Mehupaasto?

paastoaja

Hei! En tiedä onko tämä oikea palsta kysyä, mutta ajattelin kokeilla josko joku osaisi neuvoa :)

Haluaisin pitää viikon mehupaaston. Netistä löytyi hyvin vähän tietoja.
Olen kuitenkin isokokoinen, 170/95 joten voinko silti ryhtyä paastolle? olen muuten terve. Ajatuksena olisi hieman terveellistää elämäntapoja paaston jälkeen. Mietityttää kuitenkin, että pitääkö minun syödä täysin terveellisesti paaston jälkeen? Tunnen itseni kuitenkin niin hyvin, en saa painoa alle 85:n liian herkkusuu :( Eli siis onko paastossa järkeä jos ei ala syömään sen jälkeen "oikein"? Uskon että paasto toisi alkusysäyksen paremmile tavoille. :)

Sitten. Ihan tästä paastosta että miten kannattaa aloittaa, mitä voi juoda paaston aikana. Entä suolihuuhtelut jne? mielelläni en mitään peräruiskeita.. :P mutta olen kuullut jostain jauheesta..?
Osaisiko joku laatia oikein viikko-ohjelman mitä kunakin päivänä juoda? Pystynkö menemään minnekään paaston aikana vai pyörrynkö? :D
Olisin tosi kiitollinen ASIALLISISTA kommenteistanne ja ohjeistanne. Hyvää kesän jatkoa kaikille :)

23

47061

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minä

      ...minä paastosin näin...2päivää ennen alkua söin salaattia ja omppuja.eka päivä suolihuuhtelu ..glauber-suolalla(en tiä kirjotinko ton nimen oikein) join teetä biotan eri mehuja ja vettä n.4l päivässä ja mä tein peräruiskeella suolihuuhtelun joka aamu.pää oli parina ekana päivänä kipee,mut mä oonki hirvee kahvin lipittäjä. olin 5päivää paastolla ja voin ihan hyvin .ku lopetin alotin syömään kevyesti.kun liikut ,liiku rauhallisesti..näin minä...tsmppiä

    • Paastosta

      Ennen paastoa täytyyn totutella kevyempään ravintoon, esim. pari päivää salaatilla ja hedelmillä. Paastoja on monenlaisia, sinä puhut mehupaastosta. Juot siis vain tuoremehuja - helppo tehdä itse, esim. vesimelonista tehty mehu - nam! Ekat päivät on taatusti pahoja ja päätäkin voi koskea. Mitään estettä reilu ylipaino ei paastolle aseta, jos tosiaankin olet muuten terve.

      Paaston jälkeen en missään nimessä suosittele hampurilaisia ja suklaata. Maha täytyy totuttaa ruokaan varovasti ainakin päivä, pari.

      Kyllä tuo varmasti potkua antaa. Itse en ole pelkällä nestepaastolla koskaan ollut, mutta jo vuosia tammikuussa 2 viikkoa hedelmäpaastolla. Ylipaino ei ole kiusani, vaan yleinen turvotus ja huono olo joulun syöpöttelystä. Paaston energiaa antava vaikutus ei ole pötyä! Suurin ongelma itselläni on ollut jatkuva paleleminen, mutta kesällä sekään ei haitanne niin.

    • jaqueline

      Huh..olen paastolla nyt viidettä päivää ja ihan tosi tiukkaa tekee välillä, kun tekee mieli syödä kaikkea hyvää!!

      Juon vettä, mehua, teetä ja vähän kahvia. (oli ihan pakko syödä mehujäätäkin..no, se on vain mehua eri muodossa)

      Mutta siis nyt lähtee viides päivä..tarkoitus on kestää 7 päivää mutta tämä on ihan kammottavaa jo...aaaaargh kun tekee mieli kaikkea!! TOSI vaikeaa hillitä itseään..se onnistuu vain niukin naukin. KAMALAA KITUUTTAMISTA!

      Ei muuten, mutta kun perhe syö sikana kaikkia herkkuja nenäni edessä ja ystävien luona sama juttu..ole siinä paastolla kun kaverit rouskuttaa sipsejä vieressä ja se ihana tuoksu leviää..mmmmm..*yäääääh* ja sitten he lähtevät PIZZALLE! Ja synttärikakkuunkaan en saanut koskea...kamalaakamalaakamalaakamalaa....saa hillitä itseään ihan tosissaan.

      Kestäisi vielä 5. 6. ja 7. päivän....*rukoilee* Eikääääääääh....jos luovutan, en anna itselleni anteeksi..minun on kestettävä!!!!*tuska*-_-

      Olen 21-vuotias nainen

      • nasu

        oioi..aloitin tänään mehupaaston eli day 1. ja on nälkä...juon pelkkiä tiivistemehuja sekä vettä..viime keväänä meni ennakkoon suunniteltu 5 päivää ja nyt pitäs mennä 7...


      • snani
        nasu kirjoitti:

        oioi..aloitin tänään mehupaaston eli day 1. ja on nälkä...juon pelkkiä tiivistemehuja sekä vettä..viime keväänä meni ennakkoon suunniteltu 5 päivää ja nyt pitäs mennä 7...

        Olen aloittamassa parin päivän kuluttua mehu/vesipaastoa, jonka toteuttaisin ihan vain kaupan tuore- ja tiivistemehuilla, teellä ja vedellä. Kuulostaako järkevältä? Jos iskee esim. kesken työpäivän hirveä heikkous (siis ettei jaksa, kun tekee fyysisesti raskasta työtä), voiko syödä vähän jogurttia? Vai meneekö tunne ohi, jos vain saa lisää juotavaa? *huolestunut hoitotyöläinen*


      • masa

        Ostin ihan sellaisen paastopaketin missä on kaikki tarpeellinen ja aloitin neljän päivän paaston. Kolme päivää ennen paastoa söin vain vähän puuroa ja riisiä. Nyt on kohta toinen varsinainen paastopäivä lopuillaan ja kaksi vielä jäljellä. Varsinaisesti kunnon nälkä ei ole ollut missään vaiheessa eikä heikko olokaan eikä myöskään päänsärkyä tms. mutta nyt jo muutamata päivänä on kyllä himottanut syödä jotain maukasta. Melkein koko ajan mietin mitä hyvää sitä söis sitten kun saa ja siinä ja siinä että maltan olla vielä syömättä. No toivottavasti tuo ruuanhimokin kohta helpottais. Eipä sitä tässä vaiheessa kannata luovuttaa.
        Vähän jo epäilyttää se paaston lopetus. Tulee varmaan vaikeaa ja kuulemma ne paaston hyödyt katoaa heti, jos vaikka ekana päivänä paaston jälkeen sortuu syömään kunnolla.
        Kyllähän tällänen paasto hiukan koettelee tahdonvoimaa.


    • terveyden vuoksi

      Osta kirja Iloa ja terveyttä paastosta/Marika Brunila, Helena Mäkelä. Selkeä ja nopeasti luettava kirja.

      • Hmmm...

        Hmm... minä olen paastonnut ihan omilla eväillä, mutta ilmeisesti valmiita paastopakettejakin on. Eli tuoremehuja voi puristaa itse tai sitten valmiina (sieltä luontaistuotekaupasta, tavallisessakin kaupassa on jotakin hyvälaatuisia). Eli ei saa olla lisättyä sokeria tms. ja puhtaita pitää olla. Myös kasvisliemiä voi tehdä itse (ei suolaa), sitten yrttiteetä ja vettä lisäksi.

        Nyrkkisääntö voisi olla, että aamupäivällä voi juoda makeita hedelmämehuja ja iltapäivällä kasvismehuja. Perinteinen paasto on, kun kalorimäärä pysyy alle 300Kcal, mutta isommillakin energiamäärillä voi saada paastohyödyt. Paastoon kuuluu myös suolihuuhtelut, lepo, ulkoilu ja puhtaus kaikin puolin.

        Kannattaa lainata vaikka kirjastosta joku paastokirja, itse paastosin ekan kerran Brunila-Mäkelä: iloa ja terveyttä paastosta avulla, myöhemmin olen sen itsellenikin hankkinut.

        Ekakertalaisen paaston pituus on max viikko (paasto alkaa vasta kolmen päivän jälkeen). Jos on hiivasyndrooma tai jotain lääkityksiä, kannattaa ehkä perinteinen paasto jättää väliin.

        Painoa tippuu viikossa ehkä 3-5 kg, mutta tulee helposti takaisin, jos palaa normaaliin ruokavalioon paaston jälkeen. Iso osahan siitä on muuta kuin rasvaa. Suoli ei siis yleensä toimi kun ei kiinteää ravintoa oteta, joten siksi suolihuuhtelu, että myrkyt saadaan pois (apteekista saa pusseja).

        Ja muistakaa vanha viisaus, että tyhempikin osaa paastota, mutta vain viisas lopettaa... se onkin yllättävän vaikeaa, kun kaikki maistuu niin sairaan hyvälle paaston jälkeen.

        Paastopaketeista en tiedä, onko niissä minkälaiset ohjeet mukana, kannattaa kysyäistä.
        Puolentoista-kahden tunnin välein on siis juotava.
        Jos olen ihan tavallisella mehupaastolla, aloitan aamun haalealla vedellä (juomat muutenkin "kehonlämpöisinä"), yhteensä mehuja muutaman kerran päivässä, niin, että kalorit ei ylity, esim. rypälemehu on tosi energiapitoista, tosin mehut lantraan vedellä (desi mehua ja desi vettä). Vihannesliemet on vähäkalorisia(keitetään vihanneksia ja siivilöidään, nautitaan lämpimänä). Vihannesmehut on minusta parempia itsepuristettuna, kaupan mehut on maitohappokäytettyjä (en vielä ole oppinut pitämään). Yrttiteetä juon myös tasaisin väliajoin. Nuo "ruoka-ajat" siis olen pitänyt kahden tunnin välein. Yleensä niin, että mehujen välillä juon aina teetä/vihanneslientä(jos olen jaksanut keitellä).

        Suolihuuhtelu suositellaan tehtäväksi kerran tai kahdesti päivässä, itse yleensä olen tehnyt kerran(ei äiti ehdi kökkimään vessassa koko aikaa). Peräruiske on melko pieni annos, itse käytän noin litran verran vettä huuhteluun(pientä varovaisuutta kuitenkin tuon huuhtelun suhteen). Ekaa kertaa kun paastosin, en huuhdellut ja oli aika tukala olo. Päänsärkykin helpottaa huuhtelulla. Ja ne huuhtelupussit on halpoja ja voi käyttää aina uudestaan.

        Kun olin säännöllisesti paastonnut elimistö meni nopeasti paastoaineenvaihdunnalle ja nälkä ja pahaolo hävisi, yleensä se tapahtuu kolmantena päivänä. Sillä hetkellä voi olla erityisen paha olo, siihen voi ottaa teelusikallisen hunajaa.

        Yleensä neljännestä päivästä alkaen olo on todella upea ja perhe saa mitä herkullisempia uusia ruokalajeja syötäväkseen.

        Tuolla kalorimäärällä elimistö menee siis ketoositilaan (energiaa tehdään rasvoista) ja esim. hengitys haisee pahalle. Jos haluaa välttää tuon tilan, voi kalorimäärä olla isompi (jotain terpeuttisia juomiakin on olemassa) Eikä se vaikuta silti esim. laihtumiseen tai puhdistumiseen. Se ei vain enää ole perinteinen paasto.

        Itse olen paastonnut nyt myöhemmin lähinnä vain korkeammilla kaloreilla (erikoisjuomia lisäksi, tosin en tiedä saako niitä juomia muuten kuin terapeuteilta, itsekin tilaan ne tukusta)


    • kaija

      Mielestäni paastossa ei ole järkeä jos sen jälkeen aikoo jatkaa "huonolla" ruokavaliolla. Turha vaiva, turha kuorma elimistölle ja jos tarkoituksena on laihtua, ei sekään taitais onnistua niin. en tiedä nykyisistä ruokatottumuksistasi, mutta paastoon kannatta valmistautua n. viikko etukäteen jättämällä ylimääräiset herkut, alkoholi ja ehkä lihakin pois riippuen tietty paastosta, ja alkaa jo juomaan n.2-4 litraa vettä ja muita (terveellisiä) nesteitä päivässä. Itse päätin viime syksynä ryhtyä paastolle. Valmistautuessani paastoon karsimalla runsaat herkut ja rasvaiset lihat ja monet hiilihydraattipommit syömisistäni sekä lisäämällä kasviksia ihanina salaatteina ja aloin juoda huomattavasti runsaammin päivittäin, kävikin niin että peruin paastoaikeeni ja päätin jatkaa tätä "valmistautumista". Parempi vaikka kilo kuukaudessa terveellisesti syöden kuin kaksi tuskaisella paastolla (suurempi tuskahan tietty on sitten vielä se kun ne pari kiloa tulee takaisin). Syksun aikana pudotin n. 3kg jonka jälkeen lopetin neuroottisen puntarin käytön ja siirryin peilin eteen. Muodon muutos on ollut ihanaa.
      Tällä hetkellä mietin paastolle ryhtymistä ihan mielenkiinnosta (ja tietty jonkun kilonmenetyksen toivossa myös) kun sitä ei sitten ole koskaan tullut kokeiltua. Muutama tuttuni on käynyt läpi 14 päiväisen paaston joka sisältää 3 ateriaa päivässä, myös lihaa, ja jonka pitäisi vaikuttaa aineenvaihduntaan niin ettei kilot tule takaisin. veljeni pudotti kuusi kiloa. Noin pitkälle paastolle ei vaan tahdo löytyä käytännöllistä rakoa aikatauluistani juuri nyt.

      Iloa kesääsi, toivottavasti löydät juuro sinulle sopivan dietin.

    • srjtstrjsrjt

      Vanha ketju, mutta sanottakoon jos nyt joku lukee...

      Ei mitään järkeä ryhtyä mihinkään paastoon. Huuhaahömpötystä. Tälläistä ei todellakaan suosittele kukaan terveydestä tietävä ihminen. Ajan haaskausta, painojojottelua ja terveydellä leikkimistä. Sitä paitsi tulee surkea olo.

      Parempi vaihtoehto on kun otatte ensin selvää mitä syödä, milloin ja kuinka paljon (kalorit). Sitten nappaatte ruoka-aineiden tuoteselostukset käteen ja laskette päivän aikan tullevat kalorit, ja suhteutatte tämän kaloritavoitteeseenne.

      Sitten riittävästi aerobista liikuntaa.

      Tässä näin yksinkertaisesti kiteytettynä.

      Vaikein ei ole se, miten se tehdään, vaan mistä saadaan se määrätietoisuus tämän tekemiseen, koska se ei tule tapahtumaan päivässä tai viikossa. Elikkä elämäntapa, ei mikään pikadieetti. Ja tulee varmasti toimimaan pidemmällä tähtäimellä.

      • 11 päivää paastonnut

        Kyllä se paasto toimii. Kokeile vaan.
        Ei se ole mitään turhanpäiväistä hömpötystä.
        Mieli kirkastuu ja keho puhdistuu, sitä paitsi on niin paljon helpompi aloittaa terveellisete ruokavaliot pastoamisen jälkeen kun ei enää kaiken maailman mössöt ja roskaruoka maistu.

        Niin, ja paaston aikanahan ei juurikaan mitään kaloreita tarvitse laskeskella...


      • ellusa 55

        kyllä paasto on ihan hyvä kaikille


    • menossa...

      Itse ostin apteekista paastopaketin, joka sisältää hyvät ohjeet. Paasto on sen verran rankkaa elimistölle, että se on paras tehdä oikein ja oikein mitoitetuilla mehuilla ym. Meinaan pitäytyä todellakin kirjaimellisesti näin ekakertalaisena paastopaketin aineissa ja ohjeissa.

      Illalla tein suolen tyhjennyksen Glauber-suolalla ja tänään siis ekä pvä erilaisia mehuja ja kasvislientä. Ihme kyllä, vielä ei ole erityisemmin nälkä, vaikka olen viimeksi syönyt tosi kevyen ruoka-annoksen vuorokausi sitten.

      Tahdonvoimaa tämä varmasti vaatii ensimmäiset päivät, mutta olen kuullut niin paljon positiivista "paastokonkareilta", että pakko oli nyt sitten itsekin kokeilla.

      • ...

        Huomenna ajattelin aloittaa paastoamisen. Onko vinkkejä mitkä mehut olisi hyviä, joita saa ihan tavallisesta ruokakaupasta??
        Onko suolentyhjennys ihan must juttu? eikö paasto onnistu ilman sitä kunnolla?

        Toivottavasti mulla tahdonvoima vaan riittää.. sen näkee sitten seuraavina pävinä :)


      • ManjJaana
        ... kirjoitti:

        Huomenna ajattelin aloittaa paastoamisen. Onko vinkkejä mitkä mehut olisi hyviä, joita saa ihan tavallisesta ruokakaupasta??
        Onko suolentyhjennys ihan must juttu? eikö paasto onnistu ilman sitä kunnolla?

        Toivottavasti mulla tahdonvoima vaan riittää.. sen näkee sitten seuraavina pävinä :)

        Mä aloitan kans huomenna.


      • krap
        ... kirjoitti:

        Huomenna ajattelin aloittaa paastoamisen. Onko vinkkejä mitkä mehut olisi hyviä, joita saa ihan tavallisesta ruokakaupasta??
        Onko suolentyhjennys ihan must juttu? eikö paasto onnistu ilman sitä kunnolla?

        Toivottavasti mulla tahdonvoima vaan riittää.. sen näkee sitten seuraavina pävinä :)

        suolentyhjennys on must juttu, muuten tulee huono olo. alkaa päätä särkeä!

        Täys mehut on hyviä, ei lisättyä sokeria!


      • krap
        krap kirjoitti:

        suolentyhjennys on must juttu, muuten tulee huono olo. alkaa päätä särkeä!

        Täys mehut on hyviä, ei lisättyä sokeria!

        itse aloitan 7.12


      • -T-
        krap kirjoitti:

        itse aloitan 7.12

        Kymmenkunta vuotta sitten kokeilin paastoamista ja silloin se oli täyttä tuskaa.

        Nyt on uusi paasto menossa neljättä päivää eikä mitään vaikeuksia. Tarkoitus on jatkaa viikko täyteen. Koko ajan olen odottanut, koska "Pikkunälän" isoisä hyökkää kimppuun, mutta tasaisella nesteiden nauttimisella nälkä on pysynyt ällistyttävän hyvin kurissa. Päänsärkyjäkään ei ole ollut yhtenäkään päivänä. Vihreä tee on ainakin mulla toiminut tosi hyvänä apuna nälän karkoittajana aamulla ja illalla.

        Mitään paastopaketteja en ole ostanut, luin netistä kokeneiden paastoajien ohjeita ja vinkkejä sekä kävin luontaistuotekaupassa vakoilemassa paatopaketin tuoteselosteet ja mitä niissä on. Maalaisjärkeä käyttämällä samat tarvikkeet löytyivät perusruokakaupasta huomattavasti edullisemmin eikä mukana ole makuja joista en niin välitä.

        Ai niin, pirteämmän olon lisäksi bonuksena paino on pudonnut viisi kiloa ja vyötärönympärys nelisen senttiä.


    • mehupaastolainen2011

      Ei noi kevennykset ennen paastoa täysin pakollisia ole, esim. minulla ja äidilläni ei onnistu, sitten vain suolihuuhtelua isommalla vesimäärällä. FinnMolkea kantsii laittaa 1 rkl suolihuuhteluveteen, ensin 0,5 litraa vedellä sitten litraan tuota em. mainittua.

    • on

      Olen kiinnostunut kanssa paastosta ja aloitan varmaan perjantaina tai lauantaina kun on pitkät vapaat töistä. Paljonko sitä mehua ja vettä pitää juodä ja onko suolen tyhjennys pakollinen.? Onko joku sääntö paljonko pitää lenkkeillä? Laihtuuko paastossa ja kuinkapaljon suunnilleen? Mä haluisin pysyvästi nyt alkuun 4kg pois painoa.

    • kilojen_karisuttaja

      Hei, kysyisin että paljonko te konkarit juotte sitä suolenhuuhteluvettä paaston aikana tai per päivä.
      Olen juonut vain 1dl / pvä kun maistuu niin hirveältä..

      • paastonnutjoskus

        Join merisuolavettä, ilmeisesti sinäkin käytät sitä metodia? Vai otatko jotain Glauber-suolaa? Vettä pitää juoda litra kerralla, litra aamulla ja litra illalla. Veden pitää olla haaleaa, jotta nieleminen on helppoa. Litraan vettä jotain puoli rkl - kokonainen rkl merisuolaa. Sillä putsaantuu suolet. Mutta muista, että mahan pitää olla tyhjä!

        Kun otat suolavettä, niin juo päälle vielä suolaamatonta, niin on helpompaa. Itse selvisin niin, että pidätin hengitystä, enkä maistellut vettä yhtään enempää kuin oli pakko.

        Ällöttäväähän se on, mutta kyllä lähtee suolista kaikki, mitä sinne on kertynyt. Vielä viikonkin jälkeen tuli tummanpuhuvia "lastuja".


    • vpasiallaaina

      Kas kun sokereilla ei laihdu-eikä muillakaan kikkakonsteilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      176
      1319
    2. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      311
      1050
    3. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      142
      983
    4. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      21
      964
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      96
      862
    6. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      830
    7. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      59
      825
    8. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      84
      798
    9. Nyt olis hyvä hetki tavata ja jutella

      Entinen parisuhde on paketoitu, ja nyt olisin vapaa mies sinun käyttöösi. Vieläkö tahdot mua? Aikaa on mennyt liikaa, mu
      Ikävä
      51
      758
    10. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      122
      732
    Aihe