Rustokoru(:

Unelmoitsija <3

Moikka!

Itse ajattelin ottaa ruston, mutten ole vielä asiasta vanhempieni kanssa jutellut... Olen viel 13-vuotias. Ja ajattelin kysyä, paljonko rusto maksaa? Ja kun ajattelin ehdottaa asiaa joskus kesän jälkee, ettei sitten menisi kesä pilalle. Onko hyvä idea ? Vai ottaisinko heti ? Olen myös menossa kesällä Englantiin kielimatkalle enkä haluasi reissuni menevän pilalle... :c Mutta kauanko yleensä kestää ruston parantuminen ? Ja miten rustokoru kannattaisi hankkia ? Ja minkä ikäisenä ? Kiitos, jos saan pikaisia vastauksia! (:

18

3704

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kapteeni kaihi

      Rustolävistys maksaa siinä muutaman kymmenen euroa lävistysliikkeessä otettuna. [Älä vaan ota ampumalla!] Miten se sun kesä menee muka yhestä rustokorusta pilalle? Rusto parani mulla kuukaudessa TÄYSIN. Ei mitään haitannu, vaikka olikin kesä. Iällä ei mun mielestä oo paljoa vaikutusta, kunhan ei nyt ihan kakarana hanki. Sä oles vähän siinä ja siinä...

      • noeitäysin

        No ei se kyllä TÄYSIN kuukaudessa parane jos täysin paranemisella tarkoitetaan sitä, että se ei ole ikinä kipeä, kudosnesteitä ei valu ikinä, sitä ei tarvitse puhdistaa, korua voi vaihtaa vapaasti eikä se ärry ym ym.

        Tavallisten korvareikienkin TÄYSIN paranemiseen menee useampi kuukausi, rustolla kauemmin.


      • kapteeni kaihi
        noeitäysin kirjoitti:

        No ei se kyllä TÄYSIN kuukaudessa parane jos täysin paranemisella tarkoitetaan sitä, että se ei ole ikinä kipeä, kudosnesteitä ei valu ikinä, sitä ei tarvitse puhdistaa, korua voi vaihtaa vapaasti eikä se ärry ym ym.

        Tavallisten korvareikienkin TÄYSIN paranemiseen menee useampi kuukausi, rustolla kauemmin.

        No kyllä mulla vaan sattui paranemaan täysin. Ihmiset on erilaisia ja paranemisajat vaihtelee.


      • Jessica_pupu
        noeitäysin kirjoitti:

        No ei se kyllä TÄYSIN kuukaudessa parane jos täysin paranemisella tarkoitetaan sitä, että se ei ole ikinä kipeä, kudosnesteitä ei valu ikinä, sitä ei tarvitse puhdistaa, korua voi vaihtaa vapaasti eikä se ärry ym ym.

        Tavallisten korvareikienkin TÄYSIN paranemiseen menee useampi kuukausi, rustolla kauemmin.

        Minkä ikänen saa ottaa ruston kun oon 10v niin haluisin sellasen ruston☺


      • Anonyymi
        Jessica_pupu kirjoitti:

        Minkä ikänen saa ottaa ruston kun oon 10v niin haluisin sellasen ruston☺

        En usko että saat ottaa 10-vuotiaana rustokorua.


    • Unelmoitsija <3

      Kavereillani on jo rustot, ovat ottaneet kesällä & mennyt kesä pilalle. kun ei ole voinut uida, ja pitänyt ravaa lääkärissä. Itse jaksaisin odottaa vielä vaikka muutaman vuoden, jos on tarve.

    • kapteeni kaihi

      Olivatkohan kaverisi hoitaneet lävistyksiään oikein? Miten olivät ottaneet, ampumalla vai neulalla? Ei ole normaalia, että lävistyksen oton jälkeen "kuuluu" käydä näyttämässä sitä lääkärissä. Jos lävistys on oikein tehty ja sitä on hoidettu oikein, ongelmia ei pitäisi tulla. Uimassakin voi käydä, muttei muutamaan ensimmäiseen päivään, ja uinnin jälkeen puhdistus.


      Odota muutama vuosi ja hanki lisää tietoa lävistyksestä, se on minun mielipide.

    • kokemusta on

      Itse otin rustoon lävistyksen pari vuotta sitten ja voin kertoo että sen parantuminen ei ole aina kivutonta ja nopeaa. Minulla kesti melkein vuosi parantua, vaikka kuitenkin osasin hoitaa sitä hyvin. Nukkumistakin se häritsi hieman.
      Se vaan on niin henkilökohtaista miten käy.

    • hey dude mäki oon nyt just täyttäny tytsy 14 vee. mulla on rustokoruja.. ja itekki just laitoin napakorun vaikka kesä tulossa :D ei voi mitää. ei paljoo maksa se rustokoru ja laitto. muista neuvotella vanhempies kanssa !

    • Ihmeellinenihminen

      Itse otin 11-v ja 12-v rustoja. Toukokuun lopulla sain ja rusto nyt parantui aika nopeasti minulla, n. viikossa. Hintoja voisit katsella lävistysliikkeiden nettisivuilta. Lävistämällä ehdottomasti kannattaa ottaa se, koska pyssyllä on paljon suuremmat riskit.

    • ei ampumalla

      ite otin traguksen helmikuun lopulla, ikää 14 (: maksoi 40 euroo lävistäjällä, suosittelen oulun pitbullia ! oon muutkin lävistykseni hankkinut siellä ja hyvää jälkee tulee... älä ikinä ota ampumalla rustolävistyksiä, koska siinä tylppä ja lyhyt korvakoru runnotaan voimalla läpi, tuloksena vähintäänkin palasina oleva rusto.

    • Kokemuksella

      Helpoin ja halvoin mahdollinen tapa on ostaa apteekista injektioneula (n. 0.15e/ kpl) (pyydä isoimpia/"niitä pinkkejä") ja tehdä sillä itse/kaveri/joku joka osaa tekee reiän. Injektioneulat ovat siitä hyviä tähän tarkotukseen että ne on tarkoitettu ihon lävistämiseen (samoja neuloja joilla esim. rokotteet laitetaan) ja ovat steriilejä ja lisäksi niin teräviä että menevät melko helposti läpi JA ne ovat onttoja, joten ihoon jää kirjaimellisesti ontto reikä, josta korun saa läpi helposti. Laita mielellään oikea hoitokoru siihen reikään, jos ei ole, niin laita esim. hopeinen korvis (EI rihkamakorua!!(paitsi jos se on muovia..)) TAKAPERIN korvaan, niin että lukko näkyy, ja anna olla pari viikkoa, sen jälkeen käännä koru, ja anna olla toiset 2. Itselle on tehty tällä tavalla koru, eikä ole märkinyt tms. Voin sanoa ihmisenä jolla on TODELLA matala kipukynnys, että ei todellakaan satu paljoa, saman verran kuin ns. "tavallisten korvisten" laittaminen.

      • kapteeni kaihi

        Ne hoitokorvikset mitä saa kultaasepänliikkeestä ovat rihkamaa. Ne ovat useimmiten vain päällystetty kullalla tai titaanilla, jolloin ajan kuluessa nikkelipitoinen koru tulee esiin. Ja hopeakoru ei ole myöskään hyvä vaihtoehto. Hopeastakin voi saada allergisia oireita, ja kaikenlisäksi jos on jo käytetty sitä korua sitä ei enää saa täysin steriiliksi kotioloissa. Osta UUSI koru, joka on joko kirurginterästä tai mieluiten titaania.


    • -

      itellä on toi rustolävistys ollu jo päälle vuoden eikä vieläkään oo parantunut kunnolla, välillä on tulehtunu pahastikki mutta aina oon sitä vaan hoitanu. ja voin sanoa että kaikki [ jopa korviksetkin ] kannattaa aina hankkia lävistysliikkeessä, sellaisen ihmisen teettämänä kuka ymmärtää mitä tekee.

    • Tyytyväinen ammuttu

      Olen vähän myöhässä, mutta pakko on kertoa oma kokemus ammutun rustokorun puolustukseksi. Otin siis rustokorun ampumalla reilu 2 kk sitten, ei sattunut, en maksanut itseäni kipeäksi, rustoni ei ole "palasina", minulla ei ole kukkakaalikorvaa tai mitään muutakaan kamalaa mitä kuulemani mukaan voisi sattua jos otat korun ampumalla. Korva ja rusto on täysin kunnossa, ei ole kipeä eikä kesä ole pilalla. Kerran rusto ärtyi kun nukuin korun puoleisella kyljellä mutta rauhoittui kahdessa päivässä buranalla ja bepanthenilla. Muuten huuhtelen kaksi kertaa päivässä tavallisella hanavedellä. Itse neuvoisin, että ennen korun ottamista selvittele asiaa lävistysliikkeiden tms. sivuilta äläkä lueskele kaiken maailman keskustelupalstoja.

    • aa

      itel on rustokorut maksanu 0-5€ oon ite tehny ja ampumalla ottanu. En ymmärrä miks rustokorua pidetään niin isona juttuna, sehän on vain korvis. Paraneminen riippuu ihan ihmisestä. Ekat yöt voi olla kipeä ja pitää nukkua toisella kyljellä.

    • Toinen ammuttu

      Täällä myös yksi tyytyväinen ammuttu. Otin rustooni korun kesän alussa ampumalla, ja myös mun korva on ihan täysin kunnossa. Toki oli alussa vähän aikaa kipeä, mutta nyt on ihan kunnossa. Yhdessä vaiheessa ärtyi aika pahasti, hiuksia harjatessani harja osui koruun, mutta parantui parissa päivässä ennalleen. Itse en todellakaan rupea maksamaan montaa kymppiä rustolävistyksestä, siksi sen ampumalla otin.

    • minäääh

      Mä otin ruston n.3kk sitte ja aika hyvin parantunu, vähän on vieläki kipee jos kauan nukkuu "ruston päällä". Ampumalla otin eikä oo rusto palasina! Sattu melkee vähemmän laitto ku tavalliset korvikset! Makso 7e.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      111
      2453
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1115
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1064
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1004
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      991
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      11
      904
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      883
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      861
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      40
      790
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      32
      759
    Aihe