Omatekoinen meikkivoide rypsiöljystä ja kaakaojauheesta

tuula-neiti

Valmistan itse meikkivoiteeni rypsiöljystä ja tummasta kaakaojauheesta. Lopputulos on ihan toimiva värivoiteen tapainen, ei peitä mitään näppyjä mutta antaa upean rusketusta muistuttavan värin kasvoille. Ja mikä parasta, ei mitään lisäaineita eikä taatusti ole eläimillä testattua. Kaakaojauhetta pitää laittaa ihan reilusti rypsiöljyyn ja sekoittaa huolellisesti. Levittyy kasvoille tosi hyvin ja sopii erityisesti kuivalle iholle. Tässä on sekin etu ettei paakkunnu ihon juonteisiin eikä värjää tummia vaatteita vaikka levittäisi myös kaula-aukon läheisyyteen iholle. Kestävyys on ihan samaa luokkaa kuin kaupan meikkivoiteilla kunhan antaa kuivahtaa ja asettua iholle n. tunnin ajan eikä sinä aikana koskettele ihon pintaa. On muuten vielä tosi riittoisaa, hyvin ohut kerros riittää antamaan kauniin värin.

10

2527

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • D.I.Y.

      En olis uskonut mutta kokeiltuani - tämähän toimii! Kiitti vinkistä :) Mulla on tosi kuiva iho ja aina meikkivoiteet paakkuuntuu naamalle mutta ei tämä itsetehty versio. Ja hei, nehän sanoo että tumma suklaa on terveellistä suun kautta nautittuna niin miksei sitten kaakao olisi hyväksi myös iholle.

    • D.I.Y.

      tuula-neiti huijaa minä kokeilin ja siitä ei tullu kun pelkää mommoä ja raasvaa pitää just saaha pois naamasta

    • raakakaakao

      D.I.Y laitoit varmaan O´boyn kaakaojauhetta. Hehehe.

    • tuula-neiti

      Niksi on siinä että sitä tummaa kaakaojauhetta pitää sekoittaa ihan reilusti rypsiöljyyn ja kasvoille laitetaan ERITTÄIN ohut kerros hyvin levittäen. Tunnin parin kuluttua se ohut öljykerros on imeytynyt ihoon niin että iho ei ole yhtään sen rasvaisempi kuin jos olisi laittanut kaupallista meikkivoidetta.

    • ihmettelen....

      Jos harrastaa tuollaista luomuilua niin eikö sitten ole sama olla ilman meikkivoidetta, luomuna?

      • tuula-neiti

        Joskus voi olla kiva laittaa naamaan vähän väriä ihan vaihteen vuoksi, tai jos sattuu sellainen päivä että naama on kalpea kuin haamu.


      • No joo
        tuula-neiti kirjoitti:

        Joskus voi olla kiva laittaa naamaan vähän väriä ihan vaihteen vuoksi, tai jos sattuu sellainen päivä että naama on kalpea kuin haamu.

        Ihan kaikilla ei ole aikaa tunnin parin kuivattelemiseen ennen töihin lähtöä.


    • voisin kokeilla

      Onks sulla jotku mittasuhteet ton seoksen tekemises, et esim. 1 dl rypsiöljyy ja 2 tl kaakaojauhetta? ja sopiiks sekaiholle? :)

    • sonkku3

      mulla ei ainakaan oo aikaa aina odotta et se kuivaa.

    • Keski-ikäinen_kokeil

      Kokeilin. Minkähän ikäisiä mahdatte olla? Ainakin vanhemmalla naisella lopputulos ei ole kovin hyvä. Tosin eka virhe oli varmaan käyttää tummaa leivontakaakaota. Se ei taida olla riittävän hienojakoista. Eli iholle jää epäsiistin näköisiä pilkkuja. Mutta minulla tuo myös korosti ihohuokosia ja värittyi epätasaisesti. Poskiin ei tarttunut juuri lainkaan, alaleuka värjääntyi voimakkaasti. Eli tuote on varmasti hyvä nuorelle, tasaiselle ja vaalealle iholle ja huono ryppyiselle, epätasaiselle ja epätasaisesti pigmentoituneelle vanhemmalle iholle.

      Hakukoneella löytyy muuten muutakin kotitekoista kosmetiikkaa, kuten huulipunia ja poskipunaa. Tuntuisi järkevältä vaihtoehdolta ihmiselle, jolla on vaikkapa allergioita. Tuotesisällön tietää suuremmalla varmuudella kuin kaupan tuotteissa. Jokin aika sitten oli myös juttua, että naiset valmistavat huulipunia lasten väriliiduista (ne ovat edullisia, niissä on paljon värejä ja niiden ainesosat ovat myrkyttömiä). Itse olen kokeillut myös lasten halloweenvärejä kevyeen meikkaukseen. Värisetin punainen on minulle juuri sopiva huulipunaksi (tosin matta), ja valkoista laitan hyvin kevyesti valokynän korvikkeena nenän päälle, kulmien väliin ja leuan kärkeen.

      Luomuihonhoidossa (tai pienen pudjetin luovassa ihonhoidossa) kannattaa muistaa myös kasvovoimistelu ja kasvohieronta (oppaita löytyy aiheesta). Parantaa verenkiertoa iholla ja antaa ryhtiä ilmeeseen. Tekee parhaimmillaan samaa, kuin kasvojenkohotusleikkaus.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe