Suomalaismiesten pukeutuminen

raivostuttaa

Mikä kumma siinä on, ettei suomalaiset osaa pukeutua tylikkäästi? Onneksi itse valmistun ammattiin jossa saan käyttää hienoja pukuja ja kenkiä joka päivä!

Käykäähän suomalaiset katsomassa vaikka Italiassa miten miehen kuuluu pukeutua!

72

2908

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Iisisti vaan

      Turhaan raivostut, ei hyödytä, eikä johda mihinkään!

      On se kumma että eräät eivät sallisi miehen pukeutua mitenkään muuten kuin pukuun yms muuhun standardiuniformuun. Onneksi olen ammatissa jossa käytetään työvaatteita ja puvut yms muut yhtä naurettavat hökötykset ovat työvaatteena kiellettyjä, esim solmio olisi turvallisuusriski.

      Ei ole olemassa mitään ehdotonta ohjetta siitä miten miehen tulee pukeutua, on vain erilaisia mielipiteitä ja makuja pukeutumisen suhteen. On suoranaista energian tuhlausta ottaa hernosia nenäänsä siitä miten muut pukeutuvat. Aika jolloin kaikkilla miehillä oli arkenakin puku päällä on historiaa ja toivottavasti pysyy sellaisena. Eiköhän pukeutuminen ole jokaisen oma asia eikä se kuulu kenellekkään muulle. Työvaatteet erikseen, mutta vapaa-ajallaan kukin tehköön miten haluaa kunhan on vaatteet päällä.

      • Är

        Tämä on suomalaisilla hyvin yleinen ongelma, niin miehillä kuin naisillakin. Itse kaipaisin pukeutumiseemme tyylin lisäksi enemmän väriä, persoonallisuutta ja rohkeutta.


      • itsevarmuuden puute?
        Är kirjoitti:

        Tämä on suomalaisilla hyvin yleinen ongelma, niin miehillä kuin naisillakin. Itse kaipaisin pukeutumiseemme tyylin lisäksi enemmän väriä, persoonallisuutta ja rohkeutta.

        Suomessa ollaan niin tosikkoja ja tasapäisiä. Väitän myös, että suomalaisten karu ja köyhä maalaismenneisyys on johtanut siihen, että täällä ei ole näyttäytymiskulttuuria ja ajattelu on utilitaristista, "hyötyä" korostavaa. Täällä on pitänyt olla vaatimaton, ei saa tuoda itseään esiin. Samoin maku muodin ym. suhteen ei ole yhtä kehittynyt kuin maissa, jossa vuosisatoja yläluokka on koreillut vaatetuksellaan ja alemmat luokat matkineet tyylejä.

        Tyyliä pidetään myös turhamaisuutena, ja turhamaisuus on tuomittavaa tai syntistä. Ei ajatella, että estetiikka olisi arvokasta sinällään ja että ihminen on koristautunut aina. Pikkutyttöjä ei tarvitse opettaa tykkäämään "ihanista" asioista (kirkkaista väreistä, pinkistä, hörhelöistä), se tulee luonnostaan.

        Suomalaiset voisivat nostaa päätään ja arvostaa itseään enemmän, tuoda itseään esiin, sen sijaan että pyrkivät sulautumaan tapettiin tai vaivaavat päätään sillä, mitä naapuri ajattelee.


      • Yualle

        Juuri näin. Töissä olen rasvaisessa haalarissa, mutta kotona saunaa lämmitän valkoisessa 1/1 kauluspaidassa, mutta sentään ilman krakaa...


    • ...

      Johtuu siitä, että mittatilaus liikkeitä on suomessa niin vähän. Se on ihan sama mitä laitat päällesi jos ei asuste ole hyvin istuva. Paidat on telttoja ja hihat liian lyhyitä, sama takeissa. Rahaa kyllä olisi pistää vaatteisiin ja halua olisi pukeutua hyvin, mutta pitkälle ja hoikalle miehelle ei löydy vaatteita.

    • djdug9

      Jokainen saa pukeutua niinkun ite haluaa kenenkään ei pidä puuttua siihen miten joku pukeutuu.

      • joopa..

        Tottakai saa. Eikä tässä kukaan ole kenenkään pukeutumiseen "puuttumassa".

        Mutta voihan sitä myös yrittää pohtia kulttuurisia ilmiöitä syvällisemminkin kuin vain sanomalla "jokainen saa pukeutua niinkuin ite haluaa". Jostainhan asiat kuitenkin johtuvat.


    • Yks_Miehenpuolikas

      Koitappa ite pukeutua tyylikkäästi kun runkona on 160cm, 58kg, lisäksi lyhyet kädet ja vielä lyhyemmät jalat. Ei näytä tyylikkäältä vaikka laittais mittatilauksena tehdyt kuteet päälle. Ja sanomattakin on selvää, että sellasten hintoihin mulla ei ole rahaa.

    • 17

      puku ja kengät ne miehen tekee?
      en voi ymmärtää yhtä tylsää pukeutumista ja yksi vielä sillä leveilee että on muka silloin tyylikäs.
      juuri tosta tunnistaa suomalaisen miehen ettei osaa pukeutua kun ajattelee että puku ja kengät ovat ne ainoat tyylikkäät
      menisit sinne italian sijaan johonkin tyylikouluun sinäkin.

      ps tyylikkyys tulee muutenkin kuin vain pukeutumisen kautta,esim suomi24:n sivustolla valittaminen toisten epätyylikyydestä ei missään nimessä oo tyylikästä,joten taitaa olla siellä puvun ja kenkien sisällä tyhjää täynnä.
      tyylikästä olisi sinullakin toimivat aivot tai edes aikuisen laiset sellaiset.

      • ah...

        Ette kai te kuvittele, että Italiassa miehet pukeutuisivat vain pukuun ja se olisi tyylikästä... Jos pukeutuvat, puku on yleensä parempaa laatua kuin täällä, jossa mitään laatua tuskin myydäänkään suurimmassa osassa maata, jossa marketit ovat "muodin" mekkoja.

        Samoin väittäisin, että materiaalien tuntemus - ja vaatimustaso - on italialaisilla aivan toisella tasolla kuin Suomessa. Italiassa ei ole kovin paljoa tavarataloja eikä kukaan osta vaatteita ruokakaupoista. Niinpä pienissä - ja kieltämättä kalliissa - myymälöissä he saavat henkilökohtaista palvelua. Se on ihan eri asia kuin napata kärryynsä jokin rytky marketista.


    • Taidat ollaa homo?!

      Joo joo! Pinnalliselle esteetikolle ei tullut mieleen mm. ilmasto-olosuhteet.
      Suomalainen pukeutuu ennemminkin käytännöllisesti kuin tehdäkseen vaikutuksen.
      Katolisella kasvatuksella ja äiti/mammanpoika suhteella on myöskin merkityksensä Italialaisten pukeutumistottumuksiin.
      Sitäpaitsi harva turisti Italiaa näkee laajemmalla silmällä. Ei ne duunarit, maalaiset yms. sielläkään arkena mitään riikinkukkoja ole. Suuret kaupungit/turistikohteet on asia erikseen.
      Sitä kun perusduunari työvaatteissa painaa 8 tuntia putjkeen, ei tule mieleenkään, että illaksi vetäisi ruokauppareissulle kesähelteillä, talvipakkasilla, syys-, kevätsateilla/loskakeleille jonkun vit.n mittatilauspuvun ja kalliit nahkakengät päällensä.
      Muuta sinne Italiaan, jos noin silmään ottaa!

      • .................

        No jaa, onhan Italiassakin perusduunareita. Saat tuon kuulostamaan lähes marttyyriydeltä: sitä painetaan 8 tuntia putkeen ym. Tiedoksesi, että myös Italiassa painetaan 8 tuntia putkeen, vaikka sinusta varmaan siellä ollaan jotain oliivipuun alla makoilevia esteetikkoja, joille tärkein tehtävä on näyttäytyä hienoissa vaatteissa. Tiedoksesi, että muodikas Pohjois-Italia on vaurasta ja hyvin työteliästä aluetta.


    • Mastrojani

      Raivostuttaa: Olen käynnyt monesti Italiassa, on totta pukeutuvat hyvin vaatteet on kunnolla tehtyjä ei niin kuin Suomessa nykyään, saa hakea kunnon vaatteita . Itse ostan reissuillani vaatteita Italiasta. Jätit kertomatta kuinka siellä naiset pukeutuvat . Vanhemmatkin naiset laittavat itsensä kauniiksi. Toista se on härmässä ,naiset kulkee hirveissä kledjuissa ei ihme ettei käy flaksi. Sit viel kledjuista. Italiassa vaate on jumalasta seuraava, eikä ne salli että markkinoille työnnetään skeidaa, kato niil on ylpeyttä laadusta . Toista se on täällä hirveen näkösii loimia. Hinta kohtuullinen et saadan menee, sit jos joku tekee laatua ,hinta nousee jengi ei osta. Noi miestenpaidatkin on sellasii et muutama pesu sit värit lähtee ,osaa ei voi edes pestä 60 asteisessa pitää olla alempi lämpö ,niissä rupee kaulukset haisee eivät tule puhtaiksi. Minulla on kaapissa useammalta vuodelta Italialaisia kledjuja ,ei ole mennyt miksikään. Turhaan haukut miehiä pukeutumisessa kun ei naisetkaan ole sen parempia jos heitä verrataan Italialaisiin.

      • .............

        Italiassa arvostetaan kädentaitoja, käsityöläisperinnettä, joka on luksustuotteiden a&o. Tästä asenteesta on syntynyt valtavasti pienyrityksiä ja vaatteitakin yhä tehdään, sekä kalliita että vähemmän kalliita, toisin kuin Suomessa, josta vaateteollisuus on kadonnut tyystinJostain luin, että pelkästään Napolissa ympäristöineen olisi noin 5000 vaatefirmaa. Käsityön arvostus näkyy mainonnassakin, voidaan käyttää ilmaisuja 'fatto al mano' tai 'lavorazione artigianale' vaatteista ja kengistä ja yleensä kaikessa arvostetaan italialaista..


    • muuta makaroonimaaha

      Jaa saakos mistään miesten vaatteita muualta kun marketista?
      Jotain rikkikulutettua lippistä jne on 'vaatekaupat' pullollaan. Jos nyt 'miesten' vaatteita sattuu löytämään sieltä toisen kerroksen perimmäisestä nurkasta.

      Eikä sen puoleen ei mulla eikä kellään tutuista ole varaa 60een kauluspaitaan.

      Tervetuloa arvostelemaan kun tavataan, sulla kyllä tulee nenä kipeeksi.

      • köyhä niin köyhä

        Ei ole varaa. On se kumma, että juuri suomalaisilla ei ole varaa. Kaljaan sen sijaan on aina kaikilla varaa...


      • 7+1=8
        köyhä niin köyhä kirjoitti:

        Ei ole varaa. On se kumma, että juuri suomalaisilla ei ole varaa. Kaljaan sen sijaan on aina kaikilla varaa...

        kaljasta on konkreettista hyötyä, toisin kuin. 20e paita vs. 60e paita


      • hah,,
        7+1=8 kirjoitti:

        kaljasta on konkreettista hyötyä, toisin kuin. 20e paita vs. 60e paita

        Mitä konkreettista "hyötyä" kaljasta on? Monille siitä on konkreettista haittaa. Ihan ilmankin tulet mainiosti toimeen kuten ilman sitä kalliimpaa paitaakin.


      • xncbv
        köyhä niin köyhä kirjoitti:

        Ei ole varaa. On se kumma, että juuri suomalaisilla ei ole varaa. Kaljaan sen sijaan on aina kaikilla varaa...

        Ei ole varaa kaljaan eikä 75e paitaan, jonka saa maksaa kun on kaksimetrinen ja 125 kg.


      • opiskelija
        xncbv kirjoitti:

        Ei ole varaa kaljaan eikä 75e paitaan, jonka saa maksaa kun on kaksimetrinen ja 125 kg.

        Kyllä mulla vaan on varaa, vaikka olenkin opiskelija ja joskus täytyy rahoja laskea tarkkaan. Kaikki on niin suhteellista. Mutta kun ei ole enää esim autoa niin kummasti rahat riittää paremmin.

        Ja sitä paitsi laadukkaat vaatteet tuntuu kestävän pitempään hyvänä, kunhan kohtelee niitä hyvin. Sinänsä saattaa tulla pitkässä juoksussa edullisemmaksikin.


    • vaatteitta

      Mitä hel****** sitä esittää parempaa...pukeutuu,niinku tykkää..vaik iha siihe perinteiseen verkkapukuun.Pintaliitäjät ne vaa vaatteilla koreilee..!!

      • ..............

        Vai pintaliitäjät. Ilmeisesti olet olevinasi hyvinkin syvällinen pukeutuessasi verkkapukuun - tosi leuhka asenne.


      • porttinen reeni

        Mitä hel***** sitä esittää jotain sporttijäbää pukeutumalla johonkin verkkapukuun vaikkei ikänään ole muuta lenkkiä vetässy ku HK:n Bleutä!!


    • hannekosesiinä

      on ekologisesti kestävää ja itsellekin halvemmaksi tulee jos vaate kestää käytössä! joudut ostamaan 10 sellaista halpispaitaa siinä ajassa kun voit 5vuotta käyttää hyvälaatuista josta ei värit lähde, nukkaaannu tmv. pukuun ei tietenkään tarvitse pukeutua, mutta ei kannata antaa markettien huijata.

    • lämmin nuttu

      Me olemme markettikkansaa, joka vaatettaa itsensä edullisimman hinnan mukaan. Emme pukeudu, koska emme kaipaa pukuja - ainoastaan vaatteita.

      • totuuden jyvänen

        Joo, ja ruokakin on pelkkää mahan täytettä ja energiaa. Mausta viis.


      • Är

        Suomalaisessa pukeutumisessa on tärkeintä vaatteen käytännöllisyys sekä mukavuus, emmekä niin välitä tyylistä tai mitä viestitämme pukeutumisellamme.

        Olen myös huomannut tyylikkäästi ja näyttävästi pukeutuvia katsottavan Suomessa kieroon, miehiä pidetään homoseksuaaleina ja naisia prostituoituina, tai ainakin heitä vähätellään tyyliin "mikä tuokin kuvittelee olevansa...?" Tämä on hyvin valitettavaa, eikä varmasti lisää itseluottamusta parempaan pukeutumiseen.


      • FIN ympäristömyrkky!
        Är kirjoitti:

        Suomalaisessa pukeutumisessa on tärkeintä vaatteen käytännöllisyys sekä mukavuus, emmekä niin välitä tyylistä tai mitä viestitämme pukeutumisellamme.

        Olen myös huomannut tyylikkäästi ja näyttävästi pukeutuvia katsottavan Suomessa kieroon, miehiä pidetään homoseksuaaleina ja naisia prostituoituina, tai ainakin heitä vähätellään tyyliin "mikä tuokin kuvittelee olevansa...?" Tämä on hyvin valitettavaa, eikä varmasti lisää itseluottamusta parempaan pukeutumiseen.

        "Mikähän tuokin kuvittelee olevansa" on ällöttävä asenne, todellista kielteisyyden myrkkyä, suomalaisuutta kamalimmillaan. Kuka täällä kasvattaa kansasta moista tumpeloa populaa!


      • e vero
        Är kirjoitti:

        Suomalaisessa pukeutumisessa on tärkeintä vaatteen käytännöllisyys sekä mukavuus, emmekä niin välitä tyylistä tai mitä viestitämme pukeutumisellamme.

        Olen myös huomannut tyylikkäästi ja näyttävästi pukeutuvia katsottavan Suomessa kieroon, miehiä pidetään homoseksuaaleina ja naisia prostituoituina, tai ainakin heitä vähätellään tyyliin "mikä tuokin kuvittelee olevansa...?" Tämä on hyvin valitettavaa, eikä varmasti lisää itseluottamusta parempaan pukeutumiseen.

        SUomessa ei kehuta eikä sanota kohteliaisuuksia ulkonäöstä, päinvastoin. EIkä niitä kohteliaisuuksia osata ottaa vastaankaan, luullaan vinoiluksi tai vittuiluksi!


      • Är
        e vero kirjoitti:

        SUomessa ei kehuta eikä sanota kohteliaisuuksia ulkonäöstä, päinvastoin. EIkä niitä kohteliaisuuksia osata ottaa vastaankaan, luullaan vinoiluksi tai vittuiluksi!

        Nimenomaan valitettavasti juuri näin!


    • Itaalia ei auttaa ketään.Jos puku ja kenkät on ainoa mitä miehen, miehksiin tekee,sitten on se kyllä helpoa ollakin ok miesi?

    • honey31

      Koska suomi miehet on juntteja! Ne ei ole romanttisia, niillä ei ole tyylitajua eikä mitään käytöstapoja. Oln maksanut itse illalliset kun miehen kaa ollu ulkona syömässä, kantanu itse kauppakassini, kun tyyppi laahustanu vierelläni 100 edellä ja syöny suklaapatukkaa, olen availlu miehille ovia kädet täynnä tavaraa, eikä just toistepäin.
      Olen deitannu niin monenlaista suomalaista äijää, mutta jokainen niistä on ollut aivan samanlainen. valkoset sukat mustien kenkien kanssa ja tyhmät vitsit!
      SUOMI MIES SUCKS! Unelma mies löytyikin Ameerikasta :)

      • Är

        Hei, Honey31! Näin suomalaisena miehenä viestisi tuntui pahalta, mutta toisaalta ymmärrän hyvin mitä tarkoitat. Paljon moukkamaista käytöstä olen myös itse kokenut niin suomalaisten miesten kuin naistenkin taholta. Toki itsellänikin on paljon parannettavaa tyylin, pukeutumisen, elin- ja käytöstapojen suhteen, mutta tiedostan tilanteen ja yritän tehdä jotain asioiden parantamiseksi.

        Terveisiä amerikkalaiselle unelmalle... :)


      • .................

        "valkoset sukat mustien kenkien kanssa"

        Ai kauhea, mikä moka! Mutta ajattelepas, kuinka tyylitajuttomia valkoisiin pukeutuvat mustaihoiset ovat. Muista mennä huomauttamaan, että kannattaisi pukeutua mustan ihon kanssa mustaan.


    • Royal M

      Taas yleistys! Saanen huomauttaa että kaikki Suomalaiset miehet eivät ole noita mainitsemisia miehiä. Ärsyttää kun aina yleistetään ja se on todella törkeää! Totta on nuo mielipiteesi mutta ei kaikki Suomalaiset miehet ole noita mainitsemisia miehiä. Ihan vääristä paikoista oot ottanu noita deittejäsi jos noin on. Itse olen kiertänyt ympäri maailmaa ja muunmuassa Tukholman yöelämässä sekä hotelleissa on ollut todella tasokkaita ja itsestäänhuoltapitäviä Suomalaisia miehiä jotka ovat olleet ulkoisesti ulkomaalaisen miehen tasolla. Ja pukeutuminen on ollut todella tarkkaa ja hyvää kaukana juntti touhusta! Eli ei kaikki ole noita vaikka moni noita mainitsemisia miehiä ovatkin ikävä kyllä!

      • jaha...

        Yleistetään? Ei kai yleisvaikutelmat ja niiden vertailut vaikka eri maiden välillä sulje pois sitä, että on myös tyylikkäitä suomalaisia miehiä. Tottakai on yleistettävä, ei ilman sitä voida puhua yhtään mistään. Jos sanotaan, että suomalaiset ovat kännissä örveltävää kansaa, ei tarkoita sitä, etteikö olisi raittiita suomalaisia tai viiniä ruokaillessa juovia kulttuurisesta valtavirrasta poikkeavia suomalaisia. Samoin jos sanotaan, että suomalaiset miehet eivät osaa pukeutua, ei tarkoita etteikö olisi hyvin pukeutuvia suomalaisia.

        Jos ei saa "yleistää" niin vertaillaan sitten tilastotietoja. Eurooppalaiset tilastot kertovat, että suomalaiset käyttävät tuloistaan ("vanhassa" EU:ssa) vähiten rahaa pukeutumiseen ja ruotsalaiset eniten. Ei kai ole ihme, että ruotsalainen vaatebisnes on levinnyt Eurooppaan ja - kuten H&M - jopa koko maailmaan. Suomalainen vaatebisnes ei osaa kilpailla edes Suomessa. Yrityksen lähinaapureidenkin markkinoille ovat olleet laimeita ja epäonnistuneet. Ehkä syystäkin.


    • Royals M

      Suomalainen homomies ainakin ramppaa todella monta kertaa Tukholmassa vuodessa vaatekaupoissa erikoisten kauluspaitojen ostossa ja muittenkin vaatteitten! Ainakin tuntemani tapaukset ja ottavat mallia juuri Ruotsalaisesta miehestä ja ihannoivat Ruotsalaisia hyvinpukeutuvia miehiä yli kaiken!

    • ................

      Vähän paha pistää ylleen siistejä vaatteita, kun sellaisia ei täällä myydä. Otapa jonkun puljun kataloogi käteesi, niin huomaat, että sieltä löytyvät ne pakolliset suorat housut, verkkarit, farkut, pari skragaa ja sukat. Kokonaista pari aukeamaa miehille ja loppukuvasto esitteleekin sitten akkojen vaatteita joka lähtöön. Otapa toinen kataloogi ja miehille löytyvät edelleenkin ne pakolliset suorat housut, verkkarit, farkut, pari skragaa ja sukat. Naisille on jälleen omistettu koko loppukuvasto ja se tarjoaa kuvaston täydeltä erilaisia releitä, kuin edellinen kuvasto. Pukua en päälleni pistä, koska se on, paitsi epämukava ja epäkäytännöllinen, niin myöskin perin typerän näköinen.

    • Henkka/maukka/italo

      Käyhän sinä italo ihailija katsomassa paikan päällä miten siellä asutaan.Kolme
      sukupolvea samassa kerrostalo huoneistossa (3-4Huonetta) yht.10-14 henkeä.
      Siinä jää fyrkkaa ostaa kledjuja kun ei tarvi ostaa omaa 200th-300th kämppää emännäl-
      le joka ihailee italo muotia ja yrittää esittää fiiniä henkka ja moukka rievuilla.

      • ...............

        Yrittää esittää fiiniä? Sinusta muijasi siis ei ole hieno nainen?


    • Järki käteen

      Tämä on mun mielipiteeni: Tyyli on makuasia. Muodikkuus on taas varakkaiden etuoikeus.
      Muoti on hölynpölyä
      Siistit puhtaat vaatteet on aina muotia. En nyt tietysti tarkoita mitään Golffareita ja monoja, enkä upslaaki prässihousuja.
      Kirppikseltä ostetut vaatteet, saattaa olla huomattavasti hienommat, kun muotiliikkeestä ostetut kalliit vaatteet.
      Riippuu paljon kantajasta, miltä vaatteet näyttävät.

    • ...

      Ei siinä kuule pukukaan auta jos naama on kun petolinnun perse.

    • 3ttä 51LL33

      Muuten...onkos siellä italiassa miehiä. Tiedättekös mikä on maailman lyhyin romaani?
      No sehän on: Italialaiset sotasankaritarinat.

      • Mi scusi, ma

        Italiassa oli sotasankareita ja kulttuuria jo silloin, kun heidän historioitsijansaTacituksen fenneiksi kutsuma viheliäinen barbaarikansa asui maakuopissa.


    • Että näin

      Eikö yleensä sanota, että pukumiehet ovat homoseksuaaleja..

    • Höpön höpö

      Mee ite Italiaan ja muuta sinne asumaan ja ihastelemaan miehien komeaa pukeutumista!!!!

      • läpäti lää

        Muuta ite korpeen pois ihmisten silmistä!!!!!!!!!


    • Wanha Isäntä

      Viimeksi ostin vapaa-ajan verkkarihousut 2001. Alkaa jo näin pakkasella olla liian ohueksi kuluneet. Jos seuraavaksi ostaisi Tarjoustalosta maastokuvioidut housut. Kengät ovat vielä ihan ehjät Viking turvakengät. Antaa vain italiaanojen kekkaloida suomalaisnaisille velka/lainapuvuisaan, sillähän ne reppanat elävät. Me taas tästä lähdetään metsurin hommiin Jonsered lippis päässä.

    • aloittaja tässä

      Kiitos vastauksista, hyvä että edes tunteet herää!

      Ja ei, en varmaan muuta Italiaan pysyvästi, koska valmistun todella kansalliseen ammattiin. Tosin unelmoin kyllä että löytäisin joskus ulkomailta töitä.

      Ei tyylikkyys tietenkään ole kiinni vain puvusta ja kengistä. Suomalaiset vaan tuntuu yleisesti käyttävän omaan silmääni tylsiä ja samanlaisia kenkiä puvun kanssa. Aika harvoin näkee esim tällaisia kenkiä suomalaismiehellä:
      http://www.paulsmith.co.uk/shop/paul-smith-mens-shoes-390/paul-smith-mens-shoes-pitney-shoe-sbxd-e253-cub-n3/product.html

      Totta kai jokaisella pitää olla omanlainen tyyli, mutta kun ongelma on se, ettei Suomessa haluta arvostaa tilannetta siihen sopivalla pukeutumisella. Jostain syystä mieluummin ali- kuin ylipukeudutaan.

      Ennen kaikkea tyylikkyys on mielestäni sitä, että kantaa itsensä arvokkaasti ja ryhdikkäästi. Katsotaan silmiin, tervehditään tuttuja, ollaan kohteliaita.

      Tulipa vuodatettua, ärsyttää nuo homokommentit! Ei siisti pukeutuminen kerro homoudesta vaan hyvästä itseluottamuksesta huonosti pukeutuvien keskellä. Ja kyllä nyt sitten äänestän Haavistoa, ihan vaan vastavoimaksi persujen suvaitsemattomuudelle!

      • Är

        Hyvän näköiset nuo Paul Smithin kengät. Itse pidän nahkaisista avokengistä sekä nilkkureista ilman nauhoja, yleensä niihin vain pitää laitattaa suutarilla puolipohjat, mikäli ulkopohja on nahkaa, että kestävät paremmin suomalaisia sääoloja.

        Olisiko kellään muuten mitään tyylivinkkejä tanakkavartaloiselle miehelle (184cm / 122kg)? Uskon kyllä, että tällaisestakin ihratynnyristä saa tyylikkään oikealla vaatetuksella, jossa on oikeanlaiset leikkaukset. Vai pitääkö alkaa pukeutumaan jätesäkkiin?


    • Itse pukeudun mielestäni tyylikkäästi: Stretchfarkut, bändipaita, prätkärotsi jonka päällä farkkuliivit joissa paljon hihamerkkejä. Kenkinä pitkävartiset buutsit :P

      • Är

        Heavy Metal, Rock ja Punk -tyyleissä on ehdottomasti omaperäisyyttä, rohkeutta ja särmää, vaikka kaikki eivät sellaisesta pidäkään. Niiteillä, hihamerkeillä ja rintanapeilla koristellut farkkuliivit ovat hienoimmillaan todellisia taideteoksia ja oikeastaan paljon enemmän kuin pelkkiä vaatekappaleita.


    • Börje Sweden

      Rumat ne vaatteilla koreilee !

    • aj

      ONNEKSI olen persaukininnen hemmo ettei rasita vaatetus.
      Päälläni on. Mukavat vatteet

      • Är

        Saisikohan jostain vaatteita, jotka olisivat sekä erittäin mukavia, että erittäin tyylikkäitä? Välillä tuntuu että "mukava vaate" = kamala lökäpöksy ja "tyylikäs vaate" = kiristävä kuristava.


      • 8
        Är kirjoitti:

        Saisikohan jostain vaatteita, jotka olisivat sekä erittäin mukavia, että erittäin tyylikkäitä? Välillä tuntuu että "mukava vaate" = kamala lökäpöksy ja "tyylikäs vaate" = kiristävä kuristava.

        Ainakin itselläni tällä hetkellä päällä oleva Gantin puuvillainen neule on tosi mukava päällä ja tyylikäskin. Ei kiristä mistään, vaikka on kauluspaita alla. Ei ole myöskään löysä.

        Tän tyylisestä siis kyse:
        http://www.johnlewis.com/298944/Product.aspx


      • Huru-ukkeli
        8 kirjoitti:

        Ainakin itselläni tällä hetkellä päällä oleva Gantin puuvillainen neule on tosi mukava päällä ja tyylikäskin. Ei kiristä mistään, vaikka on kauluspaita alla. Ei ole myöskään löysä.

        Tän tyylisestä siis kyse:
        http://www.johnlewis.com/298944/Product.aspx

        joo, pidän just linkin mukaisia kledjuja toissä kuten monet muutkin. Helppoa ja mukavaa. Paidasta ei tarvi silittää kuin kaulukset ja neulettahan ei silitetä koska se pysyy itsekseen kuosissa.

        Teollisuuden hommissa pärjää noilla noin 100 k€/vuosi hommiin asti. Sen yläpuolella pitänee siirtyä pukuun.


      • Är
        8 kirjoitti:

        Ainakin itselläni tällä hetkellä päällä oleva Gantin puuvillainen neule on tosi mukava päällä ja tyylikäskin. Ei kiristä mistään, vaikka on kauluspaita alla. Ei ole myöskään löysä.

        Tän tyylisestä siis kyse:
        http://www.johnlewis.com/298944/Product.aspx

        Aika hieno neule, suht neutraali, mutta värikäs. Itse kaipaisin vaan vieläkin räväkämpiä malleja, leikkauksia, yms.


      • 27
        Är kirjoitti:

        Aika hieno neule, suht neutraali, mutta värikäs. Itse kaipaisin vaan vieläkin räväkämpiä malleja, leikkauksia, yms.

        Kerrohan kun löytyy, näillä pakkasilla (-30) on kiva kerrospukeutua kauluspaitaan ja neuleeseen. Jotenkin tykkään siitä yhdistelmästä.


    • suomalaismies vain

      Läheppä neiti mulle ostoskaveriksi. Pääset näyttämään miten minun tulisi pukeutua! Palkkioksi saat hyvällä lykyllä 1 vitutusaiheen vähemmän :D

      • niih-i

        Mene kaupunkisi parhaaseen miestenvaateliikkeeseen, kyllä siellä neuvotaan.


    • Joona vaan

      Tuo kauluspaita tuolla on alla on todella hyvä. Tollainen raikas,värikäs ja iloisen näköinen.

    • Perus Suomalainen
    • Torsten

      linkatkaa joku hyvä sivusto misä ois miesten mustia farkkuliivejä

    • on tyylikäs
    • mamma mia ruikruik r

      Me ollaan niin sikoja. Siis ihan porsaita. Ei meillä ole kulttuuria. Me ollaan niin rumii. Ja huonoi. Kyllä hävettää.

    • Arska__

      En ehtinyt lukea kaikkia viestejä, eli en tiedä mainittiinko asia jo, mutta itse runsaasti aikaa vaatteiden etsintään käyttäneenä täytyy sanoa, että luultavasti suurin syy aloittajan kuvailemaan ilmiöön on:


      Suomessa on länsimaisista hyvinvointivaltioista ehkä ylivoimaisesti paskin miestenvaatetarjonta.


      Oikeastaan lähin paikka, josta voi kuvitella löytävänsä inhimillisellä vaivalla perus tyylikkään asukokonaisuuden, (vaikkakin etsisi jotain täysin perus settiä, esim. hienot farkut, perus pikee/kauluspaita siistit tennarit/kengät) on Tukholma. Helsinki tulee hyvänä kakkosena, mutta etsiä saa ja kauan.

      Sekin vituttaa, että valikoima näyttää jakautuneen hassusti kahteen osioon. On teiniosasto (wesc, yms) ja sitten on tavaraa yli 40 v ja etenkin yli 60 v. miehille, mutta oikein mitään siitä välistä on vaikea löytää. Etenkin tällainen 22 v. nuori hieman spesiaalilla ruumiinrakenteella on täysin toivottomassa tilanteessa vaatteiden suhteen. Vielä kun en asu edes Helsingissä.

      • onnetonta laatua

        Ei tukholmastakaan löydy edes kelvollisia perusfarkkuja jotka olisivat edes yhtä hyvät kuin farkut 50-luvulla aina olivat (esim. Samurai 21oz selvedge denim ja luonnonindigolla värjätty eikä kemiallista halpiskrääsää) vaan pitää matkustaa lontooseen asti että saisi edes perusfarkut jalkaansa.
        Tukholman myymälätkin (ja 99,9999% myös lontoon vaatetarjonnasta) ovat täynnä ylihinnoiteltua käyttökelvotonta krääsää, myyntihinta 400-kertainen tuotantokustannuksiin nähden.


    • kehno tilanne

      Ruotsista levittäytyy yhä uusia halpavaateketjuja Suomeen. Muotia orjallisesti noudattavat keskivertoruotsalaiset näyttävät halparäteissään tyylikkäiltä, koska heillä on varaa ostaa uudet heti, kun entiset kulahtavat.

      Totta puhuen vaatteiden laatu oli vielä 1980-luvulla huomattavasti parempi kuin nykyään. Tällä hetkellä materiaalit hinnasta riipumattta huonoja. Kuositus, siis vartalon muotoihin sovittaminen heikkoa. Näistä teltoista saa jotenkuten istuvat ompelukoneella kaventamalla.

      • laatutietous heikentynyt

        80- ja 90-luvulla oli vielä pakolliset alkuperämaa merkinnät, ja jos vaatteessa luki "made in china" niin ei se voinut maksaa muutamaa markkaa enempää tai sitä ei olisi kukaan ostanut. Satojen markkojen hintaiset vaatteet olivat aina myös huippulaatuisia ja kuluttajat paljon nykyistä laatutietoisempia.

        Nykyään joku cK made in china takki ostarilla maksaa 400€ eli käsittämättömät 2400 mk, 80-luvulla tuollainen ala-arvoinen rätti olisi ollut tarjouksessa 2mk 40 penniä (eli linjassa tuotantokustannusten kanssa), yli 10mk hintaa siitä ei olisi kukaan maksanut.


    • miesten muotia

      Itse löysin blogin, joka on hyvä esimerkki tavallisesta suomalaisesta miehestä, joka tykkää pukeutua rennosti mutta haluaa myös panostaa ulkonäköönsä ja vaatteisiinsa.. Lukemisen arvoinen blogi.
      http://fashionbylsm.blogspot.fi/

    • öriöri

      Metrot, kiitos-paita, pilotti, lippalakki (karjala, karhu, toyota). Housuissa ihan must on ketju josta löytyy rahapussi tai avaimet (kotiin ja kaljapulloon). Jalkineiksi valkoiset lenkkitossut.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3095
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2472
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2277
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2025
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1847
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1277
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      73
      1102
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      967
    Aihe