Vuokrafirmojen haamuilmoitukset ja tiedonkeräysbisnes

Bronson-80

Monet vuokratyöfirmat laittavat hakuun jatkuvasti samoja työpaikkoja, niin että sama ilmoitus saattaa ilmestyä parin viikon välein työnhakusivustoille.Työnhakijat hakevat kymmeniä työpaikkoja vuokrafirmojen kautta, eivätkä saa vastaukseksi edes sähköpostia, sopiva työkokemus ja koulutus saattaa poikia käynnin "haastattelussa" paikan päällä, mutta tämäkään ei tarkoita että työtä hakijalle olisi luvassa - tai että edes työpaikkaa johon haettiin olisi oikeasti olemassa. Onkin ilmeistä, että vuokrafirmat käyttävät niin sanottuja haamuilmoituksia kerätäkseen listoilleen varatyövoimaa, jolle ei kuitenkaan ole mikään pakko tarjota ikinä minkäänlaista työtä, mutta suuri asiakasrekisteri tuo turvaa pahan päivän varalle.

Vuokrafirmoilla on siis valtavan suuret tietorekisterit ihmisistä. Tällaiset rekisterit ovat markkinoilla haluttua ja rahanarvoista tavaraa. Muun muassa puhelinmyyntifirmat ostavat hyvällä rahalla ihmisten henkilö- ja yhteystietoja. Jotkut yhdistykset ja järjestöt hankkivat tuloja kaupittelemalla jäsenrekisteritietojaan puhelinmarkkinointitarkoituksiin.

Rekisterinpitäjän tulisi ilmoittaa, joko verkkosivuillaan tai yrityksen toimipaikassa olevassa selosteessa, mille tahoille henkilötietoja luovutetaan. Sanomattakin on selvää, ettei suurimmalta osalta vuokratyöyritysten verkkosivuista tätä rekisteri- tai tietosuojaselostetta löydy. Jos löytyy, on asia ilmaistu sisällöllisesti ja kirjallisesti niin sekavasti, ettei siitä selviä todellisuudessa yhtään mitään siihen liittyen, mille tahoille työnhakijan tiedot voivat todellisuudessa päätyä. Verkkohakulomakkeen täyttövaiheessa nämä tietosuojaehdot täytyy kuitenkin yleensä hyväksyä, jos ylipäätään haluaa hakemuksen jättää.

Esimerkkinä ote erään vuokrafirman rekisteriselosteesta:

"Tietojen luovutus

Lisäksi rekisteriin tallennettuja henkilötietoja luovutetaan... ...rekisterinpitäjän lukuun toimi-ville palveluyrityksille, jotka toimivat rekisterinpitäjän lukuun rekisterinpitäjän maksupalvelua, tietojenkäsittelyä tai muihin niihin verrattaviin tehtäviin liittyen."

Tämä etäisesti suomen kieltä muistuttava lause antaa mahdollisuuden luovuttaa työnhakijan tietoja melkein mihin tahansa.

Vuokrafirmat, siinä missä kaikki muutkin kaupalliset yritykset, ottavat rahat pois sieltä missä sitä on tarjolla. Haamuilmoituksilla henkilötietojen kerääminen ja niiden myyminen esimerkiksi puhelinmyyntifirmoille on hyvin yksinkertainen ja helppo tapa kasvattaa firman tulosta. Työnhakija saa odotella puhelinsoittoa sydän syrjällään mahdollisesta työpaikasta, mutta ainoa joka hänelle soittaa on puhelinmyyjä, joka on saanut hänen tietonsa kovaa rahaa vastaan kyseiseltä vuokratyöyritykseltä.

16

542

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huntterrhhgh

      Höpö höpö, itse olen toiminut alalla joitakin vuosia sitten ja tiedän, että ainakaan siinä firmassa työskentelin, ei mitää haamuilmoituksia tehny, saatika luovutettu tietoja eteenpäin. Se vaan menee niin, että sopivaa henkilö ei ole löytynyt, ja tämänkin viimekädessä päättää asiakasyritys! Ja toisaalta voihan olla niin, että joku toinen /toiset asiakasyritys hakee samoilla kriteereillä olevaa työntekijää, joten siksi samanlainen ilmoitus.

      • Bronson-80

        Joitakin vuosia sitten tilanne on voinut olla toinen. Tilanne on muuttunut vuokratyön suhteen nopeasti, firmoja on alalla varmaan satoja, koko ajan tulee lisää. Työpaikkailmoituksia niillä on niin tolkuttomasti esim. mol.fi-sivulla, ettei kukaan usko että niin paljon työpaikkoja olisi oikeasti auki, ja todella suuri osa ilmoituksista geneerisiä varastomies/toimistotyöntekijän paikkoja, joista ei voi mitenkään tarkistaa onko sellaista työtä oikeasti olemassakaan. Tällainen ilmoitus tuo kuitenkin helposti kymmeniä uusia hakemuksia firmalle. Lyhyessä ajassa saa kerättyä tuhansien ihmisten rahanarvoisen rekisterin. En väitä että kaikki firmat tätä tekisivät. Ja on mahdollista sekin ettei näistä käytännöistä ihan kaikille työntekijöillekään kerrota.

        Tätä henkilötietojen kauppaamista harrastavat nykyään mm. hyvämaineiset järjestöt ja esimerkiksi tietyt valtion virastot. Onhan se ihan selvä juttu, että kaupalliset yritykset tekevät samaa jos vähänkään mahdollista.


    • Bronson-80

      Sekavien omistussuhteiden vuoksi on mahdollista että työnhakija henkilötiedot voivat päätyä vaikka mihin ilman ulkopuolisille tahoille kaupitteluakin, sillä samassa omistuksessa vuokrafirman kanssa voi olla esim. puhelinmyyntiyritys. Tällöin vuokrafirman haamutyönhaku toimii kätevänä ja ilmaisena soittorekisterin hankintakanavana puhelinmarkkinoinnin tarpeisiin. Ja tämän käytännön on työnhakija sallinut hyväksyessään sekavat tietosuojehdot. Siinä vaiheessa kun henkilötiedoista on otettu yhdessä paikassa kaikki hyöty irti, voidaan ne myydä eteenpäin toiselle puhelinmyyntipuljulle hyödyn maksimoimiseksi.

      Laillista, laitonta vai jotain siltä väliltä? Mitä väliä, kun ei näissä kukaan viranomainen pysy perässä. Jotkut varoitukset ja huomautukset tietosuojavaltuutetuilta ei näitä ihmisiä paljoakaan hetkauta, ei edes rikostuomiot. Jos sattuu tulemaan huonoa julkisuutta, niin toiminta jatkuu uudella nimellä, mutta vanhoilla metkuilla. Sehän näissä vuokrafirmoissa ja puhelinmyyntilafkoissa onkin yhteistä, sen lisäksi että ne toimivat jatkuvasti laillisuuden rajamailla, että tietyt epärehelliset, jopa rikoksista tuomitut toimijat tuntuvat pysyvän alalla kuin p**ka tuvan seinässä.

    • Sähkäri, Porvoosta

      Aloittaja on harvinaisen oikeilla jäljillä. Kaikki liittymäni ovat salaisia ja myös osoitetietoni ovat vai "olivat" salaiset??? No olen neljän eri rekryfirman listoilla ja keikkaduunia on kyllä tullut pari viikkoa joka kuukausi viimeisten 5 vuoden aikana.

      Ap on oikeassa puhelinmyyjien/tekstiviesti palveluita tarjoavien yrittäjien suhteen. On aika mielenkiintoista saada puhelu koskien auton vuosihuollon kilpailuttamista, kun en ole jakanut koskaan missään muodossa tietojani eteenpäin...

    • Työtön taas...

      HOHOHOHO!! :D

      Ettäkö vuokratyöfirma luovuttaisi sinun tietojasi puhelinmyyntifirmoille?! Tulee mieleeni TV:stä tuttu koiramainos Dentastix, jossa koira kattoo hölmönä että "ET OO TOSISSAS..."

      No ei todellakaan myy, eikä kukaan saa sitä tietoa niiltä ostaa. Jos puhelinmyyjät sulle soittelee, oot osallistunut arvontaan netissä yms. Työnhaussa tietosuojalaki on sen verran tarkka, että ajatus on yhtä hullu kuin että väittäisit vuokrafirman vaikka kloonaavan sinut tietojesi perusteella.

      Jotain rajaa näihin juttuihin, joookosta jooo?

      • Bronson-80

        Hyvä, että naurattaa. Tosiaan, unohdin että vuokratyöfirmathan ovat lainkuuliaisuuden perikuvia, eivätkä kierrä ikinä mitään muitakaan lakeja, niin miksipä sitten tietosuojaankaan liittyviä.

        Mennäänpäs nyt takaisin maan pinnalle ja nykypäivän kilpailutalouden todellisuuteen. Hyvämaineiset, ns.yleishyödylliset järjestötkään eivät näistä laeista tai hyvistä tietosuojakäytännöistä yleensä piittaa tuon taivaallista, niin miksi ihmeessä sitten jotkut hämärät vuokratyöpuljutkaan niin tekisivät? Esimerkkinä tietyt ammattiliitot, joiden tulisi ilmoittaa rekisteriselosteessa, mihin jäsenien tietoja luovutetaan. Eipä ole sellaista mainintaa monenkaan liiton selosteessa, että tietoja luovutetaan suoramarkkinointiin, vaikka näin siis tapahtuu. Koko selostetta ei yleensä edes löydy nettisivuilta, vaikka tämä olisi hyvän tavan mukaista tietosuoja-asioissa. Ja kuka sitä rekisteriselostetta lähtee johonkin liiton toimistoon kyselemään, ei kukaan.

        Yritykset sitä paitsi saavat luovuttaa henkilötietoja yhteistyökumppaneilleen esim. markkinointitarkoituksiin, mutta asia pitää olla selkeästi tuotu ilmi tietosuojaehdoissa. Ensinnäkin, niitä ehtoja ei kukaan koskaan lue, ja vaikka lukisikin, ei asiaa ole tuotu käytännössä ikinä selkeästi ilmi. Ehdoissa pitäisi olla myös tehty selväksi mahdollisuus kieltää tietojen luovutus markkinointitarkoituksiin. Jotkut suuret ja vakavaraiset yritykset saattavat näitä käytäntöjä noudattaa, muttei todellakaan mitkään vuokratyöfirmat. Mitään rangaistusta tästä ei kuitenkaan seuraa, korkeintaan joku yhdentekevä huomautus yhdentekevältä viranomaiselta.


    • lgjhjghkhgjj

      Kyllä, olen osunut joskus "haamuilmoitukseen". Minäkään en alussa saanut sitä työpaikkaa, johon olin hakenut ilmoittautuessani vuokrafirman listoille. Olihan se hieman hämmentävää, kun vastaus ei ollutkaan "pääset / et pääse", vaan että "kattellaan".

      Mutta osa ilmoituksista on ihan oikeita.

      Ja joskus työt jaetaan "tiskin takaa" eli niistä ei tule ilmoitusta nettiin ollenkaan. Siksi "kannattaa olla listoilla."

    • vuokratyöfirmassa

      voi hyvänen aika, johan myrkyn lykkäsitte..
      Voinko pyytää edes sellaista, että ei yleistetä kaikkia vuokratyövälitysfirmoja samaan nippuun?? On nimittäin ihan eri asia ottaako yhteyttä johonkin tekaistuun vuokratyövälitysfirmaan, vai johonkin arvostettuun, isoon ja lainkuuliaiseen firmaan. Mutta että "myisivät yhteystietoja", aivan uskomaton juttu.. No, mitä kaikkea sitä ihmiset keksii kun tarpeeksi kauan neljän seinän sisällä pysyttele..

      • Bronson-80

        Mistä esimerkiksi ensikertalaisena orja.. eikun siis vuokratyömarkkinoille tuleva, tai sen puoleen kukaan muukaan, työnhakija tietää mikä on "tekaistu" firma ja mikä lainkuuliainen? Kyllä kaikkiin ilmoituksiin löytyy näinä aikoina epätoivoisia työttömiä hakijoita enemmän kuin tarpeeksi, oli ilmoittaja kuka tahansa, ja tämä on varsin hyvin tiedossa vuokratyömarkkinoitten työnantajapuolella.

        Eikä ole yleistetykään kaikkia samaan nippuun, aiemmin tuli mainittua, että ei näitä vilunkipelejä kaikki firmat varmastikaan harrasta. Mutta toisaalta ei tarvitsekaan harrastaa, kun lakia rikkomattakin se puliveivaaminen onnistuu monessa asiassa tällä alalla.

        Ko. aihe perustuu kyllä ihan arkirealismiin ja kokemusperäisiin havaintoihin todellisesta maailmasta, joten kaada itsellesi vaan.


      • järjestöduunari
        Bronson-80 kirjoitti:

        Mistä esimerkiksi ensikertalaisena orja.. eikun siis vuokratyömarkkinoille tuleva, tai sen puoleen kukaan muukaan, työnhakija tietää mikä on "tekaistu" firma ja mikä lainkuuliainen? Kyllä kaikkiin ilmoituksiin löytyy näinä aikoina epätoivoisia työttömiä hakijoita enemmän kuin tarpeeksi, oli ilmoittaja kuka tahansa, ja tämä on varsin hyvin tiedossa vuokratyömarkkinoitten työnantajapuolella.

        Eikä ole yleistetykään kaikkia samaan nippuun, aiemmin tuli mainittua, että ei näitä vilunkipelejä kaikki firmat varmastikaan harrasta. Mutta toisaalta ei tarvitsekaan harrastaa, kun lakia rikkomattakin se puliveivaaminen onnistuu monessa asiassa tällä alalla.

        Ko. aihe perustuu kyllä ihan arkirealismiin ja kokemusperäisiin havaintoihin todellisesta maailmasta, joten kaada itsellesi vaan.

        Kyllä ihan esimerkiksi yritystietorekisteristä saa peruskuluttajakin aika luotettavaa tietoa yrityksestä. Jos firman nimi on "matti ja maija" niin luulisi toopemmankin tyypin tajuavan että kyseessä ei välttämättä ole ihan 100% luotettava firma.
        Ja ihan epäilijöille, itse en suinkaan ole mikään "orjapiiskuri kordinaattori" vaan ihan järjestötöissä. Rahaa ei tule nimeksikään, mutta työstäni tykkään. Ja sen verran järkeä itselläni on ainakin päässä etten lähde heittämään perättömiä syytöksiä julkisille palstoille. arkirealismi ja kokemusperäiset havainnot kulkee joillakin näköjään foliohatut päässä....
        Kovasti käydään palstoilla täällä syyttelemässä, mutta missä näkyy todisteet esim. vuokranvälitysfirmoja vastaan? onko julkaistu skandaaleja laittomuuksista? ei. niitä käy vaan tylsistyneet salaliittoteoristit täällä keskenään jupisemassa.
        Vuokratyönvälitys on ammatti siinä missä muutkin, ja onneksi ihmisillä on vapaa tahto, eikä kukaan niitä kettinkejä enää tähän maailmanaikaan käy kenenkään jalkoihin laittamassa. Jos ei halua tehdä vuokratyövälitysfirmalle töitä, niin ei tee. ei se sen vaikeampaa ole. ja jos ei tee, eikä tiedä mistä puhuu, on siitä aivan turha käydä täällä napisemassa.
        Get up and smell the coffee dumbass.


      • Sähkäri Porvoo
        järjestöduunari kirjoitti:

        Kyllä ihan esimerkiksi yritystietorekisteristä saa peruskuluttajakin aika luotettavaa tietoa yrityksestä. Jos firman nimi on "matti ja maija" niin luulisi toopemmankin tyypin tajuavan että kyseessä ei välttämättä ole ihan 100% luotettava firma.
        Ja ihan epäilijöille, itse en suinkaan ole mikään "orjapiiskuri kordinaattori" vaan ihan järjestötöissä. Rahaa ei tule nimeksikään, mutta työstäni tykkään. Ja sen verran järkeä itselläni on ainakin päässä etten lähde heittämään perättömiä syytöksiä julkisille palstoille. arkirealismi ja kokemusperäiset havainnot kulkee joillakin näköjään foliohatut päässä....
        Kovasti käydään palstoilla täällä syyttelemässä, mutta missä näkyy todisteet esim. vuokranvälitysfirmoja vastaan? onko julkaistu skandaaleja laittomuuksista? ei. niitä käy vaan tylsistyneet salaliittoteoristit täällä keskenään jupisemassa.
        Vuokratyönvälitys on ammatti siinä missä muutkin, ja onneksi ihmisillä on vapaa tahto, eikä kukaan niitä kettinkejä enää tähän maailmanaikaan käy kenenkään jalkoihin laittamassa. Jos ei halua tehdä vuokratyövälitysfirmalle töitä, niin ei tee. ei se sen vaikeampaa ole. ja jos ei tee, eikä tiedä mistä puhuu, on siitä aivan turha käydä täällä napisemassa.
        Get up and smell the coffee dumbass.

        Nimimerkille järjestöduunari!

        Näinhän se menee pitäisi kaivaa todisteet väärinkäytöksistä ja mielellään julkaista ne täällä pdf muodossa tai ainakin laittaa todiste riita-asiasta ja sen käsittelystä nimineen, paikkakuntineen jne.. Ei kukaan täysijärkinen laita tänne kaipaamiasi todisteita TOLLO!

        Kovasti epäilyttää, että joku kaltaiseni alipalkattu orjatyöläinen puolustaisi täällä vuokrafirmoja vai kuuluuko nimimerkin takana piileskelevä henkilö niihin tyhmiin työläisiin, jotka äänestävät vaaleissa kokoomusta ja jakelevat käyntikorttejaan jokaiselle pomolle luodakseen illuusion et hei mullakin on mukamas jotain vaikutusvaltaa???

        Mä olen tehnyt töitä Staff Pointille, Baronalle, Transvaalille ja eräälle Espoolaiselle paskafirmalle ja jokaisessa kustaan jos ei palkoissa niin vähintään ylityökorvauksissa ja antamalla kuvaa hyvin järjestetystä työterveydenhuollosta.

        Joten mene huijaamaan niitä jotka uskovat kaiken totuuden löytyvän lehtiä lukemalla ja uutisia kuuntelemalla tai vaihtoehtoisesti käypä AKT.n ja Metalliliiton toimistoilla kyselemässä vuokratyön ihanuudesta!


      • Rehellisesti.
        Sähkäri Porvoo kirjoitti:

        Nimimerkille järjestöduunari!

        Näinhän se menee pitäisi kaivaa todisteet väärinkäytöksistä ja mielellään julkaista ne täällä pdf muodossa tai ainakin laittaa todiste riita-asiasta ja sen käsittelystä nimineen, paikkakuntineen jne.. Ei kukaan täysijärkinen laita tänne kaipaamiasi todisteita TOLLO!

        Kovasti epäilyttää, että joku kaltaiseni alipalkattu orjatyöläinen puolustaisi täällä vuokrafirmoja vai kuuluuko nimimerkin takana piileskelevä henkilö niihin tyhmiin työläisiin, jotka äänestävät vaaleissa kokoomusta ja jakelevat käyntikorttejaan jokaiselle pomolle luodakseen illuusion et hei mullakin on mukamas jotain vaikutusvaltaa???

        Mä olen tehnyt töitä Staff Pointille, Baronalle, Transvaalille ja eräälle Espoolaiselle paskafirmalle ja jokaisessa kustaan jos ei palkoissa niin vähintään ylityökorvauksissa ja antamalla kuvaa hyvin järjestetystä työterveydenhuollosta.

        Joten mene huijaamaan niitä jotka uskovat kaiken totuuden löytyvän lehtiä lukemalla ja uutisia kuuntelemalla tai vaihtoehtoisesti käypä AKT.n ja Metalliliiton toimistoilla kyselemässä vuokratyön ihanuudesta!

        Vai että oikein nimimerkin takana piileskelevä. Jos sua yhtään lohduttaa, niin olen ollut Opteamin lisoilla 3,5vuotta, ja teen edelleen päivätyöni ohella välillä keikkaa, koska tykkään siitä, enkä missään vaiheessa ole ollut alipalkattu, enkä varsinkaan orjatyöläinen.
        Harmi että itse olet ollut mielestäsi paskafirmoilla töissä, mutta taisit hieman poiketa aiheesta. Nimittäin alunperin kirjoitin siitä, etteivät vuokratyöfirmat "keräile työhakemuksia myydäkseen ne puhelinmyyntifirmoille" niinkuin aiheen aloittaja ajatteli.
        Mua ei ole kertaakaan kustu ei palkoissa, ei ylityökorvaukissa, ja työterveyshuolto on toiminut tosi hyvin.
        Tollo on se joka paskafirmoille jää töihin..


      • B-80
        Rehellisesti. kirjoitti:

        Vai että oikein nimimerkin takana piileskelevä. Jos sua yhtään lohduttaa, niin olen ollut Opteamin lisoilla 3,5vuotta, ja teen edelleen päivätyöni ohella välillä keikkaa, koska tykkään siitä, enkä missään vaiheessa ole ollut alipalkattu, enkä varsinkaan orjatyöläinen.
        Harmi että itse olet ollut mielestäsi paskafirmoilla töissä, mutta taisit hieman poiketa aiheesta. Nimittäin alunperin kirjoitin siitä, etteivät vuokratyöfirmat "keräile työhakemuksia myydäkseen ne puhelinmyyntifirmoille" niinkuin aiheen aloittaja ajatteli.
        Mua ei ole kertaakaan kustu ei palkoissa, ei ylityökorvaukissa, ja työterveyshuolto on toiminut tosi hyvin.
        Tollo on se joka paskafirmoille jää töihin..

        Ymmärtänet sen, että tilanteesi on olennaisesti erilainen kuin pelkän vuokratyön avulla toimeentulonsa hankkivan henkilön. Päivätyö antaa hieman erilaiset lähtökohdat siihen minkälaisia hommia täytyy ottaa vastaan ja minkälaisista firmoista. Sulla on lisäksi käynyt ilmeisesti myös hyvä tuuri. Suurelle osalle vuokratyöläisistä todellisuus on jotain muuta.
        Tästä vähän viitettä siihen mitä tarkoitan:
        http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2773265/vuokratyo-ei-olekaan-vayla-vakituiseksi

        http://yle.fi/uutiset/vuokratyolla_helppo_kiertaa_tyosopimuslakia/5623661



        Ja edelleen, hiivatistako sen etukäteen tietää onko joku paikka huijaava paskafirma vai ei? Kaikista vuokratyöyrityksistä löytyy ihmisiltä huonoja kokemuksia, kun esim. menee nettiin katsomaan keskusteluja. Jos sillä perusteella karsii työnantajan pois, ei jää mitään jäljelle.

        Mitä tulee tuohon tietojen luovuttamiseen suoramarkkinointiin, sitä on tapahtunut aikaisemminkin, enkä näe mitään syytä miksi niin ei tapahtuisi jatkossakin, jos ei työnhakija älyä tätä erikseen kieltää.


      • Rehellisesti näin.
        B-80 kirjoitti:

        Ymmärtänet sen, että tilanteesi on olennaisesti erilainen kuin pelkän vuokratyön avulla toimeentulonsa hankkivan henkilön. Päivätyö antaa hieman erilaiset lähtökohdat siihen minkälaisia hommia täytyy ottaa vastaan ja minkälaisista firmoista. Sulla on lisäksi käynyt ilmeisesti myös hyvä tuuri. Suurelle osalle vuokratyöläisistä todellisuus on jotain muuta.
        Tästä vähän viitettä siihen mitä tarkoitan:
        http://www.kansanuutiset.fi/uutiset/kotimaa/2773265/vuokratyo-ei-olekaan-vayla-vakituiseksi

        http://yle.fi/uutiset/vuokratyolla_helppo_kiertaa_tyosopimuslakia/5623661



        Ja edelleen, hiivatistako sen etukäteen tietää onko joku paikka huijaava paskafirma vai ei? Kaikista vuokratyöyrityksistä löytyy ihmisiltä huonoja kokemuksia, kun esim. menee nettiin katsomaan keskusteluja. Jos sillä perusteella karsii työnantajan pois, ei jää mitään jäljelle.

        Mitä tulee tuohon tietojen luovuttamiseen suoramarkkinointiin, sitä on tapahtunut aikaisemminkin, enkä näe mitään syytä miksi niin ei tapahtuisi jatkossakin, jos ei työnhakija älyä tätä erikseen kieltää.

        ennen kuin aloitin päivätyöni tuossa pari kuukautta sitten, olin 100% vuokrafirman palkkalainen enkä tehnyt mitään muita töitä.
        Ei tässä ole tuurista kyse vaan maalaisjärjestä. fiksu osaa pitää puolensa.
        Miksi vuokrafirmoja edes kiinnostaisi luovuttaa tietoja suoramarkkinointiin?? kun ne puhelinmyyjät löytävät ihan keltaisilta sivuilta kaikki numerot, oletko huomannut että esim. prepaid numeroihin ei soiteta ikinä ellet ole itse osallistunut johonkin kilpailuun tms? tällä ei ole vuokrafirmojan kanssa YHTÄÄN mitään tekemistä.
        Kyllä, kaikista firmoista löytyy työntekijöillä huonoja kokemuksia. IHAN kaikista, oli vuokrafirma tai ei. Ihmiset nimittäin vain jaksavat jauhaa netissä paskaa.


    • Sähkäri Porvoosta

      Täällä näkee taas kerran, kuinka rekryfirmojen orjapiiskuri kordinaattorit puolustautuvat. Kiistäminen sujuu kuin talousrikolliselta konsanaan poliisikuulusteluissa, mutta demokratiamme suo kaikille valehtelun joten miksipä syöpäläisfirmojen edustajien kommentit eroaisivatkaan toisistaan!

      Täällä kehä kolmosen alueella 85% työpaikoista on rekryfirmojen hallussa kiitos yrittäjien, jotka sysäävät irtisanomiset, lomautukset ym. ikävät asiat ulkopuolisille toimijoille. Köyhällä ei ole valinnanvaraa ja sen nämä syöpäläiset tietävätkin. Näiden 5 vuoden aikana 4 eri firmassa on ollut jotain valittamista aina kuten laittomia työsopimuksia ja palkkaepäselvyyksiä.

    • orjatyöläinen

      Taitaa olla samat prosentit jokaisessa isossa kaupungissa, ja osassa pienempiäkin.

      Vuokratyöfirmat ovat elinkeinoelämälle se väline, jolla murskataan työntekijän itsenäisyys ja neuvotteluasema, ja alistetaan työvoima lopullisesti uusliberalistisen yhteiskuntakoneen kertakäyttöosaksi. Ay-liike on totaalisessa unessa työelämän muutoksen suhteen, ja herääminen, joka tapahtuu duunarisukupolven eläkkeelle jäämisen myötä, on karu. Toisaalta, eipä se kahvin tuoksu kenenkään muunkaan ruususen unta tunnu tässä maassa, jossa duunarikin äänestää Kokoomusta, häiritsevän. Paitsi tietty vuokratyökierteessä olevia ihmisiä itsejään, mutta mitäpä he pystyvät yksin asioille tekemään. Muutama hassu kansanedustaja taitaa parlamentista löytyä, jotka sisäistävät pätkä- vuokra-, silppu- tms. työläisyyden ongelmat pitkällä ja lyhyellä aikavälillä, mutta koska puolueiden suuret linjat eivät Y-sukupolven todellisuutta juuri kosketa, on yksittäisen edustajan kannat pelkkää tuulen suhinaa isossa kuvassa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      333
      3125
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      110
      2315
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      88
      1696
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      200
      1642
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      70
      1424
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      57
      1313
    7. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      13
      1116
    8. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      22
      1107
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      3
      1073
    10. Vapunviettoon

      Ohjeita palstanaisille: piIIua ei jaella.
      Sinkut
      162
      964
    Aihe