Siivoustyötä pitäisi kunnioittaa ja arvostaa mut ei!

Pitäisi olla sellainen käytäntö, että jokaiselle teetettäis sellainen opintojakso/kurssi peruskouluun et oppilaat ymmärtäisivät siivouksen merkityksen. Vähenisi varmaanki kouluissa ilkivallatkin, jos pistettäis poikia/tyttöjä näin tasa-arvoisesti sanottuna testailemaan 1-3 viikon jaksolle kuinka raskasta työ on ja millainen tunne siitä tulee, ku ala on alipalkattua ja fyysisesti raskasta kuin myös henkisesti sekä psyykkisestikkin.

Kyllä Suomi pystyy 180 milj. eurolla ostamaan ohjuksia, mutta ei tähän alipalkattuun siivoushommaan saada pisteytyksiä. Mikäli aseita pystyy ostamaan tolla summalla niin eiköhän pysty myös nostamaan tälle alalle palkkojakin tai vaikuttamaan ees asiaan.

Niinkun tää maa vois niinkuin pikkuhiljaa realisoitua tähän arkeen ja jättää tollaiset turhat sivuseikat pois ja miettiä uudelleen sitä tärkeysjärjestystä. Kyl sitä elämästäkin haluttais nauttia niin vapaa-ajan elämässä kuin myös työelämässä.

5

207

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ikisiivooja

      Meillä ainakin oli sellainen. 7. luokalla jokainen joutui vuorollaan päiväksi auttamaan koulun siivoojia. Tämä vuonna 2000.

    • 1412

      Mitäs jos vanhemmat pistäis ne pojat ja tytöt kotonaan vähän tekemään askareita? Ja opettais käytöstapoja ja muiden kunnioittamista?

      Vai luokitellaanko se jo pahoinpitelyksi ja ihmisarvoloukkaukseksi, jos 10-vuotiaan pitää imuroida oma huone?

      Siivoushan on jotain niin ala-arvoista hommaa, että nykyajan perheet palkkaa kotisiivoojan hoitamaan nämä ikävystyttävät likaiset työt... ;)

    • enään en jaksa siivo

      Kyllä on kauheeta kun siivoutyötä ei arvostettu eikä arvosteta vielläkään. joskus 60 luvulla perustettiin ensimmäinen siivous-kurssi koska sitä ennen luultiin että joka ainut osaa siivota(kuka arvaa missä paikassa oli ensinäinen siivoustyönohjaa)
      Viellä 90 luvulla otettiin ihan tumpeloita töihin, muistan erään hotellin jossa oli Kreikkalinen mies siivoamassa , voi taivas miten likainen hotelli kun kävin siellä joskus tuuramassa, pääsin sinne vakkariksi ja multa meni vuosi ennkuin sain kaikki paikat edes jonkinlaiseen kuntoon. esim. keittiön lattiaa luulin sitä ensin mustaksi, otin painepesurin ja pesin, lattia paljastui punaiseksi. Todella erittäin epähygienista, ei edes kaikkea kehtaa kertoo. Vuosien päästä olin siellä sitten siivoustoiminnan esimiehenä ja eräs siivooja pesi rappusia vahalla, ei ollut lukenut mitä aine oli.

      • Yx merimies

        Vai pitäis siivoustyötä arvostaa ja oikein kunnioittaakin.
        Se kunnioitus ja arvostus kun ei satu olemaan niitä asioita, joita saa käskemällä.
        Kunnioitus ja arvostus on arvoja, joita ihminen kokee joitain asioita kohtaan, itsekään sitä valitsematta, mitä asioita ne on.
        Palkkahan on joka alalla just niin pieni, kuinka halvalla työntekijöitä saa.
        Jos ammattikunta on omanarvon tuntevaa, ei kukaan mene halvalla hommiin, joten työntilaajien on pakko maksaa enemmän, siinä se.

        Tosin rehellisesti sanottuna, nykyään niin monella alalla on ihmisiä, jotka luulee, ettei tavallinen maalaisjärjellä varustettu ihminen muka pystyisi niiden hommia tekemään.
        Perussiivoukseen taitaa siis riittää rahapulassa olevia opiskelijoita halvalla, joten ei siitä hyväpalkkaista ammattia taida koskaan tulla.

        Olen kyllä nähnyt itseään ammattilaiseksi väittävien pyyhkivän kahvilassa ensin pöydänjalan ja penkin, ja sitten rättiä huuhtomatta pöydän pinnan sillä samalla rätillä. Mulle ei tulis amatöörinäkään mieleen pyyhkiä ensin likaisimpia kohtia, ja sitten sillä likasella rätillä ruoka/kahvipöytdän pintaa.

        Mutta kaikille nuorille tiedoksi, jotka haluaa jatkossa arvostusta, kunniaa ja kunnon palkan. Älkää ryhtykö siivoojiksi, niin ette joudu tähän valittamisen kierteeseen.


    • siivoojafani

      Minä kyllä arvostan ja ihailen meidän työpaikalla käyvää ISS:än siivoojaa. On niin tosisöpö tyttö että siivoan itse paikat ennen hänen tuloaan, en raatsi katsoa moista kaunotarta hinkkaamassa likajälkiä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1500
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1257
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      119
      1217
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1156
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1014
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      82
      823
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      755
    8. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      752
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      377
      731
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      686
    Aihe