Palkaton ylityö kotona, tabuaihe?

--jj--

10

660

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Näin

      Tällästa se on Suomessa nykypäivänä. Kun mikään ei riitä... Työttömiä olisi pilvin pimein, mut kun kerran tehdään työt ilmatteeks kotona niin ei tartte palkata. Ja jos sairastut uupumukseen niin uutta sieltä loputtomien työttömien kasasta!

      • wiper20

        Kyllä ja ei
        työmäärät jakautuvat epätasisesti, vielä nykyäänkin valtiolla ja kunnissa on niitä, joille palkka on saavutettu etuus, jota vastaan ei tarivtse tehdä paljon mitään.

        Loput sitten uupuvat.


    • 20

      ...mutta valtiollahan ei tehdä töitä työpaikalla.

    • ghgmhnmbnbnbbnbnbnbn

      Semmosta se välillä on. Itsekään en saa ylitöistä korvausta, mutta välillä niitä töitä vaan pitää viedä kotiin. Kyllähän se perseestä on, mutta minkäs teet? Pakko ne hommat on tehdä ja mieluummin ne kotona teen kuin ajan töihin parin tunnin takia esim. lauantaina.

    • Nauttikaa eläkkeestä

      Miettikää kuinka paljon työelämässä on sellaisia henkilöitä, jotka tekevät pitkää työpäivää ilman korvauksia. Työ on sitten mitä on ja työnlaatu huonoa. Muistioissa, teksteissä yms hirveästi virheitä.

      Miksi ihminen väsyttää itseään liikaa. On niitä nuoria tulijoita työelämään.
      On raihnaista, puolirampaa, osa-aikaeläkeläistä jos mitäkin ja roikutaan vaan työelämässä. Työn laatu hidasta ja siksikö päivät pitkiä, että ei pysytä enää tahdissa mukana.

      Antakaa tilaa nuoremmille ja jättäkää ihan oikeasti paikat ja nauttikaa itse eläkkeestänne ennen kuin se on myöhäistä. Minusta moni iäkkäämpi roikkuu vaan siellä työssä vaikka aina se työnlaatukaan ei ole kovin hyvää enää.

      Kun katselee näitä politiikan henkilöitä niin kyllä heilläkin pitäisi olla jokin ikäraja. Ihan tuntuu monesti, että ihan höperöitä ihmisiä on vielä mukana. Nuoria on tulossa vaikka kuinka paljon. Miksi ei anneta tilaa nuorille vaikka toisin puhutaan.

      Minusta olisi reilua kun on täyttänyt virallisen eläkeiän niin siirtyy arvokkaasti sivuun ja antaa työtehtävät toisille eikä itse ahneesti omi kaikkia työtehtäviä itselle.

      Nauttikaa eläkkeestä; itsestä, lapsista, elämästä, matkustakaa ja eläkää. Ei se työ ole kuitenkaan niin tärkeä osa. Mutta voihan se olla niinkin, että kun potkaisee tyhjään niin ei edes ehdi nauttia laisinkaan siitä eläkkeestä ja Valtio saa säästöä aina kun potkaisee tyhjää.

      Toisaalta työn ja vapaa-ajan raja on vesittynyt. Kohta varmaan kaikki työ tehdään kotona ja ei osata erottaa niistä toisiaan. Ihminen ei jaksa ja sairastuu jo nuorena erilaisiin mentaalipuolen sairauksiin. Onhan nyt jo nähty kuinka paljon nuorten ja keski-ikäisten mielenterveyden ongelmat ovat lisääntyneet.

      Tähän on tultu koska pitää opiskella, valmistua mahdollisimman pian ja sitten työelämässä vedetään kaikki mehut irti. Työstä tehdään suurin osa kotona ja vapaa-aikaa ei ole laisinkaan. Tiedän usen joka on jo kolmikymppisenä joutunut sairauseläkkeelle kun ei ole kestänyt työelämän paineita!

    • Eläke Timpuri

      Teettävät kun olette niin tyhmää jengii . Tästä on justiinsa asiassa kyse . Jengi on nii säikähtänyttä työpaikan menettämisen pelossa että on valmis tekemään mitä tahansa . Milloinkahan jengi tajuu , sen asian , tekemättä jättäminen merkitsee sitä että työnantaja joutuu palkkaamaan lisää jengiä.
      Ylityön tekeminen ilman yli-työkorvauksia on mielestäni rikos. Ihmettelenkin miksi jengi suostuu moiseen . Jos juttu viedään työtuomioistuimeen on duunari aina voittaja jutussa. Sellaista toimitsiaa ei löydy liitoista ja muualta joka voisi antaa moiseen suostumuksen ja vaikka työnantaja sanoo ,että jengi on suostunut moiseen ,voi luottamusmies viedä asian eteenpäin. Hänen tehtävänään on valvoa työehtosopimusten noudattamista. On olemassa työlait joissa on myös maininnat työajoista ja ylityön teettämisestä ja niistä maksettavista korvauksista.
      Eikä niitä voi kumota ellei lakia muuteta. Herätkää

    • Missä on ongelma?

      Ääh, koko 8 tunnin työpäivä-hömppä on vaan demareitten ja ay-liikken keksintöä. Se on ihan okei jossain tehdastyössä tai raskaissa duunarihommissa, koska niitä ei varmaan jaksais pitempään tehdä. Kaikki kunnia suurille ikäluokille, jotka tämän systeemin loi, ja toimihan se hyvin teollisena aikana, mutta nyt aika alkaa ajaa tän systeemin ohitse.

      Ennen teollistumista ei tunnettu 8 tunnin työpäivää ja ihan tyytyväisiä oltiin. Omia asioita pystyi hoitelemaan työasioitten lomassa. Tahän on taas palattu. Musta tää on ihan okei.

      Olen sitä paitsi aivan varma, että vaikka minä ja muut nuoret tietotyöläiset teemmekin "palkatonta ylityötä" (höh!) kotona, niin silti elintasomme, hyvinvointimme ja eliniänodotuksemme on paljon parempi kuin 1950-luvulla tai 1970-luvulla, jolloin työ tehtiin vain työpaikalla ja työaikana.

      • kenen kustannuksella

        ......ja työnantaja rikastuu.


    • 7696967967

      vain todella tyhmät tekee palkatonta ylityötä mutta niitäkin näemmä löytyy.Jos ylitötä teen niin on saatava ainakin tuplapalkka jos ei enemmän.

    • en

      Onneksi on sellainen työ että kun poistuu työpaikalta niin se on siinä. Ei ylityötä kotona eikä työpaikalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      169
      29539
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      214
      18983
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      393
      9990
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6425
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4313
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      194
      3863
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      56
      2909
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1517
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      50
      1299
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      61
      1283
    Aihe