Mitä töitä Ruotsista saa??

Finska

Katselin ams:in nettisivuilta hakusanalla finska. Koska mulla ei ole muita erityistaitoja kuin suomenkieli:) Alaa oli jos jonkinlaista, suurimpana esteenä että pitäisi olla kielitaitona myös svenska. Suomessa oon työskennellyt hampurilaisbaari, puhelinmyyjänä yms. hommissa. Teollisuustyöntekijänä viimiset vuodet ja nyt lähenen neljääkymmentä, on puoliso ja kolme lasta. Työhistoriastani en itse juuri löydä meriittejä, joilla kaupata itseäni työmarkkinoille.. paitsi sen että en juurikaan ole ollut työttömänä. Itseäni kiinnostaisi nyt lähinnä ottaa perhe kainaloon ja karata Ruotsiin töihin vaikkapa muutamaksi kuukaudeksi ja perhe on myötämielinen idealle. Mistä voisi siis hakea töitä? Joka ainoa siivoushommakin tuntuu vaativan ruotsinkielen taitoa.

20

7802

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Till Sverige

      Ruotsi ja varsinkin Tukholma on erittäin monikulttuurinen paikka ja en voi yksinkertaisesti uskoa, että kaikki maahanmuuttajat osaisi Ruotsia. Monet osaa hädin tuskin Englantia. Uskon, että Ruotsista löytyy töitä, kun osaa Englantia.
      Silti Ruotsin kielitaito on etu joten suosittelisin sen opiskelua esimerkiksi aikuislukiossa tai kansalaisopistossa.

      Oletko katsonut töitä EURES -palvelun kautta?

    • ruotsiiin

      Ei ainakaan suomessa kaikki siivoojat osaa suomea ...mistä lie tulleet..ei ainakaan euroopasta kun ......

    • myyjä

      ruotsinsuomalainen -lehti on hakenut ainakin jo pitkään suomenkielistä puhelinmyyjää Tukholmaan myymään lehteä suomen kielellä.. "Hyvät ansiomahdollisuudet, sopii kaikenikäisille, koulutus annetaan"

    • Trassi

      Olen asunut ruotsissa kohta 20 vuotta ja aina on töitä riittänyt.
      Kun tänne muutin niin en osannut kieltä mutta sain kuitenkin töitä rappusiivojana yhden suomalaisen miehen firmasta, sitten tein töitä puhelinmyyjänä Suomeen. Sen jälkeen sain ensimmäinen "oikean" työpaikan ja olin Key Account Support Nokialle jolloin taas suomen kielestä oli hyötyä. Ruotsin kielen opin aika nopeaa siinä sivussa.
      Nyt teen töitä export tradenomina ja suomenkielen taitajille on kysyntää täällä. Parin vuoden jälkeenkin tuli soittoja rekrytoijilta jotka oli löytäneet minun vanhan hakemuksen netistä....

    • luureissaruotsissa

      Kokeilepa laittaa Arbetsförmedlingenin hakuun "finsk*", niin osumia tulee.

      Suomenkielisille asiakaspalvelijoille löytyy hommia. Monella suuryrityksellä on Skandinavian tuki Ruotsissa. Missä itse olen ollut, ja missä kavereita, niin ainakin seuraavissa paikoissa on suomenkieliset tuet (Microsoftia, Applea, HP:tä, Sonyä, Samsungia jne): Tukholma, Göteborg, Ljusdal, Sveg, Ed, Piteå, Söderhamn, Helsingborg.

      Yleensä ei tarvitse ruotsia osata -- englantia kyllä -- ja työhaastattelu tapahtuu puhelimitse. Vaativampiin IT-tukiin tietysti kaivataan osaavampia tyyppejä, mutta pelkkään perus ykköslevelin paikkaan jo se, että on ollut JOSSAIN töissä on meriitti :) Perhe voi myös olla positiivinen asia työhönottajan mielestä, se kun ilmentää jotain pysyvyyttä alalla, jolla vaihtuvuus on kovaa.

      Pääsääntöisesti muuttokustannukset Suomesta maksetaan pariin tuhanteen euroon asti, kunhan sitoutuu paikkaan vuodeksi.

      Palkkaus lähtee jostain 16000 kruunun tienoilta. Isommissa kaupungeissa tietenkin paremmat liksat. Ja joidenkin toimeksiantajien kohdalla bonukset tai muut edut ihan hyvät.

      Puhelinmyyjien paikkoja on tietenkin paljon myös, mutta ellei semmoista hommaa nyt varsinaisesti halua, niin hakee oikeaan asiakaspalveluun.

      • OldFart57

        Mites tuo asuntopuoli Ruotsissa järjestyy. Käsittääkseni Tukholmassa sen saanti on lottovoittoon verrattavissa. Työnantajastakaan ei taida olla apua? Mites tuolla Göteborgissa, Ljusdalissa, Svegissa, Piteåssa, Helsingborgissa yms on asunnon saannin laita?


    • !!!!!!!!!!!!!!

      Paremman kuvan itsestään antaan Ruotsin työmarkkinoilla jos osaa edes Ruotsin alkeet. kansalaisopistoissa on halpoja kursseja, jos haluaa esim. Tukholmaan töihin kannattaa lukea alkeet vaikka toki pääsee siellä töihin ihan suomi-englannillakin, paremmin siellä töitä on kuin Suomessa. Riippuen mitä töitä haet, jos asiakaspalvelua vaatii hyvän ruotsin kielen taidot. Jos yksin Ruotsiin muuttaa vuokra-asunnot ( yksiöt) samoissa hintaluokissa kin Helsingissäkin, pienemmillä paikkakunnilla halvempaa.

    • Repe Hellu

      Teknillisellä korkeakoulutuksella hyvillä arvosanoilla saa hyvin työtä vaikka jos on englanninkielen taito. Mielekäs vaihtoehto joku yliopisto. Silloin vaadittaisiin mielellään vähintään tekniikan lisensiaatin tutkinto.

    • Teija.SV

      keittiömestareita ja kokkeja tarvittais Sandhamiin

    • Anonyymi

      Moikka ! Haluaisin muuttaa Ruotsiin ammatiltani olen Lähihoitajaks miten saadaan töitä Ruotsissa!!

      • Anonyymi

        Platsbanken - Sök lediga jobb - Arbetsförmedlingen
        Tuolta löytyy vaikka kuinka paljon työpaikkoja. Laita hakukenttään undersköterska, lähihoitajan nimikettä ei ainakaan täällä, missä itse työskentelen tunneta. Palkan voit tarkastaa statsskuld.se, niin olet vähän tietoinen palkkatasosta täällä. bostadslistan.se, löytyy vuokrattavia asuntoja. Tervetuloa tänne.


      • Anonyymi

        googleta suomenkieliset hoitokodit , suomenkieliset hoivakodit ruotsissa.
        tai vain finsktalande , mutta sinun tulee pystyä kommunikoimaan myös ruotsiksi auttavasti ainakin aluksi, joten nopeasti ruotsinkielen kielikurssille. Sittenhän sitä oppii ruotsinkieltä paikan päällä aika nopeasti jos halua riittää.
        Voit myös vilkaista ruotsinsuomalainen.com lehden etusivua.


    • Anonyymi

      Jos aikoo Ruotsiin töihin, ruotsin kieltä on järkevää osata edes vähän. Ilman vähäistäkään ruotsin taitoa jäät ulkopuolelle kaikesta. Englanti ei Ruotsissa pitkälle kanna, vaikka ruotsalaiset useimmiten osaavatkin jonkinlaista englantia. Elämä eletään kuitenkin ruotsiksi.

      Entä perhe? Miten luulet puolison ja lasten pärjäävän ummikkoina?

      Suomen peruskoulussa oppisi auttavan ruotsin kielen. Mutta ei, ei kun ei! Vastaan pannaan kaikin voimin ja keinoin.

    • Anonyymi

      Täällä yli 10 v. asuneena suomalaisena voisin kommentoida että minun kokemukseni mukaan ruotsalaiset firmat palkkaavat suomenkieltä vaativiin tehtäviin AINA ENSISIJASSA ruotsalaisen joka sattuu jostain syystä osaamaan edes jotenkin suomea, koska silloin heidän ei tarvitse palkata suomalaista. Kielitaidon tason ei tarvitse olla kummoinen, ei haittaa vaikka puhuu pahasti väärinkin suomea. Vasta aivan HÄDÄSSÄ harkitsevat suomesta muuttanutta ko. paikkaan, silloinkin palkka todellakin on kirjaimellisesti 1900 kruunua (brutto), tämä siis suomalaiselle jolla oli 8 vuoden kokemus B-to-B myynnissä Suomessa ja tottunut aina väh. 4500 € palkkaan. Eli jos jostain syystä palkkaavat, lähes ilmaiseksi palkkaavat. Normaalit palkat ja nämä paikat on oikeasti tarkoitettu vain ruotsalaisille hakijoille.

      • Anonyymi

        Korjaus, nolla unohtui: ei 1900 kruunua vaan 19000 kruunua.


      • Anonyymi

        Älä viitsi valehdella, kerroppa varsin rehellisesti mikä työpaikka Ruotsissa kyseessä 19000 sek/ kk bruttopalkalla jossa tarvitaan suomen- ja ruotsinkielen osaamista ja yli kuukauden ammattikokemusta.
        Hatusta ei kannata juttuja keksiä. Edelleenkin suomenkielentaitoiset jotka innokkaasti tarttuvat työtehtäviinsä kysyttyä henkilökuntaa firmoissa, joissa käydään kauppaa Suomen kanssa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä viitsi valehdella, kerroppa varsin rehellisesti mikä työpaikka Ruotsissa kyseessä 19000 sek/ kk bruttopalkalla jossa tarvitaan suomen- ja ruotsinkielen osaamista ja yli kuukauden ammattikokemusta.
        Hatusta ei kannata juttuja keksiä. Edelleenkin suomenkielentaitoiset jotka innokkaasti tarttuvat työtehtäviinsä kysyttyä henkilökuntaa firmoissa, joissa käydään kauppaa Suomen kanssa.

        olen samaa mieltä kanssasi olen siis kylläkin rantaruottalainen mutta kunhan osaat edes alustavasti ruotsia niin saat heti töitä ruotsissa suomalaisissa hoitokodeissa. vaim just kouluttautuu lähihoitajaksi ja itellä on 2 tutkintoa rakennusala ja kone ja metalliala. joss haluaa tienata niin ruotsiin ainakin verrattuna Suomen palkkatasoon.


    • Anonyymi

      Rotkoksi ruåttiin.

    • Anonyymi

      Eures sivustolta poimittua 2023-11-03:
      Job offers in Sweden are available in the following sectors:
      Education (Primary School Teachers & Preschool Teachers)
      Animal care (Newly graduated & experienced Veterinarians)
      Health sector (Doctors, Nurses, Dentists and Physiotherapists)
      Engineering (Functional Safety Engineer, Embedded Software Engineer, Industry Sector Manager, App Developer, Senior Electronic Developer, Senior Software Developer, Group Manager Logistics: Strategy, Projects, and Process Improvements, Product Design Engineer - Hydraulic Drive Units)
      Hospitality (Chefs, Bakers, Pastry Chefs and Waiters/Waitresses)
      Academic careers (PhD, Fellowships and others)
      Skilled Labour Professionals (Game Designers, Sanitation and Recycling Workers, Construction Workers, Machine- and Process Operators, Welders and Gas Cutters, Sheet Metal Workers, Industrial Painters, Forestry Machine Operators, Electricians, Drivers and others)
      Welcome to SWEDISH DAY 2023 and sessions on 9th of November 13.00-16.30 (CET)

    • Anonyymi

      Tänään aamu-uutisissa sanottiin Ruotsin tarvitsevan tulevina vuosina 50000 rekkakuskia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe