Pitkää päivää ilman ylityökorvausta

Nakki

Osaiskohan kukaan sanoa miten tollasessa tilanteessa lähtis asioita selvittelemään. Lähinnä mietityttää onko missään tilanteessa muka laillista, että yli 8h päivät tulee vaan samalla tuntipalkalla alusta loppuun? Miten työaikalaki? Hieman meinaan alkaa tilanne vituttamaan. Kertyy viikkoja kohden melko jäätäviä tuntimääriä, eikä touhussa tunnu olevan enää mitään järkeä. Varsinaisiin ylitöihin ei tuolla ketään kysellä vaan tyypit jää tekemään hommia, että hommat tulee kulloisellakin työmaalla tehtyä. Jos liittyis johonkin liittoon, niin saisko sieltä vinkkejä tai apua heti vai pitäiskö olla pidempään jäsenenä ensin?

4

250

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tmgmf

      Normaali käytäntö monessa firmassa.. Ei toki silti sallittua, mutta sitä tapahtuu hyvin paljon. Tehdäänhän sitä monessa firmassa ylitöitä niin ettei tule edes sitä peruspalkkaa...

      Liitosta saa kyllä apua ja takautuvasti myös ylityörahat, mutta sen jälkeen on monesti työpaikka katkolla. Kannattaa katsoa uutta työtä ja sitten kun löytyy niin hakea korvaukset vanhasta paikasta ja vaihtaa samalla uuteen.

    • 31

      Laillista se ei ole ja asenteet ovat siihen suuntaan että yhä harvempi tilanteeseen tyytyy.

      Onko teillä työaikakirjanpito? Ellei sitä ole, niin työnantaja syyllistyy työaikasuojelurikokseen. Siitä tuomitaan sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi. Muotovaatimuksena on mm. että ylityöt pitää näkyä suoraan eriteltynä. Työaikakirjanpidon ja palkkakirjanpidon pitää käydä yksiin.

      Mikäli yrityksessä ei ole luottamusmiestä, niin työsuojeluvaltuutetulla on enemmän tehtävää työsuhdeasioissa. Hänen tulisi nostaa työaikasuojeluasia esille. Esimerkiksi meillä sekä luottamusmies, että työsuojeluvaltuutettu saavat kuukausittain henkilöittäin yhteenvedon liukumasaldoista ja työaikapankista. Mutta ennen kaikkea esimiehet hoitavat hommansa ja seuraavat saldoja.

      Kannattaa kuitenkin kuulua liittoon. Sieltä saat apua ja neuvoja heti.

    • -----------

      Juuri tällaisesta paskapuljusta lähdin kävelemään, tosin aikaa on jo yli 2 vuotta.
      Käytäntö siis tosissaan oli että vaikka teit millaisia päiviä, mitään prosentuaalisia korvauksia ylitöistä ei tullut sen enempää rahana kuin lomana, 1/1 kaikki vaan.

      Käsittääkseni ainakin kyseisessä firmassa palkanlaskija toimi pomonsa eli omistajan ohjeilla, en kylläkään ymmärrä miten kenenkään ammattietiikka sietää moista riistämistä ja yksinkertaistamista. Palkanlaskija taisi suhteellisen pienessä firmassa toimia talousjohtajan nimikkeellä, tiedä sitten saiko tulospalkkioita tms kun laskentatapa eittämättä tuotti firmalle silkkaa rahaa.

      Palkka ja paikka ylipäänsä oli niin syvältä, että luojan kiitos lähdin kävelemään.
      Sääli vaan ettei moinen roska ole ajautunut konkurssiin, ilmeisesti lähinnä päinvastoin. Pääasia kuitenkin on, etten enää itse ole moisen riiston kohteena.
      Nuoren iän tyhmyyttä oli olla kuulumatta liittoon, tiedä sitten olisiko tuohon paskapuljuun edes päässyt töihin jos olisi kuulunut. Sehän olisi rajoittanut moista riistoa varsin paljon.

      Sitäkin on tullut pohdittua, saisiko tuota työaikakirjanpitoa ja myönnetyistä lomista tehtyä kirjanpitoa vuosienkin kuluttua käyttöön, jotta voisi saataviaan vaatia, niitä nimittäin tasan varmasti jäi. Tosin nyt ei ole edes tonnille valtavaa tarvetta, saati satasille että jaksaisi haastetta valmistella. Onneksi.

      • vanhentuneet on

        Palkkasaatavasi ovat vanhentuneeet, jos työsuhteen päättymisestä on jo yli 2 vuotta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1887
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1296
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1234
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1232
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1196
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1160
    Aihe