Mökkeily appivanhempien kanssa

Suvi78

Olen vuosia yrittänyt hammasta purren viettää mieheni toiveesta osan kesälomasta ja kesäviikonlopuista hänen vanhempiensa mökillä. Viime viikonlopun jälkeen tuli viimein raja vastaan.

Appivanhempani ovat ihan mukavia ihmisiä ja mielestäni heidän kanssaan on mukava viettää aikaa muutamia tunteja kerrallaan. Kesää lukuunottamatta näemme heitä maksimissaan vain kerran kuukaudessa vaikka asumme samassa kaupunginosassa. Tulemme kaiken kaikkiaan ihan hyvin juttuun.

Painajaisekseni ovat muodostuneet kesäviikonloput ja -lomat jolloin meidän odotetaan vierailevan heidän mökillään aina kuin vain mahdollista. Jopa viikon yhteen menoon. Jo nyt mieltäni ahdistaa tuleva kesäloma. Miten selviän ja kuinka kauan jaksan vain kohteliaasti hymyillä tuli vastaan mitä tahansa.

Mökki on vanha, epäsiisti ja todella kaukana viihtyisästä. Kaikki on vähän niin ja näin, rikkinäistä ja väliaikaisesti korjattua. Suurin ongelma on, että en saa auttaa mökillä mitenkään ulkohommia lukuunottamatta. En ole saanut kertaakaan laittaa mökillä ruokaa tai edes auttaa ruoanlaitossa tai olla päättämässä loman ruoista, emme saa tuoda mukanamme omia ruokia tai välipaloja, se koetaan koetaan jotenkin loukkaavana. Jos kysyn voisinko hiukan siivota vaikka vain oman huoneemme, tämäkin koetaan loukkauksena heitä kohtaan. Pölypalloja ja kuolleita hyönteisiä on nurkissa ja huonekalujen alla, keittiön ja wc:n pintojen puhtaus meinaavat laukaista yökkäysrefleksin ja joudumme nukkumaan mieheni kanssa erillisissä lastensängyissä pienessä huoneessa, jossa säilytetään työkaluja ja -välineitä. Appivanhemmat nukkuvat viereisessä huoneessa ohuen seinän takana. Läpi kuuluu jokainen sana, appiukon kuorsaus ja ilmavaivat. Mökki on aina helteisimpiä ajanjaksoja lukuunottamatta kylmän kostea ja se on joutunut viime kesinä myös valtavien hevosmuurahaisten invaasion kohteeksi, niitä juoksee pitkin lattioita ja viime viikonloppuna heräsin siihen, että yksi kipitti jalkaani pitkin, hyi! Myös ruokailut ovat ongelmallisia, aamiaisesta lähtien kovin kontrolloituja (kaksi leipää, lasillinen maustamatonta yogurttia, mandariini, keitetty muna ja yksi kuppi teetä, tämä sama menu on ollut jo neljä vuotta joka ikinen kerta). Päivälliset ovat suppeat, esim. kanaa ja herneitä ilman kastiketta tai muita lisukkeita, ei ikinä jälkiruokia tai kahvitteluhetkiä. Anopin paistama kana on sisältä aina hieman raakaa, yritä siinä sitten kohteliaasti syödä lautanen tyhjäksi. Lounasta tai muita välipaloja, pientä ltapalaa lukuunottamatta ei tarjota, mökillä ollessa minulla on aina nälkä. Perinteinen huussi on rinteessä kaivon yläpuolella, joten juomaveden puhtaus on hiukan arveluttavaa... Huussi on pahanhajuisin huussi missä olen koskaan käynyt, kannen nostaessa pöntöstää lennähtää ainakin sata kärpästä! Kaikki aika vietetään mökillä yhdessä heidän kanssa, saunaa lukuunottamatta. Jos olemme saunassa liian kauan (ainoa paikka olla vähän sekstailla ;) tulee sanomista, "olittepa hitaita, luultiin että hukuitte, iltateekin ehti jäähtyä...". Mökin matalassa rehevöityneessä mutapohjaisessa järvessä on lähes aina sinilevää tai muuta haisevaa moskaa veden pinnalla, mutta appivanhemmat toteavat vain että höpsis, uimaan vain (uiminen ja muiden pakottaminen uimiseen on heille jonkin näköinen pakkomielle). Kaikki päivät tehdään töitä ja jos töitä ei ole niin uusia sellaisia kyllä keksitään. Koko tontti on metsittynyttä ja kosteaa, puuston läpi aurinko ei juuri pääse paistamaan. Hyttysiä on ihan hitosti ja tontti niin kapea että naapurit näkevät suoraan pihalle. Miestäni mikään edellämainituista ei juuri häiritse, hän kuin on tottunut tähän kaikkeen lapsesta saakka.

Omasta puolestani appivanhempani saavat pitää mökkinsä juuri niin epäsiistinä ja epäkodikkaana kuin haluavat ja syödä juuri niin yksipuolista ja pahaa ja raakaa ruokaa kuin haluavat kunhan vain minun ei tarvitsi sielä käydä ja tuhlata sielä kesälomaani (mielellään enää koskaan). Viisi vuotta olen jaksanut sietää tätä mökkeilyä.

Miten voisin livistää mökkivierailuista pahoittamatta kenenkään mieltä? Onko ketään jolla on samankaltainen tilanne? Miten olette selvinneet?

59

3781

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Michel Angelo

      "Miten voisin livistää mökkivierailuista pahoittamatta kenenkään mieltä?"

      Taitaa olla mission impossible. Joku siinä vetää hernekilon nenuunsa, vaikka olisit kuinka ystävällinen.

      Lähtekää lomalla matkalle vaikka Suomessa, ei aina tarvitse olla ulkomaille lähdössä. Vuokraatte oman mökin joltain campingiltä tms.

      Joko sanotte reippaasti että tänä vuonna olette päättäneet tehdä XXX sen appeloitten mökkivierailun sijasta, ja saatte oman rauhan. Tai sitten jatkat hammasten kitkuttelua, mikä voi rassata itsesi lisäksi parisuhdettanne.

      Kumpi paha on pienempi?

      Muiden tahdon mukaan toimiminen jatkuvasti omaa tahtoaan vastaan ei yleensä ole kovin antoisa tapa viettää näitä lyhyitä elonvuosia maan päällä. Ei siitä kärsimisestä mitään kirkkaampaa kruunua saa jossain pilvien päällä.

    • vapaa-oma-elämä

      Kyllä suuri ihmetyksen aihe tuossa on miehesi. Eikö hän todella tunne inhoasi paikkaa kohtaan ja sitä kuinka pelkäät jo nyt tulevaa vierailua. Kyllä hänen pitäisi käsittää sinut, kieltäytyä vierailusta ja käydä mökillä vain itsekseen omia aikojaan.

      Itselläni oli samankaltainen ongelma omien appivanhuksien kanssa, vaikka mökin askeettisuus viehättikin. Päähän otti lähinnä ruokailujen liioittelu ja se, että itse erikoisruokavalioisena koin aina itseni jotenkin vaivaksi. Pari kertaa otin eväät mukaan, josta anoppi selvästi loukkaantui. No pariin vuoteen ei olla käyty. Mutta epämukavasta olostani johtuen ei miehenikään enää halunut vierailla vanhempiensa luona. Nyt teemme lomat niinkuin huvittaa...

      Velvollisuudet ovat niitä varten jotka eivät uskalla sanoa EI.

    • mk

      Minä en ainakaan nälkää kärsi ja otappa omat ruuat mukaan ja sano että teillä on niin vähän ruokaa että on palkko olla myös omat eväät ja teetsen aamupalan itse. Saunan jälekeen ei teetä juoda vaan olutta riittävästi että silleen. Itse en noilla ehdoilla olisi missään mökillä ja se grillaaminen on mökin paras juttu. Jos tontti metsittynyt niin sitä pitää harventaa että aurinko pääsee paistamaan. Jos kökki on kylmän kostea niin ilmanvaihto puuttuu tai sitten taytyy takkaan laittaa tuli että ilma vaihtuu ja meillä ainakin kosteus poistuu takan välityksellä kun ilma vaihtuu. Ne muurahaiset syövät sen mökin nopeasti jos niitä ei tuhota heti kun ilmestyvät. Sanoppa ihan kiertelemättä miehesi vanhemmille että tämä mökki taitaa olla ihan homessa ja seuraavankerran kun menetta niin älä tee mitään vann otat alkoa sopivasti ja oamt ruuat mukaan. Siit'ä broilerista vo isanoa että et halöua mitään mahatautia tai muutakaan ainakaan kesälomalla. Itse ne ainakaan oman äitini kanssa sovi samalla emökille kun elintavat ja rytmi on ihan erilainen.

    • They see me trollin

      No yksi vaihtoehto voi olla minkä jälkeen ei kutsuja tule niin aloitappa armoton ryyppääminen heti kun pääsette mökin pihaan ja lopeta kun lähdette.

      Voin todeta että toimi ainakin omalla kohdallani :D

    • Kesärenki 69500

      Hommatkaa itsellenne oma kesämökki .

    • myötätuntoinen

      omassa elämässäni olen joutunut rajan vetämään, silläkin hinnalla, että appivanhemmat, ainakaan anoppi, ei ole tainnut ymmärtää tätä tarvetta erillisyyteen. monta vuotta sinnittelin (5-6), kunnes lopulta tuli mitta täyteen. ensimmäiset pari vuotta olivat vaativia, kun piti tuon tuosta sanoa aina ei. nyt ei enää kysytäkään aiemmin pakollisiin kuvioihin. mieheni on niin nössö, että ei saa äidilleen sanotuksi, eikä anoppi kyllä halua sisäistää, vaikka asioista on yritetty joskus puhua.

      lähinnä tuosta kirjoittamasti heijastuu appivanhempien tarve kontrolloida elämäänne. älä pilaa omaa lomaasi ja elämääsi sillä, että jää oma elämä elämättä sillä aikaa kun toteutat appivanhempien agendaa. miten miehesi suhtautuu ajatukseen pesäerosta? tuo idea lähteä lomareissulle on sikäli hyvä, että se voi tehdä miehesi ratkaisun helpommaksi. oma mieheni turvautui tähän monet joulut, hänelle ajatus siitä, että oltaisiin oltu omassa kotona tapaamatta hänen vanhempiaan oli vaikea, mutta reissulle kyllä lähti. mutta hitto on ollut hankalaa.

      • 8541

        Hih. hii. Appivanhempasi voittivat. Nyt ette enään ole heidän ristinään. Jos he olisivat sanoneet että pysykää muualla niin te ja moni muu olisi heidät tuominnu. Mutta kun saivat teidät itse häipymään ja pysymään poissa kukaan ei heitä tuomitse vaan päinvastoin. (Välkkyjä tyyppejä)


    • Uusi asenne

      Kuka hoitaa mökin kun vanhukset vanhenevat ja peräti kuolevat?
      Osaatteko miehesi kanssa pitää paikan kunnossa?
      Olisiko syytä opetella mökkeily nyt kun teillä ei ole siitä vielä vastuuta?

      Kertaheitolla olette pulassa, kun mökki tulee teidän hoteisiinne. Siitä maksetaan monet maksut: verot, tiemaksut, vesimaksut, sähkö tai kaasu, korjaukset, bensat, klapit, jne. Tiedättekö ollenkaan, mitä mökkeily on?

      Monet kaupunkiin syntyneet ihmiset eivät ole mökki-ihmisiä. Joidenkin mielestä mökillä puuhailu on vuoden kohokohta. Kun siihen perehtyy, voi mökkeily ruvetakin kiinnostamaan. Rupea siivoamaan pusikoita. Istuta perennoja, opettele puutarhanhoitoa.



      Meitä on moneksi.

      • mökki lihoiksi

        No jaa... luulenpa että ap.n kaltaiset "mökkeilijät" laittavat mökin myyntiin heti oitis perunkirjoitusten jälkeen, mikäli ovat mökin ainoat perijät.


      • Makuuhaavoilla
        mökki lihoiksi kirjoitti:

        No jaa... luulenpa että ap.n kaltaiset "mökkeilijät" laittavat mökin myyntiin heti oitis perunkirjoitusten jälkeen, mikäli ovat mökin ainoat perijät.

        Viisasta onkin, sillä mökkeilijällä ei ole koskaan varaa eikä mahdollisuuksia matkusteluun ja kevyeen oleiluun lomalla. Aina on tekemättömiä töitä ja rahanreikiä mökillä.
        Joillekin se sopii. He jaksavat puurtaa ja kaipaavat koko talven rakkaalle kesäpaikalle.
        He työllistävät paikakunnalla maalareita ja rakennusmiehiä, ostavat ruokansa lähikaupasta ja bensansa lähistöltä, maksavat veroja ja kalastuslupia, osallistuvat jätemaksuihin ja tiemaksuihin, vaikka eivät juuri kerkiä niitä palveluja vuoden mittaan käyttämään.
        Pienet kirjastot vilkastuvat lomakausina, mitä sateisempi kesä, sen parempi kirjastoille.

        Mökkiläiset vilkastuttavat useita paikkakuntia, mutta kuka tahansa ei siihen ryhmään kuulu. Tosikaupunkilaisten paikka on leirintäalueilla, jos nyt maalle haluavat.
        Siellä voi maata auringossa päivät pitkät, mummon mökillä se ei käy.


      • mk
        Makuuhaavoilla kirjoitti:

        Viisasta onkin, sillä mökkeilijällä ei ole koskaan varaa eikä mahdollisuuksia matkusteluun ja kevyeen oleiluun lomalla. Aina on tekemättömiä töitä ja rahanreikiä mökillä.
        Joillekin se sopii. He jaksavat puurtaa ja kaipaavat koko talven rakkaalle kesäpaikalle.
        He työllistävät paikakunnalla maalareita ja rakennusmiehiä, ostavat ruokansa lähikaupasta ja bensansa lähistöltä, maksavat veroja ja kalastuslupia, osallistuvat jätemaksuihin ja tiemaksuihin, vaikka eivät juuri kerkiä niitä palveluja vuoden mittaan käyttämään.
        Pienet kirjastot vilkastuvat lomakausina, mitä sateisempi kesä, sen parempi kirjastoille.

        Mökkiläiset vilkastuttavat useita paikkakuntia, mutta kuka tahansa ei siihen ryhmään kuulu. Tosikaupunkilaisten paikka on leirintäalueilla, jos nyt maalle haluavat.
        Siellä voi maata auringossa päivät pitkät, mummon mökillä se ei käy.

        Itse kyllä mökillä kerkiän aurinkoa ottamaan mutta kun sitä ei voi enää nytkyisin ottaa kun tunnin kerrallaan mutta airingossa voi tehdä niitä mökin askareita ja jos eimuut kekesi niin polttopuita tarvitaan aina. Itsekkin tiedän kavereiden naisia jotka eivät mene mökille missä on puucee koska pelkäävät jotain mutta mikä sen hienonpaa kun vääntää torttua huusin ovi auki ja ktsella järvelle ja kun on sen verran suojaa ettei järveltä näy sinne. Itse kyllä kayn ulkomaillakin ja vuokámökeillä kun saan niitä edullisesti työnantajan kautta että silleen. Mökillä on aina puuhastelua mitä ei täällä kaupungissa rivarissa ole ja tykkään värkätä jotian ja jos ei muutaniin järvelle pikkuisella perämööttörilla ajelemaan. Itse olen aina ollu taikanaan vanehmpien mökilklä omila ehdoilla ja teen niinkuin lystään että silleen.


      • 34
        mk kirjoitti:

        Itse kyllä mökillä kerkiän aurinkoa ottamaan mutta kun sitä ei voi enää nytkyisin ottaa kun tunnin kerrallaan mutta airingossa voi tehdä niitä mökin askareita ja jos eimuut kekesi niin polttopuita tarvitaan aina. Itsekkin tiedän kavereiden naisia jotka eivät mene mökille missä on puucee koska pelkäävät jotain mutta mikä sen hienonpaa kun vääntää torttua huusin ovi auki ja ktsella järvelle ja kun on sen verran suojaa ettei järveltä näy sinne. Itse kyllä kayn ulkomaillakin ja vuokámökeillä kun saan niitä edullisesti työnantajan kautta että silleen. Mökillä on aina puuhastelua mitä ei täällä kaupungissa rivarissa ole ja tykkään värkätä jotian ja jos ei muutaniin järvelle pikkuisella perämööttörilla ajelemaan. Itse olen aina ollu taikanaan vanehmpien mökilklä omila ehdoilla ja teen niinkuin lystään että silleen.

        Sinulle mökkeily sopii.
        On sitten se toinen ihmisryhmä, joille saunapuut ovat pakkotyö, puucee inhouden huippu ja saunominen väsyttävää.
        Ja naisille ruuanlaitto pinellä kaasuhellalla tai seuraaminen miesten grillausta, jonka jälkeen kaikki maistuu sytytysnesteeltä.

        Nämä ihmisryhmät eivät koskaan kohtaa!


      • mk
        34 kirjoitti:

        Sinulle mökkeily sopii.
        On sitten se toinen ihmisryhmä, joille saunapuut ovat pakkotyö, puucee inhouden huippu ja saunominen väsyttävää.
        Ja naisille ruuanlaitto pinellä kaasuhellalla tai seuraaminen miesten grillausta, jonka jälkeen kaikki maistuu sytytysnesteeltä.

        Nämä ihmisryhmät eivät koskaan kohtaa!

        Itse teen miehnä usein ruuat grillissä ja lisukkeet tehdään yhdessä ennen grillausta mutta se johtuu siitä kun on lapsesta saakka ollut mökillä niin tietää mitä siellä pitää tehdä että homma sujuu ja mukavuuden vuoksi läytämme kertakayttöastioita etttei tartte tiskata vaan ne voidaan polttaa siinä grillissä ruokailun jälkeen. Monet käy punttisalilla ja muutenkin urheilee niin se puiden teko on kesällä hyötyliikunnasta saatua treeniä ja mikä sen kukavampaa kuin pikkoa puita ulkona 2-6 tuntia ja sen jälkeen uimaan saunaan ja uimaan ja sitten syömään.


      • Miujui

        Voi kultapieni, lue ap:n aloitusviesti uudestaan. Ap ei saa opetella mökkeilyä eikä tehdä perennoja. Sehän se ongelma juuri on.


      • mekkk
        34 kirjoitti:

        Sinulle mökkeily sopii.
        On sitten se toinen ihmisryhmä, joille saunapuut ovat pakkotyö, puucee inhouden huippu ja saunominen väsyttävää.
        Ja naisille ruuanlaitto pinellä kaasuhellalla tai seuraaminen miesten grillausta, jonka jälkeen kaikki maistuu sytytysnesteeltä.

        Nämä ihmisryhmät eivät koskaan kohtaa!

        Mökilläni onneksi kunnon muurattu ulkogrilli ja ei tarvitse mittään sytytysnesteitä käytellä ja kuivia puita riittää ja onneksi sähköt mökillä ja kun ei viitti grillata niin lihat uuniin niin toimii.


      • Pakkomökki
        mökki lihoiksi kirjoitti:

        No jaa... luulenpa että ap.n kaltaiset "mökkeilijät" laittavat mökin myyntiin heti oitis perunkirjoitusten jälkeen, mikäli ovat mökin ainoat perijät.

        Niin luulet. Mutta kun tämän päivän ihmiselle ei se mummon mökki enää kelpaa. Pitää olla kaikki nykyajan mukavuudet ja ekovessa, joka polttaa jätökset ruokamullaksi alta aikayksikön.
        Kuvitteletko, että joku ostaa perimäsi mökkirahjuksen, joka kertomasi mukaan sijaitsee metsittyneellä tontilla, ranta sinilevän vallassa, alue hyttysten valtaamana. Älä unta näe.
        Mökki jää perijöille, kaikki sen maksut lankeavat joka tapauksessa, käyt tai et. Vaikka et kertaakaan sytyttäisi sähköjä tupaan, maksat sähkön perusmaksut ja sähkönsiirron, maksat tiemaksut ja verot. Ei auta, mökkiläinen!
        Yrittäkää nyt saada vanhuksenne testamenttaamaan mökkerö jollekin pikkuserkulle.


    • Aikansa kutakin

      Keskustele asiasta miehesi kanssa, ja sano että et enää halua mennä mökille kertomistasi syistä. Korkeintaan käväisette siellä ilman yöpymistä. Meidän miniämme ei tullut kertaakaan mökillämme käymään, vaikka mökki oli alle 5 vuotta vanha, tilava, ja heille olisi ollut erillinen makuuaitta. Mutta oli ulkohuussi, ja siihen tyssäsi. Tosin meidän ulkohuussimme oli erittäin siisti ja hajuton, mutta kun ei niin ei. Enpä kyllä itsekään jaksa vieraita kahta päivää kauempaa.

      Minusta oli hyvä, että miniä oli kertonut reilusti mielipiteensä, mitäpä siitä suuttumaan. Myimme mökin pois, ja nyt veneilemme kahdestaan, ja elämä on helppoa.

      • Kuoleva mökkikylä

        Kun mökki on isiltä perityllä maalla, ja siinä on monta polvea kesiään viettänyt, niin myyminen ei ole helppoa, eikä ostaminenkaan.
        Rakennukset kymmenien vuosien vanhat ja lääniä monenkertaisesti nykyisiin mökkitontteihin verrattuna.
        Vaikea on edes kuvitella millaisilla hinnoilla sellaisen möisi.
        Naapurit kuuluvat samaan sukuun, kokonainen sukulaisten mökkikylä isolla niemellä.
        Tilanne vain se, että ennen niin vilkkaasti toimineissa mökeissä on enää vanhat eläkeläisparit jäljellä, nuoriso ei enää tule. Sitä ei edes ole samalla tavalla kuin 50 v. sitten.
        Jokainen miettii myyntiä.


      • siisti mökillinen
        Kuoleva mökkikylä kirjoitti:

        Kun mökki on isiltä perityllä maalla, ja siinä on monta polvea kesiään viettänyt, niin myyminen ei ole helppoa, eikä ostaminenkaan.
        Rakennukset kymmenien vuosien vanhat ja lääniä monenkertaisesti nykyisiin mökkitontteihin verrattuna.
        Vaikea on edes kuvitella millaisilla hinnoilla sellaisen möisi.
        Naapurit kuuluvat samaan sukuun, kokonainen sukulaisten mökkikylä isolla niemellä.
        Tilanne vain se, että ennen niin vilkkaasti toimineissa mökeissä on enää vanhat eläkeläisparit jäljellä, nuoriso ei enää tule. Sitä ei edes ole samalla tavalla kuin 50 v. sitten.
        Jokainen miettii myyntiä.

        Aloittajan ongelmahan oli juurikin mökin epäsiisteys ja pakkoruokailu.. Minusta kannattaa sanoa miehelle asiat mitkä mökkeilyssä vaivaa, ainakin nyt tuo siisteyspuoli ja ruokailu että saisi olla siistissä ja syödä mitä tahtoo..

        Jokainen ei ole mökki ihminen. Itse olen, mutten minäkään mihinkään törkypesään mökille lähde. Paikkojen on oltava siistit. Mikä nyt ei ihmeitä vaadi...lopulta. Toisekseen eikö nuorille voisi laittaa rantasaunaan yöpymis mahdollisuutta..? Ei vaatine kuin yhden reilunkokoisen ilmapatjan oston.. Ja huussi kyllä pysyy hajuttomana kun sen hoitaa hyvin. Tässä on se siisteysongelma pahin juttu. Enmpä itse kyllä lähtisi tuollaiseen..Meidän mökillä on aina siistit paikat.


    • samaa takana

      Vastustan syvästi kimppamökkeilyä, enkä tiedä montaakaan sukua joissa se olisi saatu toimimaan. Senpä takia on vain oltava rohkea ja muutettava tapoja, jotka ovat sopineet miehellesi hänen lapsuudessaan. Nyt tilanne on toinen, jota ei kukaan väkisin enää entiseksi elämäksi voi muuttaa ja tämä tuntuu olevan vieras ajatus appivanhemmillesi saati miehellesi.

      Aloita siitä, että puhut asiasta miehesi kanssa. Tee vaikka kysymyksiä, jos hän ei osaa muuten vastata sinun ajatuksiisi. Onko kiva olla isän ja äidin kanssa? Olisiko kiva olla joskus kaksin? Mitä yksinkertaisempia sen enemmän saat tilannetta auki.

      Kun aikomuksesi on miehellesi selvä, että apuva, kesälomalla saatetaan mennä muualle kuin äiskän ja iskän kanssa mökille, niin pokkana varaat pienen reissun jostakin muualta tai jos et muuta keksi siirrä lähtöänne mökille useammalla päivällä. Röyhkeyttä saa käyttää :)

      Varaudu tunteellisiin reaktioihin. Olet nyt kääntämässä isoa valtamerilaivaa uuteen suuntaan ja niinpä anoppikin voi mököttää pari vuotta tosissaan. Se on vaan se hinta, jonka joudut maksamaan hyvinvoinnistasi. Ja kertoo myös, miten anoppisi ei ole ollut valmistautunut muuhun elämään kuin olemaan poikansa äiti pojan kesälomilla. Käääks!

      Lupaan sinulle oman kokemukseni kautta, että loppujen lopuksi miehesi on kanssasi samaa mieltä ja oivaltaa pikku hiljaa kuinka kivaa teillä on yhdessä lomillanne. Yhtä lailla miehesi oppii menemään mökille ilman sinuakin ja saat sen aikaa arvokasta omaa aikaasi.

      Olen myös melko varma, että anoppiasikin saattaa helpottaa. Minun sisukas anoppini, joka haukkui minut miljoonaan kertaan lyttyyn mökillä käymättömyydestä totesi minulle 20 v. jälkeen kokeneensa mökin aina niin velvoittavaksi ja hankalaksi huseerata kotitöitä. Hän oppi muiden lastensa ja heidän lastenlasten kautta, miten "äitimuorin" vastuu köökistä kävi todella raskaaksi. Hän lopultakin arvosti sitä, etten minä halunnut olla vaivaksi ja pidin itsepintaisesti kiinni oman äitini opista "miten kala ja vieras alkavat haista kahdessa päivässä".

      Tiedän, että sukulaisuus vaatii ihmissuhdetaitoja, mutta asiasta puhuminen ei ole loukkaamista. Suurin osa meistä ihmisistä tykkäisi höpötellä vain kivoja juttuja ja välttää vaikeampia tilanteita, joten luota itseesi. Pahaa et tarkoita ja vaikutat hyvin realistisella, kokonaisuuksia hahmottavalta ihmiseltä.

      Lykkyä!

    • Suvi78

      Kiitos kaikille vastauksista, sain niistä paljon tsemppiä!

      Kyse siis ei ole siitä ettenkö olisi mökki-ihmisiä, aivan päin vastoin. Mökkeilemmekin ympärivuotisesti omien vanhempieni mökillä. Valitettavasti vain appivanhempien mökki on oikea mökkien irvikuva, en usko että edes kovin moni "hc mökki-ihmiseksi"
      itseään tituleeraava sielä viihtyisi (varsinkaan appiavanhempieni kontrollin alaisuudessa).

      Valoa on kuitenkin tunnelin päässä. Otin härkää sarvista ja kerroin miehelleni kuinka kamalalta minusta heidän mökillään käynti tuntuu. Miehelleni vanhempien kanssa mökkeily on hyvin tärkeää ja hän haluaa että minäkin olen heidän seuranaan. Päädyimmekin loistavaan ratkaisuun jota joku kommentoija olikin jo ehdottanut, rakennutamme tontille oman vierasmajan. Tämä sopi appivanhemmillekkin ja nyt on aittamalli katsottuna ja rakennuslupapaperit lähetetty. Miehen vanhemmat olivat jo aikoinaan suunnitelleet vierasmajaa tontilleen mutta se oli silloin jäänyt tekemättä. En usko että tulen koskaan kyseisellä tontilla viihtymään, mutta oma aitta jossa saa siivota, pitää jääkaapissa oma eväitä ja nukkua rauhassa on kyllä valtava plussa.

      Hammasta purren tämä kesä on kestettävä, ehkä ensi keväänä oma mökki on sitten pystyssä.

      • wrwrwrwrwrr

        Hyvä, että saitte keskusteltua asiasta yhdessä, mutta tuo vierasmajan rakennuttaminen askarruttaa. Kuka sen maksaa?

        Jos te kaksi; sinä ja miehesi, maksatte puoleksi, tai -hirvitys kokonaan- niin kartutatte turhaan miehen vanhempien omaisuutta. Jos miehen vanhemmat maksavat kaiken, niin ok.

        Ei vieraat ole muillakaan joutuneet omaa asuntoa maksamaan, kun ovat lomalla kylään tulleet...


      • Kateus huipussaan
        wrwrwrwrwrr kirjoitti:

        Hyvä, että saitte keskusteltua asiasta yhdessä, mutta tuo vierasmajan rakennuttaminen askarruttaa. Kuka sen maksaa?

        Jos te kaksi; sinä ja miehesi, maksatte puoleksi, tai -hirvitys kokonaan- niin kartutatte turhaan miehen vanhempien omaisuutta. Jos miehen vanhemmat maksavat kaiken, niin ok.

        Ei vieraat ole muillakaan joutuneet omaa asuntoa maksamaan, kun ovat lomalla kylään tulleet...

        Juu, ei kannata itselle mitään hankkia, sillä joku toinen voisi siitä hyötyä. Ennemmin sitten vaikka mummon vintillä.
        Olisiko asuntovaunu kannattavampi ajatus? Sen voisi viedä pois, ettei kukaan salaa käyttäisi sitä.


      • wrwrwrwrr
        Kateus huipussaan kirjoitti:

        Juu, ei kannata itselle mitään hankkia, sillä joku toinen voisi siitä hyötyä. Ennemmin sitten vaikka mummon vintillä.
        Olisiko asuntovaunu kannattavampi ajatus? Sen voisi viedä pois, ettei kukaan salaa käyttäisi sitä.

        Ei mökin rakentaminen toisen tontille, jos todellakin omilla rahoilla, ole mitään itselle hankkimista. Eihän ap sitä tonttia omista. Ei hän sitä mökkiä voisi myydä siitä tontilta, kuka sen nyt ostaisi? Joten mökki on arvoton ap:lle, tämän miehelle. Mökki nostaa kyllä appivanhempien tontin ja muun kiinteistön arvoa, mutta ap ei siitä hyödy mitenkään, jos todellakin maksaa osan kuluista.

        Onko sun mielestä todellakin reilua, että vieraat maksaisivat anoppilan mökin rakennuskustannukset tai edes osan? Sanotaan 20-000 - 30.000 euroa vähintään? Sulla on heittää tällainen summa ihan vain, koska kyseessä on appivanhemmat?

        Onko joku ehdottanut Sulle tällaista ratkaisua, ja sinä olet maksanut? Vai oletko sinä ehdottanut tätä jollekin, että maksakaa osa meidän mökistä, niin sitten voitte tulla meille kesäksi, mutta minä kyllä silti määrään, mitä syötte aamupalaksi, mitä töitä teette mökillä, koska tämä on meidän mökki?

        Kenenkään ei kaupungissakaan kannata maksaa esim. toisen autotallia, kun sen tontin omistaa joku toinen, ja sitä ei siitä voi myydä.

        Mitä se mökin rakentaminen mitään hyödyttää, kun appivanhemmat eivät kuitenkaan käytöstään muuta. Joutuvat edelleen tekevät kaiken muun aivan samalla tavalla kuin aiemmin, mutta nukkua saisivat erillään appivanhemmista?


      • mk

        Muistakaa tehdä kunnon paperit että se viramaja on teidän ja vaikka paperilla vuokrata se maapohja ettette turhaan rhaa pista koska rekennuksen on sen kuka tontin omsitaa jos ei oel mitään paperilla. Jos et vuokraa sitä tiontin osaa niin rakennuluvan saa vain tontin omsitaja ja vuokra voi olla vaikka euron vuosi.


    • niintainäin

      Sanot mitä ajattelet, nyt eikä myöhemmin! Mieti jos teille tulee lapsia, nekin on raahattava tuohon törkypesään...meillä oli vähän samanlainen tilanne. Miehen vanhemma mm ramppasivat aikoinaan jatkuvasti virossa ja toivat sieltä tuliaisina salmonellan. En päästänyt lasta heidän mukaansa. Kieltäydyin menemästä pienen vauvan kanssa mökille, jossa ei ollut kuin sadevettä ym. Pahan miniän nimen sain.. Meillä kaikilla on erilainen siisteyskäsitys, joka muovautuu jo lapsena. PIdä puolesi, ei kukaan voi vaatia sinua sellaiseen mitä et itse halua. Meillä on vain yksi elämä.

    • errorerror

      Näin ne ongelmat ratkaistaan ja kaikki on tyytyväisiä. Mukavaa reissua. Hyvä un ajattelet miestäsikin!!!

      • wwrwrwrwrr

        Ei niitä ongelmia ole mitenkään ratkaistu, ja kaikki eivät todellakaan ole tyytyväisiä. Etkö lukenut, että Aloittaja puree edelleen hammasta kun joutuu olemaan appivanhempien kanssa samalla mökkialueella?

        Tässä on ajateltu miestä, anoppia ja appea, ja kukaan näistä ei ole aiemmin, kaikkina näinä vuosina, ajatellut, miltä Aloittajasta tuntuu.

        Jos sinusta errorerror kesälomien viettäminen appivanhempien kanssa on kesän kruunaus, niin minulle ja joillekin muillekaan se ei sitä olisi. Ensin teet ympäri vuoden töitä, että saat ne muutamat viikot lomaa, ja sitten ne pitäisi aina viettää samassa kamalassa paikassa, koska niin on aina tehty?

        Hyvä Aloittaja, että hankitte oman mökin, mutta älkää päästäkö niitä miehen vanhempia sinne määräämään ja kyläilemään jatkuvasti.


      • wwrwrwrwrr kirjoitti:

        Ei niitä ongelmia ole mitenkään ratkaistu, ja kaikki eivät todellakaan ole tyytyväisiä. Etkö lukenut, että Aloittaja puree edelleen hammasta kun joutuu olemaan appivanhempien kanssa samalla mökkialueella?

        Tässä on ajateltu miestä, anoppia ja appea, ja kukaan näistä ei ole aiemmin, kaikkina näinä vuosina, ajatellut, miltä Aloittajasta tuntuu.

        Jos sinusta errorerror kesälomien viettäminen appivanhempien kanssa on kesän kruunaus, niin minulle ja joillekin muillekaan se ei sitä olisi. Ensin teet ympäri vuoden töitä, että saat ne muutamat viikot lomaa, ja sitten ne pitäisi aina viettää samassa kamalassa paikassa, koska niin on aina tehty?

        Hyvä Aloittaja, että hankitte oman mökin, mutta älkää päästäkö niitä miehen vanhempia sinne määräämään ja kyläilemään jatkuvasti.

        Jumankekka: ongelma on helppo ratkaista kuin heinänteko: oma vierasmaja pystyyn ja panette paperille selkeästi, kenen se on . Kustannukset sitten sen mukaan!
        Ei kaikki ole vain ongelmaa! Mökkeilyä!


      • Lomaileva miniä
        boxi kirjoitti:

        Jumankekka: ongelma on helppo ratkaista kuin heinänteko: oma vierasmaja pystyyn ja panette paperille selkeästi, kenen se on . Kustannukset sitten sen mukaan!
        Ei kaikki ole vain ongelmaa! Mökkeilyä!

        Mitkä ihmeen kustannukset?
        Ei kai meidän tarvitse mitään maksaa, niidenhän se rötiskä on.
        Ovat edes oppineet ostamaan saunaklapit pilkottuina, mutta yrittävät selittää, että meidän pitää latoa ne vajaan.
        Lomalla!

        Ihmisten itsekkyys ylittää monta kertaa käsityskyvyn.


      • Käytöstavat
        Lomaileva miniä kirjoitti:

        Mitkä ihmeen kustannukset?
        Ei kai meidän tarvitse mitään maksaa, niidenhän se rötiskä on.
        Ovat edes oppineet ostamaan saunaklapit pilkottuina, mutta yrittävät selittää, että meidän pitää latoa ne vajaan.
        Lomalla!

        Ihmisten itsekkyys ylittää monta kertaa käsityskyvyn.

        Olet sinä varsinainen pakkaus!

        Rakennutat toisten kustannuksella vierasmajan - vain itseäsi varten ja klapien latominenkin on liikaa.
        Muista, että sinä olet ja tulet aina olemaan vieras - ja siitä hyvästä voit itsekin myös jtkn tehdä, koska kuitenkin appivanhempiesi mökillä oleskelet.


      • wrwrwrwrwrrwr
        Lomaileva miniä kirjoitti:

        Mitkä ihmeen kustannukset?
        Ei kai meidän tarvitse mitään maksaa, niidenhän se rötiskä on.
        Ovat edes oppineet ostamaan saunaklapit pilkottuina, mutta yrittävät selittää, että meidän pitää latoa ne vajaan.
        Lomalla!

        Ihmisten itsekkyys ylittää monta kertaa käsityskyvyn.

        Hei, sä tulit tänne kertomaan omasta ongelmastasi, me vaan yritetään auttaa, pohtia asiaa eri kantilta. Sä valitit, ettet jaksa enää anopin ja apen seurassa, ja sitten ratkaisuksi keksitte, että hei, rakennetaan mökki sinne pihalle, että voitte viettää enemmän kahdenkeskistä aikaa. Joudutte kuitenkin viettämään kaikki aamiaiset, lounaat, päivälliset ja muut isot tapahtumat niiden kanssa, joten miten se muuttaa asiaa, jos voitte keittää pari kuppia kahvia omassa rauhassa?

        Oikeastaan yksi ja sama kuka sen mökin maksaa ja rakentaa, kun lopputulos on yksi ja sama: te olette loppuelämänne näiden talutusnuorassa. Ette pääse irti, henkisesti, et sinä eikä sun mies, anopin poika. Näin mä sen näen.

        Jos mulla olisi tuollaisia ongelmia appivanhempien kanssa, niin en todellakaan ehdottaisi, että hei, voitteko rakentaa meille mökin teidän pihalle, jotta me voidaan nukkua siellä ja kokata omia ruokia?

        Mä hankkisin sen oman mökin omalle tontille, koska vain siten saisin omaa rauhaa mun miehen kanssa. En muuttaisi kesäksi appivanhempien pihalle pariksi viikoksi.


      • mueddo
        wrwrwrwrwrrwr kirjoitti:

        Hei, sä tulit tänne kertomaan omasta ongelmastasi, me vaan yritetään auttaa, pohtia asiaa eri kantilta. Sä valitit, ettet jaksa enää anopin ja apen seurassa, ja sitten ratkaisuksi keksitte, että hei, rakennetaan mökki sinne pihalle, että voitte viettää enemmän kahdenkeskistä aikaa. Joudutte kuitenkin viettämään kaikki aamiaiset, lounaat, päivälliset ja muut isot tapahtumat niiden kanssa, joten miten se muuttaa asiaa, jos voitte keittää pari kuppia kahvia omassa rauhassa?

        Oikeastaan yksi ja sama kuka sen mökin maksaa ja rakentaa, kun lopputulos on yksi ja sama: te olette loppuelämänne näiden talutusnuorassa. Ette pääse irti, henkisesti, et sinä eikä sun mies, anopin poika. Näin mä sen näen.

        Jos mulla olisi tuollaisia ongelmia appivanhempien kanssa, niin en todellakaan ehdottaisi, että hei, voitteko rakentaa meille mökin teidän pihalle, jotta me voidaan nukkua siellä ja kokata omia ruokia?

        Mä hankkisin sen oman mökin omalle tontille, koska vain siten saisin omaa rauhaa mun miehen kanssa. En muuttaisi kesäksi appivanhempien pihalle pariksi viikoksi.

        Tuota, ihan hyviä vastauksia annatte "Lomaileva miniä":lle, mutta tyhmempikin tajuaa ettei kyseessä ole ap, vaan trolli/provo. Kirjoitustyyli aivan eri ja ap:lla ollut sama nimimkerkki (Suvi78) jatkuvasti käytössä koko ketjun ajan.

        Ihan sivustalukijana vain kommentoin; ärsyttää aina tällaiset väärinkäsitykset :)


      • Lomailevaa miniä
        Käytöstavat kirjoitti:

        Olet sinä varsinainen pakkaus!

        Rakennutat toisten kustannuksella vierasmajan - vain itseäsi varten ja klapien latominenkin on liikaa.
        Muista, että sinä olet ja tulet aina olemaan vieras - ja siitä hyvästä voit itsekin myös jtkn tehdä, koska kuitenkin appivanhempiesi mökillä oleskelet.

        Justiin niin, vieraana ja lomalla. Törkeää, että edellytetään lomailun maksuksi panna toinen orjatyöhön helteessä ja hyttysten ruokana.
        Mikseivät tee sähkösaunaa?
        Saituutta.
        Kuitenkin klapit maksavat ja työllistävät vuodesta toiseen.

        Minä en ennen juhannusta mene ikimaailmassa mökille, koska siellä raadetaan puutarhassa, haravoidaan, poltetaan roskia, asetellaan laituria järveen, ajetaan sitä saamarin nurmikkoa tuhat kertaa, jne.
        Lomalle menen rentoutumaan, en tekemään töitä, joita ei tarvitsisi ollenkaan ollakaan. Mökki metsään, ei pihaa, sähkösauna! Se olisi minun mielestäni oikea tapa, tai sitten se asuntoauto.


      • Lomaileva miniä
        mueddo kirjoitti:

        Tuota, ihan hyviä vastauksia annatte "Lomaileva miniä":lle, mutta tyhmempikin tajuaa ettei kyseessä ole ap, vaan trolli/provo. Kirjoitustyyli aivan eri ja ap:lla ollut sama nimimkerkki (Suvi78) jatkuvasti käytössä koko ketjun ajan.

        Ihan sivustalukijana vain kommentoin; ärsyttää aina tällaiset väärinkäsitykset :)

        Hyvä huomio, en ole tavannut Suvia, vaan osallistun kärsimysnäytelmään "Lomalla anoppilassa".

        Niin on, että usein keskustelu ryöpsähtää sivuraiteelle ja vastauksia alkaa tulla toisille kommentoijille, ei aloittajalle.

        Haluan kirjoituksiillani tuoda esiin, että miniöillä on monta vastustettavaa asiaa kesämökillä, jonka appivanhemmat ovat ostaneet ja maksaneet ja tarjonneet lomailun ilman kustannuksia omille lapsilleen perheineen.

        Ei pidä katsoa lahjahevosen hampaita.


      • mk
        Lomailevaa miniä kirjoitti:

        Justiin niin, vieraana ja lomalla. Törkeää, että edellytetään lomailun maksuksi panna toinen orjatyöhön helteessä ja hyttysten ruokana.
        Mikseivät tee sähkösaunaa?
        Saituutta.
        Kuitenkin klapit maksavat ja työllistävät vuodesta toiseen.

        Minä en ennen juhannusta mene ikimaailmassa mökille, koska siellä raadetaan puutarhassa, haravoidaan, poltetaan roskia, asetellaan laituria järveen, ajetaan sitä saamarin nurmikkoa tuhat kertaa, jne.
        Lomalle menen rentoutumaan, en tekemään töitä, joita ei tarvitsisi ollenkaan ollakaan. Mökki metsään, ei pihaa, sähkösauna! Se olisi minun mielestäni oikea tapa, tai sitten se asuntoauto.

        En kokoajan touhua mutta mökillä se touhuaminen on mukavaa kun sitä tehdään fiiliksen mukaan ja säjkösaunaa en laittaisi koskaan mökille ksoka se ei ole sauna vaan huone missä on lämmin. Kun talvella ei pääse mökin saunaan kun on vain kesämökki ja keväällä ensimmäset löylyt mökin saunassa niin huomaa että ero on kuin yöllä ja päivällä. Itse laitan jossain vaiheessa savusaunan niin siinä sauna vain paraneen. Itse pit'n sinun kapstaisia henkilöitä joko avuttomina tai saamattomina kun ei pikkuaskareista selviä. Eihän rivarissa ole semmoita puuhastelua kuin mökillä ja itsekkin olen suunnitellut puulmmitteisen saunan laittoa rivariasuntoon. Ei niitä saunapuita aina tarvitse tehdä kun kerralla tekee riittävästi niin kestää 5v ja mökillä tehdään jos hyvitta ja jos ei niin otetaan rennosti. Saunapuut kannattaa tehdä syksyllä niin kuivuvat talvella niin ei tarvitse keväällä tehdä.


    • aargh kesä

      Oman vaimon vanhempien tykönä vietetyt lomapäivät ovat aika kamalia. Vaimon isä on ihan tuppisuu ja aina sama kysymys ensimmäisenä "No onko ollut töitä". Joo on ollut jo vuosia. Mistään muusta hän ei pysty juttulemaan kuin muutamalla sanalla. Vaimon äidin on aina negatiivisesti kommentoitava jotain ihan sama mistä yritän puhua.

      Asua pitään torpan yläkerrassa saakelin kuumassa huoneessa. Huoneessa ei ole kuin kova sänky ja televisioita ei mitään. Siistiä onneksi on. Seksiä siellä ei voi harrastaa ja lomailu onkin sitten selibaattia.

      Ruokapöydässä aina snobeillaan tarkoin kellonajoin. Jutustelu on vähän väkinäistä. Vaimon sisarukset ovat tuppisuita ja jompi kumpi suuttuu aina vaimolleni ja todennäköisesti jostain lapsuusajan sanomisesta.

      Hauskaa on vain jos vaimon mummot ja papat tulevat kylään samaan aikaan. Heidän kanssaan voikin sitten jutella ihan mistä vaan ja he puhuvat milloin mistäkin.

      Sauna on aina kylmä.

      Vaimo sitten aina ihmettelee miksen viihdy siellä. No kun ei ole mitään tekemistä, ihmisten kanssa väjä juttelukin on koleaa ja pinnallista. En viihdy kun ei ole juttuseuraa. Onneksi ulos pääsee pakoon ja vettä on lähellä.

    • Artarjar

      Surullista, että miehesi ei näe sitä, että tuollainen mökkeily ei ole sinulle hyväksi.
      Minun puolisoni onneksi hoksasi muutaman vuoden kuluttua, että en viihtynyt mökillä, jossa käytettiin väkeviä. Sen jälkeen olemme viettäneet lomamme haluamallamme tavalla. Appi ja anoppi eivät jääneet paikkaamaan mökönturkkia, vaan väleistämme tuli hyvät, vaikka itsenäistyimme heistä aivan silmissä.

    • Lomaileva miniä

      Usein käy niin, että vanhemmat/appivanhemmat eivät näe, että lapsesta on tullut itsenäinen aikuinen, jolla on omat ajatuksensa ja suunnitelmansa.
      Monet vanhemmat haluavat lapsensa yhä lähelleen, turvaan pahalta maailmalta, ja siinä ohessa varjelevat myös lapsen puolisoa ja perhettä.

      Vielä joitakin vuosia sitten vanhempi väki piti hirvittävänä tuhlauksena ulkomaanmatkoja Ruotsin risteilyistä alkaen. Mökkielämää suositeltiin ainoana lomailutapana, kaikki muu oli pahasta.
      Kuitenkin mökki ja sen kustannukset ovat vähintään yhden ulkomaanmatkan kokoiset per vuosi.

      Jos ihan tarkkoja ollaan, niin mökkeily ei ole muuta kuin tuhlausta. Rakennetaan asuirakennus, jossa ei olla kuin muutama viikko. Sitä ei edes rakenneta kokovuotiseen käyttöön, niin että loppujen lopuksi koko maa on täynnä asumuksia, jotka olisivat käyttökelvottomia, jos niihin jouduttaisiin vakituisiksi asukkaiksi.

      Kuitenkin niihin satsataan, vedetään sähköt ja raivataan pihaa ja puutarhaa. Yleisellä tasolla se ehkä lisää työllisyyttä paikkakunnalla, kiinteistöverot ovat kalleimmassa luokassa, samoin sähkön hinta. Osallistutaan teiden ylläpitoon, maksetaan kalastuslupia jne. Kyläkauppias iloitsee, jos on paljon kesävieraita.

      Mökkeihin pitää tästä lähtien asentaa LVI-järjestelmät. Tuhannet mummonmökkiläiset laskevat nyt eläkkeitään, riittääkö rahat tiskivesien puhdistamiseen. Ja miten nyt kastellaan kukkapenkit, kun ei vesiä enää saa heittää ovesta pihalle! Huussien alustat on nyt hoidettava hygieenisesti, joten eläkeläismummot tulevaisuudessa nostelevat kakkatynnyreitä ja turvesäkkejä ohjeiden mukaan paikasta toiseen.

      Mökkeilyn eduista ja haitoista kannattaisi keskustella laajemminkin, ei vain saunaklapien ja pusikoiden käsittelystä.

      Pitääkö joka niemessä ja notkossa olla mökki?

      • joo taas!!!!!

        "Mökkeihin pitää tästä lähtien asentaa LVI-järjestelmät. Tuhannet mummonmökkiläiset laskevat nyt eläkkeitään, riittääkö rahat tiskivesien puhdistamiseen. Ja miten nyt kastellaan kukkapenkit, kun ei vesiä enää saa heittää ovesta pihalle! Huussien alustat on nyt hoidettava hygieenisesti, joten eläkeläismummot tulevaisuudessa nostelevat kakkatynnyreitä ja turvesäkkejä ohjeiden mukaan paikasta toiseen."

        Höpön löpöä ja täyttä bullshittiä!!!!

        Just käytiin mökkipaikkakuntamme viranomaisilta kyselemässä tuosta jätevesi asiasta, ja ainakin sieltä sanottiin että mökki jossa ei ole vesijohtoja ja viemäröintejä ts toimii kantovedellä, eikä niinollen ole kone-pesimiä eli astpesu tai pyykinpesukoneita ei tarvitse edes koko jätevesisuunnitelmaa. Eli ihan huoletta voi heittää tiskivedet puskanjuurelle ihan niinkuin tähänkin asti.

        Saunavesille riittää ohjaus kuoppaan joka on täytetty hiekalla, ja hiekka vaihdetaan sillointällöin mutta sitäkään ei kukaan käy tarkistelemassa.

        Että älä puhu asioista joista et näköjään mitään tiedä!!!! Lennä sinä vain etelään paskantamaan köyhien maiden asukkaiden juomavedet ja rikastuttamaan ylikansallisia hotelli/ matkailubisnes yhtiöitä!


      • Lomaileva miniä
        joo taas!!!!! kirjoitti:

        "Mökkeihin pitää tästä lähtien asentaa LVI-järjestelmät. Tuhannet mummonmökkiläiset laskevat nyt eläkkeitään, riittääkö rahat tiskivesien puhdistamiseen. Ja miten nyt kastellaan kukkapenkit, kun ei vesiä enää saa heittää ovesta pihalle! Huussien alustat on nyt hoidettava hygieenisesti, joten eläkeläismummot tulevaisuudessa nostelevat kakkatynnyreitä ja turvesäkkejä ohjeiden mukaan paikasta toiseen."

        Höpön löpöä ja täyttä bullshittiä!!!!

        Just käytiin mökkipaikkakuntamme viranomaisilta kyselemässä tuosta jätevesi asiasta, ja ainakin sieltä sanottiin että mökki jossa ei ole vesijohtoja ja viemäröintejä ts toimii kantovedellä, eikä niinollen ole kone-pesimiä eli astpesu tai pyykinpesukoneita ei tarvitse edes koko jätevesisuunnitelmaa. Eli ihan huoletta voi heittää tiskivedet puskanjuurelle ihan niinkuin tähänkin asti.

        Saunavesille riittää ohjaus kuoppaan joka on täytetty hiekalla, ja hiekka vaihdetaan sillointällöin mutta sitäkään ei kukaan käy tarkistelemassa.

        Että älä puhu asioista joista et näköjään mitään tiedä!!!! Lennä sinä vain etelään paskantamaan köyhien maiden asukkaiden juomavedet ja rikastuttamaan ylikansallisia hotelli/ matkailubisnes yhtiöitä!

        No miten teitä neuvottiin huussin hoitoon? Olisi tärkeää tietää, millaisia muutoksia ehkä joudutaan tekemään ensisellä torpan pihalla, jolla on se vanha kunnon pikkula sijainnut 100 v. samassa paikassa.

        Niitäkin onnettomia mökkiläsiä on, jotka ovat vetäneet kunnan johdosta putken mökkiinsä. Nyt joutuvat kustantamaan vedenpuhdistamisen, sano mitä sanot.
        Hyyskä voi silti olla pihan kulmalla.

        Mistä arvelit, että haluan mennä etelään suosittelemiasi toimia harjoittamaan?


      • mekkk
        joo taas!!!!! kirjoitti:

        "Mökkeihin pitää tästä lähtien asentaa LVI-järjestelmät. Tuhannet mummonmökkiläiset laskevat nyt eläkkeitään, riittääkö rahat tiskivesien puhdistamiseen. Ja miten nyt kastellaan kukkapenkit, kun ei vesiä enää saa heittää ovesta pihalle! Huussien alustat on nyt hoidettava hygieenisesti, joten eläkeläismummot tulevaisuudessa nostelevat kakkatynnyreitä ja turvesäkkejä ohjeiden mukaan paikasta toiseen."

        Höpön löpöä ja täyttä bullshittiä!!!!

        Just käytiin mökkipaikkakuntamme viranomaisilta kyselemässä tuosta jätevesi asiasta, ja ainakin sieltä sanottiin että mökki jossa ei ole vesijohtoja ja viemäröintejä ts toimii kantovedellä, eikä niinollen ole kone-pesimiä eli astpesu tai pyykinpesukoneita ei tarvitse edes koko jätevesisuunnitelmaa. Eli ihan huoletta voi heittää tiskivedet puskanjuurelle ihan niinkuin tähänkin asti.

        Saunavesille riittää ohjaus kuoppaan joka on täytetty hiekalla, ja hiekka vaihdetaan sillointällöin mutta sitäkään ei kukaan käy tarkistelemassa.

        Että älä puhu asioista joista et näköjään mitään tiedä!!!! Lennä sinä vain etelään paskantamaan köyhien maiden asukkaiden juomavedet ja rikastuttamaan ylikansallisia hotelli/ matkailubisnes yhtiöitä!

        Mökkeihin ei tarvitse laittaa mittään järjeastelmiä jos on niin sanottu katovesi ja itsellä äidin kesämökki käytössä ja jäevestä pumpataan vesi niin siellä on -70 luvun määräysten kukainen harmaavesien suodatusa ja ei mitään tartte tehdä. Jos laittai vesivessan niin asia muuttuu aika radikaalisti. Puuceehen pitäisi laittaa suodatinkangas koska paskat ei saisi emnnä suoraan maahan mutta sitten vasta kun joku tulee tarksitaamaan homman niin laitetaan.


    • JJ

      VAI NIIN

    • Oikeutta!

      Alkuperäiselle kirjoittajalle: kaikilla on oikeus viihtyä tai olla viihtymättä tietyssä paikassa. Ei se ole väärin jos ei viihdy! Jos muut ihmiset voi sanoa ja päättää että eivät viihdy tietyssä paikassa/tiettyjen henkilöiden seurassa, niin ne voivat sanoa sen/päättää viettää aikansa jossain mukavammassa paikassa, niin mikset sitten sinä voisi?! Perusteluna voit sanoa, että haluat tällä kertaa jotain uutta/luksusta/hyvä tarjous ym. syyn. Onhan muillakin siihen oikeus niin miksei sinullakin? Mielestäni siinä menee raja, että ko. henkilöiden kanssa voi viettää max. joitakin tunteja, mutta ei missään nimessä väkisin useita päiviä.

      • arghh

        Kyllä..olen samaa mieltä.ketään ei voi pakottaa mihinkään..itsekin inhoan mökkeilyä miehen vanhempien kanssa.he tuntuvat olevan omissaoloissaan ja itse vietän aikaa suhteellisen paljon yksin..olen myös ahdistunut heidän tavoistaan..aamupala esim tiettyyn aikaan..ise olen aamuvirkku ja saan valitusta siitä kun liikun aamuvsrhain tuvassa.kuulemma tömistelen..

        Nyt viimeksi sain haukut päälle kun kurkkuni on kipeä..siinä samalla mut haukuttiin kaikin majdollidin tavoin ja asettivat vielä mökkikiellon päälle.on varmaan parempi etten ole hrihin missään yhteyksissä.


    • Misssss

      Vanha ketju mutta ah niin tuttua asiaa. Anoppi keittää aamulla yhdeksältä vettä kattilassa ja ravistaa pussipuurojauheen lautaselle. Kun emme tule heti aamiaiselle, hän sekoittaa puurojauheen veteen valmiiksi lautaselle. Siellä se jäähtynyt pussipuuro odottaa kun kymmeneltä tulemme syömään. Omista eväistä suuttuu, samoin siitä jos en syö jäähtynyttä ja kankeaksi käynyttä pussipuuroa. Minulle suututtiin myös silloin kun meidän perhe ei syönyt kermakakkua joka oli ollut ulkona kesähelteillä vuorokauden. Anopin valitsema porkkanamehu kaadetaan valmiiksi lasiin sinä aamuna kun anopin mielestä juodaan aamulla mehua. Useimpina aamuina mehua ei juoda. Jouluna anoppi keitti riisipuuron. Söimme sitä. Sitten riisipuuro (maitoon tehty) jäi haalenemaan hellalle koko päiväksi ja yöksi. Aamulla anoppi annosteli puuroa lautaselleni, odotti siis pöydällä aamiaispöydässä. Jätin syömättä, koska en raskaana uskaltanut ottaa ruokamyrkytyksen riskiä. Anoppi loukkaantui. Muuta aamiaista ei ollut tarjolla. Kaapista otin omin luvin näkkileipää aamiaiseksi itselleni. Mies ja lapsi söivät valmiiksi annosteltua eilisen riisipuuroa.

      • mekkk

        Tuo on naurettavaa että aamupala on johonkin kellon aikaan kun ihmiset herää eri aikoina paitsi töihin mentäessä. Kun lapsemme oli pieni ja oltiin mökillä niin minä syön aamupalaa niin äitini tekee lounasta kun ei osaa tai halua syödä kunnon aamupalaa jolla selviää iltaan saakka kun saunan jälkee grillataan. Lomalla kun jokainen tekee oman aamupalan tai sitten odotetaan että kaikki herää ja tehdään kerralla eikä tieyttyy kellonaikaan niin pidot paranee. tehtiin Äidin velejn kanssa saunan panelointi niin sanoin ettei ennen klo 10.00 aloiteta kun olen aamu-uninen. Menihän se hyvin mutta sanon naiselleni että tästä lähtien teen yksin kun haluaan ruuan jälkeen pitää kunnon tauon että ruoka laskee eikä heti takas töihin. Yksin kun mökillä tekee niin voi tehdä vaikka yöllä että saa homman valmiiksi.


      • Pinttynyt.aamukahvi

        Eri-ikäisten ihmisten on ihan turhaa mennä kärvistelemään pieneen mökkiin parhaana lomakautena. Vanhemmat ihmiset nyt vaan heräävät 5 tuntia aikaisemmin kuin nuoret, juovat aamukahvin ja hiipivät ympäriinsä peläten, että häiritsevät nuorten unta. Ruoka-ajat heittävät samaan tahtiin. Saunan jälkeen nuoret alkavat grillata ja ikäihmiset yökkäävät ajatuksesta, että olisi syötävä iltamyöhällä päivän pääateria.
        Muutkin toimet ovat aivan eri aikataulussa, joten suosittelen kyllä ihan kaikkien puolesta, että kesät suunniteltaisiin siten, että saman ikäkauden ihmiset saisivat viettää lomansa ja vapaa-aikansa omaan tahtiinsa. Mitä lepoa kenellekään tulee ainaisesta aikatauluongelmaisesta yhdessäolosta!


      • mekkk

        Itse olen jo 55v mies ja en voi syödä ennen saunaa koska täydellä mahalla ei voi saunoa. Päivällä en syö koska hommat jää tekemättä kun täydellä mahalla ei jaksa tehdä mitään ja rupeaa väsyttämään. Kunnon aamupalan kun syö 10-11 aikoihin niin jaksaa hyvin tehdä hommiä ja saunoa ja siinä 18-20 paikkeilla grillataan ja nautitaan se kunnon juomilla niin jäksaa huilata iltaauringossa kesällä.


      • Lippusalkoon

        Ihan mukava päivärytmi, paitsi sellaiselle, joka herää viimeistään aamuviideltä kirkkaaseen auringonpaisteeseen. Aamukahvihetki on kullan kallis kuistilla klo 6, ja on mukavaa käyttää aamun tunnit puuhasteluun, jollei sillä häiritse muiden unta. Aamuvirkun on pakko saada päivän ateria joskus puolenpäivän hujakoilla. Sen jälkeen onkin iltapäiväunien aika.
        Jne.
        Aikataulut ovat erilaiset. Miten pienessä mökissä sovitetaan lomailu kaikkien mielen mukaiseksi?
        Lomailemalla eri aikaan.


      • mekkk

        EN siitsi herätä vapaa-aikanakan kukonlauluna aikaan kun vl menen töihin klo 7.00 ja herätys vähn klo 5 kälkeen ja rutmiltani aamu-uninen niin vapaalla en ennen klo10.00 nouse sängystä koska herääminen ja se kaikkein paras juttu on se sektailu ennen aamupaallan ja mökillä ollessa aamu-uinti kruunaa aamuun ja sen jälkeen aamupaalaa ja sitten puuhastellaan tai lähdetään järvelle.


    • omakotikultaa

      Voi jeesus näitä mökkeilijöitä ja miniöitä.

    • piparminttuli

      Ensin sinun täytyy tietysti sopia miehesi kanssa siitä missä loman vietätte. Vietättekö yhdessä vai erikseen ja missä sen vietätte. Jos sitten päätätte viettää sen muualla kuin siellä mökillä niin asian voi aina ilmittaa positiivisesti. Ilmoitatte että tänä vuonna saatte nauttia toistenne seurasta rauhassa vihdoinkin. Annetaan teille omaa rauhaa. Ollaan lomalla ...... (ja sitten kerrotte missä) Ei tuo nyt niin vaikeaa ole. Ette jää kuuntelemaan tai katsomaan reaktiota. Mutta ensin sovitte asian miehen kanssa.
      Ja se miten asian tuot esille miehelle riippuu suostuuko hän sinun toiveeseesi. Kannattaa miettiä tarkkaan sanakäänteet kuinka sen kerrot. Jos vaadit ja haukut mökin olot ja hänen vanhemmat niin ei varmaankaan suostu. Mieti ja puntaroi

    • UskooKenUskoo

      Onkohan tämä aloitus provo. Että kaikki olisi noin pielessä, en jaksa oikein uskoa.

    • Auttaisiko.asiaa

      Aloittajalle tiedoksi, että allergiat ovat erittäin sopiva syy pysytellä poissa siitepölystä, hyttysistä ja muusta maalaiselämästä. Nuhaa voi aina kärsiä. nenäliina vain aina kouraan ja valittelua allergiasta. Kanamuna-allergia, sitrushedelmät ja tomaatti, mansikat, mausteet.
      Ota selvää ja ala sairastaa ajoissa.

    • sinneVaanKärsimään

      Eikös mökillä pitänyt olla mukavaa....kuulemma...

    • mamafromhell

      Käydä voi mutat käy silloin kun itselle sopii.Omat makkarat ja eväät mukaan ja lisäystä kanskeiin aamupalohin ja lounaisiin yms. Uimaan ei tartte mennä-sano että saat vedestä ihottumaa.Ja saahan poika käydä yksinkin siellä jos haluaa..vieraanvaraiset ihmiset eivät pidä nälässä väkeään.Pieni välimatka on ok appivanhempiin.

    • Puolivuosisataa

      Mökkiläisemäntänä tiedän, mitä on, kun vieraat tulevat nyrpistelemään hämähäkkejä ja sameaa uimarantaa, kieltäytyvät syömästä tarjottua ruokaa, ovat allergisia kuka millekin, makaavat nurmikolla päivät pitkät ja kysyvät narisevalla äänellä: "Koska tässä talossa juodaan iltapäiväkahvit".
      Miksi mökille tullaan?
      Minä olen pitkän ikäni aikana oppinut kerrasta. Yksikään narisija ei saa toista kutsua. Lapsilleni sanoin aikanaan, että kavereita saa tulla, jos ruoka kelpaa. Mökillä ei voi tarjota monta sorttia. On aina otettava huomioon säilytystilat. Onnellinen se, jolla on sähkö ja jääkaappi. Tuhannet mökkeilevät kallioisilla saarilla, jonne on juomavesikin tuotava kanisterissa.
      Jos mökille mennään lomailemaan, ei voida lähteä siitä, että vanhukset ovat palvelijoita ja talonmiehiä, vaan jokaisen on osallistuttava mökin elämään omalla panoksella.
      Pitää kuitenkin muistaa, että elämä on otettava kevyemmin lomamökissä. Jokapäiväinen siivoaminen ja kasvimaan kitkeminen, pyykin pesu, puiden pilkkominen jne. ei ole tarpeen kesälomalla. Tehdään se mitä pitää, ei enempää. Lepäämässähän siellä ollaan. Mutta ei passattavina. Siinä kulkee raja.

    • pahaminiä

      Mökkeily ei kiinnosta yhtään. Ainoastaan siinä tapauksessa voisin viihtyä, jos saisin olla siellä ihan yksin ja mökki olisi minun omani, eli saisin tehdä siellä mitä haluaisin.

      En kaipaisi yhtään käskyttäjää enkä aikatauluttajaa mökkeilyyni. Mitä iloa olisi olla mökillä jonkun sellaisen porukan kanssa, jonka kanssa ei muutenkaan mielellään aikaansa viettäisi, kuten miehen sukulaiset. Ja niiden mökki sitten vielä. Eli mitään et saisi tehdä oman mielen mukaan, et kukkaa istuttaa et mitään. Paskaa.

      Jos jonain päivänä laiskottaisi ja tuntuisi siltä, että nyt en tänään viitsi tehdä mitään muuta kuin olla ja löhöillä tai samoilla metsässä, niin onnistuisiko jossain sukulaisten mökillä?

      Sen verran on kokemusta tällaisesta, että ikinä en suostuisi. Ei tosin mökistä ollut kyse, mutta perikunnan talosta, jossa piti käydä vuorollaan aina jotain tekemässä. Aina oli jollain jotain sanomista, miksi jotain ei oltu tehtykään toisten mielen mukaan tai paikat jätetty juuri niin kuin ne oli tullessa. Kun oli haravoitu ulkona, niin lehdet oli viety eri paikkaan kuin olisi pitänyt ja tämän tyylistä. Miehen siskot vahti haukkoina koko ajan ettei nyt vaan miniä tee siellä jotain väärin. Lakkasin käymästä kokonaan ja nyt on siltä osin kaikki ihan hyvin. En puutu kenenkään omaisuuteen enkä käytä kenenkään taloja enkä tiloja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      70
      1362
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1165
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1090
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      69
      957
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      772
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      712
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      711
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      369
      703
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      666
    Aihe