiselle olla vaikeaa, tai peräti mahdotonta.

    • himputti

      olen pyörtynyt bussissa.

    • kossintirvike

      ..... siis alkoholia alkoholismin hoitoon, ja nikotiinia nikotinismin hoitoon, jos jollain on selässä puukko...niin muutama pikkupuukko lisää...
      kyllä se siitä, ja minua naurattaa kun maksatte nikotiinipurkasta ja laastareista...jotka pitävät teidät pidempään koukussa. Tai sitten ostatte sähkiksen ja sillä pitkitätte ja vaikeutatte tupakasta eroon pääsyä.

    • usko ja luja tahto

      itse vedin viimeiset sauhut reilu vuosi sitten. Takana oli jo lähes 20 vuotta sauhuttelua.

      Päätin, että nyt riittää tupakkateollisuuden tukeminen oman terveyden ja hyvinvoinnin kustannuksella. Eka viikkoina pureskelin ihan tavallista jenkkiä sekä kurkkupastilleja, kuten mynthoneita. Mitään kaupallisia nikotiinijuttuja en alkanut edes kokeilemaan. Niiden toimivuus kun pohjautuu pitkälti myös siihen, että ihminen uskoo, että ne toimii. Onhan tuo lähipiirissä moneen kertaan todettu että jos ja kun ihminen ei oikeasti tee päätöstä lopettamisen suhteen, niin ei nuo nikotiinijutut ole tie tupakittomaan elämään, menee vaan rahat hukkaan... Kun usko omaan tekemiseen ja päätökseen on vahva, niin se vie jo pitkälle!

      Muutaman päivän kärvistely ei ole mitään siihen verrattuna, jos saa keuhkosyövän tai keuhkoahtaumatauti puhkeaa. Tällöin seuraamukset kestää loppuelämän (ja osa varmaan alkaa toivomaan että se loppuelämä ei ole kovin pitkä). Keuhkoahtaumapotilaallakin voi postilaatikolla käynti olla erittäin tuskallista ja ulkopuolisesta näyttää siltä että henkilö kuolee käsiin :(

      Oma kohdalla lakko pitää edelleen :) Tai oikeastaan voisin jo sanoa etten ole lakossa, vaan olen lopettanu tupakoinnin for good :)

      • SubarBabyLove

        Hyvä hyvä! Onnittelut. Itselläni oli sokeririippuvuus. Mielsin itseni yhtä surkeaksi ihmiseksi kuin alkoholisti tai mikä muu tahansa riippuvuuussairas. Viikon kesti kun verensokeri heittelehti, kun aloitin karppaamisen ja jätin leivät ja muut sokeriksi käyvät hiilarit. Hirveä olo oli muutaman päivän ja teki mieli kakkua, leipää, perunaa ja kaikkea mistä saisi nopeasti hiilaria mutta viikon kärvistelyn tuli autuaallinen olo, jaksamista riittää, olen pirteä enkä enää koko ajan sokerihumalassa.

        Minä vaan päätin, että se olen MINÄ joka hallitsen asioita, eikä mikään aine tai asia saa hallita minun elämääni ja viedä terveyttäni. Luja päätös siitä, ettei viedä kuin pässiä narussa. Tilalle otin kuntoilun ja liikunnan, josta saan paljon paremmat kicksit kuin sokerihumalasta.


      • Ex karppaaja
        SubarBabyLove kirjoitti:

        Hyvä hyvä! Onnittelut. Itselläni oli sokeririippuvuus. Mielsin itseni yhtä surkeaksi ihmiseksi kuin alkoholisti tai mikä muu tahansa riippuvuuussairas. Viikon kesti kun verensokeri heittelehti, kun aloitin karppaamisen ja jätin leivät ja muut sokeriksi käyvät hiilarit. Hirveä olo oli muutaman päivän ja teki mieli kakkua, leipää, perunaa ja kaikkea mistä saisi nopeasti hiilaria mutta viikon kärvistelyn tuli autuaallinen olo, jaksamista riittää, olen pirteä enkä enää koko ajan sokerihumalassa.

        Minä vaan päätin, että se olen MINÄ joka hallitsen asioita, eikä mikään aine tai asia saa hallita minun elämääni ja viedä terveyttäni. Luja päätös siitä, ettei viedä kuin pässiä narussa. Tilalle otin kuntoilun ja liikunnan, josta saan paljon paremmat kicksit kuin sokerihumalasta.

        Tarvi sitä karppaamistä tähänkin vetää.


    • suosittelen

      Ainoa oikea ratkaisu:

      Allen Carr: Vihdoinkin savuton

      satsaa 10e (tai hae kirjastosta) kirjaan ja lue. Lopetat tupakanpolton ilman hilavitkuttimia.

      • 9 KK POLTTAMATTA :)

        Luuletteko että uskoin pystyväni lopettamaan luettuani jonkun kirjan????


      • hui88888
        9 KK POLTTAMATTA :) kirjoitti:

        Luuletteko että uskoin pystyväni lopettamaan luettuani jonkun kirjan????

        1,5 vuotta polttamatta ja ilman nikotiinia kun luin tuon kirjan! Eikä kertaakaan oo tehnyt mieli.


    • malluta eronnut

      ..... Niin siis nuo hilavitkuttimet, niitä ei lopettamiseen tarvita.
      On todettu jo monesti, että nikotiini aiheuttaa sen riippuvuuden, joten älkää ihmeessä käyttäkö nikotiinituotteita, jos todella aiotte lopettaa.
      Tapariippuvuus/sähkötupakka.....tupakan näköinen kapistus, jota käytetään kuin savuketta...jopa päässä palaa tuhkahiillosta muistuttava valo.
      Sisään tungetaan nikotiinia, ja tupakan makuista esanssia....onhan sanomattakin selvää, että tuo kapistus ylläpitää sekä halua tupakan makuun, että tapariippuvuutta.
      Haluan auttaa jokaista tupakasta irti haluavaa, siksi ilman korvausta ja pyyteettömästi kerron vain totuuden.
      Nikotiinituotekauppiaat ja sähkötupakkamarkkinoijat haluavat vain hyötyä kustannuksellasi, jokainen myyty tuote kartuttaa heidän kukkaroaan, ei sinun terveyttäsi ja hyvinvointiasi.
      Se kolmen päivän kärvistely....siis ne silloin tällöin tulevat hermostumisen hetket, kolmeminuuttiset...ovat hyvin kevyitä kestää, ne menevät ohi....ja kolmen päivän jälkeen ei ole sitä nikotiinia enää veressä.
      Silloin on jo paljon helpompi, noita pieniä hetkiä tulee, mutta ne kannattaa kestää. Mitä siitä, jos on hieman vieroitustuskia, ne ovat vain pikkuhetken mittaisia, ja taas menevät ohi.
      Tupakasta irtaantuminen on taistelu, tai monta hyvin hyvin lyhyttä torjuntavoittoa, loppujen lopuksi yllättävänkin lyhyitä.
      Puhuisin mieluummin nikotiinista irtaantumisesta. Aluksi kannattaa myös seurata miten elimistö puhdistuu, luoda niistä hetkistä välitavoitteita, kauanko vielä kun häkä on poistunut, milloin keuhkoputket aukenevat jne.
      Viikon kuluttua lopettamisesta palkitse itsesi 35 euron arvoisella palkinnolla....sehän on säästynyt.
      Kahden viikon kuluttua olet säästänyt 70 euroa....mutta mikä tärkeintä olet parantanut terveyttäsi ja elämänlaatuasi, aamuyskäsi on kadonnut, sormien keltaisuus hävinnyt, makuaistisi on parempi. et palele niin helposti pintaverenkiertosi alkaa parantua.
      Voit mennä minne tahansa häpeämättä, että vaatteesi haisevat tupakalle.

    • NÄIN VAPAUDUIN

      Olen eri mieltä.

      Pääsin eroon tupakasta vierottautumalla nikotiinista VÄHITELLEN ja VÄLTTELEMÄLLÄ myyntipaikkoja:

      Poltin noin askin päivässä, joskus meni 30 kappaleenkin aski. Ison askin osto kaupan kassalta oli TAPA. Ensin muutin tämän tavan: aloin ostaa vain 10 kappaleen askeja. Samalla vähensin tarvetta kaupassa käyntiin. Aloin VÄLTELLÄ kaupassa asiointia ja ostin viikon ruokatarpeet kerralla. Kauppaan on onneksi jonkin verran matkaa.

      Näin vähensin poltettavissa olevien savukkeiden määrää. Se oli melko tuskallista köyhäilyä, joka alkoi ottaa päähän, joten siirryin nikotiinikorvaustuotteisiin, purukumiin ja imeskelytabletteihin, jotta on jotain suuhun pantavaa.

      Käytin korvaushoitoa PALJON kauemmin kuin suositeltiin. Siitäkin tuli tapa, ja minun täytyi tehdä tietoinen päätös olla ostamatta nikotiinipurukumia käytettyäni sitä lähes vuoden. Siirryin tavalliseen purukumiin.

      Ja kas, olen ollut vapaa tupakasta yli kolme vuotta. Ei käy edes mielessä, että voisi polttaa saati että tekisi mieli. Itse asiassa tupakan haju on alkanut ärsyttää ja häiritä minua. Ihmiset eivät tiedä, miten kauhealle haisevat.

    • me voittajat

      Tuo on hatunnoston arvoinen kamppailu, hienoa että pääsit eroon tupakasta ja nikotiinituotteista.
      Totuus kuitenkin on, että teit sen vaikeamman kautta juuri noilla korvaustuotteilla, laittamalla kehoosi nikotiinia, joka ylläpitää tuota riippuvuutta.
      Helpommalla olisit päässyt irti ilman mitään nikotiinivalmisteita.

      Mutta niin kuin sanoin. Hieno kamppailu, sinä olet voittaja !

    • vapourpower

      Ottakaa huomioon myös se, että jos ainoastaan tavasta eroon pääseminen on ongelma niin sähkötupakkaan saa sitä nikotiinitonta nestettä... Toimii itsellä ainakin eikä tee tupakkaa mieli kun poistunut jo nikotiini kehosta..

      Pahimpaan tupakanhimoon sitten tuota sähkötupakkaa. :)

      Sitten kun omasta mielestä "valmis" olemaan ilman mitään niin heittää mäkeen, mutta tällä hetkellä ainakin on suuri apu aamulla ja ruuan jälkeen. :)

    • No smoking

      Muistan aikoinaan kun isä yhtäkkiä istuessamme pihakeinussa kauniina kesäpäivänä tokaisi: Nyt ei enää ole tupakkaa enkä enää osta!
      Kyllähän me muu perhe aika skeptisiä oltiin, mutta kukaan ei sanonut sitä vaan oltiin iloisia isän puolesta! sentään yli kuuskymppinen mies, polttanut reilusti yli puolet elämästään ja paljon!
      Aika kului, pastilleja ja karkkia kului, isä lihoi muutaman kilon mutta olikin varaa; oli alipainossa ennen sitä. Mutta lupaus piti ja tupakkaa ei ole vuosiin ostanut eikä polttanut!
      Itse poltin nuorena ja hulluna jonkin verran, kului joku savuke päivässä. Sitten tulin raskaaksi ja siihen jäi tupakka. Oli sen verran hyvä syy lopettaa! Enkä sen jälkeen myöskään ole tupakkaan koskenut, tulen pahoinvoivaksi jo toisten tupakansavusta.
      Vanhempi sisareni sitten; herreguuuud miten hän poltti! Kun yhden tumppasi niin toinen kärysi jo suupielessä. Sitten vaan hänkin yhdessä miehensä kanssa tekivät päätöksen: nyt se loppuu. Ja loppui!
      Itse en tupakkaa korvannut millään kuten isä karkeilla ja sisko alkoi juoda kuppikaupalla teetä! Kaikki me ollaan kuitenkin nyt savuttomia ja isä karkiton. Siskon teenjuontikin on ehkä vähemmällä..
      En väitä että se helppoa on, mutta kun siihen on täysin valmis ja motivoitunut, kun ei hetkeäkään epäröi mitä tahtoo, se kyllä onnistuu.

    • hpöisitärallaatilaa

      ei mitään nikotiinipitoista tavaraa, sama kuin antais alkoholistille kossua.
      Tyhmiäkö te olette ???

    • lakossa olija

      "Nikotiini häviää elimistöstä 72 tunnin polttamattomuuden aikana, ja loppu riippuvuus onkin vain tapariippuvuutta."

      Ei nikat tule siitä, että sinulla on nikotiinia veressä, se tulee sitä että sinulla ei ole nikotiinia veressä. Ei siis pidä paikkansa että nikat loppuut 72 tunnin jälkeen, nikotiiniriippuvuus jatkuu sen jälkeenkin.

      • nico wex verestä

        Höpö höpö, nikotiini on juuri se riippuvuutta aiheuttava aine, ja sen häviäminen elimistöstä mahdollisimman nopeasti nopeuttaa irtipääsyä.
        Kännikin tulee siitä, että on alkoholia veressä....niin myös halu jatkaa tupakointia, jos on nikotiinia veressä.
        Nikotiiniriippuvuus ???? Ei kannata tehdä siitä liian suurta numeroa, ei se niin hirveän suuri riippuvuus ole.
        Mutta jos uskot markkinamiesten puheita, niin tee asiasta vaikeampi. Osta kaikki markkinoilla olevat tupakoinnista sinua muistuttavat ja sitä ylläpitävät tuotteet, jos olet masokisti.
        Tuo sähkötupakka, yhtä hyvin voisi laittaa päälleen Malboro paidan, puhaltelet savun omaista höyryä, ja jopa muka tupakka hehkuu vetyäessäsi. Naurettava "tutti".

        Kannattaa mieluummin hukata ja hävittää kaikki tupakkaa muistuttava, tuhkikset, sytkärit, ...ihan kaikki....miksi kiusata itseä. Nico...sitä ja tätä ja taas on niconiconico mielessä. Markkinamiehet ja tupakkateollisuus pitävät omistaan huolta, raha liikkuu korvikkeissa ja tupakassa.

        Nikotiini aiheuttaa riippuvuutta, älä syö, älä imeytä ihoon, äläkä hengitä sitä enää koskaan, ja olet irti. Et tarvitse tupakkaa, etkä sähkövempelettä.
        Pari viikkoa saatat syödä enemmän, mutta sekin menee ohi.

        Helppoa, se on yllättävän helppoa. Ole sinäkin voittaja.


    • Siinä on myös faktat

      Lukekaa ihan mielettömän hyvä kirja aiheesta: VIHDOINKIN SAVUTON (ent. nimi STUMPPAA TÄHÄN).

      Siinä on nimenomaan kyse tavasta ja kirjan kirjoittaja itse poltti 100 savuketta/pvä ja lopetti seinään ilman tuskia. Samoin miljoonat muut kirjan lukijat.
      Kirja ei sisällä moraalisaarnaa eikä terveyspelotteluja, ne kaikkki tupakoitsijat ovat jo kuulleet. Vaan osittain, mielestäni isolta osalta humoristinenkin kirjoitustapa saa näkemään kerrassaan oman typeryytensä ihan syvimpiin syihin asti ja kun kirjan kannen sulkee, HALUAA olla ilman tupakkaa.
      Kirja maksaa about 8e ja löytyy kirjastoistakin.


      Kirjassa kerrotaan niin faktat kuin nimenomaan tupakkateollisuuden ja korvaushoitojen kaupallisuudesta ja siirtymisestä riippuvuudesta toiseen.
      Pelottelukampanjat vaan lisää tupakoitsijan tuskaa ja samantien sytyttää savukkeen kun ahdistuu.

      • kgkga

        Aivan mahtava kirja, olen lukenut alle puolet ja joka tupakan aikana mietin syitä, miksi helevetissä tätä pitää sisuksiinsa imeä! Uskon todella, että kun kirja on loppu, niin on tupakointikin!! Suosittelen, se saa aivot käyntiin asian suhteen!


    • raikas ja savuton

      -eroon liikalihavuudesta
      -eroon punastumisesta
      -eroontupakasta
      -eroon siitä sun tästä
      Noilla kaikilla on yhteneväisyys, raha.
      Rahan vuoksi meille suolletaan jos jonkinmoista rasvasiepparia, laihdutusteetä, ja nikotiinikorvaushoitoa.
      Ainoana tarkoituksena saada omaa taloudellista hyötyä, ei siinä minun tai sinun terveys vakassa paina hitusen vertaa.
      Mitä useammin epäonnistut, sitä useammin ostat "hienon kaikenratkaisevan" tuotteemme, ja taas kassamme kilisee.
      Mutta onneksi on vapaus valita, ja ajatella asioita järjellä niin ei tarvitse ylläpitää lääketeollisuuden nikotiiniriippuvuutta ylläpitäviä tuotteita, tai hankkia tupakoinnista koko ajan muistuttavaa ja tavassa kiinni pitävää sähkösavuketta.
      Halpa, helppo ja yksinkertainen tapa on vain ruveta savuttomaksi hajuttomaksi ja nikotiinittomaksi, niin kuin tuolla keskustelussa jo aiemmin on todettu. Kärsiä se pahin reippaasti, ja olla onnellinen jokaisesta saavuttamastaan savuttomasta hetkestä.
      Älä tee tupakkalakkoa, lopetat vain polttamisen rupeamalla tupakoimattomaksi henkilöksi.

    • LM

      tänään tuli 2 viikkoa siitä kun lopetin tupakoimisen,ilman mitään nikotiinilaastareita yms.ekat 2 päivää olivat vaikeimmat,nyt ei ole edes enää ajatuksissa koko tupakka.poltin 8 vuotta askin päivässä.

      • Tii-mariini

        Onnittelut!
        Itse olen ollut jo noin 4,5 vuotta polttamatta. Sitä ennen 30 vuotta vähintään aski päivässä.
        Ihanaa ja niin normaalia olla savuton :)


    • stac

      Hyvät ihmiset!
      Lukekaa se Allen Carrin kirja "stumppaa tähän" Sen helpompaa tapaa ei ole lopettaa tupakanpolttoa. Unohtakaa kaikki nikotiinikorvaushoidot yms.. Ette tarvitse kuin tämän kirjan!
      Munkin mielestä aluksi kuulosti tyhmältä, että joku kirja mukamas auttaa, mutta kyllä mä ainakin sain lopetettua sen avulla ja TODELLA helposti vielä kaiken lisäksi.
      Siinä ei menetä mitään, kun kirjan lukee!
      LUKEKAA SE!!!!

    • 151515

      Poltin aikoinaan noin 10 vuoden ajan... Sitten vaan lopetin... kaksi ekaa viikkoa oli vaikeita... olin lomalla... tupakkaa teki mieli ja mietin mistä saada hyvänolon tunne, laitoin lenkkarit jalkaan ja tein reippaan kävelylenkin... tein pahaana päivän viisi-kuusi kävelylenkkiä... lomalla kun olin, eikä siihen aikaan vielä ollut lapsia jne, niin oli helppo lähteä.. Siihen se tupakka jäi ja tästä on jo aikaa ihan hirveesti... olen viiskymppinen.

