Oletteko nostaneet syytettä väkivaltaista puolisoanne kohtaan?

---Venla_91--

Olen menossa entisen mieheni kanssa käräjille ensi viikolla. Minua jännittää todella tuo oikeudenkäynti ja siksi kyselenkin, että millainen kokemus se teille oli. Tuliko vanhat "tunteet" pintaan? Saitteko mielestänne oikeanlaiset korvaukset ja kohtelun oikeudenkäynnissä?

22

4928

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • neuvontaa

      Mikäli haluat tukea, apua ja neuvontaa oikeudenkäynnin suhteen, voit ottaa yhteyttä Tukinaisen maksuttomaan juristipäivystykseen puh. 0800-97895 ma-to 13-16. Voit ottaa yhteyttä myös nimettömästi netin kautta: www.nettitukinainen.fi.

    • rankkakokemus

      Olen käynyt sen prässin läpi rosiksessa.
      Kauheinta oli nähdä taas se sama naama siellä ja kuulla sen ääni. Oikeen oksetti ja ällötti kun näki sen.

      Lisäksi niiden vanhojen asioiden käsittely perin pohjin oli TODELLA rankkaa! Jännitin koko juttua aivan hulluna. Lisäksi vastapuoli piinas ja prässäs mua v-maisilla kysymyksillä. Siellä nostettiin kaikki vanha paska esille.

      Pidä kuitenkin pää kylmänä. Se on vain se kerta, sitten se on ohi ja voit unohtaa kaiken ja elää elämääsi eteenpäin. Varaudu siihen että siellä sua kyseenalaistetaan ja saatetaan esittää ikäviä kysymyksiä, kun siihen olet varautunut kestät mitä vaan. Kaikkein tärkeintä on pitää oma pää kylmänä, totuus mielessä. Kerrot kaikki mitä tiedät, olet kokenut ja se riittää.

    • mies

      Olen tehnyt rikosilmoituksen, ja nyt jännittää miiten prosessi etenee. Kertokaa sen kokeneet. Ja tässä tapauksessa vaimo on väkivaltainen. Pitkään jatkui, ei loppunut ennenkuin tein rikosilmoituksen.

      • mies

        kävin poliisin kuultavana, kyseli aika laajasti joten tuli ilmi kaikki lyömiset vuosienkin takaa. Poliisi kehui että kun en ole lyönyt takaisin ja oli muutenkin hyvin yhteistyöhaluinen. Vaimokin on sen jälkeen käynyt kuultavana.
        Osaako joku sanoa tuleeko varmasti syyte jos peruutan rangaistusvaatimuksen vai onko se syyttäjän harkinnasta riippuva?


    • Elä pelkää!

      Sinua itseäsi helpottaa, kun saat asiat kuntoon.

      Elä pelkää yhtään!

      Ent. miehellesi on hyvä vain, että asiat tulee esille!
      Kenelläkään ei ole oikeutta pahoinpidellä!

      Olet rohkea, kun olet uskaltanut!

      Hyvää uutta elämää sinulle!

    • eienää

      Missä ajassa fyysinen, psyykkinen, seksuaalinen ja taoudellinen väkivalta vanhenee syyteasiana?

    • ASDFGHXCV

      Lain puolesta voidaan tuomita vain fyysisestä väkivallasta. Lievä 2 vuotta, pahoinpitely 5 vuotta ja törkeä 20 vuotta (sama kuin murhasta).

      Itse pääsin pelkääjän koppiin oikeudenkäynnissä, mutta silti jouduin ottamaan rauhoittavan, että sain sanaakaan suustani paniikkioireiden saadessa minut änkyttämään ja tärisemään kauttaaltaan. Oikeudessa minua kuultiin sen kerran, joten siinä kannattaa selittää kaikki juurtain jaksain parisuhteen (henkisenkin) väkivallan alusta siihen päivään asti kun traumat ovat sinuun vaikuttaneet. Itse koin, että minua asianomistajana kuultiin aivan liian vähän oikeussalissa.

      Korvaukset, mitä tuosta saa, ovat hyvin nimelliset verrattuna niihin seuraamuksiin, mitä lähisuhdeväkivalta aiheuttaa, mutta kuka laittaisi arvoa ihmisen mielenterveyden järkkymiselle?

      Onnea oikeudenkäyntiin.

      • hohhooijakkaa

        "Lain puolesta voidaan tuomita vain fyysisestä väkivallasta. Lievä 2 vuotta, pahoinpitely 5 vuotta ja törkeä 20 vuotta (sama kuin murhasta)."

        ihan täyttä höpöhöpöä koko teksti.

        Murhasrta tuomitaan suomessa tasan yksi tuomio: elinkautinen. Törkeästä pahoinpitelystä maksimikakku on 10 vuotta, mutta se on kyllä yksittäisestä teosta täysin teoreettinen tuomio, suunnilleen yhtä todennäköinen kuin jeesuksen toinen tuleminen.

        hyvät ihmiset, suomen rikoslaki löytyy netistä. sieltä voi nopeasti käydä katsomassa mikä on teoreettinen rangaistusasteikko joten älkää viitsikö suoltaa nettiin täyttä puutaheinää asioista, jotka voi selvittää kahdessa minuutissa.


    • jk

      ennole

    • haals

      Millaisen tuomion exäni voi törkeästä pahoinpitelystä saada? Lähestymiskielto oikeudenkäynnissä tuomari totesi että oli ollut erittäin väkivaltainen pahoinpitely ja tuomitsi hänet vuoden lähestymiskieltoon. Pahoinpitelyn oikeudenkäynnistä ei ole vielä tietoa, mutta tietääkseni on todettu että hän oli täysissä järjissään tehdessään sen, vaikka olikin kännissä.
      Tällaista ei ollut koskaan ennen tapahtunut.
      Nyt hän on psykiatrisessa sairaalassa.

      Hän vei minulta kaiken 3 viikkoa sitten. Koti, elämä, työ, rakkaan koirani ja meidän yhteisen elämän. Juoksin häntä pakoon alasti naapuriin. Olen ihan rikki. En edes tiedä mistä hakea apua.

    • nyt vahvempi

      http://www.apua.info/fi-FI/apuanopeasti/
      http://www.riku.fi/fi/etusivu/
      https://www.turvakoti.net/site/
      http://www.ensijaturvakotienliitto.fi/liitto/haetko-apua/
      http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/pages/E1D5A313E3FBEFD8C2256BC9003A839D?opendocument
      http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/pages/7F1F3397CCE8D274C2256B9700408FDD?opendocument
      http://www.om.fi/Etusivu/Julkaisut/Esitteet/Rikosjutunkasittelykarajaoikeudessa
      http://www.oikeus.fi/5854.htm

      Olen. Oikeusprosessi oli pitkä ja rankka ja korvaukset kärsimyksiin nähden naurettavan pienet, mutta se oli ehdottomasti sen arvoista. Itselleni tärkeintä asiassa oli se, että en jäänyt näkymättömäksi uhriksi, vaan tein asiasta julkisen ja puolustin itseäni. Ja että miehelle vihdoin julkisesti sanottiin, että hän on toiminut väärin ja siitä rangaistaan.

      Rikosilmoituksen teosta meni yli lähes 18kk ennen kuin asia oli oikeudessa. Mies sai ehdollisen tuomion ja määrättiin maksamaan korvauksia.

      Pahoinpidellylle miehelle, joka yllä kyseli vastaisin, että jos luovut rangaistusvaatimuksista on epätodennäköistä, että syyttäjä vie asiaa oikeuteen.

      Kannattaa tosiaan valmistautua henkisesti siihen, että vastapuoli mustamaalaa sinut uhrina ja heittää kaiken mahdollisen loan niskaan. Minusta yritettiin maalata kuva epävakaana mt-ongelmaisena. Kaikki henkilökohtaiset asiat menneisyydestä voidaan kaivaa esille ja heittää päin naamaa väritettynä oikeudessa. Mutta ei kannata lannistua tai pelästyä. Olkaa vahvoja ja pitäkää oikeuksistanne kiinni. Se auttaa voimaantumaan.

      Rikosuhripäivystyksestä on mahdollista saada tukihenkilö.

      • mies

        Päivitystä:
        molempien kuulemisen jälkeen tuli kysely osallistua sovitteluun. En siihen lähtenyt koska tekijän puolelta on sovitteluun tilaisuuksia ollut jo monta kuukautta mutta edes anteeksi ei ole pyytänyt. Mitä perheväkivallan uhrin pitäisi sovitella?


      • Ei sovitteluun!
        mies kirjoitti:

        Päivitystä:
        molempien kuulemisen jälkeen tuli kysely osallistua sovitteluun. En siihen lähtenyt koska tekijän puolelta on sovitteluun tilaisuuksia ollut jo monta kuukautta mutta edes anteeksi ei ole pyytänyt. Mitä perheväkivallan uhrin pitäisi sovitella?

        Varsinkaan toistuvan, pitkään jatkuneen lähisuhdeväkivallan osapuolten on ihan turha lähteä sovitteluun, se ei tuo tullessaan mitään sellaista mitä ei olisi voitu suhteessa sovitella kahden kesken, jos tahtoa olisi ollut.


    • RealLifeHappensOnTV.

      Eiköhän sillä sovittelulla tarkoiteta lähinnä sitä mahdollisen rahallisen korvauksen sopimista, ja sitä että molemmat saavat puhua pelkäämättä tunteensa. On ihan eri asia sovitella kaksin kesken, koska voi mennä nyrkkitappeluksi, oikeassa sovittelussa on puolueeton kolmas osapuoli mukana. Sovittelulla voidaan sopia esim. summa jonka pahoinpitelijä maksaa (jos myöntää tekonsa) ilman oikeudenkäyntikustannuksia kummallekaan.

      • RealLifeHappensOnTV.

        Jatkoa.. Eli siis onnistuneen sovittelun jälkeen teidän ei tarvitse mennä enää oikeuteen, kannattaa harkita sitä tosissaan.


    • vahvempi nyt

      Tuosta sovittelusta sen verran, että itselleni oli jopa tärkeämpää se, että mies julkisesti tuomittiin ja sai rikosrekisterin kuin korvaukset, joita voisi saada sovittelunkin kautta (itse sain korvauksia siis oikeuden päätöksellä). Sovittelussa on se uhrin kannalta ikävämpi puoli, että se tapahtuu yksityisesti, kun taas oikeudenkäyntiä voi seurata kuka vain ja tuomiot ovat julkista tietoa. Itseäni tyydyttää ajatus, että koko maailma voi kuulla, mitä mies on tehnyt ja hänen tekonsa julkisesti tuomitaan, mies kun aiemmin naureskeli minulle, että "ei sua kukaan usko, tee vain rikosilmoitus, ne nauraa sut pellolle..."

      • asr sfds

        JOs haluaa olla kettumainen niin sitä tuomiolauselmaahan voi vaikka monistaa ja jakaa työpaikalle sekä naapurustoon.


    • jiijbiogffb

      En todellakaan ole nostanut syytettä enkä nostakaan, ainoa toiveeni on että ei tarvitsisi nähdä sitä tyyppiä enää koskaan.

    • jooooseppi

      Sovittelu ei todellakaan ole hyvä juttu perheväkivaltatapauksissa. Ihan käsittämätöntä, että sellaista edes ehdotetaan! Perheväkivallassa jo lähtökohtaiseseti uhri on alistettu ja pelkää. Miksi ihmeessä hänen pitäisi mennä "sovittelemaan" yhtään mitään? Perheväkivalta on rikos ja sen tuomitseminen kuuluu tuomioistuimeen.

      • Turhaa, aivan turhaa

        Juuri näin. Kun ylipäätään väkivaltaan on ryhdytty, eikä sitä ole osapuolten kesken saatu suhteessa loppumaan, on sovittelu yhtä tyhjän kanssa.


      • 143245656787

        Se voi olla ihan yksi avokämmenen läimäys aka "bitch slap". Silloinkaan sinulla ei ole sanan sijaa tapahtumiin, jos kateellinen naapuri teidät käräyttää. Syyttäjä (sen naapurin sisko) päättää onko sovittelun mahdollisuutta, eikä sinua kuuntele ollenkaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5650
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3587
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1710
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1702
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      92
      1166
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      28
      1119
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      72
      839
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      828
    Aihe