äidin siirtyminen hoitokotiin

äidistä huolehtiva

Iäkäs äitimme odottaa pysyvää paikkaa hoitokotiin. Niin hän kuin mekin , hänen lapsensa, toivomme sinne pääsyn tapahtuvan mahdollisimman pian. Tällä hetkellä joku meistä lapsista (Kohta kaikki jo eläkeikäsiä :) ) viettää suuren osan aikaa, aamut, illat ja yöt, hänen kodissaan koska äiti tuntee olonsa turvallisemmaksi kun ei tarvitse olla yksin.

Mutta mitä tehdä kodille kun äiti muuttaa sieltä pois? On hyvin todennäkoistä että äiti, saatuaan pysyvän paikan hoitokodista, ei palaisi enää kotiinsa, ainakaan pidemmisksi ajoiksi. Ehkä viikonlopuksi silloin tällöin. Mutta talo olisi tyhjä suurimman osan ajasta. Kaikilla meillä jo on omat kodit, ja ei ole hyvä jättää äidin taloa tyhjilleen.

Yksi idea on myydä talo (tietenkin äidin suostumuksesta ja luvalla) ja käyttää siitä saatu tulo äidin hoitokodin maksuun. Hänen ainoa tulonsa on pieni kansaneläke. Ostajaksi saattaisi hyvinkin tulla joku lähisukulainen, se takaisisi äidille avoimet ovet takaisin kotiinsa niinä kertoina jolloin hän haluaisi käydä siellä.
Sanottakoon että meillä sisaruksillä on kaikilla omat kodit, KIITOS äidin!, joten kenekään meistä taloon muuttaminen ei ole ajankohtainen.

Onko kukaan muu käynyt samaa lävitse? Miten te olette sen järjestäneet? Tai olisiko kellään muita ideoita mitä tehdä talon kanssa?

5

379

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jk

      vai n iin

    • joskus----

      Ihan samaa en ole läpi käynyt, mutta tosi iäkkäät vanhempani olen hoitokotien kautta hautaan saattanut. Kuulostaa tosiasialta, että äitisi ei hoitkodista takaisin omaan kotiinsa enää palaa.

      Tulevaisuuden kannaltakin olisi yksinkertaisinta, että myytte asunnon. Jos äiti antaa luvan (pystyy antamaan, ei muistisairas?) ja olette sisaruksina yksimielisiä. Kun äidistänne aika jättää, pitää omaisuus kuitenkin jotenkin järjestää. Pelkkää rahaa on yksinkertaisin käsitellä, jos sitä on vieläjäljellä.

      • äidistä huolehtiva

        Kiitos vastauksesta. Tämä kysymys on usealle ajankohtainen ja siinä haluaisi toimia vain Vanhemman parhaaksi.


    • 18 + 4

      Varmistakaa, mitä vaikuttaa hoitokodin maksuihin. Äiti itse pitää päättää mitä tehdään, jos ei ole julistettu holhottavaksi.

      Vaikka teistä nyt tuntuu, että pääsette kaikista huolista kun äitinne on turvassa hoitokodissa, niin siitä tulee yhtä paljon uusia huolia tilalle. Jossain vaiheessa vain ei kotona voi enää olla, ja se on surullinen vaihe. Nauttikaa nyt juuri siitä, kun äitinne saa vielä olla kotonaan, vaikka se onkin teille hirveän raskasta. Hoitokotiaikana sitten saatte nukkua yöt rauhassa kotona, mutta joudutte käymään päivisin laitoksessa, joka ensinnäkin ei ole koti eikä mummila ja jossa toisaalta ette voi kontrolloida tai tietää mitä siellä tapahtuu. Siinä on vähän niin kuin sama ero kuin jos lapsi on vauva tai murrosikäinen, jos ymmärrät mitä tarkoitan.

      Voimia.

    • äidistä huolehtiva

      Kiitos vatauksesta. Sitä me on vatvottu puoleen ja toiseen. Äidin liikkuminen on hyvin vaivalloista ja portaat ja rappuset ovat kohta mahdottomat kiivetä.
      Vaikka olemme mukaelleet kotia hänelle sopivammaksi, kohta sekään ei riitä.
      Tuo hoitokoti on lähempänä joten siellä voi piipahtaa vaikka useamman kerran päivässä, muuta mutta..... koti on aina koti.

      Kukaan meistä ei tee mitään Äidin tahtoa vastaan, hän tietää oikein hyvin että oli hän kummassa paikassa tahaansa, hän ei olisi yksin.

      On totta mitä sanoit hoitokodeista, ei voi tietää mitä siellä aina tapahtuu. Tuokin ajatus on käynyt mielessä useamman kerran.
      Kaikki nämä päätökset askarruttavat mieltä ja vaikuutavat paljolti tulevaisuuteen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8584
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2595
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2323
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1714
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1529
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe