pomon vaatima sairasloma

mamikolmelle

Toimin opettajan sijaisena koulussa. Nyt sairastuin flunssaan. En tietenkään viitsinyt heti s´hakea sairaslomaa, kun juuri oli kirjoittanut työsopimuksen ja minunhan piti olla sairaan opettajan tuuraaja.

Nyt rehtori soitti, että minä en varmaan ole työkunnossa: Olin sanonut että olen kipeä ja rehtori kuuli, että ääneni oli tosi huonona. Hän ehdotti jäämään seuraavana päivänä kotiin. Pelästyin heti, että minusta oli tullut jotakin negatiivista palautetta ja siksi pomo vaati jäämään pois. Rehtori sanoi, että mistään semmoisesta ei ole kysymys. Hänen velvollisuutena esimiehenä on ehdottaa sairaslomaa, jos hän huomaa työntekijän olevan kipeä. Se on kuulemma hänen vastuullaan, jos työntekijä menee huonompaan kuntoon töissäollessaan. Kyllä mä tiedän, että se menee näin, jos minulla olisi lääkärin kirjoittama sairasloma. Mutta näin päin, että esimies soittaa kotiin ja pyytää työntekijää olla tulematta töihin tuntuu jo erikoisemmalta.

Onko teillä tietoa tämänkaltaisesta esimiehen velvollisuudesta? Onko teillä vastaavia kokemuksia?

5

565

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pätevä esimies

      On esimiehen velvollisuus patistaa työntekijä sairauslomalle, jos työntekijä on selkeästi sairas.

      Jo senkin takia, ettei tartuttaisi muita.

      Sinulla on selvästi pätevä esimies.

    • Luin ihan ihmeissäni, että jollakin voi olla noin vastuuntuntoinen esimies. Ole tyytyväinen ja parane rauhassa. Kaikilla ei ole noin hyvin.
      Yksi pahimmista on, kun jo nyt entinen esinaiseni soittaessani olevani sairas, puuskahti : Voi v....u, sulla olis iltavuoro.
      Että siinäpä parantelet sitten hyvällä mielellä itseäsi.
      Ei ole työkavereistkaan aina tukea. Menin valmiiksi sairaana töihin, koska olin vastuussa eräästä työstä. Iltapäivällä kysäisin työkavereilta, että mitä sanoisitte, jos lähtisin kotiin _> syvä hiljaisuus. Ja silti hurskaina kysytään, että miksi tulit, jos olet sairas. Tiedän, ei olisi pitänyt välittää, lähteä vaan ja jättää muut selviämään.

    • Olen pari kertaa ollut työssä mistä suunnilleen häädettiin takaisin kotia jos tulit kipeänä töihin :D

      Nykyisessä työpaikassa on vähän samantapaista kuin irmeli.j:llä, jos olet kipeänä, se on voi voi ja kurja sairastaa kun tietää että aiheutti hankaluuksia. Ja jälkeenpäin kysellään että noh, mikäs vaivasi. Mutta pahempaakin voisi olla, eli työstäni pidän ja jos olen kipeä niin ei sille minkään mahda. Olen ollut myös sairaana töissä kun olen tietänyt että sijaista olisi ollut vaikeaa saada.

      Mutta joka paikassa tavallaan, onneksi olen pääasiassa terveenä pysynyt, ja silloin kun sairastan, sairastan oikein olan takaa. Ja kela korvaa työnantajalle, sillä voi lohduttautua.

    • Räkä poskella

      Kyllä keskustelun aloittajalla on todella pätevä ja vastuuntuntoinen esimies, joka on selvästi kiinnostunut työntekijöiden terveydestä.

      Mun esimieheni suhtautui tähän viimeisimpään flunssaan aika nihkeän oloisesti. Aikaisemmin on todennut, että ei pidä tulla tartuttamaan, mutta nyt... Olen jo ollut sairaana tässä kuussa, ja mietin, epäilläänkö mun omien ilmoitusten saikkuja. Ja kaiken lisäksi: juuri tällainen flunssa on ollut työkaverillani, joka on pärskinyt töissä päivästä toiseen. Olen huomauttanut siitä hänelle. Ihmettelin, että esimies ei puuttunut tähän. Ja nyt sitten olen itse jälleen kerran sairaana...*****!!!

      Ja arvaan, että työyhteisökin on nihkeänä, tai osa heistä. Miettii "onkohan sillä oikeesti mitään" Tosi kiva... Ei pitäisi välittää heistä, koska itse tiedän, että en lintsaa. Kuitenkin on syyllinen olo, vaikka meidän työssä parin-kolmen päivän poissaolot eivät kuormita muita paljoa.

      Meillä saa olla poissa 3 päivää omalla ilmoituksella. Soitin kuitenkin työterveyshuoltoon, ja terkkari lupasi puhelun perusteella kirjoittaa 2 päivää ja oli sitä mieltä, ettei pidä töihin mennä. Käski vielä olla kotona yhden kuumeettoman päivän. Ei oo enää niin syyllinen olo.

    • asdaf-fafa

      Tuttava töissä päivittäistavaraliikkeessä, jossa oli mm. paistopiste ja tuoretiski. Sairastui oksennustautiin, soitti esimiehelleen olevansa sairaana.

      "Kai sä silti töihin tulet?!"

      Mikä hygieniapassi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      740
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      288
      704
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      37
      656
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe