Maailmalla menestyneitä suomalaisia fantasiakirjoja?

jäppinen

Mietin tuossa, että onko Suomessa ainuttakaan maailmalla menestyvää fantasiakirjaa? Tarkoitan nyt sellaista Harry Potter-, Taru Sormusten herrasta-, Pirates of the Caribbean- kategoriaan luokiteltavaa kirjaa. Eli en tarkoita mitään Muumilaakson tarinoita, jotka luokitellaan myös fantasiakirjallisuudeksi. Itselleni ei tule yhtään mieleen. Onkohan Suomessa edes kunnolla mahdollista saada julkaista tämän tyylisiä kirjoja? Minusta vähän tuntuu, että suomalaiset kustantamot pitävät tällaisten kirjojen julkaisua liian isona riskinä.
Itse kirjoitan juuri tähän kategoriaan sopivaa kirjaa ja olen siihen todella tyytyväinen ja juoni on mielestäni erittäin onnistunut. Aikaisemmat ideani olen vuosien varrella lyttänyt, mutta tähän olen äärimmäisen tyytyväinen. Onkohan tällaista kirjaa mahdollista saada Suomesta käsin koko maailman tietoisuuteen? Kyllä se varmaan on mahdollista, mutta vaikeaa. Mikäköhän kustantamo olisi tämän kirjan julkaisuun sopivin?
Ensimmäisen kerran aloitin kirjoittamaan kirjaa eskarissa ja olen jatkanut kirjoittamista siitä lähtien 10 vuoden ajan. Äikästä tuli yläasteella kymppejä ja nyt olen aloittamassa lukion. Toivottavasti onnistun totteutamaan haaveeni ja jos täällä on muitakin nuoria tulevia kirjailijoita, niin lykkyä tykö.

8

3196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Tove Jansson ja muumit.

    • Joo! Ite suosittelen lukemaan Gena Showalter - Kodittomat sielut. Tää on aivan mahtava kirja :D Se on ilmestyny pokkarina. Suosittelen lukemaan!

    • Velma/

      Ainakin sulla on tavoitteet korkealla. :D Kotimaista fantasiaa julkaistaan aika vähän suhteessa niihin määriin mitä ulkomailla julkaistaan. Se ei myöskään tunnu olevan mikään rahakas juttu ja kirjan pitää olla täälläkin aika menestynyt, ennen kuin sitä aletaan markkinoida ulkomaille. Ei se mitenkään mahdontonta ole, että kirjasi julkaistaisiin täällä Suomessa, mutta maailmanlaajuista levitystä epäilen. Suomalaiset kustantamot ei ilmeisesti kuitenkaan suoraan ja aktiivisesti tarjoa kirjojaan ulkomaille, niin sikäli ei ole väliä, että kenelle kirjaasi tarjoat täällä.

    • Elenthil.

      Hyvin vaikeaa. Ulkomaisilla kustantajilla on harvemmin suomenkieltä osaavia työntekijöitä joten on vaikeaa saada hyvääkään kirjaa kustantamoiden tietoisuuteen.

      Ainoa suomalainen fantasiakirja jonka muistan käännetyn ainakin englanniksi on Johanna Sinisalon Ennen päivänlaskua ei voi. Mutta sehän sai hyvän lähtöpotkun voittamalla ensiksi Finlandia-palkinnon ja sai mainetta sitä kautta.

      Jos välttämättä haluat ulkomaiden markkinoille niin kirjoita englanniksi.
      Vrt. Hannu Rajaniemen Kvanttivaras. Kirjoitettiin ensiksi englanniksi ja sitten vasta käännettiin suomeksi.

    • Hmmm... Ei tule jo mainittujen lisäksi mieleen ketään, joiden menestyksestä olisi varmaa tietoa...Risto isomäen dekkareita kandee lukaista... ja kotmainen ihan oikea fantasiasarja on Pohjankontu, josta on ilmestynyt ainakin 2 osaa.. Sen on kirjoittanut Helena Waris.

    • Arwenn97

      Kait Suomesta on vähä hankala ponnistaa, ku ollaan niin pieni kieliaule muihin verrattuna... Mut uusia kotimaisia fantasioita ilmestyy nyt paljon, Teemestarin käsirkija, Kuparisaaritrilogia, Susiraja, Mifongin perintö.... Kandee lukee!

    • Nimetönihminen

      Kiva, olen myös kirjoittamassa fantasiakirjaa!!!!

    • Tadadaa

      Luulisin että suurin ongelma tässä on se, että ensin pitäisi menestyä Suomessa.
      Menestyäkseen Suomessa fantasiakirjalla on taas hyvinkin vaikeaa, sillä tuntuu ettei Suomessa osteta juurikaan fantasiaa, eteenkään uusien tulokkaiden teoksia.
      Jokunen poikkeus varmaankin löytyy ja ehkä asiat tästä muuttuvat.

      Toisaalta tuon ymmärtää. Jos haluat ostaa kirjan, tutkit valikoimaa ja otat sieltä mieluiten jonkun bestsellerin, jonka uskot olevan hyvä. Vaikka vieressä olisikin halvempi täysin tuntemattoman kirjaulijan kirjoittama teos (joka siis voi olla huomattavasti parempi kuin tuo bestselleri).

      Kysymys taitaa siis olla enemmänkin siinä, miten saisimme tuntemattomia uusia kirjailijoita ihmisten tietoisuuteen ja sitä kautta menestymään ensin Suomessa ja tämän jälkeen ulkomailla?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      199
      4700
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      275
      2777
    3. 134
      1717
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1411
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      204
      1380
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1156
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1134
    8. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      75
      1089
    9. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1067
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1061
    Aihe