170cm EI OLE pieni!

Terve moi..

Kenenkään ei tarvitse ottaa tästä hernettä nenään ja tää on ehkä muutenkin turha avaus. Mutta mua kummastuttaa kun tällä palstalla kirjoittelee tosi paljon yli 170cm pitkiä naisia. Siis miksi? Tää on kuitenkin pienikokoisten palsta ja mun mielestä vasta alle 160cm voi sanoa pieneksi.
Tottakai nää palstat ovat kaikkien käytössä, mutta itseäni harmittaa, että kun oikeasti pieni 150senttinen ihminen kysyy jotain, niin puolet vastaajista on niitä 170senttisiä..
Sori vaan, mut en itse saa semmoista 170senttistä pientä tekemälläkään oli se sitten miten hoikka tahansa. Mun mielestä yli 160cm pituiset kuuluis tohon naisten/miesten muoti osioon..
Mut tää on onneks vaan mun mielipide :)

23

553

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lautaliisa

      Hei.

      Itse olen 165 cm ja pyörin täällä lähinnä siksi, että olen pieni muuten kuin pituudeltani. Eli siis todella hoikka. Ja samasta syystä luulisin noiden muidenkin "pitkien" täällä keskustelevan.

      Itse käytän vaatekokoa xs ja sekin saattaa olla löysä ja roikkua päällä. Eli lasken itseni pieneksi. Olen ajatellut tuon pienikokoisten muodin ja pukeutumisen tarkoittavan juuri niitä pieniä vaatekokoja.

      Jos minun kokoiseni ihminen menee tuonne "normaalien" puolelle itkemään kun ei löydä vaatteita ja kysymään neuvoa niin ainut vastaus on lihottaa. Täällä sentään on samanalaisia.

      Ehkä sitten pitäisi olla oma puoli vielä meille laiheliineille :)

    • 4+19

      Aijaa.. Kyllä mun mielestä kaupoista löytyy vaikka miten paljon nimenomaan hoikille ja pitkille vaatteita, koska onhan ne mallitkin pitkiä ja hoikkia ja ne vaatteet on aika usein tehty just niille puettavaksi..
      Olen itse tosi hoikka ja löydän tosi harvoin istuvia farkkuja. Mut jos semmonen löytyy, niin kyllä siitä pitää yleensä lyhentää ainakin se 10cm pois.. Pitkillä ei ole tuota ongelmaa..

      • pitkäjalaiha

        Mutta pitkillä ja hoikilla on se ongelma, että housut on muuten sopivat, mutta liian lyhyet, isommassa koossa taas liian löysät. Helpompihan sitä on lyhentää kuin jostain kehittää lisää pituutta lahkeisiin.


      • Fides

        Usein vaate kiristetään mallinuken päälle esim. hakaneuloilla sopivaksi. Mene katsomaan lähempää ja saatat hämmästyä.


    • lautaliisa

      No kyllä varmaan perus hoikille löytyykin, mutta itsellä esim rinnan ympärys on niin pieni, että istuvien mekkojen löytäminen on mahdotonta. Ja takit ovat semmoisia, että roikkuvat päällä tai selkään jää pussi ja hihat ovat lyhyitä. Minulla on myös niin kapeat jalat, että housujen lahkeet tuppaavat olemaan löysiä. Ja istuvista saappaista on turha haaveillakaan kun pohkeet ovat niin kapeat. Mutta no joo, mä olenkin siis jo ihan alipainoin jos painoindeksia tuijotetaan enkä perus hoikka.

      Mustakin tuntuu, että ylipainoisille löytyy älyttömästi vaatteita, mutta yleensä nekin sanoo, että ei vaan löydy. Eli varmaan kaikilla normista poikkevilla taitaa olla vaatteiden löytämisen suhteen ongelmia.

    • <3

      Mun mielestäni pienikokoinen on se, joka käyttää pieniä vaatekokoja (xs, s) olipa pituutta 140 tai 180 cm. Ihan samalla lailla tuolla Isokokoisten muoti ja pukeutuminen -palstalla on ihmisiä, joiden pituus on esim. 150 cm ja vaatekoko XXL. Itsekin 40/42-kokoisena mutta lyhytjalkaisena bongaan välillä täältä vinkkejä esim. farkuista joiden lahkeita ei tarvitsisi lyhentää, ja isokokoisten palstalta etsin keskusteluja isoista rintaliiveistä. Tuskin se ketään haittaa. Kaikki me ollaan eri muotoisia eikä varmaan olisi paljon järkeä perustaa jokaiselle omaa palstaa tyyliin "keskikokoiset lyhytjalkaiset isorintaiset"...

