8 rasvaista ruokaa, jotka voivatkin olla hyväksi terveydelle

-.,mnbvcm

Meille on toitotettu vuosia, että tyydyttyneiden rasvojen syönti on kuin kaataisimme superliimaa suoraa verisuoniimme. Amerikkalainen ravitsemusasiantuntijan, vähähiilihydraattisen ruokavalion puolestapuhujan Jeff Volekin mukaan asia ei kuitenkaan suinkaan ole näin.

Volekin mukaan tämä kielletty rasva itse asiassa nostaa hyvää HDL-kolesteroliasi, joka auttaa verisuonten puhdistumisessa. Tällöin myös sydänsairauksien riski pienenee.

– Älä siis näännytä itseäsi, vaan syö hyvällä omalla tunnolla näitä kahdeksaa ruokaa, Volek kirjoittaa..............

http://www.mtv3.fi/makuja/hyvaolo.shtml/-rasvaista-ruokaa-jotka-voivatkin-olla-hyvaksi-terveydelle?1500276

29

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heh ja hah

      Ihan tyypillistä vähähiilihydraattisen ruokavalion puolestapuhujan soopaa. Mitä muutakaan he puhuisivat. Ja mitähän siinä on takana? Kappas, VHH-kirjojahan tyyppi yrittää myydä!

      http://www.amazon.com/Jeff-Volek/e/B0034O08CE

      Ja niin täysin pseudotieteellistä uskottamista. Perusteluilla voi harhauttaa tyhmiä ihmisiä ja niitä kai VHH:lle yritetään haaliakin. Otetaan malliksi muutama.

      "– Luonnollinen rasva on tarpeellista, jotta elimistö pystyy imemään itseensä kaikki terveelliset ravintoaineet esimerkiksi vihanneksista. Ilman rasvaa, elimistö ei pysty käsittelemään rasvaliukoisia vitamiineja, kuten A-, D-, E- ja K-vitamiineja."

      Elimistössä on aina niin paljon rasvaa että se pystyy käsittelemään kyseisiä vitamiineja.

      "– Kananmunien pelko johtuu vuosikymmenien kolesterolitoitotuksesta. Unohtakaa tämä neuvo."

      Formuloidaanpa tästä esimerkki.
      "Radioaktiivisen jätteen pelko johtuu vuosikymmenien radioaktiivisuustoitotuksesta. Unohtakaa tämä pelko"... ja niin radioaktiivisuus ei enää ole vaarallista.

      • hjklmno

        Enpä ole tyhmempiä argumenttejä pitkään aikaan lukenut!

        "Elimistössä on aina niin paljon rasvaa"???! Laitapa linkki tutkimukseen, jossa näin on todettu?! Mistä se rasva on peräisin, jota siellä aina on?

        Kananmunien kolesteroli on monissa tutkimuksissa todettu huonosti imeytyväksi kuten yleensäkin ruuan kolesteroli. Ruuan kolesteroli nostaa kehon kolesterolipitoisuuksia vain vähän. Keho tekee itse kolesterolia, jos sitä ei ole ruuuassa.
        http://www.iltasanomat.fi/terveys/kananmuna-ei-nostakaan-kolesterolia/art-1288339631732.html
        http://opetus.ruokatieto.fi/WebRoot/1043190/sisaltosivu.aspx?id=1068869
        http://sundqvist.blogspot.com/2007/02/taas-mennn-munalla-tihin.html

        Dawber TR, Nickerson RJ, Brand FN, Pool J. Eggs, serum cholesterol, and coronary heart disease. Am J Clin Nutr 36 (4): 617-625, 1982

        Hu FB, Stampfer MJ, Rimm EB, Manson JE, Ascherio A, Colditz GA, Rosner BA, Spiegelman D, Speizer FE, Sacks FM, Hennekens CH, Willett WC. A prospective study of egg consumption and risk of cardiovascular disease in men and women. JAMA 281 (15): 1387-1394, 1999

        Kritchevsky SB, Kritchevsky D. Egg Consumption and Coronary Heart Disease: An Epidemiologic Overview. J Am Coll Nutr 19 (5): 549S–555S, 2000

        Kritchevsky SB. A review of scientific research and recommendations regarding eggs. J Am Coll Nutr 23 (6 Suppl): 596S-600S, 2004


        Rasvahappoja tarvitaan monipuolisesti, jopa sellaista sairautta kuin Crohnin tautia on suomalaiset lääkärit epäilleet liian omega-6-rasvahapon aiheuttamaksi (eli liian vähäisen omega-3-rasvahapon). Rasvahaapojen tutkimus on vielä kesken, mutta uudet tutkimukset osoittavat, että rasvaton ruokavalio ei ole paras.

        http://www.medicina.fi/fato/48.pdf
        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00900

        "Siinä on 400 erilaista rasvahappoa ja moni näistä rasvahapoista on tutkitusti todettu terveyttä edistäväksi, myös sydänterveyttä edistäväksi." -Tarja Somppi
        http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/115865-laakari-tvssa-”voi-on-terveellista”

        http://www.iltasanomat.fi/terveys/siis-mita-voi-ehka-terveellisempaa-kuin-oliivioljy/art-1288337271268.html



        Pseudotiede on muotisanasi, josta et pääse irti, vaikka itse kirjoitat täyttä pseudotiedettä!


      • heh ja hah
        hjklmno kirjoitti:

        Enpä ole tyhmempiä argumenttejä pitkään aikaan lukenut!

        "Elimistössä on aina niin paljon rasvaa"???! Laitapa linkki tutkimukseen, jossa näin on todettu?! Mistä se rasva on peräisin, jota siellä aina on?

        Kananmunien kolesteroli on monissa tutkimuksissa todettu huonosti imeytyväksi kuten yleensäkin ruuan kolesteroli. Ruuan kolesteroli nostaa kehon kolesterolipitoisuuksia vain vähän. Keho tekee itse kolesterolia, jos sitä ei ole ruuuassa.
        http://www.iltasanomat.fi/terveys/kananmuna-ei-nostakaan-kolesterolia/art-1288339631732.html
        http://opetus.ruokatieto.fi/WebRoot/1043190/sisaltosivu.aspx?id=1068869
        http://sundqvist.blogspot.com/2007/02/taas-mennn-munalla-tihin.html

        Dawber TR, Nickerson RJ, Brand FN, Pool J. Eggs, serum cholesterol, and coronary heart disease. Am J Clin Nutr 36 (4): 617-625, 1982

        Hu FB, Stampfer MJ, Rimm EB, Manson JE, Ascherio A, Colditz GA, Rosner BA, Spiegelman D, Speizer FE, Sacks FM, Hennekens CH, Willett WC. A prospective study of egg consumption and risk of cardiovascular disease in men and women. JAMA 281 (15): 1387-1394, 1999

        Kritchevsky SB, Kritchevsky D. Egg Consumption and Coronary Heart Disease: An Epidemiologic Overview. J Am Coll Nutr 19 (5): 549S–555S, 2000

        Kritchevsky SB. A review of scientific research and recommendations regarding eggs. J Am Coll Nutr 23 (6 Suppl): 596S-600S, 2004


        Rasvahappoja tarvitaan monipuolisesti, jopa sellaista sairautta kuin Crohnin tautia on suomalaiset lääkärit epäilleet liian omega-6-rasvahapon aiheuttamaksi (eli liian vähäisen omega-3-rasvahapon). Rasvahaapojen tutkimus on vielä kesken, mutta uudet tutkimukset osoittavat, että rasvaton ruokavalio ei ole paras.

        http://www.medicina.fi/fato/48.pdf
        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00900

        "Siinä on 400 erilaista rasvahappoa ja moni näistä rasvahapoista on tutkitusti todettu terveyttä edistäväksi, myös sydänterveyttä edistäväksi." -Tarja Somppi
        http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/115865-laakari-tvssa-”voi-on-terveellista”

        http://www.iltasanomat.fi/terveys/siis-mita-voi-ehka-terveellisempaa-kuin-oliivioljy/art-1288337271268.html



        Pseudotiede on muotisanasi, josta et pääse irti, vaikka itse kirjoitat täyttä pseudotiedettä!

        "Enpä ole tyhmempiä argumenttejä pitkään aikaan lukenut!"

        Lue omasi niin siinä saat kyllä pitkän tyhmyysetumatkan mihin tahansa muuhun argumenttiin verrattuna.

        Kun nyt tuollaisen läjän tutkimuksia esität niin ihan varmasti löydät itsekin sellaisen joka kertoo ihmisen rasvamäärän. Sundqvistin blogistakin löydät hyvin yleisen tiedon että ihmisessä (täysikasvuisessa) on rasvaan varastoitunutta energiaa keskimäärin 100 000 kilokalorin verran ja siitä voit sitten laskea mikä on se rasvamäärä joka ihmisessä keskimäärin on.

        Jopa niin yksinkertaisen tiedon hakeminen kuin mikä on ihmisen normirasvaprosentti on sinulle ilmeisesti ylivoimaista. Tuo lukuarvokin jo kertoo riittävästi siitä että rasvaa on aina. Syömättömyys luonnollisesti vähentää sitä ja luokkaa alle 17% katsotaankin menevän vaaralliselle alueelle.

        Oikeastihan tilanne on sellainen että olet pelkkä typerys etkä ymmärrä esittämistäsi tutkimuksista hönkäsen pöläystä, kunhan olet kopioinut ne jostain vastaavasta kananmuna-keskustelusta. Kolesterolin suhteen toistat pelkästään karppaussivustoilla esiintyvää uskonnollista jargonia.


      • hjklmno
        heh ja hah kirjoitti:

        "Enpä ole tyhmempiä argumenttejä pitkään aikaan lukenut!"

        Lue omasi niin siinä saat kyllä pitkän tyhmyysetumatkan mihin tahansa muuhun argumenttiin verrattuna.

        Kun nyt tuollaisen läjän tutkimuksia esität niin ihan varmasti löydät itsekin sellaisen joka kertoo ihmisen rasvamäärän. Sundqvistin blogistakin löydät hyvin yleisen tiedon että ihmisessä (täysikasvuisessa) on rasvaan varastoitunutta energiaa keskimäärin 100 000 kilokalorin verran ja siitä voit sitten laskea mikä on se rasvamäärä joka ihmisessä keskimäärin on.

        Jopa niin yksinkertaisen tiedon hakeminen kuin mikä on ihmisen normirasvaprosentti on sinulle ilmeisesti ylivoimaista. Tuo lukuarvokin jo kertoo riittävästi siitä että rasvaa on aina. Syömättömyys luonnollisesti vähentää sitä ja luokkaa alle 17% katsotaankin menevän vaaralliselle alueelle.

        Oikeastihan tilanne on sellainen että olet pelkkä typerys etkä ymmärrä esittämistäsi tutkimuksista hönkäsen pöläystä, kunhan olet kopioinut ne jostain vastaavasta kananmuna-keskustelusta. Kolesterolin suhteen toistat pelkästään karppaussivustoilla esiintyvää uskonnollista jargonia.

        Huomaa, että minä kritisoin kommenttisi tyhmyyttä, sinä taas minun älykkyyttäni! Siinä on ero. Esitit asiasi kovin varmasti, joten sitä voinee myös kritisoida yhtä varmasti.

        Itsekin sanoit oikein, että rasvaa on varastoituneena. Olisiko se varastoituneena suolistoon, missä rasvaliukoisten vitamiinien imeytyminen tapahtuu? Ei taida olla. Kehossa voi olla todella paljon rasvaa, mutta silti puutetta oikeanlaisista rasvahapoista. Rasvahappoja saa vain rasvasta, mutta keho taas tekee rasvaa hiilihydraateista. Se on erilaista rasvaa kuin vaikkapa kasviöljyt. Myös voissa on erilaisia rasvahappoja.

        Tarvitsemme jatkuvasti rasvaa ruuan mukana, jotta ruoka imeytyy normaalisti, jotta sappinesteellä olisi jotian tekemistä eikä se aiheuta harmia. Sapella on tehtävänsä ja sen on myös saatava töitä.

        Tein suuren työn etsiessäni nuo linkit, mutta toki sinä saat ajatella mitä haluat. En itsekään etsi tutkimuksia, vaan luen juttuja blogeista ja vaikkapa Tiede-lehdestä, mutta niissä on aina mainittu tutkimus ja yleensä netissä on linkkikin siihen. Silloin voi tarkastella juuri sitä alkuperäistä tutkimusta ja sitä, minkälaisen suhtautumisen kirjoittaja ottaa siihen.

        Seuraamani blogit eivät ole VHH-blogeja, jotkut ovat, toiset eivät. Esimerkiksi Tiede-lehden artikkelit ovat mielenkiintoisia ja helppolukuisia, ne ymmärtää meikäläinenkin, etkä voi väittää, että ne olisivat vHH-artikkeleita! Laatikainen on kirjoittanut erittäin kriittisiä kirjoituksia VHH:sta, tai paremminkin tutkimusaineistosta, joka ei puolla karppausta.

        Kaikessa on aina puolensa ja minä olen kyllä kiinnostunut myös niistä rajoista, joita karppaus hakee. Mikä on SOPIVA määrä?

        Rasvahapot ovat nyt monen tutkimuksen alla. Jatkossa saamme tietää enemmän rasvahappojen puutoksen aiheuttamista sairauksista tai haitoista. Mm. aivot ovat lähes rasvaa. Ne käyttävät hiilihydraatteja, mutta rakennusaine on rasvaa. Ei talokaan pysy kunnossa, jos sitä ei korjata, ei aivotkaan.


      • canis lupus
        hjklmno kirjoitti:

        Enpä ole tyhmempiä argumenttejä pitkään aikaan lukenut!

        "Elimistössä on aina niin paljon rasvaa"???! Laitapa linkki tutkimukseen, jossa näin on todettu?! Mistä se rasva on peräisin, jota siellä aina on?

        Kananmunien kolesteroli on monissa tutkimuksissa todettu huonosti imeytyväksi kuten yleensäkin ruuan kolesteroli. Ruuan kolesteroli nostaa kehon kolesterolipitoisuuksia vain vähän. Keho tekee itse kolesterolia, jos sitä ei ole ruuuassa.
        http://www.iltasanomat.fi/terveys/kananmuna-ei-nostakaan-kolesterolia/art-1288339631732.html
        http://opetus.ruokatieto.fi/WebRoot/1043190/sisaltosivu.aspx?id=1068869
        http://sundqvist.blogspot.com/2007/02/taas-mennn-munalla-tihin.html

        Dawber TR, Nickerson RJ, Brand FN, Pool J. Eggs, serum cholesterol, and coronary heart disease. Am J Clin Nutr 36 (4): 617-625, 1982

        Hu FB, Stampfer MJ, Rimm EB, Manson JE, Ascherio A, Colditz GA, Rosner BA, Spiegelman D, Speizer FE, Sacks FM, Hennekens CH, Willett WC. A prospective study of egg consumption and risk of cardiovascular disease in men and women. JAMA 281 (15): 1387-1394, 1999

        Kritchevsky SB, Kritchevsky D. Egg Consumption and Coronary Heart Disease: An Epidemiologic Overview. J Am Coll Nutr 19 (5): 549S–555S, 2000

        Kritchevsky SB. A review of scientific research and recommendations regarding eggs. J Am Coll Nutr 23 (6 Suppl): 596S-600S, 2004


        Rasvahappoja tarvitaan monipuolisesti, jopa sellaista sairautta kuin Crohnin tautia on suomalaiset lääkärit epäilleet liian omega-6-rasvahapon aiheuttamaksi (eli liian vähäisen omega-3-rasvahapon). Rasvahaapojen tutkimus on vielä kesken, mutta uudet tutkimukset osoittavat, että rasvaton ruokavalio ei ole paras.

        http://www.medicina.fi/fato/48.pdf
        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00900

        "Siinä on 400 erilaista rasvahappoa ja moni näistä rasvahapoista on tutkitusti todettu terveyttä edistäväksi, myös sydänterveyttä edistäväksi." -Tarja Somppi
        http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/115865-laakari-tvssa-”voi-on-terveellista”

        http://www.iltasanomat.fi/terveys/siis-mita-voi-ehka-terveellisempaa-kuin-oliivioljy/art-1288337271268.html



        Pseudotiede on muotisanasi, josta et pääse irti, vaikka itse kirjoitat täyttä pseudotiedettä!

        noudattaako joku rasvatonta ruokavaliota? vähintään yhtä hölmö ruokavalio kuin hiilihydraatiton.


      • heh ja hah
        hjklmno kirjoitti:

        Huomaa, että minä kritisoin kommenttisi tyhmyyttä, sinä taas minun älykkyyttäni! Siinä on ero. Esitit asiasi kovin varmasti, joten sitä voinee myös kritisoida yhtä varmasti.

        Itsekin sanoit oikein, että rasvaa on varastoituneena. Olisiko se varastoituneena suolistoon, missä rasvaliukoisten vitamiinien imeytyminen tapahtuu? Ei taida olla. Kehossa voi olla todella paljon rasvaa, mutta silti puutetta oikeanlaisista rasvahapoista. Rasvahappoja saa vain rasvasta, mutta keho taas tekee rasvaa hiilihydraateista. Se on erilaista rasvaa kuin vaikkapa kasviöljyt. Myös voissa on erilaisia rasvahappoja.

        Tarvitsemme jatkuvasti rasvaa ruuan mukana, jotta ruoka imeytyy normaalisti, jotta sappinesteellä olisi jotian tekemistä eikä se aiheuta harmia. Sapella on tehtävänsä ja sen on myös saatava töitä.

        Tein suuren työn etsiessäni nuo linkit, mutta toki sinä saat ajatella mitä haluat. En itsekään etsi tutkimuksia, vaan luen juttuja blogeista ja vaikkapa Tiede-lehdestä, mutta niissä on aina mainittu tutkimus ja yleensä netissä on linkkikin siihen. Silloin voi tarkastella juuri sitä alkuperäistä tutkimusta ja sitä, minkälaisen suhtautumisen kirjoittaja ottaa siihen.

        Seuraamani blogit eivät ole VHH-blogeja, jotkut ovat, toiset eivät. Esimerkiksi Tiede-lehden artikkelit ovat mielenkiintoisia ja helppolukuisia, ne ymmärtää meikäläinenkin, etkä voi väittää, että ne olisivat vHH-artikkeleita! Laatikainen on kirjoittanut erittäin kriittisiä kirjoituksia VHH:sta, tai paremminkin tutkimusaineistosta, joka ei puolla karppausta.

        Kaikessa on aina puolensa ja minä olen kyllä kiinnostunut myös niistä rajoista, joita karppaus hakee. Mikä on SOPIVA määrä?

        Rasvahapot ovat nyt monen tutkimuksen alla. Jatkossa saamme tietää enemmän rasvahappojen puutoksen aiheuttamista sairauksista tai haitoista. Mm. aivot ovat lähes rasvaa. Ne käyttävät hiilihydraatteja, mutta rakennusaine on rasvaa. Ei talokaan pysy kunnossa, jos sitä ei korjata, ei aivotkaan.

        Voi mitä selittelyä. Eikö olisi ollut helpompi vain lukea ensimmäinen kommenttini ja miettiä mitä siinä sanotaan?

        Sanoin että tuon kirjakauppiaan juttu on pseudotieteellistä harhautusta. Pseudotieteen käsite luulisi noin paljon tiedelehtiä lukevalle olevan tuttu.

        Mainittu kirjakauppias ei puhunut mitään rasvahapoista tai "oikeanlaisesta rasvasta" vaan pelkästään "luonnollisista rasvoista" yrittäen antaa kuvan että runsaan rasvan syönti on hyväksi vitamiinien imeytymien vuoksi, ikään kuin se rasva muutoin loppuisi ja vitamiinit jäisivät imeytymättä.

        Yritätkö väittää että sappinesteen kanssa tulee ongelmia jos ei ole VHH:lla? MInä taas väitän ilman minkään tutkimuksen lukemista että näin ei ole vaan jopa alle virallisen suosituksen mukaisella rasvamäärällä pärjää ongelmitta. Olenko väärässä? Jos olen, kerro myös niistä ongelmista joista runsaasti yli puolet, ainakin 2/3 väestä kärsii. Olettaein että 1/3 syövät runsaasti rasvaa.

        Mitä elimistön rakennusaineisiin tulee niin niitä ovat rasva ja proteiini, hiilihydraatit (siis elimistössä glukoosi) on polttoaine. Ja glukoosi. jota ei muuhun tarvita, muutetaan rasvaksi, joten rakennusaineiden riittävyyden takia ei rasvaa tarvitse syödä. Rasvaa tarvitaan päivittäin rakennustarpeiksi joitakin grammoja päivittäin, joka tapauksessa paljon vähemmän kun mitä esim. virallinen ruokavalio suosittaa VHH:sta puhumattakaan.


      • HJ

        Oletkos koskaan kokeilut VHH:ta, kun tunnut tietavan? Mina ole VHH:la ja olen erittain tyytyvainen. Sinulla ei ole edes varaa kokeilla, muuta kuin kirjoitella ajankuluksi VHH:ta vastaa, vaikka asiasta ei tunnu olevan oikeata tietoa. Vain kokenut sen voi tietaa mksta puhuu.


      • artoj
        heh ja hah kirjoitti:

        "Enpä ole tyhmempiä argumenttejä pitkään aikaan lukenut!"

        Lue omasi niin siinä saat kyllä pitkän tyhmyysetumatkan mihin tahansa muuhun argumenttiin verrattuna.

        Kun nyt tuollaisen läjän tutkimuksia esität niin ihan varmasti löydät itsekin sellaisen joka kertoo ihmisen rasvamäärän. Sundqvistin blogistakin löydät hyvin yleisen tiedon että ihmisessä (täysikasvuisessa) on rasvaan varastoitunutta energiaa keskimäärin 100 000 kilokalorin verran ja siitä voit sitten laskea mikä on se rasvamäärä joka ihmisessä keskimäärin on.

        Jopa niin yksinkertaisen tiedon hakeminen kuin mikä on ihmisen normirasvaprosentti on sinulle ilmeisesti ylivoimaista. Tuo lukuarvokin jo kertoo riittävästi siitä että rasvaa on aina. Syömättömyys luonnollisesti vähentää sitä ja luokkaa alle 17% katsotaankin menevän vaaralliselle alueelle.

        Oikeastihan tilanne on sellainen että olet pelkkä typerys etkä ymmärrä esittämistäsi tutkimuksista hönkäsen pöläystä, kunhan olet kopioinut ne jostain vastaavasta kananmuna-keskustelusta. Kolesterolin suhteen toistat pelkästään karppaussivustoilla esiintyvää uskonnollista jargonia.

        Mista johtunee vastemielisyytesi VHH:ta kohtaan? Et ole kuitenkaan ainut ko. ruokavalion vastustaja. Onko kirjoittajilla oma lehma ojassa, kun asia on niinkin vaikea. En kasita. Tiedan monia,jotka on saanut terveytensa takain ja silti talla palstalla selitetaan kuinka paha homma koko VHH on.


      • heh ja hah
        artoj kirjoitti:

        Mista johtunee vastemielisyytesi VHH:ta kohtaan? Et ole kuitenkaan ainut ko. ruokavalion vastustaja. Onko kirjoittajilla oma lehma ojassa, kun asia on niinkin vaikea. En kasita. Tiedan monia,jotka on saanut terveytensa takain ja silti talla palstalla selitetaan kuinka paha homma koko VHH on.

        Ei suinkaan VHH:ta kohtaan. Vaan sen tiimoilta esitettyihin valheisiin ja vieläpä VHH-"tietämyksen" varjolla kirjoitettuihin.

        Terveyden saa monilla tavoilla ja liikunta on yksi parhaista, todettakoon.


      • Artoj
        heh ja hah kirjoitti:

        Ei suinkaan VHH:ta kohtaan. Vaan sen tiimoilta esitettyihin valheisiin ja vieläpä VHH-"tietämyksen" varjolla kirjoitettuihin.

        Terveyden saa monilla tavoilla ja liikunta on yksi parhaista, todettakoon.

        Olennaisinta tässä hommassa on se, että kinataan, vaikka asiaa ei ole tarkistettu. Sanotaan suoralta kädeltä, että huuhaata se on, kun puhutaan
        VHH:ta niin sama laulu on edessä. Toinen puolue sanoo, ettei ole mitään perää ja oppositio sanoo, että me olemme oikessa tai päinvastoin.
        Kuitenkin jos olemme rehellisiä, niin oikeata asiantuntemusta tällä keskustelupalstalla löytyy ihmeteltävän vähän eli tunnepohjalla liikutaan.
        Vain henkilöt jotka ovat VHH:la on kokemusta ko. ruokavalioon voivat kertoa jotain.


      • voi vaan ihmetellä
        Artoj kirjoitti:

        Olennaisinta tässä hommassa on se, että kinataan, vaikka asiaa ei ole tarkistettu. Sanotaan suoralta kädeltä, että huuhaata se on, kun puhutaan
        VHH:ta niin sama laulu on edessä. Toinen puolue sanoo, ettei ole mitään perää ja oppositio sanoo, että me olemme oikessa tai päinvastoin.
        Kuitenkin jos olemme rehellisiä, niin oikeata asiantuntemusta tällä keskustelupalstalla löytyy ihmeteltävän vähän eli tunnepohjalla liikutaan.
        Vain henkilöt jotka ovat VHH:la on kokemusta ko. ruokavalioon voivat kertoa jotain.

        "Vain henkilöt jotka ovat VHH:la on kokemusta ko. ruokavalioon voivat kertoa jotain. "
        Mikseivät he sitten kerro asiaa vaan valehtelevat niin että korvat heiluu ja keksivät ihmeellisiä elintoimintoja, sellaisia joita ei lääketiede tunne lainkaan.

        Jos on alkuunkaan täysipäinen niin ymmärtää että ainakaan tämän palstan VHH:lla olivat syöttävät sellaista pajunköyttä VHH:sta ettei paksumpaa ole kuunaan nähty.

        Mutta laihdutuhuijaushan on hyvin yleistä ja hyvä tunnusmerkki siitä on se että jos ohjeiden mukana myydään ja mainostetaan vaikkapa kirjoja niin rahan tekohan siinä on takana. Atkins rikastui huimasti keksimällä VHH:n ja meidän pikku nilkit yrittää mennä perässä.

        Ja muutenkin: millä ihmeen ilveellä ylipainonen VHH:lainen voi kertoa laihtumisesta mitään Vihjeitä kannattaisi kysyä niiltä jotka ovat normaalipainon saavuttaneet, ja niitähän löytyy vaikkapa Keventäjistä. Myös onnistuneita painonvartijoita on vaikka yhdistys itse lopettikin.


      • artoj
        voi vaan ihmetellä kirjoitti:

        "Vain henkilöt jotka ovat VHH:la on kokemusta ko. ruokavalioon voivat kertoa jotain. "
        Mikseivät he sitten kerro asiaa vaan valehtelevat niin että korvat heiluu ja keksivät ihmeellisiä elintoimintoja, sellaisia joita ei lääketiede tunne lainkaan.

        Jos on alkuunkaan täysipäinen niin ymmärtää että ainakaan tämän palstan VHH:lla olivat syöttävät sellaista pajunköyttä VHH:sta ettei paksumpaa ole kuunaan nähty.

        Mutta laihdutuhuijaushan on hyvin yleistä ja hyvä tunnusmerkki siitä on se että jos ohjeiden mukana myydään ja mainostetaan vaikkapa kirjoja niin rahan tekohan siinä on takana. Atkins rikastui huimasti keksimällä VHH:n ja meidän pikku nilkit yrittää mennä perässä.

        Ja muutenkin: millä ihmeen ilveellä ylipainonen VHH:lainen voi kertoa laihtumisesta mitään Vihjeitä kannattaisi kysyä niiltä jotka ovat normaalipainon saavuttaneet, ja niitähän löytyy vaikkapa Keventäjistä. Myös onnistuneita painonvartijoita on vaikka yhdistys itse lopettikin.

        Ehdottaisin VHH:not siirtymkta. We helpottaa.


    • ___________________,

      energiaa keskimäärin 100 000 kilokalorin verran ja siitä voit sitten laskea mikä on se rasvamäärä joka ihmisessä keskimäärin on."


      mitähän rasvaa se ihmisen nahan alla oleva rasva oikein on.

      onko se eläinrasvaa vaiko kasvirasvaa?


      siihen haluaisin vastauksen.

      • canis lupus

        eläinrasvaahan se on, jonka lähteenä voi olla niin hiilihydraatit, rasva, proteiini kuin alkoholikin. miten et tätä tiennyt?


      • ___________________.
        canis lupus kirjoitti:

        eläinrasvaahan se on, jonka lähteenä voi olla niin hiilihydraatit, rasva, proteiini kuin alkoholikin. miten et tätä tiennyt?

        miksi luonto on tyhmä ja pitää siellä nahan alla vaaralliseksi sanottua eläinrasvaa eikä esim rypsiöljyä tai muuta kasvirasvaa tahi margariinia jotka kaikki luokitellaan erikoisen terveelliseksisi rasvaksi.


        eikö ihmiskehon suunnittelu ole onnistunut, vai valehteleeko joku rasvoista ja niiden terveellisyydestä.


      • canis lupus
        ___________________. kirjoitti:

        miksi luonto on tyhmä ja pitää siellä nahan alla vaaralliseksi sanottua eläinrasvaa eikä esim rypsiöljyä tai muuta kasvirasvaa tahi margariinia jotka kaikki luokitellaan erikoisen terveelliseksisi rasvaksi.


        eikö ihmiskehon suunnittelu ole onnistunut, vai valehteleeko joku rasvoista ja niiden terveellisyydestä.

        onhan kehossa myrkyksi sanottua insuliiniakin. ja suolahappoa. en silti niitä lähtisi niilläkään ehdoin tahdoin läträämään.


      • pahakarppi1
        ___________________. kirjoitti:

        miksi luonto on tyhmä ja pitää siellä nahan alla vaaralliseksi sanottua eläinrasvaa eikä esim rypsiöljyä tai muuta kasvirasvaa tahi margariinia jotka kaikki luokitellaan erikoisen terveelliseksisi rasvaksi.


        eikö ihmiskehon suunnittelu ole onnistunut, vai valehteleeko joku rasvoista ja niiden terveellisyydestä.

        "miksi luonto on tyhmä ja pitää siellä nahan alla vaaralliseksi sanottua eläinrasvaa eikä esim rypsiöljyä tai muuta kasvirasvaa tahi margariinia jotka kaikki luokitellaan erikoisen terveelliseksisi rasvaksi.

        eikö ihmiskehon suunnittelu ole onnistunut, vai valehteleeko joku rasvoista ja niiden terveellisyydestä. "

        Luonto ei ole tyhmä eikä viisas vaan tarkoituksenomainen. Ylläolevan kommentin kirjoittaja taas osoittaa uutta internet-aikakauden tyhmyyttä. Netti mahdollistaa eristäytymisen yhteisöstä mutta samalla yksinäiset ihmiset voi hakeutua netissä samanmieliseen seuraan. Tällaisessa lahkossa erilaiset uskomukset ja disinformaatio potentoi itseään ja lahkolainen tulee kerta kerralta entistä tyhmemmäksi.


      • joku vaan
        pahakarppi1 kirjoitti:

        "miksi luonto on tyhmä ja pitää siellä nahan alla vaaralliseksi sanottua eläinrasvaa eikä esim rypsiöljyä tai muuta kasvirasvaa tahi margariinia jotka kaikki luokitellaan erikoisen terveelliseksisi rasvaksi.

        eikö ihmiskehon suunnittelu ole onnistunut, vai valehteleeko joku rasvoista ja niiden terveellisyydestä. "

        Luonto ei ole tyhmä eikä viisas vaan tarkoituksenomainen. Ylläolevan kommentin kirjoittaja taas osoittaa uutta internet-aikakauden tyhmyyttä. Netti mahdollistaa eristäytymisen yhteisöstä mutta samalla yksinäiset ihmiset voi hakeutua netissä samanmieliseen seuraan. Tällaisessa lahkossa erilaiset uskomukset ja disinformaatio potentoi itseään ja lahkolainen tulee kerta kerralta entistä tyhmemmäksi.

        Jep. Lauhan vyöhykkeen kasveissa rasva on tyydyttymätöntä koska se on näin helposti käytettävissä. Kookoksen ym. rasva taasen on tyydyttynyttä koska se säilyy paremmin ja on sikäläisissä oloissa kuitenkin juoksevaa. Eläimissä taasen rasva varastoidaan kovana tyydyttyneenä rasvana koska se on helppoa säilyttää. Luonto tosissaan etsii tarkoituksenmukaisia ratkaisuja, ei parhaita ratkaisuja.

        Se nahan alla oleva rasva on pelkkää polttoainetta, ruuasta saadaan paljon muutakin. Muun muassa terveyttä edistävää monityydyttymätöntä rasvaa. Ylimäärä siitäkin muunnetaan tyydyttyneeksi rasvaksi mutta terveyshyöty jää.


      • Tarkkuuta talviajoon
        joku vaan kirjoitti:

        Jep. Lauhan vyöhykkeen kasveissa rasva on tyydyttymätöntä koska se on näin helposti käytettävissä. Kookoksen ym. rasva taasen on tyydyttynyttä koska se säilyy paremmin ja on sikäläisissä oloissa kuitenkin juoksevaa. Eläimissä taasen rasva varastoidaan kovana tyydyttyneenä rasvana koska se on helppoa säilyttää. Luonto tosissaan etsii tarkoituksenmukaisia ratkaisuja, ei parhaita ratkaisuja.

        Se nahan alla oleva rasva on pelkkää polttoainetta, ruuasta saadaan paljon muutakin. Muun muassa terveyttä edistävää monityydyttymätöntä rasvaa. Ylimäärä siitäkin muunnetaan tyydyttyneeksi rasvaksi mutta terveyshyöty jää.

        rasvahapot tyydyttyneet 36.4 g
        rasvahapot yksittäistyydyttymättömät cis 42.0 g
        rasvahapot monityydyttymättömät 14.9

        Tapojesi mukaan kirjoittelet epämääräisesti. sian selkäläskissä esimerkiksi oli noin. Tuskin ihmispolon läski siitä kovin paljoa poikkea. Eli kaikkia ihmisrasvaa ei säilötä tyydytyneenä!


      • ___________________,
        Tarkkuuta talviajoon kirjoitti:

        rasvahapot tyydyttyneet 36.4 g
        rasvahapot yksittäistyydyttymättömät cis 42.0 g
        rasvahapot monityydyttymättömät 14.9

        Tapojesi mukaan kirjoittelet epämääräisesti. sian selkäläskissä esimerkiksi oli noin. Tuskin ihmispolon läski siitä kovin paljoa poikkea. Eli kaikkia ihmisrasvaa ei säilötä tyydytyneenä!

        samoin kun on kysymys voista, väitetään voita pelkästään kovaksi rasvaksi.

        kyseessä on tahallinen väärän mielikuvan luominen lähinnä margariinin eduksi.


        leivän käytön loppumisen myötä oma rasvankulutukseni on todennäköisesti vähentynyt.

        vihannesten käyttöni on lisääntynyt paljon, en pelkästään puhu niistä kuten martat ja ravitsemusterapeutit vaan syön niitä. jos esim tuore kurkku tai tomaatti puuttuvat lautaseltani tuntuu ettei ateria ole täydellinen, muista vihanneksista puhumattakaan.

        ravitsemukseni terveellisyydestä en tiedä mutta lihan ohella menee esim sieniä joita jotkin kehuvat hyviksi mikrojen lähteeksi.

        ainakin olo on ihan hyvä ja paino jatkaa laskuaan joten on suorastaan huvittavaa lukea glygeemisistä indekseistä, kaloreista ym palikoista kun maha on täynnä ja ylipaino on kohta muisto vain.


      • näio
        pahakarppi1 kirjoitti:

        "miksi luonto on tyhmä ja pitää siellä nahan alla vaaralliseksi sanottua eläinrasvaa eikä esim rypsiöljyä tai muuta kasvirasvaa tahi margariinia jotka kaikki luokitellaan erikoisen terveelliseksisi rasvaksi.

        eikö ihmiskehon suunnittelu ole onnistunut, vai valehteleeko joku rasvoista ja niiden terveellisyydestä. "

        Luonto ei ole tyhmä eikä viisas vaan tarkoituksenomainen. Ylläolevan kommentin kirjoittaja taas osoittaa uutta internet-aikakauden tyhmyyttä. Netti mahdollistaa eristäytymisen yhteisöstä mutta samalla yksinäiset ihmiset voi hakeutua netissä samanmieliseen seuraan. Tällaisessa lahkossa erilaiset uskomukset ja disinformaatio potentoi itseään ja lahkolainen tulee kerta kerralta entistä tyhmemmäksi.

        Tarkoituksenmukainen luonto ei ole mm. tuottanut seuraavia periaatteita jiota VHH:ssa hyvin pitkälle noudatetaa:
        -rajoittanut joka päivä hiilihydraatit tiettyyn grammamäärään
        -syönyt kolme kertaa päivässä ja laistanut kaikki välipalat
        -voinut jatkaa edellämainittujen kohtien noudattamasta koko elämänsä loppuun
        -hedelmät ovat kiellettyjä

        Elikkä jos nyt luonnonmukaisuudesta yleensäkään puhutaan niin ainakin VHH:laiset ovat muovanneet kuurinsa luonnottomaksi ja muodostaneet mainitsemiasi disinformatiivisia lahkoja joissa jotka vahvistavat omia uskomuksiaan ja jotka johtavat yhä enemmän sisäänpäinlämpiävän tyhmyyden lisääntymiseen. Ja se tulee erittäin hyvin ilmi nimenomaan nyt nettiaikakautena kun näille tyhmille mutta vastaanottavaisille voidaan helposti syöttää VHH-propagandap-askaa pelottelu- ja herjaustekniikoilla höystettynä.


      • joku vaan
        näio kirjoitti:

        Tarkoituksenmukainen luonto ei ole mm. tuottanut seuraavia periaatteita jiota VHH:ssa hyvin pitkälle noudatetaa:
        -rajoittanut joka päivä hiilihydraatit tiettyyn grammamäärään
        -syönyt kolme kertaa päivässä ja laistanut kaikki välipalat
        -voinut jatkaa edellämainittujen kohtien noudattamasta koko elämänsä loppuun
        -hedelmät ovat kiellettyjä

        Elikkä jos nyt luonnonmukaisuudesta yleensäkään puhutaan niin ainakin VHH:laiset ovat muovanneet kuurinsa luonnottomaksi ja muodostaneet mainitsemiasi disinformatiivisia lahkoja joissa jotka vahvistavat omia uskomuksiaan ja jotka johtavat yhä enemmän sisäänpäinlämpiävän tyhmyyden lisääntymiseen. Ja se tulee erittäin hyvin ilmi nimenomaan nyt nettiaikakautena kun näille tyhmille mutta vastaanottavaisille voidaan helposti syöttää VHH-propagandap-askaa pelottelu- ja herjaustekniikoilla höystettynä.

        Ei ihan noin. Joku pellinki nyt kieltää suurin piirtein kaiken ja pohjautuu pseudotieteeseen mutta valtaosa karppaajista ei sitä noudata..

        Ei VHH kiellä välipaloja, hedelmiä eikä rajoita hiilihydraatteja johonkin grammamäärään. Nuo tekee lähinnä pellinkiläisyys.

        Itsellä VHH on sitä, että en syö vaaleaa leipää enkä hiilihydraattilisukkeita tai sokeria.


      • joku vaan
        ___________________, kirjoitti:

        samoin kun on kysymys voista, väitetään voita pelkästään kovaksi rasvaksi.

        kyseessä on tahallinen väärän mielikuvan luominen lähinnä margariinin eduksi.


        leivän käytön loppumisen myötä oma rasvankulutukseni on todennäköisesti vähentynyt.

        vihannesten käyttöni on lisääntynyt paljon, en pelkästään puhu niistä kuten martat ja ravitsemusterapeutit vaan syön niitä. jos esim tuore kurkku tai tomaatti puuttuvat lautaseltani tuntuu ettei ateria ole täydellinen, muista vihanneksista puhumattakaan.

        ravitsemukseni terveellisyydestä en tiedä mutta lihan ohella menee esim sieniä joita jotkin kehuvat hyviksi mikrojen lähteeksi.

        ainakin olo on ihan hyvä ja paino jatkaa laskuaan joten on suorastaan huvittavaa lukea glygeemisistä indekseistä, kaloreista ym palikoista kun maha on täynnä ja ylipaino on kohta muisto vain.

        Voissa on 1.5% välttämättömiä rasvahappoja. Se ei niiden lähteenä toimi. Rypsiöljyssä on niitä 30% eli 20 kertaa enemmän.

        Leipä onkin huono tuote, sen kanssa menee yllättävän paljon epäterveellistä tavaraa.


      • heh !
        joku vaan kirjoitti:

        Voissa on 1.5% välttämättömiä rasvahappoja. Se ei niiden lähteenä toimi. Rypsiöljyssä on niitä 30% eli 20 kertaa enemmän.

        Leipä onkin huono tuote, sen kanssa menee yllättävän paljon epäterveellistä tavaraa.

        missä on näyttö välttämättömien rasvojen tarpeesta? eikö voissa ole niitä.

        toit jälleen typeryytesi esiin täysin.


      • joku vaaan
        heh ! kirjoitti:

        missä on näyttö välttämättömien rasvojen tarpeesta? eikö voissa ole niitä.

        toit jälleen typeryytesi esiin täysin.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Essential_fatty_acid

        Kyllä, syömällä voita 400 g päivässä saa välttämättömät rasvahapot. Saman saa toki ruokalusikallisesta rypsiöljyä.


      • Heh !
        joku vaaan kirjoitti:

        http://en.wikipedia.org/wiki/Essential_fatty_acid

        Kyllä, syömällä voita 400 g päivässä saa välttämättömät rasvahapot. Saman saa toki ruokalusikallisesta rypsiöljyä.

        "Ravitsemustieteessä vain linolihappoa (LA, omega-6) ja alfalinoleenihappoa (ALA, omega-3) pidetään välttämättöminä, koska keho ei pysty niitä valmistamaan ja ne muodostavat omega-3 ja omega-6 rasvahappojen rungon."

        Niin tietenkin ei ole näyttöä niitten ylenmäärin tarpeesta. Koska keho ei pysty niitä valmistamaan niin ehken sen lisätarve on tarpeeton. Jos tuo mokoma olisi välttämätön niin keho valmistaisi sitä samioin kuin läskiä.

        Ohrasuurimoissa on ja saattaa olla riittävästi tuokin.

        rasvahappo 18:2 cis,cis n-6 (linolihappo) 621 mg
        rasvahappo 18:3 n-3 (alfalinoleenihappo) 66 mg

        Taitaa olla Margariinitiedoituksen roskaa.


      • Liana
        näio kirjoitti:

        Tarkoituksenmukainen luonto ei ole mm. tuottanut seuraavia periaatteita jiota VHH:ssa hyvin pitkälle noudatetaa:
        -rajoittanut joka päivä hiilihydraatit tiettyyn grammamäärään
        -syönyt kolme kertaa päivässä ja laistanut kaikki välipalat
        -voinut jatkaa edellämainittujen kohtien noudattamasta koko elämänsä loppuun
        -hedelmät ovat kiellettyjä

        Elikkä jos nyt luonnonmukaisuudesta yleensäkään puhutaan niin ainakin VHH:laiset ovat muovanneet kuurinsa luonnottomaksi ja muodostaneet mainitsemiasi disinformatiivisia lahkoja joissa jotka vahvistavat omia uskomuksiaan ja jotka johtavat yhä enemmän sisäänpäinlämpiävän tyhmyyden lisääntymiseen. Ja se tulee erittäin hyvin ilmi nimenomaan nyt nettiaikakautena kun näille tyhmille mutta vastaanottavaisille voidaan helposti syöttää VHH-propagandap-askaa pelottelu- ja herjaustekniikoilla höystettynä.

        Ei minun hiilihydraattejani rajoita kukaan eikä mikään. Paitsi oma suolistoni, joka sanoo, että voin huonosti, jos syön viljoja, sokereita, perunaa tai jopa riisiä liikaa. Liika on muutamaa suupalaa enemmän.

        Hain ruokavalioni kokeilemalla. Olin lukenut kyllä scd-ruoakvaliosta, hiivadieetistä ja Zonesta, mutta kokeilemalla päädyin tietynlaiseen, josta oli karsittu nopeita hiiilihydraatteja. Kokeilin ja jos suolisto voi hyvin,niin jatkoin kokeilua. Myös maito maitona ei sovi, mutta juustoina käy. Ärtynyt suoleni alkoi oireilla kaikesta, joka oli vähänkin ärsyttävä sille. Siksi ensin pitää karsia minimiin kaikki, lisätä sitten, kun suolisto on paremmassa kunnossa.

        Oltunai tällä omalla omatekoisella ohjelmallani vuosikausia, huomasin, että muut puhuvat tästä karppauksena! Söin lähes täsmälleesn samalla lailla. Olin suorastaan halveksinut karppausta! Luulin, että se oli joku amerikkalainen muotidieetti tai ranskalainen hörhöily.


    • karppiatri

      "Ei ihan noin. Joku pellinki nyt kieltää suurin piirtein kaiken ja pohjautuu pseudotieteeseen mutta valtaosa karppaajista ei sitä noudata..Ei VHH kiellä välipaloja, hedelmiä eikä rajoita hiilihydraatteja johonkin grammamäärään. Nuo tekee lähinnä pellinkiläisyys."

      Sinulla on ilmeisesti aivan omakohtaiset kokemukset Pellinki-dieetistä?

    • rasvat kunniaan

      Tali eli naudanrasvakaan ei ole kokonaan tyydyttynyttä rasvaa.


      rasvahapot yhteensä 87.7 g

      rasvahapot tyydyttyneet 46.2 g

      rasvahapot yksittäistyydyttymättömät cis 31.7 g

      rasvahapot monityydyttymättömät 8.0 g

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      211
      3354
    2. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      240
      1673
    3. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      97
      1523
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      92
      1429
    5. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      46
      1364
    6. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      160
      1296
    7. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      12
      1218
    8. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      123
      1049
    9. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      89
      952
    10. Tuntuu liian hankalalta

      Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.
      Ikävä
      55
      882
    Aihe