NETTIAUTOSSA PIMEÄÄ KAUPPAA TEKEVÄT YKSITYISHENKILÖT = JOBBARIT

Älä tue rikollisia

Nettiautossa on paljon autojen myynti-ilmoituksia, joissa myyjän nimi on keksitty ilmoituksen päänumero on väärä. Ilmoituksen lisätiedoissa lukee varsinaisen myyjän oma numero. Se on salainen prepaid, usein 046-alkuinen ja R-kioskilta ostettu liittymä. Kyse on pimeää kauppaa tekevistä yksityishenkilöistä eli jobbareista.

Nettiauto:
"Vähiten ostoturvaa tarjoavat valheellisesti tavallisina yksityisinä myyjinä esiintyvät myyjät eli JOBBARIT. Jobbarille on tyypillistä, että hän ei suostu maksamaan ilmoittelusta mitään, ei maksa myyntivoiton veroa, eikä takuulla suostu minkäänlaisiin jälkivaatimuksiin saatuaan rahat myymästään autosta."

Lain mukaan kaikista tuloista pitää maksaa verot. Vaikka myisit vain yhden auton vuodessa voitolla, niin siitä saatu myyntivoitto eli tulo on ilmoitettava verottajalle, ja verot (28 %) on maksettava. Tulojen pimittäminen verottajalta on veropetos. Näin ollen jobbari on aina rikollinen.

Ostamalla pimeältä jobbarilta teet samalla karhunpalveluksen kaikille veronsa ja muut lakisääteiset maksunsa hoitaville rehellisille yrittäjille. He vastaavat myymiensä autojen kunnosta kuluttajansuojalain mukaisen virhevastuun perusteella jopa puoli vuotta. Jobbarilta tai tavalliselta yksityiseltä myyjältä ostaessasi maksat kaikki korjaukset itse, vaikka autosta hajoaisi moottori seuraavana päivänä.

Jobbarilta ostetussa autossa on hyvin usein verot ja käyttömaksut maksamatta. Jobbari myy autoja edellisten omistajien nimissä olevilla papereilla. Et saa autoa rekisteröityä itsellesi, jos täytät rekisteriotteen ilmoitusosan tai vanhanaikaisen luovarin omilla tiedoillasi, ja edellinen omistaja on tehnyt myynti-ilmoituksen katsastuskonttorille jobbarin tiedoilla. Jobbarilta ostettu auto voi myös olla varastettu tai ulosmitattu jobbarin veloista voudille.

Jobbarit tekevät usein hengenvaarallisia virityksiä autojen tekniikkaan väärentävät mittarilukemat ja huoltokirjat. Esim. merkintä jakohihnan vaihdosta saattaa olla valheellinen ja jobbarin itsensä tekemä.

Ilmoituksissaan jobbarit väittävät monesti autoja vuotta tai jopa kahta todellista uudemmiksi ja kertovat autojen kunnon törkeästi yläkanttiin. Todellisuudessa ruosteen päälle fiksattu romuauto on jobbarin ilmoituksessa "ruosteeton huippuyksilö". Monet jobbarit salaavat autojen rekisteritunnukset ilmoitusten kuvissa ja kertovat perustiedoissa väärän rekkarin.

Oletko sinä törmännyt pimeää kauppaa tekevään yksityishenkilöön eli jobbariin tai hänen myynti-ilmoitukseensa?

131

6698

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hyvä neuvo

      Vältä 046-alkuisia numeroita.

    • bnpom

      Taas Sie unohit ne jopparivirmat

    • Jobbari = yksityinen

      Jopparivirma tai jobbariliike on yhtä lailla epäsana kuin esim. ilmaus tumma blondi.

      Jobbari on aina pimeää kauppaa (esim. autoilla) tekevä rikollinen yksityishenkilö. Jobbarilla ei ole koskaan Y-tunnusta, eikä näin ollen myöskään minkäänlaista yritystä/liikettä. Jobbari pyrkii verottajan lisäksi huijaamaan myös autojen ostajia kaikilla keksimillään tavoilla maksimoidakseen voittonsa.

      Jos huomaat jonkun tekevän rikoksia, esim. veropetoksia, ja sinulla on todisteet asiasta, sinun kannattaa ottaa yhteyttä viranomaisiin. Jos sen sijaan alat väittämään esim. jotakin autoliikettä/yritystä/yrittäjää veronkiertäjäksi tai huijariksi tms., syyllistyt itse kunnianloukkaukseen, eli olet itse rikollinen.

      • MinnaV

        Älä nyt ota asiaa noin vakavasti. Lähde kävelylle, kun on enemmän aikaa, ota vaikka paketti makkaraa mukaan ja käy hiihtolenkillä, paistele makkaraa nuotiolla ja nauti elämästä. Mene baariin ja tapaa siellä ihana nainen, houkuttele hänet mukaasi ja kiipeä hekuman huipulle. Elämässä on tosi paljon kaunista ja nautittavaa, ei sitä kannattaisi tuhlata leikkimällä poliisia.


      • rhaeiäbhp

        Taas tämä mielestään fiksu jobbari laulaa samaa laulua. Mielestään fiksu kun on keksinyt perustaa firman jobbaritoimintaansa varten ja mesoaa täällä yksityishenkilöistä kääntääkseen huomion pois omasta viritelmästään


    • Olen poliisi

      Miten niin leikkimällä?

    • Nuorempi konstaapeli

      Poliiseilla riittää työvuoroja tasaisesti kaikille viikonpäiville, myös viikonloppuna. Vuoroja on ympäri vuorokauden eripituisina jaksoina. Poliiseja kiinnostavat naiset samalla tavalla kuin muidenkin ammattien harjoittajia.

    • Olet selkärangaton

      Taidat olla itse pimeää kauppaa tekevä jobbari, etkä sellaisen asiakas.

      Ostamalla pimeältä jobbarilta teet samalla karhunpalveluksen kaikille veronsa ja muut lakisääteiset maksunsa hoitaville rehellisille yrittäjille. He vastaavat myymiensä autojen kunnosta kuluttajansuojalain mukaisen virhevastuun perusteella jopa puoli vuotta. Jobbarilta tai tavalliselta yksityiseltä myyjältä ostaessasi maksat kaikki korjaukset itse, vaikka autosta hajoaisi moottori seuraavana päivänä.

      • Hylaa

        Jos ITSE ostaa auton, kuuluu ITSE vastata teoistaan, tai sitten on vielä riippuvainen aidin rintaruokinnasta.


    • Linnaan joutais!
      • J0BBARI

        Ei vaan 2. Jobbari = Sekatyöläinen


    • m.f.autoxi

      anteeksi vaan tierot kyllä pitää aina paikkaansa autoista mikäli tällästä keskustelua ei päätetä teen asiasta rikos ilmoituksen oletko ottanut huomioon että yrityksessä työskentelee 45henkilöä , yksikään ostaja ei ole valittanut tv m.f.autofixi enkä ole manne joppari

      • M.F AUTOFixi?

        Anteeksi nyt vaan "M.F AUTOFixi", mutta kyseessä on yksityinen elinkeinenharjoittaja, joka ei ole rekisteröitynyt työnantajarekisteriin.
        Eli kyseisessä firmassa ei voi työskennellä mainitsemaasi 45-henkilöä. Ei laillisesti ainakaan.

        Eikä muuten kaupparekisterin mukaan ole toimialakseen, ei päätoimi- eikä sivutoimialakseen ilmoittanut moottoriajoneuvojen kauppaa.


    • paska sivusto

      Kummasti se nettiauto suojelee joitakin kusettajia...

      • Teroooo

        Käynti sivustoilla on vapaaehtoista


      • Verottaja1
        Teroooo kirjoitti:

        Käynti sivustoilla on vapaaehtoista

        Verojen maksu ei ole vapaaehtoista.
        Siitähän tässä on kyse.


    • Ari-Job

      Jobbari on aina rekisteröitynyt yritys. Yksityinen henkilö ei voi olla jobbari. Jobbari tekee yrityksenä aina laillista kauppaa koska vain laillisen yrityksen voi saada rekisteriin vrt. mafia ei voi olla osakeyhtiö ja vise versa...

    • Jobbari=yksityinen

      Nettiauto:
      "Vähiten ostoturvaa tarjoavat valheellisesti tavallisina yksityisinä myyjinä esiintyvät myyjät eli JOBBARIT. Jobbarille on tyypillistä, että hän ei suostu maksamaan ilmoittelusta mitään, ei maksa myyntivoiton veroa, eikä takuulla suostu minkäänlaisiin jälkivaatimuksiin saatuaan rahat myymästään autosta."

    • "rosvo" :)

      4D "kun yksi naamapalmu ei riitä"

    • "Karhu"

      Mistä kukaan voi täällä tietää ilmoittavatko ns.jobbarit joihin täällä viitataan, myymistään autoista mahdollisesti saamiaan voittoja verottajalle? Jos on käynyt huo.a talossa on saanut sitten käsityksen että verotkin maksetaan etukäteen. Peilineteen koko porukka ja koittakaa keksiä joku muu ajankulu, ompelukerho tms. sopiva. Ei tarvitse olla kummoinen että voi toisia arvostella.

    • Jobbari huijaa aina

      Jos olisi tarjoitus maksaa myyntivoitoista verot ja hoitaa myös kaikki muut lakisääteiset velvoitteet, niin silloin ei varmasti tarvitse esiintyä salanimellä ja salaisella prepaidilla.

      • tipi-tii-tipi-tii

        Uuden kun ostaa niin siinä ei "huijata"?


      • superhuijaus
        tipi-tii-tipi-tii kirjoitti:

        Uuden kun ostaa niin siinä ei "huijata"?

        Siinä huijataan eniten rahallisesti. Uusilla autoilla ei ole lainkaan markkinaehtoista hintaa vaan maahantuojan sanelema hinta.


    • "karhu"

      Kyllä kait se on niin että ostaja huijaa itse itseään, ostamalla esim.käytetyn auton, oli myyjänä sitten kuka hyvänsä. Lähtiessä pitäis jo ymmärtää että ne on koneita/laitteita jotka voi hajota jo uusina, saatikka käytettynä. Jos näin hyvin osaa joku valittaa kuin täällä tapahtuu, osaa kyllä varmasti hankkia kohteenkin josta voi valittaa. Joku maksullinen puhelinvalitustoimisto olis varmaan hyvä bisnesidea, soittajista tuskin olis pulaa kun seurailee tätäkin sivustoa. Saa vapaasti lainata.

    • tagasumuvalo

      Edes kieltä ei osata mutta silti kauppaa yritetään vääntää pimeästi.

      "...,mut vikalista mukka-jarrulevy edessä,pakoputki viimeinen pätkkä,edessä 1ohjausnivel ja 1raidetango pää,tagasumuvalo.asenettu uus tuulilasi.muuten ogoo"

      www.nettiauto.com/opel/astra/5293937

      Em. Astra myyty tuolle jobbarille autoliikkeestä Nettiauton kautta halvemmalla. Muitakin autoja koko ajan myytävänä samalla veivarilla.

      • 2+8=6

        No johan oli viisasti päätelty....... Yksi ylös, kaksi muistiin, ei voi ottaa, täytyy lainata.


    • Nettiauto rikosapuri

      Nettiauto on pimeiden jobbareiden paratiisi.

      • Viimenen nauru

        Yhdestä kirjoittajasta on jo tehty rikosilmoitus. Varovasti......


      • totisesti
        Viimenen nauru kirjoitti:

        Yhdestä kirjoittajasta on jo tehty rikosilmoitus. Varovasti......

        Toivottavasti tuo ei ole laiton uhkaus. Varovasti..............................


    • Mietiskelijäkin

      Eniten mahdollista ostoturvaa antavat "rehelliset" liikkeet. Ei tosin ilmaiseksi, ostoturvahan on lisättynä jo ostohinnassa. Se on vakuus jota ei palauteta ostajalle. Maksa heti ostoturva tai et välttämättä ollenkaan. Kummankahan tekisin?

      • Ei edes miettimistä.

        Rautalangastako pitää sinulle vääntää?

        Ostat auton yksityiseltä (tai sellaiseksi tekeytyvältä jobbarilta) ja moottori räjähtää kilometrin päässä tuhannen päreiksi.
        =yksityiseltä (jobbarilta) ostettu, kuluttajansuojaa ei ole.
        =autoliikkeestä, kuluttajansuoja on voimassa ja lakiin perustuen olet "turvattu" saamaan korvausta autoliikkeeltä.
        Molemmissa tapauksissa identtisen samanlaiset autot, samalla myyntihinnalla.

        Tosiaan, kummaltakohan on turvallisempi ostaa?
        Ei liene mietiskelijällekään liian vaikea yhtälö pääteltäväksi.


      • aassiiaakkaass
        Ei edes miettimistä. kirjoitti:

        Rautalangastako pitää sinulle vääntää?

        Ostat auton yksityiseltä (tai sellaiseksi tekeytyvältä jobbarilta) ja moottori räjähtää kilometrin päässä tuhannen päreiksi.
        =yksityiseltä (jobbarilta) ostettu, kuluttajansuojaa ei ole.
        =autoliikkeestä, kuluttajansuoja on voimassa ja lakiin perustuen olet "turvattu" saamaan korvausta autoliikkeeltä.
        Molemmissa tapauksissa identtisen samanlaiset autot, samalla myyntihinnalla.

        Tosiaan, kummaltakohan on turvallisempi ostaa?
        Ei liene mietiskelijällekään liian vaikea yhtälö pääteltäväksi.

        Kukaan ei osta yksityiseltä samanhintaista tai kalliimpaa autoa kuin vastaava "liikkeessä" , turhanpäiväistä kirjottelua tuommoinen. Haloo.......


      • Ei edes miettimistä.
        aassiiaakkaass kirjoitti:

        Kukaan ei osta yksityiseltä samanhintaista tai kalliimpaa autoa kuin vastaava "liikkeessä" , turhanpäiväistä kirjottelua tuommoinen. Haloo.......

        Eikö?
        Miksi kuitenkin autoliikkeistä saa auton usein halvemmalla, kuin yksityiseltä?
        Miksi kuitenkin ne yksityistenkin myynnissä olevat menevät kaupaksi, jopa korkeammalla hinnalla kuin samanlaiset autoliikkeistä?
        Haloo?

        Kyllä se vaan niin menee, että urpoimmat vielä olettavat tietävänsä, että yksityisen myynnissä oleva on jotenkin parempi ja varmempi ostos, kuin autoliikkeestä tasan samanlaisen ostaminen.


    • mietiskelijäkin

      Autoliikkeestä saa auton halvemmalla vain kun kauppakirjaan tulee maininta, myydään korjattavaksi jne. siis ilman kuluttajansuojaa, Lapsikin tuon ymmärtää ja urpoimmat eivät ymmärrä maksavansa siitä "kuluttajansuojasta" Laitappa esimerkiksi yksikin ehjä auto jonka myydään "liikkeestä" edullisimmin. Hankala yhtälö?

    • ....................
    • TCG-907

      "Laitappa esimerkiksi yksikin ehjä auto jonka myydään "liikkeestä" edullisimmin."

      Esimerkiksi tuo auto on Nettiauton mukaan myyty muutama viikko sitten liikkeestä alle 3000 eurolla. Nyt yksityinen pyytää siitä melkein 9000 euroa. www.nettiauto.com/mercedes-benz/vito/5287610

    • haaveilijakin

      Joo, noitahan myydään alle 3000e Haloo.......... Pyynti ja myynti, sekinkö sama asia?

    • Autoliike toisaalla

      Olihan se Viton bussi ainakin viikon verran Nettiautossa 2997 pyynnillä. Kauppiaspörssin hinta oli vieläkin halvempi. Olisin sen minäkin ostanut mutta kun olin silloin Kainuussa talvilomalla. En tiedä saako nykyinen myyjä noin paljoa mutta 7000 voi olla realistinen hinta.

    • mietiskelijäkin

      Täällä sitten itket kun "elämäsitilaisuus" meni ohi? Kait kainuussakin nettiyhteys/puhelimet toimii.

    • Tyypillistä

      Ensin ihmetellään monta päivää kun on niin halpa hinta autolla ja sitten harmitellaan kun joku toinen ostaa sen.

    • mietiskelijäkin

      Ainakin jos myyjänä on yksityinen, saa tuollaisen vakuutuksen autoon, katsoin että 10000e auton vakuutusmaksu oli alle 100e, siinä sitä "kuluttajansuojaa"?

      Myyjä voi ottaa tähän autoon If Kuntoturvan teknisten vikojen varalle
      Kuntoturva korvaa kaupan jälkeen ilmenneet viat jopa 6 kuukauden ajan.
      Ei jälkipuintia - Jos autoon tulee vika, voit olla yhteydessä suoraan Ifiin.

      • Ei edes miettimistä.

        Eli "turva" on maksullinen yksityisten välisissä kaupoissa ja tuon "turvan" saa vain melkolailla vähän ajettuihin ja uudehkoihin autoihin.
        Ja oletkohan perehtynyt tuon maksullisen "turvan" pikkupräntillä kirjoitettuihin osioihin?
        Et varmasti.
        Löytyy vakuutusyhtiön tyyliin sellaisia porsaanreikiä, että halutessaan voivat pesaista kätensä lähes mistä tahansa "turvatusta" asiasta.

        Sama turva (itseasiassa parempi, koska on lakisääteinen) on ilmaiseksi, ihan jokaiseen ja kaikenikäisiin autoihin autoliikkeestä ostaessa.

        Mutta ilman muuta, jos jostain syystä haluaa ihan pakosta ostaa yksityiseltä, tuollainen maksullinenkin "turva" on tyhjää parempi.


    • taunojako

      En ole törmännyt, tosin en ole etsimällä etsinytkään.

    • Liikkeistä halvalla

      Tosi usein tulee vastaan ilmoituksia joissa yksityiset pyytävät autostaan paljon enemmän kuin mitä samanlaiset maksavat liikkeissä.

    • etsin nyt autoa

      Kuinkahan usein tulee vastaan että liikkeen hinta on korkeampi kuin yksityisen? veikkaisin suhteessa 1000/1 ?

    • etsin nyt autoa

      Huomasin että yksityiseltä myyjältä ostettaessa, saisi if vakuutusyhtiöstä kuntoturvan 6:ksi kuukaudeksi 93e (auton hinta 8000e) Saa suoraan korvauksen vakuutusyhtiöstä jos sattuis olemaan niin huono tuuri että tulisi jotain vikaa. Aika hyvä ostoturva?

      • Etsi vaan.

        Eli "turva" on maksullinen yksityisten välisissä kaupoissa ja tuon "turvan" saa vain melkolailla vähän ajettuihin ja uudehkoihin autoihin.
        Ja oletkohan perehtynyt tuon maksullisen "turvan" pikkupräntillä kirjoitettuihin osioihin?
        Et varmasti.
        Löytyy vakuutusyhtiön tyyliin sellaisia porsaanreikiä, että halutessaan voivat pesaista kätensä lähes mistä tahansa "turvatusta" asiasta.

        Sama turva (itseasiassa parempi, koska on lakisääteinen) on ilmaiseksi, ihan jokaiseen ja kaikenikäisiin autoihin autoliikkeestä ostaessa.

        Mutta ilman muuta, jos jostain syystä haluaa ihan pakosta ostaa yksityiseltä, tuollainen maksullinenkin "turva" on tyhjää parempi.


    • en enää etsi

      Soitin vakuutusyhtiöön ja tiedustelin asiaa, kyllä tuo turva korvaa lähes kaiken mitä tulee auton vikoihin, 93 euroa ja senkin maksoi myyjä, auton sain n.3000e halvemmalla kuin vastaava liikkeessä. Oli autoon tehty myös laaja kuntotarkastus, eikä siellä mitään vikoja ilmennyt, autolla ajettu 145tkm, vm.-06

      • Etsi vaan.

        NONIIH! Justiinsa... vai että oikein itse tuotteen myyjä kehui tuotettaan?

        Toistankin:
        "Löytyy vakuutusyhtiön tyyliin sellaisia porsaanreikiä, että halutessaan voivat pesaista kätensä lähes mistä tahansa "turvatusta" asiasta."


        Kuntoturva esitteestä poimittua:

        "kattavuuteen vaikuttaa auton ikä, ominaisuudet ja ajokilometrit"

        Tässä PORSAANREIKÄNÄ: "ominaisuudet", jokaisessa autossa on ominaisuuksia, joissain peräti tyyppivioiksikin sanottuja ominaisuuksia...

        "Muista, että kuntoturva ei kata vikoja, jotka olivat autossa ostohetkellä."

        Tässä PORSAANREIKÄNÄ; "ostohetkellä", milläs todistelet yhtiön lakimiehiä vastaan, oliko vai eikö ollut?

        "Kuntoturva ei kata esimerkiksi lisääntynyttä öljynkulutusta, iskunvaimentimien heikkenemistä... tai muuta tavanomaista heikkenemistä."

        POSSUNAUKKONA; toisinsanoen ei kata mitään, mikä autossa "tavanomaisestikin" kuluu ja heikkenee. Eli kaikkihan autossa kuluu, vakuutusyhtiö sitten päättää, mikä on "tavanomaista" kulumista.

        "...vikoja tiivisteissä tai kumisissa osissa..."

        POSSUN MENTÄVÄ AUKKO tässä; jokainenhan tietää, että isommat viat ja vauriot lähtevät usein jostain pienestä tiivisteen, stefan tmsv. vuodosta. Kampiakselin-stefa (kumia) vuotaa, kone poksahtaa? Ei siis korvausta, kun kuminen tiiviste oli syynä...

        "Korvauksen ulkopuolelle jäävät myös esimerkiksi kosteuden, sateen, kuumuuden tai pakkasen aikaansaamat viat."

        Noniin. SIAN MENTÄVÄ AUKKO; Edelleenkin se kuminen tiiviste pakkasessa luovuttaa ja öljyt pihalle, kone poks. Eipä korvata ei.
        Sähkölaitteisiin vettä sadekelillä, ajo loppuu pahimmassa tapauksessa siihen ja jolu boxi-romuna, ei korvata. Sadettahan se vaan on...

        "Kuntoturvan tarkoitus on antaa turvaa VAIN peruskunnossa oleville autoille, esimerkikisi virittelystä, tuunauksesta ja rakentelusta aiheutuneita vikoja ei korvata."

        PORSAANAUNUS: Melkolailla monissa autoissa esim. teho-ohjelmointi (erityisesti diesel-autoissa) joka pyyhkii tuon maksullisen takuun huit hlvettiin.

        Lisäksi jokainen vika erikseen maksaa 100euroa/kohta, eli isommassa monivikaisessa tapauksessa yhdestä vahingosta saattaa joutua maksamaan useampaankin kertaan tuon 100euroa.
        Tulpat rikkoutuivat (100euroa) josta käyntihäiriö, joka rikkoi laturin (100euroa) ja puolat (4kpl 100euroa/kpl) ja keskusyksikön ohjaimet (100euroa) ja katalysaattorin (100euroa) ja pakoputkistonkin (100euroa)...
        Ja loppujen lopuksi todetaankin, että olihan ne kaikki kylläkin jo ostettaessa kuluneita osia, itseasiassa tuossa automallissa tyyppivikojakin ja kumiahan ne tosiaan on ne tulpanhatutkin ja pakkastakin oli -20... ei korvailla, kiitos ja hyvää päivän jatkoa!
        Noniin, siinä muutama pikaisesti poimittu epäkohta, jotka


      • Etsi vaan.

      • Etsi vaan.

    • Liikkeissä on eroja

      "auton sain n.3000e halvemmalla kuin vastaava liikkeessä."

      Katsoit väärästä liikkeestä. Jostakin toisesta liikkestä olisit saanut samanlaisen 1000-3000 euroa halvemmalla kuin yksityiseltä.

      Jokainen tietää esim. sen, että jos Rintajoupilla on autossa 8000 euron hintalappu, niin vastaavan auton saa yleensä muista liikkeistä 3000-4000 eurolla.

    • en enää etsi

      Olet oikeassa siinäsuhteessa että mainitsemasasi liikkeessä oli lähes vastaava, tosin 5500e kalliimpi kuin ostamani. halvin mitä liikkeistä löytyi oli kuitenkin jo sekin mainitsemani 3000e kalliimpi. Oisko nuo "ylimääräiset" eurot sitten sitä kuntoturvaa? Vai mitä lienee, kait niiden täytyy maksaa palkat lukuisille myyjillekkin, kiinteistökulut jne. ymmärrän kyllä että kulujahan niistä tulee, mutta en kuitenkaan ollut itse valmis niitä maksamaan.

    • opiskelija

      Kannattaa tehdä vertailuja......

    • no jaa

      Tutkiskelin myös noita sivustoja Tori.fi, sielläkin autot suht edullisia, ei ole vielä noi "liikkeet" sinne luultavasti pesiytyneet.

    • Yksityisten hinnat

      "Laitappa esimerkiksi yksikin ehjä auto jonka myydään "liikkeestä" edullisimmin."

      TCG-907
      Esimerkiksi tuo auto on Nettiauton mukaan myyty muutama viikko sitten liikkeestä alle 3000 eurolla. Nyt yksityinen pyytää siitä melkein 9000 euroa. www.nettiauto.com/mercedes-benz/vito/5287610

      mietiskelijäkin
      8.1.2013 08:17
      Ainakin jos myyjänä on yksityinen, saa tuollaisen vakuutuksen autoon, katsoin että 10000e auton vakuutusmaksu oli alle 100e, siinä sitä "kuluttajansuojaa"?

      Kuulostaa hyvältä, että joku ostaa yksityiseltä auton 9000 eurolla ja maksaa siihen vielä 100 euron "kuluttajansuojan". Sehän on tietysti parempi vaihtoehto kuin ostaa samanlainen tai sama auto liikkeestä 3000 eurolla...

      • kuka mitä hä

        Ei kait samaa autoa voi ostaa yhtäaikaa molemmilta? Aika erikoiselta kuullostaa.


    • Vertailu kannattaa

      TCG-907
      Esimerkiksi tuo auto on Nettiauton mukaan myyty muutama viikko sitten liikkeestä alle 3000 eurolla. Nyt yksityinen pyytää siitä melkein 9000 euroa. www.nettiauto.com/mercedes-benz/vito/5287610

      Tarkoittaa varmaankin sitä että ei kannata tehdä liian hätiköityjä ostopäätöksiä. Kuten huomaat vastaavia tai jopa täsmälleen samoja autoja saa eri myyjiltä eri hinnoilla.

    • vertailla kannattaa

      Tätä yhtä ja samaa autoako (edellisen autoja) pidetään nyt vertailupohjana autokauppoihin suomessa? Auto on myyty todennäköisesti toiselle yritykselle ja sitten yksityiselle, ko.yrityshän ei myy muille kuin yrityksille? Eipä ole silloin kenelläkään "narisemista". Löytyisköhän toista (oikeata) tapausta jos oikein syvältä kaivaisit?

    • KLF-669

      "ko.yrityshän ei myy muille kuin yrityksille?"

      Trafin mukaan Viton bussi TCG-907 on mennyt suoraan autoliikkeeltä tuolle yksityiselle joka pyytää siitä nyt kolme kertaa enemmän.

      Samoin tuo Passat on mennyt suoraan autoliikkeeltä kyseiselle yksityiselle joka pyytää siitä tuplahintaa.

      www.nettiauto.com/volkswagen/passat/4901148

      Ennen alle 5000 € ja nyt 10000 €.

      • honhon

        Kyseinen liike myy myös kuluttajalle autoja ilman kuluttajansuojaa. Suosittelen auton ostoa ko. firmasta kunhan tutkitte sitten auton kunnolla. Ostin yhden auton puoli vuotta sitten ja se meni nyt vaihdossa liikkeeseen samaan hintaan (tai tonnia kalliimmalla). Vähän miten niitä hintoja nyt pyörittelee. Kävi kuin Sulo Vilenille. Toki olisi hyvä että yksityiset ostaisi ne autot sieltä ennenmin kuin jobbarit. Jotenkin se on vastenmielistä että sama auto tulee tonnikaupalla kalliimmalla myyntiin jobbarille - ja yleensä kaikki viat on kadonneet mitä ensimmäinen on maininnut (tuskin kuitenkaan korjattu). Olen kuitenkin tyytyväinen miten auton kunto kerrottiin ap. myyjällä.


      • Vilén heittomerkillä
        honhon kirjoitti:

        Kyseinen liike myy myös kuluttajalle autoja ilman kuluttajansuojaa. Suosittelen auton ostoa ko. firmasta kunhan tutkitte sitten auton kunnolla. Ostin yhden auton puoli vuotta sitten ja se meni nyt vaihdossa liikkeeseen samaan hintaan (tai tonnia kalliimmalla). Vähän miten niitä hintoja nyt pyörittelee. Kävi kuin Sulo Vilenille. Toki olisi hyvä että yksityiset ostaisi ne autot sieltä ennenmin kuin jobbarit. Jotenkin se on vastenmielistä että sama auto tulee tonnikaupalla kalliimmalla myyntiin jobbarille - ja yleensä kaikki viat on kadonneet mitä ensimmäinen on maininnut (tuskin kuitenkaan korjattu). Olen kuitenkin tyytyväinen miten auton kunto kerrottiin ap. myyjällä.

        Vaikka kauppakirjassa lukisi että auto on myyty kunnostettavaksi niin se ei poista kuluttajansuojaa. Se on aina liikkeestä ostaessa. Toki kuluttajansuojalaissa otetaan huomioon tavallista edullisempi hinta jos jostakin syystä jotain osittaista rahanpalautusta haluaa myöhemmin. Kuulostaa melko reilulta jos sait autosta tuhat euroa enemmän kun annoit sen myöhemmin vaihdossa toiseen liikkeeseen.


    • Jobbari?

      Miksi kutsutaan "yksityistä" joka laittaa juuri ostamansa auton heti myyntiin paljon kalliimmalla hinnalla?

    • verot maksuun

      vinkkipuhelua tai sähköpostia jobbarin paikkakunnan verovirastoon.

      • jobbarinpaljastin

        Verottajan työtä helpottaa vielä kun aloittaa tarkastelun ilmoituksista, joissa "ostetaan autoja/veneitä/moottoripyöriä". Jobbarin käräyttämisestä pitäisi saada kunnon palkkio tai ainakin Suomen Valkoisen Ruusun Mitali.

        Asunnon myyntivoitostakin menee veroa jos asuntoa pidetään alla 2 vuotta. Miksei sama koske myös autoja? Vähentäisi aika paljon jobbareiden määrää tai ainakin huomaisi jo talon ohi ajaessaan että missä jobbarit majailevat.


      • anon11

        Muutamia "jobbareita" olen käräyttänyt nettiautosta, kun on melkein voitu puhua "ammattimaisesta" autojen jobbaamisesta. Mutta näiltä "jobbareilta" se autojen jobbarointi nettiauton kautta loppui, nettiauto bannasi/poisti kyseisten jobbarien käyttäjätilit nettiautosta ja ilmoittajalla oli eri puhelinnumero kuin myyjällä ja nettiautokin varmasti alkoi kiinnostamaan kun ilmaiseksi nettiautossa ilmoittelivat eivätkä ilmoituksista mitään maksaneet vaikka aika ammattimaisesti "jobbaroivat". Myös poliisille vinkkasin näistä autojobbareista kun viikottain myivät jatkuvasti eri autoja ja nämä autot eivät käyneet heidän nimissäkään, siihen loppui paskasten autojobbarien "jobbailut"


    • Ajomäärä pienentynyt

      honhon 12.1.2013 13:33
      "Kyseinen liike myy myös kuluttajalle autoja ilman kuluttajansuojaa. Suosittelen auton ostoa ko. firmasta kunhan tutkitte sitten auton kunnolla. Ostin yhden auton puoli vuotta sitten ja se meni nyt vaihdossa liikkeeseen samaan hintaan (tai tonnia kalliimmalla)."

      Oliko sen auton rekkari XMI-666 ?

      Nettiauton myydyissä sen hinta on ollut 2997 ja nyt siitä pyydetään samassa kaupungissa mutta toisessa autoliikkeessä 7495. Hinta on siis noussut noin 4500.

      www.nettiauto.com//5265426

      Erikoista että edellisellä myyjällä ajomäärä oli ilmoituksessa 182 tkm ja Auto Pades väittää tämän hetkiseksi ajomääräksi 180 tkm.

      • padesonhades

        Aika paljon kertoo liikkeen "rehellisyydestä" jos puhelinnumeron vieressä ei ole myyjän nimeä vaan teksti "automyyjä".


      • honhon

        Ei se mikään citikka ollut, kilometrejä on alta kolmasosa tuosta kun tulee myyntiin. Merkkiliikkeellä ei ole kiirettä autoa riviin näköjään laittaa -tai sitten menee toiselle paikkakunnalle.


    • herzika

      toi tila auto on ollut padeksella jo jonkun aikaa.

    • Nettiauton myydyt

      honhon:
      "Suosittelen auton ostoa ko. firmasta kunhan tutkitte sitten auton kunnolla. Ostin yhden auton puoli vuotta sitten ja se meni nyt vaihdossa liikkeeseen samaan hintaan (tai tonnia kalliimmalla). "

      honhon:
      "Ei se mikään citikka ollut, kilometrejä on alta kolmasosa tuosta kun tulee myyntiin."

      Oliko se 52 tkm ajettu Chevrolet Aveo 1,4 Sedan 2009? 5997 €.

    • Aveo.

      Hyvin arvattu.

    • jkl3333

      Siinä yx lisää, muka liike ja vatut! Äijä on huijari eikä liikettä ole olemassa ei myöskään y-tunnusta mutta kun nettiautoon maksaa tarpeeksi saa sinne ilmoitettua mitä vaan.

      http://www.nettiauto.com/yritys/aauto

      • Kunnianloukkaus

        Varo vaan, ettet syyllisty kunnianloukkaukseen.

        Liike löytyy YTJ -tietokannasta, et vain ole osannut hakea :). Laitan hänelle tietoa herjaamisestasi täällä, hän voi itse päättää, jos tekee sinusta rikosilmoituksen korvausvaatimuksineen.


    • anon11

      Nettiautossa on hyvin helppo käräyttää näitä auto"jobbareita" näiden vekkulien puuhia on myös hyvin helppo seurata. Aikansa kun on seuraillut näiden "jobbarien" puuhailua niin voikin nettiauton ylläpidolle ilmiantaa nämä "jobbarit" ja lisäksi vihjaista poliisille ja verottajalle niin sen jälkeen pian loppuu se "jobbarointi" mikäs sen mukavampaa kun tehdä hyvä työ ja käräyttää nämä paskaiset "autojobbarit" virkavallalle ja verottajalle.

      • lkgjdhsgs

        Henkilökohtaisesti arvostan tuollaista "jobbaria" huomattavasti enemmän kuin kaltaistasi, täysin yhteiskunnan varoilla elävää saamatonta ruikuttajaa.


      • anon11
        lkgjdhsgs kirjoitti:

        Henkilökohtaisesti arvostan tuollaista "jobbaria" huomattavasti enemmän kuin kaltaistasi, täysin yhteiskunnan varoilla elävää saamatonta ruikuttajaa.

        Henkilökohtaisesti en arvosta näitä paskaisia "jobbareita" jotka elävät yhteiskunnan varoilla ja pyörittävät pimeitä bisneksiään nettiautossa. Mutta nämä "jobbaroinnit" loppuvat siihen kun vihjaisee verottajalle, poliisille, nettiauton ylläpidolle näiden "jobbarien touhuista niin siihen loppuu sen paskaisen autojobbarin bisneksen teko


    • niin muuta

      työtähän ei öikein ehdi tehdäkään kyllä yhteiskunta pitää huolta.

    • hassuttelija3244

      Nettiauto kiristänyt seulaansa enään et pääse prii peudillä ja tekaistulla nimellä sisään harmittaako ? haha

    • oldtimer.

      Minä myyn auton heti kun siihen kyllästyn. Eikä minulla ole kuitteja mitä olen maksanut tai saanut autosta. Kun sain ajokortin niin ekana vuotena minulla oli 46 autoa. Enkä kovin montaa autoa ole edes netin kautta myynnyt. Muitakin tapoja on. Kaikki autot ovat olleet nimissäni tosin jotkut ovat menneet väliluovarilla. Olen elämäni aikana omistanut satoja autoja ellei jopa yli tuhannen. Minulla on tälläkin hetkellä pellolla varmaankin 50-60 vanhempaa autoa. Monet tarvitsevat harvinaisia varaosia 40-80 luvun autoihin ja minulla niitä sattuu olemaan.Harrastuksia on monia. Me jotkut harrastetaan autoja, toiset harrastaa kansantansseja, pitsinnypläystä tai naapurien kyttäilyä. Minua ei haittaa mitä toiset harrastavat. Minä harrastan autoja. jos joku niistä minulle jotain maksaa niin se on hyvä. Maksanhan minäkin niistä.

    • Caha

      Verottajakin pitää tuosta sun pitsinnypläyksestä ja pellolla olevat autot kiinnittävät ympäristökatselmuksessa ansaittua huomiota…Kuis ne ympäristöasiat hoidellaan teitillä hoidellaan? Öljyt ja muut myrkylliset päästöt? Kuitteja on hyvä tarvittaessa hyvä olla muuallakin kun kengälaatikossa.

    • oldtimer

      Kerran kävi yksi ympäristöpiiperö valittamassa mutta kerroin hänelle että ne on minun harrasteautoja. Ei minulla ole kuitteja muistakaan tavaroista mitä olen ostanut. Ei kai mikään laki vaadi yksityistä henkilöä säilyttämään kuitteja. Traktoreitakin on pelloilla ja ladoissa 12 kpl. Asun sen verran syrjässä että minun harrastelaitteet eivät pahemmin muita häiritse.

    • FEFEEF

      nettiauto on aivan surkea paikka myydä yhtään mitään pelkkiä vaihtoja ja jaskan jauhantaa OIKOTIE ON PARAS siellä on rahamiehet.
      Nettiauto on SURKEE esitys

      • Anonyymi

        Mitä täällä sitä itket, täällä ei ole rahamiehiä .


    • Kui o?

      Onks siin mitään järkee ??

    • Anonyymi

      Mitä täällä valitatte, ketä se hyödyttää ressukat, valita äidillesi.

      Täällä ei itkut auta pikkulapset sitten yhtään, vai mitä kuvittelet ?

    • Anonyymi

      Mieluummin ostaa jobbarilta, kuin pienliikkeen räkänokalta.

    • Anonyymi

      Jos sinulla on elämä ja pakka kunnossa,
      et näe vaivaa, etkä jaksa jauhaa sanaa jobbari,
      tai nähdä vaivaa mitä on tahi ei ole Nettiautossa.
      PISTE

      Jos taas olet peruskade,
      köyhä ja elämässä epäonnistunut,
      et muuta sitten näekkään.

    • Anonyymi

      käytä ennen ostoa AUTOTOHTORILLA

    • Anonyymi

      Vuodessa voi myydä viisi autoa voitolla, ilman verojen maksua.

    • Anonyymi

      Mikä on paras joppariliike?

    • Anonyymi

      Oliko merkkiliikkeen huoltokirja?

    • Anonyymi

      - Onko vetokoukku töpselillä?

    • Anonyymi

      Koska huollettu, onko polttimot lamppuihin vaihdettu ?

    • Anonyymi

      Oliko talvirenkaat minkälaisilla paistoleimoilla?

    • Anonyymi

      Poistakaa heti!loukkaavaa!henk.koht.loukkaava!!!

    • Anonyymi

      Onko ajettu hiekkateillä? Suolattuja teitä?

    • Anonyymi

      Koska jakohihna vaihdettu, ja vp.

    • Anonyymi

      Koska pakkasnesteet vaihdettu ja onko parkkipaikka klommoja tai painaumia?

      Ruostetta? Kytkin kunnossa?

    • Anonyymi

      Viimeksi autoa myydessäni eka soittaja oli 046 numerosta soittava mies jolla ei ollut edes nimeä. Tinkasi niin paljon jo luurissa, että ei kauppoja. Eka tosiostaja sanoi jo puhelimessa että paljonko haluaa maksaa ja hakisi auton samana päivänä käteisellä. Tarina oli että pojalle pitää saada auto, vaimon cd unohtui soittimeenja kyselin levyn perään alle viikon päästä. Vastaus oli hauska, poika halusikin pienemmän auton nii auto on jo myyty. Siellä se oli nettiautossa ollut 2 kertaa myytävänä ja 2x isommalla hinnalla. Huvittavaa että toinen myyjä käytti ekan myyjän kuvia screenshottina missä akun varauskin näkyi. Omistaji ehti olla 3. Ennen kuin päätyi oikealle ostajalle. Omassa ilmoituksessani kerroin vaihdetut osat ja korjaukset, myös kerroin kaikki autossa olevat pikkuviat, jobbarin käsissä auto oli muuttunu vain siistiksi, hyväkuntoiseksi ja viat olivat kadonneet täysin.

    • Anonyymi

      Koska tuulettajan remmi vaihdettu ja jarrunesteet?

      • Anonyymi

        Onko takalasit sähköllä?


    • Anonyymi

      Kaleva 3.2.tuomio koijarille nähtävissä!!!

    • Anonyymi

      Oulu seuraa!kaleva👍

    • Anonyymi

      Toimiiko tuuletin pakkasella?

    • Anonyymi

      Välttäkää myös myyjiä, jotka vaihtavat nimeään......

      • Anonyymi

        Yksityiset on pimeää kauppaa tekeviä kusettaja ja veron kiertäjiä toisin kuin me rehelliset ja tunnolliset kauppiaat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksityiset on pimeää kauppaa tekeviä kusettaja ja veron kiertäjiä toisin kuin me rehelliset ja tunnolliset kauppiaat

        Rehellinen autokauppias, 50- vuotuspäiviään viettävä asbestipurkaja ja absolutisti maalari, ovat kaikki taruolentoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksityiset on pimeää kauppaa tekeviä kusettaja ja veron kiertäjiä toisin kuin me rehelliset ja tunnolliset kauppiaat

        Niitä riittää! Millä ne saatais kuriin? Käräyttäkää ihimeessä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksityiset on pimeää kauppaa tekeviä kusettaja ja veron kiertäjiä toisin kuin me rehelliset ja tunnolliset kauppiaat

        Näin on,oikeessa olet!👍👍👍👍


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksityiset on pimeää kauppaa tekeviä kusettaja ja veron kiertäjiä toisin kuin me rehelliset ja tunnolliset kauppiaat

        Täällä ei jobbarit leveile,maksakaa verot kuten muutkin työteliäät normi ihimiset, taivaan portilla ei tarvitse lopussa kiemurrella.


    • Anonyymi

      Voi hyvät koulujakäymättömät lapsenmieliset,
      jos keskittyisitte omiin asioihinne samalla energialla,
      et kirjoittelisi kateellisena ja katkerana,
      alkoholisoituneena köyhänä täällä päivänselvyyksiä,
      mitä tämä sinun asiaa parantaa, kerro kade ?
      Itse et pysty, et osaa, et ennenkaikkea uskalla tehdä mitään muuta kuin palkkatyötä eikä luonteesi riitä muuhun kuin täällä itkemiseen,
      Kateutesi kaava:
      - Juot itse myrkkyä ja toivot että toisella tulee vatsa kipeäksi!

      Lue muutamaan kertaan tai luetuta jollain täysjärkisellä............

    • Anonyymi

      Kohtalo .polttavaa elävältä,helevetin paha hirviö! Huijaa

    • Anonyymi

      Se nyt ei ole mikään tae onko myyjä rehellinen oli se sitten yksityinen tai yritys. Tietenkin mitä hintaa tahansa voi pyytää kun jotkut kuvittelee hinnan olevan tae laadusta, mutta kannataa vertailla muualla vastaavien ajoneuvojen hintapyyntöjä. Tietenkään ei voi edes uudesta autosta sanoa etteikö siihen vikoja voisi tulla, mutta kunnon koeajo kannattaa suorittaa ja kalliimman auton voisi käyttää autotohtorilla tarkistuksessa ennen kaupantekoa kun puheisiin ei kannata luottaa vaikka kuinka olisi huoltokirja täydellinen.

      Itselleni sattui kerran sellainen auto joka oli vanhemmalta naishenkilötä hankittu ja huoltokirjan mukaan täydellisesti huollettu ja aina huollon toimesta katsastettu. Ihmettelin miten ovat saaneet katsastuksesta läpi auton kun iskunvaimentajat olivat aivan pölykuivat alkuperäiset n. 20 vuotta vanhat vaimentimet. Olisi tietysti ollut mielenkiintoista tietää montako kertaa ovat huollonyhteydessä laskuttaneet vaimentimien vaihdosta.

    • Anonyymi

      Mannet myyvät siellä väärillä nimillä autoja, no kuuuuleeeee.

    • Anonyymi

      Varokaa "HUPIUKKOA"...vimosen päälle vedättää!!

    Ketjusta on poistettu 64 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1515
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1154
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      84
      1074
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      986
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      573
      942
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      897
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      872
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      832
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      664
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      630
    Aihe