Maailmalla menestyneitä suomalaisia fantasiakirjoja?

jäppinen

Mietin tuossa, että onko Suomessa ainuttakaan maailmalla menestyvää fantasiakirjaa? Tarkoitan nyt sellaista Harry Potter-, Taru Sormusten herrasta-, Pirates of the Caribbean- kategoriaan luokiteltavaa kirjaa. Eli en tarkoita mitään Muumilaakson tarinoita, jotka luokitellaan myös fantasiakirjallisuudeksi. Itselleni ei tule yhtään mieleen. Onkohan Suomessa edes kunnolla mahdollista saada julkaista tämän tyylisiä kirjoja? Minusta vähän tuntuu, että suomalaiset kustantamot pitävät tällaisten kirjojen julkaisua liian isona riskinä.
Itse kirjoitan juuri tähän kategoriaan sopivaa kirjaa ja olen siihen todella tyytyväinen ja juoni on mielestäni erittäin onnistunut. Aikaisemmat ideani olen vuosien varrella lyttänyt, mutta tähän olen äärimmäisen tyytyväinen. Onkohan tällaista kirjaa mahdollista saada Suomesta käsin koko maailman tietoisuuteen? Kyllä se varmaan on mahdollista, mutta vaikeaa. Mikäköhän kustantamo olisi tämän kirjan julkaisuun sopivin?
Ensimmäisen kerran aloitin kirjoittamaan kirjaa eskarissa ja olen jatkanut kirjoittamista siitä lähtien 10 vuoden ajan. Äikästä tuli yläasteella kymppejä ja nyt olen aloittamassa lukion. Toivottavasti onnistun totteutamaan haaveeni ja jos täällä on muitakin nuoria tulevia kirjailijoita, niin lykkyä tykö.

8

571

  Vastaukset

  • Tove Jansson ja muumit.

  • Joo! Ite suosittelen lukemaan Gena Showalter - Kodittomat sielut. Tää on aivan mahtava kirja :D Se on ilmestyny pokkarina. Suosittelen lukemaan!

  • Ainakin sulla on tavoitteet korkealla. :D Kotimaista fantasiaa julkaistaan aika vähän suhteessa niihin määriin mitä ulkomailla julkaistaan. Se ei myöskään tunnu olevan mikään rahakas juttu ja kirjan pitää olla täälläkin aika menestynyt, ennen kuin sitä aletaan markkinoida ulkomaille. Ei se mitenkään mahdontonta ole, että kirjasi julkaistaisiin täällä Suomessa, mutta maailmanlaajuista levitystä epäilen. Suomalaiset kustantamot ei ilmeisesti kuitenkaan suoraan ja aktiivisesti tarjoa kirjojaan ulkomaille, niin sikäli ei ole väliä, että kenelle kirjaasi tarjoat täällä.

  • Hyvin vaikeaa. Ulkomaisilla kustantajilla on harvemmin suomenkieltä osaavia työntekijöitä joten on vaikeaa saada hyvääkään kirjaa kustantamoiden tietoisuuteen.

   Ainoa suomalainen fantasiakirja jonka muistan käännetyn ainakin englanniksi on Johanna Sinisalon Ennen päivänlaskua ei voi. Mutta sehän sai hyvän lähtöpotkun voittamalla ensiksi Finlandia-palkinnon ja sai mainetta sitä kautta.

   Jos välttämättä haluat ulkomaiden markkinoille niin kirjoita englanniksi.
   Vrt. Hannu Rajaniemen Kvanttivaras. Kirjoitettiin ensiksi englanniksi ja sitten vasta käännettiin suomeksi.

  • Hmmm... Ei tule jo mainittujen lisäksi mieleen ketään, joiden menestyksestä olisi varmaa tietoa...Risto isomäen dekkareita kandee lukaista... ja kotmainen ihan oikea fantasiasarja on Pohjankontu, josta on ilmestynyt ainakin 2 osaa.. Sen on kirjoittanut Helena Waris.

  • Kait Suomesta on vähä hankala ponnistaa, ku ollaan niin pieni kieliaule muihin verrattuna... Mut uusia kotimaisia fantasioita ilmestyy nyt paljon, Teemestarin käsirkija, Kuparisaaritrilogia, Susiraja, Mifongin perintö.... Kandee lukee!

  • Kiva, olen myös kirjoittamassa fantasiakirjaa!!!!

  • Luulisin että suurin ongelma tässä on se, että ensin pitäisi menestyä Suomessa.
   Menestyäkseen Suomessa fantasiakirjalla on taas hyvinkin vaikeaa, sillä tuntuu ettei Suomessa osteta juurikaan fantasiaa, eteenkään uusien tulokkaiden teoksia.
   Jokunen poikkeus varmaankin löytyy ja ehkä asiat tästä muuttuvat.

   Toisaalta tuon ymmärtää. Jos haluat ostaa kirjan, tutkit valikoimaa ja otat sieltä mieluiten jonkun bestsellerin, jonka uskot olevan hyvä. Vaikka vieressä olisikin halvempi täysin tuntemattoman kirjaulijan kirjoittama teos (joka siis voi olla huomattavasti parempi kuin tuo bestselleri).

   Kysymys taitaa siis olla enemmänkin siinä, miten saisimme tuntemattomia uusia kirjailijoita ihmisten tietoisuuteen ja sitä kautta menestymään ensin Suomessa ja tämän jälkeen ulkomailla?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuka maksaa ei-turvallisesta maasta tulevan pakkokatanteenin..

   ..eivät kai veronmaksajat Kelan ansiosidonnaisella päivärahalla? Vastuuton mokailija maksakoon mokiensa kulut itse! Se on Ruotsin risteilyltä tai Balk
   Maailman menoa
   84
   2452
  2. Henna ja Tauski jälleen yhdessä onnellisina

   Kihlatkin hankittu. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/503fdd42-5bef-4519-ae07-de01ca6aa9ba
   24
   2206
  3. Suomi olisi itse tarvinnut kehitysapua

   suomen koronatalous ja sannan lahjarahat italiaan on kestämätön setti. Suomen julkinen ajetaan alas, teitä ei kunnosteta, omaa taloutta ei elvytetä..
   Maailman menoa
   165
   2005
  4. Järkyttäviä Paljastuksia Nikon TV-sarjasta

   Tänään se sitten alkaa, sarja nikosta ja katiskasta. Ennakkotietojen mukaan sisältö paljon ikävämpää kuin luulin. Niko käyttänyt huumeita jo 13 vuotia
   97
   1958
  5. Sofian pätkä storyssa.

   Siellä taitaa känniläinen Stefu olla vieressä. Jotain rajaa Sofia!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   1253