ARVOKYNÄT

Medium Nib

Tämä on sinällään offtopicia, mutta arvelin tällä palstalla kirjoittelevien, laadukkaiden mekaanisten kellojen harrastajien tuntevan jonkin verran myös tätä aluetta.

Eli arvokyniä. Itselläni on muutama Montblanc (Generation rollerball ja pari Starwalker täytekynää), Parker Sonnet Ciselé täytekynä ja edullisempi Waterman Expert täytekynä.

Jälleen sormi syyhyäisi kynän #6 hankintaan (tÿtekynä), ja itse laite saa jokusen satasen maksaakin, mutta maksaisin mieluummin laadusta kuin brandista.

Olisiko hyviä ehdotuksia?

P.S: Täytekynällä tarkoitan siis englanninkielistä Fountain pen -termiä.

P.P.S: Haluaisin jo valmiiksi viedä riemun "Itse käytän kyllä mainoskyniä, vain idiootti maksaa KYNÄSTÄ" -kirjoittajilta, eli tämän ajatusmallin jo tunnenkin.

17

1856

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kk

      Oletko tutustunut S.T. Dupontin tuotteisiin? Itselläni olisi pari mallia heidän mallistostaan kiikarissa.

      • Anonyymi

        Itseltä löytyy kokoelmasta muun muassa Mont Blancia, Ferraria, Crossia ja Dupontia, mutta tämä Crossin kynä on kyllä mielestäni ylivertaisesti paras niin tuntuman kuin materiaalin puolesta https://tinyurl.com/ycseu65v


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itseltä löytyy kokoelmasta muun muassa Mont Blancia, Ferraria, Crossia ja Dupontia, mutta tämä Crossin kynä on kyllä mielestäni ylivertaisesti paras niin tuntuman kuin materiaalin puolesta https://tinyurl.com/ycseu65v

        Ei lasketa arvokynäksi noin halpaa perus Crossia.


    • Timppa_Hakala

      Minä hankin yrityslahjaksi yhteistyökumppanille hienon kynän täältä: www.westerbackyritysmyynti.fi nyt en muista oliko siellä kuinka isot valikoimat kyniä - mutta tuo nyt tuli ekana mieleen mistä vois katsoa.

    • lääkäri laiho

      ei ole totta, onko täällä jo näitäkin hurahtaneita.... mene vaikka osuuspankkiin ja pyydä sieltä ilmainen kynä, toimii paremmin kuin sinun öky kynäsi..... huh huh näitä.....

      • harrastukset hyvästä

        harrastuksia ja kiinnostuksia on ihmisillä monia, onko arvokkaat ja laadukkaat kynät pahasta?


      • JaskaBontti

        Ja R-Kioskilta saa ilmatteeks veikkauksen mainoskyniä:D:D


    • Medium Nib

      Timppa_Hakala: Tiedätkö, myykö Westerback tuota kautta myös yksityisille? Toki voin myös itse kysyä heiltä, mutta ajattelin jospa jo tietäisit vastauksen.

      Kk: Dupont on kieltämättä pyörinyt mielessä, mutta jotenkin tuntuu, että siinä maksaisin myös merkistä (joka on toki ok, jos se samalla on laadun tae) Olen myös lukenut jonkin verran positiivista Pelikanista, joten täytynee tutustua myös niihin.

      ja lääkäri laiholle: Kannattaa lukea P.P.S. - myös bussi kulkee ihan yhtä luotettavasti kuin omistusauto ja Kreikkaan pääsee lomalle myös liftaamalla.

      Itse haluaisin ajatella asiaa niin, että olisiko tuotteeni haluttua tavaraa vuoden 2100 antiikkimessuilla? Haluaisin kovasti tukea hankinnoissani perinteisen käsityön SEKÄ tinkimättömän laadun tavoittelua tämän "valtavia massoja kertakäyttöistä p*sk**" -ajattelun sijaan. Käsityö sinällään ei ole itseisarvo eikä voita arvostustani, vaan pikemminkin ajatus "What is worth doing, is worth doing well" saa minut nostamaan hattuani.

      • Sauna-Timo

        Kokeilkaa harvian kiuasta! ei mitään homo dupontteja yms


    • Aina loppu

      Sinänsä vanha topic, mutta sen verran kommenttia, että Montblancin Starwalker ei ole oikein aihkeraa kirjoittajaa varten. Patruunan käyttöikä on yllättävän lyhyt, ja vaikkei se nyt ketään konkurssiin ajaisikaan, niin jatkuva patruunan vaihtaminen ja ennen kaikkea musteen loppuminen väärässä paikassa jurppii taatusti. (Toki kynän varteen saa toisen patruunan varastoon, mutta siitä huolimatta...)

    • Penaali-Pentti

      Koskapa meillä on näköjään erittäin samanlainen maku kynä-asioissa niin kerron haaveilevani Aurora Optimasta, ehkä se kiinnostaa sinuakin mutta siitä saa tosiaan maksaa useamman satasen. On kierrekorkki, mäntätäyttö, musteikkuna, kultaterä, hienot värit ja korkki pysyy kuulemma hyvin kynän perässäkin. Huonoina puolina italian kynistä kuulee etteivät ole aina maailman liukkaimpia. Tosin joissain liukkaammissa kynissä liukkaus on saavutettu vain pinnoitteella joka kuitenkin kuluu joskus pois. Kohtuulliseen hintaan voisit katsastaa Monteverden mallit Invincia ja Regatta.

    • Prolo-poika
      • Prologue on paras

        Todellinen voittajan valinta!


    • ManOfLetters

      Hyviä klassisia valintoja ovat Cross, Sheaffer,Pelikan,Parker,Mont Blanc,Pilot,Waterman ja Lamy. Nämä ainakin. Jos olet kiinnostunut vintage kynistä, suositukseni on Conway Stewart sekä aivan yhtä laadukas CSn varjoon jäänyt Burnham.

    • Anonyymi

      Arvo kynät,arvo kellot jne .
      Kynällä ei tule onko talojen vaihto käynnit,perunsjauho.
      Kyniä kuljetaan luvatta toisen kotiin vaihto tussi.

      • Anonyymi

        Onko kaikki hyvin? Otitko aamulääkkeet?


    • Anonyymi

      Nivala mustekynä kulkee omilla jaloillaan,ja kirjoittaakin itsestään,suluissa sana ei muistutuksia lisäsana
      Vaalea

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe