Voiko pettäjästä tulla koskaan uskollista?

sirpukka62

Olemme olleet mieheni kanssa yhdessä 16-vuotta, meillä on 14-vuotias tytär. Suhteemme alkoi salamarakkaudella ja suurella tunteella, ainakin puoleltani. Suuria tunteita on tarvittukin sillä eipä voi sanoa olleen helppoa.
Lapsen ollessa reilut 4-vuotta kertoi mieheni pitkään jatkuneen salailun jälkeen, että hän on löytänyt viimein elämänsä naisen! Hän oli vienyt salaa tytönkin tämän ihanan Niina luo Tampereelle. Se oli jääkylmä suiku, koska en osannut edes epäillä mitään. Menin shokkiin ja samaan aikaan lamaannuin. Hävitimme ihanan kotimme ja muutin lapsen kanssa toiselle paikkakunnalle. Ihana Niina - elämänsä rakkaus - hävisi mieheni elämästä. Ja kuinka ollakkaan me aloimme kiinnostaa, samoin muutto yhteen. Koin parisuhteemme alkavan uudelta ja rehelliseltä pohjalta. Halusin aidosti uskoa rakkauteen.
Oltuamme yhdessä puoli vuotta sain tuntemattomalta naiselta tekstiviestin jossa hän kertoi tehneensä 9 kk aiemmin miehelleni abortin. Nainen oli sairaanhoitaja Oulusta. Vieläkään sanat eivät riitä siihen mitä tunsin. Mieheni kertoi etsineensä lohtua ja seuraa, sinä aikana kun asuimme eri paikkakunnalla tästä naisesta, joka oli myös samoilla teemoilla liikkeellä. Sain elämäni ensimmäisen hirveän paniikkikohtakuksen ja pelkäsi kuolevani tuskaan. Mieheni ei halunnut luopua meistä ja riippui ja kärsi tahollaan meidän menetyksestä. Lähdimme pariterapiaan, joka mahdollisti suhteen jatkon koska aidosti juuri tätä miestä rakastin.
Luulin meillä olevan asiat hyvin, nautin perhe-elämästä, lapsen kasvusta, työtehtävien haasteista, yhteisistä matkoistamme ja ihanasta rintamamiestalostamme. Miltei kymmenen hyvää ja onnellista vuotta.
Viikko sitten mieheni kertoi ( kun jäi nk.rysänpäältä kiinni), että hän oli tavannut viime kesänä Oulussa ravintolassa naisen. Hän kertoi olleensa etsimässä ystävää koska koki itsensä yksinäiseksi. Tätä 'ystävää' hän oli tapaillut kesän aikana ja suhde oli ollut ainostaan kerran läheinen, he olivat suudelleet. Nainen oli myös tahoillaan naimisissa. Nainen oli kuitenkin lahjoittanut miehelleni avaimenperä- kirja jonka nimi oli 'Pieni kirja Rakkaudesta'.Tämän mieheni oli aarteenaan talletanut lompakkonsa. Jouduin vääntämään tälle miehelle rautalangasta, että jos nainen olisi ollut 'ystävä' olisi kirjan nimi ollut 'kirja ystävyydestä' eikä se ystävyys olisi ollut salaista!
Olen mielestäni - ihan oikeasti - viksu nainen, lämmin, viisas, hauska mutta ilmeisen helposti huijattavissa. Nyt mies tekee taas muuttoa omaan asuntoon ( kolmas kerta ...) ja haluaa miettiä mitä elämältään halua kun kokee olevansa omasse elämässään 'sivusta katsojana' eikä parisuhteemme oikein anna hänelle onnellisuutta. Hän kertoo ettei hänellä ole uutta/ vanhaa toista suhdetta juuri nyt.
Kerron sinä:
Mitä tästä pitäisi ajatella?
Enkö minä opi koskaan, olenko ollut täys tollo?
Onko puolison pettäminen niin helppoa?
Eikö mieheni opi koskaan?
Voiko uusi suhde olla automaatti etsiä elämään sisältöä?
Miehet ja naiset, jotka olette pettäneet, millä te olette 'oikeuttaneet' toimintanne ja miten olette kantaneet 'seuraukset' esim. lasten surun ja kodin hajoamisen?
Onko salasuhde muuttunut aidoksi pitkäkestoiseksi rakkaudeksi?
Oletteko voineet luottaa kumppaniin, joka on aloittanut suhteen pettämisellä?
Itse nimittäin uskon yksinkertaisesti siihen, että pahat aikeet ja teot tuottavat pahaa ja päinvastoin...

8

440

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mattikolmekymppinen

      Jos ihmisellä ei ole tarpeeksi selkärankaa oppia yhdestä pettämiskerrasta, niin kyllä se silloin jatkuu. Pettävän puolison kanssa voi kituuttaa vuodesta toiseen, mutta onko se oikeasti aitoa rakkautta ja välittämistä, kun toinen joutuu pelkäämään että milloinkas puoliso taas hyppää toisen sänkyyn? En ole koskaan itse henkilökohtaisesti voinut olla missään tekemisissä pettäjän kanssa, koska pidän sitä halpamaisena tekona kumppanille.

    • kylmää kyytiä

      Siis pahalta kuulostaa. Olet kuplassa. Et näe nyt selkeästi, millaista elämäsi on. Eihän se voi olla kovin onnelista tuollaisen ihmisen kanssa. Jos olisin sinä, jättäisin miehen. En tiedä, voiko hän vielä joskus olla uskollinen, mutta mikään hyvä mies hän ei ole.

    • Petin,en enää

      Onpa sinulla hankala paikka...

      Itse olen 44-vuotias nainen ja tällä hetkellä ollut suhteessa kymmenen vuotta.
      Ja mikä ihmeellisintä,olen ollut uskollinen kaikki nämä vuodet.Mieheni on hyvin vanhoillinen eikä ole kertomansa mukaan pettänyt koskaan ainuttakaan naista elämänsä aikana ja uskon sen hyvin.

      Suhteemme alussa kerroin miehelleni,että olen pettänyt lähes kaikkia entisiä kumppaneitani,salaa,jäämättä kiinni.Eikä juuri tuntunut missään.Kerroin myös,että osalle kumppaneistani tein sen tahallani ja paljastin vasta kun halusin eron.
      Mieheni kyllä arvosti rehellisyyttäni,mutta alkoi kuitenkin vähän tilittämään parin vuoden päästä kun tuli suhteessa hieman laskuvaihe.Ja kuten sanoin,en pettänyt vaikka suhde olikin vaikeassa vaiheessa.Mieheni sen sijaan epäili,että miksi en muka pettäisi häntä koska olin kaikkia muitakin pettänyt.
      Eipä minulla ollut muuta sanottavaa kuin se,että rakastan ja arvostan häntä niin paljon ,enemmän kuin ketään koskaan,etten siksi petä.

      Kyllä nainenkin voi olla yhtä lailla "patologinen" pettäjä kuin mieskin ja oikeasti siitä voi päästä eroon kun on kohdalla juuri se OIKEA kumppani.
      Itse asiassa kaikkien vaikeuksien keskellä minulle ei ole edes tullut mieleen vieraissa käynti vaikka toinen on joskus tuntunut maailman yököttävimmältä kumppanilta.

      Voihan olla,että olen jo tarpeeksi vanha ,oppinut mokistani ja valmis rakastamaan ehdoitta.Huomisestahan ei koskaan tiedä,mutta uskon ,että tiikeri voi päästä raidoistaan.

      Tsemppiä!

      • sirpukka62

        Kiitos ajatuksistasi. Ajattelenkin, ettei pettämiseen liity sukupuoli stereotypiaa. Tämä elämän vaiheeni on äärimmiäisen ristiriiriitainen.
        Kun eläisi satua: mikä on oikein- mikä väärin? Mikä totta- mikä kaiken aikaa valhetta? Onko todellisuus sitä miksi olin sen ymmärtänyt - olinko tulkinnut kaiken päin honkia? Onko toivoa - toivo todellisuuspako? Ja aikuisen ihmisen tavoin tietysti tunnistan, ettei elämä ole koskaan mustavalkoista.

        Mieheni oli myös pettänyt kaikkia naisiaan edellisissä suhteissaan. Hän ei sitä kertonut vaan yhteinen ystävämme, joka samalla minua halusi varoittaa.
        Huvittelen ajatuksella että kaksi 'teidän' tyyppistänne ihmistä kohtaisi yössä ja ihastuisi toisiinsa... Kumpikin pettäisi ennen pitkään toistaan mutta toinen aikaisemmin kuin toinen! Miltä siitä 'kakkosesta' mahtaisi tuntua, tulla petetyksi?
        Oikeasti uskon todella huonosti ajatukseen, etteikö epärehellinen ihminen olisi jatkossakin epärehellinen. Me ihmiset toimimme tiettyjen kaavojemme mukaan niin ilossa kuin surussakin. Kaavan rikkominen vaatii, etenkin aikuiselta, ihmiseltä muutakin kuin uuden parisuhteen kaikkivoipaisuuden. Kaavan rikkominen vaatii paljon työtä itseltään, lähinnä sen suhteen että itse tulisi tietoiseksi itsestään. Miksi pettää? miksi mahdollistaa itselleen uudestaan ja uudestaan parisuhteita, joita sitten pettää?. Kysehän on itsestä, ei siitä toisesta! ( tai niistä toisista) Superhölmöys on itselle ajatus siitä, että jos tuo toinen olisi sellainen tai tälläinen niin minä en pettäisi ...

        Tunnistan hyvin miehesi epävarmuuden tilanteessa, jossa teillä ei ole kaikki hyvin ( pitkässä parisuhteessa tulee aina jaksoja joissa kaikki ei todellakaan ole hyvin). Tunnistan hyvin miehesi tunteen siitä, että voiko sinuun aidosti luottaa? Suhteen alun, rakkauden huuman, yltiöpäisen luottamuksen ja kaiken kestävyyteen uskomisesta, jälkeen tullaan epävarmuuden tilanteisiin. Se mitä olit 'tunnustanut' suhteen alkuhuumassa, ei häviä olemasta. Siksi miehesi kysyy, että miksi hän olisi niin poikkeuksellinen?. Sanasi ovat vain sanoja mutta tekosi muille mieheille, eivät ole sanoja. Minusta vaikuttaa, ettei miehesi luota enää sinuun? ja sen ymmärtäminen voi loukata sinua. Eihän tässä pitänyt näin käydä ja sinähän olit niin rehellinen!
        Näin ainakin meille on tapahtunut, poislukien se, että minun mieheni teki myös (pettämisen) tekoja, jota sinä et ole tehnyt. Lopputulos voi kuitenkin päätyä samaan kun epäluottamus valtaa teidän välillänne alaa. Mitä minä tekisin? Tekisin sinuna tekoja, jotka palauttavat miehesi luottamuksen takaisin sinuun. Ottaisin avuksi ulkopuolisen ammattilaisen. Tekisin kaikkeini, ettei rakkaalleni jäisi siementä olla epäluottavainen minuun.
        Paljon lämmintä energiaa teille


    • Petin,en enää

      Kuten sanoin ,nuo mieheni epäilyt olivat silloin PARI vuotta seurusteltuamme kun tuli laskuvaihe suhteessamme.
      Onhan tässä eletty jo sen jälkeen kahdeksan hyvää vuotta ilman ihmeempiä laskuja,joten ei tämä asia ole ollut tapetilla siis vuosiin.
      Ei minun silloin eikä nytkään tarvitse tehdä mitää tavanomaisista poikkeavia rakkauden tekoja.Tavallisessa arjessahan me tässä rakastetaan ja toisiamme kunnioitetaan.Ja silloin aikoinaan kun mieheni heitti niitä minun exien pettämisjuttuja kun oli huolissaan,niin sanoin vaan etten minä voi menneitä taikoa pois,ja että tässä olen enkä ole minnekään menossa sutimaan ja sähläämään,että kannattaa katsoa ihan rauhassa vaan.Näin hän tekikin.

      Joten nämä on jo vanhoja haamuja jotka ei enää kummittele eli ulkopuolisen apukaan ei ole tarpeen.
      Sitä paitsi me olemme melkein aina yhdessä jos ei töitä lasketa.Me tykätään olla kahdestaan ja touhuta kimpassa.Tässä suhteessa ei ole kumpikaan tarvinnut hajurakoa missään vaiheessa,ei edes silloin jos on riitaa ja toinen tuntuu ällöltä.Meillä ei lähdetä huushollista ennen sopimista,ei ainakaan ovet paukkuen.Aika hyviä olemme sopimaan.
      Irtiotot ovat aika harvinaisia,vain pari kertaa vuodessa saatetaan olla erossa parin päivän ajan jonkun oman kaverin mökillä tmv. ja silloinkin ehtii tulla ikävä.Ollaan kasvettu tiiviiksi paketiksi.
      Jatkukoon näin.

    • Mahtisonni 10

      "Kerran h***a, aina h***a"

      • pitää paikkansa

        Mihin koira karvoistaan pääsisi ?


    • hellu^^

      up

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe