Implanttienlaitosta toipumassa, ketju 7.

Uutta käyttöön

Aloitettaisiinko uusi ketju kun edellinen meni toiselle sadalle ja keskustelukin luisti aiheesta sivuun.

151

5132

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 75D nykyään

      Hei kaikki! Kiva että on tällanen ketju, löysin vasta äskettäin tänne ja tykästyin heti. :) Kiva lukea muiden vastaavassa tilanteessa olevien kokemuksia. Mulla on itellä 4kk leikkauksesta, joten toipuminen jo hyvässä vauhdissa. Lähtötilanne 75A ja laitettiin 350cc anatominen implantti lihaksen alle osittain. Hyvin on kaikki mennyt, mitä nyt alkuun oli kipuja ja rinnat turvoksissa eriparisesti. Nyt kaikki tasaantunut. Enää oikeestaan jännittää, miten hyvin arvet loppujen lopuksi vaalenee. Olen käyttänyt Kelo-Cote voidetta, mutta en oo varma, onko se mitään auttanut. Edelleen on arvet aika punaiset :/ Muuten rinnat on tosi kauniisti laskeutuneet ja hyvän näköinen pari.

      • Näitä käyttänyt

        Rintaleikkauksen jälkeen kannattaa käyttää mieluummin silikonilevyjä (esimerkiksi Mepiform) koska tuo Kelo-Cote ei pysy vaatteiden alla vaan hankautuu heti pois.


      • Ainoa turvallinen

        Mentor on ainoa rintaimplanttimerkki, joka valmistetaan länsimaissa ja on FDA:n hyväksymä rintaimplantti. Muut rintaimplanttimerkit ovat joko FDA:n hylkäämiä merkkejä tai sitten ne valmistetaan eksoottisissa maissa halpatuotantolinjoilla. Jos et valitse Mentoria, niin silloin implanttisi käyttö ei ole sallittua USA:ssa ollenkaan tai implanttisi on valmistettu halpatuotantolinjalla Väli-Amerikan maassa.

        http://www.mentorimplants.fi/


      • boobsboobs
        Ainoa turvallinen kirjoitti:

        Mentor on ainoa rintaimplanttimerkki, joka valmistetaan länsimaissa ja on FDA:n hyväksymä rintaimplantti. Muut rintaimplanttimerkit ovat joko FDA:n hylkäämiä merkkejä tai sitten ne valmistetaan eksoottisissa maissa halpatuotantolinjoilla. Jos et valitse Mentoria, niin silloin implanttisi käyttö ei ole sallittua USA:ssa ollenkaan tai implanttisi on valmistettu halpatuotantolinjalla Väli-Amerikan maassa.

        http://www.mentorimplants.fi/

        Hus, häivy ketjusta sinä silikonipiirimyyjä! Täällä aiheena ei ole implanttimerkit, vaan leikkauksesta toipuminen.

        Ei vastata hänen viesteihin mitään... ehkä tuo sitten lopettaa.


    • kuulumisia!

      Hei, mitäs ex-laudalle kuuluu? Oletko ollut tyytyväinen että lähdit leikkaukseen, nyt kun olet kerennyt toipumaankin hyvin?

    • 75D nykyään

      Kiitos tosta Mepiform-vinkistä. Auttaakohan se vielä näihin arpiin, vaikka en ole alusta asti käyttänyt? Kokemusta kellään? Punoitus vähän harmittaa, kun arvet jää hiukan rintapoimun yläpuolelle.

      Keille kaikille olette muuten kertoneet rintaleikkauksestanne? Itse mietin, pitäiskö tosta kertoa avoimesti kaikille läheisille, kun varmaan jossain vaiheessa, kesällä viimeistään, huomaavat muutoksen.

      • boobsboobs

        Mepiform auttaa kyllä vanhempiinkin arpiin, mutta parhaan tuloksen saa jos sen käytön aloittaa heti tuoreeltaan. Kannattaa myös muistaa rasvata ihoa perusvoiteella päivittäin. Mepiform-levyä ei tarvi vaihtaa uuteen joka päivä, mutta kannattaa kuitenkin päivittäin antaa arvelle ilmakylpyä (vaikka rasvauksen yhteydessä).

        Ite kerroin leikkauksesta mieheni lisäksi siskolle ja äidille. Kavereista kerroin lähimmille siinä vaiheessa, kun se tuli luontevasti esille yhteissaunomisissa tai muuten... Muille sukulaisille ja etäisemmille tutuille en ole kertonut. Ei oo ollut tarvetta.


    • FrökenX

      Hei, liityn tähän ketjuun :)

      Kävin 8 pv sitten rintojensuurennuksessa ruotsissa. Valitsin klinikan sieltä koska tuttavillani oli hyviä kokemuksia klinikasta ja siellä työskentelevästä kirurgista. Mietin asiaa 2 vuotta ja otin selvää kyseisestä kirurgista ja yleensäkin koko operaatiosta.

      Minulla oli ennen leikkausta tyhjät imetetyt rinnat. Muoto oli ihan ok, mutta tosiaan näytti siltä niinkuin ilmat olisi päästetty pihalle :) urheilen myös paljon ja olen melko hoikka ja lihaksiakin löytyy jonkin verran. Rasva% on 21. Rintaliivinkokona käytin 70B:tä. Olen 165 cm, 55 kg, rinnanympärys rinnan alta 69 cm.

      Minulle laitettiin Mentorin cpg323 anatomiset implantit, koko 260 cc, high profile. Implantit laitettiin lihaksen päälle, koska tarvitsen työssäni käsiäni ja olen sen vuoksi riippuvainen rintalihaksistani. Päätökseen vaikutti myös se että treenaan paljon.

      Leikkaus meni hyvin ja pääsin kotiin jo samana päivänä. Ei ollut huonovointisuutta tai kipuja ollenkaan. Seuraavana päivänä alkoi tuntumaan jonkin verran kipuja...vähän kuin olisi kovasti treenannut rintalihaksia. Ja tottakai rinnat tuntuivat kireiltä ja "raskailta"...mutta en voi sanoa että olisin ollut kamalan kipeä. Yöt ovat mennet hyvin, ei ole kipuja. Arvet ovat tosi siistit, kuin kaksi kynällä piirrettyä viivaa, rinnan alapuolella. Tällä hetkellä en tunne kipua ollenkaan jos olen paikoillaan. Silloin kun nousen ylös ja liikun nopeasti niin toisessa rinnassa alapuolella tuntuu sellaista nykimistä/vihlontaa...ei kuitenkaan voi sanoa että kipua...ennemminkin tuntuu vähän ällöttävältä...sen toivon menevän ohi. Kai se on normaalia vielä näin aikaisessa vaiheessa. Uskon sen olevan joku hermojuttu... onko muilla ollut tällaista tunnetta? Ja onko se mennyt ohi?

      Olen järjettömän tyytyväinen rintojeni kokoon ja muotoon. Kovathan ne vielä on mutta eiköhän ne siitä vähän pehmene...tiedän toki ettei anatominen implantti tule ikinä kovin pehmeäksi, koska se on cohessive3 eli kaikista kovin. Mutta täytyy muistaa että ne on vasta viikon "vanhat" :D

      Toivon todella etten saa ääliökommentteja..niitä en tarvi, olen paininut tämän asian kanssa koko aikuisiän, joten tiesin riskit kun tähän lähdin. Eikä ollut mikään päähänpisto, vaan tarkkaan mietitty ja itseä varten toteutettu. Vaatteet päällä ei huomaa edes eroa koska ennen käytin reilusi topattuja liivejä. Ikääkin on kohta 35, joten enköhän ole tissini ansainnut :D

      Onnea kaikille muille leikkauksessa käyneille tai sitä suunnitteleville.

      • Sverige

        Voisitko kertoa millä klinikalla kävit ruotsissa?


      • frökenx
        Sverige kirjoitti:

        Voisitko kertoa millä klinikalla kävit ruotsissa?

        Hermelinen luleåssa


    • Joulutissit

      FrökenX, kerrot, että tarvitset työssäsi käsiäsi jonka vuoksi implantit laitettiin lihaksen päälle. Miten implantti puoliksi lihaksen alla vaikeuttaa fyysisen työn tekemistä? Itse teen todella fyysistä työtä enkä ole kokenut millään lailla erilaiseksi tai hankalaksi käyttää rintalihaksiani. Mulle laitettiin siis puoliksi rintalihaksen alle ja siitä 6 viikkoa ja rapiat.

      Leikkauksestani ei moni tiedä. Poikaystävä, vanhemmat ja muutama läheinen ystävä.

    • Joulutissit

      Lisäyksenä vielä se, että olen ollut töissä 2 viikkoa.

      • FrökenX

        No, sitä mieltä se kirurgi kuitenkin oli, että kokonaan lihaksen päälle. Katsoin parhaaksi luottaa häneen :)

        En ole myöskään kertonut kuin parhaille ystäville, vanhemmilleni ja omalle perheelleni. Mutta jos joku joskus kysyy jotain, en aio valehdella.

        Kaikkea hyvää sulle "Joulutissit". Hienoa, ettei leikkaus ole häirinnyt työntekoasi. Itse menen kahden viikon jälkeen takaisin työhöni, toivottavasti olen toipunut tarpeeksi :)


    • Asta..2

      Hei, tämä mun asiani ei varsinaisesti kuulu tähän ketjuun, mutta näissä ketjuissa on ollut niin hyvä "henki" että toivoisin saavani täältä joltakin apuja ... Olen seurannut näitä leikkauksesta toipumisketjuja pitkään. Itselläni on leikkauksesta aikaa jo reilu 2vuotta ja ennen leikkausta oli takana kolme imetystä (kuppi ennen lapsia 70b, imetysten jälkeen 70a).
      Nyt on kuitenkin käynyt niin iloisesti, että meille on tulossa lisää lapsia ja minua kiinnostaisi, että kapseloituuko rintani nyt väistämättä?? vai voiko tästä selvitä ilman uusintaleikkausta?

      Ja jollekin joka kyseli arvista ja niiden vaalentumisesta...minun arpeni vaalenivat vasta vuosi leikkauksesta.

      • 275cc vuonna 2008

        Hei Asta, mut leikattiin 2008 yhden lapsen jälkeen ja 2010 loppuvuodesta sain toisen lapseni, jota imetin 1v3kk. Ei kapseloitunut. Kävin tämän vuoden alussa kontrolliultrassa ja kaikki oli ok. Nyt odotan kolmatta lasta.


    • boobsboobs

      Hei Asta! Onko implanttisi lihaksen alla, osittain alla, vai päällä? Mun käsitykseni mukaan, jos on lihaksen alla, implantti ei pääse kosketuksiin erittyvän maidon kanssa, eikä olisi niin herkästi kapseloitumisriskissäkään. Tietysti vaikea sanoa, miten elimistön hormonitoiminta vaikuttaa implantin ympärillä olevaan arpikudokseen: joillakin jo pelkkä raskaus (vaikkei imettäisikään) saa aikaan kapselimuodostuksen.

      Jos implantit on lihaksen päällä tai osittain lihaksen alla ja aijot imettää vauvaa, on riski kapseloitumiseen melko iso. Aina kannattaa kuitenkin muistaa, että nämä kapseloitumsasiatkin ovat yksilöllisiä... Onnea vauvasta! :)

    • äippä2

      Tähän ketjuun kirjoittajat vaikuttavat mukavilta, joten ehkäpä kehtaan täältä kysyä, josko joku haluaisi tai viitsisi laittaa ennen / jälkeen kuvia. Tai onnistuukohan sellainen ylipäätään..? Minulla on jo useita vuosia ollut harkinnassa suurennusleikkaukseen meno, pitäisi vaan varata aika ja käydä tarvittavissa verikokeissa ja mammossa. Nyt pitäisi alkaa toimia, en jaksa enää olla kirjaimellisesti rinnaton, ei edes nahkapusseja löydy.. :) Jospa kuvista sais lisäintoa ja potkua tämän asian eteenpäin viemiseen!

    • Joulutissit

      En mä millään pahalla kysynyt. Aidosti kiinnosti, koska mut leikannut kirurgi ei sanonut mitään. Kerroin kyllä mitä työtä teen ja että työ on todella fyysistä. Kaikkea hyvää myös sulle. Kannattaa ottaa ekat päivät ns. "varman päälle" töissä ettei tule takapakkia :)

      äippä2, oisko jonkun klinikan sivuilla ennen/jälkeen kuvia? Kyllähän netistä löytyy vaikka minkälaista kuvaa.. Itse en ainakaan halua julkaista kuviani, vaikka "naamaton" netissä olenkin. Kannustan varaamaan ajan konsultaatioon :) (ehkäpä kirurgi voisi näyttää kuvia..?)

      • äippä2

        Ymmärrän kyllä ettei ole mukavaa laittaa kuvia.. :) Klinikoiden sivuilta näkee kyllä kuvia, mutta mietin vaan sitä että ovatko kuvat ikään kuin parhaammasta päästä eli hyvin onnistuneita leikkauksia. Yritän vain saada itselleni realistista kuvaa, ovathan tietty ne klinikoiden kuvat realistisia, mutta mietin vaan että voiko niistä kaikista tosiaan tulla niin upean näköisiä.. :)

        Pitää soittaa klinikalle konsultaatioaika, jännitää.. ;)


      • boobsboobs
        äippä2 kirjoitti:

        Ymmärrän kyllä ettei ole mukavaa laittaa kuvia.. :) Klinikoiden sivuilta näkee kyllä kuvia, mutta mietin vaan sitä että ovatko kuvat ikään kuin parhaammasta päästä eli hyvin onnistuneita leikkauksia. Yritän vain saada itselleni realistista kuvaa, ovathan tietty ne klinikoiden kuvat realistisia, mutta mietin vaan että voiko niistä kaikista tosiaan tulla niin upean näköisiä.. :)

        Pitää soittaa klinikalle konsultaatioaika, jännitää.. ;)

        Olet oikeassa, että varsinkin firmojen nettisivuilla olevat ennen-jälkeen kuvat ovat yleensä valittu sieltä parhaimmistosta, että olisivat "myyviä". Kannattaa muistaa sellainen nyrkkisääntö, että implantit korjaavat rinnan kokoa ja muotoa... niillä ei voida kuitenkaan korjata esim. eri korkeuksilla olevia nännejä. Jos nännit ovat luonnostaan eri korkeudella (mitä monella on), ne tulevat olemaan eri korkeudella myös silikonien kanssa. Luomurinnoissa eriparisuus ei yleensä häiritse, mutta silikonirinnoissa saattaa häiritä. Samoin, jos nännit ovat etäällä toisistaan, ei niitä saada silikoneilla lähemmäs toisiaan (tällaisessa tapauksessa täytyy muistaa, ettei ota liian pientä implanttia "kiitoradan" välttämiseksi). Myös arpimuodostus on ihmisillä erilaista ja toisilla arvet ovat pitkään helakan punaiset, tällaisiahan ei firmojen kuvissa ikinä näy. Taitava kirurgi osaa valita oikeanlaisen implantin juuri sinun rinnoillesi, valitse siis joku hyvä tissikirurgi! Heillä on varmasti itsellään näyttää ennen-jälkeen kuvia leikkaamistaan potilaista.


      • Anonyymi
        boobsboobs kirjoitti:

        Olet oikeassa, että varsinkin firmojen nettisivuilla olevat ennen-jälkeen kuvat ovat yleensä valittu sieltä parhaimmistosta, että olisivat "myyviä". Kannattaa muistaa sellainen nyrkkisääntö, että implantit korjaavat rinnan kokoa ja muotoa... niillä ei voida kuitenkaan korjata esim. eri korkeuksilla olevia nännejä. Jos nännit ovat luonnostaan eri korkeudella (mitä monella on), ne tulevat olemaan eri korkeudella myös silikonien kanssa. Luomurinnoissa eriparisuus ei yleensä häiritse, mutta silikonirinnoissa saattaa häiritä. Samoin, jos nännit ovat etäällä toisistaan, ei niitä saada silikoneilla lähemmäs toisiaan (tällaisessa tapauksessa täytyy muistaa, ettei ota liian pientä implanttia "kiitoradan" välttämiseksi). Myös arpimuodostus on ihmisillä erilaista ja toisilla arvet ovat pitkään helakan punaiset, tällaisiahan ei firmojen kuvissa ikinä näy. Taitava kirurgi osaa valita oikeanlaisen implantin juuri sinun rinnoillesi, valitse siis joku hyvä tissikirurgi! Heillä on varmasti itsellään näyttää ennen-jälkeen kuvia leikkaamistaan potilaista.

        Kyllä nänniä onnistuu siirtämään, lue mastopexia. Minulle tehtiin tämä, ja ihan uskomaton ero.


    • FrökenX

      Joulutissit; en mie mitenkään pahalla ottanu :) Vastaus tuli ehkä vähän tökerösti..sori :D

      No, mutta..ajattelin kysyä että onko sulla ollu sellasia outoja tuntemuksia rinnoissa.. siis nyt leikkauksesta on 9 pv ja kipuja ei ole..ei ole juuri ollutkaan, mutta neljä päivää sitten alkoi toisessa rinnassa tuntumaan ikäviä vihlaisuja, kun liikutin kättä...tai jos muuten liikahdin nopeasti... ne vihlaisut on nyt muuttuneet enempi ällöttäväksi tunteeksi, myöskin siinä rinnan alaosassa. Tuntuu niinkuin siellä sisällä olisi iso elohiiri silloin kun se tuntuu, niinkuin nykäisee tai tarttuu...tosi vaikea selittää. Jos olen paikoillaan niin sitä tunnetta ei ole. Yöllä ei satu ollenkaan, pystyn nukkumaan tosi hyvin. Mutta kun esim kävelen niin joka askeleella tunnen tavallaan sen implantin siellä sisällä...se tuntuu sellaselta painavalta jotenkin... ehkä nämä on ihan normaaleja tuntemuksia näin varhaisessa vaiheessa, täytyy antaa varmaan aikaa, eihän ne ole ollenkaan parantuneet vielä. Toivon todella että on ohimenevää, sillä tykkään rintojeni ulkonäöstä toooooosi paljon :D

    • Pliia222

      Tämä asia ei oikein kuulu tänne, mutta yhdyn edellisiin ja totean että tähän ketjuun kirjoittavat vaikuttavat mukavilta joten ehkä uskallan kysyä :) Olen itse menossa leikkaukseen Maaliskuussa, ja nyt alkanut pelottaa nukutus. Kirurgi sanoi, ettei hän tee rintaleikkausta paikkalispuudutuksessa vaan nukutuksessa. Mitkä ovat nutuksen riskejä?

    • Asta..2

      Pliia222: Onko sua aikaisemmin nukutettu? Toisille tulee ainakin nukutuksesta huono olo, joillekin ei tule mitään. Jotkut "nukkuu sikeemmin" (joutuu herättelemään)...eli jokaisen kroppa reagoi eritavalla nukutus aineeseen. Sun täytyy kysyä riskeistä kirurgilta. Mutta ymmärrän sua hyvin. mua pelotti nukutus just eniten, tavallaan turhan asian takia (kun ei tämä ole pakollinen leikkaus terveyden takia).
      boobsboobs: onko sulla kokemusta imetyksestä implanttien kanssa? tai tunnetko jonkun ? mulla on puoliksi lihaksen alla.

    • Pliia222

      Ei ole koskaan nukutettu, sen takia nukutus suorastaan pelottaa. Ja nukutuksen riskit vähäisiä, mutta riskejä kuitenkin olemassa.. Ehkä pitää olla yhetydessä kirurgiin, että saa mielen rauhoitettua. :)
      odotan kuitenkin leikkausta malttamattomana, monien vuosien päätös saatu vihdoin ja viimein toteutuksen tasolle!

    • Tammikuu2012

      Itse en ole kuullut keneltäkään silareilla imettäneeltä muita ongelmia kuin venymisestä johtuvat ulkonäkömuutokset,joista johtuen uusintaleikkaukseen voi joutua myöhemmin.Lihaksen alle laitto osittain tai kokonaan on ainakin omien tietojen mukaan ne seikat jotka estävät kapseloitumista.Maitorauhasiin ei leikkaus vaikuta,joten imetys kyllä onnistuu. Kapseloituminenhan tulee jokatapauksessa niille,joilla se on tullakseen. Itselläkin on vielä lapset tekemättä,mutta silarit on.Toki asiaa mietin etukäteen ja omallakohdalla leikkauspäätös vei aikaa n.10 vuotta:)

    • boobsboobs

      Asta: Itellä ei kokemusta, mutta ystävä imetti silkkareilla. Hänellä implantit oli tosin laitettu kokonaan lihaksen alle, eikä imettänyt kuin 2kk. (Imetys ei oikein lähtenyt sujumaan, mutta se ei johtunut implanteista, vaan muista syistä). Hänellä on edelleen samat implantit, ja aikaa imetyksestä on nyt vajaa 3 vuotta. Kapseloitumista ei ainakaan mun tietääkseni ole ilmaantunut, en tosin ole asiasta tarkemmin kysynyt. Mutta uskoisin, että ystävä olisi kertonut, jos olis enempi ongelmaa tullut.

    • Joulutissit

      FrökenX, ei mulla oo ollu mitään tollasia tuntemuksia, mutta ovat varmasti aivan nomaaleja ja häiviävät ajan kanssa. Mulla oli tajutonta vihlontaa oikeessa rinnassa n. 2 viikon ajan (en muista tarkalleen, aika kultaa muistot ;> ) ja meinasin jo tulla hulluks sen kanssa kun teki niin kipeää, mutta loppujen lopuksi loppui.

      Pliia222, itseä pelotti nukutus vasta pöydälle joutuessa. Jännitys näkyi outona nauruna juuri ennen nukahtamista. Herättyäni katsoin lappusta, johon hoitajat merkitsi otetut lääkkeet, verenpaineet jne., niin siinä näkyi vereenpaineet olleen 160 juuri ennen nukutusta. Nukutus kestää tosi vähän aikaa... Olisinko ollut nukutuksen alaisena 1h 15min, jos en väärin muista. Turhaan pelkäät :)

    • boobsboobs

      Pliia222, pyydä että saat jutella nukutuksesta vielä anestesialääkärin kanssa ennen nukutusta. Häneltä saat parhaimman tiedon siitä, mitä nukutuksessa tapahtuu ja miten mm. herääminen tulee toteutumaan. Sinua valvoo koko leikkauksen ajan anestesiahoitaja ja anestesialääkäri on valmiudessa tulemaan paikalle, mikäli tarvetta ilmenisi. Heräämössä sinut on vielä kytketty seurantamonitoriin, jossa näkyy mm. hapetusarvosi, pulssi, verenpaine jne. ja hoitaja valvoo toipumistasi koko ajan. Jos heräämisvaiheessa on pahoinvointia/kipuja, saat niihin lääkettä.

      Älä murehdi liikoja! Hyvin se menee.

    • FrökenX

      Joulutissit: Kirurgi perusteli minulle sitä lihaksen päälle tai alle laittoa näin; Jos laitetaan lihaksen alle niin implantit saattaa siirtyä lihasten mukana kainaloihin päin, koska työssäni kannattelen käsiä ylhäällä melkein koko päivän... Implantit voivat jäädä väärään asentoon tästä syystä jopa pysyvästi. Mutta sinullahan on osittain lihaksen alla...se on varmaan eri asia... kirurgini ei tätä vaihtoehtoa maininnut mulle ollenkaan, en tiedä miksi...ehkä kun kerroin hänelle että treenaan paljon. Hän sanoi, että naisille, jotka treenaavat kovasti, laittaa hän implantit lähes poikkeuksesta päälle. Ja anatominen valittiin siksi koska olen hoikka. Pyöreä olisi näkynyt liikaa tai jotain...

      Nukutuksesta sen verran, että pelkäsin sitä kuin ruttoa..olin jo melkein perumassa koko leikkausta, kun olin ihan varma, että en enää herää yms. Mutta kun sain ennen leikkausta tavata nukutuslääkärin, niin en enää pelännyt. Hän oli ihanan rauhallinen ja kertoi, mitä siinä tulee tapahtumaan. Kerroin, että aikaisemmin nukutuksissa olen voinut todella huonosti ja oksentanut koko päivän herättyäni... Hän sanoi, että hän lupaa pitää minusta hyvää huolta, eikä minulle tule huono olo. Sain jo ennen nukutusta jotain lääkettä tipan kautta, joka ehkäisee huonoa oloa ja sitten vielä leikkauksen aikana ja sen jälkeen. Ennen nukutusta sain myös vähän rauhoittavaa ja siitä tuli kyllä ihana olo :) Sitten lääkäri silitti poskea ja sanoi, että mietihän nyt jotain ihanaa...ja sittenpä minä jo nukahdin :D Kun minut herätettiin, en tuntenut kipua ollenkaan, aukaisin silmät ja vähän oli sellainen väsynyt olo, mutta se meni ohi n. 5 minuutissa. 10 minuuttia heräämisestä sain jo kahvia, leipää, mehua yms. 20 minuutin päästä juttelin ystäväni kanssa puhelimessa, eikä hän uskonut että minua oli edes leikattu, koska kuulostin niin pirteältä :D

      Puoli tuntia heräämisestä, nousin ylös ja kävin vessassa, ihan omin jaloin...tämän olisin saanut tehdä jo aikaisemmin, mutta hoitaja halusi "tiputtaa suoneen" loput nesteytykset, sillä minulla oli ennen leikkausta kova päänsärky....koska en ollut saanut syödä.

      Nukutuksesta kannattaa keskustella lääkärin kanssa, hän kyllä ymmärtää :)

    • kohotus+täyte

      Täällähän tuntuu olevan kivoja naisia :) onneksi eksyin tänne.
      Menossa ihan kotomaassa parin viikon kuluttua leikkaukseen,laitetaan mentorit lihaksen alle ja nänniä nostetaan ylemmäs.Oli todella mukava naiskirurgi,joka aikoi tehdä rinnoistani kauniin luonnolliset.Kuppikoko muuttuu vain reilun yhden koon isommaksi.Ihan hirveän hintaistahan se on,mutta elämä lyhyt ja ikää jo "puolessa välissä" joten...Minulla ei vain ole ketään kenelle asiasta voisi puhua-paitsi oma mies.
      En usko että kukaan ystävistäni ymmärtäisi päätöstäni.Äitini on luotettava,mutta hän luultavasti pyörtyisi kun kuulisi rahasumman minkä "tuhlaan,ja jolla saisi vaikkajamitä".Kyllä täytyy myöntää että jännitän paranemista ja nukutusta.Miten tuo rasvaaminen missä vaiheessa se aloitetaan?Mepiform laastari jo hankittu:)

    • Kohotus täyte: muutamia kysymyksiä? Sattuuko olemaan Hilkka Peltoniemi kyseessä? Itse olen menossa hänelle kohotukseen tulevaisuudessa, ja Suomessa on aika vähn yksityisiä mukavia naisplastiikkakirurgeja:) Minkäkokoiset implantit sinulle laitetaan? Millaiset arvet tulee (ankkuri, lollilpop, pelkkä nännin ympäri)?Minkäkokoiset rintasi ovat nyt? Itselläni n. B-kupit, tulossa loppipop-arvet ja en taida ottaa silikonia ainakaan samassa leikkauksessa. Voihan ne lisätä sinne jälkikäteen tarvittaessa. On kuulemma turvallisempaakin niin (pienemmät riskit) kuin että laitetaan samalla kertaa.

    • boobsboobs

      Huomenta naiset!

      Kohotus täyte: onhan toi leikkaus suomalaisella klinikalla kallista, mutta kerran tässä vaan eletään. Vois sitä rahansa turhempaankin tuhlata (uhkapelit, alkoholi, tupakka jne.) Mulle neuvottiin, että haavojen päällä pitää pitää Micropore-teippejä ainakin 2vk, mutta mielellään 4vk, että haavat sulkeutuu kunnolla. Sen jälkeen aloitetaan joka päiväinen rasvaus perusvoiteella voi laittaa sitä Mepiformia. Mepiformia käytetään 3-6kk riippuen siitä, kuinka oma elimistö muodostaa arpea. Onnea matkaan :) Tule kertomaan kuulumisia, kun tissit on leikattu.

    • kohotus+täyte

      Menen A-L Vesalalle ja laitetaan 300cc (muistaakseni) olin niin jännittynyt konsultaatiossa :0 ihan älytöntä tämäm ikäiseltä:)Ja kohotusarpi nännin ympäri.
      Mulla kuopalla olevat d kupit,aina ollut tämä koko.Olen 165/68.Raskausaikana oli mukava täyteläinen E. :)

      • D80TyhjätPussukatko

        Joko olet käynyt? Miten paljon maksaa? Itsekkin asuskelen lähellä toimipistettä, missä Vesala toimii joten on yksi listallani. Harkitsen kohotusta sekä suurennosta. Miltei samat speksit kuin sullakin..


    • 20122012

      Rasvaus kannattaa aloittaa heti.Itse käytin pahimman hilsehtimisvaiheen Bepanthenia ja pari viikkoa siitä jatkoin perusvoiteella.Tikkien ajan oli suojalaput, sitten tikkien jälkeen viikkoon ei mitään.Sitten arpiteipit, jotka on tsekattava päivittäin.Teippien alta ei saa rasvata.
      Nyt operaatiosta 6vkoa ja aloitin joogatreenit varovasti.Äärivenytykset vielä kiristää ja taakkojen nostoja asteittain lisään, kun en halua lihaksia rikkoa.Osittain alle laitettu.
      Ainoa ikävä on kylkinukkuminen aamuyöstä jolloin rintojen sivut kipeytyy hieman.Eiköhän se tästä.Tsemppiä muille toipujille.

    • liian pienetkö?

      Onko ketään muuta, jota harmittaisi liian pienet silikonit? Täällä ilmoittautuu yksi... En tiedä mikä rintojani vaivaa, mutta vaikka laitettiin 375cc, jäi toinen rinta hieman roikkumaan. Kirurgi antoi valita kahdesta koosta, 375cc ja 410cc. Otin pienemmän, koska isompi olis ollut musta jo NIIN iso. Nyt kaduttaa, koska mietin koko ajan, olisko rinnat paremman näköiset isommilla implanteilla. Kiitorataa ei ole, ja muutoin koko on musta ok. Vain toi roikkuminen häiritsee. Nänni katselee vähän alaviistoon. Implantit on osittain lihaksen alla.

    • 75D nykyään

      Kysyisin tosta Mepiformista, että miten sen kanssa pitäis toimia suihkussa? Ottetaanko pois suihkun ajaksi? Ja kauanko yhtä levyä voi pitää putkeen vaihtamatta? On niin kallista tavaraa, etten raskisi vaihtaa yhtenään. Nyt oon pitänyt 3pv ja sitten vaihtanut uusiin.

      • Käyttäneen ohjeita

        Mepiformliuskat otetaan päivittäisen suihkun ajaksi pois ja arville voi ottaa hetken ilmakylpyjä. Sitten liuskat laitetaan takaisin. Näin voi toimia ainakin viikon ehkä muutaman päivän kauemminkin jos liuskat tarttuu vielä hyvin.


    • Fiilis, ja myös jännitys, alkaa kohoamaan täälläkin :) Olen menossa maaliskuun alkupuolella implantointiin.

      Olen lyhyt nainen, mutta erittäin leveä ruumiinrakenteeltani. Voimakas harrastustausta myös vaikuttaa suuresti valittuihin ratkaisuihin. Minulle on siis tulossa korkeaprofiilinen implantti, kokonaan lihaksen päälle. Raskauksia ja imetyksiä kun on takana kolme, niin kokoakin implantille tulee aika reilusti, ainakin näin Suomen markkinoita ajatellen.

      Innoissani odotan jo tulevaa kevättä, ja kesääkin :)

    • boobsboobs

      Hei Evtzu, tervetuloa porukkaan! :) Tuleeko sulle anatomiset vai pyöreät implantit? Jos anatomiset, on toipumisen kanssa oltava tarkkana, niissä kun on toi pyörähtämismahdollisuus etenkin kun laitetaan kokonaan lihaksen päälle. Mikä sun lähtötilanne (rintaliivikoko) on? Ja minkäkokoset implantit tulee? Menetkö suomalaiselle vai virolaiselle klinikalle operaatioon?

      Tsemppiä leikkaukseen, tulehan kertomaan kuulumisia... :)

    • Heipparallaa :)

      Ja kiitos ystävällisestä vastaanotosta :)

      Mulle on valittu pyöreät implantit. RInnat ei roiku kovin pahasti, mutta tarvittavan kohotuksen aikaansaamiseksi tehtiin tosiaan valinta pyöreän suuntaan. Rintakehä mulla on laaja, yläselkä leveä. Käytän 85 ympärysmitalla olevia liivejä :) Toki on hiukan pehmoisuuttakin, mutta en ole varsinaisesti pyöreä malliltani ;)
      Kuppikokona on tällä hetkellä C, ja tulevan implantin koko on 450cc. Ja tuosta koosta voikin jo vähän varmaan päätellä, missä leikkaus tehdään :) Olen siis menossa Tallinnaan :)

    • Joulutissit

      Auttakaas kanssasisaret. Teippiasia on mulle edelleen vähän hataraa. Nyt 8 viikkoa leikkauksesta ja käytän edelleen Micropore teippiä arpien päällä. Oisko mun pitäny vaihtaa johonkin toiseen jossain välissä? Ohjeessa ei lukenut teipin merkkivaihdosta mitään, ainoastaan vaihtovälistä. Vaihdoin teipit alkuun noin viikon välein, rasvaten ja ilmakylpyä antaen samalla. Nyt oon vaihtanut 2-3krt/viikko, kun pieni arpi (ilmeisesti dreenistä) on näyttänyt parantuneen paremmin ilman teippiä ja kaiketi jokapäiväsen rasvauksen ansiosta. Arvet helottaa vielä aika punasena mielestäni...

    • kaikkia kokeillut

      Joulutissit: voisit alkaa käyttää jo esim. Mepiformia. Micropore-teipin käyttöä ei periaatteessa tarvi jatkaa sen jälkeen, kun arpi on sulkeutunut. Jotkut tosin käyttää Microporeteipin alla esim. Kelocote silikonivoidetta ja vaihtaa teipin joka päivä 6kk asti. Tolla ilmeisesti saa jokseenkin saman tuloksen kun Mepiformilla (ehkä, en tiedä... näin omalta klinikaltani sanottiin). Mepiformia voi käyttää 3-6kk riippuen arven punaisuudesta ja paksuudesta, eli siitä miten oma elimistö muodostaa arpea. Jos haluat ottaa "varman päälle" (=mahdollisimman kapeat ja vaaleat arvet), suosittelen Mepiformin käyttöä.

    • Punttityttö

      Hei kaikille, mukavaa, että asiallistakin keskustelua aiheesta löytyy :)

      Salilla isommilla painoilla treenaavilta kysyisin...

      1)Kuinka nopeasti olette salille palanneet ja kuinka pian treeni on palannut leikkausta edeltävän kaltaiseksi? Eli sarjamäärät, liikkeet ja painot, erityisesti ylävartalon osalta...
      2)Ja miltä implantit tuntuvat treenatessa, häiritseekö, näkyykö?
      3)Otitteko lihaksen päälle vai alle? (Itselle vähäisen kudoksen vuoksi tulisi lihaksen alle,mut pelkään tämän vaikuttavan treeniin..)

    • Joulutissit

      Nyt on ostettu tollasta jotain uutta Bio-Oil läärinkiä arville. Lähiapteekissa ei ollu Mepiformia, joten ostin tuota. Kelo-cotea ois ollu, mut en raaskinu ostaa. Testaan tuota nyt ensin ja jossei toimi, niin kokeilen jotain muuta.

    • maritzu

      hei vaan kaikille :)

      Mä olen menossa ensi viikolla rintojen suurennokseen... jännittää ja asiaa mietin joka päivä... mulle laitetaan anatomiset 375cc osittain rintalihaksen alle. Olen hoikka ja omaa rintaa ei ole juuri yhtään... ei ole ollut ennen lapsia eikä niitten jälkeenkään! Nukutus pelottaa myös minua :/ ei ole ennen nukutettu... No ehkäpä se tästä, rintoja olen haaveillut jo monen monta vuotta niin ne myös aijjon ottaa oli mikä tahansa :D

    • Tessa

      Aika suuret sulle laitetaan maritzu ottaen lähtökohtasi huomioon.Mulle laitettiin B kuppeihin (en ole synnyttänyt) 320 tuloksella 75D.Rinnat oli oper jälkeen aivan äärimmilleen venyttyneet eli yhtään ei olisi mahtunut enempää.nyt lopputulos on täydellinen ja toipuminen sujunut hyvin ja tulos pehmeä. Oper. oli tammik alussa.

    • maritzu

      Niin tuntuhan se mustakii aikas paljolta... ja asiasta mainitsinkin kirurgille, hän sanoi että kudokset kun on kerran venynyt niin ei ole ongelmaa... sitten toinen juttu että jos aletaan laittaa kovin pientä implanttia niin rinnat ovat todella kaukana toisistaan.. ei pelkän lähtö tilanteen takia päätetä kokoa! Toiveena oli että kohtalaisen kokoiset minun rintakehään sopivat.. vaihtoehdot olivat 335 ja 375 tokaisi sitten että kukaan ei ole koskaan valittanut että liian suuret olisi rinnoista tullut :D nämä kaksi kokoa odottaa mua siellä leikkauspäivänä, koska konssussa en osannut vielä sanoa mitään!! Onko sulla anatomiset vai? onko rintalihaksen päällä?

    • A+375=hyvä tuli!

      Ihan oikeassa olet, jos liian pienet laitetaan niin jää väliin luonnoton rako. Ja jos kahta kokoa tarjotaan niin aina se isompi, muuten kaduttaa jälkikäteen melkein kaikkia eikä varmaan ketään isomman valinnutta. Kannattaa valita hyvä kirurgi ja luottaa hänen näkemykseensä! Itse päätin luottaa Asko Salmeen vaikka vähän hirvitti, eikä ole tarvinnut jälkikäteen harmitella:)

      • maritzu

        joo mä olen myös menossa hänelle... :) ja luotan täysin hänen valintoihin!! Millo kävit laitattamassa implantit?


    • A+375=hyvä tuli!

      6kk sitten. Asko Salmeen kannattaa luottaa, ei laita liian isoja vaan omaa hyvän silmän asialle. Kyllähän se ensin hirvitti noinkin paljon laittaa, mutta nyt olen onnellinen kun rohkenin valita sen isomman- jota itse asiassa enemmän suosittelikin kun kysyin. Ei yhtään liian isot tullut vaan oikein hyvät! Ota vaan ne 375:)

      • maritzu

        jeps, no ylihuomenna se on menoa :D Mikä kuppi tuli tilalle ? mitäs muuten tykkäsit henkilökunnasta?


    • kohotus +täyte

      Nyt on kohotus ja täyte :) viime yö oli kamala,kotiuduin samana päivänä.
      Mutta kaikki meni hyvin,ja mitä nyt teippien kans näkee, on hyvät rinnat.
      Saa nähdä meneekö enskin yö nojatuolissa nukkuessa,toivottavasti ei.
      Eniten ihmettelen etten jännittänyt kuin vasta leikkauspöydällä,ja siiinäkin ehdin pelätä tieten 2min :)Toivottavasti tämä puristava tunne tästä pian laantuu,on nimittäin aikas tukalat oltavat...

      • mullekki kohotus+t

        Kävitkö Oulun Terveystalolla A-L Vesalalla? Paljonko tuli hinnaksi kaikenkaikkiaan?


    • A+375=hyvä tuli!

      Maritzu: nyt käytössä C80. Henkilökunta oli osaavaa ja ystävällistä, ei mitään pahaa sanottavaa. Hyvin se menee!

    • tisuli

      Moi kaikki!!

      ihanaa lukea muiden kokemuksia..itse olen harkinnut rintojen suurennusta jo 10vuotta, ja nyt vihdoin rohkaistuin ja kävin tänään konsultaatiossa! Viroon olen menossa, ehkä jo maaliskuussa! Kyllä jännittää mutta on helpottunut olo kun olen vihdoin saanut suuren päätöksen tehtyä!

      Konsultaatiossa implanttien sovituksessa päädyttiin kokoon 255, sillä pitäisi tulla B-kuppi, tämänhetkinen tilanne pieni a-kuppi, olen imettänyt pari lasta. Nyt alkoi hiukan mietityttämään onkohan tuo 255 silti liian vähän? Olen keskustelupalstoilta lukenut että monia harmittaa kun tuli valittua liian pieni koko. Haluan luonnollisen lopputuloksen, mutta nytkään rintani eivät ole pinkeät vaikka pienet olevat, ovat imetyksissä venyneet ainakin b-kuppiin joten ihon luulisi hyvin joustavan.

      Saan torstaina kuulla kirurgin mielipiteen tuosta sovittamastani koosta, että onko sopiva hänen mielestään vai onko muita ehdotuksia. Onko täällä muita joilla olisi lähtökohtana pieni a-kuppi ja toiveena luonnollinen b tai pieni c? minulle todennäköisesti asennettaisiin anatomiset implantit juuri tuon luonnollisuuden vuoksi, rintani ovat muutenkin ihan hyvän malliset joten pelkkää kokoa kaipaan lisää.

      kiitos paljon kokemustenne jakamisesta, ja kiitos jos joku osaa vastata :)

      • Tessa

        Implantin koko tuntuu olevan täysin yksilökohtainen riippumatta lähtökohdasta. Tuossa aiemmin päivittelin noita muitten 375 kokoja, kun mulla oli 320 ja silti sama lopputulos kuin noilla muilla eli mulla 75D, joka vastaa 80 ympärysmitassa C:tä. Eli kuppikokohan pienenee kun ympärysmitta suurenee, siis noin rintaliivikokoja ajatellen. 150 pitäisi suurentaa kuppikokoa aina yhdellä. Tuo ainakin mulla täsmäsi.
        Kävin tässä ostamassa vastikään yhdet todella kalliit pitsiliivit joissa koko olikin yllättäin 75DD.
        Jos rinnat on entisestään hieman kaukana ja rintakehä leveä, ei niitä rintoja saa millään ilveellä täysin kiinni ja jättisuurista on pelkkää haittaa liikkuvalle naiselle.
        kyllä se kirurgi tietää mitä suosittelee ja mistä tulee hyvä. Kannattaa sitä kuunnella.


    • 4567

      Hei tisuli. Ole kerralla rohkea ja ota ainaskin kolmosella alkava koko. Nuo kaksi ja puolisataset tulee harmittamaan jälkeenpäin ihan varmasti. Itsellä ensin 320 ja sitten 450 kun nuo ekat oli ihan liian pienet mun kroppaan. Olen n. 163/62, eli ihan normaalivartaloinen. Ja miettikäähän niitä kokoja pähkäillennässe että kuinka paljon vettä on puoli desiä laitettuna läpinäkyvään pussiin? Sen ainemäärän kun sijoittaa koko rinnan alueelle niin eipä paljon vaikuta. Kaikista turhinta rahanmenoa on olla arka ja konservatiivisempi kuin todella itse haluaisi.

    • asta...2

      mun on nyt pakko mainita, ettei suinkaan kaikkia harmita pieni koko. Mulla lähtötilanne imetetty AA-kuppi (mittanauhalla mitattu koko, toki käytin täytettyjä isompia liivejä) ja 250 implantilla sain pienen b kupin. olen enmmän kuin tyytyväinen. en oli halunnut isompia!!!! 167cm ja 57kg

    • tisuli

      Kiitos vastauksista!
      Varasin nyt sitten toisen ajan implanttien sovitukseen jotta tulee sitten kokeiltua myös sitä isompaa kokoa! Ettei vaan jää harmittamaan..Kuulemma tuolla 255 tulisi mulle normaali b-kuppi, seuraavalla koolla täysi b ja sitten sitä seuraavalla (varmaan n.300?) pieni c.
      Olen kooltani aika pieni ja siro, pituutta 156cm ja painoa 47kg. En osaa kuvitella itseäni isoilla rinnoilla kun maksimissaan minulla on ollut imetysaikoina pieni b, ennen lapsia aa ja nyt lasten jälkeen a. Mutta täytyy sovittaa useampaa kokoa niin saa vähän viitettä miltä tulisi näyttämään! :)

      • suurenneltu

        Ei ei ja ei!!! Missään tapauksessa ei kannata valita implanttia sovittamalla sitä liiveihin, silllä se TODELLA näyttää niin paljon isommalta kuin mitä sitten paikallaan kudosten sisällä näyttää! Eli sillä tavalla valitsee varmasti liian pienen implantin. Itse kävin kahdessa konsussa, toisessa sovitettiin ja toisessa kerrottiin tuo edellä oleva, ettei kannata sovitella. Sovittamalla se 320cc tuntui ihan liian isolta, mutta toinen kirurgi vannoi että se on minimi mitä mulle voi laittaa mitat ja rinnat huomioiden. Nyt siis 320cc ollut 6kk ja en voisi olla tyytyväisempi.
        Vilpittömästi neuvon olemaan sovittelematta implantteja liiveihin ja jos kokoasia mietityttää, pyydä vähintään toisen kirurgin mielipide. Luepa täällä kirjoituksia, yksi kokoisesi nainen joutui uuteen leikkaukseen kun ensimmäisessä oli laitettu niin pienet eli tota sun luokkaa, että rinnat jäi liian kauas toisisitaan ja tulos muutenkin huono. Eli varaa mieluummin aika toiselle kirurgille kuin samalle uudestaan, varsinkaan sovittelemaan implantteja. Muuten voi oikeasti kaduttaa jälkikäteen!


    • dfghjklöä

      Samaa mieltä! Tisuli, varma keino valita liian pienet implantit on sovitella niitä liiveihin! Minulle kirurgikin sanoi sen, siksi tulee mieleen että onko sinulla varmasti pätevä kirurgi? Mitä jos pyytäisit vielä jonkun muun kirurgin mielipiteen? Mikään ei korvaa kokeneen osaavan nimenomaan rintakirurgiaan perehtyneen kirurgin näkemystä.

    • Mua muuten kyllä kovasti kiinnostais noi samat kysymykset, mitä Punttityttö kyseli :) Että kuinka tuo treenaaminen onnistuu?


      Itellä alkaa jännitys tiivistymään, lähtöpäivä on tuossa ens kuun alkupuolella ;)

      Mulle suositeltiin glutamiinin syömistä, tuttua kyllä noista reenausjutuista :)

    • maritzu

      no niin nyt on leikkaus takana:) turhaan pelkäsin nukutusta se oli hetkessä ohi!! eka yö oli kaikista pahin, nyt särkylääkettä syömällä tämän kyllä kestää hyvin :) Rinnat ovat ihan hassun malliset :D Tosiaan ovat kuin nurinperin tossa rintakehällä.... ylhäältä pullea ja alhaalta littänat :D no siitähän ne kait alkavat muovautumaan!
      toivottavasti...

    • A+375=hyvä tuli!

      Joo ne tosiaan on aluksi aika absurdit;) Siitä ne kääntyy "oikeinpäin", laskeutuu alemmas ja kutistuu tulevien viikkojen aikana. Mitkä implantit tuli?

    • maritzu

      375 tuli eikä nää kyllä mitenkään hirveen isot oo....

    • tisuli-1

      Kävin tosiaan toisen kerran sovittelemassa implantteja, ja kyseessä oli tosiaan sovittamiseen tarkoitetut implantit, ovat eri kokoiset ja malliset kuin ne itse implantit joita leikkauksessa käytetään. Ne on tehty juuri sitä varten että näkisi miltä lopputulos tulisi näyttämään.
      255cc tuntui tosiaan nyt aika pieneltä ja päädyin kokoon 295cc. Siinäkin on aika lähellä ettei implantit meinaa mahtua rintakehääni leveydeltään kun olen niin kapea! Isompi koko ei olisi mahdollista kuulemma pienen kokoni takia, implantit ovat liian leveitä. Nyt jännittää, leikkaus parin viikon päästä! :)

      Tuo aiemmin kirjoitellut tisuli

      • Keskikorkeat itsellä

        Mitä suunniteltiin korkeusprofiiliksi? Jos on vaara että implantti olisi liian leveä, pitää valita high profile jolloin päästään pienemmällä implantilla riittävään tulokseen. Vai oliko high profilekin liian leveä?


    • Hei tisuli!

      Itse olen kokoa 159cm/50kg. Minulle laitettiin viime kesänä 225cc anatomiset implantit... lähtötilanne oli 70A/B riippuen liivivalmistajasta. Lopputulos leikkauksen jälkeen oli surkea: rinnat olivat etäällä toisistaan, välissä kiitorata ja etenkin oikea rinta roikkui typerän näköisesti. Kirurgi oli valinnut minulle liian pienet implantit asettanut ne vielä kokonaan lihaksen alle, jolloin ne jäivät liian ylös ja oma rinta jäi roikkumaan implantin "jatkeeksi"... vaikea selittää, mutta kamalalta näyttivät. (tarkempia sepustuksiani voi lukea näistä aikaisemmista toipumisketjuista 1-5?)

      Ei auttanut itku markkinoilla. Syksyllä hakeuduin toiselle plastiikkakirurgille, kunnolliselle "tissikirurgille", joka totesi heti kättelyssä että implantit on liika pienet ja väärin asennettu, ottaen huomioon että olen imettänyt. Implantit vaihdettiin, tilalle tuli 375cc anatomiset, jotka on nyt osittain lihaksen alla. Enää ei ole kiitorataa ja rintojen muoto on kaunis, eivät roiku oudosti tms. kummallista.

      Ensimmäinen kirurgi sanoi, että mulle ei voisi laittaa 250cc suurempia implantteja, koska ne olisivat liian leveät ja näyttäisin hassulta. Mahdollisimman luonnollisen lopputuloksen takaamiseksi nuo 225cc piti olla optimit.

      Molemmat leikkaukset tehtiin Suomessa... älä edes kysy paljonko rahaa paloi.

      Toivottavasti olet valinnut itsellesi kunnollisen TISSIkirurgin. En soisi sinun menevän saman kirurgin veitsen alle, joka leikkasi minut ekalla kerralla.

    • suurenneltu

      Tisuli, vilpittömästi, käy pyytämässä jonkun nimenomaan rintoihin erikoistuneen kirurgin mielipide vielä! Asko Salmi on loistava tässä, suosittelen, noin jos nimiä mainitaan. Muitakin toki on, Salmi nyt paras mitä mieleeni tulee. Kahta konsultaatiota et kadu, kahta leikkausta varmasti jos implanttivalinta menee pieleen. Taas jos saat kaksikin samansuuntaista arviota, voinet mennä luottavaisin mielin leikkaukseen. Muista pari asiaa. 1) Se ei ole niin että mitä pienempi implantti sen luonnolisempi tulos (lue myös viesti yllä) ja 2) yleisin syy uusintaleikkauksiin on liian pienet implantit.

    • Kohotus+täyte

      Minä sovitin liiveihin,ja hain luonnollista täytettä tyhjähköihin dkuppeihin.Mentorit 322 valittiin ja samassa leikkauksessa otettiin ylimäärästä nahkaa pois,varsinkin oikesta rinnasta joka oli isompi.Nänni nostettiin myös.Lopputulos on täydellinen,olen todella tyytyväinen.Kotimaassa naiskirurgi laittoi.Ei muuten edes tunut esille isompaa implanttia kuin tuon.

    • tisuli-1

      Hei taas ja kiitos kommenteista!!
      Nyt kyllä pohdituttaa tuo implanttikoko..minulle nimenomaan sanottiin että isommat implantit eivät mahtuisi. Nuo 295-kokoiset ovat leveydeltään 12cm ja rintakehäni on sen mittainen että ne (2x12cm) juuri ja juuri mahtuisivat siihen vierekkäin mutta yhtään ylimääräistä ei tosiaan ole. Edestä kun mittaan rintakehäni leveyden, se on 24-25cm. Suuremmalla implantilla leveys on sitten taas isompi, seuraava koko on 0,5cm leveämpi per implantti.
      Nuo minulle suunnitellut implantit ovat tosiaan full profile eli niitä kapeampia ja korkeampia. Olen menossa leikkaukseen Tallinnaan ja ihan rintoihin erikoistunut kirurgi kyseessä.

    • Aurinkoista päivää naiset!


      Kuinka huono olo teillä on ollut leikkauspäivänä? Kun ei oo aamun/aamuyön jälkeen saanu mitään syödä eikä juoda?

      Olen suht päänsärkyherkkä ja hiukan mietiskelen kuinka valmistautua maailmanluokan hedariin...

      Leikkauspäivä se lähenee :) :) :)

      • Kyllä kestää

        Ei se syömättömyys ole mikään ongelma. Joutuuhan moneen laboratoriokokeeseenkin olemaan syömättä ja juomatta vähintään 12 h. Tuo syömättömyys perustuu ennen kaikkea siihen ettei nukutuksen jälkeen tule pahoinvointia. Vaakakuppiin voi sitten asettaa nälkä vastaan pahoinvointi. En syönyt enää mitään laivalle lähtiessäkään, vaikka periaatteessa olisi vielä voinut syödä varhain aamulla. Paastoa kertyi siten n. 18 h ja hyvin tuosta selvisi.


    • Tissi2011

      Evtzu: Itse söin 04 aikaan yöllä vikan kerran ja leikkauksen jälkeen olin pahoinvoiva, joten en saanut syödyksi yhtään mitään. Kaikki tuli ulos. Leikkauspäivän jälkeisenä aamuna sain vähän jugurttia alas. :)


      Mulla nyt n. 2,5 kk leikkauksesta ja aamuisin tissit on kipeinä, voisikohan johtua kyljellään nukkumisesta?
      Arvet näyttävät jo ihan hyviltä, mutta punoitusta on vieläkin.

    • Joulutissit

      evtzu, ei ollut pahoinvointia ollenkaan. Juomattomuus teki enemmän tiukkaa, koska oon todella kova juomaan vettä, joisin sitä joka välissä. Siitäkin selvisin.

      Ihan kakkaa tuo Bio-Oil. Tai ei varsinaisesti kakkaa, mut harmittaa että ostin, koska sitä pitäs laittaa kaks kertaa päivässä eikä mulla oo aikaa kuivatella sitä aamusin. On myös ärsyttävää vaihtaa joka päivä teipit :| Laiskuus. Oon kuitenkin laittanu sitä aina sillon kun teipit oon vaihtanu. Edelleen arvet punottaa kovasti, nyt n. 12vk leikkauksesta.

    • Kiitos vastauksista :)

      Ei muakaan itse asiassa tuo syömättömyys kovin mietitytä, mutta se juomattomuus. Noh, sen näkee sitten onko valtava hedari vai ei. Saahan siihen varmasti sit leikkauksen jälkeen apuja :)

      Ylihuomenna se sit ois :)

    • nasu

      Hei ajattelin nyt kanssa kysäistä täältä, kun tuntuu olevan asiallista porukkaa. :) Että onko kukaan teistä ottanut imetyksen jälkeen implantteja ja jos on niin miten pian imetyksen lopetuksen jälkeen?

    • 1,5v

      imetysestä.Ja kun olin varma ettei lapsia enää tule(sterilisaatio)
      Ehkä aiemminkin olisin voinu ottaa jos raha tilanne olis sallinu :)

    • pian leikkaukseen!!

      Mullakin on nyt n.1,5v imetyksestä aikaa ja olen menossa rintojen suurennukseen parin viikon päästä. Konsultaatiossa muistaakseni kysyttiin että onko imetyksen lopettamisesta kulunut vähintään vuosi, joten se vuosi taitaa olla suositeltu aika imetyksen lopettamisesta.
      Onko muuten muilla jäänyt rinnat imetyksen/raskauksien jälkeen suuremmiksi kuin ennen? Kaikilla tutuillani ovat kasvaneet vain raskaus- ja imetysajaksi ja sitten palautuneet takaisin alkuperäisiin mittoihinsa. Minulla oli ennen lapsia AA-kuppi eli ihan olematon, mutta nykyään on A-kuppi. Eli hieman rinnat kasvoivat, mutta lisätäytettä kaipaan ja siksi siis leikkaukseen menossa.

    • silikonit

      Laittaako kukaan 17-vuotiaalle silikoneja? vai vasta 18 vuotta täyttäneille?

    • minävaan123

      luulen että kauneusleikkauksissa on 18v ikäraja...toki saattaa poikkeuksia olla jos siihen on joku syy? Esim kehityksessä vikaa eikä rinnat siksi kasva, tms...

    • Huomenta naiset :)

      Toissapäivänä siis leikattiin ja eilen tosiaan pääsin kotiin.
      Leikkaus sujui hyvin, ihmeen vähän jännitinkin, vaikka jouduin odottamaan vuoroani klo 17 asti. Eikä päätäkään särkenyt ollenkaan, vaikka sitä jonkun verran pelkäsinkin.
      Nukutuksesta herääminen oli ehkä kaikkein epämiellyttävin vaihe, siinä kohdassa häivähti mielessä ajatus, että mitä tässä on tullut tehtyä... Mutta peppuun tuikattiin piikki, ja sitten lepäsin vielä hetken heräämössä. Minut tosiaan haettiin leikkuriin viideltä ja takaisin huoneeseen kärrättiin pyörätuolilla jo seitsemän aikaan. Pahoinvointia ei ollut lainkaan ja iltaruokakin maistui :)

      Yöksi otin suosista särkylääkkeet ja tarjotun unilääkkeenkin. Ja nukuinkin kuin tukki.

      Minulle siis laitettiin isohkot implantit lihaksen päälle, takana kolme imetystä ja ikäkin jo lähempänä 40 kuin 30.

      Tällä hetkellä olo on tosi luottavainen ja tyytyväinen. Toivottavasti mitään komplikaatioita ei tulekkaan ja osaan olla tarpeeksi varovainen. Olo on sen verran hyvä nyt, että saan todellakin kiinnittää huomiota varoivaisuuteen!

      Ja jos jollain on vinkkejä kuinka nukkua selällään, niin niitä otan vastaan :D :D :D Viime yön, täällä kotona siis, heräilin ihan jatkuvasti ja yritin etsiä muka parempaa asentoa :D Olen koko ikäni nukkunut vain kyljelläni :D

    • qwerty

      Onko kukaan ottanut Cereformeja? Niistä kun ei löydy mitään tietoa googlettamalla suomeksi. Jyväskylässä niitä ainakin laitetaan ja rahallisesti se olisi ainut mihin olisi mahdollisuus, mutta huolettaa tuo kun mitään tietoa ei löydy.

      • ...

        Jos käytettävää rahaa on rajallisesti, eikö kannattaisi harkita Virossa käyntiä jolloin pätevältä kirurgilta saisi laadukkaammat implantit samalla hinnalla. Lopputulos on yhtä hyvä ja riskit pienemmät tulevaisuudessa.


    • Joulutissit

      evtzu, eka yö kotona oli tuskanen, ei tiennyt miten päin nukkuisi :) Tyyny tai pari polvitaipeiden alla auttaa selällään nukkumista. Itsellä oli kaks sekä molemmilla sivuilla pienet, pehmeät tyynyt. Pään alla tais olla kans yks extra tyyny, koska nouseminen vihlo niin pirusti -> ei tarvinnu niin alhaalta könytä ylös. Hienoa, että kaikki on tähän mennessä sujunut hyvin! :)

    • Laitoin

      sängyn jalkojn alle 2 kirjaa ja petarin alle tyynyn.Eka 3 yötä oli vaikeimmat.Reilu viikon kuluttua pystyin jo kyljellään nukkuun.
      Evtzu,hienoa että sulla meni kaikki hyvin :)
      Mulla oikea rinta vihoitellut,kun oikea kätinen,se antaa kuin sähköiskuja ja on myös enemmän turvoksissa.Nännipihakin on kaks kertaa isompi kuin vasen...

    • Turvotus alkaa jo laskea komesti, vaikka kyllähän se varmasti vie vielä useamman viikon (tai jopa kuukausia?!) enenkuin kokonaan poistuu. Mutta olotila rintakehällä on jo suht normaali, ja tissit ei oo enää "tiellä" tavallisissa askareissa :)


      Noita vihlasuja itellakin on silloin tällöin, ja arvet tuntuu hiukan kiristäviltä. Aamuisin varsinkin huomaa noustessa, että varoen täytyy selkää suoristaa.

    • kohotus+täyte

      Heips naiset,joku kyseli paljonko tuli kaiken kaikkiaan maksamaan mun operaatio,eli 8200e.Sai alennusta kun kumpikin kohotus ja implantit laitettiin yhtä aikaa.Mulla toimenpiteestä nyt 3 vkoa,ja ihan ok on mennyt.Muutama kysymys teille: Onko ollut eripari turvotusta?Kuinka kauan mennyt että rinnat samankokoiset?Kävin 2 vkon kohdalla kontrollissa ja mainitsin lääkärille kun nännit varsinkin aivan eri kokoa,hän sanoi että ne on "piparkakkumuotilla" otettu,että turvotusta :) Mulla itsestään sulavat tikit,oli kuitenkin ihon päällä solmut,mitkä pisti ikävästi.Otin itse vasemmasta eilen solmu kohdan pois ja helpotti heti.Oikessa ei ollut kuin tikin langan pää näkyvissä,sitä ei saa pois.Pistää nyt alapomun reunassa.Tuleeko itsestään pois?Oikea puoli muutenkin sähkötellyt ja ollut hankalampi :) Kiitos etukäteen

    • pohdinnn

      Heips, mä kyselisin semmosta, että kuinka pian leikkauksen jälkeen te palasitte töihin? Kävittekö leikkauksessa kun teillä muutenkin sattui olemaan lomaa töistä vai miten selititte töissä tarpeen pitää muutaman päivä/viikko/kaksi viikkoa lomaa?

    • mymmeli-1982

      Mä olen vasta menossa leikkaukseen ensi maanantaina, mutta ajoitin sen niin että ensi viikko on kokonaan lomaa (opiskelen, en ole töissä) ja sitä seuraavalla viikolla sen verran helppo viikko että voin opiskella aika paljon etänä kotoa käsin. Toki toipumisessa voi mennä kauemminkin kuin se kaksi viikkoa, mutta uskon sitten olevani tarpeeksi hyvässä kunnossa että pääsen koululle kun ei kerran ole mitään fyysistä työtä tms.
      Jos olisin töissä, varmaan selittäisin että ollaan menossa jollekkin pikku reissulle tai että pidetään vaan miehen kanssa yhtä aikaa lomaa/sukulaisia tulossa ulkomailta käymään tms, jos en siis kertoisi totuutta leikkauksesta. Tai sitten ajoittaisin leikkauksen vaikka kesälomalle jolloin olisi muutenkin pidempi loma tiedossa.

    • Joulutissit

      pohdinnn, palasin töihin neljän viikon kuluttua leikkauksesta. Teen fyysistä työtä, jossa paljon painavan nostelua. Ajoitin leikkauksen paria viikkoa ennen joulua, jolloin oli vähän pidempi loma tulossa. Pomolle sanoin, että menen leikkaukseen ja se riitti, ei udellut enempää.

    • Hei

      pystyitkö jo hyvin neljän viikon jälkeen nostelemaan ja työskentelemään muuten? Laitettiinko lihaksen alle vai päälle?

    • -tisuli-81

      Maanantaina kävin leikkauttamassa itselleni tissit! Aikaskipeä olo on ollut, ja on niin avuton olo kun en saa edes housuja itse päälle, siitä puhumattakaan että saisin itse hiukset harjattua!! Rintalihakset ovat kyllä todella kipeät eikä lääkketkään tunnu auttavan.
      Lähtötilanne oli A75, ja täytettä laitettiin anatomisen 295cc-implantin verran. Ovathan tissit nyt luonnollisesti aika turvoksissa joten lopputuloksesta on vaikea sanoa, mutta kyllä nämä ainakin B-kupit ovat :)
      Odotan innolla että kivut laantuvat, sitten näistä ehkä osaa nauttiakkin enemmän!! Tsemppiä muille samassa tilanteessa oleville!

      t- Tisuli

      • boobsboobs

        Onnea tisuli uusista rinnoista! Toivottavasti toipuminen on nopeaa ja kivut häviävät pian...


    • Joulutissit

      Pystyin hyvin työskentelemään. Ei ollut mitään outoja tuntemuksia tai kipuja nostellessa tai muutenkaan. Laitettiin osittain lihaksen alle.

    • ajatuksia1

      Moi, Olen menossa viikonpäästä leikkaukseen ja silkkarit laitetaan ei mitkään suuret mutta n. c-kuppia odotetaan...Miten rintojen suurennus on vaikuttanut seksuaalisuuteenne ja mitä pidätte itsestänne nyt entä miehenne/naisenne?

      • tisuli1

        Ei ole vielä ollut vaikutusta, positiivista ainakaan kun leikkauksesta on vasta viikko ;) olo on niin turvonnut ja epämukava ja homssuinen kun ei saa harjattua hiuksia, meikattua tai puettua tavallisia vaatteita päälle. Ja vatsa on ollut leikkauksesta asti ihan turvonnut, turvotus alkaa heti rintojen alta ja näytän kuin olisin 7kk raskaana! eli ei kauhean hehkeä olo, ja vatsaan verrattuna rinnat näyttävät pieniltä. Onko muilla ollut vastaavaa turvotusta??


    • +++

      Minulla leikkaus vaikutti niin,että innostuin nyt pitämään itsestäni muutenkin parempaa huolta.Ruokavalio on parantunut,ja olen huoltanut kroopaanikin paremmin.On kivempaa kun vaatteet istuvat paremmin,ryhti oiennut :)
      Seksuaalisuus oli ennenkin ok,nyt on vain kivempaa pukea päällensä kaunista.
      Mies tykkää entistä enemmän :)

    • ajatuksia1

      Hui...onko muutkin olleen vielä viikko leikkauksesta yhtä kipeitä kuin Tisuli!?? Toivottavasti vointisi kohenee pian....miten pian ollette muut palanneet töihin?

    • Joulutissit

      En muista olleeni kovin kipeä kuin pari-kolme ekaa päivää. Kipulääkkeitäkin vähensin joka päivä ja söin viikon verran yhteensä. Lähinnä ekojen päivien pahimman jälkeen söin "varmuuden vuoks" ettei kipu yllätä.

      Ostin sitten mepiformia. Nyt ollu käytössä reilun viikon ja minusta ero on jo huomattavissa. Viikossa siis paremmin vaalentuneet kuin viimeisen kuukauden aikana yhteensä ennen mepiformin käyttöä. Jotenkin hassua, että tollanen läpyskä pystyy vaalentamaan arpia :) Kuinka kauan ootte käyttäneet samaa liuskaa? Ei tunnu tykkäävän hiestä yhtään, joskus saattaa vähän siirtyäkin salilla hikoilun jälkeen.

      Kävin tuossa viime viikonloppuna kylpylässä ekaa kertaa leikkauksen jälkeen. Yhden todella huomattavan tuijotuksen sain, ei voinut olla huomaamatta kun pää käänty sitä mukaa kun menin ohi :D Huvitti. Itse en koe, että mun rinnoista vois suoraan sanoa niiden olevan silikonit. Ei nää oo kuin kaks melonia kiitoradalla varustettuna, pikemminkin hyvällä maulla kaks niin luonnollista rintaa kuin silikoneilla voi saada. Ehkä se mietti onko ne silikonit ja yritti katsoa arpia? Jaa'a. Vähän vielä oli hakemista, että miten päin sitä olisi, mutta ehkä ens kerralla vähän rennommin... sillon arvetkin jo luultavasti vaaleat.

    • OliviaOulu

      Asiallinen ketju!

      Itsellä operaatio varattu kesäksi.

      Vähän tyhmästi tulee just kaksi päivää syntymäpäivien jälkeen ja vielä pyöreitä täyttämässä ja juhlia järjestämässä...
      Olisi ollut tietysti kiva kilistää, mutta sanottiin, että kaksi viikkoa ennen ja jälkeen ei saisi juoda.
      Miksi on näin? Verenohennusjuttu?
      Kuulemna lasi tai pari punaviiniä ei haittaa.

      No, tuleehan noita syntymäpäiviä...

      • tisuli

        Eilen kävin poistattamassa tikit, hyvin on haavat kuulemma parantuneet ja tisseissä turvotusta kuulemma vähemmän kuin yleensä viikon kuluttua leikkauksesta. Mutta rinnat ovat kyllä todella pinkeät ja päältä epäluonnollisen näköiset (siis silikoneiksikin luonnottomat, rintojen yläosassa ikään kuin kyttyrät, rintalihakset turvonneet). Lisäksi vatsa todella turvonnut, kysyin asiasta ja kuulemma ihan normaalia, turvotus voi kestää monta kuukautta!! kiva kun kohta alkaa ihmiset kyselemään koska on laskettu aika :D housutkaan ei mene kiinni. Bussimatka ja käveleminen teki kipeää ja koko illan oli rinnat ihan kivikovat ja niitä särki. Nyt pääsen onneksi jo itse ylös sängystä vaikka se sattuukin, ja saan itse puettua. Hiusten harjaus ja pesu tuottaa vaikeuksia, enkä voi nostaa vesilasia painavampaa ilman kipua. SÄrkylääkettä menee edelleen muutama päivässä.
        Tällaiset kivut on normaaleja sillon kun implantti on laitettu lihaksen alle osittain kun lihasta on pitänyt leikellä. Mulle oli valitettavasti pakko laittaa ne alle kun lähtökohta oli sen verran pieni.


      • upps
        tisuli kirjoitti:

        Eilen kävin poistattamassa tikit, hyvin on haavat kuulemma parantuneet ja tisseissä turvotusta kuulemma vähemmän kuin yleensä viikon kuluttua leikkauksesta. Mutta rinnat ovat kyllä todella pinkeät ja päältä epäluonnollisen näköiset (siis silikoneiksikin luonnottomat, rintojen yläosassa ikään kuin kyttyrät, rintalihakset turvonneet). Lisäksi vatsa todella turvonnut, kysyin asiasta ja kuulemma ihan normaalia, turvotus voi kestää monta kuukautta!! kiva kun kohta alkaa ihmiset kyselemään koska on laskettu aika :D housutkaan ei mene kiinni. Bussimatka ja käveleminen teki kipeää ja koko illan oli rinnat ihan kivikovat ja niitä särki. Nyt pääsen onneksi jo itse ylös sängystä vaikka se sattuukin, ja saan itse puettua. Hiusten harjaus ja pesu tuottaa vaikeuksia, enkä voi nostaa vesilasia painavampaa ilman kipua. SÄrkylääkettä menee edelleen muutama päivässä.
        Tällaiset kivut on normaaleja sillon kun implantti on laitettu lihaksen alle osittain kun lihasta on pitänyt leikellä. Mulle oli valitettavasti pakko laittaa ne alle kun lähtökohta oli sen verran pieni.

        hymyilyttää vaikka oikeesti ei....tuo sun kirjoitus Tisuli on kuin mun omani..nyt kolmas päivä leikkauksesta ja olo on edelleenkin ihan hirvee. Koko yläroppa on kuin olis jyrän alle jäänny, vatsa tosi turvoksissa ja selkä, kainalot jne...kaikki kosketusarkoja. Sairaalassa eka yö meni hereillä vaikkei ollut kipuja, mutta olo oli niin sekava etten pystynyt nukkumaan kuin ihan pätkiä, viime yö kotona meni kävellessä kaikki mahdolliset kipu yms. rauhoittavat oli poskessa silti kahden tunnin unet vaan. Tietysti panacod on vetänyt vatsan ummelle ja antibiootti ei sopinut yms...Jokaisen kohdalla leikkaus on näköjään tosi erilainen ja tunnot myös, tietty lähtötilanne saattaa vaikuttaa paljon.
        Tsemppiä kaikille uusille ja tuleville tissikkäille!


    • Joulutissit

      OliviaOulu, omassa konsultaatiossa ei puhuttu sanallakaan alkoholista. Ei siis minkäänlaisia rajoituksia. Paikkakohtaisia asioita näköjään, mutta kai joku syykin on miksi suosittelivat ettei alkoholia tulis nauttia. Kysy sieltä, miksi ei saisi (ja tule kertomaan tännekin :>).

      tisuli, jännä että oot noinkin kipeä. Tai siis itseeni verrattuna. Mullekin laitettiin osittain lihaksen alle, mutta en ollu läheskään noin kipeä. Eka yö kotona oli kaikista tuskaisin, kun ei tienny miten päin nukkuis jotta kipu ois pienimmillään. Mulla oli kyllä kamalaa vihlontaa, mutta siihen ei lääkkeet auttaneet. Jokaisella eri tavalla :)

    • Joulutissit

      Missä muuten mm. ex-lauta, agarena ym. "vanhat" oikein luuhaa? Kuulumisia kaivataan!!!

    • OliviaOulu

      Konsultaatiosta saamassani vihkosessa sanotaan näin:

      "Tupakoitsijoilla haavat paranevat hitaammin ja arvet saattavat jäädä näkyvämmiksi. Leikkaukseen valmistautuvan potilan tuleekin välttää tupakointia ja ALKOHOILIN KÄYTTÖÄ vähintään 2 viikkoa ennen ja jälkeen leikkauksen. Myös aspiriinin, ibuprofeiinin ja E-vitamiinin käyttöä suositellaan vältettäväksi kahden ennen leikkausta edeltävän viikon ajan, koska ne ohentavat verta."

      Vähän epämääräiseksi jää.
      Että arvet jäisi näkyvämmiksi...?

      Miten muilla?
      Onko neuvottu alkoholiasiassa?

      • Tisuli

        Mulle sanottiin kanssa tuo sama, että ei alkoholia 2 viikkoa ennen leikkausta! En muista oliko sen käyttö kiellettyä myös leikkauksen jälkeen. Ja syynä tosiaan veren oheneminen,..voi tulla leikkauksessa enemmän verenvuotoa jos veri on turhan ohutta! Ja varmaan vaikuttaa kanssa haavojen parantumiseen, kuten tupakoiminenkin.

        Tänään onkin jo selvästi parempi olo kuin eilen!! Mutta olen saanut hirveän flunssan..mutta positiivista on että flunssa tuntuu paljon pahemmalta kuin rinnat!! Eli kai tässä on sitten taas edistystä tapahtunut :) Tänään on viimeinen päivä kun olen kotona, huomenna takaisin koulun penkille.

        Onko teillä muilla sellaista että kun käyttää vähänkin rintalihaksia ( vaikka vesilasia nostaessa tms ) niin rinnat kovettuu oikein kunnolla ja tuntuu inhottavalta? Ikäänkuin rinnat supistelisi, niinkuin vatsa supistelee raskaudessa. Eli jäykistyy ja tulee inhottavan kireä tunne rintoihin. Mulla siis implantit laitettu osittain lihaksen alle, ja se tunne tuntuu juuri siinä rintojen yläosassa jossa rintalihakset ovat implantin päällä. Leikkauksesta on tosiaan vasta 1viikko 2päivää joten toivottavasti tuo menee ohi ajan kanssa. Rinnat on sivuiltakin ihan turvonneet ja arat :-/ Mutta eiköhän tämä tästä mene ohi ajan kanssa :)


    • Varovaisuutta

      Leikkauksissa on aina komplikaatioriskinsä, ja siksi kaikki minkä tiedetään olevan haitaksi pyritään välttämään.Verenvuoto leikkauksen jälkeen on paha juttu.Näin konsultaatiossa muutamia kuvia,jossa oli päässyt näin tapahtumaan

    • OliviaOulu

      Olen jostain ymmärtänyt, että osittain lihaksen laitettavista implanteista tulee eniten kipua jälkeenpäin. Plus toipuminen hitainta. Jopa siis enemmän kuin kokonaan lihaksen alle laitettavissa...
      Onko tosiaan näin?

      • minullakin osittain alla

        Juuri niin..syystä että osittain alle laitettaessa rintalihasta pitää leikata! Kokonaan alle tai päälle laitettaessa rintalihasta ei vaurioiteta.


      • mullakin osittain alla

        Juuri niin! siitä syystä että laittaessa osittain alle rintalihasta pitää leikata. päälle tai kokonaam alle laitettaessa rintalihasta ei vahingoiteta.


    • leikelty

      Voi kun hienoa löytää tällainenkin ketju.. minulle laitettiin toissapäivänä silarit Mentorin 450cc ,pyöreänmalliset. Samalla tehtiin rintojen kohotus, sekä vielä abdominoplastia ja vatsan rasvaimu. Oletin,että olen kuin rekan alle jäänyt ja olihan se eka päivä juuri sellainen. Mutta jo parin tunnin päästä leikkauksesta raahauduin vessaan ja siitä se lähti. Olen imettänyt monta lasta, lihonut ja laihtunut vuorotellen joten tää oli mulle ainoa vaihtoehto. Tunsin oloni niin, niin rumaksi roikkuvine rintoineni (jotka sinällää kookkaat jo aluksi mutta tyhjää täynnä) ja mahakin oli ku 6 raskauskuulla, nahkapussi vielä siellä alhaalla. Tätä päätöstä hauduttelin vuosikausia ja nyt se on tehty, jihuu. Toimenpiteet tehtiin mulle Virossa ja olen edelleen täällä hotellissa, joudun käymään lääkärillä näytillä ja olemaan "seurannassa" vielä muutaman päivän,kun näin monta operaatiota tehtiin yhtäaikaa. Haluisin kuulla vinkkejä näiksi ekoiksi päiviksi. Rinnat on todella pinkeät, kipeät ja arat, ja lääkäri sanoi että voisin pari kertaa painaa implantia keskeltä niitä. Mutta en tajua,mistä kohtaa ja miten ihmeessä,kun sattuuu... olen käyttänyt vodkahauteita, jotka kyllä tuntuu ainakin turvotuskipuun auttavan. Kipulääkkeillä pysyy olo siedettävänä,mutta vatsa ei siedä vielä hirveästi liikkumista, huomenna ekan kerran ulos kävelylle....

      • tisuli

        Mulla on rintaleikkauksesta nyt 1vko 5pvää, ei oikein auttanut kipuun muu kuin kipulääkkeet, lepo ja pitkät lämpimät suihkut! Mulla ei sairaalassa ehdoteltu mitään painamista tai muutenkaa rintoihin koskemista, eikä kyllä olisi onnistunutkaan kum rinnat olivat ekan viikon niin kosketusarat.
        Nyt vajaa 2vkoa leikkauksesta alkaa jo olla hyvä olo eikä enää satu kuin jotain nostaessa (tajuan usein vasta jälkikäteen että tuli taas jotain nostettua, rintalihaksia särkee ja sitten onkin jo liian myöhäistä ) ja aamuisin sattuu kun olen yön nukkunyt selällään ja rinnat kipeytyvät siinä asennossa.
        Mutta selvästi olen jo voiton puolella! tänään pystyin ekaa kertaa kunnolla tunnustelemaan rintoja, ovat jo sen verran pehmenneet että pystyin tuntemaan implantit ihon alla, tunsin niissä ryppyjä rintojen ulkosivuilla :-/ eivät onneksi näy kuitenkaan.


    • boobsboobs

      Tisuli, noi rypyt implantin sivulla on tavallisia... Varmaan suurimmalla osalla, joilla on lähtötilanteessa pienet rinnat, laitettu karhennetut implantit (eli nykyään lähes kaikilla) ja on laitettu implantti lihaksen päälle tai osittain alle, tuntevat ainakin eteen kumartuessa implantin ryppyilevän ihon alla. Mitä pehmeämpi implantti, sen todennäköisempää ryppyily on. Ongelmaa tulee vasta, jos nuo rypyt alkaa näkyä ihon päälle.

    • Kohotus+täyte

      Helou naiset,aika kivasti toipuminen mennyt täällä päin :) Empä olis uskonut että nyt kun turvotus on lähtenyt,toivon että olisin sittenkin ottanut hieman isommat implantit.
      Ehdin jo tottua tuohon turvonneeseen kokoon :) Mutta tämäkin parempi kuin lähtökohta! Eniten olen nauttinut siitä että tissit pysyy liiveissä vaikka kuinka kumartelisi :) Muutenkin ryhdikkäämpi olo....

    • leikelty

      Miten kauan tuota turvotusta on kestänyt ja miten paljon tissit sitten pienentynyt? mulla tulehtui nyt toisen rinnanalus ja toinen ei kuulemma ole lähteny ees paranemaankaan vaan vuotaa tosi pahasti kudosnestettä/märkää. Odottelen lääkäriaikaa tässä, ja manaan niitä virolaisia hoito-ohjeita, joiden mukaan olen hauduttanut itelleni tulehduksen :(

    • boobsboobs

      Leikelty: Rintojen turvotus on hiukan yksilöllistä, riippuu myös siitä onko laitettu lihaksen alle vai päälle. Mutta kyllä se koko ensimmäisen kuukauden aikana pienenee ihan näkyvästi alkupäiviin verrattuna.

      Kai sait antibiootin haavatulehdukseen? Nyt on tosi tärkeetä hoitaa tulehdus hyvin pois, ettei arvet jää rumiksi/ ettei implantit infektoidu. Älä jää odottelemaan antibioottia, vaan hae heti tarvittaessa vaikka kotimaiselta lääkäriasemalta, ellet muuten saa!! Infektoituneiden implanttien aiheuttamat korjausoperaatiot on kurjia. Tsemppiä!

    • leikelty

      Kiitos

      • Turbotissi

        Leikelty.Minkälaiset haavanhoitoohjeet siis oikein sait? Voitko kertoa tarkemmin??
        Kanssa leikelty?


    • Röllykkänapainen

      huomenta!!

      Minulla varattu leikkausaika 28.4.Lookin kautta.Vatsanmutoilu rinnat.
      16 vuotta olen rahaa säästänyt ja nyt vihdoin summa kasassa. Joten hetken mielijohteesta en ole operaatioon lähdössä.
      Hetkittäin tulee pelkoja, että mitäs jos kapseloiotuu tai hylkii.
      Itse sain ohjeeksi että viikkoon ennen leikkausta ei pisaraakaan alkoholi. Olen tupakoitsija ja sanoin etten pysty luvata että pääsisin tupakasta eroon ennen leikkausta, niin konsultaatiossa sain vastauksen että polta sitten niin vähän kuin pysytyt.
      Olisi kiva kuulla teidän fiiliksiä heti leikkauksen jälkeen. Oliko heti heräämisen jälkeen kovat kivut?
      Onkohan eri klinikoilla "erilaiset" haavanhoitohjeet? Olen ymmärtänyt että mikäli haavateipit on liian pitkään, niin haava ei pääse kuivumaan vaan tulehtuu herkästi.

      Hieman kyllä hirvittää kun vatsakin leikataan samaan aikaan, että onko kivut ihan helvetillisiä...Mutta kerta rysäyksellä kaikki, meneepähän sitten yksillä tuskilla, toivottavasti. Ettei tule mitään jälkikomplikaatioita.

      Pelkäsittekö te ennen leikkausta että mitäs jos juuri sinä olet se, kenen rinta hylkii, tai kapseloituu pahasti?

    • kohotus+täyte

      Leikelty: Kyllä sen yhden kuppikoon pieneni ainakin,ellei kaksi.Mulla olikin aika pieni implantti
      325,nahkaa otettiin aika paljon pois.Siis tällä implantilla täytettiin D kuppi.En ole hoikka,tällainen normaali plus :)
      Mullakin toisen rinnan alunen hieman vihoitteli,ohjeeksi sain runsaan suihkuttelun ja ilmakylvyt.Liivien alle vain steriili sidetaitos.Röllykkänapainen: pelkäsin kyllä kapseloitumista,mutta sitten paikanpäällä pelko katosi,ja kun olen saanut aina välitömästi yhteyden klinikkaan jos on ollut kysyttävää.Mulla tehtiin rasvaimu vatsaan
      n vuosi sitten.Oikeestaan toisalta ihan hyväki kärsiä kaikki kerta rysäyksellä-sittenhän se on alta pois :) Haavateippejä pidin 2vkoa,sen jälkeen suikuttelujakso 2vkoa ja nyt mepiform joka on kyllä ihme laastari :)

    • leikelty

      Turbotissi :) , mua siis neuvottiin käyttämään kääreitä turvotusta auttamaan, eli vodkaa ja vettä. Se helpottikin turvotusta, mutta joka kerran ne teipit likosi siinä samalla ja alkoi selvästi hauduttaa haavoja. Lopetin käärehoidot ja nyt olen ottanut ilmakylpyjä aina kun mahdollista. Huomasin et mulle on annettu liian pienet tukiliivit, nyt siis 80C koko,mutta rinnat ei tahdo mahtua niihin ja leikkauksesta yli 2 vkoa. Koko lienee siis D-kuppi nyt. Ihmetyttää että mua peloteltiin enemmänkin abdominoplastian suhteen, mutta vatsan kanssa ei oo mitään ongelmaa kun taas tissit krakaa. :) tänään ekaa päivää töissä ja tissit ei onneksi keränneet katseita. Työkaveri vaan totesi,että olet kyllä laihtunut. ;)

    • OliviaOulu

      Kesällä siis minulla suurennusoperaatio.

      Kysyisin teiltä, joille on proteesit laitettu, että kuinka moni tuttu on oikeasti huomannut (vaatteet päällä) muutoksen entiseen? On kommentoinut tai vilkuilleet?
      Jotenkin nolottaa hirveästi, jos takana puhutaan.

      Toisaalta käytän kyllä aina topattuja liivejä, joten ehkä kaikki ei edes tajua...
      Ajattelin kertoa vain perheelle ja muutamalle parhaalle kaverille.
      Pitäisikö alkaa käyttämään entistä isompia toppauksia, niin eivät ihmiset tajuaisi :D

    • tsirpi

      Minut leikattiin 5pv sitten. Rintalihaksen alle laitettiin, koska olen todella pienirintainen luonnostaan. 290cc implantit laitettiin ja tyytyväinen olen! Sopusuhtaiset rinnat sain, sillä pituutta on alle 160cm =)

      Itsekin nukutusta pelkäsin, mutta turhaan sitä jännittämään! Kaikki käy niin nopeasti ettei siinä kerkeä mitään miettimään =) Herättyäni kipuja ei ollut ollenkaan, mutta olo oli todella tokkurainen. Siitä pään selvittyä alkoi aikamoinen kiristyskipu rinnoissa! Melkosen pinkeät melonit oli =D Mutta hyvällä kipulääkityksellä sain nukuttua ihan kivasti.

      Vähän on ollut sängystä nouseminen hankalaa ja tavaroiden nosto kurottelu. Oikeassa rinnassa on myös ollut vihlovaa/nykivää kipua, mutta se on kuulemma normaalia tässä vaiheessa. Minäkin olen huomannut tuon vatsan JÄRKYTTÄVÄN turvotuksen ja ummetuksen. Pahimmat kivut ovat olleet nimittäin vatsakivut =D Laxoberonia on tullut käytettyä ja se on hieman auttanut.
      Ei muuta kun tsemppiä kohtalo tovereille!!

    • M. Boo

      Minkähän verran on normaalia rinnan punoittaa ja aristaa ekoina päivinä??

      Mulle laitettiin 2 pvää sitten 270cc anatominen lihaksen päälle. Kohotettiin näin rintaa tehtiin donitsijuttu nännipihan ympärille.
      Operaatio tehtiin paikallispuudutuksessa ja rauhoittavan lääkkeen vaikutuksen alaisena, joten en muista operaatiosta juur mitään. Puuduttavan vaikutus lakkasi noin 12h päästä leikkauksesta.
      Vahvempaa särkylääkettä otin leikkauspäivän iltana ja seuraavana aamuna, sen jälkeen mennyt 400mg ibumaxilla ja hyvin riittänyt.

      Ps. Kellään vinkkejä selällään nukkumiseen?? Aamuyöstä herännyt molempina öinä kun peppu puutuu :/

    • asta...22

      Pään alle pari tyynyä ja polvitaipeen alle useempi tyyny, ni ei pepa puudu ;) Sit kun rupeet nukkuun vähän kyljellään, niin polven alle tyyny ja rintojen eteen tyyny (tavallaan halaat sitä tyynyä).

    • poppaliinanen

      Eilen kävin ostamassa uudet,ekat liivit sitten urheiluliivien jälkeen, kokoa 75E ja olihan kokemus :) Vinkkejä haavanhoitoon kellään? mulla edelleen kk:n jälkeen leikkauksesta pieni pätkä,mikä auki ja erittää, huomiseksi varattu lääk.aika,mutta onko muilla tällaisesta kokemusta?

    • Lilja*

      Tulin eilen rintaleikkauksesta Liettuasta. Minulle tehtiin uudelleen muotoilu ja implantointi. Lähtökohtana 80a tubulaariset rinnat. Leikkauksessa nännejä nostettiin ja pienennettiin. Implantiksi valittiin Mentor 510 double gel implantti 360ml high profile. Tätä käytetään kuulemma tubulaarisiin rintoihin jotta saadaan pyöreyttä. Leikkauksen jälkeen kirurgi sanoi että leikkaus ei ollut ihan tavallinen, koska se vähä oma rintakudos mitä minulta löytyy, on äärettömän tiukkaa.

      Olin yksin reissussa ja kaikki sujui hyvin. Pystyin helposti kantamaan weekenderin olalla ja lentää yksin. Yhteensä (leikkaus, hoitopäivät, verikokeet, tukiliivit) oli 3250€. Lisäksi lennot Liettuaan, taksit liettuassa alle 100€. suosittelen paikkaa muillekin. Ruokalistassa oli kolme sivua vaihtoehtoja ja ruoka oli todella hyvää!

      Olo on parempi kuin uskalsin toivoa. Haavanhoito-ohje oli vain "poista sidos nännin päältä lauantaina". Millaisia ohjeita olette saaneet hoitoon?

    • silikonikuppi

      Liettuassa käynyt: missä käyt jälkitarkastuksessa ja tikkienpoistossa? :o

      Mulla tuli ohjeeksi ottaa haavojen päältä taitokset pois parin päivän päästä, kun sai suihkuunkin mennä. Sen jälkeen ei tarvitse uusia taitoksia päälle, koska tikkejä peittää kuitenkin haavateipitkit.
      Suihkun jälkeen kuivataan huolella puhtaalla pyyhkeellä painellen, ei missään nimessä hangaten.

      Sitte vaan raskasta, yläraajoja rasittavaa liikuntaa (imurointi, kauppakassien kantelu, rappusissa ravaaminen vauhdilla, aerobic, ratsastus, lapiointi, haravointi...jnejne) vältellään kuutisen viikkoa.

    • tsirpi

      Kyselisin teiltä kohtalotovereilta, että kuinka kauan meni ennen kuin rinnat tuntuivat ns. normaaleilta. Siis että pinkeys ja rinnan "kovuus" hävisivät. Ja ehkä tyhmä kysymys, mutta kuinka pehmeät rinnoista koskaan edes tulee?

      Minulla siis leikkauksesta pari viikkoa aikaa ja laitettiin rintalihaksen alle implantit. Tuntuvat edelleen pinkeiltä, vaikka turvotus on jo laskeutunut..

      • malttamaton2012

        Heissan, samaa mietiskellyt minäkin...nyt neljä viikkoa ja vieläkin aika pinkeet, etenkin toinen rinta ja erityisesti edestä rintavaon molemmilta puolin. On myös osittain arat kosketukselle, ilmeisesti lihaskipua myös mulla. Menee myös esim. kylmässä ihan kovaksi ikäänkuin raskausaikana kun maha kovettui supistuksista...tossa jo ajattelin et jos noi implantit nyt *syntyy* niin saavat jäädä laittamatta takaisin!! Kaikenlaiset liivit myös ahistaa, puristaa ja ilmankaan ei ole hyvä olla....no niin sain sanotuksi:-)
        Tsemppiä kaikille samoissa jutuissa pyöriskeleville, kait nämä tästä omaksi muuttuu joskus....


    • suurenneltu

      Lihaksen alla implantti tuntuu aina kiinteämmältä kuin luomu, varsinkin jos omaa rintaa ei ole paljon päällä. Ja mitä treenatumpi lihas, sen kiinteämpi lopputulos. Kuitenkin parin viikon kohdalla ne on vielä paljon kovemmat kuin miksi ne jää. Voi mennä kuukausia ennenkuin ne alkaa tuntua siltä millaisiksi ne jää, ihan luomulta ei niiden vaan tosiaan kannata odottaakaan ikinä tuntuvan. Malttia;)
      Mikä sun kuppikoko oli ennen ja oletko sporttinen?

      • tsirpi

        Kiitoksia vastauksista =)

        Suurenneltu: Mulla kuppikoko oli ennen 70A ja nyt 70D (290cc implantit) Olen aika sporttinen ja rintalihas oli kireässä kunnossa ennen leikkausta. Siitä syystä oli aikamoista kiristyskipua pari päivää leikkauksen jälkeen =/
        Mutta nyt reilu pari viikkoa leikkauksesta, eikä minkäänlaisia kipuja =) Hieman kosketusarat ovat, mutta muuten ok!


    • aika auttaa

      6-12 kuukautta menee pehmenemiseen, tosin ensimmäisinä kuukausina muutos on jo selkeä. Jos kokonaan lihaksen alla jää hieman kiinteämmäksi, jos osittain niin ero melko ei ole kovin suuri lihaksen päällä olevaan. Riippuu kyllä paljonko on omaa kudosta ja mikä on lihaksen paksuus jne ....

    • jekku79

      Onko teillä kellään ollut ongelmaa haavan umpeutumisessa? en polta ja olen kaiken hoitanut ohjeiden mukaan,mutta silti mastopexian ja silarinlaiton jälkeen toisessa rinnassa ns. t-leikkauskohta ei umpeudu ja nyt joudutaan ompelemaan uudelleen :( on siis pintaiho siitä edellee auki, tikkejä ei toki näy, ne kai onkin siellä syvemmällä. pelottaa ihan kamalasti,että koskee jne. mutta lääkäri kyllä sanoi viime perjantaina siellä käydessäni,että alkaa varmasti parenemaan kunnolla uuden ompelun jälkeen. Mistähän löytyisi lisätietoa tällaisista kokemuksista?

    • Lilja*

      silikonikuppi:

      Tikit voi poistattaa Suomessa esimerkiksi terveysasemalla tai yksityisellä. Jälkitarkastus on Liettuassa.

    • Jekku79, mikä mastopeksia sulle tehtiin, ts millaiset arvet (nännin ympäri, täysankkuri vai lollipop)? Ja minkäkokoinen implantti? Itselläni mastopeksia edessä, en tiedä tuleeko implantilla vai ilman ja jos tulee implantilla laitetaanko samalla vai ensi mastopeksia ja myöhemmi implantti (juurikin noiden ongelmien välttämiseksi). Siksi kiinnostaa.

    • tsirpi

      Kuinka nopeasti leikkauksen jälkeen siirryitte urheiluliiveistä "normaaleihin" rintaliiveihin? Alkaa jo pikkuhiljaa kyllästyttämään nämä urheiluliivit jotka litistää tissit kasaan =D pian 3 viikkoa leikkauksesta siis..
      Ja missä vaiheessa uskalsitte nukkua kyljellään ? Alkaa olla selkä aika kipeänä, kun on pitänyt selällään vain nukkua.

    • jekku79

      eriparitissi, en mä tiedä tän oikeeta nimeä :)) mutta siis nännejä pienennettiin eli ihoa siitä ympäriltä otettiin pois ja sit toi ankkuri tehtiin. Implantti oli 450cc, valkkasin kahdesta sopivasta pienemmän. Kävin nyt sit taas lääkärillä,nyt menin ihan kirurgille kun luulin et pitää ommella uudelleen. Mutta toisin kävi (oli tosi inha kokemus!) hän totesi että infektoitunut on, ja pitää hoitaa se tulehdus pois eli uusi kuuri ja antibioottirasvaa... ihan pelottaa et oon jonkun superpöpön saanut.

      Ja noista liiveistä, mulla nyt 5vkoa leikkauksesta ja edelleen urheiluliivit, muita ei voi ees käyttää ,on niin arat vielä. Tosin on ollu pakko olla ilmankin kotona,koska toi haava on niin kipeä (on siis ihan auki toi iho,ei mitenkään irvistä pelkästään) Kyljellään oon nukkunu ehkä viikon ajan, liivit kun on,niin ei hirmusti satu. Muut arvet alkaa olla jo aika siistit, teipit saisin ottaa nyt vkl pois. :)

    • Joulutissit

      tsirpi, menin töihin 4 viikkoa leikkauksen jälkeen ja käytin työpäivän aikana vielä urheiluliivejä koska fyysisesti raskas työ, yöllä en enää. En muista tarkalleen milloin luovuin niistä lopullisesti, mutta ehkä joskus 8 viikon kohdalla. Oisin varmaan ilman tuota fyysistä työtä aiemminkin jo ruennu käyttämään normirintsikoita.

      Hivuttauduin jo pikkusen kyljelleen joskus 2 viikon jälkeen, lisäten aika ajoin vähän enemmän kulmaa. Tyyny selän alla tuki hyvin "puoli kyljelllään" nukkumista. Täysin kyljellään nukuin ehkä noin 6 viikon jälkeen leikkauksesta...

    • sodastream

      Lilja*:
      Olen itsekin menossa liettuaan 2 viikon päästä leikkaukseen. Millaiset kokemukset sinulle jäi paikasta? Olen myös kuullut niistä hyvistä ruuista. :) Minulle tehdään suurennus natrellen anatomisilla implanteilla ja koko on 245cc. :)

    • boobsboobs

      Alotettaiskos uus ketju? Tämä alkaa olla jo megapitkä.

    • tsirpi

      Kuulostaa järkevältä! Kiva kun on kerrankin asiallinen ja aktiivinen keskustelu täällä =)

    • boobsboobs

      Höh, aloitin uuden ketjun otsikolla "Implanttienlaitosta toipumassa... ketju 8"

      En ehtinyt seurata, tuliko ketjuun jotain viestejäkin, mutta nyt en löydä aloitusta mistään. Mitä sille tapahtui? Tietääkö kukaan? Otetaanko vielä uusi yritys?

    • asta..222

      tottakai...uusi yritys :)

    • Pliia123

      Hei te toipujat.
      Kävin alku viikosta rintojensuurennusleikkauksessa vihdoin ja viimein :). Toipuminen on vasta alussa, mutta ihmetyttää miksi oikeaa rintaa vihloo tikkien kohdalta aina noustessa, mutta vasen rinta ei ilmottele kipua ollenkaan.
      Sain sairaalsta mukaani urheiluliivit ja nyt nämä liivit tuntuvat jo hieman isoilta ympärysmitaltaan. Kannattaako urheiluliivien olla todella napakat, että rinnat muotoutuvat oikein?

    • Lilja*

      Pliia123,
      Mulla ainakin toipuminen oli myös toispuoleista. Itsellä leikkauksesta aikaa kolme viikkoa ja paranin kyllä tosi nopeasti (implantti on osittain lihaksen alla).

      sodastream,
      Mä kyllä tykkäsin. Suosittelen olemaan avoimella mielellä esim. hoitajien englannin suhteen. "Oma hoitajani" ei puhunut englantia juuri ollenkaan, mutta oli oikein ystävällinen ja huomaavainen, joten kaikki sujui hyvin. Pelkäsin etukäteen kotimatkaa (lensin Suomeen leikkausta seuraavana päivänä), mutta matka sujui hyvin, enkä ollut edes kovin kipeä. Leikkaus oli torstaina ja maanantaina olin jo töissä :)

    • newboobs

      Mä olen ajatellu implanttien laittamista, mutta on vähän erikokoiset tissit niin en sitten tiedä mitä siitä tulee (näkyykö implanttien koko ero jotenkin "läpi") ja sitten noi arvet vähäsen huolestuttaa, koska moni kirjoittaa, että ois punaset yms. Sitten vielä mielipiteitä Virolaisiin kirurgeihin ja leikkauksiin onko hintalaatusuhde hyvä?

      • jatketaanko kasissa

        Vastataan nyt vielä tähän vanhaankin ketjuun vaikka uusikin ketju on jo käytössä. Erikokoisuudesta en osaa sanoa kun omani oli "samaa paria" jo ennen implanttien laittoa. Eiköhän lääkäri osaa arvioida mitä tarvitaan ja miten leikkaus suoritetaan. Tuolla toisessa ketjussa joku kertoikin että alkuaan piti laittaa erikokoiset implantit mutta sitten lääkäri laittoikin samanlaiset ja sai kokoeron silti korjattua täysin.

        Arvet paranee yleensä itsekseenkin näkymättömäksi mutta paranemista voi yrittää nopeuttaa käyttämällä silikonilaastareita. Jos arpi kehittää keloidia (punottaa ja paksunee) silloin varsinkin on käytettävä silikonilaastaria. Lisäksi on huomioitava että kaikki arvet ovat aina erittäin herkkiä auringonvalolle (UV säteilylle) ja ellei arpia suojaa hyvin, niiden punoitus voi säilyä hyvinkin pitkään jos on saanut aurinkoa. Leikkaushaavat sijoitetaan yleensä rintapoimuun jossa se piiloutuu kohtuullisen hyvin muutenkin.

        Olen tyytyväinen virolaisen kirurgini työn laatuun. Sain juuri sellaiset rinnat kuin toivoinkin. Jos käyttää nimekästä ja kokenutta virolaista kirurgia, työn laatu on hyvää. Hinnat ovat halvemmat kuin Suomessa siksi että palkkataso ja yleiskulut ovat pienemmät Virossa vaikka hoito olisikin yhtä hyvää kuin Suomessa. Suomalaiset välitysfirmat käyttävät yleensä näitä parhaimpia kirurgeja leikkauksissa. Välitysfirma ottaa tietysti omat kustannuksensa, mutta vastaavasti itse pääsee helpommalla kun maksaa vain laskun ja hyppää laivaan, kaikki muu on järjestetty valmiiksi. Jotkut virolaiskirurgit ottavat vastaan suoraankin potilaiata mutta silloin pitää järjestää itse konsultaatiokäynnit, leikkauksen, matkat ym.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      5953
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3625
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1925
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1919
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1748
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      74
      1586
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1522
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1408
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1406
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      24
      1327
    Aihe