Miksi kanntaisi opiskella että töitä japan, korea, china ?

hello!

Elikkä, miksi kannattaisi opiskella itsensa että olisi mahdollisuus saada töitä korea, japan, china?
Olisin kiinnostunut tulevaisuudessa muuttamaan johonkin noista maista.
Englannin opettajana saisi töitä kiinasta, mutta ei koreasta tai japanista, koska niissä vaaditaan native speaker.
Elikkä ajatuksia?

3

327

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6-5

      Japanissa asustelevana voin yrittää kertoa jotain täkäläisistä minimivaatimuksista. Jos siis Japaniin haluat suunnata niin tärkeintä on, että sinulla on jokin korkeakoulututkinto. Ilman sitä ei saa työlupaa, oli kyse mistä työstä tahansa (poikkeuksena se, jos menet naimisiin japanilaisen kanssa. Puolisoviisumilla saa työskennellä vapaasti, myös ilman kategoriarajoituksia).

      Japanissa työviisumi on aina sidottu johonkin kategoriaan, eli sillä saa tehdä vain siihen kategoriaan kuuluvia töitä. Jos haluaa tehdä jotain muuta kuin mihin nykyinen viisumi oikeuttaa, pitää immigrationista käydä hakemassa siihen lupa.

      Englannin opettajaksi on kieltämättä ei-natiivin hankala päästä, kuten sanoitkin. Mahdotonta se ei ole, etenkin jos sinulla on jonkinlainen englannin kielen opettajan pätevyys ja/tai runsaasti kokemusta englanninkielisestä maasta. Lisäksi suurkaupunkien ulkopuolelta voi paikkoja löytyä helpommin. Tokiossa, Osakassa, Nagoyassa on niin paljon natiiveja englantia puhuvia, että kielikouluilla on varaa valita parhaat päältä. Ainoastaan isoimmat kielikoulut pystyy toimimaan viisumisponsorina.

      Sinänsä on vaikea sanoa miksi kannattaa opiskella, mutta Japanissa tietysti kaikenlainen korkeampi teknologia on pop. Tärkeintä on se, että hankit itsellesi hyvän koulutuspohjan, oli se ala sitten mikä hyvänsä. Hyödynnä kaikki mahdollisuudet lähteä vaihto-oppilaaksi (oli maa sitten mikä tahansa noista kolmesta) sekä opiskele ihmeessä paikallista kieltä. Ainakin Japanissa japanin kielen taito on ihan must, jos meinaat töitä löytää. Ja jos ostaat kieltä hyvin (JLPT level 2 tai parempi), niin töitä saattaa löytyä suht. helpostikin.

      Voit myös hakeutua johonkin paikalliseen oppilaitokseen ja suorittaa paikallisen tutkinnon, sekin on yksi mahdollinen reitti. Erilaisten harjoitteluohjelmien (mm. CIMO) kautta pääsee myös.

    • Learn the Language?

      Ulkomailla työskentelevänä (tosin en kaukoidän suunnalla) arvioisin että ylivoimaisesti hyödyllisin asia opiskella on paikallinen kieli.
      En ole mikään aasia-asiantuntija mutta voisin kuvitella että japanissa japani on ykköskieli, eikä läheskään kaikki osaa tai halua puhua englantia. Eli jos pystyy kohtalaisesti kommunikoimaan paikallisella kielellä, niin käsittääkseni siivous-, ravintola- ja muiden asiakaspalvelutöitä saaminen voi jo onnistua.

      Jos taas aikoo maahan paikallista kieltä taitamattomana ja osaa suomenkielen lisäksi "vaan" englantia, tietysti löytyy suomalaisia ja kansainvälisiä (suur)yrityksiä, jotka haluaa palkata erityisalojen asiantuntijoita ja osaajia kyseisiin maihin - mitä mollin ilmoituksia katselin, ne paikat näkyy usein olevan tekniikan-alan työpaikkoja.

      • 6-5

        Totta, paikallisen kielen osaaminen on usein niitä avaintekijöitä kun haluaa työllistyä ulkomailla. Ainahan voi käydä flaksi ja löytää jotain ilmankin, mutta silloin pitää yleensä olla suhteellisen kokenut ja osaava kaveri omalla alallaan. Joka tapauksessa, jos kieltä ei hallitse, niin silloin mahdollisuudet on huomattavasti rajoittuneemmat.

        Japania ajatellen esim. koodareille saattaisi löytyä paikkoja, etenkin isoista ulkomaisista firmoista vaikka kielitaito rajoittuisikin siihen englantiin. Tosin useat paikat on juuri jotain finanssialan firmoja joten silloin on hyvä olla kokemusta finanssialan ohjelmistojen koodaamisesta ja ylläpidosta. Peliteollisuus on tietysti toinen iso ala, mutta siellä voi olla japanin kielen hallinta jo tärkeämpää, koska firmat on useimiten japanilaisia.

        Mitä taas tulee asiakaspalvelutehtäviin ja ravintola- sekä siivousalan töihin, niin ensiksi mainituissa on hyvä kielitaito todella tärkeä. Asiakaspalvelijan on hallittava japanilaisen kulttuurin ja kielen kohteliaisuustasojen eri muodot, muuten tulee satikutia asiakkailta satavarmasti. Ulkomaalaisia ei sen vuoksi kovin paljoa noissa hommissa näe (paitsi jos tehtävät liittyy pääasiassa ulkomaisten asiakkaiden palvelemiseen, mutta silloinkin yleensä tehtäviin kuuluu tulkkaus- ja käännöstöitä joten ummikkona ei niissä useimiten pärjää). Ravintola- ja siivouspuolella taas ongelma on siinä, että niitä varten ei voi saada viisumia, työviisumien kategoriat käytännössä rajoittaa työt erilaisiin asiantuntijatehtäviin (ellei sitten omaa puolisoviisumia tai vastaavaa, jolla saa tehdä mitä työtä tahansa).

        Japanin työmarkkinoita voi tutkia esim seuraavilta, pääasiassa ulkomaalaisille suunnatuilta sivustoilta:
        http://www.daijob.com
        http://www.gaijinpot.com


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. 152
      4361
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      115
      3960
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2681
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1891
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1757
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1649
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1553
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1551
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1511
    Aihe