    • emmmm

      Voi luoja, voihan sitä pieni olla vaikkei lyhyt olisi, kuten tässä on sanottukin. Itse olen n 170, mutta luustoltani niin pieni että esim istuvien bleisereiden löytäminen on mahdotonta.

      "Kyllä mun mielestä kaupoista löytyy vaikka miten paljon nimenomaan hoikille ja pitkille vaatteita, koska onhan ne mallitkin pitkiä ja hoikkia ja ne vaatteet on aika usein tehty just niille puettavaksi.."
      NO JUSTIKKA. Älähän sekoita huippumuotia ja highstreet-muotia varsinkin kun kyseessä on Suomen markkinat. Itse teen myös mallintöitä, ja joka ikistä mallivaatekappaletta joudutaan aina pienentämään tai nipistämään kuvissa ja näytöksissä.

    • Pitkähkö ja pienehkö

      Kuten täällä ovat useat sanoneetkin, kyllä pitkä voi olla oikeasti pienikin mikäli katsoo kauppojen vaatetarjontaa. Ihan oikeasti pidän itseäni normaalikokoisena niin pituuden (165 cm), painon, kuin leveydenkin suhteen, mutta niinpä vaan saa olla aina kaupoissa etsimässä sitä pienintä kokoa. Sekin sopii vain harvoin. Olen joutunut lähes jokaisessa istuvaksi tarkoitetussa vaatteessa tekemään itse pienennyksiä kun ei sopivaa ole valmiina saanut. Lyhentämään en ole koskaan joutunut, mutta se ei tosiaan ole mielestäni ainut pienuuden kriteeri. Trikoovaatteet on vähän sinne päin, useammat roikkuu päällä mutten kaikkia jaksa alkaa korjaamaan. Lihottaminen onnistuisi, mutta tuntuu järjettömältä alkaa mättämään lisää ruokaa naamaan vain siksi että vastaisi sisäänostajien käsitystä "normaalikoosta".

    • Linnea

      No voi miten kivaa, vielä netissäkin saa huomata olevansa anomalia kun on pitkä ja hoikka. Jos tonne isokokoisten puolelle käy kirjoittelemaan, sieltä häädetään pois kun ei ole läski... Ja tänne ei sitten sais tulla kun on pitkä. Käytän vaatekokoa 32/xs ja olen melkein 180 senttiä pitkä, minne mä oikein kuulun sitten?

      Ja mun kokoisille todellakaan ei ole vaatteita. Kapeat hartiat ja pitkät kädet etenkin on aivan toivoton yhdistelmä, saati istuvat naistenhousut joissa olisi tarpeeksi pitkät lahkeet mutta eivät lököttäisi joka paikasta. Vituttaa kun laihan oletetaan aina olevan lyhyt, ja taas pituuden lisääntyessä lisääntyy myös leveys.

      • ????????

        Anorektikko palstalle ? Itse olen 160 ja käytän 32/xs ja olen hoikka, bmi 19. Joten ihmettelen miten sinä voit käyttää saman kokoisia vaatteita, housuissa ei lahkeet riitä, eikä paidoissa hiat.


      • Ei indeksiin sopiva.
        ???????? kirjoitti:

        Anorektikko palstalle ? Itse olen 160 ja käytän 32/xs ja olen hoikka, bmi 19. Joten ihmettelen miten sinä voit käyttää saman kokoisia vaatteita, housuissa ei lahkeet riitä, eikä paidoissa hiat.

        Tämä oli taas minusta hieman asiaton heitto koska kaikki joiden painoindeksi sanoo alipainoinen eivät ole syömishäiriöisiä ja on erittäin loukkaavaa luokitella ihminen pelkästään kokonsa mukaan siihen "kastiin". Itse olen kokoa 153/38 enkä ole ikinä sairastanut minkäänlaista syömishäiriötä,jostain kumman syystä,mitä lääkäritkään eivät tiedä,en vaan yksinkertaisesti liho.


    • srtvyre5w

      juu mä nään pienenä naisena itseni, 155cm 48kg. mä oon pieni

    • farawaydistant

      samat mitat kuin edellisellä :) mutta sillä erolla että en pidä itseäni erityisen pienenä vaan normaalina, jopaa hieman pyöreänä. olen sairastanut anoreksian, nyt onneksi tervehtynyt :)
      mä en osaa sanoa ketkä tänne saa kirjoittaa mutta kyllähän sana pienikokoisetn muoti voi tarkoittaa ihan vain sitä pientä vaatekokoa ja niinhän se varmaan onkin, mutta toisaalta en ymmärrä miksi 170senttisen kannattaisi kommentoida itseni pituisen kysymykseen kun ollaan niin eri mittaisia.. vaikka olisikin kokoa xs. pitkä tarvitsee kuitenkin pidemmät lahkeet ja hihat vaikka olisikin kapeahko muuten.

    • vaatealalla

      170-senttiselle ei takuulla käy xs-vaatteet, ne on lyhyitä hihoista ja lahkeista, ja vyötärökin osuu väärään kohtaan. 170-senttisen tulee ostaa m-l kokoisia vaatteita ja kaventaa niitä tarvittaessa. Pienikokoinen tarkoittaa lyhyttä, jonka ongelmana on aikuiselle mitoitettujen vaatteiden liiallinen pituus.170-senttinen on pitkä, alle 160-senttinen pieni. Kaikkien kannattaisi opetella sen verran ompelemaan, että voi tehdä ostamiinsa vaatteisiin itselle sopivat korjaukset - joko kavennus tai lyhennys. Vaatekoot tehdään kaavamaisesti keskimääräisillä pituus-leveys-suhteilla, mutta jokainen oikea ihminen on mitoiltaan yksilöllinen

    • patonki

      Osaisitko ehkä neuvoa kuinka 170 cm pitkä ja hoikka ihminen saa L-kokoisesta paidasta istuvan myös pääntien ja hartioiden kohdalta (ja pienemmällä vaivalla kuin uuden tekeminen)? Ne kun yleensä tehdään koon kasvaessa myös isommaksi, ja tähän ei ainakaan enää omat ompelutaidot valitettavasti riitä vaikka helpommat kavennukset vyötäröltä vielä menee...
      Housujenkin kavennusta pitäisin melkoisena urakkana ihmiselle joka ei harrasta ompelua tai tee sitä työkseen, pitää irrottaa koko vyötärönauha ja avata kaikki yläsaumat että saa kavennukset tehtyä siististi - jos saa.

    • Linnea

      Niin, minä käytänkin kaupasta ostettuina vain t-paitoja ja hameita. Teen paljon vaatteita itse, jotta hihat ja lahkeet olisivat oikean mittaiset. Vaatteiden muokkaus oikeasti istuviksi ei ole mun juttuni, etenkin kun se pituuden mukaan otettu koko pitäisi olla jotain XXL, siinä kärsii jo vaate. Kirppareilta löydän 60-70-lukujen vaatteita, joissa mitat ovat hyvät.

      Mittani ovat 179/54, olen erittäin hentorakenteinen (sukuvika) ja painoni on pysynyt koko aikuisiän samana.

    • naappi

      Mä en kyllä myöskään saa 170 senttisestä pientä millään tavalla. Vaatealalla nimimerkillä oli erittäin osuva pointti: "170-senttisen tulee ostaa m-l kokoisia vaatteita ja kaventaa niitä tarvittaessa. Pienikokoinen tarkoittaa lyhyttä, jonka ongelmana on aikuiselle mitoitettujen vaatteiden liiallinen pituus.170-senttinen on pitkä, alle 160-senttinen pieni."

      170 senttinen voi olla laiha ja hoikka, mutta se ei tarkoita sitä että olisi pieni vaikka painoindeksi olisi 16.. Jos koko xs on muuten hyvä, mutta liian lyhyt/lyhyet hihat/lyhyet lahkeet niin vaate on liian pieni vaikka sen voissa paistaisi, ja pitää kiinnittää huomiota enemmän istuvuuteen kuin kokoon.

      Saahan täällä palstalla toki olla ken haluaa, mutta enimmäkseen luulisin että "pienikokoisten muoti ja pukeutuminen" tarkoittaa nimenomaan sitä että aikuisille mitoitetut vaatteet ja kengät ovat liian suuria.

      • aina väärän kokoinen

        Hyvä on, en ole sitten pieni, mutta ihan liian kapea M- ja L-koon vaatteisiin kuitenkin. Osassa S-kokojakin hartiat menee välillä jo vähän liian leveiksi. En silti edelleenkään ymmärrä miten suurempi vaate olisi jotenkin päälläni istuvampi jos hartiasaumat roikkuu vinossa kaukana olkapäistä, hihojen ja vartalokappaleen saumat heiluu pitkällä kainaloiden alla, tissien alla on paidassa pussi ja kaula-aukko on sopimattoman avonainen. Se että sattuu olemaan liian kapea L-kokoon vaikka pituus olisi ok ei siis välttämättä tarkoita sitä että tissit sijaitsee samassa kohtaa kun isompirintaisella ja hartiat ole yhtä leveät kuin normi-L-kokoisella henkilöllä. Ilmeisesti edelläkuvattu vaatteen istumattomuus olisi kuitenkin pienempi paha kun liian lyhyet hihat paidassa (joita siis nykyään käytän). Hartialinjan siirtäminen paidassa ei ole oikeasti mikään ihan pikkujuttu, kerran kokeilin ja eihän sitä sen jälkeen siistiksi saanut. Onneksi noita 3/4-hihoja on aika paljon myynnissä niin hihojen lyhyys ei niin paista silmään kun ne on jo tarkoituksella lyhyet.

        Jos pitkät ja standardeihin liian kapeat ei tänne palstalle sovi, niin minnehän sitten? Epämääräiset ongelmatapaukset? Ei tuolla isokokoisten alueellakaan meitä kovin lämpimästi otettaisi vastaan. Ja jos tällaisesta kapeasta, ei-lyhyestä ihmisestä on mielestänne korrektia käyttää nimitystä laiha, niin silloinhan isojakin voisi huoletta kutsua lihaviksi. Ei enää kuulostakaan niin kivalta nimitykseltä, vai?


    • kielikysymys

      Kyllä ihan selkeesti voit sanoa itseäsi isokokoiseksi, jos olet 170 cm, painosta riippumatta. Iso tai pieni nimetään pituuden mukaan, ja painohan vaihtelee jokaisella eri aikoina. Eikä lyhyt ole myöskään isokokoinen, vaikka painaisi 90 kiloo. Pieni - iso otsikot tarkoittaa siis pituuksia.

      Jos otsikoidaan painon mukaan niin sitten voi olla ylipainoiset ja alipainoiset otsikoituna. Niissä ryhmissähän tosiaan on paljon ongelmia vaatteiden istuvuudessa kun ei sovi yleisiin normituksiin.

      • ihmettelen..........

        MIksi sitten minua yleisesti nimitetään pienikokoiseksi vaika olen yli 170 cm ja hyvin hoikka? Tämän keskustelun perusteella olenkin siis isokokoinen???

        Pienikokoinen tarkoittaa mielestäni juuri hoikkaa ja LYHYT lyhyttä. Samoin isokokoinen tarkoittaa lihavaa ja pitkä tällaista yli 170 senttistä.

        Mielestäni täällä pitäisi olla oma palsta pitkille, lyhyille, laihoille ja lihaville.


    • aina liian jotain

      Pienikokoinen kyllä minun mielestäni tarkoittaa lyhyttä ja hoikkaa.
      Isokoiseksi sanoisin ihmistä joka on pitkä ja tukevampi.

      Kyllä 170 cm naisen voi luokitella jo pitkäksi ja vaikka elopaino olisi mitä niin ei se tee ihmisestä pientä vaan laihan.
      Eli henkilö joka on pitkä ja laiha ei ole pieni- eikä isokokoinen vaan LAIHA.
      Kyllä itse yrittäisin saada muutaman lisäkilon, vaatteet istuisivat paremmin ja kroppa näyttäisi sopusuhtaisemmalta. (been there and done that muutama kilo sitten)

      Joskus olen nähnyt koripalloilijamiehen joka oli yli kaksimetrinen ja äärettömän luiseva. Ei tosiaan tullut mieleen sanoa että onpa pieni vaikka laiha onkin.

      t. 160 cm ja 49,5 kg

    • my

      Täällä myös yksi "pitkän huiskea" 163cm, vaatteista silti minulle menee lasten 158cm tai jopa 152cm riippuen merkistä, siis jopa farkut. Esimerkiksi h&m lasten farkuista 170cm on auttamattomasti aivan liian iso jokapuolelta.

    • large10

      totta, moni pitkä on todella pienempi kuin 150 cm /80-90kg eli pieni koko on minustakin monesti siroutta.. Itse olen kyllä iso joka suuntaan. Lyhytkasvuisuus ei tarkoita pientä vaan kokolappu xs-xxs

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      140
      10192
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      53
      2944
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      204
      2769
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2097
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1858
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1679
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1577
    8. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1566
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1533
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1358
    Aihe