Entä jos miehellä on herpes?

HSV2

Naiset!
Voisitteko seurustella miehen kanssa, jolla on genitaaliherpes?

20

13394

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näillä ehdoilla

      Voisin jos
      - hän suhtautuu itseensä ihmisenä eikä herpeksenä. Eli siis, herpes on yksi pieni ja veemäinen virus, mutta jos ihminen tekee siitä identiteettinsä, niin sitten ollaan itkemässä ja paniikissa ja hävetään ja muuta. Eli, ole reilu ja rehellinen, äläkä säikyttele, niin kyllä.
      - hän kertoo asiasta normaalisti: ei tarvitse avautua heti eikä olla sääliä kerjäämässä, ihan samalla tavalla, kun ei pidä pyydellä anteeksikaan tai pitää itseään huonona. Se on yksi asia, mihin pitää suhtautua niin, että siitä pystytään puhumaan ja sen kanssa elämään. Jos siihen voi se kantaja suhtautua normaalisti, niin on hieman helpompaa minunkin.

      - hän on reilu ja rehellinen ja käyttää aina kumia, ilman että siitä täytyy edes neuvotella, eikä harrasta koskaan oireisena seksiä kanssani. Mitään seksiä! Jos joskus luovuttaisiin kumista, sen pitäisi olla sen terveen aloite, koska sen pitäisi saada päättää. Ilman oireita ja kumin kanssa tartuntariski on 0%. Ilman oireita ja ilman kumia se on noin 3-10% vuodessa kuulemma. Synnytyksessä ilman oireita 0-3% joten siis ainakin sen, eli mahdollisuus on.
      Oireisena se on niin suuri, että siihen ei pidä toisen koskaan antaa joutua, vaikka itse siihen olisikin joutunut, ja vaikka jompikumpi lähes kaikilla onkin. Silti. Jos kumppani haluaa tietää oman tilanteensa ja on oireeton, niin voi mennä verikokeisiin.

      - hän tuntee oireensa, ne lievätkin, eikä vähättele niitä, että "kyllä näillä pienillä oireilla voi vedellä paljaalla" vaan, että ei voi. Homeopaattinen lääkitys muuten auttaa, ja samoin terveehköt elämän tavat muutenkin. Jos hän ei välitä, lisää oireilua huonoilla elämäntavoilla (paheita on kaikilla), niin ei vaikuta turvalliselta. Estolääkityksen saa tietty lääkäriltäkin, mutta sen resistanssi kasvaa kuten muissakin lääkityksissä, ja siksi se ei ehkä ole hyvä, jos sitä vaikka joskus oikeasti tarvitsee.
      Luontaistuotteista löytyy apuja kai myös. Kuitenkin, siis jos sinä tiedät, ota selvää, niin silloin se toinenkin tietää, että sinä hallitset herpestä eikä se herpes sinua.

      Suuseksiä yleensä harrastetaan kumitta, ja en todellakaan halua olla epäilemässä ja huolestunut. Jos ihminen on viruksensa kanssa sinut, ja tuntee koska sairastuu eli oireilee, hän pystyy myös estämään minun tartuttamiseni lähes 100% varmuudella.
      (Ja sen parempaan ei ne loput 15% jotka sitä kantaa oireettomana ja tietämättäänkään pysty.)

      - Ja hän olisi testannut kaikki muutkin taudit, hiv:tä myöten. Herpes on v-mäinen mutta vaaraton, kaikki eivät ole niin vaarattomia.

      - Ja että seksi olisi silti hänen mielestään kivaa. Ettei siitä tulisi jotain mörköä, joka olisi aina sitten kaiken sen häpeilyn ja muun peittelyn tiellä. Parempi olla rehellinen ja itsensä kanssa sinut.

      Sinänsä ei kiinnosta miten hän on sen saanut, enemmän se, miten hän siihen nyt suhtautuu, miten hän sen hoitaa ja miten hän suhtautuu seksiin.

      Joten kyllä voisin aivan hyvin. Kaikki eivät takuulla voi, ja suurin osa voi. Se pitää vaan hyväksyä varmaan, että kaikki ei pysty kaikkia asioita käsittelemään ja on olemassa syitä jos muitakin. Joku on antanut pakit mulle, koska sen mielestä mä en sille sopinut: ilman mitään syytä! Mitä sitten? En mä sitten varmaan sopinut. Mä olen antanut jollekin pakit vaan koska ei kiinnosta. Jostain syystä. Joten siis, kyllä joku voi sut torjua vaikka sen herpeksen takia, mutta niin voi muutenkin. Ei se sua ihmisenä huonona, miehenä huononna ja tosiaankaan ole mikään määräävä ominaisuus sinussa. Se on yksi virus, se siitä.
      Sinä olet mitä kaikkea muuta? Luonteesi, tekosi, ammattisi, opintosi, kehityksesi, kaverisi, sukusi, mietteesi ja ajatuksesi, ja sitä rataa, se on yksi hyvin pieni osa, jos siihen suhtautuu oikein.

      • sama+++tyhdyj

        ja tarkoitin tuolla paheita on kaikilla kohdalla, että siis pieniä paheita on kaikilla, ettei ne terveet elämän tavat tarkoita täydellisyyttä. Vaan että tajuaa pysyä kohtuudessa ja arvostaa terveyttään.


      • HSV2

        Kiitos vastauksesta.


      • HSV2

        Miten naiselle voi sanoa, että mulla on herpes?


      • mites noin?
        HSV2 kirjoitti:

        Miten naiselle voi sanoa, että mulla on herpes?

        Sanot sille että sulla on herpes.


      • Kikokoo

        Ilman oireita ja kumin kanssa ei pidä tänmän päivän tietojen mukaan paikkaansa. On paljon ihmisiä, jotka eivät tiedä itse tartunnastaan eli silloin he ovat ns. oireettomia taudinkantajia.
        Kondomi suojaa vain sen alueen minkä se peittää.
        Nämä mainitsemani asiat löytyvät kyllä 2018 asiallisesti kirjoitetuista tietolähteistä.
        Tsemppiä meille herpesläisille


      • 0022
        Kikokoo kirjoitti:

        Ilman oireita ja kumin kanssa ei pidä tänmän päivän tietojen mukaan paikkaansa. On paljon ihmisiä, jotka eivät tiedä itse tartunnastaan eli silloin he ovat ns. oireettomia taudinkantajia.
        Kondomi suojaa vain sen alueen minkä se peittää.
        Nämä mainitsemani asiat löytyvät kyllä 2018 asiallisesti kirjoitetuista tietolähteistä.
        Tsemppiä meille herpesläisille

        Oikein, porukan pitää vähän päivittää tietojansa ja sillä on väliä kumpaa kantaa(siellä genitaaleissa) hsv1 vai hsv2..2 on vähän vittumaisempi ja turha sanoa että herpes on vaaraton. Naiselle se voi olla HYVIN tuskaisa jos onnistut saamaan rakkulat virtsa-aukon lähelle,toivot kuolemaa,puhumattakaan jos onnistut lähmimään sen silmääsi etc(hsv2 rakastaa leviämistä,tarttuu helposti muihinkin ihoalueisiin etkä tule sille immuuniksi) joten eipä vähätellä.


      • 0022
        0022 kirjoitti:

        Oikein, porukan pitää vähän päivittää tietojansa ja sillä on väliä kumpaa kantaa(siellä genitaaleissa) hsv1 vai hsv2..2 on vähän vittumaisempi ja turha sanoa että herpes on vaaraton. Naiselle se voi olla HYVIN tuskaisa jos onnistut saamaan rakkulat virtsa-aukon lähelle,toivot kuolemaa,puhumattakaan jos onnistut lähmimään sen silmääsi etc(hsv2 rakastaa leviämistä,tarttuu helposti muihinkin ihoalueisiin etkä tule sille immuuniksi) joten eipä vähätellä.

        vielä tuosta minkä mainitsit,porukka ei tunnu tajuavan että ihoinfektiossa sen kortsun voi puhaltaa ilmapalloksi. se tosiaankin suojaa vain siltä alueelta minkä peittää..miehillä on usein rakkuloita kiveksissä ja peniksen ympärillä,alavatsassa. ne ovat yleisiä paikkoja..mietitään että naisen koko värkki on melkein pelkkää limakalvoa ja mies hinkkaa itseänsä siihen,mihin kassit osuu jne..paljonko se kortsu hepin ympärillä auttaa tässä tapauksessa kun tartunta ei tule peniksen sisältä(eritteet) tai juuresta. aivan..tämän takia herpes leviää rajusti kun porukalla on väärä käsitys. sama koskee kondyloomaa,toinen ihoinfektio..


      • Anonyymi

        Harmillista, että heti ensimmäisessä kommentissa esiintyy virheellisiä väittämiä. Suosittelen hakemaan tietoa herpeksestä luotettavista lähteistä, eikä varsinkaan luottaa mihinkään huuhaa homeopatiaan etenkin, jos on kyse jonkun toisen terveydestä.


    • cgvdfxgdfg

      Minusta olisi kiva, jos miehellä olisi herpes, koska minullakin on. Se on valitettavan yleinen juttu.

    • tosi-ikävää-touhua

      Voisin ottaa riskin, jos tietäisin, että olisimme loppuelämämme yhdessä..

      En ole valmis riskeeraamaan jos henkilö jota tapailisin, kertoisi hänellä olevan herpeksen. Miettisin kaksi kertaa suhteen jatkamista.

      Jos kuitenkin olisin tarpeeksi varma hänen tunteistaan, suhteen jatkumisesta ja rehellisyydestä, harkitsisin riskin ottoa uudelleen.

      Olennaista olisi, että saan itse päättää siitä haluanko ottaa riskin. En halua sairastua ilman omaa päätäntävaltaa asiassa. On mielestäni jo törkeää mennä suuteluasteella ilman, että kertoo rehellisesti riskistä. En ymmärrä miten ihmiset voi edelleen luulla, että HSV1 ja HSV2 eivät tartu, jos ei ole rakkuloita tai että kondomi suojaa kun se ei oikeasti riitä suojaksi, versiot tarttuvat ristiin eli jo suutelu/suuseksi voi tartuttaa taudin. Miettikää siis oikeasti mitä teette ja missä menee itsemääräämisoikeuden raja.

      On edesvastuutonta, ettei kerro treffikumppanille ennen kuin fyysinen kontakti syntyy mikä on homman nimi tai että tekee lapsia tietäen, että itsellä on herpes. Kuin itsekäs pitää ihmisen olla, että haluaa lapsensa kasvavan tähän tautiin..

      • meitä on moneksi...

        Itsellä on herpes ja ei todellakaan vaikuta siihen teenkö lapsia!! Hyvin pieni riski, että vauva saa tartunnan... Enkä ennen pussailua kerro mistään, ei huuliherpestäkään kantavat siitä kerro. Jos ajattelisin niinkuin sinä, niin ennen suudelman vaihtamistakin toinen tulisi raahata sukupuolitautien vastaanotolle. ;D Ennen seksiä/suuseksiä kyllä kerron kaikille.


      • Ihana lapsuus

        "Kuin itsekäs pitää ihmisen olla, että haluaa lapsensa kasvavan tähän tautiin.. " Apua, mitä tekstiä :o)))) Eikä!
        Minä olin juuri näin itsekäs ja nyt olen 8-vuotiaan onnellisen lapsen äiti. Lapseni elää autuaan tietämättömänä äitinsä tartunnasta, eikä saa sitä ikinä tietääkkään, ei se hänelle kuulu millään tavalla. Ihan onnellinen lapsuus hänellä on ollut, siis äidin herpeksestä huolimatta :o) Voi apua, tää naurattaa vielä pitkään.
        Jos täällä olis ihmiset herpeksen takia jättänyt tekemättä lapsia, koska ei halua lapsensa kasvavan tähän tautiin (hihihihiii), niin suomessakin syntyvyys olis laskenut huolestuttavalla tavalla.
        Ihana kirjotus, ihan loistava!


    • tosi-ikävää-touhua

      Joo mutta kun se suutelu jo voi tartuttaa sen herpeksen. Minusta on edesvastuutonta jättää kertomatta. Kun sitten tapaisin seuraavan seukkakumppanin, tartutan ehkä tietämättäni herpestä eteenpäin suudellessa tai suuseksiä harrastaessa.
      Siis kun ne tarttuu ristiin ja ylhäältä alas, että en tajua että joku voi jättää kertomatta! Siis jos vasta suuseksivaiheessa kertoo, niin siinä tilanteessa mulla voi olla tartunta suussa suutelun kautta ja voin tartuttaa miehelle sen alapäähän, siis myös huuliherpesversion.
      Mä en tajua miten voi ihmiset olla noin välinpitämättömiä..

      • käppänäxxx

        Niin, ajattelepas että yli 80% aikuisista kantaa 1 tai 2 tyypin herpesvirusta tietäen tai tietämättään..

        Olivat ennemmin ns. sukuelinherpes ja huuliherpes. Nykyään kannat ovat sekoittuneet, molempia löytyy molemmista päistä.

        Älä pussaile ennen vakavaa keskustelua.


      • seksi ei ole sulle

        Musta kuule tuntuu, että sun pitää jättää nuo suutelu- ja seurusteluhommat aika pitkäksi aikaa väliin. Seksissä on aina riskinsä, mikään ehkäisykeino ei ole 100% varma, hpv-virukset on oireettomia, niistä 40 erilaista esiintyy sukupuolielimissä, ylipäätään niitä on noin 100. Herpestä kantaa ainakin se 80%, yleensä HSV1 esiintyy ylähuulessä ja 2 alahuulessa, mutta esiintyvät myös ristiin, ja ovat käytännössä sama virus. Ei mitään oikeita eroja. Ne ovat verrattavissa normaalilla ja perusterveellä ihmisellä flunssaan. Oireellisena ei saa synnyttää alateitse vaan tehdään keisarinleikkaus. Oireettomana tartuntariski on 0-3%, eli sama on aina sitten seksissäkin. Joka HSV2:sta eli sukuelinherpeksenä enemmän esiintyvää arvellaan kantavan ainakin 25% väestöstä eli noin miljoonan ihmisen: suurin osa heistä ei edes tiedä tätä, koska suurimmalla osalla se ei aiheuta edes mitään oireita. Niilläkin kenellä se oireilee, oireet yleensä vähenevät ja jäävät jopa pois vuosien mittaan (riippuen yleiskunnosta ja terveydestä yleensä).

        Mutta tosiasia on, että sukupuolielimet voivat sairastua siinä, missä muutkin kehon osat. Ei ne sen kummempia ole.

        On siis itseasiassa hyvin todennäköistä (!) että elämäsi aikana herpestartunnan joko olet saanut tai saat, jos seksiä ja suutelua harrastat. Kondomi on ainoa suojaus myös taudeilta, mutta mikään ei maailmassa ole 100% varmaa. Eikä muuten sitä tosiaankaan ole vakituinen suhdekaan! Sukupuolitauteja on tarttunut aika paljon vakituisessa suhteessa ja nyt käsi ylös, ketkä kaikki käyttää aina kortsua paitsi lapsia tehdessä... Nonni, kaikilla on siis sama riski.

        Kondomi on riittävä suoja oireettomana.
        Oireellisena ei saa harrastaa seksiä, koska oirealue voi ulottua kortsun yli. Eikä nyt kukaan yleensä silloin seksiä haluakaan.

        Herpes on yksi niistä monista viruksista mitä ihmisessä sitten on, juuh. Eikä lähde. Mutta sairaus se on vain oireellisena, se ei ole mitään mitä "sairastetaan", se on olemassa mutta sairaana on vain jos on oireita. Herpes ei tee oireettomana mitään, se vain on.
        Klamydia sen sijaan esimerkiksi aiheuttaa lapsettomuutta ja tekee tuhojaan oireettomanakin.

        Se on totta, että kaikkihan meistä haluaisi aina kaiken päättää ja kaikkea hallita, mutta se nyt vaan ei mene niin. Jos haluat olla varma, ettet toiselta bakteereita ja viruksia saa, et voi olla missään intiimisuhteessa. Seksin aikana kaikki mahdolliset bakteerit ja virukset vaihtaa omistajaa, osa hieman ilkeämpiä ja osa harmittomia. Mutta niin se vaan on. Itse olet valinnoistasi vastuussa, joten katso että jokainen kumppanisi on sen riskin arvoisia, jo suoraan: hekään eivät välttämättä tiedä riskiä sinulle tarjoavansa. Mikäli et sitä riskiä kestä etkä ajatukseen sopeudu, ei suhde ole sinun lajisi.
        Jokaisen pitää tajuta ottaa itse vastuunsa omista riskeistään.
        Käytä kortsua niin pienennät riskit siedettävälle tasolle.


      • Viirustelija

        Herpes tarttuu oireettomasskin vaiheessa. Kondomi suojaa vain sen alueen minkä se peittää.


      • Anonyymi
        seksi ei ole sulle kirjoitti:

        Musta kuule tuntuu, että sun pitää jättää nuo suutelu- ja seurusteluhommat aika pitkäksi aikaa väliin. Seksissä on aina riskinsä, mikään ehkäisykeino ei ole 100% varma, hpv-virukset on oireettomia, niistä 40 erilaista esiintyy sukupuolielimissä, ylipäätään niitä on noin 100. Herpestä kantaa ainakin se 80%, yleensä HSV1 esiintyy ylähuulessä ja 2 alahuulessa, mutta esiintyvät myös ristiin, ja ovat käytännössä sama virus. Ei mitään oikeita eroja. Ne ovat verrattavissa normaalilla ja perusterveellä ihmisellä flunssaan. Oireellisena ei saa synnyttää alateitse vaan tehdään keisarinleikkaus. Oireettomana tartuntariski on 0-3%, eli sama on aina sitten seksissäkin. Joka HSV2:sta eli sukuelinherpeksenä enemmän esiintyvää arvellaan kantavan ainakin 25% väestöstä eli noin miljoonan ihmisen: suurin osa heistä ei edes tiedä tätä, koska suurimmalla osalla se ei aiheuta edes mitään oireita. Niilläkin kenellä se oireilee, oireet yleensä vähenevät ja jäävät jopa pois vuosien mittaan (riippuen yleiskunnosta ja terveydestä yleensä).

        Mutta tosiasia on, että sukupuolielimet voivat sairastua siinä, missä muutkin kehon osat. Ei ne sen kummempia ole.

        On siis itseasiassa hyvin todennäköistä (!) että elämäsi aikana herpestartunnan joko olet saanut tai saat, jos seksiä ja suutelua harrastat. Kondomi on ainoa suojaus myös taudeilta, mutta mikään ei maailmassa ole 100% varmaa. Eikä muuten sitä tosiaankaan ole vakituinen suhdekaan! Sukupuolitauteja on tarttunut aika paljon vakituisessa suhteessa ja nyt käsi ylös, ketkä kaikki käyttää aina kortsua paitsi lapsia tehdessä... Nonni, kaikilla on siis sama riski.

        Kondomi on riittävä suoja oireettomana.
        Oireellisena ei saa harrastaa seksiä, koska oirealue voi ulottua kortsun yli. Eikä nyt kukaan yleensä silloin seksiä haluakaan.

        Herpes on yksi niistä monista viruksista mitä ihmisessä sitten on, juuh. Eikä lähde. Mutta sairaus se on vain oireellisena, se ei ole mitään mitä "sairastetaan", se on olemassa mutta sairaana on vain jos on oireita. Herpes ei tee oireettomana mitään, se vain on.
        Klamydia sen sijaan esimerkiksi aiheuttaa lapsettomuutta ja tekee tuhojaan oireettomanakin.

        Se on totta, että kaikkihan meistä haluaisi aina kaiken päättää ja kaikkea hallita, mutta se nyt vaan ei mene niin. Jos haluat olla varma, ettet toiselta bakteereita ja viruksia saa, et voi olla missään intiimisuhteessa. Seksin aikana kaikki mahdolliset bakteerit ja virukset vaihtaa omistajaa, osa hieman ilkeämpiä ja osa harmittomia. Mutta niin se vaan on. Itse olet valinnoistasi vastuussa, joten katso että jokainen kumppanisi on sen riskin arvoisia, jo suoraan: hekään eivät välttämättä tiedä riskiä sinulle tarjoavansa. Mikäli et sitä riskiä kestä etkä ajatukseen sopeudu, ei suhde ole sinun lajisi.
        Jokaisen pitää tajuta ottaa itse vastuunsa omista riskeistään.
        Käytä kortsua niin pienennät riskit siedettävälle tasolle.

        Ei kyl ole verrattavissa flunssaan.
        Primaarioireet itselläni (nainen) on ollut yhtä helvettiä. On kuumetta, lihaskipuja, häppärit tulessa, ei pysty kunnolla istuu, ei pissaa, ei pyyhkii, ei suihkuttaa, ei kävelee kuin haarat levälleen, ja sattuu silti ja pakko kirota ääneen.


    • Anonyymi

      Päättäisin päiväni jos minulla olisi herpes.

      • Anonyymi

        Oletko käynyt testissä, muuten et varmaksi voi tietää? En kyllä suosittele menemäänkään,jos kuitenkin haluat vielä elää!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1595
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1429
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1337
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1325
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      34
      1266
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1208
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe