Kämppis Espanjaan!

katjamainen

Moikka!

Kyllästyneenä Suomeen (ja sen kylmyyteen/pimeyteen) oon harkinnu vakavasti, jos pakkais kamansa "pysyvästi" ja läksis esim. Epsanjan auringon alle, hankkis siältä töitä ja asunnon, sekä jäis sinne kesään asti!

Yksin en moiseen uskalla ryhtyä, mutta olisko täällä palstoilla ketään n. parikymppistä tyttöä (tai miksei poikaa) esim. jakamaan asuntoa ja elämää siällä?

Ite oon siis 19-vuatias Tamperelainen välivuatta pitävä tytsy, joka raaaakastaa matkustelua ja seikkailua! :)

23

995

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiinnostii

      Olen itsekkin kiinnostunut lähtemään muualle töihin täältä kolkosta suomesta. Olen 21-vuotias miespuolinen, milloin olet suunnitteilla lähtemään? kielipää ei kyllä itselläni ole hyvä mutta töitä löytää tekevä ihminen.

    • Laura-91

      Moikkamoi!
      Itsekin olen täältä kiinnostunut lähtemään, ja olenkin lähdössä viimeistään vuoden vaihteessa :) Suuntana voisi olla esim. juuri mainitsemasi espanja!
      Laitatko mulle vaikka säpöä, niin vois laittaa tietoja vähän tarkemmin :)
      säpö: [email protected]
      terv. Laura
      ps. Itselläni on koira, joka tulisi mukaan.

    • katjamainen

      Toi suomalaisten suosima Fuengirola (Malaga tms.) nyt lähinnä oli mielessä, kun siellä toi suomalaisena oleminen on no, ehkä vähän turhanki helppoa :D

      Joulun jälkeen oli ajatus lähtee :)

    • Laura-91

      Kiinnostii/ laitapa yhteystietoja tänne meille tai laita mulle säpöä (tossa ylempänä) nii vois jutskailla siitä lähdöstä :)

    • notgonnaweastit

      Hello :D
      olen 22 v. lääkkisen opiskelija, mutta haluasin pitää välivuoden, ja olisin tod. kiinnostunut . Olen tässä just hetken aikaa etsinnyki tämmöstä :d
      [email protected]

    • Ap

      Kaikki, jotka on kiinnostuneita, tulkaa esiin! :) Aloittajalla ja tokalla kirjoittajalla on siis jo suunnitelmana 10.1 läksiä Fugeen, mutta asunto on viälä auki. Sitä isompi (ja mahtaisampi) asunto, mitä enemmän populaa haluaa muuttaa! :) Viestitelkää [email protected], jos kiinnostaa!

      • AP

        ...tai oikeestaan kolmas kirjoittaja lähtee mukaan, jos tarkkoja ollaan! :D


    • maailmalle !

      moikka !
      jos on vielä mahollisuus lähteä tai joku muu innostuu niin saa laittaa sähköpostia: [email protected]. itelläni kans lukion jälkeinen välivuosi meneillää...ois tosi kiva tehä jotai kiinnostavaa, eikä kököttää kaupan kassalla koko vuotta :D laittakaa sähköpostii jos kiinnostaa:) oon valmis lähtemään aikalailla minne tahansa !

    • Cataluña

      ^Itse olen lähdössä reilu viikon päästä yhteen euroopan upeimmista kaupungeista, eli Barcelonaan! Kämppäkaveria/kulujen puolittajaa saattaisin jossakin vaiheessa kaipailla...

      • Sanna12345

        Moro,

        Pääsitkö matkaan? Itse olin juuri viikon Barcelonassa ja rakastuin paikkaan ja ihmisiin siellä ihan tyystin. Tuttuja siellä ennestään, ja mieli tekisi lähteä heinä-elokuuksi sinne töihin, jos niitä jostain kivenkolosta vaan löytäisi.
        Miten sulla? Oletko saanut töitä sielä, osaatko antaa vinkkiä mistä kannattaisi etsiä (firmoja ym.)? Jotain puhelinmyyntihommia tai vastaavaa pariksi kuukaudeksi, koska koulu alkaa syksyllä. Entä asuminen? Löytyikö kämppistä?
        Olen siis 25-vuotias nainen pohjanmaalta, mutta asun tällä hetkellä helsingissä.
        Kielitaitona ihtellä on suomi ja englanti, mutta aion opetella espanjaa ehdottomasti. Kiitos jos vielä näin puoen vuoden viivellä pystyt vastailemaan ja kertomaan kokemuksia siellä Barcelonassa asumisesta, kaikki info on tervetullutta :) voit laittaa myös spostia minulle os: [email protected]
        Kiitos!

        Yst. Terveisin,

        Sanna


    • amrika

      Moikka!

      Ite lähen tässä tammikuussa Fuengirolan suuntaan, laittakaa viestiä kaikki matkaseuraa vailla olevat ja ne joilla matkaseuraa olisikin! Olisi mahtavaa tutustua sinne päin meneviin :)

      [email protected]

    • suviiiiiii

      Minäkinnnnn!! Oon suuntaamassa Fuengirolaan huhtikuun alussa tosin vasta, mutta jos teitä muita on lähdössä/siellä jo, niin muhunkin saa olla yhteydessä. Tarkoitus olis viipyä n.5kk. Kavereita tarvii aina! :)

      [email protected]

    • Naane

      Hei samanlaiset suunnitelmat miullakin ollut :) Ihanaa löytää muitakin, jotka haluaa pois täältä. Saako teille laittaa myöhemmin viestiä, mikäli päädyn Espanjaan muutaman kuukauden päästä?

      • suviiiiiii

        Mulle ainakin saa laittaa. Tosin suunnistan itse sinne huhtikuun alussa. :)


    • bbbbbbbbbbbbbbu99

      Miksi kukaan haluaa Fuengirolaan?

      Talvisin siellä on aivan älyttömästi Suomi mummoa ja pappaa vaappumassa sinne tänne. Talvet kylmiä ja sateisia.

      Suomi tavaroissa hinnat on n. 30% enemmän kuin suomessa.

      Ja onko aivan pakko mennä puhelinmyyjäksi? Ne firmat kusettaa teitä! Mutta eihän kukaan usko... kantapään kautta pitää opetella...

      Opetelkaa espanjaa ja menkää paikallisiin firmoihin töitä kyseleen ja johonkin muualle kuin Fuengirolan rähjä turistikylään.

      Töitä Fuengirolassa on monessakin puhelinmyyntipaikassa, eri asia on saatko palkkaa, moni on jäänyt ilman tai ainakin iso osa on napattu pois jostain ihme syystä. Armotonta soittamista, pienet tulot. Ei palkkaturvaa, ei oikeusturvaa, työsopimuksessa kaikki oikeudet työnantajalla, joudut kirjoittamaan irtisanomislapun ennen työn alkamista jossa irtisanoudut vapaaehtoisesti eli saat potkut jos pomo niin haluaa, ei tykkää naamasta tai jotain. Erittäin stressaavaa työtä, 4 viikkoa odottaa että saakohan palkan vai tuliko tehdyksi ilmaista työtä.

      - Älkää tehkö pitkää vuokra sopimusta.
      - Varatkaa paluulentoa varten rahaa.
      - Älkää suotta kantako koko omaisuutta Fuengirolaan.

      Jos menee kk tai pariksi niin senhän voi ottaa lomailun kannalta ja mieluiten menee kesällä/syksyllä kun on kuumaa ja kuivaa.

    • Meri

      Heii!!

      Täällä 22-vuotias Amk-opiskelija Salosta joka suuntaamassa heinäkuuksi ja elokuuksi töihin Fuengirolaan! Nyt olisi kimppakämpän, potentiaalisten kämppisten ja uusien kavereiden etsintää!:) Ketään tästä porukasta silloin vielä siellä päin? Ottakaas yhteyttä: [email protected]

      Olisi hiukan hauskaa löytää sinne jotain tuttavuuksia etukäteen!

    • Täällä 17-vuotias poika lähdössä Fuengirolaan töihin. Eli tarkotuksena olisi lähteä katsomaan minkälaista työtä on tarjolla Fugessa. työpaikkakin on jo valmiina. TÄSSÄ sähköposti osoite johon voi laittaa viestiä. [email protected]
      Tarvitsisin kämppiksen :)
      Olis sika siistii tutustuu muihin siellä oleviin ja viettää vaikka FIESTAA! :)

      ps. täällä mukaansatempaava nuorukainen ;)

    • Lillye

      täällä 21-vuotias tyttö, olen muuttamassa opiskelemaan barcelonaan syksyllä. Jos joku innostuu sinnepäin toisin kuin suomalaisten keskelle fuengirolaan niin kämppistä tai kavereita ylipäätään olisi mukava saada matkaan. osotteeseen [email protected] voi laittaa mailia. B))

    • maassa maan tavalla

      Fuengirolassa espanjalaisten kavereiden ja perheen keskella asuneena voin vaan sanoa etta paljostapa jaa paitsi ne suomalaiset jotka lahtee muka Espanjaan mutta jumittuukin Fuengirolan suomalaisyhteison jaseneksi ruisleipaa ja kauraryyneja seka fazerin sinista vetamaan, Semmoisia ne nimittain ovat, 99,9% suomalaisista Fuengirolassa. Punanahkaisia vain suomalaiskaraokebaareissa viihtyvia blondeja, jotka luulee etta kaikki espanjalaiset miehet ovat heihin palavasti rakastuneita. Tosiasiassa suomalaiset ovat siella yleinen vitsi ja helpoin mahdollinen pano, mutta eivathan he itse sita tajua. Kun ei sita kieltakaan ole jaksanut tai kiinnostanut opiskella.Vaikka olisi siella monta vuotta asunut. Etta onnea vaan kaikille lahtijoille, toivottavasti edes joku hoksaa ettei taa teksti oo vaan vittuilua vaan ihan liiankin ystavallinen vihjaus.

    • Sannaj

      Moikka olen 19-vuotias tyttö, etsin iitselleni kämppistä las palmasiin, espanjaan. Lähtö olis syyskuun alussa :p eli lähden sinne etsimään töitä ja ehdottomasti pitämään hauskaaaa. Tässä sähköposti [email protected]
      (ei väliä onko tuleva kämppis tyttö vai poika)

    • salsu_

      Löysin täs keskustelun tässä mietiskellessäni että mihin mä voisin lähtee! Kauheesti tekis mieli lähteä suomesta hetkeks tai vaikka vähän pidemmäkskin hetkeks. Kuulostaa kivalta että ootte tätäkautta ettimässä kämppiksiä ja seuraa, sillä ei meinaa munkaan lähdöstä mitään tulla kun joutuis yksin meneen! :)

      Niin ja olen siis ite pian 20v, Tamperelainen lähihoitaja. Pistäkää viestiä jos teillä on jotain ideoita mulle tai matkaseuraa! Espanjakin kuulostaa hirmu kivalta :) sallamaarip[at]gmail.com

      • mouru1

        salsu_:

        Itse olen suunnitellut tovin muuttoa englantiin,kovasti pelottaa lähteä sinne yksin,mutta,jos joku olisi jakamassa asunnon ja suomi-ikävät uskaltaisinkin lähteä. Itse ajattelin lähte vuoden alussa käymään viikoksi jolloin olisi tarkoitus etsiä asuntoa ja ehkä niitä töitä walk in- perjaatteella, pysyvässti haluaisin lähteä viimeistään maaliskuussa.


    • Londoni

      Mouru1: Ihan vinkkina vaan etta walk-in periaatteella (CV kateen ja menoksi) voi loytaa toita, mutta ne tyot sitten alkaisi melkein heti (esmes baarit, pubit ja kaupat). Jos sulla ei ole UK osoitetta ja NI numeroa (vahan niinkuin sotu joka pitaa hakea paikanpaalla verotusta varten) niin laillisiin toihin sinua ei niin vaan oteta joten se viikko taalla ei valttamatta tuota tulosta.

      Milta alalta sinulla on kokemusta/koulutusta? Kannattaisi nimittain rekisteroitya agenteille (onnistuu netissa - agentit mainostavat mm. Reed.co.uk ja totaljobs.co.uk kautta) ja sitten sopia tapaamisia heidan kanssaan sille viikolle kun tulet taalla kaymaan. Ehtona todellakin onnistumiselle agenttien kanssa on hyva CV (vinkkeja UK CVn tekemiseen on pilvin pimein netissa).

      Asunnoista sen verran etta ela ikina anna rahaa ilman nakematta asuntoa ja varmistamalla etta se todellakin on olemassa (sekaan ei tietty takaa etta homma ei ole huijaus) ja jos joku kysyy rahaa Western Unionin kautta (esim. etta sinun pitaisi nayttaa todistus siita etta sinulla on rahat siirtamalla ne vaikka aitillesi ja lahettamalla kopion kuitista vuokranantajalle) niin se on todellakin huijausta ja mita luultavammin menetat rahasi. Ennemminki suosittelen parin viikon hostellissa yopymista ja kampan etsimista paikanpaalta. Taalla on paljon vuokrahuoneita joten sellaisia loytyy helposti (ilman etta toinen suomalainen lahtee mukaan).

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Poliisitehtävä alkuviikosta Maisan kotona

      Iltasanomat: Helsingin poliisilaitos vahvistaa, että Vantaalla on ollut poliisitehtävä kyseisenä ajankohtana. Poliisin
      Kotimaiset julkkisjuorut
      88
      2079
    2. Tämä on sinulle vaikka kaikki lukee

      Vaikka kuinka olet viisas ja kaikin puolin velho, niin et tiedä tilanteestani. Senkin takia menetät mielenkiinnon. Eikä
      Tunteet
      11
      1692
    3. T-mies tässä

      Kerro nainen huolesi niin pohditaan yhdessä. 😎
      Ikävä
      102
      1162
    4. Lulu selvityttää Elokapinan lakkautusta

      Persukannattajien mielistely otti Lulu Ranteella aika tavalla runtua, kun hän aikoo selvityttää mahdollisuuksia Elokapin
      Maailman menoa
      350
      1136
    5. Ensitreffit Matti joutuu "ulkoruokintaan" - Väärinymmärrysten suossa Taina-vaimon kanssa: "Oli..."

      No nyt on kyllä väärinymmärrystä kerrakseen… Mitä luulet, pysyykö Taina ja Matti yhdessä vai onko tulevaisuudessa ero ed
      Ensitreffit alttarilla
      3
      1123
    6. Harmi, kun sillä nousi

      kaikki huomio päähän. Vaikutti aluksi niin mukavalta ja vaatimattomalta 😔
      Ikävä
      53
      851
    7. Täytyy sanoa

      Että olit kyllä mielenkiintoisin ja omaperäisin nainen mitä olen koskaan tavannut. Aivan kuin joku olisi tiputtanut sinu
      Ikävä
      21
      839
    8. Miten saisin

      Hurmattua sinut uudelleen,? Pissin omiin muroihini ensinmäisellä kerralla koska olin tyhmä ja liiaksi kiinni menneess
      Ikävä
      31
      787
    9. Persu Meri Valkama kadehtii Sanna Marinin menestystä

      Taas yksi persu tuli nolaamaan itsensä kadehtiessaan menestynyttä Suomen kansan supertähteä Sanna Marinia. https://demo
      Maailman menoa
      237
      737
    10. Raamatun tärkein lause

      Ja Mooses tuli alas vuorilta missä jumala oli, Mooseksen mukaan, ilmoittanut hänelle, että hän ja koko juutalainen väki,
      Hindulaisuus
      367
      719
    Aihe