Pääsiäisen ylityöt

.........

Olin pääsiäisen maanantaina ylitöissä ja silloinhan pitäisi tulla 200 %:lla, eli triplapalkka, koska tuplapyhä kyseessä. Palkkaotteessa on kuitenkin maanantain tunnit vain tuplana tietty normipalkka maanantailta, kun on palkallinen vapaapäivä. Lasketaanko tosiaan 200 % palkka noin? Alunperin ajattelin että se menisi niin, että ylityöt 3x normipalkka siltä päivältä. Auttaisiko joku joka tietäisi enemmän 200 % laskemisesta.

7

9135

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Luottis

   Kyllä se on oikein maksettu,eli sait n.kolmen päivän palkan tuosta päivästä.

   • ...

    Mutta silloinhan ei ikinä kannattaisi olla ylitöissä arkipyhänä: tuon laskutavan mukaan olisin tienannut yhden päivän palkan enemmän jos olisin ollut saman ajan ylitöissä pääsiäissunnuntaina? Eli sunnuntain ylitöistä olisi tullut peruspalkka 200% ja maanantailta vielä normaalipalkka, koska on arkipyhä. Jotenkin ei nyt tunnu loogiselta?


   • Suurjuhlapyhäkorvaus
    ... kirjoitti:

    Mutta silloinhan ei ikinä kannattaisi olla ylitöissä arkipyhänä: tuon laskutavan mukaan olisin tienannut yhden päivän palkan enemmän jos olisin ollut saman ajan ylitöissä pääsiäissunnuntaina? Eli sunnuntain ylitöistä olisi tullut peruspalkka 200% ja maanantailta vielä normaalipalkka, koska on arkipyhä. Jotenkin ei nyt tunnu loogiselta?

    Ainakin omassa palkkakuitissa on normaali kuukausipalkka, 8 tuntia suurjuhlapyhä100% ja 8 tuntia sunnuntaityökorvausta. Jolloin suurjuhlapyhä-korvaus on 200%, tietenkin KTA:lla.

    Pääsiäisenä kyseistä korvausta oli ainakin oman alan TES:n mukaan perjantai, sunnuntai ja maanantai, tosin sunnuntailta jää sunnuntaityökorvaus pois koska se on sisällytetty tuohon suurjuhlapyhakorvaukseen. Samaisen TES:n mukaan torstai ja lauantai olivat aattoina aamussa 20% ja illassa ja yössä 100% korotuksella.


    Ilmeisesti järjestelmät eivät taivu noiden suurjuhlapyhien kohdalla aivan kaupunkilaisjärjenmukaiseen toimintaan, vaan toinen 100% korotus joudutaan merkitsemään sunnuntaityökorvauksena. Saa olla tarkkana tuleeko noita sunnuntaityökorvauksia riittävästi, jos palkkakauteen tulee yksikin "normaali" sunnuntaityöpäivä.


  • ............

   tuplapyhä ei liity tähän mitenkään jos oli vain maanantaina ylitöissä. Metallin mukaan siitä tulisi 8h päivällä 8x 50% ylityö 8x 100%(sunnuntailisä) eli siis 20h palkka. Arkipyhäkorvaushan maksetaan muutenkin olit töissä tai et.

  • TEAM perusteollisuus

   TEAM:n perusteollisuuden TES:n mukaan kyseinen päivä olisi ollut 200% korotuksella, *jos* maanantai olisi ollut työpäivä. Jos maanantai olisi ollut *vapaapäivä*, ei silloin olisi saanut minkäänlaista korvausta.

  • ................

   Olen alkuperäinen kirjoittaja: palkanlaskija oli tarkistanut asian vielä liitosta ja sen mukaan pääsiäismaantain palkkani on 3x tehty työ sinä päivänä eli yhteensä 21 h tuolta päivältä kun olin 7 h töissä. Eli heidän mukaansa, jos olisin jostain syystä ollut töissä kyseisenä päivänä vain 2 h, niin olisin saanut koko päivältä vain 3 x 2h, eli yhteensä 6 h:n palkan, ja pääsiäisen vietosa kotosalla saisi tietysti suoraan sen arkipyhäkorvauksen 7,5 h, eli 1,5 h enemmän. Aika erikoinen laskentamalli, jos parin tunnin ylityöistä jäisi vielä tappiolle. Eikös tässä pitäisi peruspalkka olla joka tapauksessa se 7,5 h (normityöpäivän pituus) ja sen päälle ylityöt 100 %:lla, eli 7,5 h 2 x 7h?

  • Provikkalainen

   Olisitte onnellisia, että teille ylipäätään tulee arkipyhiltä liksaa, esim meillä ne joudutaan paikkaamaan lauantaisin...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tapio Suominen on kuollut

   Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
   Maailman menoa
   52
   4051
  2. Joonas Rask viettänyt omasta

   mielestään kivaa iltaa hyvässä hengessä.. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010582941.html
   Maailman menoa
   5
   2651
  3. Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin

   Matti, 72, on myynyt jäätelöä Espalla 27 vuotta, mutta nyt hänelle riittää: "Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin". Rep
   Maailman menoa
   51
   2160
  4. Nythän sitä sopii hallituksen lepäillä lomilla

   kun on Suomi saatu perikadon partaalle. Työpttömyys on huipussaan ja velkaa on vedetty kaksin käsin. Valtion yhtiöistä o
   Maailman menoa
   78
   1421
  5. J mies jos vain vielä voit

   Tule luo https://m.youtube.com/watch?v=F5pinBuBRwE&pp=ygUdam9zIHZhaW4gdmllbMOkIHZvaXQgdHVsZSBsdW8%3D Ikuisuutta ei van
   Ikävä
   18
   1256
  6. Nainen haluaisitko

   Mieluiten viettää mökkiviikobloppua viinamiehen, himogrillaajan, fitness-addiktin vai vauva kuumeisen miehen kanssa ?
   Sinkut
   35
   1069
  7. Mites ois nainen?

   Lähdettäisiinkö yhteiselle lenkille joku ilta? Vaikka sinne metsään. Olisi varmaan juteltavaa puolin ja toisin.
   Ikävä
   59
   1052
  8. Onko sulla joku

   Suunnitelma jo olemassa
   Ikävä
   61
   1047
  9. Koska kumpikaan ei saa sanaa suustaan

   niin miten olisi, jos opeteltaisiin viittomakieli ja hoidettaisiin kommunikointi sillä? Olisi varmasti helpompi murtaa j
   Ikävä
   61
   982
  10. Captain suuttui ja mustaksi muuttui

   Nyt on sitten laadittu oikein tiedote. Viimeksi oli siirtämässä laivojaan kun hävisi oikeudessa Savonlinnan kaupunkia va
   Savonlinna
   43
   951
  Aihe