Rakennekynsikoulutus!?!?

kynnet

Hei! Olisi hienoa kuulla kokemuksia teiltä, jotka olette käyneet jonkin rakennekynsikurssin. Missä kävitte, paljonko maksoi, oliko monipuolinen, kuinka kauan kesti, olitko ktyytyvöinen eli oliko mahdollisesti kalliin hintansa arvoinen:)

Ja tiedän jo monta ketjua lukeneena että mikään kurssi ei takaa ammattiosaamista ja pitää treenata paljon kurssin jälkeen ja jne jne jne...

Mutta siis nimenomaan haluaisi kokemuksia markkinoilla olevista lyhyistä ja monesti hyvin kalliistakin kursseista!

Tarjolla on niiinvaltava määrä kaikenlaista kurssia, että vaikea valita se oikea!

Ja jos siellä on kuulolla alan ammattilaisia, mihin teidän mielestänne kannattaisi kiinnittää huomio kun valitsee kurssia?

37

10499

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 16+16=32

      Valitse sellainen koulutus jossa oikeasti opetaan miten kynsi RAKENNETAAN sekä muotilla ja tipillä, ei vaan "materiaalikoulutusta" jossa neuvotaan vain miten kyseinen merkki toimii. Jos valitset hyvän koulutuspaikan he auttavat sinua myös koulutuksen jälkeen ongelmatilanteissa. Teoriakoulutuksessa pitäisi saada tietoa kynnen anatomiasta, kynsisairauksista ym. Kyselemällä etukäteen ennen sitoutumista koulutukseen kuinka kattavaa informaatiota he tarjoavat on se lähtökohta. Parasta koulutusta ei saa halvalla, jos olet suuntaamassa alalle alkuinvestointi parhaaseen mahdolliseen koulutukseen ei ole suuri, koska se maksaa itsensä takaisin mitä laadukkaampia kynsiä teet heti alkuun. Itse en enää käytä sitä geelimerkkiä, minkä koulutuksen kävin aloittaessani (paskan sellaisen), kantapään kautta opittuani ja lisäkoulutuksella kalenterini on täynnä. Koristelukoulutuksilla opit lisää ja saat näyttäviä kynsiä aikaan ja asiakkaat ovat tyytyväisiä, nämäkin kannattaa vailta huolella.

      • 11 12

        ja millä perusteella nettisivujen mainoksista valitaan se "hyvä koulutus". Kurssiesite lupaa paljon, mutta kurssi on kuitenkin mitätön?

        Mietinkin vielä, nostanko numeron puutteelisesta koulutuksesta, vai haistatanko peet ja jätän lopun väliin, vaikkakin on maksettu. Huomattavasti parempaa oppia on tullut netistä, kun sitä osasi lopulta turhanpäiväisen kurssin jälkeen hakea.

        Jotain valvontaa olisi alan koulutukseen saatava!

        Itse toisen käsityöalan opetustöitä tehneenä uskallan sanoa, että kurssin anti olisi buukattavissa yhteen, kahteen päivään, huomattavasti paremmin, kuin se tapahtui pidemmällä/useammalla kurssipäivällä, joista kummasti jäi uupumaan kaikki esitteen teoria! Opetus oli pikainen demonstraatio, ja siitä hommiin....kukaan ei valvonut aloittelijan tekemisiä, lopuksi tultiin kertomaan virheet. Eikö kouluttajan tulisi olla vieressä, ja korjata virheet heti, kun ne tapahtuu?
        Käsityöala vaatii paljon omaa harjoittelua itsenäisesti, mutta jos perusoppi on puutteellista, on harjoittelukin vaikeaa.


    • Mitä tekisi?!

      Ihan mielenkiinnosta haluaisin kysyä sinulta 16 16=32 ja miksei muiltakin kynsimuotoilijoilta, että kuinka paljon noin suunnilleen tienaat kuukaudessa kynsihommissa? Itse olen alaa ajatellut pitkään ja kouluttajakin olisi valmiina (erittäin pätevä sellainen). Olen alkanut hieman tympiintymään nykyiseen työhöni, koska se ei tarjoa minkään näköisiä haasteita, käden taitoja tai uuden oppimisen iloa. Kynsien tekemisessä vain taivas on rajana, joten siksi se kiinnostaisi todella paljon! Tietysti tuo rahapuoli mietityttää, koska olen nykyään vakityössä, jossa saan käteen kuukaudessa n. 2000 €, eikä hirveästi kiinnostaisi tulotasoa pudottaa. Kiitos jo etukäteen!

      • 16+16=32

        Itse teen sivutoimisena tällä hetkellä, sen verran riskaabelia on hypätä kokonaan yrittäjäksi, että otan sen varman toimeentulon vielä päätyöstäni. Se miten tulet tienaamaan riippuu aika pitkälti siitä kuinka hyvä olet ja kuinka nopeasti löydät asiakaskuntasi, sekä se nopeus mikä tulee ajan saatossa (laadusta ei silti saa tinkiä). Suomessa yrittäjyys on tehty sen verran vaikeaksi, varaudu siihen, että verottaja ottaa osansa. Asiakkaat eivät halua maksaa liikaa, mikä on ymmärrettävää, mutta jollainhan se on laskut maksettava. Jos lähetetään sellaisesta yhtälöstä, että teet 3-5 asiakasta (aina ne aikataulut ei käy yksiin, jonain päivänä voi olla, ettei tule yhtään varattua aikaa ja taas jotkut päivät täyttyy aamusta iltaan) päivässä viitenä pvnä viikossa, eli n. 6-10h (2h/as.) tauot, sit voitkin kertoa sen pyytämälläsi hinnalla, ota vaikka esimerkkinä huollot, koska pidemmän päälle niitä uusia asiakkaita tulee vähemmän, kun pyörität samaa asiakaskuntaa. Siitä sitten vähennät tarvikkeet, muut kulut esim.alv., eläkemaksut, tuloverot, puhelilasku, kirjanpito, koulutukset, yms. Ja tuohonhan et laske aikaa minkä roikut netissä etsimässä uusia ideoita ;).

        Itse en ota enää uusia asiakkaita ja kysyntää olisi enemmällekkin, mutta toistaiseksi mennään näillä. Opin koko ajan lisää ja kouluttaudun lisää, jotta pidän myös sen oman mielenkiintoni yllä ja voin tarjota asiakkaille uusia vaihtoehtoja.

        Summa summarum, jos mulle jäis 2000€ käteen kuussa niin punnitsisin tarkkaan luopuisinko varmasta tulosta vai toteuttaisinko haaveeni ja intohimoni ja kitkuttelisin sillä mitä saan.


      • 5 13

        Kauneudenhoitopuolellahan ei työpaikkoja ole, joten se tmi tai muu yrittäjyys on edessä. mm. alan alv. ja varsinkin tuntiveloitus on aivan alakantissaan.
        Hyvällä pääomalla toki pystyy hankkimaan tasokkaan liikehuoneiston hyvältä paikalta, ja vuokraamaan siitä eteenpäin muutamalla kynsimuotoilijalle tilat. Näin katat vuokra-, ym. juoksevat kulut, ja omalla työpanoksellasi sitten pääset asialliseen ansiotasoon.
        Peruspalveluina käsityöstä tulisi veloittaa aikaveloituksena sama, mitä veloittavat autonasentajat, sähköammattilaiset jne. Kerronpa nyt esimerkkinä, että käsityöammattilainen jalkahoitaja (siis taitava, enkä suinkaan puutu siihen, työhön olin erittäin tyytyväinen, maksoin palvelun mielelläni) veloitti varpaan kynteen asetetusta muovilätkästä (kynnen oikaisija) alle puolen tunnin työstä 85€, joka kuului 0% alv. kantaan. Tunnin työ siis olisi maksanut 170€, muilla aloilla siihen päälle vielä 24% alv:tä, joka nostaisi tuntiveloituksen n. 210 €:n. Näinollen rakennekynsien tekijän tulisi veloittaa 1,5-2h työstään 300- 430€. Kuten kosmetologin, parturin, ompelijan, suutarin ym. Todellisuudessa veloittaa 50-100€. Tätä lukeville kuluttajille nyt tiedoksi, että tuntiveloitus ja tuntipalkka on kaksi aivan eri asiaa, eikä niitä todellakaan voi vertailla keskenään.

        Jos käteen jää 2000€/kk, älä missään nimessä ala kynsiammattilaiseksi. Kilpailu alalla on sairasta, thaitytöt tuo kotimaastaan ruokapalkalla omiin (suomimiestensä) nurkkiin asumaan sukulaisiaan töihin, ja palkattomina voi liikkeen omistaja polkea hinnat alas. Kukaan ei valvo tätä. Maksavat asiakkaat toki hakeutuvat halpispaikkoihin, välittämättä siitä, maksaako yrittäjä työntekijöilleen palkkaa ja palkkaan kuuluvat sivukulut, vai taskurahaa. Kuluttajan kannalta toki ymmärrän, että mistä halvalla saa...mutta käytännössä se ajaa itsensä työllistävät yksinyrittäjät asiakaskatoon, koska samoilla hinnoilla ei yksinkertaisesti pysty työtä tekemään, jos kulunsa rehellisesti maksaa.

        Monimutkaisia asioita, koko alalle olisi saatava kunnollinen valvonta, ja päättävät instanssit olisi myös saatava tajuamaan pienen yksinyrittäjän ja itsensä työllistäjän ahdinko tässä maassa. Tilannetta tuli helpottaa niin, että hinnat olisi mahdollista pitää kohtuullisina, ja näin saada raha kiertämään. Suomessa tätä ei tajuta, mm. Viro on jo paljon edellä meitä, tajutessaan, että kannattava työ tuottaa myös yhteiskunnalle.


    • Pähkis

      Itse käyn edelleen pronailsin koulutusta ja kohta jo vuosi takana ja on kyllä niin 100% hyvä kurssi! Vieläkin joskus tulee jotain ongelmia niin voi aina soittaa opettajalle ja käydä taas koulussa treenaamassa jotain ja opetella aina jotain uutta!
      Kurssi oli kallis, mutta ehdottomasti kyllä hintansa väärti! En vois kuvitella että noilla 2 päivän kursseilla olisi valmis tekemään kynsiä! Ja maahatuoja järjestää koko ajan uusia kursseja ja kouluttaa lisää.
      Suosittelen kyllä kunnon koulutusta jos oikeasti haluaa itselleen ammatin!

      Ja tulotaso kyllä tippuu tuosta 2000e varsinkin alkuun! Ennen kun on valmis asiakas piiri yms niin se ottaa aikansa. Mutta kynsien teollakin voi päästä omilleen. :)

    • mieti tarkasti

      Koulutus centerin kurssille ei todellakaan kannata mennä... saamasi aloituspaketti on merkkiä Sina ja todella halpa ja HUONO! Ebayssä samallaisen paketin saa 20e ja aineet todellakin huonoja. Kurssi oli suht "halpa" 600e ja koulutus kesti noin 6h. Kouluttaja oli tehnyt kynsiä vain parisenvuotta, kertoi rakennekynsien tekemisestä ympäripyöreästi.. "laitat sitten sitä geeliä vaan siihen kynnen päälle ja hyvä tulee"
      Jälkeenpäin olen teoriassa kaiken itse oppinut katsomalla opetusvideoita ja aivan turha oli kurssi.

    • omaa tyhmyyttäni ...

      Kävin täysin ummikkona (siis ilman edes asiakkaanaolokokemusta) lähes tonnin akryylikurssin 2012. Kurssin valitsin ajankäytön ja hinnan, sekä ns. aloituspaketin sisällön perusteella. Kokemattoma, tuotesisällön vertailu oli erittäin hankalaa, ymmärtämättä tulevista tarpeista mitään, saatika tuotepurkkien grammamääristä ym.
      Jälkikäteen pidän kurssin sisältöä (ja tuotepaketin) hintaa kohtuuttomana. Kurssiesitteestä huolimatta teoriapuoli jäi nollaan, mm. kynnen sairauksista ym. ei koulutuksessa puhuttu mitään, vaikka kurssiesite antoi muuta ymmärtää. Kakkososan huoltokoulutksen jälkeinen esitteen mukainen erikoistilanteiden teoriapuoli unohtui kouluttajalta kokonaan, ja oli kiire kotiin. Kolmosvaiheen "omat toiveet" meni tosiaan omien rakennekynsien toteuttamisessa, johon liittynyt esitteen teoria taas jäi pois. Nelososa oli ns. loppukoe (jolla, siis sillä "diplomilla" ei tällä alalla tee mitään, sitä ei kukaan kysy missään)

      Omaa tyhmyyttäni, koska olin todellakin niin ummikko, en osannut edes kysyä, saatika vaatia mitään. Tosin nekin tyhmät kysymykseni (lähinnä kemian puolesta) jotka esitin, sain vastaukseksi ihan puutaheinää. (Oma tietoni tältä pohjalta toisen ammattini johdosta tuntuivat olevan paremmat, kuin kouluttajan)

      No, sain pikaisen demonstraation, kuinka rakennekynnen teko tapahtuu teoriassa, ja tietty käytännössä. Alkuopetukseen saattoi kulua jopa tunti. Loppu menikin ominpäin virheitä tehdessä, ja toivottavasti niistä oppiessa? Kurssin jatko-osat menivät samaan tapaan, tosin jo ilman demonstraatiota, tyyliin huikaten tee nyt jotain, onks se nyt desinfiointi ekana ja sit alat hommiin... väsyinkin jo niin, etten jaksanut vaatia sitäkään vähää, vaikka toki olisi pitänyt vaatia!

      Kurssiesite lupaili paljon, mutta ehkä 1/4 toteutui?

      Toki kyse on käsityöstä, joka vaatii vaan ja paljon sitä harjoittelua, mutta nyt jo käytännössä vuoden hommaa treenanneena, pitäisin paremman koulutuksen samantien, ja paljon nopeammin ja perusteemmillisemmin.

      Tällä kokemuksella voin myös kertoa, että ne hetket, jotka kurssilta oppia sain, opetti hakemaan lisätietoa googlesta, youtubesta, ym, josta olen saanut huomattavasti enemmän ilmaista oppia, kuin kyseiseltä kurssilta.
      Tällä pienellä kokemuksella uskaltaisin jopa suositella kouluttautumiseen youtubea ja jotain aloituspakettia, joita voi netin kautta tilata kuka tahansa. Aloituspakettien hinnat pyörinevät 70-200€, "tekosormia, tippejä" voi treenailla ihan aluksi, ja toki itselleen. Youtuben kurssit ovat ilmaisia. Kaverit "uhreiksi", hyviä vinkkejä saa myös liittymällä kohtuuasialliseen facebook ryhmään "Rakennekynnet" https://www.facebook.com/groups/366930123335023/
      Uskon, että parempi olisi aloittaa akryylitekniikalla, sen hallitsemisen jälkeen geelitekniikka on melkolailla helppoa. (molemmathan ovat akrylaatteja, toinen ilmakovetteinen, toinen uv-kovetteinen) Jos todella haluat tästä ammatin, on paras hallita molemmat tekniikat kunnolla. Jossain on mainittu, että tänäpäivänä 10:stä kynsientekijästä akryylin hallitsee enää 2, ja sen myötä ovat myös aika haluttuja...
      Alkeiden jonkinlaisen hallitsemisen myötä on helpompi hakea itselleen se ammattiinohjaava kurssikin, kun jonkinlaiset perustiedot on hallussa. Jotta ymmärtää, mitä on ostamassa.

      En voi tässä mainita koulutuspaikkaani nimeltä, mutta uskallan sanoa, että Hki. Tuotteet ovat huippuluokkaa (myös hintansa puolesta) , mutta koulutus ala-arvoista.

      • onko?

        Onko yhteishaussa siis ammattiopistoissa kynsi ja ripsiteknikon ammattiopetusta näyttötutkintoa???
        Par-kampaajat ja kosmetologit on, mutta onko kynsi ja ripsi opetusta?


      • 8+1
        onko? kirjoitti:

        Onko yhteishaussa siis ammattiopistoissa kynsi ja ripsiteknikon ammattiopetusta näyttötutkintoa???
        Par-kampaajat ja kosmetologit on, mutta onko kynsi ja ripsi opetusta?

        Ei ole. Oikeastaan kuka tahansa voi kouluttaa ja kirjoittaa "diplomin".


    • hope so

      asiaa ajetaan parhaillaan ja todella toivon että tähän tulee muutos. saadaan joku tolkku tähänkin kynsitekijöiden viidakkoon!

      • mftxwgn

        Samaa mieltä, harmaa talous kukoistaa näillä kynsi ja ripsialoilla, tehdään töitä kotona ja asiakkaiden kotona, ja samalla nostetaan myös työttömyyspäivärahoja, tällaiset asiat pitäs kitkeä pois ja myös koulutukset kuntoon, eikä noita tarvikkeita myytäis muille kun Y-tunnuksen omaaville.


      • 12+5
        mftxwgn kirjoitti:

        Samaa mieltä, harmaa talous kukoistaa näillä kynsi ja ripsialoilla, tehdään töitä kotona ja asiakkaiden kotona, ja samalla nostetaan myös työttömyyspäivärahoja, tällaiset asiat pitäs kitkeä pois ja myös koulutukset kuntoon, eikä noita tarvikkeita myytäis muille kun Y-tunnuksen omaaville.

        Älä yleistä!! Se että joku tekee kotonaan, ei tarkoita että olisi automaattisesti systeemiä huijaava, ihan hyvin kotona toimiva voi tehdä töitä rehdisti.

        Osa yrityksistä myy vain Y- tunnuksen omaaville, mutta ei se Y- tunnus takaa yhtään mitään. Sen voi perustaa kuka vain.

        Koulutuksia on tarjolla laidasta laitaan, hinnaltaan 255€- 2000€->. Tarjonta on kirjavaa ja se on se huono juttu. Täyttä rahastusta ja vain pintaraapaisu hommaan.


      • 14 20
        12+5 kirjoitti:

        Älä yleistä!! Se että joku tekee kotonaan, ei tarkoita että olisi automaattisesti systeemiä huijaava, ihan hyvin kotona toimiva voi tehdä töitä rehdisti.

        Osa yrityksistä myy vain Y- tunnuksen omaaville, mutta ei se Y- tunnus takaa yhtään mitään. Sen voi perustaa kuka vain.

        Koulutuksia on tarjolla laidasta laitaan, hinnaltaan 255€- 2000€->. Tarjonta on kirjavaa ja se on se huono juttu. Täyttä rahastusta ja vain pintaraapaisu hommaan.

        Y-tunnus takaa sen, että teet asiallisen veroilmoituksen, omaat kassakoneen jne.


    • veronmaksaja.

      Y-tunnuksen omaava on yrittäjä ja kirjanpitovelvollinen, ja Suomessa voi perustaa oman yrityksen ,kuka vaan, mutta sillon olet jo yritysrekisterissä ja verottajakin on sinusta kiinostunut, mutta nämä muutamat tekee ihan pimeesti hommia, ei yritystä eikä muitakaan velvotteita.

      • 2 12

        ja jatkan vielä tähän, ettei suinkaan ole kyse "muutamasta" tekijästä. Jos ne kinkkipaikat hoitavat maksunsa asiallisesti, eivät todellakaan voi tehdä edes peruskynsiä hinnalla 35-45€. Tässä maassa on mm. palvelun myyntityön kulut ja verotukset hoidettu niin, ettei bisnes voi pyöriä... sivuseikka ei suinkaan ole se, että myös työllistäminen loppuu.
        Kotonaan tekevät harrastelijat ovat pikkujuttu ja toisarvoinen seikka. Jos joku tekee kotona parit kynnet kuukaudessa, puoli-ilmaiseksi, lähinnä kavereilleen, se ei kaada tätä alaa. Homman kaataa tämän maan tukemattomuus pienyrittäjiin ja "halpis-yrittäjät", jota ei kukaan valvo!

        Ei putkimiesten työt lopu siihen, jos vaihdan itse omat ja naapurin hanan tiivisteet. Ne loppuu siihen, että yrityksen omistajat teettävät työt pimeillä markknoilla halvalla, pimeillä ulkolaisilla tekijöillä, ja pystyvät kilpailemaan hinnoilla myös kuluttajalle. Kuluttaja ostaa, mistä halvalla saa (välittämättä myyvän yrityksen taloudenpidosta mitään, jokainen välittää vain omasta budjetistaan) Ja miksi ne tekevät niin? Siksi, että tässä maassa työn kustannukset ovat liian kovia. Jotkut ovat oppineet kiertämään nämä kustannukset, ja koska kiinnijäämisen riski on olematon, homma jatkuu, alalla kuin alalla. Kuluttaja äänestää jaloillaan, ja valitsee halvimman. Työttömyys käsityöaloilla lisääntyy. (työt ei kuitenkaan lopu???)

        Nää on niin monimutkaisia asioita... valitettavasti moni kokemattomuuttaan luulee, että tekemällä palkkansa työllistää itsensä, tai kannattaa työnantajalle. Kulut ovat kuitenkin niin suuret, niin itselleentekijälle, kuin sille mahdolliselle työnantajalle, ettei sitä tahdota ymmärtää, edes siellä tekijöiden puolella, ja vielä vähemmän siellä kuluttajien puolella.


    • 12+5

      Meinasin, tuolla Y- tunnuksella sitä, että se ei takaa, että tekijällä on hyvä koulutus. Ja kuten jo sanoin, nekin jotka kotona tekee, voi toimia rehdisti. Ja tulot voi ilmoittaa verottajalle, vaikka ei y- tunnusta olisikaan. Toki niitäkin löytyy, jotka ei tee.

      • valvontaa!!!!

        mikään ei takaa tällä alalla ammattitaitoa... Jollain citydealilla voi hankkia halpisasiakkaita, mutta kunnollinen ammattitaito takaa erittäin hitaasti edes jonkinlaisen asiakaspiirin. Kotitekijä toki voi polkea hinnat alas (liiketilan vuokrattomuutena), ja näin viedä asiakkaat lähiliikkeestäkin, mutta erittäin epäilyttävää on, että kassakoneeton kotonatekevä käteismaksutekijä maksaisi kaikki kulunsa, YEL maksunsa, alvinsa ja veronsa rehellisesti. Näin asia vaan on. Jos muuta väität, niin valehtelet.


      • Hjuyck

        Alalla on paljon kouluttamattomia, totaalisesti pimeänä tekeviä, voittoa tavoittelevia tekijöitä jotka mm vaarantavat "asiakkaidensa" terveyden.

        Vain harrastustoiminnan satunnaiset tulot voi ilmoittaa omassa verotuksessa. Ansaintitarkoituksessa ja säännöllinen työnteko ei ole harrastustoimintaa ja vaatii yrityksen/osuuskunnan/tms.


    • 12+5

      Kassakoneen puuttuminen ei tarkoita sitä, etteikö verojansa hoitaisi ;)

      Väitän muuta, enkä valehtele. Rehtejäkin löytyy.

      • visa.

        Kassakone ei ole pakollinen, eikä se tarkoita sitä, että kaiken tekee pimeesti, monilta onneksi kuitenkin löytyy maksupääte ja kun nykyisin suurinosa jo maksaa kortilla niin sillon takuuvarmasti kaikki menee verottajallekin asti.Jotkut vanhat mummut ei käytä korttia, mutta ei ne kynsiäkään laita.


    • yrittäjä

      tilisiirtona rahat menee suoraan sille samalle pankkitilille johon ne maksupäätemaksutkin päätyvät. ihan rinnastettava tapa maksaa. nettipankki jo nykyaikana useimmilla käytössä, nopsa ja helppo tapa maksaa. maksupääte on yrittäjälle todella kallis. sen ylläpito ja jokainen maksu maksaa yrittäjälle erikseen. jollei tee täyspäiväisesti ei kannata maksupäätettä ottaa.

      • nets.

        Tilisiirto ei ole luotettava, jos ihan tuntemattomalle uudelle asiakkaalle annat tilisiirron voi olla, että hän ei ikinä maksa sulle yhtään mitään. Kortilla maksavan rahat tulee parissa päivässä yrityksen tilille. Ei se nyt niin älyttömän kallis ole ,koneen voi ostaa käytettynä ja kotona tekevällä nyt varmaan on jo laajakaista, ja Nets ent. luottokunta ei paljoa ota ja ne voi vähentää verotuksessa. Järjestelmän vuosimaksu on n.120-150€.


      • 2 13
        nets. kirjoitti:

        Tilisiirto ei ole luotettava, jos ihan tuntemattomalle uudelle asiakkaalle annat tilisiirron voi olla, että hän ei ikinä maksa sulle yhtään mitään. Kortilla maksavan rahat tulee parissa päivässä yrityksen tilille. Ei se nyt niin älyttömän kallis ole ,koneen voi ostaa käytettynä ja kotona tekevällä nyt varmaan on jo laajakaista, ja Nets ent. luottokunta ei paljoa ota ja ne voi vähentää verotuksessa. Järjestelmän vuosimaksu on n.120-150€.

        lisähuomautuksena, pankkiin on avattava yritystili, joka sitten taas maksaakin, varsinkin vähäntekevälle pienyrittäjälle. Jokainen toimitus netsiltä pankkiin, nets ottaa peruskorvauksensa lisäksi prosenttinsa joka lapusta, pankki ottaa korvauksensa joka tapahtumasta. Pankki siis on jopa kalliimpi kuin Nets (luottokunta), mutta pelaavat sen verran kimpassa, että yritystili pankkiin on hankittava. Kiitokseni entiselle Luottokunnalle, Netsille voin antaa erittäin sujuvasta asiakaspalvelusta, jota taas pankista ei tahdo korkeista kuluistaan huolimatta saada.


      • bisnes
        2 13 kirjoitti:

        lisähuomautuksena, pankkiin on avattava yritystili, joka sitten taas maksaakin, varsinkin vähäntekevälle pienyrittäjälle. Jokainen toimitus netsiltä pankkiin, nets ottaa peruskorvauksensa lisäksi prosenttinsa joka lapusta, pankki ottaa korvauksensa joka tapahtumasta. Pankki siis on jopa kalliimpi kuin Nets (luottokunta), mutta pelaavat sen verran kimpassa, että yritystili pankkiin on hankittava. Kiitokseni entiselle Luottokunnalle, Netsille voin antaa erittäin sujuvasta asiakaspalvelusta, jota taas pankista ei tahdo korkeista kuluistaan huolimatta saada.

        Kaikilla yrittäjillä on oltava se yritystili yrityksen nimellä pankissa, johon menee vain ja ainoastaan ne yrityksen toiminnot.


      • pisnesenkeli
        bisnes kirjoitti:

        Kaikilla yrittäjillä on oltava se yritystili yrityksen nimellä pankissa, johon menee vain ja ainoastaan ne yrityksen toiminnot.

        toiminnot... voi hyvää päivää

        Ja asiasta: ei tarvitse. Toiminimellä olen pyörittänyt yritystäni iät ja ajat ja ihan se sama oma pankkitili on käytössä.


      • nordea.
        pisnesenkeli kirjoitti:

        toiminnot... voi hyvää päivää

        Ja asiasta: ei tarvitse. Toiminimellä olen pyörittänyt yritystäni iät ja ajat ja ihan se sama oma pankkitili on käytössä.

        Ai ei vai, meillä ainaskin yrittäjäkurssilla oli ekana edellytyksenä, et yrityksellä on oma yritystili, josta kerran kuussa tulostetaan tiliote, joka viedään kirjanpitäjälle joka laskee ne alvit.


      • ...
        nordea. kirjoitti:

        Ai ei vai, meillä ainaskin yrittäjäkurssilla oli ekana edellytyksenä, et yrityksellä on oma yritystili, josta kerran kuussa tulostetaan tiliote, joka viedään kirjanpitäjälle joka laskee ne alvit.

        Toiminimellä sä voit perustaa uuden oman tilin helposti verkossa, henkilökohtaisen tilin lisäksi. Sen nimi on sitten "yritystili".

        Sinne ohjaat rahat ja otat sieltä tiliotteet kirjanpitoa varten.


        Tulee halvemmaksi kuin varsinainen yritystili. Järjen käyttö on sallittua.


      • ?? ?? ?
        ... kirjoitti:

        Toiminimellä sä voit perustaa uuden oman tilin helposti verkossa, henkilökohtaisen tilin lisäksi. Sen nimi on sitten "yritystili".

        Sinne ohjaat rahat ja otat sieltä tiliotteet kirjanpitoa varten.


        Tulee halvemmaksi kuin varsinainen yritystili. Järjen käyttö on sallittua.

        No, eikö se nyt just ole se yrityksen käyttöön tarkoitettu tili, tili joka on vain yrityksen eikä siellä ole omat ja yrityksen jutut sekaisin.


      • Bkhffr
        2 13 kirjoitti:

        lisähuomautuksena, pankkiin on avattava yritystili, joka sitten taas maksaakin, varsinkin vähäntekevälle pienyrittäjälle. Jokainen toimitus netsiltä pankkiin, nets ottaa peruskorvauksensa lisäksi prosenttinsa joka lapusta, pankki ottaa korvauksensa joka tapahtumasta. Pankki siis on jopa kalliimpi kuin Nets (luottokunta), mutta pelaavat sen verran kimpassa, että yritystili pankkiin on hankittava. Kiitokseni entiselle Luottokunnalle, Netsille voin antaa erittäin sujuvasta asiakaspalvelusta, jota taas pankista ei tahdo korkeista kuluistaan huolimatta saada.

        Tmi voi käyttää tavallista käyttötiliä mutta kirjanpidon helpottamiseksi kannattaa pitää oma ja Tmi tili erillään.


    • elis

      Hyvää koulutus www.rakennekynsikouluhelsinki.fi

    • eroa on tileissä

      selvennys. yritystili ei ole sama asia kuin yrityksen käyttöön laitettu käyttötili. niisä on ihan erilaiset palvelu ym maksut. yritystili on ihan vimmatun kallis! käyttötiliin ei voi yhdistää korttipäätettä.

      • Gjkugfv

        Onneksi tänäpäivänä voi. Enää ei ole pakko pitää riistokallista yritystiliä vaan ihan tavalliselle käyttötilille saa korttimaksupäätteen 😊 toki oma ja yrityksen tili kannattaa pitää erillään, helpompi tehdä kirjanpito 😊


    • aiheesta asiaa
    • ellani

      Pronails koulutuksen tai jonkin muun vastaavan koulutuksen käyneet, oletteko työllistynyt heti koulutuksen jälkeen?

      • Ljgd

        Työllistyminen tarkoittaa käytännössä yrittäjäksi ryhtymistä. Sen voi tehdä melkein kuka vaan


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1858
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1798
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      117
      1761
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1567
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1118
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1102
    Aihe