Venlafaxin aloitus - milloin olette huomanneet tehon ?

>mä

Otin tänään ekan napin venlafaxin 75 mg:tä, mulla oli aiemmin käytössä masiksen estolääkkeenä Escitalopram Actavis jonka ajoin alas 5 viikkoa sitten. On ollu lisääntyvää väsymystä ja ahdistuneisuutta joten lekurin mukaan tämä vois tehota paremmin kuin tuo escitalopram (joka vissiin ei juurikaan ahdistusta poista, ja josta ei sitten enää tuntunu olevan mitään merkittävää hyötyä).

Lekurin mukaan tästä pitäs jo ehkä viikossa tulla tehoja, onko totta ?
POSITIIVISIA KOKEMUKSIA, KIITOS;)

16

4608

  Vastaukset

  • Sama 75 mg mullakin, noin kolme viikkoa siinä meni et vaikutus alkoi tuntua, Opamox oli tukena ahdistukseen siihen asti, nyt lisäksi levozin 10 mg nukkumiseen ja ahdistuksenpoistoon.
   Venlafaxin otetaan aamulla kunnon aamupalan kanssa.
   Se virkistää jonkin verran.

  • Mulla pari ekaa viikkoa olivat todella tuskaisia, päätä särki, valonarkuus oli täysin käsittämätöntä, huimasi.

   Oireiden mentyä ohi alkoi tuntua paljon paremmalta ja nyt annostani on tuosta 75mg nostettu portaittain henkilökohtaiseen maksimiini, 300mg:aan. Tämän ylemmäs ei ilmeisesti ikäni / kokoni vuoksi enää mennä, vaikka välillä kuuleekin juttuja useamman gramman päivässä saavista potilaista O.o

   Itselläni lääke oli alkuun hyvä, eikä se ole aiheuttanut samanlaista tunteiden latistumista. Annoskoonkin nosto on ollut kerta kerralta helpompaa, viimeksi sivuoireita ei tullut lainkaan.

   Iso miinus täytyy tosin antaa siitä, että venlafaksiinista on vaikea päästä eroon. Se täytyy lopettaa todella varoen, itse kun unohdan ottaa lääkkeeni saan muutaman tunnin kuluttua massiivisen päänsäryn, oksettaa, heikottaa, valo ärsyttää, pää suhisee niin, että silloin ei voi muuta kuin asettua pimeään huoneeseen pitkäkseen ja vuorokaudenajasta riippuen ottaa lääkkeen tai selvitä aamuun asti.

   Nyt venlat eivät juuri tunnu vaikuttavan, mutta toisaalta masennukseni aallonpohjat ovat myös pysyneet poissa. Tämä on salakavala lääke, vaikutusta ei juuri huomaa!

  • hyvät vaikutukset voi alkaa vasta yli kuukaudenkin kuluttua käytöstä. Alussa mua jopa ahdisti enemmän kun otin sitä. Mulla vaan piti aina nostaa määrää kun tuntu et ei pidemällä aikavälillä enää vaikuttanut. Aina kun nostaa esim 150mg:sta 225:teen niin tuntuu kun ois uus lääke, mielialaparanee mutta tuntu että itellä vaan toleranssi kasvaa kun aikaa menee. Huonona puolena epätodellinen, tunteeton olo ja lopettaminen on melkein mahdotonta. cipralexia kokeiltu, ei tehonnut ahdistukseen ja masennukseen, heitin ne mäkeen

  • Kyllä siitä n. kuukauden sisällä pitäis apua olla, mutta sitten pitää olla annostus kohdallaan. Mulla alotettiin tolla 75 mg, mutta ei se oikein tehonnut, nyt ollut 150 mg vuosia. Syön näitä loppuelämäni, mulla ollut masennusta teinivuosista lähtien. Nyt olen 50. Olen todella tyytyväinen tähän lääkitykseen.

   • Hei. Aloitin Venlaflaksiinin ja annostani nostettiin. Olo on aivan järkyttävän ahdistunut. Onhan totta, että se menee ohi ja varsinainen masennus alkaa helpottamaan? Nim. Voi kauheeta!😯


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hei. Aloitin Venlaflaksiinin ja annostani nostettiin. Olo on aivan järkyttävän ahdistunut. Onhan totta, että se menee ohi ja varsinainen masennus alkaa helpottamaan? Nim. Voi kauheeta!😯

    jos ei mee parissa viikossa ohi, pihi lääkärin kanssa


  • Muistakaahan sitten joskus kun lopettelette, että ne päässä kuuluvat suhaukset kuuluvat asiaan ja kestävät viikkoja.

   • Entäs kun suhisee ihan normaalisti syödessäkin? O.o

    Itselläni suhisee aina kun katson oikealle tietyllä tavalla, välillä muutenkin. Todella ärsyttävää. Enkä sitten suostu nostamaan annosta (eikä lääkärinikään


  • Tän ketjun aloittaja ilmoittaa nyt syöneensä viikon sitä 75 mg ja siinä ajassa luulee että ainakin ne aloitusoireet on helpottaneet. Muuta iloa ei koe lääkkeestä saaneensa, tilanne siis suunnilleen normaaliolo (siis mulle, ei mikään hyvä olo), lääkityksen aloituksen triplaama väsymys ja ahdistus palanneet siis normaalille tasolleen.

  • ajattelin vaan kysyä että millasia oireita oli ku alotitte ton venlafaxinin ku mulla tuli aivan jumalattomat kylmät tärinät ja heikotti ja tuli tosi huono olo:/ en tiiä uskallanko syyä noita

  • Mulle määrättiin Venlaa viitisen päivää sitten keskivaikeaan masennukseen, ahdistukseen ja paniikkioireisiin. Todettiin myös tunne-elämän epävakaus joten tasaajaksi ailahteluunkin.

   Enpä tiedä onko kyse ihan omasta päästä motivoitua ja palauttaa olemattomaksi kuihtunut toimintakyky, mutta olo on kyllä jokseenkin eri kuin ennen venlan aloittamista.

   Huomaan yhtäkkiä nousevani ylös sängystä, suunnittelevani päivän tekemisiä, alan opiskella jo aamusta ja uloskin olen jo uskaltautunut ilman valtavaa ahdistusta. Siivouskin tuntuu yhtäkkiä jopa mukavalta puuhalta. Sosiaalisuus on myös nousussa. O_O

   Mainittavia sivuoireita ei ole ollut, lukuunottamatta ruokahalun vähenemistä ja orgasmivaikeuksia (valitettavasti..*sigh*). Mutta esimerkiksi huomasin että bentsot eivät vaikuta enää yhtä tehokkaasti. Ne ovat melkein yhtä tyhjän kanssa, vaikka aiemmin rauhoittivat ja nukuttivat. 10mg diapam siis. Vireystaso on noussut jo tässä vaiheessa, ellen nyt ihan väärin tulkitse yllättävää toppeentumista. Maniasta ei luullakseni ole kyse, vaan alkaa vaikuttaa siltä että alan saada elämäniloni takaisin, tekeminen ja tekemättömyys ei tuota ahdistusta vaan leppoisin mielin puuhailen siten kun järkeväksi katson. :)

   Venlan vaikutukset on kovin yksilöllisiä, mitä olen kokemuksista lueskellut. Joillain on pahankuuloisia oireita ja toisille lääke on se pelastus joka palauttaa elämisen ilon ja työkyvyn. Terapia on kuitenkin se tärkein reitti toipumiseen lääkityksen rinnalla.

   Itse olen todella tyytyväinen venlaan! En malta odottaa annoksen tuplaantumista ja olon kehittymistä positiiviseen päin.^^ Katsellaan nyt sen kuukauden verran edistymistä niin jospa sängyn pohjalle piiloutuminen jää muistoksi vain.

  • mulle tuli oksettava olo joka kerta ku annosta nostettiin mutta se hävis päivässä parissa , hyvä lääke , poistaa ahdistuksen ja lievittää masennusta , mutta lopettamisen suhteen kuulemma vaikea

  • Mulla vaikutus alkoi jossain määrin jo viikossa. Tuolla 75mg annoksella aloitettiin ja alkuun ekan viikon, ehkä toisenkin oli tosi huono olo, sellainen tasainen kuvotus ja lisäksi todella paha ummetus. Kuukauden kuluttua lääkäri olisi halunnut tuplata annoksen mutta olin siinä kohtaa lueskellut (liikaa) käyttäjien kokemuksia enkä halunnut nostaa annosta. Hetki jatkettiin vielä ja sitten halusin lopettaa kokonaan kun aloin niin huolestua kaikista sivuvaikutuksista ja etenkin sitten kauhutarinoista lopettamiseen liittyen. En montaa kuukautta yhteensä syönyt, vaan halusin kuitenkin yrittää ”luomusti” selvitä elämästä ja ongelmista. Eihän tämä aina helppoa ole, olen luonteeltani alakuloisuuteen taipuvainen mutta toisaalta, voiko luonnetta lääkitä vai pitäisikö opetella hyväksymään itsensä ja löytää sellaisia rakentavia selviytymiskeinoja joiden kanssa omia tunnetilaja ja -tasoja voi hieman hallita. Itselläni toimii liikunta.

  • Kieltäytykää näistä lumelääkkeistä jo. Lääkärin pitäisi kyllä aina kertoa määrätessään pillereitä onko niistä oikeasti hyötyä vai onko niillä vain lumevaikutus. Näissä SSRI/SNRI lääkkeissä ei ole tutkimuksissa havaittu hyötyjä ollenkaan lumelääkkeisiin verrattuna. Ja näitä tutkimuksia löytää ihan googlettamallakin joka paikasta nykyään jopa Suomeksikin käännettynä.

  • 10 päivää meni ja huomasin masennuksen vähentyneen selvästi

  • https://madinfinland.org/masentuneesta-laakeriippuvaiseksi/

   ”Kaikkien lääkäreiden täytyy käydä täydennyskoulutuksissa. Suomessa täydennyskoulutuksen maksavat ja tuottavat lääkefirmat. Niinpä lääkäreiden perustieto lääkkeiden vaikutuksista on lääkefirmojen tilaisuuksista. Eivätkä lääkefirmat niitä tilaisuuksia sen takia tee, että ne kertoisivat objektiivista tietoa, vaan se on heidän markkinointiaan.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  SEISKA.FI

  • Nyt on tulikuuma rantabeibe! Salkkarit-kaunotar Johanna Puhakka julkaisi sensuellin uimapukukuvan – yksi asia tosin puuttuu!
  • Missikaunotar Beata Papp ja Mikko Leppilampi eivät enää peittele suhdettaan somessa - taas uusi lempeä tihkuva yhteiskuva julki!
  • Näin kuvataan suosittua OnlyFans-aikuisviihdettä: tyttöbändin laulajakaunotar Kerry suostui rohkeisiin otoksiin miehensä tukemana - maksaisitko tällaisesta K18-materiaalista?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Avustettuja CoVid murhia ruotsissa?

   >> “Ruotsissa iäkkäiden koronapotilaiden kuolemia on joudutettu morfiinilla" – Sairaanhoitaja Sonja Aspinen kertoo järkyttävistä kokemuksistaan >> Yle
   Maailman menoa
   68
   4952
  2. Niko Ranta-Aho vihjaa perhehaaveistaan

   Miten voi olla, että tätä typerää rikollista paapotaan ja glorifioidaan joka tuutissa? Haastattelua annetaan ja otetaan sinne sun tänne. Ovatko kaikk
   69
   2569
  3. S&S Instat kovin hiljaisena

   Onkohan siellä lyöty vetoa, kumpi pystyy olemaan pitempään ilman päivittelyä? Soffalla varmaan pää sauhuaa jo... 😂
   Kotimaiset julkkisjuorut
   98
   2020
  4. Raaka-Rane lähti reissuun lentokentällä

   Instassa runsas aamiainen lentokentällä, pöytäseurueessa kaksi muuta. Täytyy järjestellä bisnekset kuntoon ulkomailla...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   1367
  5. Murha Varkaudessa

   Eli kuka tekijänä ja kuka mahtoi olla uhri?
   Varkaus
   43
   1147