Viikossa 2 lomapäivää?

vierailija49

Onko lakiin määrätty viikossa pakolliseksi 2 lomapäivää? Pitäisikö siitä saada ylityökorvaus, jos tuo 2 lomapäivää viikossa ei toteudu?

Tilanteeni työpaikallani on, että teemme 3-vuorotyötä. Ensimmäinen viikko (ma-pe) on iltavuoroa klo 14-22. Toinen viikko (ma-pe) on aamuvuoroa klo 6-22. Kolmas viikko on yövuoroa maanantai-tiistai välisestä yöstä (22-06) perjantai-lauantai väliseen yöhön. Yöviikon jälkeen palataan taas uudestaan iltaviikkoon.

Yöviikollamme meille kertyy siis ainoastaan tuo sunnuntai lomapäiväksi. Lauantai on nukkumapäivä, jota ei lasketa vapaaksi.

Pitäisikö meidän saada siis jonkinlainen ylityökorvaus, kun toista lomapäivää ei korvata meille koskaan seuraavilla viikoilla?

Meillä on TEAM:n tessi käytössä ja pekkasia kertyy se 17,5 päivää vuoden aikana 3-vuorotyöstä (jos vastaajaa se auttaa?).

3

143

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • dsghfjj

   Viikottainen lepoaika?

   Millanen firma on kyseessä? Joku tunnettu ja vakiintunut yritys - no, silloin varmaan kaikki on kunnossa.

   joku uusi pikkufirma, jaa, tokko sielläkään laittomuuksia on tehty, aika harva tapaus sellainen. Eli eiköhän teillä kaikki ole ok.

   Otapa kuule työsuojeluviranomaiseen yhteys, ehkä tämä asia kuuluu heidän toimivaltaansa ja selvitettävien joukkoon!

  • Työaikalaki

   Työaikalaki 31 pykälä:
   Työaika on järjestettävä niin, että työntekijä saa kerran viikossa vähintään 35 tuntia kestävän keskeytymättömän vapaa-ajan, joka on mikäli mahdollista sijoitettava sunnuntain yhteyteen. Viikoittainen vapaa-aika voidaan järjestää keskimäärin 35 tunniksi 14 vuorokauden ajanjakson aikana. Vapaa-ajan tulee olla kuitenkin vähintään 24 tuntia viikossa.

   Keskeytymättömässä vuorotyössä vapaa-aika voidaan järjestää keskimäärin 35 tunniksi, enintään 12 viikon aikana. Vapaa-ajan tulee olla kuitenkin vähintään 24 tuntia viikossa. Teknisten olosuhteiden tai työn järjestelyjen niin edellyttäessä voidaan menetellä vastaavalla tavalla, jos siihen on työntekijän suostumus.

   Tässä pykälässä säädetystä voidaan poiketa, jos säännöllinen työaika on vuorokaudessa enintään kolme tuntia, sekä maatalouden kotieläinten hoitotyössä ja kiireellisessä kylvö- ja sadonkorjuutyössä.

   -------

   Siinä sanotaan että mikäli mahdollista sunnuntain yhteyteen ja sitten sanotaan että 14 vrk:n tasoittumisjakso. Ja sitten on toi keskeytymätön vuorotyö. mä en niistä ymmärrä, mutta ehkä sinä ymärrät.

   • Nimimerkki varattu.

    En ymmärrä mikä tuossa on ongelmana, lepoaikaa yö- (la 06-) ja iltavuoron (ma 14-) väliin tulee 56 tuntia, yli kaksi vuorokautta. Tuo on keskeytyvän vuorotyön iloja, joiden kanssa on vain elettävä.

    Sillä, että joku tulkitsee lauantain jotenkin toisin (ei muka olisi vapaata, kun nukkuu. Eikö kyseisen henkilön aamu- tai iltavuorojen yöt ole vapaa-aikaa, koska silloin nukutaan?) kuin yleisesti tulkitaan ei ole merkitystä koska työt päättyvät klo 06 ja aika sen jälkeen on vapaata maanantai iltavuoron alkuun saakka.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Joonas Rask viettänyt omasta

   mielestään kivaa iltaa hyvässä hengessä.. https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000010582941.html
   Maailman menoa
   5
   2521
  2. Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin

   Matti, 72, on myynyt jäätelöä Espalla 27 vuotta, mutta nyt hänelle riittää: "Anni Sinnemäki pilasi tämän kaupungin". Rep
   Maailman menoa
   48
   2034
  3. Tapio Suominen on kuollut

   Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
   Maailman menoa
   36
   1607
  4. Nythän sitä sopii hallituksen lepäillä lomilla

   kun on Suomi saatu perikadon partaalle. Työpttömyys on huipussaan ja velkaa on vedetty kaksin käsin. Valtion yhtiöistä o
   Maailman menoa
   74
   1354
  5. J mies jos vain vielä voit

   Tule luo https://m.youtube.com/watch?v=F5pinBuBRwE&pp=ygUdam9zIHZhaW4gdmllbMOkIHZvaXQgdHVsZSBsdW8%3D Ikuisuutta ei van
   Ikävä
   16
   1186
  6. Mites ois nainen?

   Lähdettäisiinkö yhteiselle lenkille joku ilta? Vaikka sinne metsään. Olisi varmaan juteltavaa puolin ja toisin.
   Ikävä
   59
   1002
  7. Onko sulla joku

   Suunnitelma jo olemassa
   Ikävä
   58
   977
  8. Nainen haluaisitko

   Mieluiten viettää mökkiviikobloppua viinamiehen, himogrillaajan, fitness-addiktin vai vauva kuumeisen miehen kanssa ?
   Sinkut
   32
   974
  9. Koska kumpikaan ei saa sanaa suustaan

   niin miten olisi, jos opeteltaisiin viittomakieli ja hoidettaisiin kommunikointi sillä? Olisi varmasti helpompi murtaa j
   Ikävä
   60
   941
  10. Captain suuttui ja mustaksi muuttui

   Nyt on sitten laadittu oikein tiedote. Viimeksi oli siirtämässä laivojaan kun hävisi oikeudessa Savonlinnan kaupunkia va
   Savonlinna
   41
   909
  Aihe