Alapään sheivauksen jälkeinen pistely; APUA KIITOS!

Tietämätön_13

Eli sheivasin alapäätäni ensimmäisen kerran koskaan eilen. Mitään muuta syytä mulla ei ollut, kun että bikinit päällä karvoja näkyy hieman jalkovälistä, mikä tarkoittaa vähän levinnyttä bikinirajaa. Ja se häiritsi muo. En sheivannut edes paljoa, en ottanut "vatsan alla olevia karvoja" ollenkaan pois, vaan pelkästään jalkovälistä ne, mitkä alushousut päällä eniten näkyivät. Eli minimaalisesti. En käyttänyt minkäänlaisia geelejä tai mtn, ihan veden kanssa lotrasin. Illalla siis ne sheivasin. Aamulla oli vähän kutinaa, samoin päivällä. Nyt kun on yli vuorokausi sheivauksesta kulunut, alkaa hiukan pistelemään. Auttaisiko tähän joku perusrasva? Mitään tuotteita en halua mennä ostamaan, ei ole rahaa enkä halua sitä pyytää. Enkä halua että esim äiti minulle mitään tuotteita ostelee, ikää mulla on vasta 13 vuotta, eikä äiti tiedä edes siitä, että sheivaan jalkakarvojani pois. Miten tän kutinan ja alkavan pistelyn saisi pois ilman vaivaa? Asiallisia vastauksia kiitos. Selvennyksen vuoksi olen siis tyttö, jos joku sitä vielä epäili :D

8

1413

  Vastaukset

  • Sanoit että vain veden kanssa löträsit, siinä kävi sulle virhe. Käytä aina saippuaa tai vaahtoa shaivaamisen kera. Itse pesen alapääni ensin saippualla ja huuhtelen pois ja sitten varsinaiseen sheivaukseenjätän saippuan/vaahdon sheivauksen ajaksi joten vältyn turhilta haavoilta ja pistelyltä. Kutina on minullakin vielä tuttua se on vaan siitä koska karvat kasvaa takaisin niin iho kutisee, ja kun karvat kasvavat entistä paksumpina takaisin niin se lisää myösin kutinaa.Nykyään olen oppinut vähän nyppimään häpykarvojani, ettei tarvitsis aina sheivata höylällä. Nyppiminen sattuu mutta 2kk nyppimisen jälkeen ei tunnu kuin enää piente nipistelyä seuraavalla nyppimiskerralla.
   terveisin kohta 15v, eikä äitinikään vielä tiedä että sheivaan,tai no tietää sinänsä koska vedin kerran kokeilun haluisena posliiniksi (ei näyttänyt kivalta 2 illan jälkeen kun tilalla on inha sänki) jaäiti kysyi sitten saunassa jaahas olet ajanat karvoja. hmmm olin vähän nolona mutta kaikesta selvitään !!(:

   • Ei ne karvat kasva paksumpina kuin ennen, mutta sheivauksen jälkeen karvat ovat latvaan saakka yhtä paksuja kuin juuresta niin tuntuu jäykemmiltä.

    Jos on sheivannut "kovalla kädellä" (=syntynyt pieniä haavoja) jälkihoitoon lienee paras Bepanthen voide, eikä maksa montaa euroa (jättää vaan jonkun limupullon ostamatta).

    Pistelyyn auttaa aika. Muutaman päivän kuluttua sänki on kasvanut senverran pidemmäksi ettei se enää pistele. Tai sitten pitää sheivata päivittäin että pysyy sileänä.


  • Iho tottuu kyllä karvojen poistoon. Olen itse ajellut niitä teini-iästä lähtien eli jotakuinkin neljännes vuosisadan. Aikanaan ajelin kertakäyttöpartakoneella häpyhuulten alueelta karvat. Suihkussa, käytin saippuaa.

   Ihan normaalit saippuat ja perusvoiteet käyvät, ei tarvitse olla erikoistuotteita. Tosin alapäätä ei ole hyvä pestä saippualla, koska se haittaa normaalia tervettä bakteeritasapainoa, ja silloin saattaa tulla hiivatulehdus.

   Nykyään ajan epilaattorilla (siis "juurineen") kaikki karvat, ja "parkkiintunut" ihoni kestää sen hyvin. Käytän öljyä ajelun jälkeen. Eli kaikkeen tottuu!

   Karvojen ajelun pitäisi olla jokaisen yksityisasia. Saksillakin voi lyhentää häiritseviä karvoja, joskus sekin saattaa riittää, eikä aiheuta niin kutinaa karvojen kasvaessa pidemmiksi.

  • Juu mulla tämä sama ongelma eli siis tänään sheivasin alapääni ekaa kertaa ja nyt heti sheivauksen jälkeen kutisee ihan helkkaristi. Ihan vaan vedellä vetelin ja joo mäkin 13 vuotias. Miten tota kutinaa sais lievitettyy helposti ilman että menee ostelemaan mitään aineita?

  • Eo 13-v ole edes mitä sheivata!

   • @liabeth_2 mitäs sä höpiset ite kohta 15 mutta kyllä mulla oli 13 vuotiaana jo paljon karvoja 😂😂


  • Perunajauhot avuksi kaikkeen hiertymään ja liukkauden estoon.

  • Vittu kun tuli joku kiihotuksen aiheuttama päähänpistos leikata munankarvat. No ihan raa'asti lähin saksilla leikkamaan niin mulkun päältä kun kiveksistä tommoseks siiliks, ja nyt hiertää ja pistelee mulkkua niin vitusti. Hirveet katumukset ja en kyllä enää ikinä leikkaa toiste. Mitähän tässä nyt vaan tekis.
   1. Ootanko että karvat kasvaa taas pitkiks ja yritän helpottaa vaikka jollain voiteilla. Vai 2. Kysäsen joltain lääkäriltä tms joka ihan oikeaoppisesti osais sheivata noi munankarvat niin ettei tulis suurempia pistelyjä. Kuukausihan tossa menee varmaan että kasvaa takas mut vittu miten tältä pistelyltä saa nukutuks!

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 15 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa jatkaa Jari-Matin mollaamista

   Seiskassa avautuu Maisa taas JM:n ”pettämisestä” (kätevästi unohtuu että maisa oli se varsinainen pettäjä) ja ”taloussotkuista”. On kyllä muijalla po
   Kotimaiset julkkisjuorut
   170
   14475
  2. Sofia Belorf kuljetti setelipinoja matkalaukussaan, kertoo tullivirkailija 28.5.20

   Tullivirkailija todisti Katiska-oikeudenkäynnissä ja kertoi Sofian jääneen kiinni paksujen (50 euron) setelinippujen kuljetuksesta matkalaukussaan. Ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   150
   7289
  3. KALJAA PÄÄSEE OSTAMAAN VIROSTA 1.6 !!!

   MIKÄ ONNEN PÄIVÄ! Viro avaa rajat suomalaisille kaljanostajille kesäkuun alusta. Suomalaiset pääsevät Viroon ilman, että heidän tarvitsee jäädä maahan
   Maailman menoa
   134
   3607
  4. Kuka on ollut tekemisissä Martinan kanssa

   Oikeassa elämässä? Kommenttia? Millainen on?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   2296
  5. Mihin landelle?

   Martina on nyt menossa? Hankoon? Missä on kyyhkyläiset kun ei ole taas näkynyt, ei suinkaan ole tullut ryppy rakkauteen vai jatkuuko Stefun veneily ed
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1630