Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kysymys kaloreista

257257

Jos saan syödä päivässä 1500 kalorin edestä ruokaa, onko mitään väliä tuleeko se hampurilaisista ja karkeista vai esim. hedelmistä? Siis nyt en kysy ravintoaineista vaan pelkästään sitä, lihottaako 1500 kaloria karkkeja tai hampurilaisia vai eikö? Perusteluja

33

4197

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Viivi.

      Ideahan on siinä että sun pitää saada jokaisena päivänä tietyt vitamiinit ja hivenaineet jotta kroppasi toimisi normaalisti etkä saisi erilaisia sairauksia kuten sydänvika, syöpä, diabetes jne.

      Jos siis syöt pelkkiä hampurilaisia ja karkkeja, et niistä saa elimistösi vaatimia aineita.

    • ::::::::::::::::::::

      Ja vielä kerran... Minä en kysynyt mitään tuosta, tiedän sen jo ihan tasan tarkkaan ja saan kyllä kaikki tarvittavat aineet ihan omista jutuistaan, eikä niistä tule lisää kaloreita! Vastatkaa hyvät ihmiset kysymykseeni, eli onko 1500 kaloria karkeista sama asia kuin 1500 kaloria maitorahkasta, vai onko niiden lihottavuudessa jotain eroa??????????????????

      • 26

        Ei sillä ole niin suurta merkitystä kunhan edes välillä syö muutakin. Se on turhaa pölötystä että pitää olla sitä ja tätä kun laihduttaa. Olen laihduttanut vaikka kuinka monta kertaa kilon jos toisenkin ihan kuittaamalla ateriat kavilla ja pullalla, eikä se on hetkauttanut terveyttäni puoleen eikä toiseen, paremminkin on ollut vain eduksi, kun ylipainoa ei ole päässyt kertymään epäonnistuineiden laihdutusyritysten vuoksi. Aamiaisellakin on aina jotain makea ihan riippumatta siitä laihdutanko tai en.

        Sitä ei yleisesti ymmärretä, että varsinkin naisilla on hormoneista johtuva makeanhimo ja sen merkitystä ei pitäisi sivuttaa. Perus laihdutusohjeita laativat sellaiset, joilla ei ole makeageeniä perimässä. Jos pitää laihduttaa pelkällä karkkilinjalla, niin tumma suklaa on siihen parasta, ja jos se ei maistu, niin vaaleampaa sitten.


      • itse selvää ottava..

        Mene ottamaan itse selvää :) miksi kysyt toisilta ja vielä tohon "äänen sävyyn" :D. karkeissa ja kaikessa roskassa on kaikkea roskaa eli sokeria, lisäaineita, hiilareita, tärkkelystä, mitkä siirtyy kehoon kuonaaineeksi, eli ne liottaa enemmän kun kun vaikka maitorahkaa, mikä on huomattavasti terveellisempää.. musta jokainen saa syödä mitä itse haluaa. ja liikkuu enemmän kuin syö. normaalisti. eli on eroa ja paljon. miks ihmiset on niin tyhmiä.. anteeksi. jos itse haluan jotain tietää, menen hakemaan tietoa vaikka kirjastosta, ihmisiltä voi kysyä, mutta siihen voi vastata kukin tavallaan ja omalla tiedollaan, mikä ei välttämättä pidä paikkaansa, ja mihin sitten uskoo :). mutta minä näen asian näin.. olen perehtynyt asiaan itse. joku voi olla erimieltä.. mutta hyvää jatkoa ja hyvää terveellistä uuttavuotta :)


    • xcvbxcfb

      Toki on eroa. Toisesta tulee hiilareita ja toisesta proteiinia, otappa selvää miten ne käyttäytyvät kehossasi. Etkä voi millään ihmeaineilla korvata tarvitsemiasi aineita, joten helposti kehittyy anemia kuten monilla lihavilla on koska syövät huonoa ruokaa josta ei saa tarvitsemia aineita.

    • huoh.

      Karkeista et saa hivenaineita, vitamiineja, proteiinia tai kuituja, ja sen takia karkkidieetti aiheuttaa elimistössäsi erilaisia epämiellyttäviä asioita kuten hiustenlähtöä, ihottumaa, ummetusta, lihasten surkastumista ja rytmihäiriöitä. Karkeissa on paljon nopeita hiilihydraatteja, jotka nostavat verensokeria ja insuliinin tuotantoa. Siitä sinulle tulee armoton nälkä, ahmimiskohtauksia, syömishäiriö ja myöhemmin insuliiniresistenssi ja diabetes. Lisäksi hampaasi mätänevät. Eli ei todellakaan ole sama syötkö karkkia vai maitorahkaa.

      • Anonyymi

        Viisas kommentti,olen huomannut itsekkin samoja asioita

        Siitä sinulle tulee armoton nälkä, ahmimiskohtauksia, syömishäiriö ja myöhemmin insuliiniresistenssi ja diabetes.


    • kiinnostunut

      Kaikki edellä mainitut ovat totta, mutta vastaus kysymykseesi on, että kalorien määrä ratkaisee. Laihdut, jos pidät kalorinsaannin alle 1300 päivässä. Kokemukseni mukaan 1500 on laihduttamiseen liian paljon jos liikunta on vähäistä. 2000 kalorin annos naiselle on aivan liikaa, mitä viralisesti suositellaan (ellei ole himoliikkuja).
      Vaikket kysynytkään, vastaan silti (jos tällaista laihdutusta satut suunnittelemaan).
      Jos laihduttaa hampurilaisilla ja sokerilla, niissä on niin paljon kaloreita, ettei päivittäinen "ruoka-annos" ole riittävä, esim.: 1 normaali hampurilainen (400) 1 limu 0,5l (250) kolmioleipä (400) karkkipussi (350) = n. 1400 kaloria. Nälkä tulee taatusti ja riski kiusauksiin on korkea. Verensokeri heittelee, mikä ei ole terveellekään hyvä asia, sillä on monia sivuvaikutuksia. Vartalosta tulee huonojen rasvojen ja puhdistetun sokerin rakentamana höttöinen (selluliittia ja pehmeitä makkaroita) ja lihasvoima on onnetonta, koska lihaksille ei tule juuri lainkaan proteiinia rakennusaineeksi. Ei jaksa kunnolla ruokakassia kantaa. Ja naama ja hiukset ovat myös kertomassa omaa tarinaansa siitä, mistä ruokavalio koostuu (vaikka toisin väitetäänkin, etteivät ne juurikaan vaikuta).

      Joten, sellaista laihdutusta ei voi suositella, mutta painon pudotus kyllä onnistuu, kylläkin oman kehon kustannuksella.

      • Aikaa on loputtomast

        -100kcal riittää laihtumiseen ,mutta se on silloin hidasta. Liian nopeasti ei edes kannata laihduttaa, koska lihominen johtuu vääristä ruokailutottumuksista ja uusia tapoja ei opita vähänkalorisilla dieteillä. On parasta kun opettelee syömään siten kun pitää syödä lopun ikäänsä, silloin myös pysyy hoikkana.

        Mitä väliä sillä on että meneekö laihtumiseen kaksi vuotta vai kuusi kuukautta?!?!


    • järki käteen

      Laihtuessa kalorit ratkaisee. Eli siinä mielessä ei ole väliä mitä syöt, mutta tuahnnen muun asian vuoksi sillä on merkitystä.

    • ex-laihduttaja

      Minä laihdutin aikoinaan 10kk aikana 38kg kaloreita laskemalla.Söin paljon valmisruokia,mutta vain sellaisia josta pystyi laskemaan kalorit tarkalleen ettei raja ylittynyt.Joskus saatoin syödä yhden pakaste pizzan,enkä lainkaan muuta päivän aikana.Ja kyllä,laihduin,mutta vitamiinin ja etenkin PROTEIININ puutos oli niin paha et hiukset kuoli ja rupes tippumaan päästä,en kaljuuntunut mut oli niin ohuet et ihan kuin olis haituvaa vaan ollut.Plus se heikotus mitä oli.Eli pystyy laihtumaan,mut vajavainen ravitsemus on vaarallinen tila pitkään jatkuessaan,ja kuten aiemminkin jo laitettu täällä niin altistaa vakaville sairauksille.

      • ex-laihduttaja

        Niin,ja unohdin mainita että mulla kitudieetti laukaisi bulimian,josta en ole päässyt vieläkään eroon.Nyt vuosien taisteluiden jälkeen toivon,että "normaali" laihduttamine olisi riittänyt.Kaloreiden laskemisesta tuli virheellinen hallinan tunne,ja homma muuttui pakkomielteiseksi.Lihosin myös entisiin mittoihin,kun yritin "parantua".

        kaloreiden laskemisesta on hyötyä,kunhan syö järkeviä määriä.ei mtn 600kcal/vrk.Mutta vaarana on että homma karkaa käsistä,mulla niin tuntui käyvän kun laihdutin suht pitkään samalla metodilla.


    • kjhkjhkj

      Laihtumisen kannalta ei ole väliä syötkä 1500 kcal edestä karkkia vai oikeaa ruokaa. Näin siis teoriassa. Käytännössähän ei ole mahdollista kovin pitkään pitää yllä ruokavaliota jossa nassutetaan vain tyhjiä kaloreita, koska nälkä on silloin jatkuva.

      Mutta vastauksena kysymykseesi, laihtumisen kannalta ei ole väliä mistä kalorit tulevat.

    • eliza93

      Laihdutuksessa hedelmien ja vihanneksien syöminen perustuu siihen että niissä on niin vähän kaloreja, että tulet täyteen paljon vähemmästä kalorimäärästä. En usko että jaksat syödä omenoita 1500 kalorin edestä.

    • kokemusta on....

      Ei ole painon pudotuksen kannalta väliä, mistä se kalorimäärä tulee. Eri asia on kaikki muu, mitä ueiammat ovat vastanneet.

      Kyllähän paino putoaa vaikka suklaata syömällä, jos pystyy syömään niin vähän ettei ylitä kulutustaan.

    • fdgdgdfg

      Dietit vaihtoon ohjelmassahan oli se yksi kuivakka ja sairaan näköinen mies. Se ei syönyt oikein mitään muuta kun suklaata ja silti se oli järkyttävän alipainoinen. Luulis kyllä että suklaalla olis helppo pitää painoa yllä. Kaks levyä Fazerin sinistä ja päivän energiatarve on jo täynnä.

    • vierassss

      Kaks levyä?! :D Tiedätkö paljon kaloreita on kahessa LEVYSSÄ suklaata? 100g n. 500 kaloria, joten kaks levyä on 600g eli 3000 kaloria, ja hirveen monen tarve ei oo noin paljoo kaloreita/vrk

      • fdgdgdfg

        Kyllä kiitos tiedän. Niiden ihan tavallisten Fazerin suklaalevyjen paino on 200 g, joten kaksi levyä painaa 400 g ja sisältää 2000 kcal.


      • Anonyymi
        fdgdgdfg kirjoitti:

        Kyllä kiitos tiedän. Niiden ihan tavallisten Fazerin suklaalevyjen paino on 200 g, joten kaksi levyä painaa 400 g ja sisältää 2000 kcal.

        No on se 2000 silti liikaa.


    • 23.v

      Yhdes hampurilaisen on se 1500 kaloria jo. Jos haluu laihtuu niin pitäis kuntoilla ja syödä terveellisesti koko ajan. Pitäis syödä päivän aikana 5 kertaa tasaisin väliajoin ja sit se kuntoilu siihen päälle. Ei ole järkevää syödä siis hampurilaisia joka päivä. Aineenvaihdunta ei toimi kunnolla jos syöt kerran päivässä ja jos haluu laihtua. En söis karkkiakaan pelkästään. Niis on sokeria mut ei ihminen tarvii niin paljon sokeria ja sokeri on epäterveellistä kuitenkin. parempi syödä salaattia, kanaa, hedelmiä lihaa, kalaa ja sellasta monipuolista ruokaa.

    • hgijhsgvdhfdvg

      No en tiedä sinun kropasta mutta minulle kävi niin tässä "laihdutuskuurillani" että sorruin viikollakin syömään pizzaa yms. ja vaikka kalorit oli alle 1000 päivässä(koska en esim.töissä syönyt kuin leivän), niin en laihtunut yhtään. Ajattelin siis että pizzoista tuli niin paljon rasvaa että vaikka kalorimääräni oli alhainen, niin paino pysyi. Taas, kun söin sen sijaan salaattia tai keittoa, riisiä whatever kotona ja alle 1000 sekin, niin laihduin ainaki 100-200grammaa päivässä. Eli oma kokemus ei ne kalorit aina vaikuta vaan tsekkaa myös rasvat ja sokerit.

      • cuba libre

        Laihtumiseen vaikuttaa kalorit.

        Nestetasapainoon vaikuttaa muut asiat ja päivä päivältä ei juuri muuta voikaan seurata kuiin nesteiden ailahtelua.

        Esimerkiksi maksan glykogeenivaraston tila aiheuttaa noin kilon muutoksen painossa, lihasten hiilarivarastojen ailahtelu jopa useamman kilon. Ja yleisesti ottaen nesteet tämän lisäksi. Aika monta kiloa yhteensä feikkilaihtumista, tai muka-lihoamista.

        Aaamulla yleensä nesteitä sekä glykogeeniä on vähempi, jolloin aamupaino on vakaampi. Mutta sekin voi heilahdella, itselläni jopa niin paljon että kun laihduin kilon viikossa, seuraavalla viikolla aamupaino saattoi olla edellisen viikon aamupainoa korkeampi... Mutta niinpä vaan laihduin kun en alkanut pelleilemään nesteiden kanssa.


      • cuba libre

        Tuossa videossa mies "lihosi" muutamassaa tunnissa: http://www.youtube.com/watch?v=M957dACQyfU

        Eikä lihonut... Hän saattoi olla dieetillä ja jopa laihtua, loppujen lopuksi. Tämä asia pitää osata ottaa huomioon, mikäli haluaa seurata omaa edistymistään. Helpompia tapoja on punnita vain kerran viikossa-parissa, madollisimman identtisessä aamutilanteessa niin liikunnan, ravinnon kuin vessassakäyntienkin suhteen -- joten helppoa se ei ole :) Aamupainojen keskiarvo antaa sentään jonkinmoista suuntaa, yksittäisten aamujen paino ei niinkään.


    • Anonyymi

      Vuosien takainen aloitus on ihan ajankohtainen näin vuoden vaihteen juhlia aloitettaessa. Kaupat alkavat tarjouksensa jo kuukauden vaihteessa.
      Pennut ovat kouluväsyneitä ja syövät karkkia lohdutukseksi, energiaksi.
      Kauhea tiuskija tuo aloittaja vuosien takaa!
      Minkähänlaista kotona oli neidin kiukutellessa?
      Sai varmasti syödä hampurilaisen ja suklaalevyn joka päivä!

    • Anonyymi

      Jotkut väittävät, ettei ole väliä, mistä ne 1500kcal syö.
      Laihtuu yhtä hyvin, jos syö jäätelöä tai vihanneksia ja hedelmiä.

      Onkohan asia niin pelkästään kcal ajatellen, kun puhutaan
      NEGATIIVISISTA kcal:sta! Monista vihanneksista niitä saa.
      Tarkoittaa sitä, että esim. kaaleja ja vihanneksia syödessä niiden sulatus
      vie enemmän energiaa kuin, mitä niistä saa.
      Esim kaaliraasteen jälkeen tulen valtavan nälkäiseksi!
      Myös vatsa lakkaa pömpöttämästä, vaikka on syönyt ison kasan kaalia.
      Sillä perusteella ei ole samantekevää, mistä kcal:t ottaa.
      Siitä surullisen kuuluisasta "kaalikeitto-dieetistä" sanotaan, että
      mitä enemmän syöt, sitä enemmän laihdut!

    • Anonyymi

      On totta, että esim. pähkinöiden kalorimäärä on suurempi kuin tuoteseloste antaa ymmärtää. Pähkinät kuten moni muu terveellinen ruoka imeytyy huonommin, joten kaikkia niiden sisältämiä kaloreita elimistö ei pysty hyödyntämään.

      Vastaus kysymykseesi on, että laihtuminen on puhdasta matematiikkaa. Jos syöt 1500 kcal päivässä, alat ennen pitkään laihtua. Itse pidin eilen herkuttelupäivän ja söin ruishampurilaisaterian ja rahkaa plus hedelmiä. Kaloreita tuli yhteensä maksimissaan 1500 kcal. En kyllä syö näin päivittäin, vaan usein lounaani on jotain tosi terveellistä.

      • Anonyymi

        "Pähkinät kuten moni muu terveellinen ruoka imeytyy huonommin, joten kaikkia niiden sisältämiä kaloreita elimistö ei pysty hyödyntämään."

        Kerro lisää tuosta. Ja linkki luotettavaan lähteeseen kiitos.


    • Anonyymi

      https://www.healthline.com/nutrition/nuts-and-weight-loss

      Only Some of The Fat Is Absorbed During Digestion
      The structure and high fiber content of nuts means that unless they are ground up or chewed completely, a good proportion will pass through the gut undigested.

      Aika tarkkaan saa syödä, että saa kaikki kuorimattoman pähkinän kalorit käyttöön. Artikkelissa oli muutenkin juttua pähkinöistä. Itse syön pähkinöitä huoletta. Siis kuorimattomia ja käsittelemättömiä. En ainakaan itse pysty syömään kuin muutaman kourallisen.

      • Anonyymi

        Ravintokuidulla ja rasvalla on vähän samanlainen vaikutus. Runsas ravintokuitu "estää" ravintoaineiden imeytymistä. Itse kun laihdutin, niin lisäsin ravintokuidun määrää huomattavasti. Myös ravintokuidun laatu vaikuttaa (liukeneva vai liukenematon kuitu).

        Keskustelet nyt ravitsemustieteilijän kanssa, joten saat toki vetää omat johtopäätökset, mutta arvostan mieluiten faktoihin perustuvaa näkemystä. En usko mm. superfoodiin tai pidä karppaamista järkevänä vaihtoehtona.

        Ravintokuitu on aidosti mielenkiintoinen tutkimuskohde aineenvaihdunnan näkökulmasta.

        Alat todennäköisesti laihtua aika nopeasti, jos vaihdat ravinnon pelkästään kasviksiin ja pähkinöihin. Siihenhän se raakaravinnon hehkutus perustuu.

        Miinuskalorit on vähän harhaanjohtava ilmaisu. Kaikesta ruuasta saa kuitenkin kaloreita.


    • Anonyymi

      Lihottaa enemmän, jos syöt karkkeja hampurilaisia 1500 kalorilla, kuin jos syöt terveellistä, luonnonmukaista, prosessoimatonta ruokaa samalla kalorimäärällä.
      Perustelut: jos syöt prosessoitua, kemikaaleilla kyllästettyä ruokaa, se sammuttaa aineenvaihdunnan.
      Toisin sanoen terveellistä ruokaa syömällä, ei tarvitse edes laskea kaloreita.

    • Anonyymi

      Karkkeja ja hampurilaisia syömällä tulee vain laiha lihava.
      PALJON RASVAA JA VÄHÄN LIHASTA.
      Laihtuu kyllä painon mukaan mitattuna yhtä paljon mutta näyttää lihavalta koska roskaruokavavalio ei lisää lihasmassaa.
      Ja laihdutuksen jälkeen lihoo helposti takaisin entiseen painoonsa.

      Kun laihduttaa terveellisellä tavalla paljolla liikunnalla ja syömällä paljon TERVEELLISTÄ RUOKAA paino EI paljon laske,mutta näyttää laihalta

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Proteiini ja rasva antavat pisimpään kestävän kylläisyyden tunteen. Rasvassa on energiaa noin 1,5 x protsku ja protskun yhteydessä on yleensä muutakin hyödyllistä sekä usein rasvaa enemmän tai vähemmän. Vertaa rasvainen kala vaikkapa lohi ja silakka sekä broileri!
      Kokojyväviljat puoltavat paikkaansa monessakin suhteessa.
      Kaikki nuo ovat hitaasti sulavia näläntunteen hidastajia joilla on oma roolinsa terveellisessä syömisessä yhtyen painonhallintaan.
      Ovat myös välttämättömiä järkevässä kuntoilussa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe