Auto Virosta, Ruotsista vai Saksasta?

fiksu.huuto@suomi24.

Eli päätin purkaa tähän hieman omia kokemuksiani aiheesta.

Auto Virosta: Itse olen hakenut yhden auton virosta ja hakeminen sinänsä oli helppoa, yhteys myyjään ja sovitaan tapaaminen ( useat tulevat jopa satamaan vastaan) ja varataan laivaliput.
Suosittelen kulkemaan vähintään kahden ihmisen voimin. Laivamatkan voi varata siten, että autopaikkaa ei ole mennessä, mutta on tullessa. Huomioitavaa on, että matka tulee tehdä ARKIPÄIVÄNÄ, sillä auto poistetaan viron rekisteristä autorekisteröintikeskuksessa, joka on auki vain arkisin. Varsinkaan yksityiset eivät myy autoaan suomeen, jos se on vielä viron rekisterissä. Autorekisteröintikeskuksesta saa väliaikaiset kilvet pientä maksua vastaan, joilla auton voi tuoda suomeen ja ajaa suomessa kunnes saa pysyvät kilvet. Huomioitavaa on myös, että autorekisteröintikeskuksessa ei aina ole suomea tai edes englantia puhuvia virkailijoita (päivästä riippuen).
Maksu kannattaa myyjälle suorittaa vasta kun auto on todettu hyväksi ja rekisteristä poisto suoritettu. MAKSU SUORITETAAN KÄTEISELLÄ. Suomeen tultaessa tarvitaan kopio myyntiosasta ja rekisteritodistuksesta. Auto pitää näyttää heti laivasta poistuessa sataman tullissa ja tullivirkailija tekee tarvittavat asiakirjat, joilla auto on oikeutettu ajoon suomessa. Suomalainen vakuutus autoon kannattaa ottaa mahdollisimman pian.

Auton tuonti virosta plussat: Halpaa ja helppoa. Asiointi jouhevaa, välittäjää ei tarvita jos jonkinlainen englannin, viron tai venäjän kielen taito hallussa. Aikaa tarvitsee varata vain yksi päivä.

Miinukset: Väärennettyjä huoltokirjoja, tai huoltokirjoja ei ole ollenkaan. Venäläis-virolaiseen tapaan "huollon" yhteydessä turhat ajokilometrit vähennetään mittarista. 80% keskihintaisen auton omistajista on köyhähköä ja varattomia käyttämään autoja huolloissa. Autojen peseminen harvinaista, talvella kylmäkäynnistyksiä. Ruostetta viroautoissa tuntuu riittävän..
Yhteenvetona sanoisin, että jos se auto on pakko virosta hakea, niin liikkeestä ja maksimissaan 6-vuotta vanha auto.

Saksa: Auton voi hakea itse käyttäen lauttaa, joka kulkee suoraan helsingistä. Suosittelen kuitenkin palkkaamaan välittäjän saksan puolelta. (Saksassa on paljon suomalaisia autonvälittäjiä) Näin säästyy aikaa ja välittäjä käy katsomassa autojen kunnon ja tietojen paikkansapitävyyden. Yleensä välittäjä ottaa 500-1500 euroa. Välittäjä hoitaa auton yleensä suomeen asti, jolloin ostajan tarvitsee vain hakea auto satamasta ja kaikki tarvittavat paperit ovat jo valmiina.

Plussat: Hyviä löytöjä ja useimmiten autojen korit ja pohjat ovat huomattavasti paremmassa kunnossa kuin ns "suomiautoissa". Hieman edullisempi hintataso, kuin suomessa (Jos lasketaan auton hinta verotettuna suomeen). Yleisesti saksalaiset autot on varusteltu paremmin kuin "suomiautot".

Miinukset: Mittarilukemat sinne tänne tonne, toki myös ihan oikeitakin lukemiakin niistä matkamittareista löyty. Ilman kunnon huoltotodistuksia olevia autoja paljon liikkeellä. Toisin kuin oletetaa, myös saksasta löytyy korillisesti korroosiosta kärsineitä autoja (rannikko kaupungeissa olleita jne). Halvalla ei saksassakaan saa hyvää..
Yhteenvetona: hanki välittäjä ja pyydä suosittelemaan omien mieltymystesi mukaista autoa. ÄLÄ OSTA TURKKILAISELTA.

Ruotsi: Autontuonti menetelmät samat kuin virossa ja saksassa. Jos volvot miellyttävät, tämä on oikea paratiisi. BMW:t, AUDIT:t ja muut yleiset tuontimerkit ovat hieman halvempia kuin suomessa, mutta vain nimellisesti verotuksen jälkeen. Jos ostat ruotsista, osta volvo tai saab. Ne ovat edullisesti hinnoteltuja ja yleisesti hyvin huollettuja. Ruotsissa autoista pidetään yleensä hyvää huolta, poikkeuksiakin toki löytyy. Korroosio ongelmat eivät yllä lähellekkään suomiautojen vaikeusasteita. Myös "ruotsiauton" jälleenmyynti suomessa on helpompaa kuin vastaavaan saksasta tai virosta uitetun. Jos haluaa nukkua yönsä hyvin, suosittelen ostamaan ruotsista huoltokirjan omaavan yksilön.

21

11695

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käynyt ja kokenut

      ...no joo...Tämä tarina on suurin piirtein ..."tarina", mutta se on anteeksiannettavaa, koska olet vain yhden auton Virosta tuonut :-((

    • pitkätyömatka

      Hei!

      mitä siis maksaa auton rekisteröinti suomessa ja tullikulut; kun ostat käytetyn auton ruotsista autoliikkeestä?


      asialliset vastaukset ; kiitos.

    • Koski Grupp Oü

      Jos tarvitsette apua auton ostossa Viron markkinoilta niin autan mielelläni pientä korvausta vastaan.
      Asun itse pysyvästi Virossa ja paikalliset toimintatavat ovat täten hyvinkin tuttuja.
      Tuontikulutkaan eivät päätä huimaa.

      Otahan rohkeasti yhteyttä:
      [email protected]

      Jari/
      Koski Grupp Oü

    • työmatka

      Käytetyn auton esim farmari saabin hankkiminen Ruotsista autoliikkeestä kiinnostaa. Miten rekisteröinti yms. asiat.

      asialliset vastaukset; kiitos

    • Koski Grupp Oü

      No kerroppa vähän tarkemmin tänne, sähköpostiin tai puhelimitse millainen farkkusaabi on haussa, niin voin katsoa mitä täältä löytyy, jos tuontimaan ei välttämättä ole pakko olla Ruotsi.

      37253325228/ Jari
      [email protected]

    • hakenut

      Neuvoja ja asiantuntevaa palvelua ilman isoja riskejä Eestistä autoa hakeville löytyy täältä:

      www.autonostovirosta.com

    • Auto Ruåtsista

      Itse olen tuumaillut, että Ruotsissa autot lienevät lämmitys- ym. kylmissä oloissa tarpeellisislta varusteiltaan Suomen varustusta vastaavia. Pitääkö paikkansa? Eli Ruotsissa myytävät audit, bemarit, mersut yms. kannattaisi hankkia Ruotsista eikä Saksasta. Kaikki kustannukset (mm. matkat yms.) mukaan laskettuna hinnanerokaan ei liene kovin suuri. Onko näin?

      • E220_CDI

        Ainakin Mersun tapauksessa jokaisella teknisellä valinnalla on varustekoodinsa. Aito-Suomi-Auton lämmityslaitekoodia ei vaan silti ole olemassakaan.

        Parempi mahdollisuus Saksasta on se hyvin varustettu löytää kuin suomalaisten nuukailijoiden uutena tilaamien jäljiltä.

        Matkat ja lisävalot sen sijaan ovat Ruotsin kannalla.


    • Ystad

      Kannattaa katsoa mistäpäin Ruotsia autoa etsii. Esim. täällä Etelämpänä lämpötila keikkuu 0 asteen molemmin puolin ja pääteitä todellakin SUOLATAAN isolla kädellä silloin kun tarvetta on. Sama tosin koskee myös Tanskaa ja osin Pohjoissaksaa. Autojen kunnossapidossa perus ruotsalaisen tavat vastaavat kaiketi lähinnä suomalaista ajatusmaailmaa.

    • minä vaan

      Unohdit mainita Kylmän Pohjolan hankintamaana:

      Auton rekisteröinti omiin nimiin on helppoa, ei tarvitse kuin käydä pikkuvisiitti lähimmälle asiaa hoitavalle tiskille. Maan kieltä ymmärtää joten kuten (pl. eräät satakunnan alueet) ja autojen etsintä erilaisilta mainoksia pursuavilta sivuilta on suht helppoa, jos vaan kärsivällisyys riittää väistellä mainossaastaa.

      Miinukset: Autojen myynti-ilmoitukset ovat usein heikkolaatuisia sisältäen mitättömän kuvauksen myytävästä ajoneuvosta sekä pari suttuista kuvaa. Halpaa viinaa ei voi ostaa, mutta tämän sijaan saattaa kuulla suuria lupauksia "sokean papan saariautosta". Autojen huoltokirjoja on myös joissakin tapauksissa väärennelty ja kilometrejä viilattu, vaikka tämä ei olekaan kovin yleistä. Kylmän Pölhölän maassa autot myös tuntuvat ruostuvan keskimääräistä nopeammin.

      Suurena etuna Kylmässä Pohjolasta ostettaessa on varusteiden vähyys: Kun auto ei pullistele kalliita lisävarusteita, eivät ne myöskään voi hajota! Ai niin, täällä autot myös kestävät enemmän -ainakin niillä ajetaan enemmän kuin muualla (kuubalaisia ei lasketa).

      • AjomiesOon

        Akat ajetaan kans loppuun. Niin kauan kun sokeri sulaa suussa... :)


    • järki_käteen

      Olisin kyllä vahvasti eri mieltä nuoden Ruotsista tuotujen suhteen. Etelä- ja itä-Ruotsissa käytetään niin valtavasti suolaa loskan torjuntaan, että Suomipoikaa hirvittää.
      Autopeltitöitä tekevänä, kierrän kaukaa Ruotsista tuodut vaihtoautot

    • MuutamaAutoVirosta

      Aloittajan kanssa samankaltaisia kokemuksia kahdesta autosta mitä tuonut Virosta. Ei ole ongelmia, jos on järkikädessä. Erotuksena tosin se, että autoliikkeet harvemmin enää ottavat käteistä vastaan eli, jos on aikaa (tai luottoa autoliikkeeseen etumaksua varten), niin tilisiirto toimii.

      Olen tuonut vain alle 5 vuotta vanhoja autoja, joissa ei ole ongelmia ollut ja historia on ollut tarkistettavissa helposti. Toinen oli liikkeestä ja toinen yksityiseltä.

      Itsellä apua oli e-kirjasta, jonka saa ostaa www.autovirosta.fi osoitteesta. 10 eurolla sai ajantasaisen paketin kaikkiin pikkukysymyksiin, mihin välttämättä ei näiltä foorumeilta ole niin helppo saada vastausta.

      • K.LA

        Allekirjoittaneella on jo 8:n vuoden kokemus auton välittämisestä Suomalaisille Virosta ja Latviasta. Tee riskitön autonhaku asiantuntijoiden opastuksella.

        www.autonostovirosta.eu


      • Eikoskaanitäblokista
        K.LA kirjoitti:

        Allekirjoittaneella on jo 8:n vuoden kokemus auton välittämisestä Suomalaisille Virosta ja Latviasta. Tee riskitön autonhaku asiantuntijoiden opastuksella.

        www.autonostovirosta.eu

        Riskitön auton tuonti noista maista ei ole koskaan, suolataan järjettömästi, raha pulassa huolletaan vain pakolliset, mittariruuvaukset ovat sääntö ja harvinainen poikkeus on löytää ruuvaamaton auto, huoltokirjat jostain syystä katovat mutta ohjekirjat kuitenkin säilyvät, jostain syystä autoilla ei ole ajettu juuri yli 200tkm vaikka autolla ikää on reippaasti.


    • Sakke85

      Virosta en toisi muuta kuin viinaa, jos sitäkään.

    • dingdingdangdang

      Tein tuossa rekisterihaun yhdelle autolle.
      30.11.2018 Notification of transfer, Temporary removal from register
      21.08.2018 Changing users, Exchange of ownership
      22.11.2013 Registration certificate stolen/burnt
      01.03.2013 Exchange of ownership
      02.03.2012 Exchange of ownership
      18.02.2008 Registration in Estonia
      18.02.2008 Pre-registration inspection of compliance with requirements

      mitä ihmettä tuo 22.11.2013 Registration certificate stolen/burnt tarkoittaa ?

      • puppelipeppu

        Rekisteriote kadonnut ja uusi annettu. Ei siis sana tarkasti varastettu vaan kadonnut.


    • ammattiasentaja

      Rekisteriote varastettu/palanut.

    • Puupaapuupaa

      Virossa on matalampi maksu uudelle rekisteriotteelle jos se ilmoitettu varastetuksi tai palaneeksi, ehkä sitä käytetään selityksenä kun uutta tarvitaan?

      Lähde mnt.ee

      "Kui registreerimistunnistus on varastatud või tulekahju tagajärjel hävinud ning esitatakse Politsei- ja Piirivalveameti või Päästeameti tõend, on registreerimistunnistuse väljastamise riigilõivu määr madalam. Täpsem info riigilõivude artiklis."

      • Japaninmersu

        "Jos rekisteriote on varastettu tai tulipalossa tuhoutunut ja kun esitetään Polliisi ja Rajavartiolaitoksen tai Pelastuslaitoksen todiste, on uuden rekisteriotteen valtion maksu pienempi. Tarkempi info valtion maksujen artikkelissa."


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Metsäkoneen kuljettaja huuteli tutkijalle

      "voisit kyllä ottaa rintaliivit pois ennen kuin tulet minulle juttelemaan, hän sanoo." https://yle.fi/a/74-20106446 On
      Suomussalmi
      704
      9139
    2. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      386
      3799
    3. Sano vain suoraan, että nyt riittää

      ettei kiinnosta. Sano, että lopeta! En ihmettelisi, jos olet saanut tarpeeksesi ja toivot minun ymmärtävän lopettaa. Eh
      Ikävä
      43
      2795
    4. Kaikki ei vieläkään usko luontokatoon.

      Suomussalmen Hukkajoella foliohattu metsäkoneen kuljettaja tuhosi tuhansia harvinaisia jokihelmisimpukoita eli raakkuja
      Kajaani
      86
      2665
    5. Mari Rantanen asettaa sairaan lapsen edun oman uransa edelle - (tekikö Marin samaa)

      Noin toimii kunnon vastuuntuntoinen äiti, mutta siitäkin nämä mt-ongelmaiset vasemmistolaiset häntä täällä haukkuvat. "
      Maailman menoa
      175
      2505
    6. Ohhoh! Ex-pääministeri Sanna Marinin Joni-rakas paljasti ilouutisen: "Tässä kuussa..."

      Sanna Marin on ollut naimisissa Markus Räikkösen kanssa. Nyt hänen seurassaan on usein julkkishiusmuotoilija Joni Willb
      Kotimaiset julkkisjuorut
      55
      2494
    7. Mitä ajattelet aina

      Kun hän tulee näköpiiriin?
      Ikävä
      152
      1773
    8. Luokatonta toimintaa

      Tyrmistyttävää toimintaa Stora Enson korjuu yrittäjältä Hukkajoella. Täyttä piittaamattomuutta laeista ja luontoarvoista
      Suomussalmi
      68
      1602
    9. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      14
      1560
    10. Maailmankuulu homopingviini on kuollut

      Minä niin toivoin että pariskunta olisi saatu kunniavieraiksi ensi kesän Prideen. 💔 "Maailmankuulu homopingviini on k
      Lapua
      6
      1393
    Aihe