    • hauska savuttomuus

      En tunne tuota Allen Carrenin kirjaa.
      Itse lopetin vain jättämällä tupakoinnin. Siitähän siinä vain on kyse, tupakattomuudesta.
      Pari kolme päivää oli kärvistelyä, mutta sitten jo todellakin tuon nikotiinin hävittyä alkoi helpottaa.
      Oli muutaman päivän vilskettä jääkaapilla.mutta sitten sekin tasaantui ja parin viikon jälkeen ei tarvinnut enää syödä yhtään sen enempää kuin normaalistikaan.
      Yli 30 vuotta tupakkaa polttaneena olen äärimmäisen helpottunut, kun tuossa ei ollutkaan kyse sen vaikeammasta jutusta, vain päätös olla tupakoimaton, ja päätös kestää se pieni hetki, jonka sitä tupakkaa oikeasti tekee mieli. Pelkäämättä ja tietäen, että se hetki minuutti pari, tulee ja menee. Alkuun useammin, ja sitten yhä harvenevassa tahdissa.
      Ihan sama onko sitten juuri syönyt, tai nauttinut alkoholia, sama metodi.... olla vain ilman sauhuja, kestää se pienenpieni käsky aivoissa ja ohittaa se pariminuuttinen, tietäen että se on helppoa.
      Pian se muuttuukin niin päin, että alitajunta käy itse hetkessä mieliteon kimppuun, ja tupakkapiru saa kuonoonsa ennen kuin ehtii päätään nostaa.
      Niin ja todellakin, ei vapaaehtoisesti nikotiinia elimistöön huutamaan tupakkaa tuomaan mielihyvää. Eikä mitään lakritsipiippuja tai sähköröökrjä pitämään tapaa yllä.
      Tavat ovat muutettavissa, ja yllättävän helposti. Kyse on vain omasta halusta.
      Miten mukavaa onkaan olla savuton, tuoksua raikkaalle ja puhtaalle.
      Haistaa hyvät tuoksut, ja maistaa hyvät maut. Liikkua helpommin, saunoa rasittumatta, tanssia väsymättä.
      Ja meillä miehillä on vielä yksi todella miellyttävä kokemus tuon pintaverenkierron palautumisen myötä, erektio paranee huomattavasti.
      Varpaat ja kädet eivät palele talvella lainkaan niin helposti, ja jopa asuntoa voi pitää muutaman asteen viileämpänä eikä ole vilun tunnetta, ja sehän ainakin omakotiasujalle tietää säästöjä lämmityskuluissa.
      Mutta kuinka paljon säästyykään jo tupakan hinnassa, meneehän se ehkä johonkin muhun, mutta ehkäpä vaikka johonkin paljon terveellisempään.

    • kukkis menthooli

      Olen ollut 7 viikkooa ilman tupakkaa. Mutta helppoa se ei ole ollut. Viime viikolla hommasin sähkötupakan, joka oli virhe omasta mielestäni, koska ajatukset on silloin itse asiassa.
      Muttama kaverikin oli sattumalta lopettanut ennen minua joka taas oli rohkaisevaa.
      kolmen ensimmäisen viikon aikana poltin yhteensä 6 tupakkaa. Ja pari sen jälkeenkin, kun olen tuohtunut jostain suuresti, siis mennyt hermo.
      Minulla pyöri rööki ajatuksissa koko kolme viikkoa lakkaamatta ja koen tämän olevan edelleen vaikeaa. Paras motivaattori on ollut lukemattomat epäonnistumiseni. Muistelen vaan , miten on harmittelin niin kun viikon polttelun jälkeen, ajatuksissa pyöri.et voi että kun oli niin hyvä alku jo..
      Kikka kolmosena on nyt etten aijo tuntea huonoa omatuntoa jos sorrun yhteen. Jatkan muina miehinä. Käyn myös perusteellisemmin itseni kanssa keskusteluja jossa pohdin asiaa perin pohjin rehellisesti.
      En kuitenkaan pelleile asian kanssa..
      Näillä eväillä mennään mitä on , muuta en voi vaikka tahtoisinkin olla se kova mimmi joka vaan päättää lopettaa eikä asia vaivaisi enää..tsemppii muille kans

    • myrkkykääryleitä

      Tsemppiä, ja älä anna periksi....joka tapauksessa yksi rööki tai kaksi seitsemässä viikossa on hemmetin vähän.
      Lueskelin tuossa juuri e-savukefoorumia, kuinka usea koki vaihtaneensa vain tupakointitapaa.
      Tupakoinnin lopettaminenhan on vain paluu tupakoimattomaan tilaan, ja aluksi se on vaikeaa.
      Parhaaseen tulokseen pääsee ajattelematta koko tupakointia, siis hukkaamalla kaiken siitä muistuttavan, jos koet sähkiksen huonoksi, se on ok. olet jo asteen pidemmällä. Piilota sekin pois silmistä, pois mielestä.
      Kaupan tiskillä viimeksi tänään vilkaisin tupakka-automaatin nappuloita, ja totesin että on hienoa, kun ei enää tarvitse tuosta painaa.
      Lopputulos täysi tupakoimattomuus on taistelun arvoinen juttu, sen huomaa sitten kun huomaa, että hetkinen eihän sitä paskaa enää tee edes mieli.

    • Tm

      elkää "pro lopettajat" jauhako paskaa monilla lopettaneilla joista olen kuullu on tehnyt 10:niä vuosia mieli tupakkaa turha sitä o hehkuttaa tääl kui helppoo se on...

      • Tumpelo

        ja niotiinittömällä sähköllä ollu monta kuukautta helvetin hjuva fiilis kuitenki voi pössytel jos tarvii vähemmäks käyny hetki hetkelt....parit kunno imut päiväs ni piisaa menttoolia...ja enne meni se 2 askia päiuväs....nyt menee töis ei mitään kotosalla akan kans muutamat "höntsyt" sähkö menttoolia illas... eli ihan turha alkaa kitiseen s-tupakan tehosta ite lähin starttaan miedol nikotiinisel nesteel 6mg/10mg eli ~0.x sauhut siit pikkuhiljaa vähensin täysin 0 ja hyvi o menty...illal ja aamul o "höntsyt vetässy ja joskus ruokiksel....perempi vaihtoehto ku joku Nicorette purkka tahi inhalaattori... ja halvempi...


    • Tää tarina on tosi

      Mun ystävätär ei voi lopettaa käryttelyään, koska se kuuluu hänen imagoonsa.
      Voitteko kuvitella????

      • vihtori0007

        Ootko sanonut sille, että kuuluuko imagoosi haista? :D


    • Tupakatonko

      Itse lopetin ilman krääsää vaikeimman kautta. Infrakti iski ja outoa kyllä ei ole tehnyt mieli edes tupakkaa ja aikaa on kulunut jo yli 2 kk. Se oli kerrasta poikki.

    • tahdonvoima

      Tupakoinnin lopettaminen on hiukan samanlainen asia kuin laihduttaminen. Toisille se on helppoa tai ainakin mahdollista, toisille taas täysin mahdotonta, vaikka mitä tekisi. Ihan sama asia koskee myös laihduttamista, se 150kg keijukainenkin kokeilee vaikka mitä hilavitkutinta ja tuotetta, muttei välttämättä siltikään onnistu. Ihminen on heikko mieleltään ja jos ei tahdonvoimaa ole, niin ei siinä auta mitkään apuvälineet, on asia sitten mikä tahansa.

      Olen myöskin lopettanut tupakan polton, mutten ilman apuvälineitä. Ei ollut miehessä riittävästi tahdonvoimaa suoraan lopetukseen. Nykyisin kyllä menen ilman mitään nikotiinituotetta jo toista vuotta.

    • Klaara007

      Jokaisen oma asia jos polttaa. Nykyisin joka paikassa on näitä holhoojia. Minä ainakin poltan, eikä aikomusta ole lopettaa. Mitenhän kävis, jos muistakin nautintoaineista ois näin iso haloo kuin tupakasta.

      • vihtori0007

        Siinä vaiheessa Klaara007, kun joskus ehkä kuitenkin lopetat tupakoinnin (ja hajuaistisi palaa) sua hävettää, kun tajuat, miten pahalle tupakoitsijat haisee.


      • tämä on tosi
        vihtori0007 kirjoitti:

        Siinä vaiheessa Klaara007, kun joskus ehkä kuitenkin lopetat tupakoinnin (ja hajuaistisi palaa) sua hävettää, kun tajuat, miten pahalle tupakoitsijat haisee.

        Tupakoitsija ei tiedä haisevansa pahalle. Sen haistaa vaan sellainen joka ei polta.


      • Niconico

        Kun sairastut tavalla tai toisella tupakoinnin myötävaikutuksesta, ei asia todellakaan ole enää vain sinun asiasi. Jostain ne rahat sinunkin hoitoosi tulevat ja tuskinpa vain ja ainoastaan sinun kukkarostasi Klaara007.
        Sit jos lähdetään oikein ruotimaan maailmanlaajuisesti, niin kuinkahan paljon hyvää viljelysmaata on tupakkaviljelmien käytössä ja missähän päin maailmaa ne mahtavatkaan sijaita.
        Tässä keskustelussa puhutaan tupakoinnin lopettamisesta, eikä sinun ole pakko lukea tätä holhousta ja haloota, jos se sinun mielenrauhaasi järkyttää.


    • kissing a smoker tas

      Tupakointi on vapaa valintasi, ei kai jokapaikassa ole holhoojia, yleinen mielipide on vain kääntynyt tupakointia vastaan.
      Vuonna 2010 miehistä tupakoi 23 prosenttia päivittäin, sama luku naisista 16 %, tupakoitsijoista valtaosa kuuluu alempiin sosiaaliryhmiin ja ovat huonosti koulutettuja.
      Siis suuri enemmistö ei tupakoi, eikä myöskään pidä tupakointia suotavana, eikä niin ollen myöskään pidä ympärillään tupakoivista ihmisistä.
      Tupakoimalla julkisesti sinut voi siis ryhmitellä tiettyyn kastiin yhteiskunnassa, vähemmistö nimeltä tupakoitsijat ovatkin jo melkoisen syrjittyjä.
      Ei ole yhtään kummallista, etteikö tupakoitsijaa katsota paheksuvasti, ainakin yskitä ja köhitä tupakoitsijan ohi kulkiessa....joka ei välttämättä ole mielenosoitus, savuhan todennäköisesti ärsyttää ohikulkijan hengitysteitä.
      Menepä sitten tupakalle parvekkeeelle, ja huomaat että naapurisi ei pidä siitä vaan kiskoo parvekkeen oven ja tuuletusikkunansa kiinni.
      Siis taaskaan sinusta ei pidetty.
      Useimmat meistä yrittävävät pitää itsensä seurakelpoisina ja hyväksyttävinä, huolehtimalla ulkoisesta habituksesta kampauksin, parranajoin, pukeutumisella, hyvillä tuoksuilla, raikkaalla hengityksellä jne.
      Tupakoitsijalla tuo kaikki menee hukkaan, sillä jos hän on mies 84% naisista, siis jotka itse eivät savuttele todennäköisesti mieluummin ottaisi kumppanikseen tupakoimattoman.
      Olen joskus kuullut maininnan :"yäk, tupakoitsijan suuteleminen on kuin nuolaisisi tuhkakuppia. " (kissing a smoker tastes like an ashtray licks).

      • aika moni

        vetää tupakkaa henkiseen v.tutukseen ja ahdistukseen. Tupakoitsijoista löytyy myös fiksuimmat tyypit. Ei silti, aina on terveellistä lopettaa ja viisainta olla koskaan aloittamatta. Liikkuminen ja hengittäminen helpottuu, eikä ole hajuhaittaa.
        Vaikeinta on päästä eroon "rentoutumisesta" ja savujen puhaltelusta. Sähkötupakka kuulemma on oiva väline tähän ongelmaan. Typerää ettei sitä ole myynnissä Suomessa, vaan tilaus täytyy tehdä ulkomailta.


    • Karu totuus

      tervehdys,

      mitä turhia lopettelemaan.. kerran koukussa tupakkaan niin siitä on hyvin vaikea päästä eroon..

      Tervehdys, heikki12345678910

    • No smoking is king

      " Tupakoitsijoista löytyy myös fiksuimmat tyypit." Fiksut tyypit eivät todellakaan ole niin tyhmiä, että myrkyttäisivät kehoaan vetämällä siihen tahallaan tervaa, häkää, ja nikotiinia.
      Fiksut tyypit eivät vedä myrkkyjä kehoonsa myöskään sähkötupakoista.
      Fiksut tyypit eivät tupakoi.

      Luuserit ja luovuttajat, selkärangattomat vätykset eivät usko itseensä sen vertaa, että pääsisivät henkilökohtaisesta ongelmastaan eroon. On se sitten mikä tahansa.

    • Helmi L

      Tervehdys

      Olen samaa mieltä!

      Ystävällisin terveisin

      Helmi L

    • Sätkä on maistunut

      Jos henkitorvi olisi savutorvi, niin kait herra oli pistänyt korsteenin valmiiksi suuhun.

    • Itse suosittelisin kokeilemaan tuota e-savuketta, vaikka se tässä kuuluu siihen krääsään mitä aloittaja vierastaa. Tupakasta irti pääsemiseen tarvitaan todella vahvaa tahtoa ja uskoa että ne "niksat" menee ohi. Jos kokoajan ajattelee sitä röökiä ei siitä mitään tule, mutta jos alkaa halveksumaan sitä sontaa, niin silloin on jo voiton puolella. Itselläni tämä halveksunta tuotti parhaan lopputuloksen yhdistetynä e-savukkeeseen. Moni vierastaa noita vaan sen takia ettei niistä ole muka tutkimuksia yms.. Mutta sitten hyväksytään savukkeet "koska ne on aina ollut" totuus on että moni on päässyt e-savukkeella eroon tupakasta eikä ole yhtään tutkimusta joka osoittaisi e-savukkeesta olevan ihmiselle haittaa. Tupakasta saat syövän yms riippuvuuden ja e-tupakasta vain tuon riippuvuuden. Tällä hetkellä suomessa on muutama e-savuke kauppa joista itse asioin viimeksi e-savuke.fi sivulla sieltä saa kaiken muun paitsi nikotiinin jotka tilasin http://www.liberty-flights.co.uk/product.asp?id=91 tuolta. eli tuo 52mg 30ml pullo riittää ainakin kuukaudeksi nykyään koska olen vähentänyt nikotiinin määrää ja kohta höryttelen vaan puhdasta ja hyvätuoksuista nestettä.. Tulipas pitkä paasaus. Hyvää joulua ja parempaa uuttavuotta. T:Ex Röökaaja

    • kuhhuk

      Pitihän se mainos tännekin ketjuun kirjoittaa.

      Kirjoitat: "Jos kokoajan ajattelee sitä röökiä ei siitä mitään tule,..."
      Minusta ei mitenkään auta eroon pääsyä röökin ajattelusta, jos lutkuttaa jotakin muovista muka-tupakkaa.

      Jos lopettaa, on parempi lopettaa kaikki tupakointiin liiittyvä. Myös tuo tapa polttaa/höyryttää jotakin.
      Sietä höyryttelystä on aika suuri vaara lipsahtaa oikean tupakan pariin takaisin.

    • En ole polttanut tupakkia 3.5kk.

    • Sanoin jo ei ylä-ast

      Te olette säälittäviä luusereita! Tupakka askin hinnaks vaan 25e ja niitä pikku askeja vaan niin rupee sen paskan vetäminen loppumaan eikä alaikäisetkään rupee polttelee kun ei viikko rahat riitä.

      • suus kiini

        hiljaa homo


    • tosi pössöttelijä

      43 vuotta n,2 askia päivässä. 1v5kk ilman eikä tee yhtään mieli.

    • suomi savuttomaksi

      en usko ollenkaan koravaushoitoon tupakoinnin lopettamisessa. itse olen lopettanut vuosia sitten ilman mitään hoitoja. kaikki jotka ovat hoidolla lopettaneet ovat joka aloittaneet uudelleen tai jääneet koukkuun hoitoihin. lopettamisestani on lähes 10 vuotta, ja nimen omaan lopetin kerralla en tehnyt lakkoa.hyvällä motivoinnilla (itse itseni motivoin) ja olemalla ajattelematta tupakointia onnistuin. olin aikaisemmin kokeillut laastaria ja purkkaa jotka heti alkumetreillä mielestäni vain ylläpitivät tupakoinnin himoa. olin tupakoinut yli 20 vuotta.

      • suomi savuttomaksi

        korjaus edelliseen: kaikki jotka tunnen ja ovat lopettaneet ovat joko aloittaneet uudelleen tai jääneet koukkuun hoitoihin, en siis tarkoita että kaikki olisivat. pieni kirjiotusvirhepaholainen....


    • Njaa ... aloitin polttamaan tuossa joulun jälkeen. Ajattelin, että tupakan hyviä - mm. skitsofreniaa ehkäisevä, paksusuolen pahanlaatuista syöpää aiheuttavien tulehdusten, alzheimerin taudin jne. - ominaisuuksia ei ole riittävästi tutkittu. Ajatukseni on, että jos kohtuudella vetelen tupakkia, viinaa ja kaikkee muutakin elämässä, ei sitten ainakaan tarvitse valitella 'terveitä elämäntapoja' noudattaneena syöpä/alzheimer/dementiapotilaana, että elämä meni hukkaan.

      • Ainiin ... tupakkilakia pitäisi muuttaa siten, että jokaiseen kahvilaan pitäisi laittaa kavhilan takaosatolle tupakkatila, jossa voi juoda kahvia ja polttaa tupakkia. Ratkaisu on yksinkertainen: ilmastoinnin ulosvientien, imuventtiilien läheisyyteen tupakkipöydät.

        Todistettavasti toimii mm. Pietarissa.


      • Ainiin ... tupakkilakia pitäisi muuttaa siten, että jokaiseen kahvilaan pitäisi laittaa kavhilan takaosatolle tupakkatila, jossa voi juoda kahvia ja polttaa tupakkia. Ratkaisu on yksinkertainen: ilmastoinnin ulosvientien, imuventtiilien läheisyyteen tupakkipöydät.

        Todistettavasti toimii mm. Pietarissa.


    • Allen Carr: Stumppaa tähän!
      Ainoa oikea tapa.

    • organic
    • kaiken kokema

      Olet aivan oikeassa. Luin kirjan (oikeastaan vain kirjanen) pitkin hampain, ja aika usein halusin heittää sen menemmän, varsinkin, kun alkoi todella ottaa päähän Allenin kumotessa omat väitteeni melkein jokaisessa tilanteessa jo ennen kuin ehdin niitä esittääkään.

      Olin ketjupolttaja, yli 40 vuotta. Kärytin kolme askia päivässä, ja vaimo tuprutteli pari askia. Talous oli tiukalla vaikka emme viinaa tai kaljaa nauttineetkaan.

      Luettuani kirjan, siihen meni kaiketi koko viikko vaikka olenkin himolukija eli pari kirjaa viikosa.

      Lopetettuani kirjan luki vaimoni sen ja hänen luettuaan totesimme: Se on loppu nyt.

      Ja se loppu tuli nelisen vuotta sitten. Ja usko tai älä, niin se oli todella kerrasta poikki.

      Hulluinta asiassa on se, että kumpikaan eistä ei kokenut minkäänlaisia vieroitusoireita päätöksemme jälkeen. Kestämme hyvin kun tuttavat polttavat, mutta itseä ei mitenkään himota vaikka käry käykin nokkaan.

      Jos et ole pelkuri, ja tahdot eroon tupakasta, niin lue Allen Carr'in kirja, se löytyy kirjastostakin niin säästät ja saat ostaa pari askia röökiä.

      • 10 päivää ilman...

        Olen lukenut molemmat kirjat, joissa onkin suurinpiirtein sama teksti, mutta ei tupakoimiseni loppunut.

        Nyt hain lääkäriltäni 14.12.2011 reseptin ja myös lääkkeet ja kirjoitin lopettamispäiväksi 1.1.2012.

        30.12 poltin 5 tupakkaa ja 31.12 en yhtään. Tuntui jotenkin helpolta, mutta eipäs olekkaan.

        Yritän syödä ja juoda vettä. Välillä imeskelen jotain salmiakki karkkeja joten painokin nousee 200 gr päivässä, mutta en polta ja se on pääasia.

        Saas nähdä onnistunko? Ainakin tämä palsta oli hyviä kirjoituksia täynä, aloittaja ennenkaikkea loi uskoani onnistumiseen.


      • Smoke On The Water
        10 päivää ilman... kirjoitti:

        Olen lukenut molemmat kirjat, joissa onkin suurinpiirtein sama teksti, mutta ei tupakoimiseni loppunut.

        Nyt hain lääkäriltäni 14.12.2011 reseptin ja myös lääkkeet ja kirjoitin lopettamispäiväksi 1.1.2012.

        30.12 poltin 5 tupakkaa ja 31.12 en yhtään. Tuntui jotenkin helpolta, mutta eipäs olekkaan.

        Yritän syödä ja juoda vettä. Välillä imeskelen jotain salmiakki karkkeja joten painokin nousee 200 gr päivässä, mutta en polta ja se on pääasia.

        Saas nähdä onnistunko? Ainakin tämä palsta oli hyviä kirjoituksia täynä, aloittaja ennenkaikkea loi uskoani onnistumiseen.

        Itse luin Allen Carrin kirjan. En todellakaan uskonut "kirjan voimaan", mutta olen ollut 10 kk polttamatta, eikä tee mieli palata savuttelijaksi.

        Tsemppiä ja tahdonvoimaa sulle :)

        Korvienvälissähän se loppupelissä on...


      • 13 päivää ilman..
        Smoke On The Water kirjoitti:

        Itse luin Allen Carrin kirjan. En todellakaan uskonut "kirjan voimaan", mutta olen ollut 10 kk polttamatta, eikä tee mieli palata savuttelijaksi.

        Tsemppiä ja tahdonvoimaa sulle :)

        Korvienvälissähän se loppupelissä on...

        Olen nyt paljonkin miettinyt tuota "korvienvälistä voimaa" kuinka se välillä karkailee ties minne? Taidan hakea kirjastosta sittenkin tuon kirjan ja lukea sitä kuin raamattua. Uskoonkin mukamas tulee vain raamattua lukemalla, vai tiedätkö jonkun, joka olisi ihan tuostavain pätkähtänyt uskoon?

        Tiistaina huomasin, kun odottelin labra vuoroani, kuinka pahalle tupakoija voikaan haista 3 m päähän. Oksettavalle!

        Onneksi en ole polttanut, mutta jotain vahvistusta saan noista Champix-pillereistä, joita on viellä jokunen jäljellä.

        Painon nousu eniten nyt huolettaa. Kuinkahan paljon se nousee, koska nälkä on useammin ja nälkäisenä olen yleensä polttanut, joten on pakko mieluummin syödä, kuin vetäistä savut.

        Onneksi en ole kovin perso makealle.


      • savutta 15 v
        13 päivää ilman.. kirjoitti:

        Olen nyt paljonkin miettinyt tuota "korvienvälistä voimaa" kuinka se välillä karkailee ties minne? Taidan hakea kirjastosta sittenkin tuon kirjan ja lukea sitä kuin raamattua. Uskoonkin mukamas tulee vain raamattua lukemalla, vai tiedätkö jonkun, joka olisi ihan tuostavain pätkähtänyt uskoon?

        Tiistaina huomasin, kun odottelin labra vuoroani, kuinka pahalle tupakoija voikaan haista 3 m päähän. Oksettavalle!

        Onneksi en ole polttanut, mutta jotain vahvistusta saan noista Champix-pillereistä, joita on viellä jokunen jäljellä.

        Painon nousu eniten nyt huolettaa. Kuinkahan paljon se nousee, koska nälkä on useammin ja nälkäisenä olen yleensä polttanut, joten on pakko mieluummin syödä, kuin vetäistä savut.

        Onneksi en ole kovin perso makealle.

        Minä lopetin 30.12.1996 kun tupakit oli vähissä. Ensin mietin että poltan nuukasti ja haen suraavana päivänä lisää. Sitten tuli mieleen että jospa poltanki kaikki ja lopetan. Niin tein. Tyhjensin ja pesin tuhkakupit, laitoin sytkärit ja tikut kaappiin ja se oli siinä.
        En puhunut kenelleekkään tutulle mitään, en ollut aikonut lopettaa enkä luvannut tehdä sitä, lopetin vain. Viikkojen kuluessa tutut alkoivat huomata etten lähtenyt enää kahvin jälkeen tupakille.
        Muutaman viikon päästä kokeilin nikotiinipurkkaa mutta se oli niin pahaa että jäi kertamaistoon. Silloin ei tainnut olla niitä maustettuja vielä...
        Olin polttanut 13 vuotta, yhtään en ole polttanut sen jälkeen. Elämäntilanteeni oli niin rankka että ihmettelen vieläkin että en ratkennut.
        Minun neuvoni on että tee se lopetus itsellesi, älä muille. Silloin ei ole paineita, petät vain itsesi. Kestätkö sen?


      • Smoke On The Water
        13 päivää ilman.. kirjoitti:

        Olen nyt paljonkin miettinyt tuota "korvienvälistä voimaa" kuinka se välillä karkailee ties minne? Taidan hakea kirjastosta sittenkin tuon kirjan ja lukea sitä kuin raamattua. Uskoonkin mukamas tulee vain raamattua lukemalla, vai tiedätkö jonkun, joka olisi ihan tuostavain pätkähtänyt uskoon?

        Tiistaina huomasin, kun odottelin labra vuoroani, kuinka pahalle tupakoija voikaan haista 3 m päähän. Oksettavalle!

        Onneksi en ole polttanut, mutta jotain vahvistusta saan noista Champix-pillereistä, joita on viellä jokunen jäljellä.

        Painon nousu eniten nyt huolettaa. Kuinkahan paljon se nousee, koska nälkä on useammin ja nälkäisenä olen yleensä polttanut, joten on pakko mieluummin syödä, kuin vetäistä savut.

        Onneksi en ole kovin perso makealle.

        2 VIIKKOO JO!!! Hienoa.

        Alku oli mullekkii tosi vaikeeta...

        Näistä jouduin luopumaan: aamutupakki, safkan jälkee, välitupakki, kunodotatjotakintupakki, kahvin kans, rentoutustupakki, vitutustupakki, illan viimeinen ja vielä yksi sen jälkee.....

        Mut kyllä se siitä... ja jospa sen kirjan lukeminen uudestaan ?

        Mä oon oikee herkkuperse, mut näin savuttomana jaksaa hölkätä pidemmälle :D


      • mirella 68-v
        Smoke On The Water kirjoitti:

        2 VIIKKOO JO!!! Hienoa.

        Alku oli mullekkii tosi vaikeeta...

        Näistä jouduin luopumaan: aamutupakki, safkan jälkee, välitupakki, kunodotatjotakintupakki, kahvin kans, rentoutustupakki, vitutustupakki, illan viimeinen ja vielä yksi sen jälkee.....

        Mut kyllä se siitä... ja jospa sen kirjan lukeminen uudestaan ?

        Mä oon oikee herkkuperse, mut näin savuttomana jaksaa hölkätä pidemmälle :D

        Kyllä, kyllä, siis 16-päivää, jos tarkkoja ollaan. Lainasin sen kirjankin, mutta kun vein näytiksi tyttärelleni, niin sepä innostuikin siitä heti, koska oletan hänen enemmän ihmettelevän, että minä en poltakkaan, joten hänkin mukamas lopettaa!?!!

        No, olen onneksi pärjännyt ilman kirjaa ja lopetin noiden pillereidenkin syönnin, mutta herkkuja syön mieluummin, kuin vetäisen savut. Paino on noussut nyt 3 kg, mutta toivon, että jaksan sitten lenkkeillä sen myös alaspäinkin tai muutoin on edessä karppaus.

        No, ei kaikkea yhtäaikaa. Kävelystä on jo nyt kaikki paikat kipeät, sillä olen ollut umpilaiska liikkumaan.

        Tsempataan toisiamme vaikka olenkin viellä paljon jäljessä sinusta. Tuo 13-vuotta ilman vain masentaa sillä minä luultavasti olen jo kuollut silloin.


    • nicotii
      • koooooooo

        haista vittu


    • tupakpinnista...,,

      Minuakin todella kiinnostaisi, että miten tupakasta pääsisi pysyvästi eroon. En ole itsekuriton, vaan pystyn olemaan polttamatta röökiä aina, jos tilanne sitä vaatii, enkä koskaan polta sellaisen ihmisen seurassa, joka kertoo että tupakointi häiritsee, mutta omat tupakkalakkoni ovat usein kariutuneet - säälittävää kyllä- siihen, että esimerkiksi kahvin juomisen jälkeen on jumalattoman vaikeaa olla polttamatta tupakkaa. Lisäksi minulla tupakka on aina liittynyt muutenkin itseni ns. palkitsemisjärjestelmään, eli jos olen esim. saanut aikaiseksi juosta kymmenen kilometriä ja käynyt saunassa sen päälle, on aivan mieletön ajatus minulle, etten siihen voisi päälle polttaa yhtä tupakkaa. Tai jos olen siivonnut, tai tehnyt jonkun opiskelu- tai työhomman: aina olen palkinnut itseni tupakalla ja metodi on ollut vuosikymmeniä jo kohta.

      Siksi toisekseen minua pelottaa lopettaminen siksi, että kun viimeksi yritin tosissani tupakkalakkoa ja lopettamiseen tahdollani ja sisullani kyllä sinänsä olisin pystynyt, vietin haavaisen paksusuolen tulehduksen vuoksi kuukauden letkuissa sairaalassa. Pelkään siis, että jos nyt lopettaisin tupakan polton kuin seinään, tekisi elimistöni samanlaisen täydellisen pelottavan tenän, kuin teki silloinkin. Nykyisinkin, jos olen vaikka viikon polttamatta tupakkaa, saan kauheat fyysiset vatsakivut heti ja siinä ei ole kysymys psykologiasta, vaan ihan oikeasti kropan reaktiosta täydelliseen tupakoimattomuuteen ja fyysisestä terveydestä.

      Silti ei mulle ole vaikeaa olla polttamatta vaikka kolme päivää kokonaan. Olenkin ajatellut, että ehkä lopetan tupakoinnin siten, siis sitten kun lopetan, että kannan siitä röökiaskia härkäpäisesti taskussani "siltä varalta", että jos kauhea tupakanhimo iskee ja voin olla ylpeä vasta sitten, kun lähes avaamaton aski on ollut taskusssani esimerkiksi vuoden... Siitä haaveilen.

      Nikotiinikorvaustuotteet ovat todellakin törkeää riistobisnestä ja kalliimpia, kuin tupakka. Nikotiinikorvaustuotteet voivat kai auttaa tupakoinnin lopettamisessa, mutta jos nikotiinipurkan ostaminen tulee kalliimmaksi kuin polttaa pari tupakkaa silloin tällöin, on mulle ainakin vaikeaa tehdä lopettamispäätös ainakaan nikotiinikorvaustuotteiden avulla. Jokatapauksessa en halua harmaanaamaiseksi ennen aikojani vanhentuneeksi, joka näyttäisi ulkoisestikin selkeästi tupakoitsijalta. Siksi pitäisi yrittää uskaltaa lopettaa tupakointi, eikä se saisi odottaa kauhean kauan, jos mielii, että viiskymppisenäkin pystyisi läähättämättä juoksemaan kilometrin.

      Tsemppi kaikille, jotka yrittää lopettaa röökinpolton, vilpittömästi.:)

      • pete66

        Minulla on lähes samanlainenen tilanne,eli sairastuin paksusuolen tulehdukseen,kun lopetin tupakoinnin,on se kumma tauti,kun ei vieläkään ole parantavaa lääkettä.3vuotta käytin jos jonkinmoista lääkettä,eikä niistä ollut apua,ja siihen suivaannuttua ,koska ajattelin,että ei ole väliä millään,aloitin tupakoinnin uudelleen.Poltan 3-5 tupakkia päivässä(lisäaineentoja sätkiä),jos tähän kuolen,niin sitten joudan kuolemaankin!!!


    • ...

      Olen 12 vuotias ja tupakoin. Mikä avuksi lopettamiseen?

      • vastaappas nyt...

        Olet ilmeisesti provo kirjoittaja, jos et ole tutustunut tupakoinnin vaaroihin.

        Mikä mukamas avuksi?? LOPETA se tupakointi ja lähde vaikka kävelemään ulos, ottamatta tupakkaa mukaan.

        Syö nälkääsi ja vielä lisää, sillä syömättömyys houkuttaa tupakointiin ja ehkä piankin alkoholin käyttöön. Varo näitä, sillä niistä on vaikeaa päästä eroon.

        Mene katsomaan, ...no ethän Sinä pääse....kapakoihin katsomaan tupakoijia ja kaljan juojia. Katso tarkkaan, haluatko tuollaiseksi?

        Haluatko todellakin elämäsi tuhlata noissa porukoissa, vai haluatko opetella itsellesi ammatin, joka takaa sinulle turvallisen perhe-elämän vaimoineen ja lapsineen?

        Lopuksi haluan kysyä, miksi provoilet täällä, joille tupakointi on todellinen ongelma ja halu kuitenkin päästä siitä eroon?


    • kylllllllä

      jooo

    • itsekuria vaan

      Työkaverilla loppu tupakka töissä jokunen vuosi sitten, ja lompakko oli unohtunut kotia. Kirosi siinä niin maan peevelisti ja sano että kait se on elämän loppu nyt edessä. Ja siihen paikkaan loppui Suomalaisen melkein 60-vuotiaan jäärän kommonistin tupakanpoltto. Ei ole sen jälkeen polttanut ainakaan meidän nähden ja ei kyllä haisekkaan tupakalle.
      Itse kurista se on kiinni, ei muusta.

      Itselläni myös paha ongelma että miten sen tupakanpolton lopettaa kun en ole edes aloittanut sitä.. 30-vuotta elänyt ja en ole kerennyt edes maistamaan. Varmaan pitäisi kokeilla että onko muka niin hankalaa.

    • Tupakoinnin lopetuksessa tällä "markkinakrääsällä" on lähinnä funktiona helpottaa lopetusta,ei tarkoituksena ole suinkaan popsia nikotiinipurukumia loppuelämäänsä - myös erilaiset lääkkeet, on tarkoitettu tilapäiseen käyttöön.

      Loppupeleissä tupakoinnin lopetuksessa, kuten kaikessa muussakin lähtökohtana on oma-aloitteisuus ja halun lopettamiseen tulee tulla omasta takaa. Sama pätee käytännössä kaikkiin riippuvuuksiin.

    • 33

      Ylivoimaisesti helpoin/tehokkain tapa lopettaa tupakointi on olla polttamatta. Itse onnistuin tällä mainitsemallani konstilla.

      • TYKKÄÄN :)

        Totta turiset :)


    • tuleepahan halvemmaksi lopettaa ihan ominpäin:)

    • dfdsfdsf214412451

      Jos motivaatiota vaan on niin ei se niin hankalaa ole, 3 päivää - viikon sit meinaa hypppiä seinille, mutta sitten kun ei ajatte röökiä niin ei huomaakkaan että on lopettanut.. nyt 8 kuukautta ilman tupakkaa ja kyllä sitä kun ajattelee niin kaipaa sitä nikotiinin puutteessa vedetyn röökin tuomaa mielihyvää, mutta eipä enää mitään varsinaista riippuvuutta ole kyllä.

    • Tupakanpoltto loppuu kun ei enään osta tupakkaa, eikä myöskään polta sitä. Näin se mulla toimi. ilman tupakkaa jo 8vuotta

    • toivoaon!

      Minä pääsin champix kuurilla eroon sekä tupakasta että juomisestakin siinä sivussa. Kumpaakaan ei vaan enää tehnyt mieli. Silloin on aika helppo lopettaa! Sen tyhjän kohdan minussa, mihin ennen päihteitä tarvitsin, täyttää nyt ilo Jeesuksesta joka auttaa tällaisissakin asioissa!
      Toivoa on, tartu siihen!

    • 3kertaa!

      psyykksiin(kin) oireisiin auttaa vieroituksessa akupunktio esim. http://akupunktioklinikka.fi/ tai http://www.hoitoon.fi/ tai www.akup.com

      Olen käynyt noissa kaikissa (kyllä, olen lopettanut jo 3 kertaa... ja kaikkia voin suositella, todella rentouttavavaikutus

    • Tupakoi kessua

      Itse tupakoin ihan pikkupenskasta n 30v. Olin pitkään narsuvaimon perhehelvetissä, tupakkia paloi... Sitten tämä puoliso muuan joulupäivä rupesi kehumaan häntä 40v vanhempaa miestä: "ihanaa, kun hän hyväilee mun rintoja. Sä et edes kehu niitä" Minua potutti niin, että heitin tupakin (ja myöhemmin sen eukonkin) pois. Siitä jo yli 10v, en ole tupakkia suuhuni laittanut, enkä yhtään Sisu-askia tai purkkaa ostanut.

    • 1,5v ilman

      HÖPÖ höpö, itse onnistuin champix pillereillä, söin koko kuurin.
      Olin kokeillut kaikenlaista, ei pidä tuomita, yx pääsee yhdellä ja toinen toisella tavalla:)

    • Korvaushoito_koukku

      Itsellä juuri kolmas päivä lakkoa menossa. Käytännössä oma polttamiseni loppui jo viime kesänä, jolloin poltin muutamaan otteeseen. Sama juttu sitä edellisenä kesänä. Sitä ennen tuli noin 15 vuotta poltettua 1-2 kertaa viikossa kaljan merkeissä.

      Nikotiinipurkkaan siirryin jo kolme vuotta sitten, koska halusin päästä eroon polttamisesta. Ryhdyin käyttämään ensin sitä tupakan asemesta. Kohta huomasin, että poltin edelleen viikonloppuisin kaljoitellessa ja käytin nikotiinipurkkaa muina päivinä. Välillä olin kahteen otteeseen ilman nikotiinipurkkaa ja röökiä peräti 2-3 viikkoa.

      Sitten siirryin kokonaan nikotiinipurkkaan. Vahvuus nousi arkisessa käytössä parin vuoden aikana 4 mg lopulla. Muutama kuukausi sitten vaihdoin sähkötupakkaan. Siirryin siis käytännössä koko ajan välineestä toiseen. En tosin edes halunnut luopua nikotiinista, vaan saada sitä turvallisemmalla tavalla.

      Nyt lopetin kaiken kerralla ja pysyvästi. En jaksa pelleillä noiden litkujen kanssa ja syytää rahojani alan yrityksille. Olo on yhtä aikaa jarru ja kaasu päällä, hieman ärtynyt ja lyhytjännitteinen, mutta kestän tämän kyllä.

      Äskettäin tehdyn laajan jenkkitutkimuksen mukaan nikotiinikorvaushoidot eivät auta tupakasta eroon pääsemisessä, sillä tupakoinnin aloittaa uudestaan yhtä moni kuin kylmänä kalkkunana lopettamista yrittäneistäkin.

      Kaikkia saatavilla olevia makuja kun katselee ja maistelee, niin on päivänselvää, että kyseessä on bisnes, jolla itse asiassa jopa halutaan pitää käyttäjät koukussa, eikä edes päästä eroon nikotiinista. Nikotiinikorvaushoidot ovat myös hyvin kalliita.

      Tupakka on kaikista pahin, sikarit ja piippu myös. Sitten tulee nuuska. Nämä nikotiinikorvaustuotteet ovat sinänsä kohtalaisen turvallisia. Nikotiini tietenkin tuhoaa itsessään hiussuonten sisäseinämiä, nostaa sykettä ja kohottaa verenainetta, joten vaaraton sekään ei ole, mutta ilman pahimpia myrkkyjä mennään, jos ei tuoteta savua.

      Samoin sähkötupakka on itseasiassa tehtyjen tutkimusten mukaan hyvin turvallinen vaihtoehto tupakalle, vaikka mediassa aina nostetaankin esiin jonkun taannoisen paskamerkin jäänestoaineet ja "samat aineet kuin tupakassa". Näiden aineiden pitoisuudet ovat kuitenkin tuhannesosia tupakan vastaavista ja kaukana terveyshaitan tasoista. Häkää ja tervaa ei synny.

      Sähkötupakka on suurennuslasin alla, koska se tunkee pahasti tupakkayhtiöiden ja lääkeyhtiöiden tontille. Tupakkaa saa edelleen myydä, vaikka sen sadat ja tuhannet myrkyt ja syöpäyhdisteet tiedetään. Koukuttavia korvaushoitotuotteita saa edelleen jopa kioskeista. Sähkötupakka on lisäksi sekä vaihtoehtoinen keino saada nikotiinia että korvaushoitotuote, jos sen luonnetta tarkastellaan. Viranomaiset eivät osaa päättää kumpi, ja näin valtaisat verotulot jäävät Suomessa saamatta.

      Haluaisin nähdä piakkoin puolueettoman ja laajan tutkimuksen sähkötupakan terveellisyydestä / haitallisuudesta. Em syistä sellaista tuskin tehdään, vaan se pidetään mystisenä ja hämärä keksintönä. Haluaisin silti myös pakollisen standardin, jotta sähkötupakan ainesosat olisivat turvallisia laadultaan, aina. Tupakan eivät ole, ja myös esimerkiksi nikotiinipurkka sisältää samoja aineita kuin tupakka, nitrosoamiineja, mutta niitäkin saa myydä.

      Itse lopetan, koska tiedän, etten tarvitse nikotiinia. Sähkötupakointiin liittyy kieltämättä myös pieni epävarmuus sen aineksien laadusta, joita tuskin kaikkia tarkastetaan niiden tullessa markkinoille esimerkiksi Englantiin jostakin Kiinan tehtaasta.

    • e-smoke

      Itse olen polttanut tupakkaa lähes 15 vuotta ja se on pitkä aika se. Aina en ole edes ns. halunnut lopettaa polttamista, koska olen pitänyt tupakoinnin sosiaalisuudesta ja siitä hyvästä fiiliksestä jonka saa vaikkapa aamukessun yhteydessä. Toisinaan olen haluamalla halunnut lopettaa. Olen pureskellut, tai lähes imemällä imenyt nikotiinipurkkaa... olen kokeillut laastareita, kielen alle laitettavia microtabletteja ja inhalaattoria. Olen jopa yrittänyt lopettaa nuuskan avulla, jonka sanotaan olevan poltettavaa tupakkaa vahvempaa.

      Aina olen epäonnistunut. Parhaimmillaan olen ollut polttamatta 2kk. Tuskainen ja kivulias aika se oli, mutta vedin paljon purkkaa ja ajattelin mielessäni että seison vaikka päälläni, mutta nyt se loppuu. Ei se vain loppunutkaan!

      Sitten kuulin e-savukkeista. Tekotupakka jossa ei ole lainkaan tervaa, häkää, eikä niitä tuhansia syöpää aiheuttavia karsinogeeneja. Vieläpä kertoivat sen olevan tupakkaa halvempaa, mikä ei tosin itsellä painanut vaakakupissa juuri mitään. Pääasia on vain ollut irtipääseminen tupakasta ja välttää ennenaikainen kuolema.. kuitenkin tässä on jo 35v. Päätin tilata sen sähkötupakan ja kokeilla - ei tässä ainakaan mitään menetä.

      Muistan hetken kun vedin ensimmäisen kerran e-savukkeesta hatsit. Tunsin ja tiesin, että nyt on oikeasti löytynyt lääke joka voi auttaa. Siitä hetkestä lähtien olen aina tupakanhimon tullessa imaissut höyryä laitteesta ja se toimii kuin junan vessa. KERTAAKAAN en ole polttanut tupakkaa maistettuani tätä lääkettä. Kaikki pilalle menneet lopetuskerrat, kaikki fyysiset ja nimenomaan myös psyykkiset esteet tupakoinnin lopettamiseen on voitettu kerralla. Yleensä sanotaan että jos jokin on liian hyvää ollakseen totta, se ei olekaan totta. Tähän sääntöön tekee poikkeus nimeltä e-savuke tai sähkötupakka, miten sitä haluaa kutsua.

      Suosittelen jokaista röökaajaa ainakin kokeilemaan kyseistä tuotetta. Ei se ihan mainosmiesten lupausten mukaan "täysin saman makuinen" tietenkään ole, mutta hyvin lähellä kyllä. Parin päivän totuttelun jälkeen se toimii enemmän kuin täydellisesti tupakan korvikkeena ja hoitomuotona tupakasta vieroittautumiseen. Sähkötupakka yhdistettynä edes pienen pieneenkin tahdonvoimaan varmasti riittää savuttomaan elämään. Tupakan hajua siitä ei tule - sitä olen ehkä ihan pikkuisen joskus kaivannut. Mutta tällä sain uuden pidemmän elämän!

    • muffelo

      ite oon ollut nyt 3 kuukautta ilman tupakkaa ja en olisi kyennyt ilman champix kuuria tai joku sellainen ostin aloitus pakkauksen apteekista.söin n.viikon niitä ja polttaminen loppui kuin seinään.täytyy myöntää että olen erittäin selkärangaton tekemään mitään lopettamispäätöksiä. vaikuttava aine oli vissiin joku varenikliiini ,jos en nyt väärin muista

    • koliitti05

      Joo,Joo,ei siinä mitään,jos kykenee lopettamaan,niin kuin kävi itselleni,eli lopetin 15.10 2004 lähes 30v kestäneen tupakoinnin,meni muutama kuukausi,ja suoli alkoi vuotamaan verta.Todettiin paksusuolen tulehdus,ja tähystävä lääkäri sanoi ,että silloin,kun hän opiskeli,niin hänelle opetettiin:kun keski ikäinen mies lopettaa tupakoinnin,niin häneltä tulehtuu paksusuoli.3 vuotta kokeilin,jos jonkinmoista lääkettä,solunsalpaajia myöten,eikä suolitulehdus asettunut,nyt olen onnellinen tupakoija,poltan 3-5 tupakkaa päivässä,ja suoli on kunnossa!!!!

    • 13v tervakeuhko

      hienoja juttuja ainakin tuolla ylhäällä mitä luin :D mlutta minä pääsin tupakasta eroon tikkareilla... minä kyllä poltinkin 13 vuotiaana kun lopetin.
      en tiiä toimiiko kaikilla mut toivottavasti pääsette eroon tupakoista. se on pääasia!

    • Hei,

      Oletko huomannut kuinka sähkötupakka buumi on vallannut suomea ?
      Kiinnostaisiko sinua lähteä yrittäjäksi omalle paikkakunnallesi ja avata
      Oma liike ? Jos vastasit näihin kyllä, niin mitä enää odottamaan ☺

      Etsin nyt kiinnostuneita henkilöitä, jotka tahtoisivat perustaa oma liikkeen ja myydä sähkötupakkatuotteita. Voit lähteä tähän yksin, ystäväsi tai sitten henkilöiden kanssa ketä tätä kautta tulee.

      Tuotteet on minulla valmiina suunniteltua ja muutkin puitteet kunnossa kirjanpidosta aina internetsivun tekijöihin.

      Varaston ei tarvitse olla suuri koska olen neuvotellut jo alustavasti
      Tuotteista ja tilausmääristä. Käytännössä perustaminen tulee avaimet käteen periaatteella.

      Ole yhteydessä niin sovitaan tapaaminen ja suunnitellaan kuinka voisimme lähteä hanketta toteuttamaan. Itse ole yrittäjähenkinen ja asun Helsingissä.

      [email protected]

    • Savuton2012

      Lopetin 20 vuoden tupakoinnin Allen Carrin seminaarin avulla tammikuussa 2012. Vajaa 6 tuntia pääsääntöisesti tilaisuuden vetäjän kuuntelemista ja vähän keskustelua. Röökitaukoja oli alusta loppuun ja lopussa vedettiin viimeinen rööki.

      Sinne jäi röökit ja stendarit ja olo on edelleen kuin voittajalla!!
      Suosittelen! Täältä löytyy: www.allencarr.fi

    • heartofjunk

      Pystyin myös itsekin lopettamaan tupakoinnin ns. "seinään". Ei siinä sen kummempia, tahdonvoimastahan vain on kyse. Alkoi yhtenä päivänä kuvottaa vaan se alituinen tupakan haju vaatteissa, hiuksissa, sormissa ym, sekä muut terveydelliset syyt painoivat mieltä - ja tässä sitä ollaan, 6 kk tupakoimatta.

    • jake_vaan

      Niille vinkkinä jotka ei omaa tota tahdonvoimaa lopettaa polttamista kuin seinään ja tapariippuvaisille.
      Kokeilkaa tota sähkötupakkaa. Itse kokeilin sitä noin reilu kuukausi sitten ja en ole kyllä katunut tuota kokeilua. Nyt olen ollut 4 viikkoa polttamatta oikeaa tupakkaa ja ei ole tehnyt edes tiukkaakaan toi lopettaminen. Sentään 28 vuotta polttanut ja 30-35 savuketta meni päivässä ennen.
      Unohtakaa suosiolla purkat ja laastarit, niistä ei oo mitään apua oikealle tupakoitsijalle.
      Hommatkaa kunnon vehkeet tohon kokeiluun, ei mitää tupakan näkösiä leluja vaan semmoset missä akkukesto riittää päiväks ja säiliö on sen 4-6 milliä että koko päivän selviää yhellä vehkeellä ilman täyttöjä ja latailua tai vara akkuja.
      Nikotiini nesteet tilaatte eta maasta (esim. englanti, alankomaat)
      ja riittävän vahvana ettei niksat pääse iskemään (suomesta ei voi tilata nikotiiniä sisältäviä nesteitä).
      Ja ennenkuin teette varsinaisen lakon opetelkaa sen käyttö ja varmistakaa että ne vehkeet tosiaan toimii koko päivän.
      Kun hallitsette sähkötupakin käytön alottakaa vasta sitten varsinainen lopetus. Jos vehkeet klikkaa siinä vaiheessa kun olet lopettanut analogisen käytön niin lakko/lopetus kyllä tyssää siihen.
      Voin kyllä luvata että millään muulla ette voi lopettaa analogisen polttoa näin helposti kuin sähkötupakalla. Siinä ei tarvitse lopettaa tapaa polttaa ja nikotiinin tuskan saatte helposti pois.
      Voin vain sanoa että kaikki muut tavat jo kokeilleena tämä oli ainakin itselle pelastus tupakoinnin lopettamiseen.
      Ja nyt sanon jo että en ole minkään sähkötupakkakaupan sisään blokkaaja tässä vaan tavallinen mattimeikäläinen mitä tämä oikeesti auttoi.
      Sähkötupakka vaan hakusanaksi ja käykää sähkötupakan keskustelufoorumeilta (esim e-savuke) ettimässä tietoa sähkötupakasta ja sen hankkimisesta sekä nesteiden tilailusta.
      Tietoa löytyy niistä valtavasti ja varoitan vaan että elkää sortuko sitten leluihin, niillä ette saa kuin epäonnistuneen kokeilun kun vehkeet pettää.
      Toivottavasti tästä vinkistä on nyt apua muillekkin kun itseäni tämä on auttanut uskomattomasti.

      • näin on

        Minä lopetin kymmenen vuotta sitten. En käyttänyt minkään valtakunnan apuja enkä neuvoja.
        Korvien välissä se on, eikä missään muualla.
        Tietenkin, jos jotain haluaa tehdä, löytyy keinoja.
        Jos jotain ei halua tehdä, löytyy selityksiä.


    • rhb

      Lopetin polton ollessani mökillä.Päätin vaan,että nyt se loppuu.
      Ei ollut edes tavallista purkkaa.
      Olin aikaisemmin lopetanut useita kertoja mutta aina aloittanut uudestaan,esim.painonnousun vuoksi.
      Kyllä se lopettaminen on päästä kiinni.
      Pitää haluta tarpeeksi.
      Pahinta on muutama ensimmäinen päivä,mutta sen kestää ihan hyvin.Joka päivä helpottaa.
      Mielestäni nämä korvaavat tuotteet ovat vain siirtymistä toisesta riippuvaisuudesta toiseen.
      Ei hyvä.Olen ollut polttamatta viitisentoista vuotta.

    • Phoenix höyryy

      Suosittelen tutustumaan uusiin phoenix sähkösavukkeisiin osoitteeessa http://www.phoenixvapes.com/ Tuotteet toimitetaan asiakkaalle nopeasti suomen varastolta.

    • Eero57

      Loistava keskustelunaloitus! Itse kävin tukemassa omaa päätöstäni akupunktiohoidolla. Sillä oli selkeästi mieltä rentouttava vaikutus. Akupunktiotahan käytetään myös huumeista (joihin tupakkakin tavallaan kuuluu) vieroitukseen.

    • mä vaan

      Eikös se ole ihan yks lysti millä tai miten tupakoinnin lopettaa??Eikö pääasia ole se että lopettaa ja ei aloita enää uudelleen??
      Itse olen ollut yli vuoden polttamatta ja takana myös erinäisiä lopetusyrityksiä..Olen kokeillut nikotiinivalmisteita, reseptilääkettä ja olen kokeillut myös sähkötupakkaa (silloin olin jo lopettanut mutta ihan mielenkiinnosta) ja nyt viimeismmän kerran lopetin seinään..
      En pidä itseäni sen parempana tupakanpolton lopettajana vaikka en käyttänyt mitään. En olisi mitenkään kokenut itseäni huonoksi lopettajaksi vaikka se olisi onnistunut korvaavilla tavoilla..Lisäksi jokainen lopetuspäätös on iso juttu oli takana 30v tai 1v tupakointia..
      Nostan hattua korkealle IHAN JOKAISELLE LOPETTAJALLE itselleni myös oli lopetustapa mikä hyvänsä ja olit polttanut miten vähän tai kauan aikaa vaan..
      Tuntuu pahalta että täällä tunnutaan arvostelevan ihmisiä jos he ovat lopettaneet vaikka korvaustuotteilla..Korvaustuotteetkin ovat parempi vaihtoehto kuin tupakoinnin jatkaminen..

    • tupakkituula

      Joo ei nikotiinikorvaus tuotteille, itse ainakin koin et oon jo maksanut tarpeex idiootti-
      maisesta tavasta ja vetoankin nyt naisten turhamaisuuteen, mitä järkee maksaa satasia jostain ihon heleytys seerumeista ja hampaiden valkasuista??? Ite nuorena suomen huippujuoksija ja sit joku naksahti ja aloin polttaa, kävelykin jo laitto puus-
      kuttamaan ym. Laskin vaan summa summarum, onx täs mitään järkee???? no ei TODELLAKAAN! Menee rahat ja terveys, En oo mikään käsityöihminen mut aloin
      neulomaan ja virkkaamaan ihan vaa suoraa pötköä ku piti saada käsille tekemistä.
      No tapoja niin monta; kun asian kanssa painijaa, mut mua ainakin rentoutti.

    • Ketjun toinen

      Just hokasin että tänään vuosi mennyt lopettamisesta ja lopetuspäätös on pitänyt.

    • juukoo1

      juu... itte oon lopettanut monet kerrat.. ensimmäisellä kerralla noin kolmen vuoden sauhuttelun jälkeen luin sen kirjan tumppaa tähän.. pystyin oleen sen avulla 2 viikkoo ilman.... johtuen varmaan kyllä siitäkin että en kauheen kauan oo polttanut... eli päätös ei viel ollutkaa iha lopullinen.. sitten meni vuosi lisää .. koitin taas... lääkkeiden avulla champix eli 2 kk olin ilman ja olisin ihan hyvin voinut kyllä olla ilman mut edelleen liian vähän tupakkaa sauhuteltu vissiin:D sitten nyt... ilman mitään...olen vain läpeensä kyllästynyt siihen paskaan... limaa joka helkutin reijässä ja vaikka hemoklobiini onkin siell 150 pintaan niin kyllä sen urheilijana huomaa että aski päivässä on hautaan nopeammin... omasta päästä siis se on kiinni... ja viime yön heräilin ja aukaisin kaikkia ikkunoita.. hirvee kuumuus vissii iski ku ei oo polttanut.Ainoo mitä pelkään niin lihominen.. nää alkupäivät kyl on tämmösii tosi masentavii ettei saa itteensä millään ylös ja ulos... mut toivon että se energia tulee takasin kun tää tupakkamasennut loppuu:D

    • 200220

      Sillon kun on kipeenä niin on kaikista helpoin lopettaa ilman kummoisempia vieroitusoireita.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      239
      3706
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2264
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe