Pääsiäisen ylityöt

.........

Olin pääsiäisen maanantaina ylitöissä ja silloinhan pitäisi tulla 200 %:lla, eli triplapalkka, koska tuplapyhä kyseessä. Palkkaotteessa on kuitenkin maanantain tunnit vain tuplana tietty normipalkka maanantailta, kun on palkallinen vapaapäivä. Lasketaanko tosiaan 200 % palkka noin? Alunperin ajattelin että se menisi niin, että ylityöt 3x normipalkka siltä päivältä. Auttaisiko joku joka tietäisi enemmän 200 % laskemisesta.

7

9136

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Luottis

      Kyllä se on oikein maksettu,eli sait n.kolmen päivän palkan tuosta päivästä.

      • ...

        Mutta silloinhan ei ikinä kannattaisi olla ylitöissä arkipyhänä: tuon laskutavan mukaan olisin tienannut yhden päivän palkan enemmän jos olisin ollut saman ajan ylitöissä pääsiäissunnuntaina? Eli sunnuntain ylitöistä olisi tullut peruspalkka 200% ja maanantailta vielä normaalipalkka, koska on arkipyhä. Jotenkin ei nyt tunnu loogiselta?


      • Suurjuhlapyhäkorvaus
        ... kirjoitti:

        Mutta silloinhan ei ikinä kannattaisi olla ylitöissä arkipyhänä: tuon laskutavan mukaan olisin tienannut yhden päivän palkan enemmän jos olisin ollut saman ajan ylitöissä pääsiäissunnuntaina? Eli sunnuntain ylitöistä olisi tullut peruspalkka 200% ja maanantailta vielä normaalipalkka, koska on arkipyhä. Jotenkin ei nyt tunnu loogiselta?

        Ainakin omassa palkkakuitissa on normaali kuukausipalkka, 8 tuntia suurjuhlapyhä100% ja 8 tuntia sunnuntaityökorvausta. Jolloin suurjuhlapyhä-korvaus on 200%, tietenkin KTA:lla.

        Pääsiäisenä kyseistä korvausta oli ainakin oman alan TES:n mukaan perjantai, sunnuntai ja maanantai, tosin sunnuntailta jää sunnuntaityökorvaus pois koska se on sisällytetty tuohon suurjuhlapyhakorvaukseen. Samaisen TES:n mukaan torstai ja lauantai olivat aattoina aamussa 20% ja illassa ja yössä 100% korotuksella.


        Ilmeisesti järjestelmät eivät taivu noiden suurjuhlapyhien kohdalla aivan kaupunkilaisjärjenmukaiseen toimintaan, vaan toinen 100% korotus joudutaan merkitsemään sunnuntaityökorvauksena. Saa olla tarkkana tuleeko noita sunnuntaityökorvauksia riittävästi, jos palkkakauteen tulee yksikin "normaali" sunnuntaityöpäivä.


    • ............

      tuplapyhä ei liity tähän mitenkään jos oli vain maanantaina ylitöissä. Metallin mukaan siitä tulisi 8h päivällä 8x 50% ylityö 8x 100%(sunnuntailisä) eli siis 20h palkka. Arkipyhäkorvaushan maksetaan muutenkin olit töissä tai et.

    • TEAM perusteollisuus

      TEAM:n perusteollisuuden TES:n mukaan kyseinen päivä olisi ollut 200% korotuksella, *jos* maanantai olisi ollut työpäivä. Jos maanantai olisi ollut *vapaapäivä*, ei silloin olisi saanut minkäänlaista korvausta.

    • ................

      Olen alkuperäinen kirjoittaja: palkanlaskija oli tarkistanut asian vielä liitosta ja sen mukaan pääsiäismaantain palkkani on 3x tehty työ sinä päivänä eli yhteensä 21 h tuolta päivältä kun olin 7 h töissä. Eli heidän mukaansa, jos olisin jostain syystä ollut töissä kyseisenä päivänä vain 2 h, niin olisin saanut koko päivältä vain 3 x 2h, eli yhteensä 6 h:n palkan, ja pääsiäisen vietosa kotosalla saisi tietysti suoraan sen arkipyhäkorvauksen 7,5 h, eli 1,5 h enemmän. Aika erikoinen laskentamalli, jos parin tunnin ylityöistä jäisi vielä tappiolle. Eikös tässä pitäisi peruspalkka olla joka tapauksessa se 7,5 h (normityöpäivän pituus) ja sen päälle ylityöt 100 %:lla, eli 7,5 h 2 x 7h?

    • Provikkalainen

      Olisitte onnellisia, että teille ylipäätään tulee arkipyhiltä liksaa, esim meillä ne joudutaan paikkaamaan lauantaisin...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe