Mitä nainen voi pukea häihin?

jasse102

Tuttavan häät lähestyvät ja pitää saada apua vaatetukseen.. Kaappi on täynnä vaatteita, mutta mustia! Voiko pukeutua esim mustiin suoriin housuihin ja värikkääseen toppiin?? Onko kaikki musta kiellettyä? Entä saako sääret olla paljaana? Yksi vaalea mekko löytyisi joka on polven yläpuolelle, mutta mitä sen kanssa? Legginsit, sukkikset? Onko verkkosukkikset ok? Onko pitkä halterneck kesämekko liian vaatimaton? Pitääkö olla avokkaat vai käykö jotkut sandaali tyyliset kengät?

30

10000

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • joku

      Mustat housut voi olla vähän liian synkeät, vaikka olisikin värikäs toppi korut / muut asusteet!

      Yleisesti ottaen juhlissa pitäisi olla sukkahousut, mutta jos on pitkät housut tai pitkä hame käy myös polvisukat ;) Sukat / sukkahousut voi olla myös värikkäät, kunhan sopii kokonaisuuteen; vaalean (häävierailla ei kokonaan valkoisia vaatteita!!!) mekon kanssa esim. turkoosit / vihreät / punaiset /... kengät - ja sukat sitten samaa väriä - kuten myös laukku - ja hattu (jos sellainen on) ;)

      Polven yläpuolelle oleva mekko ok - ellei ole muutoin liian avonainen (ja voihan sitä laittaa jakun / suuren huivin - oli se mekko avonainen tai ei ;) ), kengistä yleensä suositellaan avokkaita, mutta sandaalit ok kesähäissä ;)
      Yleisen tavan mukaan kirkossa tulisi olla käsivarret peitetty - ehkä tiesitkin.

    • Aino Aalto

      Kyllä mustat housut käyvät värikkään topin kanssa. Samaten halterneck-mekko voi olla oikein kaunis,kunhat muistat todellakin kirkkoon laittaa jonkin huivin peittämään paljaita olkapäitä. Muista ettei mitää valkoista saa laittaa häihin,kenkiäkään, koska se on morsiamen väri.

      • Kesähäiden kaaso

        Kyllä valkoisia asusteita saa käyttää, kunhan eivät ole hallitse kokonaisuutta. Leggingsit eivät ole juhliin sopivat, eivät myöskään paljaat sääret. Kesämekko kuulostaa oikein sopivalta häihin, varsinkin sopivien asusteiden kera. Kokonaisuus ratkaisee! :) Itse olen satsannut silkkimekkoon, joka asustamalla sopii niin häihin, ristiäisiin, valmistujaisiin kuín 50v synttäreihin ym.


    • juhlamekko.

      Ei legginsejä tietenkään! Eivät kuulu juhliin. Naisella juhlamekko, ei housut mielellään. Jos olet vilukissa etkä kestä kylmyyttä, housut silloin puoltavat asiaa. Niitten allehan saa vaikka paksut sukkahousut.

    • 12+16

      Legginsit eivät kuulu juhla-asuun!!!!!!!!!! vaikka niitäkin mauttomuuksia on häävierailla nähty, esim. telkkarissa Neljät häät ohjelmassa joillakin vieraana olevilla morsiamilla.

    • Kai kengät ja laukku saa olla mustat..

    • black swan

      kyllä jotain valkoista saa olla! Mutta kokovalkoinen on varattu morsiamelle, joka on tietysti neitsyt...
      Samoin mustaa saa olla, mutta ei kokomustaa, joka on hautajaisväri.

    • Turhaa hössötystä

      Minulle kävi tosi paha moka ollessani 16v. Elettiin 70- lukua. Mentiin kavereiden häihin ja olin pukeutunut täysvalkoiseen asuun (farkkumekko). Jälkihäpeä on ollut kamala, mutta ei minulla olisi ollut muutakaan vaatetta, mitä olisi häihin voinut laittaa. Ei vaan ollut varaa ostaa mitään muutakaan. Tuntui silloin, että olis pitänyt jättää ne häät väliin. Nykyään on toisin, kun morsiamet pukeutuvat häissään kaikkeen muuhun, kuin valkoiseen. Siinä sitä onkin hääväellä miettimistä, ettei vaan ole samaa väriä omissa vaatteissa kuin morsiamella, jos tietty väri on varattu vain morsiamelle.

    • Ei-leggins-koskaan!

      Jos häät alkavat jo iltapäivällä, laitat ehdottomasti sievän lyhyen, mutta tarpeeksi pitkän mekon, ihonväriset sukat tai sukkahousut ja juhlakengät pienen iltalaukun. Harteille vaikka joku huivi. Jos häät ovat illalla klo 18 jälkeen, voit laittaa pitkän mekon. Ei täysmustaa, eikä täysvalkoista. Kengät laukku mielellään samaa väriä.Ja jos haluat kunnioittaa todella paljon hääparia, laitat hatun tai pienen hiuskoristeen. Pukeutumisellahan osoitat kunnioituksesi hääparia kohtaan!

    • sexyy,,ok---

      tyylisi upee. pue mitä vain--

    • Aloittaja.

      Ei kertonut onko hän lihava,vai normaalivartaloinen? Lihavuus tuo ongelmia siistiin pukeutumiseen. Lihavan kannattaa pukeutua löysiin yksi värisiin asusteisiin,kuten polvien alapuolelle ulottuvaan hameeseen,tai mekkoon. Lihavan ei kannata pukeutua housuihin,koska silloin läskit vyöryy yli housun vyötärön ja takaapäin katsottuna useampi jenkkakahva tursuaa "vyötäröltä".

      • nännikkä

        Höpön löpön, lihava voi käyttää samoja vaatteita kuin minkä muun painoinen tahansa, eikä tasan pukeutua yksivärisiin mummoleninkeihin, vaan sopivan kokoisiin. Laihakin tursuu ihan jännästi jos sille pannaan makkarankuori päälle.

        Ihme painohysteerikkoja kaikki jotka just nyt onnistuvat olemaan laihoja, itsetyytyväisyys on kauheen kova ainakin tällä palstalla.


    • Ei alasti

      Olin vastikään alan koulutuksessa ja siellä kerrottiin että ehdottomasti EI legginsseille, ohuet sukkahousut tai stay up-sukat pitää olla juhlavaatteen kanssa. Roiskeläppä mittainen hame/mekko on junttia. Verkkosukkikset on mauttomat häihin. Voit laittaa vaalean mekon jos asustat sen muilla väreillä ettet ole kokovalkoinen.
      Vanha sääntö kirkkoon, ei liian paljastavaa eli laita hihattoman päälle esim.
      huivi tai jakku tms.

    • jgjgjkkhjg

      Riippuu nyt taas vähän mimmosiin häihin on menossa. Meidän häissä olis käynyt kesämekko ja mustat housut myös. Esim. maalaishäissä pukeutuminen varmasti vapaampaa, samoin jos kutsussa ei ole pukukoodia. En myöskään katso että sukkahousut ovat välttämättömät, jos sääret ovat kauniit ja ruskettuneet. Mutta EI verkkosukkahousuja! Ne käy korkeintaan firman pikkujouluihin. Pukeutumiseen vaikuttaa myös ikä, nuorilla mielstäni ok vähän lyhempi hame (ei kuitenkaan mini) mutta vanhemmilla pitkät mekot. Tämä on kuitenkin ehkä enemmän makuasioita.

      Tärkeintä hääpukeutumisessa on kuitenkin muutama seikka: Ei kokovalkoista eikä kokomustaa, ei liian lyhyttä tai muuten paljastavaa ja olkapäät peittoon kirkossa. Nämä kun muistaa niin ei pahasti mokaa.

    • Kiitoksia hyvistä vinkeistä! Voiko sukkikset olla muun väriset kun ihon? Voiko olla mustat kengät ja musta laukku jos kaikki muu on suht vaaleeta? Ei siis valkoista. Sen verran tiedoksi ettei ole pukukoodia ja aika rennot varmaan on häät.. Hope so!

      • Ei alasti

        Kesällä mustat sukkahousut on outo valinta. Eli siis ohuet ihonväriset.


    • törky..

      farkut jahjärskein textein t-paita ja paljon viinaa..ja töhnäset hapaat hiki kainaloin.. näin häät jää mieleen muille vieraille heheh..

    • rennosti vaan

      Jos on rennot häät, niin noista kertomistasi vaihtoehdoista ottaisin pitkän halterneck-mekon joku huivi hartioille, sandaalityyppiset kengät, mutta ei sukkahousuja sellaisten kanssa ja säärethän on jo piilossa pitkän helman alla, joten ei tarvitse sukkiksia. Sitten asusteilla juhlavuutta, esim. koruja, hattu, laukku, hiuskoriste jne. Ja ne kengät ei olisi tietenkään mitkään rantasandaalit. ( Ja ehdoton ei legginseille...)

    • niiskulainen72

      Noh siinä tapauksessa että oletettavasti olet nainen ;) voisin suositella että kesähäihin ei mustaa, tummat värit muuten käy jos kyse on vain esim. alaosasta. Muuten riippuu kovasti morsiamen tyylistä, häidenviettopaikasta, jopa päivän sää voi vaikuttaa (kaatosade vs. biitsikeli). Kirkkohäihin häveliäämpää eli mielellään olkapäät peittoon eikä kauhean avointa kaula-aukkoa ja vesirajaminiä sekä nuo verkkosukkiksetkin on vähän niin ja näin, niiden hyväksyttävyys riippuu väristä ja muista vaatteista. Jos on maistraaattijutusta kyse, niin silloin antaa palaa vaan jos morsmaikku ei ole maailman nipotiukkiksin ihminen, kunhan et sulhasta viettele. =) Tällöin sopii myös pitkä arkisempi kesämekko, jos se on uudenveroisessa kunnossa ja sopii tyyliisi eikä siis ole musta.

      Etkö osaisi mennä vaateostoksille ja hankkia jonkun asun, esim. vähän polven yläpuolelle ylettyvän leningin ja siihen käyvän jakun sekä kengät? Tässä voisi mainita että ohuiden sukkahousujen käyttö on melkein must, (ei mustat :) ja niiden kanssa käy myös hienommat sandaalit, ei hiking-eccot. ;) Kiva kampaus jossa on joku juhlavampi koriste ja korut mieluusti ei hurjinta goottityyliä, viimeistelee asun.

      Jos morsio on rokkimimmi ja meinaa pitää mustanpunaiset häät, sitten perun puheeni. ;)

    • Enpä ole koskaan tavannut morsianta että paha mennä sanoon mitä on tulossa! Onko pinkki mekko liian räikeä? Ja varmaan musta bolero ei käy..? Viittä vaille vaatteet on kasassa, onneksi on vielä aikaa muutama kilo karistaa!

    • Rakastaja Rane

      Etsikää itsellenne ELÄMÄ.
      Onpa TYLSÄÄ!

      • dihudyö

        On täällä suomi24:ssä rakastuskeskustelujakin, tervemenoa.


    • marinella

      Ehkä sun kannattais jos ei ole muuta tekemistä kun roikkua tylsissä keskusteluissa.

    • orvokki1977
    • Legginssit eivät MISSÄÄN NIMESSÄ kuulu juhlapukeutumiseen! Ei, ei ei ei!
      Paras asu hääjuhlaan on joku sievä kotelomekko (ei liian lyhyt, häissä ei ole tarkoitus esitellä bikinirajoja), siihen sopivat kengät ja laukku, mahdollisesti myös huivi tms. olkapäille. Ohuet sukkahousut ovat paikallaan, jos jalkasi eivät ole ns. tiptop. Asu voi kuitenkin riippua myös siitä, minkälaiset juhlat ovat. Esimerkiksi kalliisiin "pönötyshäihin" pukeudutaan ihan eri tavalla kuin rennompiin kaveriporukkahäihin. Musta ja valkoinen eivät ole parhaimpia värivalintoja asulle.

      • kuokkija

        TARJOTAANKO häissä sahtia??? jos tarjotaan,niin henkselit ja tenavaippa....ÄMPÄRI meinas onohtua...(turvallista matkaa)


    • Häitä kerrakseen

      Neljät häät tänä kesänä käyneenä voin todeta, että maksimekko on häissä IN. Ei siis iltapuku vaan maksimekko. Itselläkin oli sellainen ja olo ei tuntunut yli- eikä alipukeutuneelta.

      Tuolta löytyy monenlaista ja noi tummat käy eri tilaisuuksiin ympäri vuoden
      http://tiny.cc/n98hhw
      Kotimainen firma, hinnat ihan edulliset ja toimitus parissa päivässä.

    • ö

      Alkoholi on yleinen kulutushyödyke, jota käytetään useimmissa maailman maista.
      Alkoholinkäyttöä pidetään monissa Euroopan unionin jäsenvaltioissa osana kulttuuria, ja vaikka
      määrät ja juomatavat vaihtelevat maasta maahan, EU:lla on maailman korkein
      väestömäärään suhteutettu alkoholin kulutu s(WHO 2004).
      55 miljoonaa aikuista eurooppalaista juo vaarallisen paljon
      Alkoholi on yksi tärkeimmistä kuolin- ja vammautumissyistä EU:ssa ja aiheuttaa merkittäviä
      kustannuksia sekä yhteiskunnalle että Euroopan taloudelle. Alkoholin kulutuksen haitat näkyvät
      monilla sektoreilla, mm. terveydenhuollossa, sosiaalipalveluissa, oikeuslaitoksen toiminnassa ja
      koulutuksessa.
      EU ja sen jäsenvaltiot käyttävät joka vuosi miljoonia euroja alkoholihaittojen korjaamiseen ja
      haitallista alkoholinkäyttöä vähentäviin toimintapolitiikkoihin ja ohjelmiin. Toimintaan kuuluu mm.
      alkoholin myynnin ja markkinoinnin sääntelyä sekä väestöön yleensä tai tiettyihin ryhmiin, kuten
      nuoriin, odottaviin äiteihin tai ajoneuvojen kuljettajiin, kohdistettavia erityisiä lakeja ja aloitteita.
      Välineinä käytetään valistusta ja sosiaalista markkinointia.
      Joissakin Euroopan maissa alkoholin kulutus on viime vuosina laskenut. Monissa maissa se on
      kuitenkin lisääntynyt huolestuttavasti etenkin nuorten keskuudessa haitallisena
      alkoholinkäyttönä ja humalajuomisena1. Tällainen alkoholikäyttäytyminen ei rajoitu nuorisoon
      vaan yleistyy myös vanhemmissa ikäryhmissä (Anderson 20072). 24 prosenttia 15–24-vuotiaista
      ja 18 prosenttia yli 55-vuotiaista ilmoitti vuonna 2006 juovansa humalahakuisesti vähintään
      kerran viikossa (Eurobarometer 20073).
      Vaikka ns. limuviinoihin kiinnitetäänkin paljon huomiota, ne
      eivät ole suosituin alkoholijuoma missään maassa.
      Alkoholin kokonaiskulutuksen ja ongelmakäytön lisääntyessä myös alkoholihaitat lisääntyvät
      (Anderson & Baumberg 2006). Alkoholihaittoja ovat terveysongelmien lisäksi väkivalta,
      1 Haitallinen alkoholinkäyttö: naisilla säännöllisesti yli 20 ja miehillä säännöllisesti yli 40 grammaa vuorokaudessa. Humalajuominen:
      yli 60 grammaa kerralla (noin viisi annosta) (määritelmä: Anderson 2007).
      2 Tieto viittaa Euroopan unioniin, jossa oli tuolloin 15 jäsenvaltiota (Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka,
      Luxemburg, Portugali, Ranska, Ruotsi, Saksa, Suomi, Tanska ja Yhdistynyt kuningaskunta).
      3 Tieto viittaa Euroopan unioniin, jossa oli tuolloin 25 jäsenvaltiota (Alankomaat, Belgia, Espanja, Irlanti, Italia, Itävalta, Kreikka,
      Kypros, Latvia, Liettua, Luxemburg, Malta, Portugali, Puola, Ranska, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekin
      tasavalta, Unkari, Viro ja Yhdistynyt kuningaskunta).
      TIETOA LYHYESTI
      2009
      onnettomuudet, henkilövahingot sekä sosiaaliset ongelmat, kuten työttömyys, rikollisuus ja
      perheongelmat.
      Jäsenmaissa aloitettua valistustoimintaa, jonka tarkoituksena on tiedottaa kansalaisille
      alkoholinkäytön seurauksista, rahoitetaan maakohtaisten ohjeistusten ja ohjelmien mukaisesti.
      Valistustoiminta ja ohjeistaminen rajoittuvat usein terveydenhuoltoon ja kouluihin, vaikka eräissä
      maissa järjestetäänkin alkoholiin liittyviä kansanterveyskampanjoita, joissa hyödynnetään
      massamedioita tai viestintää myyntipisteissä.
      Alkoholiteollisuuskin on ryhtynyt joihinkin valistustoimenpiteisiin. Valistukseen kohdistettavat
      summat jäävät kuitenkin niiden summien varjoon, joita alkoholijuomien mainontaan ja
      markkinointiin käytetään. Myös valtioiden, kansanterveysviranomaisten ja muiden toimijoiden
      voimavarat ovat minimaalisia verrattuina niihin summiin, joita ala käyttää mainontaan.
      Alkoholin riskikäyttö tai haitallinen käyttö määritellään alueen eri maissa eri tavoin, eivätkä
      eräiden maiden hallitukset tai terveysviranomaiset ole antaneet ohjeistuksia alkoholinkäytön eri
      tasoihin liittyvistä riskeistä, vaikka onkin yleisesti hyväksyttyä, ettei naisten tulisi käyttää lainkaan
      alkoholia raskauden

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      155
      11201
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3123
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      216
      2974
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2177
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1938
    6. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      15
      1765
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1749
    8. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      53
      1734
    9. 85
      1698
    10. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1637
    Aihe