Yksi resepti sanoo muutama minuutti ja toinen käskee laittamaan heti perunoiden jälkeen eli 20 min.
Lohen keittoaika
33
5646
Vastaukset
- laardimies
Ei lohta mihinkään autoklaaviin tarvi laittaa tuhottavaksi---
Lohisoppaan kala kypsytetään vaikka mikrossa tai uunissa miedolla lämmöllä
piikeistä renssatut palat jo kypsään soppaan ja lohkare kunnon voita
ei maitoa tai lanttua liemeen- ap.
Mikä on autoklaavi?
- kokki47
No keitä muutama minuttii ja maista, jos ei oo kypsää niin jatka keittämistä.
PS. lohi on parempaa kun se ei oo ihan mössöksi kypsennettyä. Toisaalta silloin voi olla aivan varma että se on kypsää kun siitä ei ole enää mitään jäljellä...- ap.
Mutta kun minä en halua saada matoja!
- Onni Onkimato
ap. kirjoitti:
Mutta kun minä en halua saada matoja!
Lohipitoisilla vesillä ei mato-onkea saa käyttääkään-syön lohen raakana ja mitä luulet suhsin sisätävän?
urbaanilegendaa sun madot Onni Onkimato kirjoitti:
Lohipitoisilla vesillä ei mato-onkea saa käyttääkään-syön lohen raakana ja mitä luulet suhsin sisätävän?
urbaanilegendaa sun madotMä en syö suhsia, kun se on raakaa. En saa alas edes kylmäsavukirjolohea. Se alkaa pyrkimään heti nielastessa takaisin ylöspäin ´´:0
- ap.
Onni Onkimato kirjoitti:
Lohipitoisilla vesillä ei mato-onkea saa käyttääkään-syön lohen raakana ja mitä luulet suhsin sisätävän?
urbaanilegendaa sun madotEikö kaikissa kaloissa ole matoja?
- Anonyymi
ap. kirjoitti:
Mutta kun minä en halua saada matoja!
Madot kuolee 60-70 astetta.
- Anonyymi
sxthsens kirjoitti:
Mä en syö suhsia, kun se on raakaa. En saa alas edes kylmäsavukirjolohea. Se alkaa pyrkimään heti nielastessa takaisin ylöspäin ´´:0
Ne kannattaa tappaa ennen nielemistä, muutaman kastemadon kanssa menee paremmin alas. Mutta oikeesti, lohessa ei ole matoja tai jos on se on jo mätä.
- ~cissi~
Lisäät lopuksi ennen kermaa ja voita ja mustapippuria. Pari minuuttia tosiaankin riittää.
(Mikrossa en tekisi ruokaa edes pahimmalle viholliselleni) Sen näkee väristä, mutta aikaa en tiedä. Jos keittää liikaa, tai liian kovasti, niin menee hiutaleiksi.
Kuhasta tuli mielettömän hyvä, mut tein sen keiton edellispäivän uunikalan lopusta.
Uunikalassa oli sinappia, sitruunaa, pikkurisekoitusta, merisuolaa, smetanaa ja purjosipulia.
Keittoon lisäsin fenkolia ja koskenlasijaa. Ei tarvinnut kuin kuumentaa. Keiton pinnalle laitoin valkosipuliruispaloja.
Juomaksi valitsin puolimakeaa mosselia ja olin harvinaisen tyytyväinen keittotaitooni. Eka kerta kun tein itse kalakeiton. Kiitos mun iskälle kuhasta! Oli pakko kehua. Hyvä minä!! :)- ~cissi~
Jes, hyvä sinä! Kala on parasta, ja kaloista kuha on melkein paras, ainoastaan nuotiolla hiillostettu ahven on parempaa. Niin, ja savusilakat :)
~cissi~ kirjoitti:
Jes, hyvä sinä! Kala on parasta, ja kaloista kuha on melkein paras, ainoastaan nuotiolla hiillostettu ahven on parempaa. Niin, ja savusilakat :)
No kiitos :) Muistin just, että laitoin keittoon myös mustappureita. Vähän aikaa piti nuuhkia, onko se maustepipuri vai mustapippuri jota keittoon.
En ole syönyt koskaan nuotiolla hiillostettua ahventa. Miten ne laitetaan? :)- ~cissi~
sxthsens kirjoitti:
No kiitos :) Muistin just, että laitoin keittoon myös mustappureita. Vähän aikaa piti nuuhkia, onko se maustepipuri vai mustapippuri jota keittoon.
En ole syönyt koskaan nuotiolla hiillostettua ahventa. Miten ne laitetaan? :)Käärii ahvenat esim. folioon tai voipaperiin ja tuikkaa hiillokseen. Täytyy ne tietysti perata ensin.
Erittäin hyvä yöpala kesäyönä ~cissi~ kirjoitti:
Käärii ahvenat esim. folioon tai voipaperiin ja tuikkaa hiillokseen. Täytyy ne tietysti perata ensin.
Erittäin hyvä yöpala kesäyönäJa vähän suolaa mukaan? Vai mitenkä? :)
- ap.
Vastasitte niin hitaasti, että kerkesin jo tekemään keiton.
Ei ollut kuin lihaliemikuutioita, niin kuutiot jäi laittamatta.
Perunoita, porkkanaa ja lanttua pilkottuina
Lohta 500g
Valkosipulin kynsiä, sipulia
Keittojuurespussi
Suolaa, sitruunapippuria, mustapippuria, currya, valkosipulijauhetta, tomaattipyrettä
Piimän ja näkkileivän kera nautittuna.
Menikö joku väärin?Vou! Teit siitä tosi hyvän värisen! :) Olitko itse tyytyväinen makuun?
Jos tuota haluais vielä hienostella, niin heittäisin katkarapuja lopuksi.
Piimää en osaa juoda, mut näkkileipä sopii hyvin.- ap.
sxthsens kirjoitti:
Vou! Teit siitä tosi hyvän värisen! :) Olitko itse tyytyväinen makuun?
Jos tuota haluais vielä hienostella, niin heittäisin katkarapuja lopuksi.
Piimää en osaa juoda, mut näkkileipä sopii hyvin.Minulla on vain valmista katkarapukeittoa pakastimessa. Voikohan sitä enää syödä 3 kk:n jälkeen?
Kyllä minä nälkäisenä syön, vaikka olisi minkä makuista. - pöhhöhhöh
ap. kirjoitti:
Minulla on vain valmista katkarapukeittoa pakastimessa. Voikohan sitä enää syödä 3 kk:n jälkeen?
Kyllä minä nälkäisenä syön, vaikka olisi minkä makuista.Olen huomannut, ettei Suomiämmä osaa muuta, kuin pizzan tilata
ja muun ruoka-aineen naistenlehtien ohjeilla pilata pöhhöhhöh kirjoitti:
Olen huomannut, ettei Suomiämmä osaa muuta, kuin pizzan tilata
ja muun ruoka-aineen naistenlehtien ohjeilla pilataPöhhöh itsellesi. Ei opi uutta, jos ei kokeile. Mä en tykkään pizzasta erityisemmän paljon, mut itsekään en osaa tehdä parempaa, joten joskus syön. Hmm... mulle riittää, jos saan maistaa viideosan siitä sun tilaamasta :)
ap. kirjoitti:
Minulla on vain valmista katkarapukeittoa pakastimessa. Voikohan sitä enää syödä 3 kk:n jälkeen?
Kyllä minä nälkäisenä syön, vaikka olisi minkä makuista.Minulla oli vuoden vanhoja. Ne nakkasin pois. Kaipa 3kk vanhoja voi vielä syödä :)
- ap.
pöhhöhhöh kirjoitti:
Olen huomannut, ettei Suomiämmä osaa muuta, kuin pizzan tilata
ja muun ruoka-aineen naistenlehtien ohjeilla pilataValmista, mutta tyttären tekemää se katkarapukeitto.
Mäkin teen yleensä maanantaisin lohikeittoa, mutta tänään en ehtinytkään kauppaan :( Pitää soveltaa kaapissa olevista jotain pinaatti-katkis-munakasta?
Mun lohikeitto on tosi simppeli: perunoita, purjo, maustepippureita, 500g. lohta, (ruoka) kermaa, suolaa ja muutama tillinoksa. Perunoita ja purjoa pippureiden kanssa n. 20 min. Loput eli lohi, kerma yms. sit sen jälkeen vaan noin viideks minuutiksi, kunnes on kypsän näköistä.
Jälkiuunileivän kanssa maistuu. Päälle oltermannia :)
Kattokaa muuten äkkiä mun profiilia, mää on 19 :) Mikä vanha mää muka oon ? :o
(se kyl vaihtuu koko ajan..) Eli rama ilmiö kuin rubylla..Niillä on kannat sekaisin.. voi voi. Varmaan hikistä puuhaa sovitella niitä yhteen, mut onneksi kivojakin sattumia :)
- BalonUtor
Leikkaa kala poikki paksuimmalta kohdalta ja mittaa pöydän ja kalan yläpinnan väli.
Kypsennys: Senttiä ja 3 minuuttia keskimäärin.
Kypsennys alle 100 astetta yli 70 astetta lämpimässä vedessä tai liemessä hauduttamalla, ei keitetä. Keittäminen voi hajottaa kalan rakenteen. Yleensä tulee hyvää kiehauttamalla liemi, nostamalla kalapalat kattilaan, kansi päälle ja levy pienelle.
Ylikypsä kala menee kuivaksi ja sitkeäksi. Mutta ei sekään pahaa ole. ...lohi on kypsää kun nahka irtoaa.... tai sitten jos loimuttaen tekee niin kun valkoinen hera on pinnassa,,,,, =)
- BalonUtor
Se valkoinen aine on kalan lihasta irtoavaa proteiinia ja paistettaessa tai loimottaessa se on merkki siitä, että kala on jo ylikypsäää. Eli ennen sitä pitäisi ottaa pois, niin olisi hyvää.
- ap.
En minä nahkoineen päivineen kalaa veteen laittanut.
BalonUtor kirjoitti:
Se valkoinen aine on kalan lihasta irtoavaa proteiinia ja paistettaessa tai loimottaessa se on merkki siitä, että kala on jo ylikypsäää. Eli ennen sitä pitäisi ottaa pois, niin olisi hyvää.
,,,mitä luulet heran olevan.....no, sinänsä se on maitoproteiinia...mutta täällä päin sanotaan että kun lohi on herassa , se on varmasti kypsää.. =)
ap. kirjoitti:
En minä nahkoineen päivineen kalaa veteen laittanut.
....nahassa on yleensä maku..... muut kalat paitsi hauki , siinä se mudan maku on juuri nahassa.... =)
iivar-runoilija kirjoitti:
,,,mitä luulet heran olevan.....no, sinänsä se on maitoproteiinia...mutta täällä päin sanotaan että kun lohi on herassa , se on varmasti kypsää.. =)
Minä luin joskus jostain, että sisältä 65 asteinen kala on kypsä. Mutta kuten tuossa aiemmin mainitsin, teen aina ylikypsäksi, vaikka maistuisikin huonommalta.
Tsöpaa botnelast valmiiks savustettu lohi & viipaloi ne. Lisää keittoon loppuvaihees & saat makua.
Tiiän, vuodet ankka & kotko
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1393569Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen412799Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .402709Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631232568Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302545- 1161895
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi3241631Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1741508Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.3161414- 661268