Hengellinen musiikki

Polliisi

Mikä on teidän mielestänne oikeaa ja mikä väärää hengellistä musiikkia? Omasta mielestäni Jumalan mielen mukaisessa musiikissa on oikeiden sanojen lisäksi myös oikea henki. Väärässä "hengellisessä" musiikissa on väärä henki vaikka sanat olisivatkin hyviä ja oikeita. Oletteko samaa mieltä kanssani?

10

357

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • v.d.s-w-qw

      kirkkomusiikki teksteinnen on osa joukko suggestio ilmapiirin luomisesta. Hoilaavat kauniista jumalaansa ylistäen uskontunnustuksen kaltaisina ymmärtämättäminä, että ovat saatanaa jumaloivia, eksytettyjä lampaita!

      se, että uskoo, tarkoittaa että uskoo jotain esim. Jumalalaksi JOKA ei ole Jumala!
      Esim. kirkoissa uskominen on törkeää Jumalan, Jeesuksen ja Pyhän Hengen pilkkaamista! En laita esimerkkiä, niitä on monta ja riittä kun katsot Jumalan ja Jeesuksen Lain niin se IHMISELLE SELVIÄÄ.

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Usko
      Usko tarkoittaa 1) tietoon perustumatonta käsitystä jostakin, luuloa, 2) luottamusta jonkin olemassaoloon, toteutumiseen, arvoon tai muuhun, 3) uskonnollista vakaumusta, uskontoa: ihmisen vakaumusta jumalan tai muun yli-inhimillisen mahdin olemassaolosta ja tähän turvautumista[1].

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Usko_ja_järki
      Usko ja järki ovat kaksi asiaa, joille käsitykset todellisuudesta voivat perustua. James Swindalin mukaan usko on järjen ohella vakaumusten lähtökohta. Järki käsitetään tavallisesti älyllisen, esteettisen, moraalisen tai uskonnollisen tutkimuksen periaatteeksi, joka sisältää jonkinlaisen algoritmisen todistuksen ajatuksen. Usko puolestaan ilmenee vakaumuksena, joka ei ainakaan sillä hetkellä ole todistettavissa järjellä ja on siten eräänlainen luottamuksen ja hyväksymisen asenne.[1] Uskon ja järjen suhde on uskonnonfilosofian keskeisiä ongelmia.[2]

    • Κέρβερος

      Olen viimeaikoina joutunut keskustelemaan muidenkin lahkolaisten kanssa musiikista (babt-it, siis simpsonien Flanders tyyppisten tms.). Heillä tuntuu olevan kovin valikoiva musiikkimaku. Ovat taas tietävinään, mitä Jeesus ym. ajattelisivat moisesta rock- tai nykymusiikista , "roskasta". sehän on sitten taas itsestäänperkeleestä ja pelkkää eksytystä koko nykymusiikki.
      Mielestäni tämä joukkosuggestio on se varsinainen asia ja musiikkityyli olkoon sitten mitätahansa.
      Lahkolaisten yhtenä laumanhallintakeinona käytetään musiikkia ja tietysti uhkailuja saatananperkeleenhelvetintulenkärvennyksillä.
      Musiikki, rytmi, sanoitukset jne luovat yhdessä koettuna ryhmähenkeä. Se on todella yhdistävä tekijä (vrt.marssilaulut tai kansallissävelet.). Keino on jopa pirullisen ovela. Eikö vallanhaluiset ihmiset toki näin toimisi.
      Toisinsanoen "Polliisin" kommenttia en allekirjoita - musiikin sisältö ei ratkaise peliä, vaan sen tarkoitus!

    • teu.

      Minusta silloin , kun jossakin soitetaan savujen kera
      raskasta musiikkia , onm se terveisiä kolvetistahentti
      jaka tarkoittaa sitä, että ei pätkääkään kevyttä ei raskasta kirkkoihin, se olisi väärin, meillä Suomessa on ymmärretty kirkko musiikki sellaiseksi että sekään
      siedä mitään ihmeellisyyksiä alussa eikä lopussa .

      Joissa nyt soitetaan aika metkoja kappaleita , jotka
      ei ole pysynyt aIVAN HILLITYLLÄ LINJALLA.

      OLEN OSITTAIN SAMALLA LINJALLA , Mutta kuitenkin huomattavasti enemmän kuin perseraakki..

    • Κέρβερος

      Tuosta olen samaa mieltä, että Teu ei raikaavaa rokkia kirkkoihin,(kuin Jenkeissä) mutta musiikkihan sinänsä ei ole tae siitä, että sitä hallitesee paholainen. Ihmiset tekevät kuitenkin musiikkia ja empä uskoo että itse paholainen sitä musiikkia tekisi. (sori, etten kykene vastaamaan ihan jokapäivä- tai edes jokaviikko, mutta yritän kyllä !)

    • Rocksalt
    • Hengellinen ja hengetön musiikki. Maailmassa on maailman henki -vastahenki-, uudestisyntyneissä Jumalan Henki. Mielestäni musiikki on Jumalan lahja ja sitä tulisi käyttää Hänen kunniakseen, tyylillä kuin tyylillä, kuunnellen Herran ääntä. Lahjat käyttöön! Evankeliumia voi mielestäni tuoda esille monin keinoin ja usealla musatyylillä, ei vain yhdellä.

      • amen1

        Mielestäni tulkintasi on mielenkiintoinen, joskaan raskainta heviä en ymmärtäisi jumalan kunnioitus musiikiksi. :)


    • Elämän kauneus

      Mielestäni on erikoista, että kristitty taidemaalari saa tehdä hienoja maalauksia ihmisistä ja maisemakuvia ilman, että jokaisessa niemen notkossa ja saarelmassa nököttää risti. Kristityltä muusikolta sen sijaan vaaditaan, että sanoma rististä pitää tula esiin joka ikisestä laulusta tavalla tai toisella.

      Sanonpa nyt vaan, että tämä on ristiriitaista monella tavalla. Kristitty lauluntekijä voi kuvata ihan tavallisen ihmisen elämää lauluissaan, koska tavallinen ihminen jo Jumalan luoma. Tavallisen ihmisen tavallinen elämä ja ihmissuhteet ovat laulun arvoisia. Jos laulussa kerrotaan esimerkiksi kaipuusta tällä tavalla, mikä siinä muka on väärin:

      Yö Saaristossa

      Vain vana jäi, kun laivasi lähti, Se peittyi iltaan punertavaan, Ja sitten syttyi taivaalle tähti, En enää nähnyt mastoakaan.
      Taas välimatka kasvoi, ja soimaan Se kaikki kielet kaipuuta sai.
      Mä silti luotan rakkauden voimaan, Se sinut takaisin tuohan kai...

      kertosäe: Yö saariston on, Aaltojen matka on mittaamaton, Ei vielä laivan valoja näy, Tyrskyt kallioihin käy. Kun yö saariston on, Tuuli ei lohduta odottajaa, Kauaksi punaisten pilvien taa Toive vain nyt lentää saa.

      Jo uni hiipii hiilille lieden Ja tuli sammuu, varjoihin jään. Yötuuli leikkii lehteä vieden Ja rannan kaislat soi säveltään. On joku tullut kivelle rantaan Ja yhä katsoo merelle hän. On aalto tuonut simpukan santaan, Se tuoko laivan ja ystävän?

      kertosäe

      Siinä esimerkiksi vaimo odottaa miestään palaavaksi kotiin mereltä. Onko kauniimpaa?

      Eräs itseäni siunaava musiikkikappale on Myrskyluodon Maija:

      http://www.youtube.com/watch?v=41qsbRoW3es

      Lasse Mårtenson on onnistunut vangitsemaan jotain koskettavan herkkää vastavihityn parin elämästä. Kaiken he aloittavat alusta saarella, jonne asettuvat asumaan. Elämä ei tulee olemaan jatkossa helppoa, mutta elämä on tässä ja nyt. Jumalaan turvaten he asettuvat saarelle asumaan.

      • Elämän kauneus

        Jatkan vielä, että uskon Jeesukseen Kristukseen ja olen pyytänyt syntejäni anteeksi Hänen nimessän. Olen uudestisyntynyt ja käyn aktiivisesti seurakuntani kokouksissa ja laulan ja kuuntelen paljon myös hengellistä musiikkia. Mutta en usko, että Jumala haluaa rajoittaa meitä kaavoihin. Koetellaan kaikki ja pidetään se mikä on hyvää. Siunausta!


    • ere1

      Mikä hengestä on syntyny on henki.Musiikin vihollinen varasti niinku kaiken muunki.Mut se mikä on Jumalan, kestää ja mihin Jumala lähtee mukaan ja johdattaa sitä kannattaa tehdä.Niinku esim.valssi tai joku muu mikä tahansa rytmillinen musiikki ei oo syntii Henki ja sanat ratkaisee!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      335
      2951
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      108
      2230
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1640
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1174
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1057
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      1003
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      960
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      954
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      852
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      42
      786
    Aihe