risperdal kokemuksia?

risperdal?

Laittakaa kokemuksia risperdalista, millaisella annostuksella, haittavaikutuksia ja myönteisiä kokemuksia? miten lopetus onnistunut?

22

12886

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Cherrys

      Mulla risperdal menee illalla annoksella 2mg. Haittavaikutuksena itselläni sanoisin muistin huononemisen ja muutenkin oudon olotilan. Olen päättänyt lopettaa lääkkeen, sillä olen kuullut siitä kamalia asioita, ja en todellakaan halua sairastua lääkkeestä vakavasti, koska siitä ei sitten koskaan parannuta.. Ja nyt jo huomaan lääkkeen huonot vaikutukset ( syönyt sitä puoli vuotta ). Toivon että selviän hengissä lääkkeen lopetuksesta :( Psykoosi lääkkeitä en suosittele, kuin vakavimmille tapauksille. Itsellä diagnosoitu psykoottinen häiriö. Toisena lääkkeenä mulla menee ketipinor 100mg iltaisin.

      • Stressgirl

        Mulla on Risperdalin annostus 2 mg ennen nukkumaan menoa. Lääke menee ääniharhoihin ja vaikean traumaperäisen stressireaktion hoitoon. Olen syönyt lääkettä noin kahdeksan kuukautta.

        Alussa oli muutamia sivuoireita tiheä syke, epätodellinen olo ja sekava/väsynyt olotila aamulla. Nyt ei ole sivuvaikutuksia, kaikki ovat hävinneet. Myönteiset vaikutukset ovat ääniharhojen loppuminen, mielialan vakaantuminen ja painajaiset ovat loppuneet.


    • 9

      Laita itse omia kokemuksiasi tänne äläkä kysele vain niitä muilta!

    • pimppis

      No minulla määrättiin psykoosioireisiin tuo risperdal, jonka myötä siis nämä oireet poistuneet....muuta negativista ei ole kuin että paino pomppas ylöspäin parissa kuukaudessa 10 kg , onko teillä nostanut risperdal lääkitys painoa...?jos on paino noussut oletteko onnistuneet laihduttamaan?Injektiona menee minimi annos, sinänsä ihan näppärä lääke.....

      • Anonyymi

        Moi. Mulla määrättiin 1 mg illassa. Ei ole paino noussut.


    • treuiwutow

      http://www.youtube.com/user/KAUPUNKISHAMAANI
      Risperdal kokemukseni...nukuin 14 h vuorokausdessa kaikki oli puuroa en pystyny lukemaan tekemään mitään järkevää lopulta yritin itsaria.NIin älä syö sitä.On olemaassa muita hoitoja jos avaan uskallat lopettaa

      • Anonyymi

        Toisilla lääke toimii ja toisilla ei. Turha ketään käskeä lopettamaan sen vuoksicettei se itselle sopinut!


    • Hampula

      Minulle määrättiin Risperdal-lääkitys. Olin syönyt sitä vasta muutaman päivän kun lähdin käymään kaupassa. Ensinnäkin kävelyni oli jäykkää, olin kuin puu-ukko. Kädet eivät liikkuneet kuten normaalisti heiluvat kävelyn tahdissa, sojottivat jäykkinä alaspäin. Jalat aivan jäykät myös, kävelystä ei tahtonut tulla yhtikäs mitään. Selkä jäykkä, siis olin todellakin kuin puuta koko inehmo. No, ylitin sitten suojatietä. Yht'äkkiä näin kun autoja ajaa minua vastaan! Olin kääntynyt kesken suojatien ylityksen kävelemään ajotielle valtavan vilkkaassa risteyksessä. Älysin onneksi viime hetkellä mennä sivuun kun autot tulivat. Kauppaan päästyäni oloni oli omituinen, tuntui että kaikki katsoivat. Ja niin varmaan katsovatkin. Oli talviaika ja kaupasta ulos tultuani kaaduin pitkin pituuttani maahan, en ollut huomannut sitäkään että kävelin suoraan jäätikölle. Olin niin outo ja omituinen että arvatkaapa kaksi kertaa jatkoinko Risperdalin käyttöä? Olin siis muutaman päivän käyttänyt ja lopetin käytön tuon kauppareissuni jälkeen. En muista edes sitä mikä oli annostus, pääasia että pääsin lääkkeestä eroon. Hirveä kokemus!

      • wszxdcfg

        Joo. Kannattaa miettiä aina kahdesti lähteäkkö käyttämään huumausaineita, vaikka lääkäri ja varsinkin, jos psykiatri suosittaa.


    • tyytyväinentyyppi

      itselläni menee risperidonia 3mg iltaisin. Ainoa huomaamani haittavaikutus on nenän tukkoisuus iltaisin lääkkeen alettua vaikuttamaan. Lääkkellä on myös lievästi rauhoittava vaikutus eli se väsyttää. Minulla on auttanut pelkotiloihin ja ahdistukseen. Itse olen kokenut lääkkeen tarpeelliseksi ja toimivaksi lääkkeeksi.

    • Vitunkyllästynyt

      Teinitytölleni määrättiin pari kuukautta sitten risperdal injektiona aggressiivisuuteen ja impulsiivisuuteen, siitä lähtien ollut joka päivä väsynyt ja tokkurainen. Ei siinä vielä kaikki vaan tyttärelläni on myös diagnosoitu vaikea ahdistuneisuushäiriö ja vaikea masennus joita risperdal on vaan pahentanut, tyttö itkee nykyään kaiket päivät, on aloittanut viiltelyn ja yritäänyt useita kertoja itsemurhaa lääkkeen aiheuttaman ahdistuksen takia. Paino hänellä on nousuut lääkkeen takia 2 kk noin 5 kg eikä, josta valmiiksi huonon itsetunnon omaava tyttö kaikkea muuta kuin mielissään... pakko pyytää lääkäriä lopettamaan tämä ja vaihtamaan lääkettä. Aina kun olen kysellyt asiasta vastauksena vaan että seuraillaan nyt vielä pari viikkoa jos sivuvaikutukset lakkaisivat... Minne tämä psykiatrinen hoito on mennyt??!!

      • Idel

        14 vuotias antipsykootti-injektiolla. Ei morjens.

        Mihin onkaan hävinnyt lääkärien valan tuntemus: "first do not harm"... Lasten ja nuorten lääkintä ja kasvuiässä olevien aivojen lääkintä on aina hyvin kyseenalaista ja kiistanalaista. Silti lasten ja nuorten lääkintä antipsykooteilla on yhä kasvavaan päin.

        Risperdal muiden antipsykoottien tavoin on huonosti tutkittu kasvuikäisille pitkäaikaisvaikutusten osalta ja vaikutuksen henkiseen/fyysiseen kasvuun osalta ja voi aiheuttaa esimerkiksi levottomuutta kehossa (akatisiaa), mikä voi pahentaa entisestään impulsiivisuutta ja synkkiä ajatuksia. Kaikki psyykenlääkkeet voi saada aikaan itsetuhoisia ajatuksia, epätyypillistä normaalista poikkeavaa käytöstä minkä läheiset huomaa helpoiten ja lamata tunne-elämää. Jos ei tunne asioita kuin ennen, kai se voi masentaa.

        Joskus paras ratkaisu on ei lääkettä ollenkaan. Se on monissa tapauksissa oikein hyvä ratkaisu kuin loputon lääkekokeilukierre tai monilääkintä mihin useat psykiatrian parissa olevat päätyy. Rohkeutta se vaatii irroittautua auktoriteettina toimivien lääkäreiden mielipiteistä ja kyseenalaistaa niitä. He ovat oikein hyviä morkkaamaan kritiikkiä. Joskus pitää luottaa intuituoon "mitä nämä lääkkeet ovat tehneet lapselleni? Minkälaiseksi hän on muuttunut käyttäessään niitä?"

        Aikansa vie palautua lääkkeen vieroitusoireista kun aivokemiat tasapainottuu. Turvallinen lopetus tapahtuu vähentämällä hitaasti. Siinä ei auta kuin aika ja terveelliset elämäntavat sekä riittävä tuki.
        Se voi olla hyvin vaikeaa, stressaavaa ja palautuminen lääkkeistä ei tapahdu sormia napsauttamalla.

        Toinen vaihtoehto on lähteä seuraaviin stressaaviin lääkekokeiluihin. Lykkyä tykö ja voimia teille ja lapsellenne!

        Ja ps. on omakohtaista kokemusta.


      • Anonyymi

        Usein lääkkeet voi aiheuttaa aluksi oireita kuukaudenkin ennen kun elimistö tottuu


    • Anonyymi

      Ensimmäiset päivät aamuisin väsytti, vaikka oli vähintään 8h unet takana.Ainoa sivuoire tukkoinen nenä lääkkeen oton jälkeen.
      Yleisesti ottaen tasaisempi olo ja raivarit loppunu.Annos 2mg.

    • Anonyymi

      On tosi paha lääke. VAADIPPA LÄÄKÄRILTÄ TUTKIMUKSIA ferritiini, d, b12 kilpirauhaskokeet . äläpä luota lääkäriin vaan tutki itse netistä. et korjaannu Et korjaannu noilla lääkkeillä .

    • Anonyymi

      psykoosi 19 v

      rispendal 2:sta 4:ään mg noin 5 vuotta putkeen

      ihan hyvä lääke
      ilman sitä olisin haudassa enkä kestäisi sitä psykoosin vimmaa
      lääke nukuttaa, läskistää, mutta sain psykoosini pois siis parannuin
      aamulla kyllä nukuttii, siten nukuin, ei sen kummempaa

      vasta kun en jaksanut enää syödä, tajusin, että minulla on voimia vähentää
      opin tekniikkoja miten vähentää
      näin eränä päivänä valoa tunnelissa ja tiesin ja selviäisin
      pitkä prosessi on se psykoosi
      siksi kannattaa syödä hyvin lääkkeensä ja nauttia elämästä
      vois muuten mennä pahemminkin

    • Anonyymi

      Aiheuttaako rintojen turpoamista pienellä annoksella?

    • Anonyymi

      Minulla risperdal injektio, oli ainut toimiva ratkaisu lääkkeiden kokeillussa. Hyvin on vähentänyt psykoosit, stressit ja ahdistukset. Ainoa havaittu sivuvaikutus on nopea painon nousu.

    • Anonyymi

      Minulle iski psykoosi keväällä paniikkihäiriöstä johtuva,aloitin 1,5mg risperdalin aluksi, nosto tehtiin kuukauden päästä 3mg koska oireet jatkuivat,heti noston jälkeen sairastuin vaikeaan masennukseen josta varoiteltiin myös haittavaikutuksissa.Aloitin masennuslääkkeen koska luulin että masennus tuli muusta.Masennus jatkui 3kk ja masennuslääkkeistä lähti seksihalut,ruokahalu ja unet sekä painonnousu 10kg vaikka en pystynyt syömään muita kuin madariineja,myöskään wc käynnit ei tuntunut tarpeelliselta kun ei hätää tullut. Sitten havahduin että ei voi olla tosi että masentuisin yhtäkkiä olen pirteä ihminen olemassa eikä syytäkään masennukseen ollut,joten kävin lääkärissä ja halusin lopettaa risperdalin.Viikko lopetuksen jälkeen toimintakyky palasi,sitä ennen makoilin vain sängyssä peiton alla,en pystynyt 3kk puhumaan mitään,en itkemään,en nauramaan enkä huolehtimaan kotia enkä lapsia kouluun/harrastuksiin.Tällä hetkellä olen oma itseni ja elämä hymyilee.käytössä reagila 1,5mg hyvä lääke
      ja halut,ruokahalu, ja paino on lähtenyt laskemaan kun haluaa taas liikkua.että semmonen rääkki,varokaa risperdalia

    • Anonyymi

      hyvän makuinen, riittoisa, sammuttaa hyvin elostelun, nukuttaa aamuisin, mutta ehkäpä tottuu siihenkin...ei se heti rupea vaikuttaa, mutta päivien päästä, siksi säännöllinen syöminen on parempi....

      ehkä lääke teki tehtävänsä, että loppujen lopuksi pääsin kuiville pois
      se kiipeäminen kuopasta pois oli vaivalloista, mutta loppujen lopuksi kyllä risperdal auttoi sikapaljon

      suosittelen

      ei mitään sivuvaikutuksia huomattu kun ehkä en etsinytkään, koska mieliterveys oli sen verran pahasti sekaisin, ettei sellaiseen hienoukseen kuin sivuvaikutukset enää ollut aikaa....risperdal auttoi ja sillä sipuli

      painoa kyllä oli tavallista enemmän, niin ne sanovatkin, että paino voi nousta, mutta muuten ihan hyvä
      nimikin on kaunis tällä lääkkeellä
      painon nousu voi olla kanssa kiinni lapsettomuudesta kun ei ole perhettä

    • Anonyymi

      Lääkäri määräsi mulle hiljattain Risperdalia, mutta haittavaikutuslistan ja käyttäjien kirjoituksia luettuani en uskaltanut aloittaa. On jo tarpeeksi huonoja kokemuksia muista neurolepteistä. Hyvin olen pärjännyt ilman.

    • Anonyymi

      Mulla menee iltaisin 4 mg eikä mitään haittavaikutuksia. On auttanut niihin oireisiin joihin apua lähdettiin hakemaan. Hyvä lääke

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      281
      4702
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2508
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2181
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2176
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      129
      1817
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      26
      1472
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      16
      1452
    8. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      344
      1430
    9. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1367
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1257
    Aihe