Laihdutus ilman liikuntaa.

MIRJA-

Moi!
Kyselisin vähän mielipiteitä laihuttamisesta ilman liikuntaa.
Olen yksinhuoltaja-äiti ja minulla ei aikaa ole liikuntaan ja harvoin pääsen liikkumaan oikein kunnolla..tietysti päivän aikana tulee ees taas touhuamista ja pihalla leikkimistä jne.Mutta lapsikin on siinä iässä ettei jaksa kävellä ja ei enää rattaissa istuskele joten yhteiset lenkitkin on jäänyt nyt pois.

haluaisin laihtua 10 kiloa mutta onnistuuko se ilman liikuntaa? ja miten? Ihan kaikenlaiset neuvot olisi mulle tervetulleita ;)
Kiitän :)

15

4428

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onnistuu!!

      Mieheni on pudottanut painoaan juuri tuon kymmenen kiloa ainoastaan ruoka-annoksia pienentämällä.

      Hieman on "löysää", vaikka hän hitaasti pudottikin, ja on nyt normaalipainoinen ja todella hyvännäköinen vaatteet päällä. Joku liikkuminen olisi ollut varmaan paikallaan. Lisäksi tarmokkuus ja mieliala eivät ole sanottavammin kohentuneet. Liikunta ja ulkoilu lisäävät myös henkistä hyvinvointia ja jaksamista.

      Onnistuu ilman muuta painonpudotus vaikka vuodelevossa, kun annoksia (ja tarvittaessa ruoan koostumusta) tarkennetaan.

      Jos vähennät syömisiä vain hieman ja arkiliikkumisesi pysyy samana: paino laskee hitaasti mutta lihaskuntosi ei heikkene juurikaan. Jos napsaat syömiset kovin alas (nopea painonpudotus mielessä) saattaa paino nopeasti lähteäkin laskuun, mutta kehon koostumus muuttuu entistä löysemmäksi. Ja jaksatko hermojen puolesta olla reilu ja pirteä äiti? Todella niukka ravinto vaikuttaa aina myös mielialaan.

      Itse suosittelen ehdottomasti lisäilemaan myös toimeliaisuutta, siitä saat kauniimman kropan ja pirteämmän mielen.
      Liikkumisia voi lisätä pikkuhiljaa ja sitä voi tehdä joinain viikkoina enemmän, joinain ei yhtään jne. Ei paineita siis.

      Jos sinulle sopii paremmin, keskity siis ruokapuoleen. Omannäköistä elämää ja omannäköistä keventämistä!
      Toisinaan voi vaikka pitää sitten liikunnallisempiä jaksoja,
      kun se on mahdollista. Joskushan voi ihan pitää "ulkoilupäiviä" tai "urheilupäiviä", kuten kouluvuosina. Keksii vaikka yhdelle päivälle tai viikonlopulle kaikenlaista fyysistä samaan syssyyn. Arkiliikuntaa ja vaikka jotain muutakin päälle.
      IDEOITA.
      Noita leikkimisiä, siivoamisia jne voisit tehostaa - tee niistä itsellesi sykeliikuntaa. Eli imuroi toisinaan raivokkaasti kuin kiireessä. Tai tanssahtele siivoillessa. Joskus onnistuu ;)
      Onko sinulla mahdollisuutta ostaa pyörää ja siihen vedettävää kärryä? (tai lastenistuinta) Voisitte keväämmällä ja kesällä pyöräillä uimaan, piknikille,
      kyläilemään jne. Yläkroppaa saat treenattua (lisää) lasta heikuttelemalla ja
      lennättämällä. Rapsutelkaa yhdessä pihamailla ja puistoissa kevättä esiin lumikasojen alta. Jos asutte sillä tavalla, että voit hyppiä kotona hyppynarua, on se erittäin tehokas ja nopea treeni. Sitä ei jaksa nopeasti hyppimällä edes tehdä kuin muutaman minuutin kerrallaan - joten sinne tänne pitkin päivää aina hetken hyppelyt. Onko sinulla joku mielikappale, ns. voimabiisi? Senkin voisi tanssia ja jorata liioitellen ja isoin liikkein vaikka aina aamuisin yhdessä muksun kanssa. Päivä lähtee kivasti lentoon ja voit samalla haaveilla uudesta, toimintakykyisemmästä ja kauniimmasta kropasta. keksikää hassuja liikkeitä ja nauttikaa uuteen aamuun heräilevästä terveestä vartalosta.
      Tuolla on kivoja vinkkejä myös
      http://kuntoplus.fi/

      Pääasia, että ryhtyy ja alkaa jostakin. Ala ruokapauolesta, jos se tuntuu omimmalta.
      Onnea!
      Hyvää ruoka-asiaa
      http://kiloklubi.fi/

    • voi olla

      Siinä menee paljon aikaa jos ei halua liikkua ja haluaa laihtua. Sit pitää vaan syödä paljon vähemmän kuin normaalisti mut periaate on et jos kuluttaa enemmän mitä syö niin laihtuu.

    • Ei mahdotonta

      Jos ylipainoa on huomattavan paljon, niin aika pienetkin parannukset ruokatottumuksissa auttavat. Mutta jos olet hädin tuskin ylipainon puolella (painoindeksi vähän yli 25) ja haluat missin mittoihin, niin pelkällä ruokavaliolla laihduttaminen on erittäin vaikeaa. VLCD voisi auttaa alkuun, mutta sen jälkeen painon pitäminen kurissa vaatii pysyviä muutoksia ruokavalioon. Mikäli laihdutuksen jälkeen palataan vanhaan syömistapaan, niin kilot tulevat aina ennenpitkää takaisin. Parasta olisi aina laihtumisen jälkeen lisätä liikuntaa, jolloin lisääntynyt kulutus auttaa pitämään painon kurissa.

    • kyllä voi onnistua

      Kyllä voi onnistua. Suosittelen Patrik Borgin kirjoja Rentoa painonhallintaa, toisen kirjan nimeä en muista.

      Tärkeää on muistaa syödä tasaisesti 3-5 tunnin välein. Riittävän aamupalan ja lounaan syöminen on hyväksi. Kasviksia lisää, mutta kannattaa syödä myös proteiineja ja hitaita hiilihydraatteja että pysyy paremmin kylläisenä.
      Itse olen laihtunut puolessa vuodessa 5,5 kg tällä tavalla. Hidasta on ollut, mutta tähtäänkin terveisiin elämäntapoihin. Välillä on ollut päiviä että syöminen on vähän karannut käsistä esim. kylässä. Mutta ei kannata ryvetä itsesäälissä, koska se ei auta.

      Kaikki puuhaaminen on hyväksi. Vaikka ulkona juokset hippaa lasten kanssa. Kotona voi vaikka vähän jumpata. Arkiaskareetkin kuluttavat energiaa, kauppakassien kanto, siivoukset ym. Mitä ahkerampi on, sitä enemmän kuluttaa. Jopa enemmän kuin sillä että käy kolme kertaa viikossa lenkillä.

    • Onnistuu :)

      Mä onnistuin laihtumaan ihan vain muuttamalla ruokavaliota ja syömällä laihdutuslääkkeitä 10 kg. Ikinä en ole erityisemmin perustanut liikunnasta,sillä aloitus nolla kunnosta on yleensä hieman hankalaa. Halusin kumminkin laihtua ja muutin vain yksinkertaisesti ruokavaliotani monipuolsemmaksi,vähärasvaisemmaksi ja pienensin annoskokoja.Söin lisäksi Orlstat Sandozia joka on ihan apteekista saatava reseptivapaa laihdutuslääke ja hyvin onnistuin :) Kannattaa myös pitää ruokapäiväkirjaa siitä mitä syö.

    • Liikkuminen auttaisi

      Kyllähän laihduttaminen onnistuu, kun syö vaan riittävän vähän. Se vaatii vain itsekuria jonkin aikaa. Vaikeampaa onkin sitten pitää ne kilot poissa laihtumisen jälkeen. Jos et lisää liikuntaa, niin syömistä pitää tarkkailla lopun ikää. Muuten olet ikuinen jojottelija.

    • S)#)IFDF

      Ruokavalion muutoksellahan sitä painoa juuri lähdetään pudottamaan, liikunta vain tukee laihdutusta koska aiheuttaa hyvää oloa ja polttaa hieman ylimääräisiä kaloreita. Liikunta myös kiinteyttää mukavasti, eli paikat eivät jää niin löysiksi laihdutuksen jälkeen.

    • moikkamoijooo

      Hei.

      Oon kuukauden aikana laihtunut noin 7kg muuttamalla ruokavaliota vähäkalorisemmaksi (noin 1000/päivä, ja normaalikulutukseni on noin 2400).
      Ja ilman liikuntaa.

      Kun aloittelin dieettiä niin suunnittelin myös liikuntaa. Mutta huomasin nopeasti, että kun en ole tottunut liikuntaan niin se vei liikaa voimia enkä varmasti jaksaisi seurata kaloreita jos tuo liikunta olis tullut toisena "uutena" juttuna.

      Joten ainakin minulla onnistuu laihtuminen ilman liikuntaa ja olen pohtinut, että tässä tilanteessa siitä olisi varmaan ollut enemmän haittaa. Olis varmaan tullut välillä tarve hotkia liikkumisen jälkeen yms.

    • kesää kohti

      Onnistuu! Liity vaikka ilmaiseen kiloklubiin. Sieltä saat neuvoja ja voit pitää ruokapäiväkirjaa. Ei tartte edes olla nälissään, kun punnitset ruokasi ja katsot mitä suuhun pistät. (raejuustoa, rahkaa, hedelmiä, kasviksia, kinkkua...)
      Minä olen laihtunut yleensä yli kilon viikossa, sohvalla makaamalla!
      Viime talvena pudotin kolmessa kuukaudessa 10 kiloa. Vähän tuli takaisin ja nyt aloitin uudelleen tällä viikolla. Kolmessa päivässä lähti kilo. Mutta en saa syödä paljon yli 800 kaloria päivässä, koska en juurikaan liiku.
      Onnea yritykselle.

    • ei nimimerkkiä

      Itsekin olen laihtunut jo 6 kg reilussa kuukaudessa, mutta kyllä se on varmasti nestettä suurimmaksi osaksi. Liikkunut olen aika vähän, nyt pitäisi varmaan ryhtyä hieman petraamaan. Käsittääkseni rasva palaa paremmin kun mukana liikuntaa. Olen kuulluut, että kehonkoostumusmittauksessa rasvaprosentit eivät olleet juurikaan muuttuneet, vaikka ihminen oli reilusti laihtunut, koska mukana ei ollut liikuntaa. Onko tämä yleistä, tietääkö kukaan?

    • nainen-76

      Kyllä laihtuu ilman liikuntaa.mutta jos haluaa vyötäröä pienemmäksi niin kannatan liikuntaa.itse 167/70 mutta vyötärö 90 cm.

    • Yksinhuoltaja myöski

      Hei =) Olen itsekkin yh äippä ja lapsenvahteja ei kamalasti ole. Lapset on jo iältään 5v ja 13v. Joka toinen viikonloppu pienempi on isällään ja yleensä silloin vedänkin pitkiä lenkkejä koirien kanssa tai rullaluistelen. Muutoin Tyttö pyöräilee ja äippä kävelee koirien kanssa. Tyttö jaksaa pyöräillä n. tunnin, joten se on parempi kuin ei mitään. Olen hommannut kotiin vatsalihaskoneen (en tiedä miksi nimittäisin tätä...mutta sellainen ikivanha elloksen tilaajalahja), hulavanteen, hyppynarun ja käsipainot. Noilla pääsee jo alkuun kivasti. Hyötyliikun, eli en käytä autoa. Työmatkat taittuu kävellen tai pyörällä. Kovasti salille/jumppiin haluaisin, mutta tuo lapsenvahti ongelma on läsnä ainakin vielä pari vuotta, unnes pienempi voi jo jäädä hetkeksi yksin.

      Ruokavalion muutin 2kk sitten vähähiilihydraattiseksi. Painoa on lähtenyt -6kg ja vielä olis muutama tiputettavaa. Olo on loistava ja mitä enemmän paino tippuu ja muutoksia näkee kehossa, niin motivaatio kasvaa.

      En tiedä lapsiesi ikiä, mutta sovella iän mukaan. Lastenkin kanssa on kiva liikkua.

    • TOIMII-100

      Maltti on tässäkin laihdutus asiassa aivan varmasti valttia.
      Ite jätin leipä annokset pienemmälle( aiemmmin jopa puoli ruisleipää ja lisäksi sämpylöitä, nyt pari palaa ruisleipää päivässä) lisäksi perunaa ja makaronia hillitysti.
      Keittoja,vähällä perunalla ja kanaa sekä kalaa, raejuustoa,hedelmiä, tonnikalaa,
      pähkinöitä,juustoa vähän, papuja syön kohtuudella ja huomaan pikkuhiljaa muutaman viikon laihiksella kiloja karisevan, hieman liikun(muutama kilometri max/pv)....
      Punaista lihaa kerta/kaksi viikkoon....vettä suht runsaasti ja kun runsas vesi huuhtoo elimistöstä myös hyvää, niin poretabletti vitamiineja jokapäivä plus kalanmaksaöljyä....
      Valkosipulia jokapäivä hieman ja vihreetä teetä kuppi-pari päivässä.....makeat minimiin...eiköhän se siitä hissun kissun onnistu ja kun paino riittävän alhaalla jatkan enemmällä liikunnalla ja leipää ja perunaa ja makaronia vedän kohtuudella......makeat kannattaa jätää minimiin mutta toki kerta viikossa oltava pieni herrkkuilta kohtuudella.

    • Oppeliini1

      Tottakai voit pudottaa painoasi ja helposti. Vain jätä kaikki ruoka-aineet pois joissa on yhtään valkoista sokeria ja tai kuorituista jyvistä tehtyä jauhoa tai ruokaa: noissa jyvien ravinto on täysin hiottu pois. Jäljelle on jäänyt pelkkä tärkkelys joka on lähes puhdasta hiilihydraattia = ilman ravintoarvoa.
      Pullat , kakut, valkea leipä, valkea riisi, kaikki valkeat makaroonituotteet jne.

      Syö vain kokojyvätuotteita, kasviksia ja vihanneksia ja juureksia. Joko raakana tai höyrytettynä.
      Pavut ja herneet ovat kunnon ravintoa ( ja taloudellista!)
      Hedelmiä ja marjoja.
      Kalaa( silakat ovat hyvin terveellisiä ja suht halpoja) ja vähärasvaista kanaa. Vähärasvaista maitotuotteita.

      Elimistö tarvitsee rasvaa; rypsi tai oliviöljy on täydellistä, lisää sitä hiukan levän päälle , kuten Etelä Euroopassa, se sopii myös kasvisten kanssa.

      Tuossa muutamia vihjeitä ateriointiin. Ideana on syödä vähemmän kuin kuluttaa, silloin varsinkin ruoan täytyy olla täyttä ravintoa.

    • Anonyymi

      Olen laihtunut hitaasti syömällä 1500 -1600 kaloria 1 vuodessa 16 kg noin 300 g per viikko napostelua ei ole syönyt 5 kertaa päivässä 3-4 tunnin välein liikuntaa hiukan arki ja hyöty liikuntaa ollut syön klo.8 -18 välillä kaikki ruuat..kalorit ratkaisee olen siis syönyt kuten ennenkin mutta laskenut kaloreita kyllä laihtuu ilman liikunta kun syöt 1400 kaloria sillä laihtuu jokainen..

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      380
      3820
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      210
      1881
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1424
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1295
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      961
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      58
      920
    7. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      903
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      890
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      868
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      849
    Aihe