Olla vuokratyössä

ali arvostettu

Miksi tasa-arvo ei toteudu vuokratyöntekijöiden ja vakiporukan välillä? Siksi kun vuokrafirma vetää erotuksen palkasta itselleen, ja se pudottaa palkan pienemmäksi muutenhan se tulisikin jo kalliimmaksi kohdefirmalle, lisäksi sopimuskorotuksia ei neuvotella vuokratyöntekijöille vaan vakituiset saavat ainoastaan bonukset ja palkankorotukset, ja henkilöt samalla kokemuksella, tämä ei tarkoita yleiskorotuksia koska se olisikin jo liian härskiä jo. Vaan muita korotuksia mitä myönnetään vakitusille. Tämäkö on nyt muka sitä tasa-arvoa eli mites se menikään se "SAMASTA TYÖSTÄ SAMA PALKKA ".

21

311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kghdghjdhd

      Kysynpä huvikseni, että olisiko se kivaa vakioporukan mielestä jos vuokratyöntekijä saisi heti kaikki samanarvoiset edut ja oikeudet työpaikalla...

      Kysyn vain. Pitäähän vakioporukalle jotain porkkanoita olla verrattuna satunnaiseen vuokratyöntekijään, vai?

      Ps. ihan vähintään TES:in mukaista palkkaa saa vuokatyöntekijänä...

      • fgfghggh

        juu juu, saisi heti.. kuuleppa nyt olin itse hommissa ja työhöni oltiin tyytyväisiä, tarvittiin lisää työvoimaa ja kappas uusi tulokas sai (ei vuokrafirman kautta) parempaa palkkaa, samallla työkokemusella.

        Kyllähän sitä tes.sin mukaan palkkaa saaadaan ainut vain että ihan alimman mukaan. Pitäähän firmankin saada voittoa, sen vuorafirman nimittäin.


    • ali- arvostettu

      Et nyt oikein hiffannut, koska sinut on aivopesty, osa tessistä menee vuokrafirmalle, milläs luulet että ne muuten tulee toimeen heh. koko hommahan perustuu voiton keräämiseen. Kuules poika! jotkut on monta vuotta yhteen putkeen vuokralla.Ei mitään satunnaisia.

    • se ciitä

      vuokrafirmalla on laskutustunti hinta jonka se perii toiselta firmalta, siis siltä mihin vuokralainen menee töihin, se laskutustunti hinta ei ole missään tekemisissä työntekijän palkasn kanssa. Työntekijä saa luultavasti sitä tes.in pienintä palkkaa ja laskutustunti on vaikka esim. 35e/t. Tästä se voitto syntyy eikä mitään centtejä tes-palkasta nipistämällä.

      • kusettajat

        Ykskään vuokrafirma ei oo maksanu eläkemaksuja eteenpäin vaikka ne on palkasta peritty.


      • EF JUU

        Et vissiin ymmärrä että vuokrafirma ei voi maksaa laskutustunnin suuruista palkkaa, vaan juuri sitä pienempää, ja samalla laskutustunti ei voi olla vakiväkeä suurempi, ei se sen monimutkaisempaa matematiikkaa ole hiffasitko nyt?


      • EF JUU

        nimimerkki "ce ciitä" mielestä vuokrafirma on joku hyvänteväisyysjärjestö mikä jakaa rahaa, samaten kuin työnantaja, oletko koskaan kuullut että ne tekee BISNESTÄ


      • se ciitä
        EF JUU kirjoitti:

        nimimerkki "ce ciitä" mielestä vuokrafirma on joku hyvänteväisyysjärjestö mikä jakaa rahaa, samaten kuin työnantaja, oletko koskaan kuullut että ne tekee BISNESTÄ

        ei hyväntekeväisyyttä muille kuin omistajilleen... kai sen nyt tajuut, työntekijä saa ALINTA TES -PALKKAA ja vuokrafirma laskuttaa esim. sen 35e/t.Käsitit jotenkin päinvastoin mitä tarkoitin.


      • EF JUU
        se ciitä kirjoitti:

        ei hyväntekeväisyyttä muille kuin omistajilleen... kai sen nyt tajuut, työntekijä saa ALINTA TES -PALKKAA ja vuokrafirma laskuttaa esim. sen 35e/t.Käsitit jotenkin päinvastoin mitä tarkoitin.

        Täällä valitetaan juuri pienistä palkoista.


    • vuokratyöläinen.

      Se vituttaa että meillä on asiakasfirmassa vakiväkeä joka tekee kevyempää työtä, mutta heillä palkka on korkeampi, ja vuokratyöläisiä juoksutetaan samalla kun nämä vetävät lonkkaa

    • Mikä.Vuokraorja

      Saman olen itsekin huomannut. Vakiväessä on joissakin firmoissa aivan uskomattoman paljon lusmuja, joiden työnjälkeä paikkaamaan otetaan meitä vuokratyöläisiä! Esimerkkinä. Stockmann ja S-ryhmän tavaratalot.

      Stockkalla näin esimerkkinä on jokaisella työtäpelkäävällä pikkupomolla pari hätävara työntekijää joihin otetaan yhteyttä, kun työ ei maistu tai sitä ei itse haluta tehdä!

      • vakisuhteessa

        tyhmästä päästä kärsii koko ruumis..


    • 159951

      millaista työtä stokmannilla jas-ryhmissä on sellainen työ jota joku voi 'paikata', kummassakaan ei tuoteta mitään konkreettista jota voisi väärällä tavalla tehdä ja siten olisi 'paikattavaa'Vain työssä jossa tehdään jotain on mahdollisuus tehdä vääränlaisiä tuotteita, sensijaan jossain kaupoissa ei ole kuin tavaran siirtelyä ja rahastusta. Jos kassalla väärin rahastaa tulee heti monoa, ei siinä mitään 'paikkaajia' tarvita. Vai tuletko ja maksat omasta pussista, näin 'paikaten' vakiväen kassavirheet..... hmmm.Tietysti jos vie vaatteet lihatiskille ja hedelmät rautapuolelle niin sitten on syntynyt 'paikattavaa' mutta tuollaiseen en kyllä jaksa uskoa kaupanalallakaan.Niitä vuokralaisia käytetään ainakin meillä putsaamaan suurempien huoltojen ja remppojen jälkiä, jollaiseen työhön ei omaa väkeä edes ole, eli aputöihin.

    • Mikä.Vuokraorja

      No Stockkan kiinteistöistä vastaava pikkupomo on jopa naiseksi harvinaisen ikävä tapaus. Teettää mielellään vähänkin raskaammat itselleen osoitetut työt muilla. Ja muistaa kyllä ottaa kaiken kunnian itselleen muiden tekemistä töistä, muutakin tekisi mieli kertoa mutta en viitsi tuhlata aikaani enempää kyseiseen mitättömyyteen.

    • 56+23

      pikkupomotkaan ei tee 'raskaita' töitä, ne tekee joku alainen , eli vaikkapa sinä, sentakia oletkin töissä. ei minkään kokoisten pomojen tehtäviin kuulu mitkään 'raskaammat' työt.

    • Mikä.Vuokraorja

      Taas nähdään se tosiseikka, että koulutetut pomot (Tradenomit ja Amk-Insinöörit) eroavat kuin yö päivästä jos verrataan heitä näihin "kapoihin", jotka on nostettu ilman minkääntyyppistä koulutusta pomottamaan alaisiaan. Stockkalla ja S-ryhmässä koulutetut pomot saattavat joskus auttaakin nähdessään jonkun duunareista tarvitsevan apua. Mitättömyydet sensijaan katselevat vierestä ja kohtelevat duunariian kuin Faaraon "orjapiiskuri".

      Pikkupomoilla kuten tällä Stockkan siiderivalaalla on kuitenkin jokin kyky ylikehittynyt, nimittäin P"erseen-nuolenta. Ylempiä nuoleskellaan, eikä edes huomata kuinka niin ylemmät kuin alaisetkin nauravat makeasti selän takana.

      Tyhmän tunnistaa siitä, että hän rakastaa ääntään niinpaljon ettei huomaa milloin olisi aika sulkea suu!

    • Vappuparaati
    • jhghjghgh

      Näinpä se menee, vuokraorjana tienaa huonommin, mutta pakkohan sitä on ottaa työt sieltä mistä niitä on saatavilla... jos paikat olis suoraan työnantajilta haettavana ilman välikäsiä, palkkauskin olis toista luokkaa. Tuo on vaan niin paljon helpompaa ja vastuuttomampaa työnantajalle.

    • puuha pete

      Ainakaan raksalla et voi edetä mihinkään vuokratyössä. Jos oot apumies niin olet sitä vielä myöhemminkin ja kun et kerta osaa tehä mitään niin ei sitä palkkaakaan nosteta. Allekirjoittanut lähti AMK.n penkille ihan sen takia kun rupes vituttamaan se kun amis kaverit repivät urakoissa yli 20e/h vakituisina ja ite sai tyytyä jätesäkkiin, märkiin hanskoihin ja 10e/h ja kun piha oli siisti niin ei muuta kun kengän kuva persiiseen ja kotia oottelemaan uutta puhelin soittoa.

      • hhgdfhdhf

        Itse olen duunarialalla vakiohommissa, enkä henkilökohtaisesti ole pystynyt etenemään minnekään. Koen, että vuokratyöntekijänä voisin mennä vuokrafirman toimistoon ja sanoa, millaisia alan tehtäviä haluaisin. Heidän kauttaan sitten pääsisin johonkin sopivampaan työnkuvaan.


    • 52-52

      noin se juuri menee, sen takia kannattaa mennä vakitöihin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1335
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      916
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      679
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe