Pizzerioiden ja kebab-paikkojen kaalisalaattiohje

kaalisalaattia

Muutaman kerran viime vuosinakin olen jossain pizzeriassa törmännyt sellaiseen kaalisalaattiin, joka on ihan mielettömän hyvää. Siis kaali ohuen ohuena suikaleena ja seassa pippuria ja kenties jotain öljyä/etikkaa. Eikä siis muuta. Mutta on mielettömän hyvää.

Joku joskus osasi kertoa, että moinen vaatisi jonkun koneen kaalin silppuamiseen, joka samalla pehmentää sitä kaalta. Lisäksi jotain mausteita pitäisi kai osata laittaa. Anybody have more details?!

4

14254

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Terveysversio

      Tehnyt monet kerrat ja hyvää tulee...

      Pizzasalaatti:
      * Puolikas keskikokoinen valkokaali
      * Öljyä (neitsytoliiviöljy)
      * Valkoviinietikkaa
      * Mustapippurirouhetta ripaus
      * Merisuolaa ripaus (halutessa)

      Suikaloi kaali ohueksi. Kaada mausteliemi kaalin päälle.

      Laita salaatti kylmään n. 1/2-1 päiväksi, jotta kaali pehmenee...
      Tulee paremmaksi jos saa pari päivää olla jääkaapissa.
      Oliiviöljyn määrää säätämällä saadaan sopiva kaloripitoisuus, tosin neitsytoliiviöljyn hieman runsaampikaan käyttö ei suurinta osaa lihota, superterveellistä öljyähän se on.

      Joukkoon voi suikaloida tai lisukkeena tarjota vielä:

      * Ohuita paprikasiivuja, vaikka eri värisiä (punainen, keltainen, vihreä..)
      * Karkeaa porkkanaraastetta
      * Vihreitä jalopenoja tai jalopenosiivuja
      * Maustekurkkusiivuja
      * Etikkavalkosipulinkynsiä

      Osan valkokaalista voi myös korvata punakaalisuikaleilla.



      Lisäksi voi tehdä seuraavaa superterveellistä sekoitusta:

      * Sipulirenkaita
      * Ohuita tomaattisiivuja
      * Balsamico-viinietiikkaa
      * Neitsytoliiviöljyä
      * Mustapippurirouhetta ripaus

      Anna myöskin marinoitua kunnolla.

    • Karppila

      Pizzerioiden Kaalisalaatti

      Säilyvä perussalaatti

      kymmenen annosta

      noin kilo keräkaalia
      sipuli
      paprika
      (mauste kurkku)
      valkosipulia maun mukaan
      liemi:
      maustettu etikka tai valkoviinietikka 1.5 dl
      neitsytoliiviöljyä 1 dl
      merisuola 1 tl


      Raasta tai pilko pieneksi kaali, sipuli, paprika,(maustekurkkua), valkosipuli. sekoita.
      Kaada kaalin päälle. Peitä ja laita kevyt paino vuorokaudeksi.
      Suositellaan syötäväksi usein. Säilyy viikon. Voi huuhdella, kuten hapankaalin, jos on liian ärtsyä.
      Resepti alkuaan netista: Eeva-tädin kaalisalaatti muunnettu karpiksi

    • aionion

      Sain sähköpostiini kerran kelvon reseptin pizzerioiden salaatille, joka kuuluu näin:

      PIZZASALAATTI

      1 l vettä
      ½ valkokaalinpää
      1 ½ dl ruokaöljyä
      5 rkl valkoviinietikkaa
      ½ dl vettä
      1 rkl oreganoa
      2 tl suolaa
      1 maustemitta mustapippuria

      Keitä vesi ja suikaloi valkokaali juustohöylän avulla. Aseta valkokaalisuikaleet siivilään ja kaada kiehuva vesi salaatin päälle. Anna veden valua siivilän läpi ja nosta valkokaali sen jälkeen tilavaan kannelliseen muoviastiaan. Sekoita kastikeainekset keskenään ja kaada kastike kaalin joukkoon. Sekoita hyvin ja anna salaatin viilentyä huoneenlämmössä. Säilytä salaattia sen jälkeen kylmässä, se säilyy noin viikon ajan.

    • Omeno

      Voisin syödä kaalisuikalesalaattia vaikka koko ajan, jos vaan eteen kannettaisiin. Onneksi valmistuskaan ei ole vaikeaa, ja viimeisimmästä valkosipulisesta versiosta tuli niin hyvää että huudellaan siitä nyt vielä ruokaohjeenkin muodossa. Tähän malliin:

      Valkosipulinen kaalisalaatti (vähän niinkun pizzerian kaalisalaatti, juunou, mutta vielä parempaa)

      1 pienehkö kesäkaali, olisiko vajaan kilon
      pari porkkanaa
      5 rkl kylmäpuristettua oliivi- tai rypsiöljyä
      3 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
      6 valkosipulinkynttä
      (1 tl sokeria)
      1/2 tl laadukasta merisuolaa
      mustapippuria

      *Suikaloi kaali ja porkkana ohuiksi, raastemaisiksi suikaleiksi. Käytin tähän isoa keittiöveistä koska kaalin pilkkominen on hauskaa, eikä haittaa vaikkei koko ajan tulisi niin ohuen ohutta, mutta monitoimikone tai vaikka raastinrautakin varmasti toimii. Kippaa suikaleet suureen kulhoon.
      *Hienonna valkosipulinkynnet mahdollisimman pieneksi silpuksi. Tai jos omistat valkosipulinpuristimen, käytä ihmeessä sitä.
      *Sekoita pienessä kulhossa valkosipuli, öljy, etikka, (sokeri), maukas merisuola ja haluamasi määrä mustapippuria. Kaada sitten kastike kaaliraasteen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Anna kaalisalaatin vetäytyä jääkaapissa ainakin parin tunnin ajan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ootko nainen jotenkin

      Epävarma ulkonäöstäsi
      Ikävä
      219
      5973
    2. Minun rakkaani.

      Haluaisin käden mitan päähän sinusta. Silleen, että yltäisin koskettamaan, jos siltä tuntuu. Olen tosi huono puhumaan, m
      Ikävä
      26
      3734
    3. Koska näet seuraavan kerran

      Kaivattusi? Onko päivä tiedossa vai sattumasta kiinni?
      Ikävä
      82
      2587
    4. Ootko nainen jotenkin

      itseäs täynnä? Mars laihduttamaan. 🫵🏽 K
      Ikävä
      39
      2121
    5. Hyvästi.....

      En vain enää jaksa.....
      Ikävä
      33
      1902
    6. Hyvää yötä

      Mm❤️
      Ikävä
      45
      1868
    7. Ongelma Ibizalla

      Mistä saada triatleetin jalkaan mahtuva kenkä häitä varten?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      107
      1765
    8. Eelle

      Huomenta,ajattelen sua..
      Ikävä
      21
      1656
    9. Hauskaa nimipäivää rakkaalle!

      On kova ikävä. Rakastan sua ikuisesti ❤️🤗😘
      Ikävä
      27
      1502
    10. Tappajamanne kiinni

      Herätys koko Mikkeli! Nyt tietoa kehiin, että saadaan tämä tappaja kiinni!
      Mikkeli
      33
      1458
    Aihe