Miksi kanntaisi opiskella että töitä japan, korea, china ?

hello!

Elikkä, miksi kannattaisi opiskella itsensa että olisi mahdollisuus saada töitä korea, japan, china?
Olisin kiinnostunut tulevaisuudessa muuttamaan johonkin noista maista.
Englannin opettajana saisi töitä kiinasta, mutta ei koreasta tai japanista, koska niissä vaaditaan native speaker.
Elikkä ajatuksia?

3

336

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6-5

      Japanissa asustelevana voin yrittää kertoa jotain täkäläisistä minimivaatimuksista. Jos siis Japaniin haluat suunnata niin tärkeintä on, että sinulla on jokin korkeakoulututkinto. Ilman sitä ei saa työlupaa, oli kyse mistä työstä tahansa (poikkeuksena se, jos menet naimisiin japanilaisen kanssa. Puolisoviisumilla saa työskennellä vapaasti, myös ilman kategoriarajoituksia).

      Japanissa työviisumi on aina sidottu johonkin kategoriaan, eli sillä saa tehdä vain siihen kategoriaan kuuluvia töitä. Jos haluaa tehdä jotain muuta kuin mihin nykyinen viisumi oikeuttaa, pitää immigrationista käydä hakemassa siihen lupa.

      Englannin opettajaksi on kieltämättä ei-natiivin hankala päästä, kuten sanoitkin. Mahdotonta se ei ole, etenkin jos sinulla on jonkinlainen englannin kielen opettajan pätevyys ja/tai runsaasti kokemusta englanninkielisestä maasta. Lisäksi suurkaupunkien ulkopuolelta voi paikkoja löytyä helpommin. Tokiossa, Osakassa, Nagoyassa on niin paljon natiiveja englantia puhuvia, että kielikouluilla on varaa valita parhaat päältä. Ainoastaan isoimmat kielikoulut pystyy toimimaan viisumisponsorina.

      Sinänsä on vaikea sanoa miksi kannattaa opiskella, mutta Japanissa tietysti kaikenlainen korkeampi teknologia on pop. Tärkeintä on se, että hankit itsellesi hyvän koulutuspohjan, oli se ala sitten mikä hyvänsä. Hyödynnä kaikki mahdollisuudet lähteä vaihto-oppilaaksi (oli maa sitten mikä tahansa noista kolmesta) sekä opiskele ihmeessä paikallista kieltä. Ainakin Japanissa japanin kielen taito on ihan must, jos meinaat töitä löytää. Ja jos ostaat kieltä hyvin (JLPT level 2 tai parempi), niin töitä saattaa löytyä suht. helpostikin.

      Voit myös hakeutua johonkin paikalliseen oppilaitokseen ja suorittaa paikallisen tutkinnon, sekin on yksi mahdollinen reitti. Erilaisten harjoitteluohjelmien (mm. CIMO) kautta pääsee myös.

    • Learn the Language?

      Ulkomailla työskentelevänä (tosin en kaukoidän suunnalla) arvioisin että ylivoimaisesti hyödyllisin asia opiskella on paikallinen kieli.
      En ole mikään aasia-asiantuntija mutta voisin kuvitella että japanissa japani on ykköskieli, eikä läheskään kaikki osaa tai halua puhua englantia. Eli jos pystyy kohtalaisesti kommunikoimaan paikallisella kielellä, niin käsittääkseni siivous-, ravintola- ja muiden asiakaspalvelutöitä saaminen voi jo onnistua.

      Jos taas aikoo maahan paikallista kieltä taitamattomana ja osaa suomenkielen lisäksi "vaan" englantia, tietysti löytyy suomalaisia ja kansainvälisiä (suur)yrityksiä, jotka haluaa palkata erityisalojen asiantuntijoita ja osaajia kyseisiin maihin - mitä mollin ilmoituksia katselin, ne paikat näkyy usein olevan tekniikan-alan työpaikkoja.

      • 6-5

        Totta, paikallisen kielen osaaminen on usein niitä avaintekijöitä kun haluaa työllistyä ulkomailla. Ainahan voi käydä flaksi ja löytää jotain ilmankin, mutta silloin pitää yleensä olla suhteellisen kokenut ja osaava kaveri omalla alallaan. Joka tapauksessa, jos kieltä ei hallitse, niin silloin mahdollisuudet on huomattavasti rajoittuneemmat.

        Japania ajatellen esim. koodareille saattaisi löytyä paikkoja, etenkin isoista ulkomaisista firmoista vaikka kielitaito rajoittuisikin siihen englantiin. Tosin useat paikat on juuri jotain finanssialan firmoja joten silloin on hyvä olla kokemusta finanssialan ohjelmistojen koodaamisesta ja ylläpidosta. Peliteollisuus on tietysti toinen iso ala, mutta siellä voi olla japanin kielen hallinta jo tärkeämpää, koska firmat on useimiten japanilaisia.

        Mitä taas tulee asiakaspalvelutehtäviin ja ravintola- sekä siivousalan töihin, niin ensiksi mainituissa on hyvä kielitaito todella tärkeä. Asiakaspalvelijan on hallittava japanilaisen kulttuurin ja kielen kohteliaisuustasojen eri muodot, muuten tulee satikutia asiakkailta satavarmasti. Ulkomaalaisia ei sen vuoksi kovin paljoa noissa hommissa näe (paitsi jos tehtävät liittyy pääasiassa ulkomaisten asiakkaiden palvelemiseen, mutta silloinkin yleensä tehtäviin kuuluu tulkkaus- ja käännöstöitä joten ummikkona ei niissä useimiten pärjää). Ravintola- ja siivouspuolella taas ongelma on siinä, että niitä varten ei voi saada viisumia, työviisumien kategoriat käytännössä rajoittaa työt erilaisiin asiantuntijatehtäviin (ellei sitten omaa puolisoviisumia tai vastaavaa, jolla saa tehdä mitä työtä tahansa).

        Japanin työmarkkinoita voi tutkia esim seuraavilta, pääasiassa ulkomaalaisille suunnatuilta sivustoilta:
        http://www.daijob.com
        http://www.gaijinpot.com


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      281
      19199
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      86
      3612
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      124
      2255
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      196
      1956
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      142
      1860
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      293
      1610
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1362
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      86
      1308
    9. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      149
      1162
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      242
      1069
    Aihe