Gallup:kuinka pitkä on lapsesi pväkotipäivä?

Päiväkotilaisen äiti

Hain tänään, perjantaina, lapsen pväkodista 5 min liian myöhään. Nelivuotiaaleni oli sattunut nukkarissa pissavahinko, joka pväkodin tätösen mukaan oli oireilua liian pitkästä hoitopäivästä. Tällä viikolla lapsellani onkin ollut tavallista pidemmät hoitopäivät, koska mulla on ollu omaa projektia ja päiväkotiin oon sanonu että tämä viikko menee näin ja ensi viikolla helpottanee. Lapseni päiväkotipäivät ovat tällä viikolla kestäneet 9 tuntia 15 min. Kun normaalisti kestäneet 7h30min. Oli aika syyllistävä asenne pväkodin tätösellä: hänen mukaansa lapsen parasta ajatellen olis jommankumman vanhemman projekteista huolimatta haettava muksu aiemmin, tai siis vanhempien laitettava asia vakavaan harkintaan. Kerrottakoon että muut lapset oli lähteny pväkodista jo tuntia aiemmin, joten hoitaja oli palloillu oletettavasti tunnin ajan pihalla kahdestaan lapseni kanssa. Herää kysymys olisiko hän livahatanut kotiin jo ennen työaikansa päättymistä jos olisin hakenu muksuni kotii sillo ku muut haki omansa. Ennen ku tein 8 tuntisii työpäiviä, vaikkakin vajaita viikkoja pväkodin tätösten kettuilu hoitopvien pituudesta oli viel hermoja raastavampaa. Nyt kun teen 5 pvästä työviikkoa, mutta 6 tuntisii päiviä ja työmatkoihin kuluu vähemmän aikaa on lapsen hoitopvät lyhentyneet, samaten palkkapussini pienentynyt, niin että en tiedä onko se palkkapussin koko enää lapsen parhaaksi. Ainoa vähänkin fiksu tapa olisi saada mieheni menemään sinne sudenluolaan eli päiväkotiin ja huolehtimaan osittain lapsen hausta tai viennistä, siten päiväkotipäivän saisi lyhenemään edes joskus. Miten teillä muilla? Kuinka pitkiä ovat lastenne päiväkotipäivät? Viekö toinen vanhempi ja toinen hakee? Tai käytätkö usein hakijana/viejänä esim. mummia tai kummia, jotta lapsesi pväkotipäivä olisi lyhyempi? Mulla on se tilanne että mies on osan viikosta toisella paikkakunnalla opiskelujen takia, saadakseen keskittyä opintoihon ja myös siksi että on liian kallista kulkea edestakaisin. Ja itelläni on vähän koulutusta ja pienipalkkainen työ. Entä teillä muilla, mikä perheen työtilanne? Eli lähinnä ajan sitä takaa, että jos on kaksi 40 tuntista työviikkoa tekevää duunaria perheessä, niin onko alle 9 tunnin hoitopäivät lapsella kovinkaan amhdollisia, koska mulla on se luulo että työnantajat ei kovastikaan jousta. Onko lapsen hoitopäivän lyheneminen siten että toinen vanhempi vie lapsen hoitoon ja toinen hakee toimiva, vain silloin jos edes jommalla kummalla vanhemmalla on jokin akateeminen ammatti joka mahdollistaa joustavan työajan? Onko 9 tunnin päiväkotipäivä todella poikkeuksellisen pitkä? Vai onko tämä nyt ihan puutaheinää syyllistää mua? Sanottakoon vielä että lapsen paras ei aina ole lyhyt päiväkotipäivä, vaan lapsen parhaaseen vaikuttaa sekin mikä ei päiväkotiin aina näy, eli esim. että perheellä on ruokaa pöydässä kotona (edellyttää usein vanhempien työssäkäyntiä ja lapsen oloa päiväkodissa) ja että lapsen vanhemmat ovat riittävän onnellisia ja levänneitä.

35

6509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • :/

      Heippa päiväkotilaisen äiti.

      Vastaan sulle muutaman sanan päivääkodin työntekijänä. Päivähoitolaki suosittelee lapsen päiväkotipäivän pituudeksi maksimissaan 10h, eli ei ainakaan sen mukaan lapsellasi liian pitkää päivää ole. Toki päivä saattaa lapsesta tuntua pitkältä, varsinkin se viimeinen kaksi hoitohenkilökunnan kanssa vietetty tunti. Ja eihän sekään pitkältä tunnu, jos on mielekästä tekemistä.

      Tänä päivänä vanhempien työt saattavat olla kauempana kotoa kuin ennen, joten tuollainen toimistotyöaikaan totutettu päivähoitoväki ei olekaan teilläpäin vielä siihen tottunut. Kurjaa, että olet saanut osaksesi heidän kettuilua.

      Kyselit tuosta päiväkotiin viejästä ja hakijasta. Kyllä useimmiten molemmat vanhemmat näitä hommia tekevät. Sinun tapauksessasi se ei vaikuta mahdolliselta ainakaan joka päivä. Kyselit, onko se toimiva vaihtoehto, että molemmat osallistuvat vientiin ja hakuun. Miksi ei olisi? Myöhempään töihin menevä tuo lapsen ja aikaisemmin kotiin pääsevä hakee lapsen päiväkodista. Niin se toimii ja lapsestakin on kivaa, että molemmat vanhemmat käyvät päiväkodissa. Ei se ole mikään vaan äitien juttu.

      Kysyit 9 tunnin päivähoitopäivän pituuden poikkeukselisuudesta. Sehän tarkoittaa 7-16, 8-17 tms. Ei tuo nyt niin poikkeuksellista mielestäni ole. Sehän on vain ½ tunnin työmatkat työpäivän lisäksi.

      Ja vielä...jos kaikki lapset on haettu päiväkodista ennen kuin päiväkodin työntekijän työaika listan mukaan on päättynyt ja hän lähtee kotiin, ainakin täällä meillä merkitään miinusta ylityövihkoon. Samoin, jos jollakin haku venyy ja menee työajan yli, merkitään plussaa. Eli ei se "hoitaja" sieltä pihalta olisi vain livahtanut kotiin. Olisi kyllä voinut myös mennä loppuajaksi valmistelemaan seuraavaa päivää tms.

      Jaksamisia sulle tämän asian kanssa, joka selvästikin riepoo ja repii aikalailla. Uskalla mennä jutttelemaan päiväkodin henkilökunnan kanssa, ihan asiallisesti ja kiihtymättä. Voi olla, että saat enemmän ymmärrystä kuin osaat odottaakaan :)

      • ....

        Ja minkä ihmeen teoreettinen tai tutkimuksellinen tieto on tämän lain määräämän suosituksen takana? Todellisuudessa sotii kaikea tutkimustietoa vastaan. Alle kolmevuotiaiden kohdalla ei viikottaisen tuntimäärän ryhmähoidossa pitäisi ylittää 35t. Tämän jälkeen riski erilaisille kehityksellisille häiriöille kasvaa koska vanhempi lapsi suhteen toimivuus on vaarassa häiriintyä. Vanhemman vaikea pysyä ajantasalla lapsen arjen ja kehiyksen suhteen ja lapsen vaikeata kokea turvallisen suhteen jatkuvuutta vanhempaan. Tämä on siis tutkimusissa todettu ja siitä huolimatta laki tällaista suositusta tyrkyttää. Ei kyllä vastuunalaista lainsäätämistä. Tärkeämpää saada vanhemmat mahdollisimman pitkiksi päiviksi työhön. Todella lyhytnäköistä ja jopa edesvastuutonta.


    • me&me

      Meillä on molemmat vanhemmat olleet vuorotyössä ja näin olemme pystyneet vuoroja järjestämällä siihen, että lapsi on hoidossa kork. 6h, useimmiten 4h.
      Lapsen päiväthän voivat venyä pitkiksikin jos vanhemmat ovat pitkissä matkoissa töissä.
      Tuli ajatus, että ehkä päiväkodin henkilökunta halusi kertoa sinulle jostain muusta; jos lapsi jollain lailla oireilee, ei ole merkitystä onko päivä 10h vai 5h. Toinen lapsi kestää enemmän, toinen vähemmän. Itse aikana tuo mainitsemasi tuntimäärä kuulostaa ihan siedettävältä.
      Käytät ikävästi sanoja "tätöset" ja "sudenluola". Kerrotko omasta väsymisestä, jos yksin joudut huolehtimaan kaikesta?
      Päiväkodin henkilökunnallakin on työaikansa. Ei sieltä lähdetä silloin kun huvittaa.
      Ehdotan avointa keskustelua teidän perheen tilanteesta päiväkodin henkilökunnan kanssa. Tämä palsta on oikeastaan väärä paikka saada vastauksia niihin kysymyksiin joita oikeasti haluat kysyä.

    • asdfasfasdf

      Kannatan subjektiivisen päivähoitolain lakkauttamista. Jos vanhemmista toinen on kotona hoitakoot itse lapsensa oli sitten isä tai äiti!

      Tottakai lapsi kuseen alleen, näkee painajaisia ja taraumatisoituu, kun vanhemmat mielummin lykkäävät lapset laitkokseen hoidettavaksi kuin itse olisivat lapsensa kanssa. Raha-asiat eivät lapselle kuulu, eikä näillä akateemissilla koulutuksilla vanhemmuutta ansaita.

      Vanhemmuus on läsnäoloa.

    • szdrgzsdfg

      Meillä lapset 3,5 ja 1v9kk aloittavat syksyllä hoidon, palkkasimme yksityisen pphoitajan, joka hoitaa lapsiamme aivan tässä lähellä (lähes naapurissa) 3 päivänä viikossa 8h per päivä maksimissaan (hoito-ajan vaihdellessa 7-8h). Äitini hoitaa yhden päivän viikossa lapsia kotonamme ja minä olen perjantait kotona lasten kanssa, koska teen osittaista työaikaa. Miehen kanssa voimme tarvittaessa vielä lyhentää hoito-aikaa menemällä lomittain töihin mikäli näemme sen tarpeelliseksi lasten kannalta. Kuitenkin 8h on aivan max. hoito-aika hoitopäivinä. Mielestäni 9-10h on aika pitkä aika, eikö edes jompikumpi vanhemmista voi olla osittaisella hoitovapaalla? Itse olisin voinut tehdä myös 6h / päivässä töitä, mutta valitsin tuon 4 päiväisen työviikon, koska muuten olisimme joutuneet ostamaan toisen auton (nyt voimme mennä miehen kanssa töihin samalla).

    • !!!

      Kaikkein eniten lastasi stressaa takuulla se ett' Sinulla n'ht'v'sti todella huonot v'lit p'iv'kotiin. Mik''n ei pienelle ole turvattomampaa kuin se ett' joutuu olemaan aikuisten hoivassta joista 'iti ei tykk'' ja joihin 'iti tyytym'ton. yrit' siis saada t'm' asia toimimaan niin olen varma ett' lapsen stressioireilukin h'vi'isi. tsemppi'.

    • Työ ja 3 lasta

      Meillä on 9 tunnin hoitopäivät, koska molemmat vanhemmat ovat töissä 8-16 ja matkoihin kului puoli tuntia suuntaansa.

      Molemmilla vanhemmilla on lomaa 4 viikkoa kesällä ja 3 viikkoa talvella. Lomat pidämme aina eri aikaa yhtä kesälomaviikkoa lukuunottamatta, jolloin teemme yhteisen lomareissun.

      Venhemman lomalla lapset ovat luonnollisesti kotona siis jomman kumman vanhemman kanssa. Lapsilla on siis lomaa päiväkodista 13 viikkoa vuodessa.

      Mielestäni tämä on sellainen normaalijärjestely suomalaisissa keskivertolapsiperheessä.

      • no ei.

        Lomanne määrä ei ole normi-määrä keskivertoperheessä. Ja monissa peheissä halutaan lomailla yhtäaikaakin, sitä kaipaa niin lapset kuin aikuisetkin, että ollaan koko perheellä yhdessä, yhtäaikaa lomatunnelmissa.
        Tavallisessa perheessä lomaa on vuodessa 5 viikkoa, neljä kesällä ja yksi talvella ja näistä 3-4 vanhemmat lomailevat yhtäaikaa lasten kanssa.


      • Työ ja 3 lasta
        no ei. kirjoitti:

        Lomanne määrä ei ole normi-määrä keskivertoperheessä. Ja monissa peheissä halutaan lomailla yhtäaikaakin, sitä kaipaa niin lapset kuin aikuisetkin, että ollaan koko perheellä yhdessä, yhtäaikaa lomatunnelmissa.
        Tavallisessa perheessä lomaa on vuodessa 5 viikkoa, neljä kesällä ja yksi talvella ja näistä 3-4 vanhemmat lomailevat yhtäaikaa lasten kanssa.

        Voisin kiistää väitteesi samalla tapaa kuin sinä minun.

        Eli mihin "tilastoon" vedoten tiedät, että vanhemmat eivät parhaan kykynsä mukaan yritä viettää suurta osaa lomaastansa eri aikoihin, jotta lapsilla on mahdollisimman pitkät lomat päiväkodista? Jos olet lastenhoitajana päiväkodissa, mutta muualla kuin pääkaupunkiseudun lähiössä, uskon väitteesi. Aina joutuu tekemään kompromisseja lapsen parhaaksi.

        Mielestäni tämä lomien eriaikaan pitäminen on varsin keskivertolapsiperhekäytäntöä etenkin silloin, kun perheessä on jo yksikin kouluikäinen päiväkoti-ikäisten lisäksi.

        Ja kyllä nuo lomatkin on melko keskivertoa, koska n. 1000 työkaverillani on saman pituiset lomat ja pikkulasten hoito- ja lomakäytäntökin on samaa suuntaa noudattava.


      • ....
        Työ ja 3 lasta kirjoitti:

        Voisin kiistää väitteesi samalla tapaa kuin sinä minun.

        Eli mihin "tilastoon" vedoten tiedät, että vanhemmat eivät parhaan kykynsä mukaan yritä viettää suurta osaa lomaastansa eri aikoihin, jotta lapsilla on mahdollisimman pitkät lomat päiväkodista? Jos olet lastenhoitajana päiväkodissa, mutta muualla kuin pääkaupunkiseudun lähiössä, uskon väitteesi. Aina joutuu tekemään kompromisseja lapsen parhaaksi.

        Mielestäni tämä lomien eriaikaan pitäminen on varsin keskivertolapsiperhekäytäntöä etenkin silloin, kun perheessä on jo yksikin kouluikäinen päiväkoti-ikäisten lisäksi.

        Ja kyllä nuo lomatkin on melko keskivertoa, koska n. 1000 työkaverillani on saman pituiset lomat ja pikkulasten hoito- ja lomakäytäntökin on samaa suuntaa noudattava.

        Eli tästäkin asiasta saitte kiistelyn aikaiseksi... huoh....


      • 5 viikkoa.
        Työ ja 3 lasta kirjoitti:

        Voisin kiistää väitteesi samalla tapaa kuin sinä minun.

        Eli mihin "tilastoon" vedoten tiedät, että vanhemmat eivät parhaan kykynsä mukaan yritä viettää suurta osaa lomaastansa eri aikoihin, jotta lapsilla on mahdollisimman pitkät lomat päiväkodista? Jos olet lastenhoitajana päiväkodissa, mutta muualla kuin pääkaupunkiseudun lähiössä, uskon väitteesi. Aina joutuu tekemään kompromisseja lapsen parhaaksi.

        Mielestäni tämä lomien eriaikaan pitäminen on varsin keskivertolapsiperhekäytäntöä etenkin silloin, kun perheessä on jo yksikin kouluikäinen päiväkoti-ikäisten lisäksi.

        Ja kyllä nuo lomatkin on melko keskivertoa, koska n. 1000 työkaverillani on saman pituiset lomat ja pikkulasten hoito- ja lomakäytäntökin on samaa suuntaa noudattava.

        Tavallisen vuosilomalain mukaan lomapäiviä kertyy 2,5 pv/kk ja tämä tarkoittaa 12 kk:ssa 30 päivää. Lomaviikossa on 6 päivää eli 30 / 6 = 5 viikkoa lomaa.
        Enemmän lomaa voidaan TESllä tai paikallisesti myöntää. Lähtökohtaisesti lomaa on 5 viikkoa ja kaikki muu on extraa.


      • missä?

        Missä saa 7 viikkoa vuosilomaa? Minäkin tahdon!!


      • kyllä saa
        missä? kirjoitti:

        Missä saa 7 viikkoa vuosilomaa? Minäkin tahdon!!

        Kaupungin palveluksessa saa 7 viikkoa vuosilomaa, kun on ollut töissä tarpeeksi kauan :D


      • sdfgdsfgdfg
        5 viikkoa. kirjoitti:

        Tavallisen vuosilomalain mukaan lomapäiviä kertyy 2,5 pv/kk ja tämä tarkoittaa 12 kk:ssa 30 päivää. Lomaviikossa on 6 päivää eli 30 / 6 = 5 viikkoa lomaa.
        Enemmän lomaa voidaan TESllä tai paikallisesti myöntää. Lähtökohtaisesti lomaa on 5 viikkoa ja kaikki muu on extraa.

        Jaaha. Meillä ainakin lasketaan lomapäivät 5. n päivänmukaan eli 30 päivää lomaa on tasan kuusi viikkoa. Tosin itse saan jo 32 lomapäivää eli kuusi viikkoa 2 päivää vuodessa, eikä lomakertymä ole edes täysi vielä. Ihan tavallisen kunnan lain mukaan mennään.


      • Anonyymi

        Voi kun olisikin.
        Mutta.
        Isä pitikin lomansa jo toukokuussa. (lapsi päikyssä).
        Äiti lähtee ulkomaille ystävien kanssa(lapsi päikyssä).
        Eli lapsi on ympäri vuoden kaikkien muiden kasvatettavan, kuin hänen omien vanhempiensa. Onnea koulutielle! Siinä ei enää päikky pelasta! Ps. Muistaakohan nämä vanhemmat omat menonsa silloin, kun ovat vanhoja ja sairaita ja kaipaisivat lapsiaan luokseen? Ne menot ja lomat, jotka menivät ohi lomalla vietetyn ajan oman lapsensa kanssa? Karma on paska kaveri. Toivottavasti iskee useamman kuin yhden vanhemman nilkkaan.


    • kohta kesäloma

      Meillä 3-vuotiaan päiväkotipäivät ovat noin 6½ h. Minä menen liukumien puitteissa klo 7 töihin ja mieheni menee klo 9 päiväkodin vieressä olemaan työpaikkaan. Haen lapseni klo 15 jälkeen hoidosta.

    • kaikellaonaikansa

      Meilla tyopaivan pituus on 8,5 tuntia, tyomatkoihin menee yhteensa 1h eli hoitopaivan pituus on 9-11 h. Liukuvaa tyoaikaa hyodyntamalla voimme hieman lyhentaa hoitopaivan pituutta, mutta ei sillakaan ihmeita tehda. Onneksi emme asu Suomessa joten perhepaivahoitaja on erittain ymmartavainen tilanteemme suhteen (meidan perheemme on heidan parhaiten maksava ASIAKAS). Molemmat lapset viihtyvat hoidossa erinomaisesti ja varsinkin vanhempaa lasta on joskus vaikea saada lahtemaan kotiin, koska leikki kavereiden kanssa on viela kesken...

      • !!!

        Ja taas tämä niin tavallinen väärinkäsitys. Jos lapsi ei halua pitkän hoitopäivän jälkeen lähteä kotiin osoittaa hän tällä mieltään. Hoitopäivä on tuntunut liian pitkältä ja tästä lapsi on äidille vihainen. Käytöksellään haluaa äidille kertoa että ei hänkään välitä olla äidin kanssa. Näin ne lapset kiukkuaan pitkistä hoitopäivstä vanhemmille osoittaa, valitettavasti liian usein vanhemmat eivät kuitenkaan viestiä ymmärrä.


    • ,,,

      Lapsi on ollut nyt vuoden verran hoidossa ja päivät ovat olleet 6 tunnista max 8 tuntiin. On tainnut kerran olla 8,5 tuntia ja pitkä päivä näkyi heti lapsen käytöksessa.

      Maksamme yksityiseen päiväkotiin korkeita asiakasmaksuja, mutta silti emme halua pitää häntä täyttä aikaa hoidossa, vaikka oikeus siihen olisikin.

    • JK

      VAI NIIIN

    • tätyli-

      Taisi laiska täti vaan haluta kotiin aikaisemmin ja v*tutti muutenkin olla yhden lapsen kanssa pihalla "turhan panttina". Enpä muutakaan selitystä keksi moiseen kiukutteluun. "Lapsen parhaasta" tässä ei tosiaan näytä olevan kysymys, koska lapsen päivät eivät normaalisti ole lähelläkään kymmentä tuntia edes. Helppo vaan naamioida oma työv*tutus positiiviseksi asiaksi "lapsen parhaaksi"-argumenttia hyväksi käyttäen. Hänelle kun ei kuulu hoitopäivänne pituus, ellei se mene yli sen 10 tunnin. Laita palautetta kiukuttelevan tädin esimiehelle, eli pk:n johtajalle, jotta pääsee täti pomon puhutteluun. Tuo ei tosiaan ole ammatillista käytöstä eikä asiakkaita kohdella noin.

      • !

        Ajatteleppa, jos sinä olisit päivän meluisassa ryhmässä, jossa pienen rauhallisen tuokion saat viettää keskipäivän aikaan vuoteella pötkötellen (NUKAHTAA ET SAA), sitten mennään ulos, jossa kyselet kaiken aikaa, koska mua haetaan ja katselet, kun muut kaverit haetaan kotiin. Kotimatkalla kuuntelet autossa, kun äitisi soittaa ystävättärelleen ja haukkuu päiväkodin aikuiset lyttyyn, he kun taas loivat myrkyllisiä katseita, vaikka lapsesi oli ollut vasta 9,5 tuntia hoidossa.


      • vastine

        Taitaa laiska äiti vaan haluta hoidattaa lapsensa muilla. Laita ilmoitus sossuun, niin pääsee äityli sossuntätien puhutteluun.

        Ja kaikki lapsen asiat, myös päivän pituus kuuluvat nimenopmaan varhaiskasvatuksen hoitohenkilökunnalle ja sosiaaliviranomaisille ja naapureille ja kaikille. Se on lapsen parasta.


      • ihmettelijä....
        ! kirjoitti:

        Ajatteleppa, jos sinä olisit päivän meluisassa ryhmässä, jossa pienen rauhallisen tuokion saat viettää keskipäivän aikaan vuoteella pötkötellen (NUKAHTAA ET SAA), sitten mennään ulos, jossa kyselet kaiken aikaa, koska mua haetaan ja katselet, kun muut kaverit haetaan kotiin. Kotimatkalla kuuntelet autossa, kun äitisi soittaa ystävättärelleen ja haukkuu päiväkodin aikuiset lyttyyn, he kun taas loivat myrkyllisiä katseita, vaikka lapsesi oli ollut vasta 9,5 tuntia hoidossa.

        Anteeksi, mutta miten niin ei saa nukahtaa? Meidän päiväkodissa ainakin nukkariaika on 2 tuntia ja 4-vuotias tyttäreni vetelee päivittäin 1½ tunnin unoset silloin.


      • !
        ihmettelijä.... kirjoitti:

        Anteeksi, mutta miten niin ei saa nukahtaa? Meidän päiväkodissa ainakin nukkariaika on 2 tuntia ja 4-vuotias tyttäreni vetelee päivittäin 1½ tunnin unoset silloin.

        Sen takia lapsi ei saa nukahtaa, koska vanhemmat niin haluavat. Eivät saa lastaan illalla aikaisin nukkumaan, vaikka haluaisivat iltaisin omaa aikaa, jota lapset häiritsisivät.


      • ihmettelijä...
        ! kirjoitti:

        Sen takia lapsi ei saa nukahtaa, koska vanhemmat niin haluavat. Eivät saa lastaan illalla aikaisin nukkumaan, vaikka haluaisivat iltaisin omaa aikaa, jota lapset häiritsisivät.

        höpsistä, jos joku noin haluaa, niin eiköhän kyseessä ole aika mitäyön vähemmistö. Kertoo tarkoitusperistäsi, että annat ymmärtää tälläisen käytöksen olevan pääsääntöistä.


    • dfgsdgfdsgdsgfsd

      Kyllähän yli kahdeksan tunnin hoitopäivät ovat leikki-ikäiselle lapselle LIIAN PITKIÄ. Koululaisetkaan eivät joudu olemaan niin pitkää päivää. Milloin vanhemmat heräävät siihen, että lapselle hoitopäivät ovat kuin aikuisen työpäiviä, ainakin yhtä rankkoja ja pienet eivät kestä sitä pitkään!!
      Päivähoitotädit saavat kyllä kaikkki ylityönsä vapaana, heidänkään ei tarvitse tehdä niin pitkää päivää kuin näiden lasten. Joten ei se täti omaa etuaan ajatellut vaan todellakin lapsiraukan.

    • vierellä näkijä

      Pienelle lapselle päivähoitopäivät ovat sama asia kuin aikuiselle ensimmäienn päivä uudessa vieraassa työpaikassa. Ei voi tietää mitä odotetaan, mitä pitää osata ja miten toimia, ei tunne ihmisiä ympärllään, eikä edes osaa kommunikoida ja hahmottaa kaikkea ympärillään olevaa vuorovaikutusta jota lapset/aikuiset käyvät toistensa kanssa keskenään.

      Laki, joka määrittelee 10h maksimiksi on kait ennakoinut tulevien koulusurmaajien kiintiömäärää. Onneksi useimmat ovat paljon lyhyempää päivää/viikkoa.

    • pph.

      Tottakai lapsi voi oireilla pitkiä hoitopäiviä kastelemalla. Siihen ei vaikuta se onko äiti tai isä töissä, kotona vai lenkillä. Jos lapsen päivä tuntuu lapsesta liian pitkältä niin lapsi oireilee. Hoitohenkilökunta näkee tämän, näkee pitkän päivän ja ikävän. Hoitajat eivät valitettavasti voi lyhentää lapsen hoitoaikaa tai vanhempien työaikaa. Se on vanhempien vastuulla. Tämänkin oireilevan lapsen vanhempien vastuulla.

    • 2n äiti

      Lapseni olivat puolivuotta yhtäjaksoisesti 10h/5pv/vko:ssa. Se vaan on pakko kun on se ainut vanhempi perheessä ja työtä on tehtävä silloin kun on.
      Ja tuo 5 viikoa lomaa vuodessa on kyllä yleisin!!! :DDD

      • enusko

        Lapsiraukat. Äidille on varmaan ollut hermolepoa päästä töihin. muuotin olisi kyllä järjestänyt asiansa toisin. Mikään ei ole pakko, aina on vaihtoehtoja.


    • kyllätykkää

      Meidän muksut ovat tarhassa, siis päiväkodissa klo 6.15-16. työaikani 7-15.30.Ja lomapäiviä on 38/vuosi eli yleensä pidän 4vkoa kesällä 1vko syksyllä ja keväällä pari viikkoa. Töissä olen ollut 15vuotta joten vuosilomani olen ansainnut.

    • ikjgdfg

      Meillä lapset pph.lla. Hoitoaika on 7-16. Minä (vaimo) vien lapset aina ja mies hakee lapset -aina. Niin meillä on mennyt, muutamaa sattunnaista päivää lukuunottamatta. Mies siis aloittaa työnsä klo 6 ja lähtee kotiin noin 15.00 minä taas aloitan työt puol kahdeksalta ja tulen puoli viiden jälkeen.

      Ei meillä kyllä lapset moiti että päivä on liian pitkä. Ehkä pph:lla on leppoisempaa? Kotiin tullessa mies jää vielä lasten kanssa ulos leikkimään kun lapset tahtovat. Sitten rupeamme yhdessä laittamaan ruokaa. Illallisen syömme puoli seitsemän aikaan. (suomalaisittain aika myöhään vissiin) Sitten luemme satuja ja leikimme hetken. Kahdeksan maissa on hedelmiä tarjolla ja pian sen jälkeen lapset nukahtavat. Aamulla heräävät itsestään puoli seitsemän eli ei edes tarvi herättää.

      Lapsemme ovat olleet samalla pph:lla äitiysloman loppumisen jälkeen. Hän tuntee lapsemme ja osaa arvioida heidän päivälevon tarpeen. Meteli ei varmaan ole samanmoista kuin päiväkodissa, mutta tämä systeemi on ollut hyvä koko ajan.

    • äitikahdelle.-

      Minä en jaksa kiukuttelevia, uhmaikäisiä lapsiamme hermostumatta. Pidän heitä päivähoidossa (pph:lla) mahdollisimman pitkään ihan heidän etuaan ajatellen. Meillä on ihana, kärsivällinen, rajoittava, jämpti, myös rakastava ja asiansa osaava hoitaja lapsille.. Uskon että hän osaa kasvattaa lapsemme hyvin. Itse en yksinkertaisesti jaksa. Minulle riittää lasten kanssa kotona maksimissaan päivällinen, vähän leikkiaikaa, iltatouhut ja nukutus niin saatan jo hermostua kun asiat eivät mene niin kuin niiden pitäisi mennä.
      Onneksi voi viedä lapsen luottavaisin mielin hyvään hoitoon ja kasvatukseen.

    • Anonyymi

      Meillä on 5h kolmena päivänä viikossa. Itse käyn vuorotyössä kolme vuoroa viikossa alle 30 viikkotuntia ja elätän perheen palkalla ja kotihoidontuella. Mies on kirjailija ja kotona. Ollaan mietitty jos lisättäisiin päiväkotiaikaa, että mies saisi myös kirjoittaa. Nyt on päiväkotiaika mennyt pakolliseen nukkumiseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      3
      1193
    2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      18
      966
    3. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      49
      860
    4. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      839
    5. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      16
      839
    6. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      4
      824
    7. Mitä teet mies

      Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
      Ikävä
      20
      760
    8. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      224
      751
    9. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      77
      748
    10. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      47
      728
    Aihe