Missä vaiheessa yhdessä asuminen muuttuu...

Hölmöjä kysymyksiä

...avoliitoksi? Onko se sovittu järjestelmä vai tapahtuuko se jo yhteen muuttaessa? Se kun ei taida olla mikään virallisempi juttu - kai?
Kuinka pitkään kenelläkin on seurustelua kestänyt ennen avoliittoa?

15

1989

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Lellu..

      Jos olette kirjoilla samassa asunnossa, asutte avoliitossa.

      • höpöhöpöhö,.

        Onko äiti ja poikakin avoliitossa jos asuu samassa asunnossa?
        Mitään "avoliittoa" ei ole oikeasti edes olemassa.


      • Avovaimoke
        höpöhöpöhö,. kirjoitti:

        Onko äiti ja poikakin avoliitossa jos asuu samassa asunnossa?
        Mitään "avoliittoa" ei ole oikeasti edes olemassa.

        Kyllä se kaikkien virastojen mukaan on avoliitto jos kaksi eri sukupuolta olevaa henkilöä on kirjoilla samassa asunnossa. Ainakin omina opiskeluaikoina vaikka olisit kaverimiehen kanssa asunut, niin hänen tulot olisi vaikuttanut kaikkiin tukiin. Ja onhan vuonna 2011 säädetty avoliittolaki. Tai lähinnä avoerolaki :P

        Ja vastauksena alkuperäiselle niin se tosiaan on virallista sitten kun molempien kirjat on samassa asunnossa. Mutta omassa sydämessähän se voi olla miten vain. Me seurusteltiin puoli vuotta ennen yhteenmuuttoa.


      • hölmöjä vastauksia
        höpöhöpöhö,. kirjoitti:

        Onko äiti ja poikakin avoliitossa jos asuu samassa asunnossa?
        Mitään "avoliittoa" ei ole oikeasti edes olemassa.

        Kyllä on, esim. asumistuki lasketaan kahden eri sukupuolta olevan , yhdessä asuvan henkilön yhteisten tulojen mukaan. Siis VAIKKA he eivät edes seurustelisi keskenään... Samaa sukupuolta olevat lasketaan kai edelleen erillisiksi asukkaiksi (siis kelan asumistukea päätettäessä).
        Ja tietenkään saman perheen jäsenet eivät voi olla avopari...


      • höhhlä
        höpöhöpöhö,. kirjoitti:

        Onko äiti ja poikakin avoliitossa jos asuu samassa asunnossa?
        Mitään "avoliittoa" ei ole oikeasti edes olemassa.

        He ovat sukua. Jos serkukset tai sisarukset mies ja nainen muuttavat yhteen, niin ei heitä katsota avopuolisoiksi, niinkuin äitiä tai poikaakaan.


    • avopariavopari

      Seurusteltiin vajaa kaksi vuotta ennen yhteisen asunnon hankkimista. Yhteenmuuttaminen teki meistä avoparin ystävien, sukulaisten, lain, kelan ja sossun silmissä. (yksinhuoltajalisä loppui, asumistuki loppui, "puolison" tulot huomioitiin kaikessa).
      Avoliittoa ei siis "solmita", vaan muutetaan yhteiselle jääkaapille oman kullan kanssa.

    • yhteiselämä

      Yhteenmuuttaminen = avoliitto. Siinä vaiheessa syntyy "liitto", jossa sovitaan yhdessä paitsi asumiskäytännöt, myös ajankäyttö, rahankäyttö, yhteinen arki - eri tavalla kuin seurusteluvaiheessa.
      Yhdessähän voi asua myös kaverit tai sukulaiset, mutta eiköhän jokainen ymmärrä mikä on ero kavereiden ja rakkaussuhteen välillä.

    • Avoton..

      Oon 7 vuotta elänyt miehen kanssa samassa asunnossa vaikka virallisesti miehen osoite on sen poikamieskämpässä. Ollaan yhdessä 24/7 mut ei edes olla avopari..hassua

    • Itse tehtynä

      Avoton mitä haluaisit muuttaa.Muuta se mitä ja miten haluat muuttaa.Eikö itseään koskevat asiat ole omissa käsissä.Jos asiaan liittyy muitakin ihmisiä niin on hyvä tapa neuvotella tyydyttävä päätös ja sitten nauttimaan elämästä.Ihanaa me teimme sen ja ilman riitaa.

    • avoliitossa elävä

      Avoliitto alkaa silloin kun kaksi rakastavaista= rakkaus suhde muutta saman katon alle ja on yhteinen osoite.

    • hahrs

      Kelan silmissä avoliitto alkaa, kun kaksi vastakkaista sukupuolta olevaa aikuista, jotka eivät ole sukua keskenään, muuttaa yhteen asuntoon. Avoliiton jäsenet muodostavat yhden talouden, jolla tarkoitetaan ns. yhdestä ja samasta jääkaapista syöviä ihmisiä. Mies ja nainen, jotka eivät ole sukua toisilleen, voivat asua myös "kämppäkavereina" myös Kelan mielestä. Tämä voi kuitenkin vaatia paljon käden vääntöä Kelan kanssa. Tällaisessa tapauksessa täytyy ensinnäkin perustella, miksi kyseessä ei ole avoliitto ja ehkä näyttää jonkinlaisia todisteitakin. Tällöin tavoitteena on näyttää, etteivät he jaa mitään muuta kuin vuokran.

      Jos ei huomioida Kelaa tai lakia, vaan puhutaan avoliitosta henkilökohtaisella tasolla, määritelmiä löytyy varmasti monenlaisia. Omalla kohdallani alkaisin puhua avoliitosta siinä vaiheessa, kun asuisin kumppanin kanssa yhdessä ja päättäisimme raha-asioista yhdessä. Ymmärrän kuitenkin, ettei tämä määritelmä sopisi kaikkiin avoliittoihin, sillä jotkut pariskunnat mieltävät suhteensa avoliitoksi, vaikka eivät koskaan päättäisi raha-asioista yhdessä. Itse koen suhteen parisuhteeksi (ei siis avoliitoksi) niin kauan, kunnes istutaan alas, keskustellaan yhdessä, miten yhteiset kustannukset hoidetaan, päätetään asioista ja lähdetään toteuttamaan näitä päätöksiä.

      • Yleisesti ottaen

        Ei nyt sotkisi rahoja avoliittoon. Avioliitto on asia erikseen. Ja silloinkin voi olla, että aviopari ei päätä yhdessä raha-asioista...

        Suurinosa varmaan ymmärtää avoliitoksi sen, kun seurusteleva pari muuttaa yhteen eli "saman katon alle, samaan osoitteseen", "avioliitonomaisiin olosuhteisiin".. Mä kutsun sellaisia avopariksi kysymättä, että miten päätätte raha-asioista!

        Laissa on siviilisäädyt naimisissa, naimaton, eronnut, leski. Joissakin eri virastojen ym. lomakkeissa on vaihtoehto, että "avoliitossa", mutta mikään lain määrittämä se ei ole. Mutta en laittaisi kuitenkaan sihen ruksia, jos en asuisi seurustelukumppanini kanssa vaikka itse kokisin sen avoliitoksi...


    • Yhdessä Ikuisesti

      Heti kun asut miehesi tai naisesi kanssa yhdessä eli olet roudannut tavarat miehesi / naisesi luokse, niin asut avoliitossa. Osoite muutos kannattaa muistaa tehdä.

      Me seurustelimme 2kk ennen kuin muutimme yhteen ja 1kk siitä menimme kihloihin (28.03.2012 tutustuminen, 28.03.2012 tapaaminen kasvotusten, 10.05.2012 yhteenmuutto ja 12.06.2012 kihlat). Parisuhteessa 1v Avoliitossa 2pvän päästä 1v ja Kihloissa 1kk päästä 1v.

    • avomies1

      Ei siinä mitään muuta ole avoliitossa kuin että miehellä ja naisella on sama osoite, niin se alkaa siitä. Avo liitto katsotaan esm avioliton omaiseksi suhteeksi siinä jos menee pyytämään KLA:sta asumis tukea tai muuta avustusta. Muissakin verotus ja Sosiaali turva asioissa Avoliitto rinnastetaan Avioliiton omaiseksi suhteeksi. Mutta niin kauan kuin heillä on oma osoitteensa ja asuntonsa, he ovat virallisesti yksin asuvia, vaikka he viettäisivät aikaa suurimmaksi osaksi vain yhdellä asunnolla.

    • tiukulainen87

      Tidän tapauksen, jossa nainen ja mies hakivat opiskelija-asuntoa. Heidän piti tehdä selvitys parisuhdetilanteestaan kelaan, sillä muutoin toisen tulot olisivat vaikuttaneet toisen opintotukiin. Kyseessä olivat siis kaverit...ei pariskunta :) Että kyllä mies-nainen -pari näyttää pahasti avoliitolta ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      906
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe