Eli tälläistä tietoa olisin vailla että mitä ulosottovelalle tapahtuu kun velallinen kuolee? Joutuvatko lähiomaiset maksamaan velat vai raukeavatko nämä ja kukaan ei joudu maksamaan? Entä miten velkojat saavat rahansa vai saavatko ollenkaan?
Mitä tapahtuu veloille jotka ovat ulosotossa kun velallinen kuol
16
6084
Vastaukset
- sdjbhksldfs
Eikö ne mene kuolinpesän omaisuudesta, jos omaisuutta on.
Lähiomaiset eivät joudu maksamaan, elleivät ole takaajiksi alkaneet. - Ihmetttelijä
Jos oletetaan näin että omaisuutta ei ole, pankkilainaa on muutama tonni jäljellä jossa lähiomainen takaajana, eli hänelle jäisi tuo maksettavaksi. Mitenkäs sitten kun yksi velka ulosotossa on velka lähiomaiselle? Saako hän mistään tuota rahaa perittyä kun velallinen on kuollut?
- 092jopf
Haudasta
- hmm..
Lähiomainen joka takaajan roolissa maksaa velan...
- Ihmetttelijä
Entäpä ulosottovelka, mitä sille käy kun toinen vanhemmista on ulosottovelan perijänä?
- hmmm...
Jos kuolleella ei ole yhtään omaisuutta ja joku elossa oleva mennyt takaamaan vainajan velkoja niin hän ne myös maksaa. Eikä saa rahojaan takaisin. Mutta jos vainajalla on yhtään omaisuutta niin velat peritään kuolinpesästä. Siinä määrin kun ne pystytään. Takaaja maksaa vain takausvastuun kokoisen summan eikä vainajan mahdollisesti muita velkoja.
- kysytty on
Jos lähiomaiset eivät ole takaajina niin PERUNKIRJOITUS tulee tehdä sille määrättynä aikana eivätkä VELAT SIIRRY ESIM. LAPSILLE!!!!!
- jorkkoo
kyllä siirtyy
- jorkkoo
hei tässä oma kokemus
kun vaimoni kuoli niin lapset perii äitinsä varat ja velat
jolloin heidän luottotiedot viedään ikuisiksi ajoiksi ellei maksa .meillä oli alaikäisiä lapsia
joten jos en olisi ottanut velkoja itselle ostamalla perikunnalta taloa itselle jonka juuri olin saanut maksetuksi ..niin maistraatti olisi sitten valvonut lasten omaisuutta etten hävitä sitä esim jos olisin hakenut puita ladosta lämmitykseen niin lupa ensin maistraatista
samaten joka asiaan mitä tuloja on ja menoja kaikesta kuitti joka eurosta kerran vuodessa ...joo eli jos haluaa ottaa perinnön vastaan niin kaikki velat myös ne vakuudettomat luotot tulee perikunnan maksettavaksi ..kuten minulla siihen kyllä leski kelpaa muuta oikeutta ei hänellä ole- ihroeabeä
Vov voi, lehmätkin lentää vaikkei maistraatilta lupaa olekaan
"kun vaimoni kuoli niin lapset perii äitinsä varat ja velat"
Perilliset perivät sekä velat että varat. Homman idea on siinä, että perintöä ei ole pakko vastaanottaa, siitä voi kieltäytyä. Yleinen käytäntö on kieltäytyä perinnöstä, jos perunkirjoituksessa ilmenee että velat ovat varoja suuremmat.
Toisinaan kannattaa ottaa myös velkoja perintönä jos mukana tulee esim. kiinteistöjä tai kotitila tms.
Jos veloilla takaajia, ja velat suuremmat kuin kuolinpesän varallisuus niin takaaja maksaa takaamansa lainan pois. Jos lainoja useita, niin kuolinpesän varallisuus jakautuu niiden kesken ja jako pitää yleensö vahvistaa oikeudessa. (jottei saa kikkailtua niin, että kaikki varat menisivät taattujen lainojen maksuun takaajien "pelastamiseksi" ja takaamattomat jätettäisiin maksamatta. Velkojien tasa-arvoisesta kohtelusta on huolehdittava)- Kysytty on henk.koht
Niin jos on omaisuutta niin tietysti se menee velkoihin, se kai on ollut takuunakin jo otettuihin velkoihin??? Jos ei ole omaisuutta eikä lapset takaajina niin velat ei siirry lapsille, jos perunkirjoitus tehdään ajoissa. Niin lakia lukenut vastasi minulle kunnan oikeusaputoimistossa!
- 3450xc lkdf
Kuolinpesä on kokonaisuus varoineen ja velkoineen. Velat voi hoitaa siitä ensin pois alta (kunhan perunkirjoitus on tehty ja asioista sovittu). Jos on velkoja enemmän kuin varoja, kuolinpesä voidaan hakea konkurssiin. Silloin sen selvittää selvitysmies, eli luultavasti kaikki vähääkään rahanarvoinen myydään, jotta saadaan velkojille edes osa suoritetuksi - ja velat hoidetaan konkurssilainsäädännön määrittelemässä järjestyksessä, eli esim. vainajalle rahaa lainanneella sukulaisella ei ole lähtökohtaisesti mitään etuoikeutta saada omiaan pois. Konkurssitilanteessa kannattaa tosin huomioida, että perijöillä ei välttämättä ole mahdollisuuksia saada mitään muistoesineitäkään itselleen.
- .....
Veljeni kuollessa toimitettiin varattomuustodistus ja muutaman vuoden päästä kun isäni kuoli, hänen perunkirjoituksessaan otettiin tilillä olevista rahoista hänen veljelleni takaamansa velka päältä. Myös viimeisen kuukauden hoitomaksu sairaalasta. Loput saimme minä ja sisareni puoliksi.
Siis ilman takausta syntyneet velat eivät jää kenenkään kontolle, paitsi jos vapaaehtoisesti tahdot maksaa.
Velat eivät periydy jos vain vainajan nimissä.
Yhteinen omaisuus on eri asia.
- Ihmetttelijä
Mutta entäpä tämä ulosotto velka? Mitä sille tapahtuu? Vainajan isä on ulosottovelan perijä, tuleeko hän saamaan ikinä rahojaan mistään kun vainajalla ei ollut omaisuutta?
- erghagp
Varaton vainaja, velka kuoli. Ainoa poikkeus on velka jolla on takaaja
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1032209
- 641368
Poliisi losautti puukkohemmon hengiltä
Mitäs läks, heilumaan puukon kanssa eikä totellut käskytystä. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000011361763.html2311167Nainen, huomasitko kun muutin sinua?
Niin lyhyessä ajassa niin paljon. Mutta jotain muuttui minussakin. :/971135- 101076
Tämä kesä ei ollut vielä meidän
Olisihan se ihana viettää kesäiltoja kanssasi ulkona. Ei kai ollut vielä oikea aika. Ehkä kohtaamme vielä sattumalta jos671035IS Viikonloppu 12.-13.7.2025
Viikonlopun ratoksi Skyttä ja Kärkkäinen ovat taiteilleet 3.0 arvoisen ristisanatehtävän ratkottavaksi. Kenenkään ratko56949Mitä jos vaan tapaisit sen jota mietit
Jos se yksi henkilö on sinun mielessäsi niin entäs jos vaan menisit tapaamaan sitä, heti, samantien, miettimättä mitään.91942Sofiaa ei kelpuutettu Martinan kaveriporukkaan
Ibizalla lomailee Martinan kanssa ihan muut naiset.175918Teet tämän niin
Helpoksi, mutta silti niin vaikeaksi. Vihaan omaa saamattomuuttani, vaikka kaikki olisi saatavilla. 🩷🌸43898